(月考培优卷)Unit 1-Unit 3 阶段全真模拟培优卷(含答案解析)-2025 - 2026学年七年级上册英语外研版(2024)

文档属性

名称 (月考培优卷)Unit 1-Unit 3 阶段全真模拟培优卷(含答案解析)-2025 - 2026学年七年级上册英语外研版(2024)
格式 docx
文件大小 355.7KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2025-09-29 13:12:59

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025 - 2026学年七年级上册英语外研版(2024)Unit 1-Unit 3
阶段全真模拟培优卷
注意事项:
1.本试卷共七大题,满分120分(不含听力口语30分),考试用时100分钟;
2.答题前,考生务必将自己的姓名、考点名称、考场号、座位号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在答题卡相对应的位置上,并认真核对条形码上的准考号、姓名是否与本人的相符合;
3.答选择题必须用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用0.5毫米黑色墨水签字笔写在答题卡指定的位置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题;
4.考生答题必须答在答题卡上,答在试卷和草稿纸上一律无效。
第一部分 完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
Mr Green is an Englishman. Now he lives in Beijing, China with his family. He 1 in a factory. He’s a factory worker. His wife Amy is a Chinese teacher in a primary school. She teaches well and she is 2 to her students. They all like her very much. Green and Amy have two children, a son and a daughter. They are Tom and Lucy. They are students.
Green and his family are 3 to be in Beijing. They all like Beijing 4 a lot, and noodles are their favourite. They often go shopping in a shop near their home. There they buy different kinds of vegetables and eggs. Then they 5 them home and make noodles themselves. They like to eat dumplings too. They also try to make dumplings at home, 6 they can’t do it well. When they want to eat dumplings, they often eat out in a restaurant.
Green’s brother, the kids’ 7 is Jack. Jack is not in China now. 8 is he He lives in England and he is a worker in a factory. Green and Amy often talk with him on the phone. They 9 him China is great and Chinese people are kind. Jack says he wants to come to China to visit 10 next year. The kids are glad to know that, because they like their uncle very much.
1.A.lives B.visits C.works D.plays
2.A.right B.nice C.sure D.sorry
3.A.happy B.clever C.strong D.free
4.A.people B.clothes C.food D.restaurants
5.A.notice B.post C.count D.take
6.A.and B.but C.so D.or
7.A.cousin B.brother C.uncle D.grandfather
8.A.Who B.Where C.What D.When
9.A.say B.tell C.spell D.speak
10.A.him B.her C.us D.them
第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
Amy is not happy. She cannot find her favorite pen!
She looks for (寻找) it in the house. She looks under the bed. She looks in her desk. She looks behind (在……后面) the door and in her schoolbag. But she cannot find it.
Amy is ▲ . She cries (哭) to her mother, “Mom, my pen is lost!” Mom says, “Don’t cry. I will help you look for it.” When Mom looks at her, she laughs (发笑). “Why are you laughing, Mom ” Mom says, “Check (检查) in your books.” And when Amy opens her Chinese book, she finds her pen in it. She put it there.
11.Which of the following is the most suitable (最合适的) for “ ▲ ”
A.fine B.very happy C.not happy D.welcome
12.Where does Amy look for her pen
①Under the bed. ②In her desk. ③In the bookcase. ④Behind the door.
A.①②③ B.①③④ C.①②④ D.②③④
13.Who helps Amy find the pen
A.She herself (自己). B.Her mother.
C.Her father. D.Her parents.
14.Where is Amy’s pen
A.In the bookcase. B.Under the desk.
C.In her schoolbag. D.In her Chinese book.
15.The writer writes this passage to tell us ________.
A.Amy can’t find her pen
B.to learn to find things by ourselves
C.to learn to put things in the right (正确的) places
D.we can ask our mothers for help when we can’t find things
B
John Dawkins is a teacher from America. He teaches English at a middle school.
Before class, Mr Dawkins stands outside the classroom. He greets his students there. He doesn’t just say hello to his students. There are some pictures outside the classroom. He lets the students choose (选择) their favourite way of greeting from the pictures. They can choose a hand shake a high five , a fist bump , a thumbs up , a wave , or a hello !
Mr Dawkins greets his students every day. He wants to know what his students like. He wants to be there for them. He wants them to be happy. He wants them to know they are important to him.
The students like Mr Dawkins’ ways of greeting. They think they’re great. They are happy to have a teacher like Mr. Dawkins.
16.Mr. Dawkins teaches ________.
A. B. C. D.
17.There are ________ ways of greeting for Mr. Dawkins’ students to choose from.
A.3 B.4 C.5 D.6
18.Paragraph 3 is about ________ Mr. Dawkins greets his students.
A.why B.how C.when D.where
19.What do the students think of Mr. Dawkins
A.He looks cool. B.He is a great teacher.
C.He is happy every day. D.He is important to the students.
20.The best title of the passage is “________”.
A.Great school B.Happy students
C.An interesting class D.Greetings from a teacher
C
How Do People Meet
Ways Details
School Meet classmates and teachers. Join in (参加) school activities to meet more people.
Community (社区) Meet neighbours in the community, such as in the park or at community events.
Clubs and Groups Join hobby clubs or sports groups to meet like-minded (志趣相投的) people.
Parties and Gatherings Meet new friends at birthday parties, social gatherings, etc.
Volunteer (志愿者) Work Meet people while doing volunteer work for a good cause.
21.Where do you often meet your classmates
A. B. C. D.
22.You are likely to meet neighbours ________.
A.at school B.in the park C.at a business meeting D.in a sports group
23.If you want to meet like-minded people, you can join ________.
A.school activities B.gatherings C.parties D.clubs and groups
24.At birthday parties or social gatherings, you can meet ________.
A.teachers B.new friends C.neighbours D.classmates
25.Doing ________ can help you meet people and do something good at the same time.
A.shopping B.homework C.volunteer work D.housework
D
Wendy lives with her parents, Mr. and Mrs. Darling, and her brothers, John and Michael, at number 14 (the house number on the street).
The children have a nurse (保姆) because the neighbours’ (邻居的) children have nurses. Darling wants to be like his neighbours. But the family is poor, so their nurse isn’t like other children’s nurses. She is a big dog and her name is Nana.
Nana puts the children to bed every evening and she looks after them if they cry at night. Her kennel is in the children’s bedroom, just next to their beds.
Nana is a good nurse, but Mr. Darling is a bit worried. Sometimes he thinks, “What do the neighbours think of me Do they think that the Darlings are a strange family because the children’s nurse is a dog ” He also thinks that Nana doesn’t like him. But Mrs. Darling always says, “Nana loves you very much. George.”
The Darling family is a very happy family. Sometimes Mr. and Mrs. Darling and their children all dance around the sitting room together. What a lovely time they have! But then, Peter Pan arrives.
One morning Mrs. Darling finds some leaves on the bedroom floor. She is surprised because it is a strange place to find leaves. When Wendy sees them, she smiles and says, “Oh! It’s Peter Pan again! He is a naughty boy! He never cleans his feet.” Wendy tells her mother that Peter Pan comes into their bedroom during the night. It is the first time that Mrs. Darling hears about Peter Pan.
—Adapted from Peter Pan
26.How many family members are there in the Darling family
A.Three. B.Five. C.Seven. D.Nine.
27.Why does the Darling family choose Nana as the children’s nurse
A.Because the family is poor. B.Because the children love Nana.
C.Because the parents are too busy. D.Because Nana is clever.
28.What do the underlined words “Her kennel” in Paragraph 3 mean
A.Nana’s food. B.Nana’s toy. C.Nana’s house. D.Nana’s clothes.
29.What is Mr. Darling really worried about
A.If the dog can take good care of his children.
B.Where he can find a nurse just like his neighbours’.
C.How his children can get along well with the nurse.
D.What his neighbours will think of him and his family.
30.According to the passage, which of the following about Peter Pan is TRUE
A.Wendy knows him earlier than her mother.
B.Mrs. Darling invites (邀请) him to come to her home.
C.The Darling family knows Peter Pan.
D.He plays with Wendy every morning.
第三部分 信息还原(共5小题;每小题1分,满分5分)
请认真阅读下面短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
It is great for children and parents to spend time together. To have a good family time, we can do a lot of things.
Watch a family film
31 At this time, family members are not busy. With the snacks and drinks, we can laugh, cry and learn together when watching our favourite films.
Start a family book club
When everyone is old enough to read, start a family book club. 32 We can find an ice place, read them and talk about them.
Take a family nature walk
Getting close to nature is a good way to stay with family, 33 Walk in a quiet park and look at the green trees, and we can feel the peace.
34 Parents make the budget. Children choose a place to visit. Children will feel happy because they play a role in the family, And parents will be happy to see that too.
Family time will be a sweet memory (回忆) for everyone. 35
A.Plan a family holiday together.
B.Nature can help people calm down.
C.You can watch films together at home.
D.Be wise with the money for a family visit.
E.The weekend is a wonderful time for films.
F.So let’s spend more time with family members.
G.Family members take turns to choose good books.
第四部分 词汇运用(共20小题;每小题1分,满分20分)
第一节 根据下列句子所给汉语注释或首字母,写出空缺处各单词的正确形式。每空限填一词。
36.Helen is a (有礼貌的) girl and she always says hello to others with a smile.
37.He (指出) the mistakes in my homework last night
38.The old man lives on his own, but he doesn’t feel (孤独的).
39.Pandas in zoos usually live longer than (野生的) pandas.
40.My grandfather is sixty years old but he is still (英俊的).
41.Peter doesn’t feel well today, so he is a from class.
42.I’m sorry I didn’t quite f you just now. Could you please say it again
43.We usually have a lot of f in the park on weekends.
44.You m finish your homework before watching TV.
45.The book was full of m and it made the children very excited.
从方框中选择正确选项,完成短文,其中有两个选项是多余的。
A.almost B.anybody C. bedroom D.unhappy E. useful F. classroom G. fail H. again I. refused J. him K. himself L. months
Nobody can be happy all the time. You may become 46 sometimes, for example, when you 47 an exam. Or you may become sad when you lose one of your friends or relatives. It’s normal to have these feelings. If you don’t know how to solve these problems, you may learn something from Jeff.
Jeff was 48 mad when his elder brother died. He 49 to play soccer or go to the movies with his friends. Instead, he just sat in his 50 and didn’t talk to 51 , even his parents. Jeff felt that the world was unfair. After a few 52 , Jeff began to understand it wasn’t 53 to be sad. Now he still misses his brother, but he is beginning to talk to his parents and this makes them happy 54 . He doesn’t stay in his room by 55 any longer. Instead, he goes to the movies or plays sports with his friends and he is feeling better now.
第五部分 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
Look at my family photo. There 56 (be) seven people in my family. This is my father. He is interested 57 nature and photography. He is strict. He will point out our 58 (mistake) when we do something wrong. He may be silent, but he is 59 a mountain for me, my brother and sister. My mother is a book lover. She sometimes 60 (help) us with our subjects.
Do you love geography My brother does. He always has fun 61 (study) maps. My little sister often does paper cutting. Her favorite pictures are flowers and animals. We will put 62 (her) on doors and windows during the Spring Festival. I am a student, and every morning I have to wear 63 uniform to school. It’s one of our school rules. I love guitar and I am in the school band. My grandpa loves music too, 64 we often enjoy our hobby together on weekends. This is 65 (real) the happiest time for me!
阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)
阅读下面短文,根据短文内容完成下列各题。
My name is Emily Brown. Today, I want to tell you something about my good friend. Her name is Mary Wood. She is 65 years old. She is also my grandmother.
My grandmother lives with my parents, my brother Bob and me. We live in a big house with a beautiful yard in Singapore. There are many kinds of plants in the yard. My grandmother likes reading newspaper in the yard every afternoon.
My grandmother usually takes me to school from Monday to Friday. On Saturdays, we go to the park to go for a walk. On Sundays, we often sit in the yard and talk to each other about some interesting things.
Sometimes, she helps me with my maths and plays with me. I am very happy to have such a kind grandmother. She helps me a lot. I love her very much.
66.What is Emily’s good friend’s last name
67.How many people are there in Emily’s family Who are they
68.Where does Emily live with her family
69.When does Emily go to school
70.Is Emily’s grandmother a kind grandmother
书面表达(共1题;满分25分)
71.假如你是李华,你想和新加坡姊妹学校的7年级学生Mary成为笔友 (pen pal)。请你发邮件向Mary介绍关于你的一些基本信息并且表达想和对方成为笔友的意愿。
请包含以下要点:姓名和年龄;家庭成员;喜欢的颜色以及一些个人物品的颜色;周末喜欢和父母一块去一个农场帮忙。
要求:
(1) 语言流畅,书写规范,卷面整洁;
(2) 文中不得使用真实姓名、校名。
(3) 词数不少于50,邮件格式及开头已给出,不计入总词数。
Dear Mary,
My name’s Li Hua. I am writing to you because I really want to be your pen pal.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours,
Li Hua
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.C 2.B 3.A 4.C 5.D 6.B 7.C 8.B 9.B 10.D
【导语】本文主要介绍了Green一家人的情况。
1.句意:他在一个工厂工作。
lives居住;visits参观;works工作;plays玩。根据“He’s a factory worker.”可知,他是一个工厂工人。故选C。
2.句意:她教得很好并且她对学生也很好。
right正确的;nice好的;sure确定的;sorry对不起的。根据“They all like her very much.”可知,学生们都非常喜欢她。所以可知她对学生很好。故选B。
3.句意:Green和他的家人在北京很开心。
happy高兴的;clever聪明的;strong强壮的;free空闲的。根据前后文可知,他们在北京过得很开心。故选A。
4.句意:他们都很喜欢北京食物,面条是他们的最爱。
people人;clothes衣服;food食物;restaurants餐馆。根据“and noodles are their favourite.”可知,此处是指食物。故选C。
5.句意:然后他们把它们带回家,自己做面条。
notice注意;post发布;count数数;take带,拿。根据“There they buy different kinds of vegetables and eggs.”可知,他们在商店买了蔬菜和鸡蛋,所以此处是把食物带回家。故选D。
6.句意:他们也尝试在家做饺子,但是他们做得不好。
and和;but但是;so所以;or或者。根据“they can’t do it well.”可知,此处表转折。故选B。
7.句意:Green的兄弟,孩子们的叔叔是Jack。
cousin同辈表亲;brother弟弟;uncle叔叔;grandfather祖父。根据“Green’s brother”可知,Jack是Green的兄弟,也就是孩子们的叔叔。故选C。
8.句意:他在哪里呢?
Who谁;Where在哪里;What什么;When什么时候。根据“He lives in England”可知,空处是询问他的所在。故选B。
9.句意:他们告诉他中国很好,中国人很善良。
say说;tell告诉;spell拼写;speak说。根据“They...him China is great”可知,他们告诉他中国很好,tell sb. sth.“告诉某人某事”。故选B。
10.句意:Jack说他明年想要来中国看望他们。
him他;her她;us我们;them他们。根据常识可知,Jack是来看望Green一家人。故选D。
11.C 12.C 13.B 14.D 15.C
【导语】本文讲述了Amy找不到心爱的钢笔,在妈妈提醒下最终在中文书里找到的故事。
11.细节理解题。根据“She cries (哭) to her mother”可知Amy哭着去找妈妈说明她不开心,故选C。
12.细节理解题。根据“She looks under the bed. She looks in her desk. She looks behind the door and in her schoolbag.”可知Amy在床下、书桌里、门后和书包里找过钢笔,故选C。
13.细节理解题。根据“Mom says, ‘Don’t cry. I will help you look for it.’”可知是妈妈帮助Amy找钢笔,故选B。
14.细节理解题。根据“when Amy opens her Chinese book, she finds her pen in it.”可知钢笔在中文书里,故选D。
15.主旨大意题。本文通过Amy乱放钢笔导致找不到的故事,告诉我们“要把东西放在正确的位置”,故选C。
16.A 17.D 18.A 19.B 20.D
【导语】本文主要介绍了来自美国的老师John Dawkins,他通过让学生选择自己喜欢的问候方式来与学生互动,展现了他对学生的关心和重视。
16.细节理解题。根据“John Dawkins is a teacher from America. He teaches English at a middle school.”可知,Mr. Dawkins教英语。故选A。
17.细节理解题。根据“There are some pictures outside the classroom. He lets the students choose (选择) their favourite way of greeting from the pictures. They can choose a hand shake, a high five, a fist bump, a thumbs up, a wave, or a hello!”可知,有六种打招呼的方式供学生选择。故选D。
18.细节理解题。根据“Mr Dawkins greets his students every day. He wants to know what his students like. He wants to be there for them. He wants them to be happy. He wants them to know they are important to him.”可知,第三段主要讲述的是为什么Mr. Dawkins要问候他的学生。故选A。
19.细节理解题。根据“The students like Mr Dawkins’ ways of greeting. They think they’re great. They are happy to have a teacher like Mr. Dawkins.”可知,学生们认为他是一位很棒的老师。故选B。
20.最佳标题题。根据全文内容可知,本文主要介绍了来自美国的老师John Dawkins,他通过让学生选择自己喜欢的问候方式来与学生互动,展现了他对学生的关心和重视,因此文章最好的标题是“Greetings from a teacher”。故选D。
21.A 22.B 23.D 24.B 25.C
【导语】本文主要介绍了人们可以通过多种方式结识他人,包括在学校、社区、俱乐部和团体、聚会和社交活动以及志愿者工作中认识新朋友。
21.细节理解题。根据“School”部分“Meet classmates and teachers.”可知,在学校可以遇到同学和老师,所以经常在学校遇到同学。选项A可表示学校场景,符合语境。故选A。
22.细节理解题。根据“Community (社区)”部分“Meet neighbours in the community, such as in the park or at community events.”可知,在社区里可以在公园或社区活动中遇到邻居。故选B。
23.细节理解题。根据“Clubs and Groups”部分“Join hobby clubs or sports groups to meet like-minded (志趣相投的) people.”可知,加入兴趣俱乐部或运动团体可以遇到志趣相投的人。故选D。
24.细节理解题。根据“Parties and Gatherings”部分“Meet new friends at birthday parties, social gatherings, etc.”可知,在生日派对或社交聚会上可以遇到新朋友。故选B。
25.细节理解题。根据“Volunteer (志愿者) Work”部分“Meet people while doing volunteer work for a good cause.”可知,做志愿者工作可以认识人,同时做好事。故选C。
26.B 27.A 28.C 29.D 30.A
【导语】本文是一篇记叙文。文章改编自《彼得·潘》,介绍了达林一家的基本情况,包括家庭成员、家庭经济状况,以及作为孩子们保姆的狗“娜娜”的职责,还提及达林先生对“娜娜当保姆”的担忧,最后讲述了彼得·潘悄悄到访达林家卧室的小插曲。
26.细节理解题。根据“Wendy lives with her parents, Mr. and Mrs. Darling, and her brothers, John and Michael, at number 14 (the house number on the street).”可知,达林家有温迪、达林先生、达林太太、约翰和迈克尔,共5位家庭成员,故选B。
27.细节理解题。根据“But the family is poor, so their nurse isn’t like other children’s nurses. She is a big dog and her name is Nana.”可知,达林家选择娜娜当孩子们的保姆是因为家庭贫穷,故选A。
28.词句猜测题。根据“Nana puts the children to bed every evening and she looks after them if they cry at night. Her kennel is in the children’s bedroom, just next to their beds.”可知,娜娜是一只狗,每晚照顾孩子,“Her kennel”位于孩子卧室、床边,结合常识,此处指“狗窝”,即娜娜的“房子”,故选C。
29.细节理解题。根据“Nana is a good nurse, but Mr. Darling is a bit worried. Sometimes he thinks, ‘What do the neighbours think of me Do they think that the Darlings are a strange family because the children’s nurse is a dog ’”可知,达林先生真正担心的是邻居会如何看待他和他的家人,故选D。
30.细节理解题。根据“When Wendy sees them, she smiles and says, ‘Oh! It’s Peter Pan again! He is a naughty boy! He never cleans his feet.’ Wendy tells her mother that Peter Pan comes into their bedroom during the night. It is the first time that Mrs. Darling hears about Peter Pan.”可知,温迪早就知道彼得·潘,而达林太太是第一次听说,即温迪比她妈妈更早认识彼得·潘,A选项表述正确,故选A。
31.E 32.G 33.B 34.A 35.F
【导语】本文讲述了孩子和父母花时间在一起是很棒的及我们可以做很多事情,有一个美好的家庭时光。
31.根据“Watch a family film”和“With the snacks and drinks, we can laugh, cry and learn together when watching our favourite films.”可知,此处应该表示一家人能聚在一起看电影的好时刻。E选项“周末是看电影的好时光。”符合语境,故选E。
32.根据“When everyone is old enough to read, start a family book club.”可知,此处表示当所有人足够大阅读时,可以创建一个家庭读书俱乐部,此处应该表示让家人选择好书阅读。G选项“家庭成员轮流挑选好书。”,符合语境,故选G。
33.根据“Take a family nature walk”和“Getting close to nature is a good way to stay with family,”可知,此处表示在接触大自然也是和家人在一起的好时刻。B选项“大自然可以让人们冷静。”,符合语境,故选B。
34.根据“Parents make the budget. Children choose a place to visit.”可知,此处应该表示计划家庭出游计划。A选项“一起计划一个家庭假期。”符合语境,故选A。
35.根据“Family time will be a sweet memory (回忆) for everyone.”可知,家庭时光对所有人来说将会是一段美好的回忆。此处应该倡导家庭成员在一起。F项“所以让我们和家庭成员一起度过更多的时光吧。”,符合语境。故选F。
36.polite
【解析】句意:海伦是一个有礼貌的女孩,她总是微笑着和别人打招呼。polite“有礼貌的”,形容词作定语。故填polite。
37.pointed out
【解析】句意:昨晚他指出了我作业里的错误。“指出”point out,为动词短语;根据last night可知句子是一般过去时,point的过去式是pointed。故填pointed out。
38.lonely
【解析】句意:这位老人独自生活,但他并不感到孤独。根据汉语提示可知,lonely意为“孤独的”,强调主观情感,作表语。故填lonely。
39.wild
【解析】句意:动物园里的熊猫通常比野生熊猫活得更久。根据汉语提示可知,空格处需填写wild“野生的”,作定语修饰空格后的pandas。故填wild。
40.handsome
【解析】句意:我的祖父六十岁了,但他仍然很英俊。根据句意和括号内的汉语提示可知,此处考查handsome“英俊的”,形容词,在句中作系动词“is”的表语。故填handsome。
41.(a)bsent
【解析】句意:彼得今天感觉不舒服,所以没来上课。根据首字母提示可知,因为生病所以没来上课,be absent from“缺席”,故填(a)bsent。
42.(f)ollow
【解析】句意:对不起,我刚才没听懂你的话。你能再说一遍吗?根据“Could you please say it again ”及首字母提示可知,空处应表达没有听懂“你”的话,follow“理解”,助动词didn’t后面加动词原形。故填(f)ollow。
43.(f)un
【解析】句意:周末我们在公园里通常玩得很开心。根据首字母提示及“in the park on weekends.”可知,空处指“玩得开心”,have fun是固定短语,意为 “玩得开心”,故填(f)un。
44.(m)ust
【解析】句意:你必须在看电视之前完成你的作业。根据“finish your homework before watching TV.”以及首字母提示可知,此处指看电视之前必须完成作业,must“必须”,情态动词,后接动词原形。故填(m)ust。
45.(m)agic
【解析】句意:这本书充满了魔法,它让孩子们非常兴奋。根据句子结构和首字母“m”可知,此处是一个名词。句中表述书中的内容让孩子们感到非常兴奋,因此可以推断出书中可能充满了“魔法”等令人兴奋的元素。“magic”意为“魔法”符合语境。故填(m)agic。
46.D 47.G 48.A 49.I 50.C 51.B 52.L 53.E 54.H 55.K
【导语】本文以杰夫失去哥哥后在一段时间内感到非常悲伤的经历告诉我们一个道理,没有人是可以一直开心的。
46.句意:有时你可能会变得不开心,例如,当你考试不及格的时候。根据所给词和句中“Nobody can be happy all the time.”可知,此句是说有时会不开心。unhappy“不开心的”,形容词。故选D。
47.句意:有时你可能会变得不开心,例如,当你考试不及格的时候。根据所给词和句中“an exam”可知,此句是说比如当考试不及格的时候。fail“失败”,动词,fail an exam“考试不及格”,故选G。
48.句意:杰夫哥哥去世时,他几乎要疯了。根据所给词和句中“when his elder brother died”可知,此句是说杰夫几乎要疯了。almost“几乎”,副词,故选A。
49.句意:他拒绝和朋友们踢足球或看电影。根据所给词和句中“Instead”可知,此句是说他拒绝去踢足球或看电影。refused“拒绝”,动词,refuse to do sth.“拒绝做某事”,故选I。
50.句意:相反,他只是坐在卧室里,不和任何人说话,甚至他的父母。根据所给词和句中“he just sat in his”可知,此句是说他只是坐在卧室里。bedroom“卧室”,名词,故选C。
51.句意:相反,他只是坐在卧室里,不和任何人说话,甚至他的父母。根据所给词和句中“even his parents”可知,此句是说他不和任何人说话。anybody“任何人”,常用于否定句或疑问句。故选B。
52.句意:几个月后,杰夫开始明白悲伤是没有用的。根据所给词和句中“Jeff began to understand”可知,此句是说几个月以后。months“月”,名词,故选L。
53.句意:几个月后,杰夫开始明白悲伤是没有用的。根据所给词和句中“it wasn’t”可知,此句是说他明白悲伤是没用的。useful“有用的”,形容词,故选E。
54.句意:现在他仍然想念他的哥哥,但他开始和他的父母说话,这使他们再次高兴。根据所给词和句中“but he is beginning to talk to his parents”可知,此句是说这让父母再次高兴。again“再次”,故选H。
55.句意:他不再独自待在房间里了。根据所给词和句中“Instead, he goes to the movies or plays sports with his friends and he is feeling better now.”可知,此句是说他不再独自待在房间里了。by oneself“独自”,himself“他自己”,为he的反身代词。故选K。
56.are 57.in 58.mistakes 59.like 60.helps 61.studying 62.hers 63.a 64.so 65.really
【导语】本文描述了一张家庭照片以及家庭成员的兴趣爱好和日常生活。
56.句意:我家有七口人。be是,be动词。分析句子结构可知,本句为there be句型,根据语境可知是描述客观事实,所以使用一般现在时,且根据seven people可知,此处be动词应用复数形式are,故填are。
57.句意:他对自然和摄影很感兴趣。be interested in...是固定搭配,意为“对……感兴趣”,故填in。
58.句意:当我们做错事时,他会指出我们的错误。mistake错误,名词。根据our可知,此处应填名词复数形式,表示多个错误,故填mistakes。
59.句意:他可能很沉默,但对我和我的兄弟姐妹来说,他就像一座山。根据句意可知,此处是比喻说法,表示父亲像一座山一样给予我们依靠,故填like。
60.句意:她有时会在学习上帮助我们。help帮助,动词。根据sometimes可知,本句时态为一般现在时,且主语she是第三人称单数,所以动词应用三单形式,故填helps。
61.句意:我哥哥喜欢地理。他总是很高兴研究地图。study学习,动词。have fun doing sth.是固定搭配,意为“做某事很开心”,故填studying。
62.句意:春节期间,我们会把她的剪纸作品贴在门窗上。her她的,形容词性物主代词。根据句意可知,此处指的是“她的剪纸作品”,应用名词性物主代词。故填hers。
63.句意:我是学生,每天早上我都要穿校服去上学。根据句意可知,此处表示泛指“一件校服”,所以前面用不定冠词,且uniform是以辅音音素开头的单词,所以用不定冠词a,故填a。
64.句意:我爷爷也喜欢音乐,所以我们经常在周末一起享受我们的爱好。分析句子结构可知,前后句为因果关系,且后句是果,表达“所以”应用连词so连接,故填so。
65.句意:这对我来说真的是最快乐的时光!real真的,形容词。分析句子结构可知,此处需要副词来修饰形容词happiest,故填really。
66.Wood. 67.There are five people in Emily’s family. They are her parents, her brother, her grandmother and herself. 68.Emily lives with her family in a big house with a beautiful yard in Singapore. 69.Emily goes to school from Monday to Friday. 70.Yes, Emily’s grandmother is a kind grandmother. She helps Emily a lot and they do many things together.
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了Emily的好朋友兼祖母Mary Wood的生活习惯以及她们之间的互动。
66.根据文章第1段“Her name is Mary Wood”可知,Emily好朋友的姓氏是Wood。故填Wood.
67.根据文章第2段“My grandmother lives with my parents, my brother Bob and me”可知,Emily的家庭成员包括:Emily、父母、弟弟Bob和祖母Mary,共5人。故填There are five people in Emily’s family. They are her parents, her brother, her grandmother and herself.
68.根据文章第2段“We live in a big house with a beautiful yard in Singapore”可知,Emily和家人住在新加坡。故填Emily lives with her family in a big house with a beautiful yard in Singapore.
69.根据文章第3段“My grandmother usually takes me to school from Monday to Friday”可知,Emily的上学时间是周一到周五。故填Emily goes to school from Monday to Friday.
70.根据文章第4段“I am very happy to have such a kind grandmother”可知,Emily的祖母非常和蔼。故填Yes, Emily’s grandmother is a kind grandmother. She helps Emily a lot and they do many things together.
71.例文
Dear Mary,
My name’s Li Hua. I am writing to you because I really want to be your pen pal.
I am 13 years old and live with my parents and younger brother. My favorite color is blue, and many of my things, like my schoolbag and water bottle, are blue too. On weekends, I enjoy helping my parents at a nearby farm. We feed animals and pick fresh vegetables—it’s fun!
I’d love to learn about your life in Singapore. Let’s be pen pals and share stories!
Yours,
Li Hua
【解析】[总体分析]
① 题材:本文是一封电子邮件;
② 时态:主要使用“一般现在时”;
③ 提示:需包含姓名、年龄、家庭成员、喜欢的颜色、物品颜色及周末活动等要点,语言流畅,格式规范。
[写作步骤]
第一步,介绍个人信息,描述喜好;
第二步,说明周末活动;
第三步,结尾表达期待回复。
[亮点词汇]
① live with 和……生活
② enjoy doing sth 喜欢做某事
③ learn about 了解
[高分句型]
My favorite color is blue, and many of my things, like my schoolbag and water bottle, are blue too.(并列句)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录