Unit 1 Back to school单元检测-2025-2026学年高中英语译林版必修第一册单元检测(含解析)

文档属性

名称 Unit 1 Back to school单元检测-2025-2026学年高中英语译林版必修第一册单元检测(含解析)
格式 docx
文件大小 37.8KB
资源类型 教案
版本资源 牛津译林版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-09-29 20:48:08

图片预览

文档简介

Unit 1 单元检测
班级:_______ 姓名:_______ 学号:_______ 得分:_______
第一部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A[2025常州高级中学期中]
Boston University Summer Journalism(新闻业) Academy
The Summer Journalism Academy at Boston University gives high school students the opportunity to expand their journalism skills and prepare for college. The academy offers two options:
on campus program—three weeks, for students with journalism experience
learn from home online program—two weeks for all experience levels
For students interested in photography, we offer a special photojournalism track for both.
New for 2026 for on campus students: Stories will be considered for publication in the Daily Free Press, one of the country's top college newspapers.
Each option is organized into three parts:
Classroom starts each day with a review of journalism fundamentals in a collegiate format. A university level journalism textbook provides daily reading and writing assignments. Instructors cover story ideas, sources and research, interviewing, story structure, writing for broadcast and web, accuracy, and more.
Newsroom provides time for students to apply what they learn in the Classroom part by reporting real news events near them. Students conduct interviews by phone, email and video to cover a wide range of stories.
Guest Talks offer students advice and insight from journalism experts on topics such as radio reporting, media law and studying journalism in college. On campus students also visit city newsrooms where they can hear directly from reporters at their workplaces, such as WBUR public radio and the Boston Globe.
(  ) 1. What is required for on campus students
A. A college education. B. An interest in photography.
C. A story published by the press. D. Previous experience in journalism.
(  ) 2. What does Newsroom focus on
A. Practical application. B. Strategies for interviews.
C. Research about real news. D. Ways of communicating.
(  ) 3. Which of the following can learn from home students do
A. Have their stories published. B. Study for three weeks.
C. Visit city newsrooms.     D. Get advice from experts.
B[2025徐州三中期中]
It was the third time that Donald had left the second foster(寄养的) home, which meant he would change a school again. Such a move made him upset and it was not strange for him to drop out of school. Then he met Mr Felipe, the CIS site coordinator(协调员) at his latest school.
Mr Felipe immediately developed a plan to meet Donald's needs. He bought school supplies and clothes for Donald and encouraged him to join the school's karate(空手道) program. After months of working with Mr Felipe, Donald's attitude changed. He became more outgoing. He began making friends at school and building relationships with his teachers and classmates. Most importantly, his grades improved as well.
“My mom has noticed that my attitude has changed a lot, and my grades are improving a lot too. I like to come to the CIS classroom because it is fun to be here. Mr Felipe gives us snacks and provides school supplies for us. We work in the garden and we get the help we need to study and do our homework. I feel happy and inspired(激励) when I come to this program. I had been in foster care since I was 4 or 5 years old and didn't live with my brother for part of the time. I'm back with my family now and happy to have them in my life,” said Donald. “But I still remember that time and the sadness I felt: At school, art and football helped me forget and let it all go. It was Mr Felipe who helped me change a few things when I was upset. Because of him, I became more serious about school and work.”
For Donald, Mr Felipe is the person who changed his life. Today, Donald is back with his family and continues to work on building strong relationships with his teachers and classmates.
(  ) 4. What was Donald's problem at the beginning
A. He disliked the new foster home.
B. He was laughed at by his classmates.
C. He was not active in attending school.
D. He couldn't get along well with his parents.
(  ) 5. How did Mr Felipe help Donald
A. He taught Donald karate every day.
B. He helped Donald contact his parents.
C. He supplied all that he wanted for Donald.
D. He helped Donald physically and mentally.
(  ) 6. What is Donald like now
A. Devoted and patient. B. Creative and generous.
C. Grateful and positive. D. Adventurous and independent.
(  ) 7. What is the main idea of the text
A. A person changed a boy's life. B. Confidence comes from trust.
C. A homeless boy created a miracle. D. A boy reunited with his family.
C[2025南通海门中学期中]
20 year old Edgar McGregor decided to visit his local park, Eaton Canyon, day in and day out to pick up as much litter as he could fit in two buckets(提桶). Now, over 589 days and 19,000 Twitter followers later, he is more passionate(热诚的) than ever about his task to save the planet!
Edgar found out that Los Angeles would be the host of the 2028 Summer Olympic Games. Knowing the state of the national forest at the time, he feared that its grounds that were full of litter would make the city a “global embarrassment”, so he decided to make cleaning it up his new passion project.
As time went on, he began documenting his progress on Twitter. Soon, he began encouraging others to start park cleanup projects of their own.
As part of southern California's Angeles National Forest, Eaton Canyon can see quite a bit of daily foot traffic. On one particularly busy day, Edgar spent five hours picking up litter and came away with over 1,000 pounds of rubbish. Rain or shine, Edgar headed over to carry out his task. He worked through conditions like snowstorms, a record heatwave, and even a forest fire on the opposite side of the park.
The more he did, the more treasures he discovered. In addition to a lot of old iPhones and cans, Edgar collected enough recyclables to earn around 30 dollars every few weeks, which he would donate to nonprofits.
Recently, Edgar began noticing that the top littered areas in his park were becoming few and far between. At one point, he spent four hours moving around the park and only returned with two buckets. Edgar plans to return to Eaton Canyon two or three times a week to keep up with the maintenance, but he is excited to start expanding his reach to new locations. Though he realizes this doesn't mean his journey is complete, he is excited to have already achieved so much!
(  ) 8. Why is the 2028 Summer Olympic Games mentioned
A. To describe what made Edgar famous.
B. To explain why Edgar loved Los Angeles.
C. To introduce what inspired Edgar to start his project.
D. To discuss why Edgar started exploring the national forest.
(  ) 9. Which of the following can best describe Edgar
A. Determined and caring.     B. Creative and influential.
C. Talented and productive.    D. Adventurous and sociable.
(  )10. What is Edgar's next plan
A. Encouraging others to join in his cleanup.
B. Making a journey to clean Eaton Canyon.
C. Cleaning up other parts of the national forest.
D. Returning to the parks he has already cleaned.
(  )11. What is the text mainly about
A. A hero for the environment.
B. A way of dealing with litter.
C. A local development project.
D. A huge personal achievement.
D[2025江苏天一中学期末]
Does adversity(逆境) warm hearts or harden them Recently, my graduate student Daniel and I set out to explore the relationship between adversity and compassion(同情).
We conducted a study online and reached more than 200 people from all walks of life. After asking them about the hardships they faced and how often they experienced compassion, we offered them the chance to donate some of the money they were about to be paid for taking part in the study to help people in need. The result showed that those who had faced serious adversities in life feel more compassion for suffering people. And as a result, they donated more money.
Now, if experiencing any type of hardship can make a person more compassionate, you might assume that the compassion would be reached when someone has experienced the exact misfortune that another person is facing. Interestingly, this turns out to be dead wrong.
In an article recently published in the Journal of Personality and Social Psychology, Loran Nordgren, a professor at the Kellogg School of Management, and his team found that the human mind refuses to work as usual when it comes to remembering its own past hardships: it regularly makes them appear to be less painful than they actually were. Therefore, recalling a bad experience in your own past may make you underestimate(低估) the difficulty of others' challenges. You overcame it, you think; so should he. The result You lack compassion.
Our findings, taken together with those of Professor Nordgren and his team, are that living through hardships doesn't either warm hearts or harden them; it does both. Knowing suffering in life usually enhances the compassion we feel for others, except when the suffering involves specific painful events that we know all too well.
(  )12. Which of the following is TRUE about the author's study
A. Those attending it had to pay for it.
B. Those attending it were asked questions only.
C. It is meant to encourage people to help those in need.
D. It tries to reveal the relationship between adversity and compassion.
(  )13. What does the underlined word “this” in Paragraph 3 refer to
A. People's compassion for suffering people.
B. People's understanding of others' misfortune.
C. The findings of Loran Nordgren and his team.
D. The assumption that shared misfortune may lead to compassion.
(  )14. What did Professor Nordgren and his team find
A. Hardships make people lost in sad memories.
B. Hardships lead to people's lack of compassion.
C. People tend to remember their hardships easily.
D. People suffering from adversity are easy to break down.
(  )15. Which of the following can be the best title for the text
A. The Hidden Power of Compassion
B. The Surprising link of Adversity and Compassion
C. Compassion: A Gift from Personal Adversity
D. Adversity: A Pathway to Deeper Compassion
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)[2025南师大附中期中]
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Life isn't fair. Some people just seem to have the ability to effortlessly charm anyone they meet. Well, it might seem like a magical power, but in fact there are a number of factors at work. __16__ The answer is: to a large degree, yes you can.
But first, the bad news. People first judge each other based simply on physical appearance. With just a look of a face, people make quick judgments about each other's likeability, trustworthiness and confidence. How should we deal with this __17__ People view a smiling face as more trustworthy, warmer and more sociable. It sounds like common sense, doesn't it Smile and others will smile with you.
What other tricks might we have __18__ As a result, three things we can do to signal that we are not a threat(威胁) are to: raise our eyebrows quickly, lift our heads slightly, and once again, smile.
So, we've looked at body language, but of course what you say is hugely important too, unless you want to just stand there smiling foolishly. The golden rule of friendship is that if you make people feel good about themselves, they're going to like you. In other words, you should not talk about yourself or your wonderful achievements. __19__
Finally, finding common ground is good to form a connection. Charming people are particularly skilled at seeking out shared interests or experiences to connect with others. Simple things like asking where someone's from really can open up a discussion and allow you to find areas in common. And if all else fails, you can fall back on that most British of topics: the weather. __20__
A. There's one simple tool: your smile.
B. It can be a nice start of a conversation.
C. Instead, you need to show interest in them.
D. So, can you learn to develop superhuman charm
E. What good tricks can we use to become charming
F. Shared interests are the key to making connections with others.
G. Our brains often scan the environment for friend or enemy signals.
16. _______ 17. _______ 18. _______ 19. _______ 20. _______
第二部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)[2025杭州联谊学校月考]
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
At last the big day arrived: my first day at senior high! The campus was still quiet when I arrived early, so I decided to __21__ a bit. I was looking at the photos on the noticeboard when I heard a __22__ behind me. “New here?” Turning around, I saw a man in his forties. “Yes,” I replied. “I was wondering what life is going to be like here.” “Don't worry,” he gave me a smile. “You'll soon __23__.”
The first class was English. Surprisingly, the __24__ man stepped into the classroom and said, “Good morning, everyone. Before we start, time for self introduction. I'll go first …”
“What?!” I tried to turn on my brain but the engine(引擎) just wouldn't __25__. “I should say my name, of course. But what else Something about my stamp collection, perhaps.” I was organising my __26__ in my head when the girl next to me gave me a push. “It's your__27__!”
With my heart beating wildly, I breathed deeply. “Hi, I'm Meng Hao.” Everyone started __28__. I looked at them in panic(惊慌地). “Nice to know we __29__ the same name,” said my new teacher. I had been too __30__to pay attention when he introduced himself. Although I was __31__, his words made me a lot more relaxed!
When we had all __32__ ourselves, Mr Meng said, “Well done, everyone! I know this isn't __33__ for many of you. But this is just the kind of thing you are going to face at senior high. Challenges like this might sometimes put you under pressure(压力). But it all __34__ what you do. Keep calm and be prepared. That way, you'll make the best of your time at senior high.”
People say, “Well begun, half done.” I guess this was a good __35__ to my new school life.
(  )21. A. exchange B. explore C. experiment D. revise
(  )22. A. cry B. ring C. voice D. noise
(  )23. A. give up B. turn out C. break up D. find out
(  )24. A. same B. old C. good D. strange
(  )25. A. turn B. play C. start D. open
(  )26. A. notes B. words C. lectures D. strategies
(  )27. A. luck B. chance C. gift D. turn
(  )28. A. talking B. shouting C. crying D. laughing
(  )29. A. change B. share C. call D. register
(  )30. A. frightened B. confident C. nervous D. impressed
(  )31. A. curious B. outgoing C. awkward D. annoyed
(  )32. A. introduced B. enjoyed C. expressed D. improved
(  )33. A. fresh B. difficult C. easy D. formal
(  )34. A. makes up B. leads to C. works out D. depends on
(  )35. A. end   B. beginning C. introduction  D. answer
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)[2025阳江高新月考]
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
Pupils at Milton Hall School in Essex will soon be treated to lessons inside an actual private jet. The school 36. _______ (buy) the disused plane earlier this month and will use it to inspire creative learning.
The Cessna Citation jet, 37. _______ was brought to the school's playing field by crane(起重机), was said to be “a lot 38. _______ (cheap) than building a classroom”. Once it's washed and repaired, it's expected 39. _______ (hold) up to 15 children.
“The children just want to get inside it, 40. _______ we need to make it safe first,” Jon Baker, Milton Hall's media manager said. “It'll 41. _______ (comfortable) fit half a class when we're finished.”
The school's business manager said they would spend about four 42. _______ (month) transforming the space with seating, lighting, solar panels and so on 43. _______ (change) it into a completely new, exciting learning space. They hoped to give their children 44. _______ unusual way to further attract them and expand 45. _______ (they) learning. Once it's ready, the school hopes to use it as an IT center and for media studies.
第三部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你新交的英国笔友Joe来信跟你分享了他作为一个Digital Native的生活情况,并希望你谈一谈你的生活。请你给Joe写一封回信,内容包括:
1. 你的高中新生活;
2. 你目前面临的压力;
3. 你的解决方式。
注意:
1. 写作词数应为80左右;
2. 请按如下格式作答。
Dear Joe,
I am so delighted to hear from you. From your letter I know you are interested in my life. Let me tell you something that may help you know me better.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________
The above is what my life is like now. If you want to know more, please don't hesitate to tell me. I am looking forward to your early reply.
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分) [2025湖北期末]
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
I was born small, which often left me feeling unconfident. During my second year of high school, my family moved to a different city. Getting used to life as a new kid has always been difficult for me, and this move made it more challenging. In my new school, I felt physically and mentally uneasy. Other students had already built friendships, leaving me without a friend.
Besides, I found English learning boring and didn't know what to do during English classes. So, I spent my free time drawing because that was what I usually did when I was alone.
I still recall the first day in the school dining hall. While waiting in line for food, I heard a group of students excitedly discussing an upcoming English drama show for freshmen. As I passed by, they glanced at me with surprise. “He looks so small,” someone said in a low voice. My face burned with embarrassment and I bent my head. Pretending not to hear them, I slipped into the farthest seat available and had my meal alone.
In my first English class, I sat at my desk, staring blankly at the book. The letters and words seemed to dance confusingly across the page and laugh at me. Losing interest quickly, I began drawing on the book. A few minutes later, my English teacher, Mr Frank—a kind man—walked up to me.
“Nice drawing,” he said gently. “You know, language is also an art form; it carries its own charm and beauty. I believe you could find English attractive if you discover where to begin.”
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式作答。
Encouraged by his words, I began to change my attitude towards English learning. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
“Why not draw a poster for the English drama show?” Mr Frank said to me. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Unit 1 单元检测
第一部分 阅读
第一节
1—5 DADCD 6—10 CACAC 11—15 ADDBB
A
【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了波士顿大学暑期新闻学院为高中生提供的新闻学课程选项。
1. 细节理解题。根据文章中“on campus program—three weeks, for students with journalism experience”可知,选择校内课程的学生需要具备新闻经验。
2. 细节理解题。根据倒数第二段中“Newsroom provides time for students to apply what they learn in the Classroom part by reporting real news events near them.”可知,Newsroom部分侧重于实践应用。
3. 细节理解题。根据最后一段中“Guest Talks offer students advice and insight from journalism experts”可知,在线学习的学生可以从专家那里获得建议。
B
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述的是Donald多次离开寄养家庭并转学,遇到新学校的CIS协调员Felipe先生后,后者通过提供帮助和鼓励,改变了他的态度,使他更加开朗、善于交友、成绩提高,并让他重新回归家庭,对生活充满希望。
4. 细节理解题。根据第一段中“It was the third time that Donald had left … it was not strange for him to drop out of school.”可知,Donald第三次离开寄养家庭,这意味着他又要换学校了,这种变动让他很沮丧,故他选择辍学也不奇怪。因此,Donald最初的问题是他上学不够积极。
5. 细节理解题。根据第二段内容可知,Felipe先生为Donald制定了满足他需求的计划,给他带来了一些必需品,并鼓励他参加学校的空手道课程。因此,Felipe先生不仅在物质上帮助了Donald,还在精神上给予了他帮助。
6. 推理判断题。根据第三段中“It was Mr Felipe who helped me change a few things when I was upset. Because of him, I became more serious about school and work.”可知,Donald对Felipe先生的帮助心怀感激;结合上文Donald多次离开寄养家庭并转学到性格开朗,成绩提高可推知,在Felipe先生的帮助下,Donald正以一种积极向上的态度面对生活。
7. 主旨大意题。根据最后一段中“For Donald, Mr Felipe is the person who changed his life.”及全文内容可知,文章主要讲述了Donald在遇到Felipe先生后的改变,Felipe先生不仅为Donald提供了物质上的帮助,更重要的是在精神上给予了他很大的支持和鼓励,帮助他改变了生活态度,因此可以说是Felipe先生改变了Donald的人生,A项符合文章主旨。
C
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章讲述了20岁的Edgar McGregor如何受到洛杉矶将举办2028年夏季奥运会的启发,开始了他的公园清理项目,并通过社交媒体记录和鼓励更多人参与,最终对环境做出了积极的贡献。
8. 细节理解题。根据第二段内容可知,提到2028年夏季奥运会是为了介绍激发Edgar开始他的环保项目的原因。
9. 推理判断题。根据第四段中“Rain or shine, Edgar headed over to carry out his task. He worked through conditions like snowstorms, a record heatwave, and even a forest fire on the opposite side of the park.”以及第五段内容可知,Edgar不管什么天气都坚持捡垃圾,并且会把通过捡垃圾赚到的钱捐给慈善机构,由此可以推理出Edgar是一个有决心的、关心他人的人。
10. 细节理解题。根据最后一段中“Edgar plans to return to Eaton Canyon two or three times a week to keep up with the maintenance, but he is excited to start expanding his reach to new locations.”可知,Edgar的下一步计划是清理国家森林的其他部分。
11. 主旨大意题。通读全文,尤其根据第一段内容可知,这篇文章主要介绍了环保英雄Edgar的故事。
D
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要讲述了对逆境和同情之间关系的探索和研究,以及研究的有趣发现。
12. 细节理解题。根据第一段中“Recently, my graduate student Daniel and I set out to explore the relationship between adversity and compassion.”可知,作者进行这项研究是为了揭示逆境和同情之间的关系。
13. 代词指代题。根据第三段内容可知,this指代的是上文提到的“the compassion would be reached when someone has experienced the exact misfortune that another person is facing”这一观点,即共同的不幸可能会使人产生同情。
14. 细节理解题。根据第四段中“Therefore, recalling a bad experience in your own past may make you underestimate … You lack compassion.”可知,Nordgren和其团队发现:苦难会使人缺乏同情心。
15. 标题归纳题。根据第一段中“Recently, my graduate student Daniel and I set out to explore the relationship between adversity and compassion.”并结合下文内容可知,本文主要通过研究讨论了逆境和同情之间的关系,逆境可以使人有同情心,但如果人们太过了解某一特定的痛苦经历,这会使人缺乏同情心,所以B项“逆境和同情心之间的惊人联系”最适合做本文标题。
第二节
16—20 DAGCB
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些让人变得魅力四射的方法。
16. 根据下文“The answer is: to a large degree, yes you can.”可知,下文是对上文的回答,而由回答“yes you can”可知,上文为一般疑问句,D项“所以,你能学会培养超凡的魅力吗?”是一般疑问句,句意衔接恰当。
17. 上文“How should we deal with this?”提出疑问,A项“有一个简单的工具:你的微笑”给出具体的解决方法,并且衔接下文“People view a smiling face as more trustworthy, warmer and more sociable.”进一步说明微笑的好处。
18. 下文“As a result, three things we can do to signal that we are not a threat are to: raise our eyebrows quickly, lift our heads slightly, and once again, smile.”说明我们需要做一些事情来表明我们不是威胁,G项“我们的大脑经常扫描环境,寻找朋友或敌人的信号”符合语境,构成下文需要做一些事情来表明我们不是威胁的原因,衔接恰当。
19. 上文“In other words, you should not talk about yourself or your wonderful achievements.”说明想对方接纳我们,就不应该只是聊自己的成就,C项“相反,你需要表现出对他们的兴趣”衔接上文,引出正确的做法是要关注对方,衔接恰当。
20. 上文“And if all else fails, you can fall back on that most British of topics: the weather.”说明“天气”是一个非常有用的话题,B项中It指代上文that most British of topics: the weather,衔接恰当。
第二部分 语言运用
第一节
21—25 BCDAC 26—30 BDDBC 31—35 CACDB
【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章介绍了孟浩高中开学第一天发生的故事。
21. exchange交换;explore探索;experiment实验;revise改变,修正。根据上文my first day at senior high可知,这是作者高中生活的第一天,所以他比较好奇,要到处去探索一下。
22. cry哭声;ring戒指;voice声音;noise噪声。根据下文“New here?”可知,背后传来了声音。
23. give up放弃;turn out结果是;break up分手;find out找出。根据上文wondering what life is going to be like here可知,作者正在思考高中生活会是什么样的,这个男人告诉他,他很快就会找到答案。
24. same相同的;old旧的;good良好的;strange奇怪的。根据上文“I saw a man in his forties”以及下文这个男人是孟浩的英语老师可知,作者之前遇到过这个男人,而现在让他感到惊讶是,走进教室的与之前遇到的是同一个男人。
25. turn转向;play玩耍;start发动;open打开。根据上文“I tried to turn on my brain but”可知,作者试图让大脑运转起来,但引擎就是发动不起来。
26. notes笔记;words话语;lectures演讲;strategies策略。根据上文“I should say my name, of course. But what else Something about my stamp collection, perhaps.”可知,作者是在脑子里面组织语言。
27. luck幸运;chance机会;gift礼物;turn (依次轮到的)机会。根据下文“With my heart beating wildly, I breathed deeply. ‘Hi, I'm Meng Hao.’”可知,轮到作者自我介绍了。
28. talking 谈论;shouting喊叫;crying哭泣;laughing大笑。根据下文“‘Nice to know we __29__ the same name,’ said my new teacher.”可知,作者与老师同名了,所以同学们在他说出名字的那一刻都在大笑。
29. change改变;share分享;call 呼叫;register注册。根据下文the same name可知,孟浩和老师同名。
30. frightened害怕的;confident自信的;nervous紧张的;impressed印象深刻的。根据上文With my heart beating wildly可知,作者很紧张。
31. curious好奇的;outgoing外向的;awkward尴尬的;annoyed恼怒的。根据上文“I looked at them in panic.”可推知,同学们的大笑让作者很尴尬。
32. introduced介绍;enjoyed享受;expressed表达;improved提高。根据上文“Before we start, time for self introduction.”可知,这里指自我介绍后。
33. fresh新鲜的;difficult困难的;easy容易的;formal正式的。根据下文“Challenges like this might sometimes put you under pressure.”可知,高中生活有挑战,同样,对许多同学来说,自我介绍也是不容易的。
34. makes up弥补,组成;leads to导致;works out解决,算出;depends on取决于。根据下文“Keep calm and be prepared. That way, you'll make the best of your time at senior high.”可知,高中生活有挑战和压力,但是都是可以战胜的,这取决于怎么去做。
35. end结尾;beginning开始;introduction介绍;answer回答。根据上文“People say, ‘Well begun, half done.’”可知,这是一个不错的开始。
第二节
36. bought 37. which 38. cheaper 39. to hold 40. but 41. comfortably 42. months 43. to change 44. an 45. their
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了英国埃塞克斯郡米尔顿霍尔学校购买了一架废弃的飞机,并将用它来激发创造性学习。
36. 考查动词时态。根据下文earlier this month可知,此处阐述过去发生的事,动词使用过去式bought。
37. 考查定语从句。空处引导非限制性定语从句,修饰先行词The Cessna Citation jet,指物,关系词在从句中做主语,应用关系代词which引导从句。
38. 考查形容词比较级。根据下文than可知,空处应用比较级形式cheaper。
39. 考查非谓语动词。短语be expected to do sth表示“预计做某事”。
40. 考查连词。结合上下文语境可知,此处为转折关系,应用连词but。
41. 考查副词。空处修饰动词fit,用副词comfortably,做状语。
42. 考查名词复数。根据上文four可知,名词应用复数形式。
43. 考查非谓语动词。空处做非谓语动词,表示花时间改造的目的,应用动词不定式。
44. 考查冠词。way为泛指,且unusual是发音以元音音素开头的单词,应用不定冠词an。
45. 考查代词。修饰名词learning,应用形容词性物主代词their。
第三部分 写作
第一节 One possible version:
Dear_Joe,
I_am_so_delighted_to_hear_from_you._From_your_letter_I_know_you_are_interested_in_my_life._Let_me_tell_you_something_that_may_help_you_know_me_better.
It is the start of a new chapter in my life, which is very exciting and more dynamic than I expected. We have more subjects than before.This has become a big challenge for me as I have oceans of homework to do.
Fortunately, with the help of my head teacher, I am learning how to manage my time well. My head teacher suggested reviewing English words on my way home. I did so. It works! Therefore, I can have more time and energy to deal with other subjects. Gradually, I'm getting more and more used to the new life.
The_above_is_what_my_life_is_like_now._If_you_want_to_know_more,_please_don't_hesitate_to_tell_me._I_am_looking_forward_to_your_early_reply.
Yours,
Li_Hua
第二节 One possible version:
Encouraged_by_his_words,_I_began_to_change_my_attitude_towards_English_learning. I started to focus more attentively on English classes, following Mr Frank's instructions with great care. I discovered the charm of how individual letters could form meaningful words. Although the progress was slow, that slight improvement still brought me some hope. Mr Frank was always ready to offer me guidance whenever necessary. Gradually, I developed a deep admiration for English. I became more active in speaking up and communicating with my classmates. This new found enthusiasm made me more outgoing and open minded, and I even made some new friends.
“Why_not_draw_a_poster_for_the_English_drama_show?”_Mr_Frank_said_to_me. Excited and nervous, I accepted. It was a good chance to contribute with my artistic skills. Over the next few days, I drew colourful posters combining text and pictures. The process helped me remember vocabulary and grammar points better. To my delight, Mr Frank praised my work and selected one poster for the show. Seeing my artwork displayed in the school gave me a strong sense of belonging. Thanks to Mr Frank's encouragement and trust, I discovered the beauty of English and found the confidence to express myself.