【单元考点培优】Module 1 考点09:阅读理解-选择-2025-2026学年外研版(一起)四年级英语上册核心考点培优精练(含答案解析)

文档属性

名称 【单元考点培优】Module 1 考点09:阅读理解-选择-2025-2026学年外研版(一起)四年级英语上册核心考点培优精练(含答案解析)
格式 docx
文件大小 56.4KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版(一年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-10-03 15:26:47

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年外研版 (一起) 四年级英语上册核心考点精练
Module 1 考点09:阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择正确的答案。
Amy has got a letter from her friend Lucy. Lucy lives in London. London is a bit cold now. Lucy’s birthday was on Saturday. She is nine now. Lucy has got a new friend. Her name is Zara. She’s from the UK. She has got long, black hair. She’s very nice. Here is a photo of Zara and Lucy. They were at Buckingham Palace. Amy has got a new Chinese friend, too. Her name is Mengmeng. Mengmen g has got short hair. She is very clever. Here is a photo of Mengmeng and Amy. They were at the Great Wall.
1.Lucy wrote a letter to _________. ( )
A.Amy B.Zara C.Mengmeng
2.Zara is from _________. ( )
A.China B.the UK C.the US
3.Zara has got _________ hair. ( )
A.short, black B.long, yellow C.long, black
4.Amy and Mengmeng _________ good friends. ( )
A.are B.isn’t C.aren’t
5.Mengmeng is from _________. ( )
A.England B.China C.America
根据短文,选出正确的答案。
I'm Xiaoyun. At school I have a good friend. His name is Tom. He is from England. He is eleven. We are in No.2 Primary School(第二小学). We're not in the same (相同的) class. He is in Class One, Grade Four. Tom's sister is not a pupil. Her name is Mary. She is three. She is a nice girl. Miss Zhang is my English teacher. She is thirty-one. Mr Wang is Tom's Chinese teacher. He is twenty-eight. They're good teachers.
6.Tom is a(an) ________ boy. ( )
A.Chinese B.American C.English
7.Is Tom in Grade Five ( )
A.Yes, he is.
B.No. He is in Grade Four.
C.Yes. He is in Class Four.
8.Mary is ________ .( )
A.two B.three C.four
9.Miss Zhang is Xiaoyun's ________ teacher.( )
A.Chinese B.Maths C.English
10.Mr Wang is ________ years old.( )
A.twenty-eight B.thirty-one C.forty
阅读理解。
My New Friend
Hi, I'm Li Yan. I have got a new friend. His name is Peter. He is American. He's from New York. He is very cool. He likes jeans. He is tall and fat. He has got big eyes and short hair. He likes Chinese food very much. He has a dog. It has got a big mouth and a long tail. It's yellow.
根据短文内容,选择正确答案。
11.What's Li Yan's friend's name ( )
A.His name is Peter. B.His name is Tom. C.His name is Jim.
12.Where is Peter from ( )
A.Canada. B.London. C.New York.
13.Peter likes ______.( )
A.trousers B.jeans C.shirts
14.Peter has got ______.( )
A.big eyes and long hair
B.small eyes and long hair
C.big eyes and short hair
15.Peter's dog has got ______.( )
A.a big mouth and long hair
B.a big mouth and a long tail
C.two big eyes and a long tail
阅读理解。根据短文内容,选择正确答案。
Jim is a naughty(调皮的)boy. He often climbs trees. Today when he goes out of his room, he looks up and sees some birds. They are singing in the tree. Jim likes birds. So he climbs up the tree to catch a bird. But his mother sees him and orders(命令)him to come down. Jim has to come down with no birds. He sits under the tree, dreaming(做梦; 梦想)a bird comes to his hand.
16._____ is a naughty boy. ( )
A.Jim B.Tim C.John
17.Jim often _____.( )
A.plays in his room B.climbs trees C.catches animals
18.Jim climbs trees _____.( )
A.to pick apples B.to catch a bird C.to eat bananas
19._____ asks Jim to come down. ( )
A.Mother B.Father C.Grandmother
20.Jim comes down with _____.( )
A.one bird B.some birds C.no birds
阅读短文,选择正确的答案。
I’m Lucy. I have a best friend. Her name is Amy. She is tall and thin. She has long hair and big eyes. She is very kind. She often helps me with my maths. We like reading books very much. We often read books together. We also like playing games. On weekends, we often go to the park and play games there. We are very happy.
21.Who’s Lucy’s best friend ( )
A.Amy. B.Sarah. C.Lily.
22.Amy is ____________. ( )
A.tall and strong B.tall and thin C.short and thin
23.Amy often helps Lucy with her ____________. ( )
A.English B.maths C.Chinese
24.Lucy and Amy like ____________ together. ( )
A.reading books B.watching TV C.playing basketball
25.On weekends, they often go to the park and ____________. ( )
A.walk B.play games C.sing
阅读理解。选择正确的答案。
Lingling’s mother is a teacher. She works in a school. There are eighteen girls and twenty-two boys in her class this term. She is kind to her pupils. The pupils in her class love her very much.
She has a good friend. Her name is Li Fang. Ms Li is forty-two years old. She is from Xi’an. She lives in Kaifeng now. She is a doctor. She works at Renhe Hospital. There are thirty-four doctors and forty-five nurses in her hospital. She is very busy. But she likes her job. She is happy to help sick people.
26.Lingling’s mother is a ______. ( )
A.teacher B.doctor C.worker
27.There are ______ pupils in Lingling’s mother’s class. ( )
A.twenty-two B.thirty-four C.forty
28.Lingling’s mother is ______ to her pupils. ( )
A.happy B.kind C.interesting
29.Ms Li works in a ______. ( )
A.hospital B.factory C.school
30.There are ______ nurses in Ms Li’s hospital. ( )
A.eighteen B.forty-five C.thirty-four
阅读理解。根据短文内容,选择正确的答案。
I am Tom. I have a good friend. Her name is Alice. She is from England. She is tall and thin. She is friendly. My family has three people. But Alice’s family has five people. Her father is a doctor. Her mother is a teacher. Her grandparents are farmers. They have a big house. Alice has a big study. Look, the schoolbag is on the sofa. It’s a beautiful(漂亮的) schoolbag!
31.Tom has a good friend. Her name is ______. ( )
A.Alice B.Amy C.Lucy
32.Tom’s family has ______ people. ( )
A.five B.three C.four
33.Alice’s father is a ______. ( )
A.doctor B.teacher C.farmers
34.Alice has a ______ study. ( )
A.tall B.small C.big
35.The ______ is beautiful. ( )
A.schoolbag B.house C.study
阅读理解。
Tom: Peter is my new friend. He’s an American boy. He’s tall and thin. He has glasses and his hair is brown. He’s quiet and friendly.
Peter: Tom is my new friend. He’s from the UK. He’s tall and strong. He has black and straight hair. He’s quiet and kind. I like him very much.
Mr Li: Hi, I’m Mr Li, a maths teacher from Zhengzhou. Tom and Peter are new students in my class. They are not from China. They are not Chinese. They can speak a little Chinese. They are both(两个都) tall and they are quiet and friendly. Many students like playing with them.
36.Peter is from ______. ( )
A.America B.the UK C.China
37.Tom is ______. ( )
A.a Chinese boy B.an American boy C.an English boy
38.What colour is Mr Li’s hair ( )
A.Brown. B.Black. C.We don’t know.
39.Peter and Tom are ______. ( )
A.from China B.tall C.teachers
40.文中kind和下面哪个词不属于同一类?( )
A.quiet B.friendly C.play
根据短文内容选择正确的答案。
_________________
My name is Liu Ying. Miss Zhang is my aunt. She is not fat. She likes noodles very much. She can sing and dance. Her hair is long. Her friend Mary is tall and thin. Mary has blue eyes and brown hair. She can make nice clothes(衣服). Today they go to the supermarket(超市). Mary buys some fruits. Miss Zhang buys a CD.
41.Miss Zhang is Liu Ying’s _______. ( )
A.uncle B.aunt C.sister
42.Miss Zhang likes _______. ( )
A.noodles B.sandwiches C.pineapples
43.Miss Zhang has _______ hair and Mary’s hair is _______. ( )
A.long; blue B.short; brown C.long; brown
44.At the supermarket, Mary buys _______. ( )
A.some clothes B.some fruits C.a CD
45.The best title of the article(文章题目) is _______. ( )
A.“My aunt and her friend”
B.“My teacher Miss Zhang”
C.“Going to the supermarket”
阅读短文,选择正确答案。
Mike is an English boy. He is twelve. He is tall and strong. His hair is yellow. He likes sandwiches and milk. He likes sports. He can play football. He lives in a new house now. It’s not big but nice. His sister Helen is in the kitchen. She is beautiful. Helen has yellow hair too. She doesn’t like sandwiches. She likes fruit very much. She can make a fruit salad. Su Hai is their friend. She is a Chinese girl. Her hair is black and long. She likes noodles and fish. She can sing but she can’t dance.
46.Mike is ________. ( )
A.tall and fat B.a Chinese boy C.twelve
47.________ hair is yellow. ( )
A.Mike’s B.Helen’s C.Mike’s and Helen’s
48.The house is ________. ( )
A.clean B.big C.new
49.Helen likes ________. ( )
A.sandwiches and milk B.fruit C.noodles and fish
50.Su Hai can ________ but she can’t ________. ( )
A.dance; sing B.sing; dance C.sing; make a fruit salad
阅读理解。
Tomorrow(明天) is Friday. It’s my birthday. I’m very happy. On my birthday we can have a family dinner. Then we can have a party. I can get some presents on my birthday.
51.Today is ______. ( )
A.Friday B.Tuesday C.Thursday
52.I’m very happy. Because(因为) ______. ( )
A.we’re having a party B.my birthday is coming C.we are having dinner
53.What can you do on your birthday ( )
A.I can have a party. B.I can have a class meeting. C.I can cook dinner.
54.Can you get presents on your birthday ( )
A.I can get some presents. B.Yes, I can. C.Sorry, I can’t.
Reading Comprehension. 阅读理解。
Next Saturday is Amy’s birthday. Amy’s parents will have a birthday party for her. Dad will make birthday invitation cards. Mum will make a birthday cake. Amy’s friends will come to the party. They will sing songs. They will dance. And they will play games. Amy is good at Music. She will sing songs and play the piano. What will Sam do He will help Dad make birthday invitation. All the people will have fun!
55.It’s Amy’s birthday ________. ( )
A.next Friday B.next Saturday C.next Sunday
56.Amy’s parents will ________. ( )
A.buy new clothes B.have a party C.go travelling
57.________ will come to the party. ( )
A.Amy’s friends B.Amy’s teachers C.Amy’s aunts
58.Amy will ________. ( )
A.play the pipa B.play the violin C.play the piano
59.Sam will ________. ( )
A.play football B.help mum C.help dad
阅读短文,选择正确答案。
My name is Tim. I’m eleven years old. My birthday is in October. It’s in autumn. The weather is cool and windy. It’s my favorite season. My father’s birthday is in October, too. Usually we go hiking or fly kites. Sometimes we climb mountains. We have a lot of fun on our birthdays!
60.When is Tim’s birthday ( )
A.In September. B.In October. C.In November.
61.Which season does Tim like best ( )
A.Spring. B.Summer. C.Autumn.
62.How many birthdays are there in October in Tim’s family ( )
A.One. B.Two. C.Three.
63.What is the weather like in fall ( )
A.It’s cool and windy. B.It’s hot and sunny. C.It’s cool and rainy.
64.What do Tim and his father sometimes do on their birthdays ( )
A.Go swimming. B.Pick apples. C.Climb mountains.
根据短文内容,选择合适的答案。
Hi, I’m Lily. It’s my birthday today. Mum is making noodles. I like noodles with tomato and egg. But we have no egg now. Mum says, “Noodles with meat and potato are also nice.” I don’t like it. So I go to a supermarket. I want to buy some eggs. Guess (猜猜)! How much are they Five yuan for ten.
65.Mum is making ______. ( )
A.a cake B.noodles
66.Lily likes noodles with ______. ( )
A.tomato and egg B.meat and potato
67.Lily goes to buy some ______. ( )
A.meat B.eggs
68.Taotao has one yuan, he can buy ______ eggs. ( )
A.two B.three
69.Mum says “______”, and Lily is very happy now. ( )
A.Happy birthday! B.Here you are!
阅读短文,选出正确答案。
It is Jane’s birthday today. She has a party at home. She is eight years old. Jane invites all her friends from school to her party. Nine friends come to the party. Her grandpa and grandma also come. There are a lot of balloons and food at the party. Jane makes a wish and blows out the candles on her birthday cake. Then she opens her presents. Wow! She gets many books and toys from her friends. Her grandparents give her a pretty new skirt. How happy they are!
70.It is Jane’s birthday. She is _________ years old. ( )
A.eight B.nine C.ten
71.Jane has a party _________. ( )
A.at home B.at school C.at a snack bar
72.—Who comes to her party ( )
—_________
A.Her friends. B.Her grandparents. C.Both A and B.
73.What does the phrase “blows out the candles” mean ( )
A.点燃蜡烛 B.吹熄蜡烛 C.切蛋糕
74.She gets _________ from her grandparents. ( )
A.many books B.many toys C.a pretty new skirt
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.B 3.C 4.A 5.B
【导语】本文主要介绍的露西的情况。
1.句意:露西给___写了一封信。A艾米,B扎拉,C萌萌。根据文中“Amy has got a letter from her friend Lucy.”可知艾米收到了她的朋友露西的一封信。所以露西给艾米写了一封信。故选A。
2.句意:扎拉来自____。A中国,B英国,C美国。根据文中“Her name is Zara. She’s from the UK.”可知扎拉来自英国。故选B。
3.句意:扎拉有___的头发。A短的,黑色的。B长的,黄色的。C长的,黑色的。根据文中“She has got long, black hair.”可知扎拉有长的黑色的头发。故选C。
4.句意:艾米和萌萌______好朋友。A是,B不是,C不是。根据文中“Amy has got a new Chinese friend, too. Her name is Mengmeng.”可知艾米也有了一个新的中国朋友。她的名字叫萌萌。故选A。
5.句意:萌萌来自_____。A英国,B中国,C美国。根据文中“Amy has got a new Chinese friend, too. Her name is Mengmeng.”可知艾米也有了一个新的中国朋友。她的名字叫萌萌。故选B。
6.C 7.B 8.B 9.C 10.A
【解析】6.由句子His name is Tom. He is from England.可知Tom来自英国,故答案为C。
7.由句子He is in Class One, Grade Four.可知Tom是4年级,不在2年级,故答案为B。
8.由句子Her name is Mary. She is three.可知Mary是3岁,故答案为B。
9.由句子Miss Zhang is my English teacher,可知张老师是英语老师,故答案为C。
10.由句子Mr Wang is Tom's Chinese teacher. He is twenty-eight.可知王老师28岁,故答案为A。
11.A 12.C 13.B 14.C 15.B
【解析】11.问句的句意为“李艳的朋友叫什么名字?”根据文中句子“Hi, I'm Li Yan. I have got a new friend. His name is Peter.”大家好,我是李艳。我有一个朋友。他叫彼得。可知她朋友的名字叫彼得,故答案为A。
12.问句的句意为“彼得来自哪里?” 根据文中句子“He is American. He's from New York.”他是美国人。他来自纽约。可知他来自纽约,故答案为C。
13.句意为“彼得喜欢___________。” 根据文中句子“He likes jeans.”他喜欢牛仔裤。可知答案为B。
14.句意为“彼得有_________。” 根据文中句子“He has got big eyes and short hair.”他有大眼睛和短头发。可知答案为C。
15.句意为“彼得的狗有_________。” 根据文中句子“He has a dog. It has got a big mouth and a long tail.”他有一只狗。它有大嘴巴和长尾巴。可知答案为B。
16.A 17.B 18.B 19.A 20.C
【解析】16.题干句意为“_____是一个淘气的男孩。”,根据“Jim is a naughty(调皮的)boy.”可知是Jim,故选A。
17.题干句意为“吉姆经常_____。”,根据“He often climbs trees.”可知常常爬树,故选B。
18.题干句意为“吉姆爬树_____。”,根据“So he climbs up the tree to catch a bird.”可知爬树去抓鸟,故选B。
19.题干句意为“_____叫吉姆下来。”,根据“But his mother sees him and orders(命令)him to come down.”可知是妈妈叫吉姆下来,故选A。
20.题干句意为“吉姆下来时拿着_____。”,根据“Jim has to come down with no birds.”可知下来时没有鸟,故选C。
21.A 22.B 23.B 24.A 25.B
【导语】本文介绍了露西和露西的朋友艾米。
21.句意:露西最好的朋友是谁?A艾米。B萨拉。C莉莉。根据“I’m Lucy. I have a best friend. Her name is Amy.”,可知是艾米,故选A。
22.句意:艾米_______。A又高又壮,B又高又瘦,C又矮又瘦,根据“Her name is Amy. She is tall and thin.”,可知艾米又高又瘦,故选B。
23.句意:艾米经常帮助露西学习______。A英语,B数学,C语文,根据“She often helps me with my maths.”,可知是学习数学,故选B。
24.句意:露西和艾米喜欢一起______。A看书,B看电视,C打篮球,根据“We often read books together.”,可知喜欢一起看书,故选A。
25.句意:在周末,他们经常去公园______。A步行,B玩游戏,C唱歌,根据“On weekends, we often go to the park and play games there.”,可知他们经常去公园玩游戏,故选B。
26.A 27.C 28.B 29.A 30.B
【导语】本文介绍了玲玲的妈妈和妈妈的好朋友。
26.句意:玲玲的妈妈是一名______。A老师,B医生,C工人,根据“Lingling’s mother is a teacher.”,可知玲玲的妈妈是一名老师,故选A。
27.句意:玲玲妈妈的班里有_______名学生。A22,B34,C40,根据“There are eighteen girls and twenty-two boys in her class this term.”,可知玲玲妈妈的班里有40名学生,故选C。
28.句意:玲玲的妈妈对她的学生很______。A高兴的,B友善的,C有趣的,根据“She is kind to her pupils.”,可知玲玲的妈妈对她的学生很友善,故选B。
29.句意:李女士在一家_______工作。A医院,B工厂,C学校,根据“She is a doctor. She works at Renhe Hospital.”,可知李女士在一家医院工作,故选A。
30.句意:李女士的医院有______名护士。A18,B45,C34,根据“There are thirty-four doctors and forty-five nurses in her hospital.”,可知李女士的医院有45名护士,故选B。
31.A 32.B 33.A 34.C 35.A
【导语】本文讲了朋友和家人。
31.句意:汤姆有一个好朋友。她叫______。A爱丽丝,B艾米,C露西,根据“I am Tom. I have a good friend. Her name is Alice.”,可知汤姆的朋友叫爱丽丝,故选A。
32.句意:汤姆家有______口人。A五,B三,C四,根据“My family has three people.”,可知汤姆家有三口人,故选B。
33.句意:爱丽丝的爸爸是一名_______。A医生,B老师,C农民,根据“Her father is a doctor.”,可知爱丽丝的爸爸是一名医生,故选A。
34.句意:爱丽丝有一个______书房。A高的,B小的,C大的,根据“Alice has a big study.”,可知爱丽丝有一个大书房,故选C。
35.句意:______很漂亮。A书包,B房子,C书房,根据“It’s a beautiful(漂亮的) schoolbag!”,可知书包很漂亮,故选A。
36.A 37.C 38.C 39.B 40.C
【导语】本文介绍了彼得和汤姆。
36.句意:彼得来自_______。A美国,B英国,C中国,根据“Peter is my new friend. He’s an American boy.”,可知彼得来自美国,故选A。
37.句意:汤姆是_______。A一名中国男孩,B一名美国男孩,C一名英国男孩,根据“Tom is my new friend. He’s from the UK.”,可知汤姆是一名英国男孩,故选C。
38.句意:李老师的头发是什么颜色的?A棕色的。B黑色的。C我们不知道。根据全文可知我们不知道李老师的头发是什么颜色的,故选C。
39.句意:彼得和汤姆是________。A来自中国,B高的,C老师,根据“Peter is my new friend. He’s an American boy. He’s tall and thin. Tom is my new friend. He’s from the UK. He’s tall and strong.”,可知彼得和汤姆个子高,故选B。
40.kind友善的,A安静的,B友好的,C玩,选项AB和kind是形容词,选项C是动词,故选C。
41.B 42.A 43.C 44.B 45.A
【导语】本文主要介绍刘影的阿姨以及阿姨的朋友玛丽的个人信息。
41.句意:张小姐是刘影的____。A叔叔,B阿姨,C姐姐(妹妹),根据“Miss Zhang is my aunt.”可知是阿姨,故选B。
42.句意:张小姐喜欢____。A面条,B三明治,C菠萝,根据“She likes noodles very much.”可知喜欢面条,故选A。
43.句意:张小姐有____的头发玛丽的头发是_____。A长的;蓝色的。B短的;棕色的。C长的;棕色的。根据“Her hair is long.”和“Mary has blue eyes and brown hair.”可知张小姐的头发是长的,玛丽的头发是棕色的,故选C。
44.句意:在超市,玛丽买了_____。A一些衣服,B一些水果,C一张CD,根据“Mary buys some fruits.”可知玛丽买了一些水果,故选B。
45.句意:最好的文章题目是____。A“我的阿姨和她的朋友”,B“我的老师张老师”,C“去超市”,根据文章内容可知是介绍作者的阿姨和她的朋友,故选A。
46.C 47.C 48.C 49.B 50.B
【导语】本文介绍了迈克,迈克的妹妹海伦及他们的朋友苏海。
46.句意:迈克是_______。A又高又胖,B一个中国男孩,C十二,根据“Mike is an English boy. He is twelve.”,可知迈克12岁,故选C。
47.句意:______头发是黄色的。A迈克的,B海伦的,C迈克的和海伦的,根据“His hair is yellow. Helen has yellow hair too.”,可知迈克和海伦的头发都是黄色的,故选C。
48.句意:房子是_______。A干净的,B大的,C新的,根据“He lives in a new house now. It’s not big but nice.”,可知房子是新的,故选C。
49.句意:海伦喜欢_______。A三明治和牛奶,B水果,C面条和鱼,根据“She likes fruit very much.”,可知海伦喜欢水果,故选B。
50.句意:苏海会______,但她不会______。A跳舞;唱歌,B唱歌;跳舞,C唱歌;做一份水果沙拉,根据“She can sing but she can’t dance.”,可知苏海会唱歌,但她不会跳舞,故选B。
51.C 52.B 53.A 54.A
【导语】本文讲了生日活动。
51.句意:今天是______。A星期五,B星期二,C星期四,根据“Tomorrow(明天) is Friday.”,可知明天是星期五,今天是星期四,故选C。
52.句意:我很高兴。因为_______。A我们正在举办聚会,B我的生日要来了,C我们正在吃晚饭,根据“Tomorrow(明天) is Friday. It’s my birthday. I’m very happy.”,可知因为生日快来了,故选B。
53.句意:你能在你的生日时做什么?A我可以举办聚会。B我可以开班会。C我可以做晚饭。根据“Then we can have a party.”,可知可以举办聚会,故选A。
54.句意:你生日那天能收到礼物吗?A我可以收到一些礼物。B是的,我能。C对不起,我不能。根据“I can get some presents on my birthday.”,可知生日那天可以收到一些礼物,故选A。
55.B 56.B 57.A 58.C 59.C
【导语】本文主要介绍了下周六是艾米的生日,她的父母将为她举办生日派对。
55.句意:_____是艾米的生日。A下周五,B下周六,C下周日。根据“Next Saturday is Amy’s birthday.”可知下周六是艾米的生日,故选B。
56.句意:艾米的父母将要_____。A买新衣服,B举办一个聚会,C去旅行。根据“Amy’s parents will have a birthday party for her.”可知艾米的父母将为她举行一个生日聚会,故选B。
57.句意:_____会来参加这次聚会。A艾米的朋友,B艾米的老师,C艾米的姑姑。根据“Amy’s friends will come to the party.”可知艾米的朋友会来参加聚会,故选A。
58.句意:艾米将会_____。A弹琵琶,B拉小提琴,C弹钢琴。根据“Amy is good at Music. She will sing songs and play the piano.”可知艾米将会弹钢琴,故选C。
59.句意:山姆将会_____。A踢足球,B帮助妈妈,C帮助爸爸。根据“What will Sam do He will help Dad make birthday invitation.”可知山姆将帮助爸爸,故选C。
60.B 61.C 62.B 63.A 64.C
【导语】本文讲了生日活动。
60.句意:蒂姆的生日是什么时候?A在九月。B在十月。C在十一月。根据“My birthday is in October.”,可知蒂姆的生日在十月,故选B。
61.句意:蒂姆最喜欢哪个季节?A春天。B夏天。C秋天。根据“It’s in autumn. The weather is cool and windy. It’s my favorite season.”,可知蒂姆最喜欢秋天,故选C。
62.句意:蒂姆家十月有几个生日?A一个。B两个。C三个。根据全文可知有两个,故选B。
63.句意:秋天的天气怎么样?A天气凉爽且多风。B天气炎热且晴朗。C天气凉爽且多雨。根据“The weather is cool and windy.”,可知秋天凉爽且多风,故选A。
64.句意:蒂姆和他爸爸有时在他们生日时做什么?A去游泳。B摘苹果。C爬山。根据“Sometimes we climb mountains.”,可知有时爬山,故选C。
65.B 66.A 67.B 68.A 69.A
【导语】本文写妈妈为莉莉生日煮面条的故事。
65.句意:妈妈正在做______。A蛋糕,B面条,根据“Mum is making noodles. ”,可知妈妈是在做面条,故选B。
66.句意:莉莉喜欢______面条。A西红柿和鸡蛋,B肉和土豆,根据“I like noodles with tomato and egg. ”,可知莉莉喜欢西红柿鸡蛋面,故选A。
67.句意:莉莉去买一些______。A肉,B鸡蛋,根据“I want to buy some eggs. ”,可知是买一些鸡蛋,故选B。
68.句意:淘淘有一元,他能买______鸡蛋。A两个,B三个,根据“Five yuan for ten.五元10个”,可知鸡蛋是1元两个,故选A。
69.句意:妈妈说“______”,莉莉现在非常开心。A生日快乐!B给你!根据短文可知莉莉是过生日,妈妈应说“生日快乐!”,故选A。
70.A 71.A 72.C 73.B 74.C
【导语】本文介绍了简的生日活动。
70.句意:今天是简的生日。她______岁。A八,B九,C十,根据“She is eight years old.”,可知简八岁,故选A。
71.句意:简______举办聚会。A在家,B在学校,C在小吃店,根据“She has a party at home.”,可知简在家举办聚会,故选A。
72.句意:谁来她的聚会?A她的朋友。B她的祖父母。根据“Nine friends come to the party. Her grandpa and grandma also come.”,可知她的朋友和祖父母来她的聚会,故选C。
73.句意:短语“blow out the candles”是什么意思?根据短文语境可知意思是吹灭蜡烛,故选B。
74.句意:她从祖父母那里收到_______。A很多书,B很多玩具,C一条漂亮的短裙,根据“Her grandparents give her a pretty new skirt.”,可知她从祖父母那里收到一条漂亮的短裙,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)