【单元考点培优】Module 1 考点10:阅读理解-任务型-2025-2026学年外研版(一起)四年级英语上册核心考点培优精练(含答案解析)

文档属性

名称 【单元考点培优】Module 1 考点10:阅读理解-任务型-2025-2026学年外研版(一起)四年级英语上册核心考点培优精练(含答案解析)
格式 docx
文件大小 656.5KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版(一年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-10-03 15:28:03

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年外研版 (一起) 四年级英语上册核心考点精练
Module 1 考点10:阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
今天是Diandian 的妈妈的生日。阅读短文,完成任务。
1.选择合适的单词填空,完成短文。(填序号)
A.wish B.parents C. gifts D.piano E. birthday
Today is my mother’s . We have a family birthday party.
Here are five people in my family: my grandfather, my grandmother, my and me. We have some for my mother. My grandparents make a big cake. My mother is forty years old. So here are four candles on the cake. My father plays the and I sing along with him. My mother closes her eyes and makes a . We are a happy family.
2.根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
(1) Today is Diandian’s father’s birthday. ( )
(2) Here are six people in Diandian’s family. ( )
(3) One candle represents(代表) ten years. ( )
(4) Diandian’s father can play the piano. ( )
(5) Diandian’s family love and care about each other. ( )
生日派对当天非常热闹。根据Mengmeng的描述,完成下列任务。
3.根据描述,选择正确句子补全短文。
A.We have a birthday party in the playground. B.There are some chairs on the ground. C. We can sing the birthday song and blow out(吹灭) the candles together. D.We can also fly kites.
There is a big and colourful tent(帐篷). We can see a delicious cake inside the tent. There are many sports items(项目) on the grass. The boys can play football and basketball. The girls can jump rope(跳绳). We can sit on them and eat food. Flying kites is fun. We have a good time today.
4.在你的生日聚会上,你们能做些什么呢?
We can .
诗歌探秘。房间的墙上浮现出一首关于爷爷生日的诗歌,他们需要阅读诗歌,完成下列任务。
Today is my grandfather’s birthday. He is sixty-three years old.
I hope he can have a healthy body and live a long long life.
Looking at the gifts on the table, he says, “I am so thankful.”
My mother makes noodles and eggs. He eats them with a smiling face.
5.读诗歌,在含有与they的画线部分相同发音的单词下面画“______”,在含有与thin的画线部分相同发音的单词下面画“ ”。(相同的词写一个即可)
6.根据诗歌内容,选择正确的答案。
(1) How old is Grandfather ( )
A.61. B.62. C. 63.
(2) Where can you see gifts ( )
A.On the table. B.In Grandfather’s hands. C. In the eggs.
(3) Who makes noodles for Grandfather ( )
A.My father. B.My mother. C. My grandmother.
阅读短文,写单词,每空一词。
It’s August 2nd. It is Anne’s birthday. Anne lives in Sydney. In China it’s hot now. But in Sydney it’s winter time. It’s snowing. Anne and her friends are playing with snow. They’re making a snowman. They’re very happy. They are singing and dancing. Anne has a great party. Anne’s mother makes a big cake for them. It’s yummy!
7.Anne’s birthday is on the second day of .
8.Now it is winter in Sydney but it’s in China.
9.Now Anne is a snowman with her friends.
10.Anne has a great and she feels very happy.
11.Anne’s makes a big cake.
Li Hao的生日到了,她邀请了好朋友来家里做客。请读一读,完成下列任务。
Hello, I’m Li Hao. I’m ten years old. I have two big eyes(眼睛). I like yellow. And I like eating fish. I like today because(因为) it is my birthday. Amy and John will(将) come to my home. Amy is eight years old. She has blue eyes. She likes red. She likes eating cakes. John is seven years old. He likes white. He likes eating rice(米饭). We are friends. Look! Here are the gifts(礼物): a toy plane, a toy rabbit, six pens and a birthday cake. I am very happy!
12.选择合适的单词写在横线上。
(1) Li Hao likes eating . (fish / cakes / rice)
(2) —How old is John —He is . (nine / seven / eight)
13.判断句子正(T)误(F)。
(1) Li Hao likes white. ( )
(2) Li Hao has eight gifts. ( )
(3) Amy is eight years old and she likes red. ( )
阅读短文,完成下列各题。
Yesterday, I was at home with my family. It was my birthday. In the morning, many friends came to my home. They took some presents for me. My parents cooked the meal. In the afternoon, my father watered the flowers. My brother cleaned the room. I had a good time.
14.判断句子正(T)误(F)。
(1) My family were at home yesterday. ( )
(2) My father and mother cooked the meal. ( )
(3) I got many presents from my friends. ( )
(4) My brother watered the flowers in the morning. ( )
(5) I was very happy yesterday. ( )
15.根据短文内容,给图片排序。
( ) ( ) ( ) ( ) ( )
Read and finish the tasks. (任务型阅读。)
This is my new classroom. It’s big and nice. You can see three fans, four lights and many pictures in it. The computer is on the teacher’s desk. I like my new classroom.
I have a new schoolbag. It’s blue and pink. I have a Chinese book, a math book, an English book, a notebook and four storybooks in it. It’s big and heavy.
Today is my birthday. I’m very Happy. My father gives me a kite. We fly the kite in the park. My mother makes a birthday cake for me. We eat the cake together. It’s yummy.
16.阅读Linda的朋友圈,判断下列句子正(T)误(F)。
(1) Linda’s new classroom is not big but nice. ( )
(2) Linda’s schoolbag is blue and white. ( )
(3) Linda flies a kite in the park on her birthday. ( )
17.阅读Linda的朋友圈,回答下列问题。
(1) What’s in Linda’s classroom
(2) How many storybooks are there in Linda’s schoolbag
Today is Monday. It is also my friend's birthday. (1) I sent a beautiful gift to him. He is very happy! We played games at his home. We danced, sang and so on. (2) His mother bought a big birthday cake. (3) It is very delicious! I like it very much! This day I'm very happy!
18.What day is it today
19.将画线句子(1)改为同义句。
20.将画线句子(3)改为感叹句。
21.将画线句子(2)改为一般现在时。
Hi! I’m Tom. I’m from London. But now I live in Jiaxing with my parents. It’s windy and cold today. But I feel warm at home.
My home is on the second floor. It’s nice and clean. I’m in the living room with my dad. Today is my birthday! Look at the new pair of blue shoes. It’s a gift from my dad. They’re just right. Look at the yellow sweater. It’s from my mum. It’s cool. I have gifts for my parents, too. The gloves are for Dad and the scarf is for Mum. Where is Mum She is making a birthday cake in the kitchen.
We are a happy family on a happy birthday!
22.根据短文内容选择正确选项。
(1) What’s the weather like today ( )
A. B. C.
(2) Tom is in _________ now. ( )
A.the UK B.the USA C. China
(3) Tom’s father gives (给) Tom _________. ( )
A.a pretty scarf B.a pair of shoes C. a yellow sweater
(4) Tom’s home is on the _________ floor. ( )
A.first B.second C. third
(5) How many gifts are there for Tom ( )
A.Two B.Four C. Five
23.根据图片,描述Tom给爸爸或妈妈的礼物,写一个不少于4个单词的句子。
阅读短文,完成任务。
Hello, I’m Jack. Look at the boy in this picture! This is my good friend, Adam. He is ll. He has short black hair, big eyes and small ears. He has a small nose and a small mouth. He has blue glasses and green shoes. He is very friendly. His father is our English teacher, Mr Black. I like him very much.
24.根据短文,判断句子的正(T)误(F)。
(1) Adam and Jack are good friends. ( )
(2) Adam has short hair, small eyes and big ears. ( )
(3) Adam has a big nose and a small mouth. ( )
(4) Mr Black is Adam’s father. ( )
(5) Mr Black is Jack’s English teacher. ( )
25.根据短文,选出Jack的好朋友Adam。( )
A. B.
阅读短文,完成下列各题。
I am Li Yan. I am from Guangzhou. Let me show you my life in the community. There’s a museum, a restaurant, a playground, a supermarket, a library and a park in this community. I can learn a lot in the museum. I can read stories about old things. I can eat yummy food in the restaurant. I like chicken and fish. People can go shopping in the supermarket. You can buy flowers, toys, clothes, fruit and meat. My favourite places in the community are the playground and the library. My friends and I play on the playground. We ride bikes, fly kites and play ball games. There are many books in the library. My friends and I often read books there. We have fun.
26.What food does Li Yan like in the restaurant ( )
A.. B.. C..
27.What can people buy in the supermarket ( )
A.Bicycles and computers. B.Flowers, toys and clothes. C.Movies and music.
28.People can fly kites on the .
29.People can read stories about old things in the .
30.People can read books in the .
阅读理解。
My name is Tom. I have two good friends. Mike is tall and strong. He has short black hair. He likes playing football and often helps me with sports. Lucy is short and thin. She has long brown hair. She is very kind and always shares her books with me. We often play games together after school. On weekends, we sometimes go to the park. Mike likes running and Lucy likes drawing. I like both activities. We are happy together.
31.阅读短文,判断正(T)误(F)。
(1) Mike is short and thin. ( )
(2) Lucy has long brown hair. ( )
(3) Tom doesn’t like playing football. ( )
(4) They go to the park on weekdays. ( )
(5) Mike helps Tom with sports. ( )
(6) Lucy never shares her books. ( )
(7) Tom likes both running and drawing. ( )
(8) They are happy friends. ( )
32.回答问题。
(1) What does Mike look like
(2) What does Lucy like doing
(3) How does Mike help Tom
(4) What do they do after school
(5) Why are they happy together
阅读、判断与选择。
Hi! My name is Lily. I’m ten years old. I’m in Star School. I’m in Class Five, Grade Four. My school number is fifteen. I like blue and white. I wear a blue and white sweater. I like running. I can run fast. This is my friend Lucy. She is eleven years old. She’s in Star School, too. She is in Class Four, Grade Five. Her school number is fifty. She likes red and white. She wears a red and white dress. She likes swimming. She can swim fast.
33.根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) Lily is 11 years old. ( )
(2) Lily’s school number is fifteen. ( )
(3) Lucy likes running. She can run fast. ( )
(4) Lucy and Lily are in a same (相同的) school. ( )
34.根据短文内容,选择人物图片。
(1) _____ is Lily. ( )
A. B.
阅读短文,完成任务。
Look at this picture. I have a good friend. Her name is Mary. She is from Australia. She has long yellow hair. She is twelve years old. She is a student. And she likes English best(最). Her dad is a teacher. He is tall and strong. Her mum is a doctor (医生). She is thin and her hair is long and black. Mary has a brother. His name is Jack. Jack is a cute boy. He is two years old. He likes painting. Mary and Jack love their family very much.
35.阅读短文,选择正确的答案。
(1) Mary’s hair is _____ and _____. ( )
A.long; black B.long; yellow C. short; yellow
(2) Mary’s father works (工作) in a _____ and her mother works in a _____. ( )
A.school; hospital (医院) B.hospital; school C. school; zoo
(3) There are _____ people in Mary’s family. ( )
A.three B.four C. five
(4) Mary is Jack’s _____. ( )
A.brother B.sister C. mum
(5) Jack is from _____. ( )
A.the USA B.the UK C. Australia
36.请根据短文及图片提示,填写合适的内容,介绍Jack。
参考词汇:long, short, big, strong, friendly, cute, hair, eye...
Hello, this is Jack.
He has .
He is .
Read and answer. (Daming和同学们分享了关于Friends的故事,请阅读短文,按要求完成任务。)
Laura and Mike are good friends. They go to school together every day. They play in the park together every day.
Today is Saturday. Laura wants to ride a bike with Mike. She gets to the park. But Mike is not there. Then Laura goes to Mike’s home. Mike is not at home. Mike’s dad says. “He is playing with Belly”. “Why doesn’t Mike play with me Where is he ” Laura wonders (想知道). Then Laura goes past Apple Street. She sees Mike and his new friend-it is a puppy! It has got big eyes and brown hair. What a lovely dog it is! “Come and play with us. Laura” Mike says. They are all happy now.
37.Read and fill in the blanks.(根据短文填空,每空一词。)
请从文中找出与not划线部分发音相同的两个单词,写在横线上
38.Read and answer.(根据短文内容,用完整句子回答问题。)
(1) What do Laura and Mike do together every day
(2) Who is Mike’s new friend
(3) Where are Mike and his new friend
(4) What does Mike’s new friend look like
(5) Do you like Mike’s new friend Why
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.E B C D A 2.F F T T T
【导语】本文主要介绍了Diandian妈妈的生日活动情况。
1.(1) 句意:今天是我妈妈的生日。根据图片和下文可知今天是Diandian妈妈的生日,birthday生日,符合语境,故选E。
(2) 句意:我家有5口人:我的爷爷,我的奶奶,我的父母和我。根据图片和下文可知Diandian家有祖父母、父母和Diandian,共5口人,parents父母,符合语境,故选B。
(3) 句意:我们有一些礼物给妈妈。根据图片和下文可知Diandian的家人为Diandian的妈妈准备了一些礼物,gifts礼物,符合语境,故选C。
(4) 句意:我的爸爸弹钢琴,我伴着他的演奏唱歌。根据图片可知Diandian的爸爸弹奏钢琴,play the piano弹钢琴,符合语境,故选D。
(5) 句意:我的妈妈闭上她的眼睛许了一个愿望。根据图片和前文可知Diandian的妈妈在许愿,play a wish许愿,符合语境,故选A。
2.(1) 句意:今天是Diandian爸爸的生日。根据文中“Today is my mother’s birthday.”可知今天是Diandian妈妈的生日,句子与原文不符,故答案为F。
(2) 句意:Diandian的家里有6口人。根据文中“Here are five people in my family: my grandfather, my grandmother, my parents and me.”可知Diandian家有5口人,句子与原文不符,故答案为F。
(3) 句意:一根蜡烛代表10年。根据文中“My mother is forty years old. So here are four candles on the cake.”可知Diandian的妈妈四十岁了,蛋糕上有4根蜡烛,每根蜡烛代表10岁,句子与原文相符,故答案为T。
(4) 句意:Diandian的爸爸会弹钢琴。根据文中“My father plays the piano and I sing along with him.”可知Diandian的爸爸会弹钢琴,句子与原文相符,故答案为T。
(5) 句意:Diandian的家人互相爱并关心着彼此。通过阅读全文可知Diandian的家人非常幸福,互相爱并关心着彼此,句子与原文相符,故答案为T。
3.A C B D 4.sing and dance (答案不唯一)
【导语】本文主要介绍了生日派对。
3.根据后一句“There is a big and colourful tent(帐篷). 有一个大而多彩的帐篷。”可知该句需要介绍派对地点,选项A“我们在操场上举办一个生日聚会。”符合语境,故选A。
根据前一句“We can see a delicious cake inside the tent.我们可以看到帐篷里有一个美味的蛋糕。”可推知蛋糕出现后应进行相关庆祝活动。选项C“我们可以一起唱生日歌并吹灭蜡烛。”符合语境,故选C。
根据后一句“We can sit on them and eat food. 我们可以坐在它们上面吃东西。”可推知该空需要填写“them”的指代对象。选项B“地上有一些椅子。”符合语境,故选B。
根据后一句“Flying kites is fun.放风筝很有趣。”可知该空和放风筝有关。选项D“我们也可以放风筝。”符合语境,故选D。
4.在生日聚会上可进行多种活动,例如:我们可以唱歌和跳舞。唱歌和跳舞sing and dance,can后动词原形,故答案为sing and dance。
5.grandfather’s; the; mother; them; with; birthday; sixty-three; healthy; thankful 6.C A B
【导语】本文是有关“爷爷生日”的诗歌。
5.they画线部分的发音是/ /,grandfather’s,mother,them,the,with中th的发音是/ /,给这些词画横线。
thin画线部分的发音是/θ/,birthday,sixty-three,healthy,thankful中th的发音是/θ/,给这些词画波浪线。
6.(1)句意:爷爷多大岁数?A61,。B62。C63。根据“He is sixty-three years old.”可知爷爷63岁,故选C。
(2)句意:你在哪里可以看到礼物?A在桌子上。B在爷爷的手里。C在鸡蛋上。根据“Looking at the gifts on the table, he says, “I am so thankful.””可知在桌子上可以看到礼物,故选A。
(3)句意:谁为爷爷制作的面条?A我的爸爸。B我的妈妈。C我的奶奶。根据“My mother makes noodles and eggs.”可知我的妈妈为爷爷制作的面条,故选B。
7.August 8.summer 9.making 10.party 11.mother
【导语】本文主要描述了安妮的生日活动。
7.句意:安妮的生日是在_____2日。根据“It’s August 2nd. It is Anne’s birthday.”可知安妮的生日是8月2日,故答案为August。
8.句意:现在是悉尼的冬季但是在中国是______。根据“In China it’s hot now. But in Sydney it’s winter time.”可知中国现在是夏季,故答案为summer。
9.句意:安妮现在和她的朋友们堆雪人。根据“They’re making a snowman.”可知他们在堆雪人,故答案为making。
10.句意:安妮举办了一个很棒的_____并且她很开心。根据“Anne has a great party.”可知是举办派对,故答案为party。
11.句意:安妮的______制作了一个大蛋糕。根据“Anne’s mother makes a big cake for them.”可知安妮的妈妈制作了蛋糕,故答案为mother。
12.(1) (2) 13.F F T
【导语】本文主要介绍李浩的朋友艾米和约翰的个人信息及兴趣爱好和给李浩带来的生日礼物等。
12.(1) 句意:李浩喜欢吃_____。根据“And I like eating fish.”可知喜欢吃鱼fish,故答案为。
(2) 句意:—约翰几岁?—他______。根据“John is seven years old.”可知约翰七岁,七seven,故答案为。
13.(1) 句意:李浩喜欢白色。根据“I like yellow.”可知是喜欢黄色,故答案为F。
(2) 句意:李浩有八个礼物。根据“Here are the gifts(礼物): a toy plane, a toy rabbit, six pens and a birthday cake.”可知共九个,故答案为F。
(3) 句意:艾米八岁她喜欢红色。根据“Amy is eight years old. She has blue eyes. She likes red.”可知艾米八岁她喜欢红色,故答案为T。
14.T T T F T 15.5 2 4 3 1
【导语】本文讲了作者一家人昨天做的事情。
14.(1)句意:我的家人昨天在家。根据“Yesterday, I was at home with my family.”,可知题干描述正确,故答案为T。
(2)句意:我爸爸和妈妈做饭了。根据“My parents cooked the meal.”,可知题干描述正确,故答案为T。
(3)句意:我从我的朋友那里得到了很多礼物。根据“In the morning, many friends came to my home. They took some presents for me.”,可知题干描述正确,故答案为T。
(4)句意:我哥哥早上浇花了。根据“In the afternoon, my father watered the flowers. My brother cleaned the room.”,可知下午爸爸浇花,哥哥打扫房间了,故答案为F。
(5)句意:我昨天很开心。根据“I had a good time.”,可知题干描述正确,故答案为T。
15.根据全文可知先提到昨天是作者的生日,接着提到朋友拿来了一些礼物,然后说父母做饭,再然后说爸爸浇花,最后说哥哥打扫房间,故答案为52431。
16.F F T 17.Three fans, four lights, and many pictures. Four storybooks.
【导语】本文介绍了琳达的教室,学习用品和生日活动。
16.(1)句意:琳达的新教室不大但很漂亮。根据“It’s big and nice.”,可知琳达的新教室又大又漂亮,故答案为F。
(2)句意:琳达的书包是蓝白相间的。根据“I have a new schoolbag. It’s blue and pink.”,可知琳达的书包是蓝粉相间的,故答案为F。
(3)句意:琳达在她生日那天在公园放风筝。根据“We fly the kite in the park.”,可知题干描述正确,故答案为T。
17.(1)句意:琳达的教室里有什么?根据“You can see three fans, four lights and many pictures in it.”,可知琳达的教室里有三个风扇,四盏灯和很多画,故答案为Three fans, four lights, and many pictures.
(2)句意:琳达的书包里有多少本故事书?根据“I have a Chinese book, a math book, an English book, a notebook and four storybooks in it.”,可知琳达的书包里有四本故事书,故答案为Four storybooks.
18.It’s Monday. 19.I sent him a beautiful gift. 20.How delicious it is! 21.His mother buys a big birthday cake.
【导语】本文讲述了作者的朋友过生日,以及他们在生日聚会上做的事情。
18.问句句意:今天是星期几?根据“Today is Monday. ”可知是星期一。故答案为It’s Monday.
19.句意:我给他寄了一个礼物。send sth. to sb. = send sb. sth.给某人寄某物,故答案为I sent him a beautiful gift.
20.句意:它非常美味!感叹句的构成:What +a /an +形容词 + 名词 +主语 +谓语 + 其他!How + 形容词 / 副词 + 主语 +谓语!该句改为感叹句用How引导,即它好美味!故答案为How delicious it is!
21.句意:他的妈妈买了一个大蛋糕。改为一般现在时,结构为:主语 +动词原形/动词的第三人称单数,主语His mother是单数第三人称,buy的第三人称单数形式为buys。故答案为His mother buys a big birthday cake.
22.C C B B A 23.Tom gives dad a pair of gloves and he gives mum a scarf .
【导语】本文介绍了汤姆和他的父母现在住在中国,今天是他的生日,他收到父母给他的礼物,他也送给父母礼物了。
22.(1) 句意:今天天气怎么样?A天气晴朗暖和,B天气有风很热,C天气有风很冷,根据It’s windy and cold today.可知今天天气有风很冷,故选C。
(2)句意:汤姆现在在_____。A英国,B美国,C中国,根据But now I live in Jiaxing with my parents.可知汤姆现在在中国,故选C。
(3)句意:汤姆的爸爸给汤姆_____。A一条漂亮的围巾,B一双鞋,C一件黄色的毛衣,根据Look at the new pair of blue shoes. It’s a gift from my dad. 可知汤姆的爸爸给汤姆一双鞋,故选B。
(4)句意:汤姆的家在____楼。A第一,B第二,C第三,根据My home is on the second floor.可知汤姆家在二楼,故选B。
(5) 句意:有几件礼物是给汤姆的?A二,B四,C五,根据Look at the new pair of blue shoes. It’s a gift from my dad. They’re just right. Look at the yellow sweater. It’s from my mum. 可知有两件礼物是给汤姆的,故选A。
23.根据The gloves are for Dad and the scarf is for Mum.可知汤姆给爸爸一副手套给妈妈一条围巾,句子是一般现在时,主语Tom是第三人称单数,谓语动词用动词第三人称单数,给为give,第三人称单数为gives,爸爸为dad,一副手套为a pair of gloves,一条围巾为a scarf,妈妈为mum,故答案为Tom gives dad a pair of gloves and he gives mum a scarf.
24.T F F T T 25.B
【导语】本文主要介绍了杰克的朋友亚当。
24.(1)句意:亚当和杰克是好朋友。根据“ This is my good friend, Adam.”可知亚当和杰克是好朋友,句子和短文相符,故答案为T。
(2)句意:亚当有短头发,小眼睛和大耳朵。根据“He has short black hair, big eyes and small ears.”可知亚当有短头发,大眼睛和小耳朵,句子和短文不符,故答案为F。
(3)句意:亚当有大鼻子和小嘴。根据“He has a small nose and a small mouth.”可知亚当有小鼻子和小嘴,句子和短文不符,故答案为F。
(4)句意:布兰克先生是亚当的爸爸。根据“His father is our English teacher, Mr Black.”可知布兰克先生是亚当的爸爸,句子和短文相符,故答案为T。
(5)句意:布兰克先生是杰克的英语老师。根据“His father is our English teacher, Mr Black.”可知布拉克先生是杰克的英语老师,句子和短文相符,故答案为T。
25.根据“He has short black hair, big eyes and small ears. He has a small nose and a small mouth. ”可知亚当有短发,大眼睛和小耳朵,小鼻子和小嘴,B符合题意,故选B。
26.B 27.B 28.playground 29.museum 30.library
【导语】本文主要介绍了李艳的社区生活。
26.句意:李艳在餐厅中喜欢哪种食物?A蔬菜和面条。B鸡肉和鱼肉。C蛋糕和冰淇淋。根据文中“I can eat yummy food in the restaurant. I like chicken and fish.”可知李艳在餐厅中喜欢鸡肉和鱼肉。故选B。
27.句意:人们在超市里能买到什么?A自行车和电脑。B鲜花、玩具和衣服。C电影和音乐。根据文中“People can go shopping in the supermarket. You can buy flowers, toys, clothes, fruit and meat.”可知人们在超市里能买到鲜花、玩具和衣服。故选B。
28.句意:人们可以在____放风筝。根据文中“My favourite places in the community are the playground and the library. My friends and I play on the playground. We ride bikes, fly kites and play ball games.”可知李艳在社区里最喜欢的地方是游乐场和图书馆。李艳和朋友们在游乐场玩耍。她们骑自行车、放风筝和玩球类游戏。故答案为playground。
29.句意:人们可以在____阅读关于古老事物的故事。根据文中“I can learn a lot in the museum. I can read stories about old things.”可知李艳可以在博物馆学到很多东西。李艳能读到关于古老事物的故事。故答案为museum。
30.句意:人们可以在_____阅读书籍。根据文中“There are many books in the library. My friends and I often read books there.”可知图书馆里有很多书。李艳和朋友们经常在那里看书。故答案为library。
31.F T F F T F T T 32.Mike is tall and strong with short black hair. Lucy likes drawing. Mike helps Tom with sports. They play games together after school. Because they help and enjoy activities together.
【导语】本文主要介绍汤姆的两个朋友迈克和露西的个人信息及喜好等。
31.(1)句意:迈克又矮又瘦。根据“Mike is tall and strong.”可知迈克又高又壮,故答案为F。
(2)句意:露西有棕色的长头发。根据“She has long brown hair.”可知露西有棕色的长头发,故答案为T。
(3)句意:汤姆不喜欢踢足球。根据“He likes playing football and often helps me with sports.”可知喜欢踢足球,故答案为F。
(4)句意:他们周末去公园。根据“On weekends, we sometimes go to the park.”可知他们周末有时去公园,故答案为F。
(5)句意:迈克在运动方面帮助汤姆。根据“He likes playing football and often helps me with sports.”可知迈克在运动方面帮助汤姆,故答案为T。
(6)句意:露西从不分享她的书。根据“She is very kind and always shares her books with me.”可知总是分享书,故答案为F。
(7)句意:汤姆喜欢跑步和画画。根据“Mike likes running and Lucy likes drawing. I like both activities.”可知汤姆喜欢跑步和画画,故答案为T。
(8)句意:他们是快乐的朋友。根据“We are happy together.”再通读全文可知他们是快乐的朋友,故答案为T。
32.(1)句意:迈克长相如何?根据“Mike is tall and strong. He has short black hair.”可知迈克又高又壮,他有黑色的短发,故答案为Mike is tall and strong with short black hair.
(2)句意:露西喜欢做什么?根据“Mike likes running and Lucy likes drawing.”可知露西喜欢画画,故答案为Lucy likes drawing.
(3)句意:迈克怎么帮助汤姆?根据“He likes playing football and often helps me with sports.”可知迈克在运动方面帮助汤姆,故答案为Mike helps Tom with sports.
(4)句意:他们放学后做什么?根据“We often play games together after school.”可知放学后经常一起玩游戏,故答案为They play games together after school.
(5)句意:为什么他们在一起很快乐?根据“He likes playing football and often helps me with sports.”和“She is very kind and always shares her books with me.”可知因为他们互相帮助和分享,故答案为Because they help and enjoy activities together.
33.F T F T 34.B
【导语】本文主要介绍了丽丽和朋友露西的个人信息。
33.(1)句意:丽丽11岁。根据“Hi! My name is Lily. I’m ten years old.”可知丽丽10岁,句子和短文不符,故答案为F。
(2)句意:丽丽的学校编号是15。根据“My school number is fifteen.”可知丽丽的学校编号是15,句子和短文相符,故答案为T。
(3)句意:露西喜欢跑步。她跑得快。根据“She likes swimming. She can swim fast.”可知露西喜欢游泳。她游得快。句子和短文不符,故答案为F。
(4)句意:丽丽和露西在相同的学校。根据“I’m in Star School. She’s in Star School, too. ”可知丽丽和露西在相同的学校,句子和短文相符,故答案为T。
34.(1)句意:____是丽丽。根据“I like blue and white. I wear a blue and white sweater.”可知丽丽喜欢蓝色和白色。丽丽穿蓝色和白色的毛衣。B符合题意,故选B。
35.B A B B C 36.,
【导语】本文介绍了朋友玛丽和玛丽的家人。
35.(1)句意:玛丽的头发是_______和_______。A长的;黑色的,B长的;黄色的,C矮的;黄色的,根据“She has long yellow hair.”,可知玛丽有黄色的长发,故选B。
(2)句意:玛丽的爸爸在一所_____工作,她妈妈在一家______工作。A学校;医院,B医院;学校,C学校;动物园,根据“Her dad is a teacher. He is tall and strong. Her mum is a doctor (医生).”,可知玛丽的爸爸在一所学校工作,她妈妈在一家医院工作,故选A。
(3)句意:玛丽家有______口人。A三,B四,C五,根据全文可知玛丽家有四口人,故选B。
(4)句意:玛丽是杰克的________。A哥哥,B姐姐,C妈妈,根据“Mary has a brother. His name is Jack.”,可知玛丽是杰克的姐姐,故选B。
(5)句意:杰克来自_______。A美国,B英国,C澳大利亚,根据“Her name is Mary. She is from Australia. Mary has a brother. His name is Jack.”,可知杰克来自澳大利亚,故选C。
36.根据“Mary has a brother. His name is Jack. Jack is a cute boy.”及图片,可知他有短头发和大眼睛,他很可爱,短头发和大眼睛short hair and big eyes,可爱的cute,故答案为,。
37.got dog 38.They play in the park together every day. A puppy. They are on Apple Street. It has got big eyes and brown hair. Yes, I do. Because it’s lovely.
【导语】本文讲了朋友。
37.not,got和dog中o的发音均为[ ],故答案为got,dog。
38.(1)句意:劳拉和迈克每天一起做什么?根据“They play in the park together every day.”,可知她们每天一起在公园里玩,故答案为They play in the park together every day.
(2)句意:谁是迈克的新朋友?根据“She sees Mike and his new friend-it is a puppy!”,可知小狗是迈克的新朋友,故答案为A puppy.
(3)句意:迈克和他的新朋友在哪?根据“Then Laura goes past Apple Street. She sees Mike and his new friend-it is a puppy!”,可知迈克和他的新朋友在苹果街,故答案为They are on Apple Street.
(4)句意:迈克的新朋友看起来什么样?根据“She sees Mike and his new friend-it is a puppy! It has got big eyes and brown hair.”,可知迈克的新朋友有大眼睛和棕色的头发,故答案为It has got big eyes and brown hair.
(5)句意:你喜欢迈克的新朋友吗?为什么?根据“What a lovely dog it is!”,可知答语可说喜欢迈克的新朋友,因为它很可爱,故答案为Yes, I do. Because it’s lovely.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)