/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年人教精通版(三起)六年级英语上册核心考点精练
Unit 3 Would you like to come to my birthday party?
考点11:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读理解。根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Last Sunday, they had a birthday party for Chen Jie. Amy is younger than Lily, but Lily is shorter and thinner. And Amy looks stronger. They went to a shop last week. They bought some gifts for Chen Jie. Lily bought a doll for her. They went to the zoo in the afternoon. They saw elephants there. They went boating in the lake. They were very happy.
1.Chen Jie is taller than Lily. ( )
2.They went to a shop last month. ( )
3.Lily bought a doll for Chen Jie. ( )
4.They went swimming in the lake. ( )
5.They were happy on Amy’s birthday party. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
Hello! I’m Linda. My birthday is in August. I have a birthday party with my friends every year. When is my father’s birthday It’s on the 25th of December. It’s also Christmas Day. We often have a big dinner together. My mother’s birthday is on the 8th of March. It’s also Women’s Day(妇女节). I usually buy some flowers and chocolates for my mum. My father always cooks a delicious dinner. We have fun on my mother’s birthday.
6.Linda’s birthday is in August. ( )
7.Her mother’s birthday is on Christmas Day. ( )
8.Her mother always cooks a delicious dinner on Women’s Day. ( )
9.Linda usually buys flowers and chocolates for her mum. ( )
10.They have fun on her mother’s birthday. ( )
根据短文内容判断句子正(T)误(F)。
I’m Bill. I celebrated(庆祝) my good friend Emma’s birthday with my friends last Sunday. She is younger than me, but I am shorter than her. And she looks stronger. Of course she is heavier than me. Last Friday, I went to a shop to buy a present for Emma. What did I buy I bought a doll for her. Because she told me “I haven’ t got a lovely doll.” When she got my present she looked excited. We went to the zoo. We saw elephants. We wanted to row a boat in Daming park, but it was late, so we had to go home. But we had a good time on that day.
11.Emma is taller than Bill. ( )
12.Bill bought a doll for Emma. ( )
13.Bill went to a shop with Emma last month. ( )
14.They rowed a boat in the park. ( )
15.They were happy on Emma’ s birthday. ( )
阅读短文,正确的填T,错误的填F。
It was Ben’s birthday yesterday. There was a big birthday cake on the desk. And there are twelve candles (蜡烛) on the cake. Daming played the piano and Simon played the guitar. Ben got lots of presents from his family and friends. Tom gave Ben a new pen. Nancy gave him a CD.Maomao gave him a card. Then they sang the song Happy Birthday to You to Ben. Ben was very happy.
16.The children had a picnic. ( )
17.There was a small birthday cake on the desk. ( )
18.Ben was twelve years old yesterday. ( )
19.Daming played the piano and Simon played the guitar. ( )
20.Then they sang the song Happy Birthday to You to Ben. ( )
阅读短文,判断下列句子的正(T)误(F)。
It was National Day last Sunday. And it was also Tom’s birthday. He had a party at home. His friends came and they all gave presents to him. They sang and danced. They were very happy. Tom’s parents gave him a model ship. After lunch, they went to a park. They played games there. They went home at 4 o’clock. After dinner, they went to the supermarket. Tom bought (买) a VCD of Japanese cartoons. He was very happy.
21.Tom’s birthday was on National Day. ( )
22.Tom had a birthday party last Saturday( )
23.They played games at the party. ( )
24.The model ship was a birthday present from Tom’s uncle. ( )
25.Tom likes watching Japanese cartoons. ( )
阅读下面的生日邀请卡,判断句子正(T)误(F)。
BIRTHDAY PARTY 5 p.m.~8 p.m. Jan. 27th Hi, Candy! I will have a birthday party at home this Sunday. There will be balloons and a big cake. We will play games and watch a film. Please join us! It will be a lot of fun. Emma Jan. 25th
26.January 25th is Emma’ s birthday. ( )
27.Candy can go to the party at six o’clock in the afternoon. ( )
28.There will be a big balloon and cake in the party. ( )
29.They will watch a film at Candy’s home. ( )
30.Candy can get this invitation on Jan. 29th. ( )
判断下列句子正误,相符的(T)不相符的(F)。
Today it’s Helen’s birthday. She has a birthday party in the park. All her friends come to the party. They give her a lot of presents. The doll is from Ben. The doll wears a white dress and red shoes. It can sing English songs and dance. Helen like it very much. The toy bike is from Su Yang. There is a monkey on the bike. The monkey wears a brown T-shirt and green shorts. It can say “come on, come on.” It’s Helen’s favourite present. The pink pencil-case is from Su Hai. Pink is Helen’s favourite colour. The children are very happy. They sing, dance and play games.
31.Helen has a party at home. ( )
32.The doll can sing English and Chinese songs. ( )
33.The bike is from Su Hai. ( )
34.Helen likes the pencil-case best. ( )
35.The children play computer games together. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
Welcome to my birthday party !
When: 2 pm -5 pm Sunday, October 30th
Where: In our playground
What: Please come to my birthday party for cakes and snacks(零食).We can play many games. We can sing and dance. After that, we can go home together in my father’s car.
Rsvp(回复):Will you come to my party Please send me an email at Jason@ by October 20th.
36.Jason will have a birthday party. ( )
37.The party is on October 30th. ( )
38.Jason will have the party at home. ( )
39.They will play games at the party. ( )
40.Jason’s father can take Jason and his friends home after the party. ( )
阅读短文,判断是否与短文相符,相符的写“T”、不相符的写“F”。
Jimmy is a little boy. He likes chocolate very much. But his mother doesn’t let him eat much because it’s bad for his teeth. This Sunday is Jimmy’s the fifth birthday. His parents wanted to have a birthday party. They asked Jimmy’s grandpa to come to the party. His grandpa came the day before Jimmy’s birthday. At night, mother told Jimmy, “If you tell the God (上帝) what you want you will get it.” So Jimmy shouted, “I want a box of chocolate!” His mother said , “Don’t say it so loudly. The God can hear you” Jimmy smiled and said. “But grandpa can’t.”
41.Jimmy likes sweets very much. ( )
42.Jimmy’s mother let him eat much chocolate. ( )
43.Jimmy is five years old now. ( )
44.Jimmy and his mother talked about his party. ( )
45.Jimmy shouted loudly because he wanted the God hear him. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Daming is my brother. Tomorrow is his birthday. We are busy with the birthday party. My mum and dad are at the supermarket. They are buying things for the party. My uncle can make a cake. He is making a big birthday cake. I can draw pictures. I am making a birthday card. Where is my sister She is helping my uncle. We will have a good time.
46.Tomorrow is Daming’s birthday. ( )
47.My parents are at home now. ( )
48.My uncle can’t make a cake. ( )
49.I can draw pictures. I am making a card. ( )
50.My sister is helping my mother with the cake. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello! My name is Tom. My birthday is on the 2nd of of June. The weather is sunny and hot. It’s my favourite season. On my birthday, I usually have a birthday party. I invite(邀请) my good friends to my party. My friends and I decorate the house with balloons and lights. My mother cooks a meal for us. Sometimes I have a picnic with my family. Tomorrow is my birthday. I am cleaning the room now. My mum is making a birthday cake for me.
51.Tom’s birthday is on Children’s Day. ( )
52.It’s sunny and warm in summer. ( )
53.Tom usually invites good friends to his party. ( )
54.Today is the 1st of June. ( )
55.Tom’s mother can make a birthday cake. ( )
阅读短文,根据短文内容判断下列句子的正“T”误“F”。
Mike is eleven years old now. It is his birthday this Saturday. His parents will have a party at home for him. His father buys some balloons and a toy car for Mike. Mike’s mother will make a big cake and cook a big dinner for Mike. Mike’s friends Tina and John will come to his party. They will send him some pretty presents. Also they will put on a play and watch TV at that time. Mike is very happy.
56.It is Mike’s eleventh birthday this Saturday. ( )
57.Mike’s parents will have a big party in Yan Cheng Park for him. ( )
58.Tina is Mike’s friend but John isn’t. ( )
59.Mike and his friends will put on a play and watch TV at the party. ( )
60.Mike’s mother will buy some nice presents for him. ( )
根据短文内容判断正(T)误(F)。
It was Daming’s birthday yesterday. He got many presents from his family and friends. Simon’s mum bought him a present too. It was a book about space travel. Daming is very interested in space travel. He loves the present very much. Daming showed Simon his birthday present. Simon was interested in the book too. Daming asked him to read the book with him. In the book, they saw many pictures of spaceships from China, Russia and the US. They learnt a lot about space travel.
Daming and Simon finished the book. Then they decided to make a paper spaceship together. They gave the spaceship to Simon’s mum. Daming thanked her for the birthday present. She was very happy.
61.Yesterday was Daming’s birthday. ( )
62.Simon’s mum bought Daming a model spaceship. ( )
63.Daming and Simon read the book together. ( )
64.Daming and Simon learnt a lot about space travel. ( )
65.Daming gave the paper spaceship to Simon. ( )
阅读邀请函,判断正(T)误(F)。
Dear Friends, Please come to my twelfth birthday party. We are going to have a wonderful birthday party. You can bring your friends. Place: Chen Jie’s home Time: June 24th 7:00 p.m. Activities: We will eat a birthday cake, chocolates and drink orange juice. We will sing songs and play games together. It will be great fun. See you at the party!
66.Chen Jie was fifteen years old last year. ( )
67.The birthday party will be held(举行) at Chen Jie’s home. ( )
68.The birthday party will be at 7:00 pm. on June 24th. ( )
69.We will eat a birthday cake, candy and drink orange juice. ( )
70.We will play games at the party. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, everyone. Look at these photos from Linda’s party. The children are having a birthday party for Linda. Sarah is singing and Tina is dancing with Mary. Li Ming is playing the piano, but the bell rings. So he stops and everyone waits. Linda opens the door. More friends come in. They buy a new schoolbag for Linda. Now they are singing Happy Birthday to You to Linda together. They are very happy today.
71.The children are having breakfast. ( )
72.Sarah is dancing with Mary. ( )
73.Li Ming is playing the violin, but the bell rings. ( )
74.Linda gets a new schoolbag as a birthday present. ( )
75.They are very happy today. ( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.F 3.T 4.F 5.F
【导语】本文主要介绍了Amy、Lily和Chen Jie上周末的活动情况。
1.句意:陈杰比莉莉高。根据文中“Amy is younger than Lily, but Lily is shorter and thinner.”可知艾米比莉莉高,文中并没有关于陈杰身高的内容,句子与原文不符,故答案为F。
2.句意:他们上个月去了一家商店。根据文中“They went to a shop last week.”可知他们上周去了一家商店,句子与原文不符,故答案为F。
3.句意:莉莉给陈杰买了一个玩偶。根据文中“Lily bought a doll for her.”可知莉莉给陈杰买了一个玩偶,句子与原文相符,故答案为T。
4.句意:他们去湖里游泳。根据文中“They went boating in the lake.”可知他们去湖上划船,句子与原文不符,故答案为F。
5.句意:他们在艾米的生日派对上是开心的。根据文中“Last Sunday, they had a birthday party for Chen Jie.”可知上周日是陈杰的生日派对,不是艾米的,句子与原文不符,故答案为F。
6.T 7.F 8.F 9.T 10.T
【导语】本文主要讲述了琳达一家人各自的生日是如何过的。
6.句意:琳达的生日在八月。根据“I’m Linda. My birthday is in August.”可知琳达的生日在八月,题干与短文内容相符,故答案为T。
7.句意:她妈妈的生日在圣诞节。根据“When is my father’s birthday It’s on the 25th of December. It’s also Christmas Day.”可知爸爸的生日在圣诞节,题干与短文内容不符,故答案为F。
8.句意:她妈妈总是在妇女节做美味的晚餐。根据“My father always cooks a delicious dinner”可知爸爸总是在妇女节做美味的晚餐,题干与短文内容不符,故答案为F。
9.句意:琳达通常为妈妈买花和巧克力。根据“I usually buy some flowers and chocolates for my mum.”可知琳达通常为妈妈买花和巧克力,题干与短文内容相符,故答案为T。
10.句意:他们在她妈妈的生日时玩得很开心。根据“We have fun on my mother’s birthday.”可知他们在她妈妈的生日时玩得很开心,题干与短文内容相符,故答案为T。
11.T 12.T 13.F 14.F 15.T
【导语】本文讲了上周天给艾玛过生日的事情。
11.句意:艾玛比比尔高。根据“She is younger than me, but I am shorter than her.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
12.句意:比尔给艾玛买了一个玩具娃娃。根据“I bought a doll for her.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
13.句意:比尔上个月和艾玛去了商店。根据“Last Friday, I went to a shop to buy a present for Emma.”,可知比尔自己去的,故答案为F。
14.句意:他们在公园里划船了。根据“We wanted to row a boat in Daming park, but it was later, so we had to go home.”,可知没有划船,故答案为F。
15.句意:他们在艾玛生日那天很高兴。根据“But we had a good time on that day.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
16.F 17.F 18.T 19.T 20.T
【导语】本文主要介绍了本的生日是怎样过的。
16.题干句意:孩子们去野餐。根据短文内容可知孩子们没有去野餐,题干与短文内容不符,故答案为F。
17.题干句意:桌子上有一个小的生日蛋糕。根据“There was a big birthday cake on the desk.”可知桌子上有一个大的生日蛋糕,题干与短文内容不符,故答案为F。
18.题干句意:本昨天12岁了。根据“And there are twelve candles (蜡烛) on the cake.”可知本昨天12岁了,题干与短文内容相符,故答案为T。
19.题干句意:大明弹钢琴,西蒙弹吉他。根据“Daming played the piano and Simon played the guitar.”可知大明弹钢琴,西蒙弹吉他,题干与短文内容相符,故答案为T。
20.题干句意:然后他们为本唱生日快乐歌。根据“Then they sang the song Happy Birthday to You to Ben.”可知然后他们为本唱生日快乐歌,题干与短文内容相符,故答案为T。
21.T 22.F 23.F 24.F 25.T
【导语】本文主要介绍了汤姆的生日情况。
21.句意:汤姆的生日在国庆节。根据“It was National Day last Sunday. And it was also Tom’s birthday.”可知上周日是国庆节,也是汤姆的生日,句子和短文相符,故答案为T。
22.句意:汤姆上周六过得生日。根据“It was National Day last Sunday. And it was also Tom’s birthday.”可知汤姆上周日过得生日,句子和短文不符,故答案为F。
23.句意:他们在聚会上玩游戏了。根据“After lunch, they went to a park. They played games there.”可知他们在公园玩游戏了,句子和短文不符,故答案为F。
24.句意:轮船模型是汤姆的叔叔给他的生日礼物。根据“Tom’s parents gave him a model ship.”可知轮船模型是汤姆的父母给的,句子和短文不符,故答案为F。
25.句意:汤姆喜欢观看日本的卡通片。根据“Tom bought ( 买 ) a VCD of Japanese cartoons. He was very happy.”可知汤姆喜欢日本卡通片,句子和短文相符,故答案为T。
26.F 27.T 28.F 29.F 30.F
【导语】本文讲了艾玛的生日聚会。
26.句意:1月25日是艾玛的生日。由邀请函左侧信息可知,Emma 的生日是在1月27日,而不是1月25日,故答案为F。
27.句意:坎蒂可以在下午六点去参加聚会。由邀请函左侧信息可知,生日聚会的举办时间是在下午五点至晚上八点,因此下午六点可以去参加,故答案为T。
28.句意:聚会上将有一个大气球和蛋糕。由邀请函右侧信息可知,聚会现场有气球和大 蛋糕,并未提及气球大小,故答案为F。
29.句意:他们将在坎蒂家看电影。 由邀请函右侧信息可知,大家将一起在Emma 家中举办的生日聚会上做游戏和看电影,故答案为F。
30.句意:坎蒂可以在1月29日收到这份邀请。由邀请函上的时间信息可知,这份邀请函会在Emma生日聚会举办之前发出,1月29日生日聚会已结束,故答案为F。
31.F 32.F 33.F 34.F 35.F
【导语】本文介绍了海伦的生日活动。
31.句意:海伦在家举办了一个聚会。根据“She has a birthday party in the park.”,可知海伦在公园里举办了一个聚会,故答案为F。
32.句意:这个娃娃会唱英文和中文歌曲。根据“The doll is from Ben. The doll wears a white dress and red shoes. It can sing English songs and dance.”,可知娃娃会唱英文歌曲和跳舞,故答案为F。
33.句意:这辆自行车是苏海的。根据“The toy bike is from Su Yang.”,可知自行车是苏阳的,故答案为F。
34.句意:海伦最喜欢铅笔盒。根据“The toy bike is from Su Yang. There is a monkey on the bike. The monkey wears a brown T-shirt and green shorts. It can say “come on, come on.” It’s Helen’s favourite present.”,可知海伦最喜欢玩具自行车,故答案为F。
35.句意:孩子们一起玩电脑游戏。根据“The children are very happy. They sing, dance and play games.”,可知孩子们一起唱歌,跳舞和玩游戏,故答案为F。
36.T 37.T 38.F 39.T 40.T
【导语】本文是一则生日邀请函,描述杰森的生日活动及安排。
36.句意:杰森将举行生日派对。根据“Please come to my birthday party for cakes and snacks”,可知杰森要举行生日派对,句意与短文相符,故答案为T。
37.句意:派对时间是在10月30日。根据时间“When: 2 pm -5 pm Sunday, October 30th”,可知派对时间是10月30日周日的下午2点到五点,句意与短文相符,故答案为T。
38.句意:杰森将在家句型派对。根据“Where: In our playground”,可知派对是在操场,句意与短文不符,故答案为F。
39.句意:他们将在排队玩游戏。根据“Please come to my birthday party for cakes and snacks(零食).We can play many games.”,可知派对上他们将玩很多游戏,句意与短文相符,故答案为T。
40.句意:聚会结束后,杰森的父亲可以带杰森和他的朋友们回家。根据“After that, we can go home together in my father’s car.”,可知派对后,他们可以坐杰森爸爸的车一起回家,句意与短文相符,故答案为T。
41.F 42.F 43.T 44.T 45.F
【导语】本文讲述生日愿望。
41.句意:吉米非常喜欢甜食。根据文中“He likes chocolate very much.”可知吉米非常喜欢巧克力。题干与原文不符,故答案为F。
42.句意:吉米的妈妈让他吃了很多巧克力。根据文中“But his mother doesn’t let him eat much because it’s bad for his teeth.”可知吉米的妈妈不让他吃太多,因为这对他的牙齿不好。题干与原文不符,故答案为F。
43.句意:吉米现在五岁了。根据文中“This Sunday is Jimmy’s the fifth birthday.”可知这周日是吉米的五岁生日。题干与原文相符,故答案为T。
44.句意:吉米和他的妈妈谈论了他的聚会。根据文中“His parents wanted to have a birthday party. They asked Jimmy’s grandpa to come to the party. His grandpa came the day before Jimmy’s birthday. At night, mother told Jimmy, “If you tell the God what you want you will get it.””可知吉米的父母想举办一个生日聚会。他们邀请吉米的爷爷来参加聚会。他的爷爷在吉米生日的前一天来了。晚上,妈妈告诉吉米:“如果你告诉上帝你想要什么,你就会得到它。”题干与原文相符,故答案为T。
45.句意:吉米大声喊叫,因为他希望上帝听到他的声音。根据文中“His mother said , “Don’t say it so loudly. The God can hear you” Jimmy smiled and said. “But grandpa can’t.””可知吉米的妈妈说:“别说这么大声。上帝能听到你的声音。”吉米微笑着说道。“但是爷爷不能。”所以吉米大声说是为了让他的爷爷听到。题干与原文不符,故答案为F。
46.T 47.F 48.F 49.T 50.F
【导语】本文讲了家人为大明的生日做的准备。
46.句意:明天是大明的生日。根据“Daming is my brother. Tomorrow is his birthday.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
47.句意:我父母现在在家。根据“My mum and dad are at the supermarket.”,可知父母现在在超市,故答案为F。
48.句意:我叔叔不会做蛋糕。根据“My uncle can make a cake.”,可知叔叔会做蛋糕,故答案为F。
49.句意:我会画画。我正在制作一张卡片。根据“I can draw pictures. I am making a birthday card.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
50.句意:我姐姐正在帮妈妈做蛋糕。根据“Where is my sister She is helping my uncle.”,可知姐姐正在帮叔叔做蛋糕,故答案为F。
51.F 52.F 53.T 54.T 55.T
【导语】本文讲了汤姆的生日活动。
51.句意:汤姆的生日在儿童节。根据“My birthday is on the 2nd of of June.”,可知汤姆的生日在6月2日,故答案为F。
52.句意:夏天阳光明媚,天气温暖。根据“The weather is sunny and hot.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
53.句意:汤姆通常邀请好朋友参加他的聚会。根据“I invite(邀请) my good friends to my party.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
54.句意:今天是六月一日。根据“My birthday is on the 2nd of of June. Tomorrow is my birthday.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
55.句意:汤姆的妈妈会做生日蛋糕。根据“My mum is making a birthday cake for me.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
56.T 57.F 58.F 59.T 60.F
【导语】本文写迈克的生日活动。
56.句意:这周六是迈克的11岁生日。根据“Mike is eleven years old now. It is his birthday this Saturday.”,可知这周六是迈克的11岁生日,句意与短文相符,故答案为T。
57.句意:迈克的父母将在盐城公园为他举办一个盛大的派对。根据“His parents will have a party at home for him.”,可知他的父母会为他在家准备生日派对,而不是在盐城公园,故答案为F。
58.句意:蒂娜是迈克的朋友,但约翰不是。根据“Mike’s friends Tina and John will come to his party.”,可知蒂娜和约翰都是迈克的朋友,句意与短文不符,故答案为F。
59.句意:迈克和他的朋友们将在派对上演一出戏和看电视。根据“Also they will put on a play and watch TV at that time.”,可知他们将会演一出戏并看电视,句意与短文相符,故答案为T。
60.句意:迈克的妈妈会给他买一些漂亮的礼物。根据“Mike’s mother will make a big cake and cook a big dinner for Mike. ”,可知迈克的妈妈会为他做一个大蛋糕并做一顿丰盛的晚餐,句意与短文不符,故答案为F。
61.T 62.F 63.T 64.T 65.F
【导语】本文主要介绍了大明和朋友们过生日的情况。
61.句意:昨天是大明的生日。由文中“It was Daming’s birthday yesterday. 昨天是大明的生日。”可知句子与原文相符,故答案为T。
62.句意:西蒙的妈妈给大明迈克一个太空飞船的模型。由文中“Simon’s mum bought him a present too. It was a book about space travel. 西蒙的妈妈也给他买了一个礼物。是一本关于太空旅行的书。”可知西蒙妈妈买的礼物是书,句子与原文不符,故答案为F。
63.句意:大明和西蒙一起读了这本书。由文中“Daming and Simon finished the book. 大明和西蒙读完了这本书。”可知句子与原文相符,故答案为T。
64.句意:大明和西蒙学了很多关于太空旅行的知识。由文中“They learnt a lot about space travel. 他们学了很多关于太空旅行的知识。”可知句子与原文相符,故答案为T。
65.句意:大明把纸太空飞船给了西蒙。由文中“They gave the spaceship to Simon’s mum. 他们把纸太空飞船给了西蒙的妈妈。”可知句子与原文不符,故答案为F。
66.F 67.T 68.T 69.F 70.T
【导语】本文是陈杰生日聚会的邀请函。
66.句意:陈杰去年15岁。根据“Please come to my twelfth birthday party.”可知今年陈杰12岁,去年应该是11岁,句子和邀请函不符,故答案为F。
67.句意:生日聚会将在陈杰家举办。根据“Place: Chen Jie’s home”可知生日聚会的地方是陈杰家,句子和邀请函相符,故答案为T。
68.句意:生日聚会将在6月24日晚上7点。根据“Time: June 24th 7:00 p.m.”可知生日聚会的时间是6月24日晚上7点,句子和邀请函相符,故答案为T。
69.句意:我们将吃生日蛋糕,糖果并且喝橙汁。根据“We will eat a birthday cake, chocolates and drink orange juice.”可知我们将吃生日蛋糕,巧克力并且喝橙汁,句子和邀请函不符,故答案为F。
70.句意:我们将在聚会上玩游戏。根据“We will sing songs and play games together.”可知我们将一起唱歌玩游戏,句子和邀请函一致,故答案为T。
71.F 72.F 73.F 74.T 75.T
【导语】本文主要介绍照片上的孩子们分别在做什么。
71.句意:孩子们在吃早饭。根据“The children are having a birthday party for Linda.”可知是在举行生日聚会,故答案为F。
72.句意:萨拉在和玛丽跳舞。根据“Sarah is singing and Tina is dancing with Mary.”可知是缇娜在和玛丽跳舞,故答案为F。
73.句意:李明正在拉小提琴,但是铃声响了。根据“Li Ming is playing the piano, but the bell rings.”可知李明在弹钢琴,故答案为F。
74.句意:琳达收到一个新书包作为生日礼物。根据“They buy a new schoolbag for Linda.”可知琳达收到一个新书包,故答案为T。
75.句意:他们今天很高兴。根据“They are very happy today.”可知他们今天很高兴。故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)