/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年人教精通版(三起)六年级英语上册核心考点精练
Unit 3 Would you like to come to my birthday party?
考点13:阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
下面是Jenny写给Amy的信件。阅读信件,完成下列任务。
Dear Amy,
I was very busy last weekend. I visited my grandparents on Saturday morning. It was my grandpa’s birthday. My grandma cooked noodles for me. In the evening, we watched TV. On Sunday morning, I did my homework. In the afternoon, I washed my clothes and cleaned my room. On Sunday evening, I watched some children’s shows on TV. Then I went to bed at 9:00 p.m.
Yours,
Jenny
1.根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) On Saturday morning, Jenny visited her uncle. ( )
(2) It was her grandma’s birthday last Saturday. ( )
(3) Jenny did her homework on Sunday morning. ( )
(4) Jenny watched TV at 9:00 p.m. last Sunday evening. ( )
2.根据短文内容,选择正确的答案。
(1) Jenny’s ______ cooked noodles. ( )
A) grandpa B) grandma C) uncle
(2) Jenny watched some ______ on TV. ( )
A) news B) cartoons C) children’s shows
(3) What did Jenny do last Sunday morning ( )
A. B. C.
阅读短文,根据短文内容填空。
I’m Lucy. I have a happy family. There are four people in my family. My birthday is on January 1st. It’s New Year’s Day, too. My family and I will have a big dinner on that day. I have a little brother. He is four years old. His birthday is in winter. It’s very cold but we can make a snowman. My mother’s birthday is in March. My father’s birthday is in March ,too. We can plant trees and fly kites.
3.There are people in this family.
4.Lucy’s brother’s birthday is in .
5.Lucy’s birthday is on .
6.There are (two / three) birthdays in March.
7.They can in March.
阅读理解,按要求完成下列任务。
Jim is an English boy. This Saturday is his birthday. He is very happy because his mother will give a big birthday cake to him, and his father will buy him a computer. They’re his birthday presents. Jim really wants to have a computer. He can do a lot of things with the computer. He can email his friend Yangyang in China and send greetings to him. He can also find out about China and pandas. He’s really interested in China.
8.根据短文内容,选择正确答案。
(1) Yangyang is a _______ boy. ( )
A.English B.Chinese C. French
(2) This Saturday is _______ birthday. ( )
A.Jim’s B.mother’s C. Yangyang’s
9.根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) Jim will get a big birthday cake on his birthday. ( )
(2) Jim’s mother will buy him a computer. ( )
(3) Jim is really interested in China. ( )
阅读以下邀请函卡片,按要求完成下列各题。
An invitation card
Welcome to Lucy’s 9th Birthday Party A big birthday cake! Fruit, ice cream and pizza. Drinks like tea, coffee and juice. Date: Sunday, March 18 Time: 2:30 p.m. to 6:00 p.m. Place: Lucy’s home (580 Sea Street) Don’t you know the way to Lucy’s home Just call Lucy at 58768852.
10.(1) If you go to the party, you can’t eat _____. ( )
A.cakes B.fruit C. hamburgers
(2) We can infer (推断) that March 20 is _____. ( )
A.Saturday B.Tuesday C. Monday
(3) If you don’t know the way to Lucy’s home, you can _____. ( )
A.call her B.email her C. call her teacher
(4) After reading the passage, we CAN’T know _____. ( )
A.the time of the party B.the place of the party C. the price of the cake
11.The birthday party is going to at 2:30 p.m and end at 6:00 p.m.
阅读理解。
It’s Helen’s birthday today. All her friends are at her home. They brought (带) a lot of things for her party. They are showing their things to each other.
Nancy: What’s in your hand, Yang Ling
YangLing: It’s a tin of chicken. Do you like it
Nancy: Yes, I like it very much. I have a box of chocolates.
YangLing: Great! Where is Liu Tao
Nancy: He is siting on the sofa. He has a walk man and he is listening to music there.
Yang Ling: Look! Wang Bing is coming. There is some fruit in his hand.
Nancy: I see. Miss Li is coming, too.
Yang Ling: What does she have
Nancy: Let’s go and have a look. Wow! A nice birthday cake and a birthday card! Can we have a look
Miss Li: Sure. It’s a nice cake and there are some sweets on it. Boys and girls, it’s time to have the cake. Let’s sing the song Happy Birthday together now.
All: Good idea.
12.请将人物与相应的物品连线。
13.判断正(T)误 (F) 。
(1) It is Helen’s birthday today. ( )
(2) They are singing and dancing. ( )
(3) LiuTao is sitting near the sofa. ( )
(4) Liu Tao is listening to music on the sofa. ( )
(5) There are some fruit on the cake. ( )
阅读表达。
It’s Tuesday today. Tomorrow is Lisa’s birthday. She is going to have a birthday party. She will invite Peter, Jim and Mary to her birthday party. The party begins at six o’clock in the evening. Lisa’s parents will buy a birthday cake for her. They will also buy some snacks and drinks for the party.
Mum: What kind (种类) of cake would you like
Lisa: I’d like a fruit cake, Mum.
Mum: A round (圆的) one or a star one
Lisa: I’d like a round cake. How nice!
Mum: Yes, it looks lovely. What else
Lisa: I want some ice cream and drinks.
Mum: OK. We will also buy some fruit and flowers.
Lisa: Great! We will have a wonderful party.
14.阅读短文,并根据短文内容回答问题。
(1) Is it Lisa’s birthday today
(2) When does the party begin
(3) Does Lisa like a round cake or a star cake
15.根据你的个人情况回答问题。
(1) When’s your birthday
(2) Are you going to have a party on your birthday
阅读Jane的日记,完成相应任务。
Diary 1 Date: May 12th, 2024 Weather: Sunny and cool Today is a special day for me. It is my birthday! My parents surprised me with a wonderful birthday gift — a lovely dog named Zak. He has beautiful eyes, and he is all white with black ears and a tail. Zak is very cute but a little noisy. I know we’re going to be the best friends.
Diary 2 Date: June 8th, 2024 Weather: Cloudy It is a sad day. I took Zak to the pet park for some fresh air and playtime. But too bad, Zak was gone! I looked everywhere for him, but he was nowhere to be found. I was so upset, and I had to go back home to make a Lost and Found Poster and put it around the pet park. I hope someone can see him.
16.选择正确选项。
(1) Why did Jane’s parents buy Zak ( )
A.To guard (守卫、保卫) the house.
B.As a birthday gift for Jane.
C. He has beautiful eyes.
(2) Zak is NOT ________. ( )
A.cute B.noisy C. brave
17.请帮助Jane一起完成寻宠启事。
Lost Puppy Name: Breed (品种): Jack Russell Terrier Appearance (外貌): He is all with black ears and a . Lost Time: About 3 p.m., , 2024. Lost Place: If you see him, please call 8845-8965-332, Jane. Thank you very much.
阅读题。
I’m Emma. Yesterday was my birthday. My parents bought a dragon kite for me. I flew the kite with my sister Tina in the park. We were happy. We went home at 12 o’clock. We were hot and thirsty. We had some ice creams. Mum cooked a big lunch for us. Today is Monday. I don’t feel well in the morning. Mum takes me to see a doctor. “You have got a cold, ” the doctor says. “Have a good rest and drink more water. You’ll feel better soon. ”
18.读完短文,选择正确的答案。
(1) Emma’s birthday was on ______. ( )
A.Saturday B.Sunday C. Monday
(2) Emma and Tina ______ yesterday morning. ( )
A.flew a kite B.drew a dragon C. bought a kite
(3) Emma is ______ this morning. ( )
A.happy B.better C. ill
19.回答问题。
(1) Did Emma eat an ice cream after lunch yesterday
(2) What’s the matter with Emma
阅读短文,完成以下题目。
An Invitation(邀请)
Dear Amy,
Please come to my birthday party at 10: 00 on Sunday morning.
You can come to my home. To get to my home, turn left at the school gate. Walk for five minutes, you can see a hospital, and then turn right. Go straight, and you will see the People’s Park. My home is next to the People’s Park. I will wait for you downstairs.
There will be eight friends in my birthday party. We will eat cake and play games. After the party, we can go to the park to fly a kite. See you on the weekend!
Yours,
Lily
20.阅读短文,请你根据短文内容帮Lily填写一张时间卡。
PLEASE COME TO MY PARTY! On At In the morning.
21.判断正误。正确写“T”,错误写“F”。
This invitation is to Amy. ( )
22.填空:There will be friends in Lily’s birthday party.
23.联系上下文推测next to的词义。
24.根据课文回答问题。
What will they do in the party
阅读理解。
It was October 12th yesterday. When my friends came to my home, they all wore raincoats. I asked, “Why are you wearing raincoats ” They said, “It is raining outside.” It was raining outside, but I didn’t know. My friends had a birthday party for me. They brought many presents to me. I liked them very much. We sang songs, danced and played games at the party. There were twelve candles on my birthday cake. I made a wish, and then I blew the candles out in one breath. We had a good time at the party.
25.写出下列动词的原形。
(1) had
(2) came
(3) brought
(4) sang
(5) danced
(6) blew
26.根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
(1) It was rainy outside yesterday. ( )
(2) I got many presents from my friends. ( )
(3) I am eleven years old now. ( )
(4) We didn’t have a good time. ( )
阅读短文,回答问题。
Hi, I’m Sue. Yesterday was April 24th. It was a sunny Sunday. In the morning, Robin and I went to Ken’s home on foot. It was his birthday. I bought some dinosaurs’ pictures for him. He liked them very much. We had a birthday party in the afternoon. We ate the birthday cake together. We had a good time.
27.What was the weather like yesterday
28.How did Sue and Robin go to Ken’s home
29.When is Ken’s birthday
30.What did they do in the afternoon
31.How was Ken’s birthday party
阅读短文,完成下列任务。
Today is a fine day. It is the little monkey Jim’s birthday. Look! The mother monkey is making a birthday cake. The father monkey is cooking delicious food. What is the little monkey doing He is waiting for his friends in front of(在……的前面) the door.
Jim’s friends all come here. The rabbit, the dog, the cat and the goat(山羊) come to his house. He is very happy, because everyone takes a present for him. The rabbit takes some bananas. The dog takes some apples. The cat brings some juice. The goat takes some flowers for him. They all sing the birthday song and enjoy the big cake. They feel very happy.
32.Jim的生日聚会上,朋友们都给他带了礼物。请根据短文将相关内容连线。
33.根据短文内容,回答下列问题。
(1) How do Jim’s family and friends feel today
(2) Write a title of the passage. (不超过5个单词)
阅读短文,完成各题。
Today is my grandma’s birthday. It is her sixtieth birthday. We get together. We have a big party in a restaurant. There is a big birthday cake in the middle of the table. We sing “Happy Birthday” to my grandma. She is very happy. My aunt and uncle give a new dress to my grandma. My dad and my mum give some beautiful flowers to her. She is excited to have these presents. I give a birthday card to her. My grandma is really happy and excited to have such a big birthday party.
34.想一想,并判断对(T)错(F)。
(1) Today is my grandpa’s birthday. ( )
(2) My grandma is sixty years old. ( )
(3) My grandma get some beautiful flowers from my parents. ( )
(4) I give a birthday card to my mum. ( )
(5) Today my grandma is happy and excited. ( )
35.想一想,填一填。
(1) Today is my grandma’s .
(2) She is years old.
(3) My aunt and uncle give her a .
(4) My grandma gets a from me.
(5) We have a big in a restaurant.
(6) My grandma is and .
(7) There is a in the middle of the table.
(8) My grandma is to have these presents.
(9) We sing “ ” to my grandma.
(10) My grandma gets some beautiful flowers from my and .
阅读理解。根据信的内容,回答下列问题。
Dear Lily,
Please come to my birthday party at 6 o’clock in the evening on Saturday. You don’t know the way. Don’t worry. Now let me tell you how to come to my house:
(1) There is a bus stop near our school. First, you should get there.
(2) Take the No. 25 bus.
(3) Get off the bus at the fourth stop.
(4) Turn right.
(5) Go straight along Green Road for three minutes.
(6) Find the red building on your left.
(7) I will wait for you next to the door.
Yours,
Anna
36.When will Lily come to Anna’s birthday party
37.Which bus does Lily take
38.How many minutes does Lily walk
39.What colour is Anna’s house
阅读选择正确的答案,并回答问题。
I’m Sue. Today is my birthday. Mum made a cake for me. On the cake, there are twelve candles.
At seven o’clock in the evening, there is a party in my home. All my friends come. My friends sing the birthday song for me. After we eat the cake, we begin to have fun. Look! Jen is singing a song. Nick is playing the guitar. Lucy and Lily are dancing to the music. Others are clapping. How happy we are! But then the bell rings. I open the door and see an old lady. She is my neighbour. Mrs Black. “I’m sleeping, but you make lots of noise (噪音),” she says. “I’m sorry, we’ll hold down the noise,” I say.
40.How old is Sue ( )
A.10. B.11. C.12.
41.When is the party ( )
A.At 7:00 am. B.At 7:00 pm. C.At 8:00.
42.Who are dancing ( )
A.Jen and Nick. B.Mum and Sue. C.Lucy and Lily.
43.What does the word “neighbor” mean ( )
A.邻居。 B.校长。 C.亲戚。
44.If you are Sue, what will you say to your friends after closing the door
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F F T F 2.B C C
【导语】本文是珍妮写给艾米的信,介绍了珍妮上周末的活动。
1.(1)句意:在周六上午,珍妮看望她的叔叔(伯伯,舅舅等)。根据“I visited my grandparents on Saturday morning.”可知在周六上午,珍妮看望她的祖父母,句子和短文不符,故答案为F。
(2)句意:上周六是她奶奶的生日。根据“It was my grandpa’s birthday.”可知上周六是爷爷的生日,句子和短文不符,故答案为F。
(3)句意:珍妮在周日上午做作业了。根据“On Sunday morning, I did my homework.”可知珍妮在周日上午做作业了。句子和短文相符,故答案为T。
(4)句意:珍妮上周日晚上9点看电视了。根据“Then I went to bed at 9:00 p.m.”可知珍妮晚上9点睡觉了,句子和短文不符,故答案为F。
2.(1)句意:珍妮的奶奶做面条。A爷爷,B奶奶,C叔叔(伯伯,舅舅等),根据“My grandma cooked noodles for me.”可知珍妮的奶奶做面条,故选B。
(2)句意:珍妮在电视上看儿童节目。A新闻,B卡通,C儿童节目,根据“On Sunday evening, I watched some children’s shows on TV.”可知珍妮在电视上看儿童节目。故选C。
(3)句意:珍妮上周日上午做什么了?A擦玻璃,B扫地,C写作业,根据“On Sunday morning, I did my homework.”可知珍妮周日上午做作业了,故选C。
3.four 4.winter 5.January 1st 6.two 7.plant trees and fly kites
【导语】本文主要介绍露西及其家人的生日。
3.句意:在这个家里有___人。根据“There are four people in my family.”可知有四个人,故答案为four。
4.句意:露西的弟弟的生日在____。根据“His birthday is in winter.”可知在冬天,故答案为winter。
5.句意:露西的生日在____。根据“My birthday is on January 1st.”可知在一月一日,故答案为January 1st。
6.句意:三月有____生日。根据“My mother’s birthday is in March. My father’s birthday is in March ,too.”可知爸爸妈妈的生日都在三月,所以是有两个生日,故答案为two。
7.句意:他们可以在三月______。根据“We can plant trees and fly kites.”可知是可以植树和放风筝,故答案为plant trees and fly kites。
8.B A 9.T F T
【导语】本文讲了生日礼物。
8.(1)句意:阳阳是一个_____男孩。A英国的,B中国的,C法国的,根据“He can email his friend Yangyang in China and send greetings to him..”,可知阳阳是一个中国男孩,故选B。
(2)句意:这个星期六是______生日。A吉姆的,B妈妈的,C阳阳的,根据“Jim is an English boy. This Saturday is his birthday.”,可知这个星期六是吉姆的生日,故选A。
9.(1)句意:吉姆生日那天会得到一个大生日蛋糕。根据“He is very happy because his mother will give a big birthday cake to him, and his father will buy him a computer.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
(2)句意:吉姆的妈妈将给他买一台电脑。根据 “He is very happy because his mother will give a big birthday cake to him, and his father will buy him a computer.”,可知吉姆的爸爸将给他买一台电脑,故答案为F。
(3)句意:吉姆对中国很感兴趣。根据“He’s really interested in China.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
10.C B A C 11.begin
【导语】本文讲了生日邀请卡。
10.(1)句意:如果你去聚会,你不能吃________。A蛋糕,B水果,C汉堡包,根据“Fruit, ice cream and pizza.”,可知不能吃汉堡包,故选C。
(2)句意:我们可以推断3月20日是_______。A星期六,B星期二,C星期一,根据“Date: Sunday, March 18”,可知我们可以推断3月20日是星期二,故选B。
(3)句意:如果你不知道去露西家的路,你可以________。A给她打电话,B给她发电子邮件,C给她的老师打电话,根据“Don’t you know the way to Lucy’s home Just call Lucy at 58768852.”,可知可以给露西打电话,故选A。
(4)句意:读完这篇文章后,我们不知道________。A聚会的时间,B聚会的地点,C蛋糕的价格,读完文章后,我们不知道蛋糕的价格,故选C。
11.句意:生日聚会要在下午2:30_____,下午6点结束。根据“Time: 2:30 p.m. to 6:00 p.m.”,可知生日聚会要在下午2:30开始,故答案为begin。
12. 13.T F F T F
【导语】本文主要介绍了海伦生日当天朋友们带的礼物。
12.根据“Nancy: Yes, I like it very much. I have a box of chocolates.”可知南希带了一盒巧克力,故连e。
根据“YangLing: It’s a tin of chicken. Do you like it ”可知杨琳带了一罐鸡肉,故连d。
根据“YangLing: Great! Where is Liu Tao Nancy: He is siting on the sofa. He has a walk man and he is listening to music there.”可知刘涛带了一个随身听,故连b。
根据“Yang Ling: Look! Wang Bing is coming. There is some fruit in his hand.”可知王兵带了一些水果,故连a。
根据“Nancy: Let’s go and have a look. Wow! A nice birthday cake and a birthday card! Can we have a look ”可知李小姐带了一个生日蛋糕,故连c。
故答案为。
13.(1)题干句意:今天是海伦的生日。根据“It’s Helen’s birthday today.”可知今天是海伦的生日。题干与短文内容相符,故答案为T。
(2)题干句意:他们正在唱歌跳舞。根据“They are showing their things to each other.”可知他们正在互相展示他们的东西。题干与短文内容不符,故答案为F。
(3)题干句意:刘涛正坐在沙发旁边。根据“He is siting on the sofa.”可知刘涛正坐在沙发上。题干与短文内容不符,故答案为F。
(4)题干句意:刘涛正在沙发上听音乐。根据“He is siting on the sofa. He has a walk man and he is listening to music there.”可知刘涛正在沙发上听音乐。题干与短文内容相符,故答案为T。
(5)题干句意:在蛋糕上有一些水果。根据“It’s a nice cake and there are some sweets on it.”可知蛋糕上有一些糖果。题干与短文内容不符,故答案为F。
14.No, it isn’t. At six o’clock in the evening. A round cake. 15.It is on May 5th. Yes, I am.
【导语】本文是有关丽萨生日的一些计划和安排。
14.(1)句意:今天是丽萨的生日吗?根据“It’s Tuesday today. Tomorrow is Lisa’s birthday.”可知今天不是丽萨的生日,句子是否定回答,故答案为No, it isn’t.
(2)句意:聚会什么时候开始?根据“The party begins at six o’clock in the evening.”可知聚会在晚上6点开始,故答案为At six o’clock in the evening.
(3)句意:丽萨喜欢圆形的蛋糕还是星形的蛋糕?根据“Lisa: I’d like a round cake. How nice!”可知丽萨喜欢圆形的蛋糕,故答案为A round cake.
15.(1)句意:你的生日是什么时候?题目要求根据你的个人情况回答问题,可写成:它在5月5日。句子是陈述句的肯定形式,时态是一般现在时态,5月5日May 5th,故答案为It is on May 5th.
(2)句意:在你的生日的时候,你将举办聚会吗?题目要求根据你的个人情况回答问题,可写成:是的,我将举办。这是用be going to表达的一般将来时的一般疑问句,肯定回答是Yes, 主语+be,主语you变成I,be动词是am,故答案为Yes, I am.
16.B C 17.Zak white tail June 8th The pet park
【导语】本文主要讲述了简的两篇日记。
16.(1)句意:简的父母为什么买扎克?A为了守护房子;B作为给简的生日礼物;C它有漂亮的眼睛。根据“My parents surprised me with a wonderful birthday gift — a lovely dog named Zak.”,可知简的父母给她准备了一个惊喜的生日礼物,一只名叫扎克的可爱小狗。故选B。
(2)句意:扎克不____。A可爱的;B吵闹的;C勇敢的。根据“Zak is very cute but a little noisy.”,可知扎克非常可爱,但是有一点吵闹。故选C。
17.①句意:名字:___。根据“a lovely dog named Zak.”,可知狗的名字叫扎克。故答案为Zak。
②句意:外貌:它全身____带有黑色的耳朵和____。根据“and he is all white with black ears and a tail.”,可知扎克全身是白色的。故答案为white。
③句意:外貌:它全身是白色的,带有黑色的耳朵和____。根据“and he is all white with black ears and a tail.”,可知扎克有黑色的耳朵和尾巴。故答案为tail。
④句意:丢失时间:大约2024年____下午三点。根据简的第二篇日记可知简在写日记的当天扎克丢了。故答案为June 8th。
⑤句意:丢失地点:____。根据“I was so upset, and I had to go back home to make a Lost and Found Poster and put it around the pet park.”,可知简做了失物招领海报贴在了公园附近,说明扎克是在公园丢失的。故答案为The pet park。
18.B A C 19.No, she didn’t. She has got a cold.
【分析】本文主要介绍了艾玛的生日活动和生病的情况。
18.(1) 句意:艾玛的生日在 。A周六,B周日,C周一。根据文中“Yesterday was my birthday.”和“ Today is Monday.”可知,今天是周一,昨天是星期日,是艾玛的生日,故选B。
(2) 句意:艾玛和缇娜昨天上午 。A放风筝,B画恐龙,C买风筝。根据文中“I flew the kite with my sister Tina in the park.”可知,艾玛和缇娜在公园放风筝,故选A。
(3) 句意:艾玛今天早上 。A高兴,B好多了,C病了。根据文中“I don’t feel well in the morning.”可知,艾玛感觉不舒服,生病了,故选C。
19.(1) 句意:艾玛昨天午饭后吃了一个冰激淋吗?根据文中“We were hot and thirsty. We had some ice creams. Mum cooked a big lunch for us.”可知,午饭前,艾玛和缇娜感觉又饿又渴,吃了冰激凌,故答案为No, she didn’t.
(2) 句意:艾玛怎么了?根据文中“You have got a cold”可知,艾玛感冒了,故答案为She has got a cold.
20.Sunday 10: 00 21.T 22.eight 23.挨着 24.They will eat cake and play games.
【导语】本文是莉莉写给艾米的邀请函,邀请艾米来参加她的生日聚会。
20.根据“Please come to my birthday party at 10: 00 on Sunday morning.”可知聚会在周日上午10点,故答案为Sunday;10: 00。
21.句意:这封邀请是给艾米的。根据“Dear Amy”可知邀请是给艾米的,句子和短文相符,故答案为T。
22.句意:在莉莉的生日聚会上将有_____朋友。根据“There will be eight friends in my birthday party.”可知在生日聚会上将有8个朋友,故答案为eight。
23.根据“Go straight, and you will see the People’s Park. My home is next to the People’s Park.”可知一直走,你将看到人民公园,我的家紧挨着人民公园。next to是介词固定搭配,挨着,故答案为挨着。
24.句意:他们将在聚会上做什么?根据“We will eat cake and play games. ”可知他们将在聚会上吃蛋糕玩游戏,故答案为They will eat cake and play games.
25.have come bring sing dance blow 26.T T F F
【导语】本文讲了作者的生日活动。
25.(1)had有,原形是have,故答案为have。
(2)came来,原形是come,故答案为come。
(3)brought带来,原形是bring,故答案为bring。
(4)sang唱歌,原形是sing,故答案为sing。
(5)danced跳舞,原形是dance,故答案为dance。
(6)blew吹,圆形是blow,故答案为blow。
26.(1)句意:昨天外面下雨了。根据“It was raining outside, but I didn’t know.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
(1)句意:我从朋友那里收到很多礼物。根据“They brought many presents to me. I liked them very much.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
(1)句意:我现在11岁。根据“There were twelve candles on my birthday cake.”,可知作者12岁,故答案为F。
(1)句意:我们玩得不开心。根据“We had a good time at the party.”,可知他们玩得很开心,故答案为F。
27.It was sunny. 28.On foot. 29.It was April 24th. 30.They had a birthday in the afternoon. 31.It was great.
【导语】本文讲了星期天是肯的生日。
27.句意:昨天的天气怎么样?根据“Yesterday was April 24th. It was a sunny Sunday.”,可知昨天天气晴朗,故答案为It was sunny.
28.句意:苏和罗宾是怎么去肯家的?根据“ In the morning, Robin and I went to Ken’s home on foot.”,可知苏和罗宾步行去的肯家,故答案为On foot.
29.句意:肯的生日是什么时候?根据“Yesterday was April 24th. It was his birthday.”,可知肯的生日是4月24日。故答案为It was April 24th.
30.句意:他们下午做了什么?根据“We had a birthday party in the afternoon.”,可知他们下午举办生日聚会了,故答案为They had a birthday in the afternoon.
31.句意:肯的生日派对怎么样?根据“We had a birthday party in the afternoon. We ate the birthday cake together. We had a good time.”,可知肯的生日派对很棒,故答案为It was great.
32. 33.They feel very happy. The little monkey’s birthday.
【导语】本文主要介绍了小猴子吉姆过生日,他的家人及朋友们为他庆祝生日并带来了礼物。
32.根据文中“The rabbit takes some bananas. The dog takes some apples. The cat brings some juice. The goat takes some flowers for him.”可知兔子带了一些香蕉。狗带了一些苹果。猫带来了一些果汁。山羊为他拿了一些花。故答案为
33.1.句意:吉姆的家人和朋友们今天感觉如何?根据文中“They feel very happy.”可知他们感到很高兴。故答案为They feel very happy.
2.句意:写出文章的标题。根据文章,可知主要是吉姆的父母和朋友们为他过生日,所以题目可以为小猴子的生日。故答案为The little monkey’s birthday.
34.F T T F T 35.birthday sixty/60 new dress birthday card party happy excited cake excited Happy Birthday dad mum
【导语】本文主要讲述了我们给(外)祖母过生日。
34.(1)句意:今天是我的(外)祖父的生日。根据“Today is my grandma’s birthday.”可知是我的(外)祖母的生日,故答案为F。
(2)句意:我的(外)祖母六十岁了。根据“It is her sixtieth birthday.”可知她今天60岁了,故答案为T。
(3)句意:我的(外)祖母从我父母那里得到了一些美丽的花。根据“My dad and my mum give some beautiful flowers to her.”可知我的父母送给(外)祖母一些漂亮的花,故答案为T。
(4)句意:我给妈妈一张生日贺卡。根据“I give a birthday card to her.”可知我给了(外)祖母一张生日贺卡,故答案为F。
(5)句意:今天,我的(外)祖母很高兴,也很兴奋。根据“My grandma is really happy and excited to have such a big birthday party.”可知(外)祖母今天很开心,也很兴奋,故答案为T。
35.(1)句意:今天是我的(外)祖母的____________。根据“Today is my grandma’s birthday.”可知今天是我的(外)祖母的生日,birthday生日,符合题意,故答案为birthday。
(2)句意:她_________岁了。根据“It is her sixtieth birthday.”可知她今天60岁了,60sixty,符合题意,故答案为sixty/60。
(3)句意:我的姑姑(或阿姨)和姑父(或姨父)给了她一条_____________。根据“My aunt and uncle give a new dress to my grandma.”可知我的姑姑(或阿姨)和姑父(或姨父)给了她一条新连衣裙,new dress新连衣裙,符合题意,故答案为new;dress。
(4)句意:我的(外)祖母从我那里得到了一张___________。根据“I give a birthday card to her.”可知我送(外)祖母一张生日贺卡,生日贺卡birthday card,符合题意,故答案为birthday;card。
(5)句意:我们在一家餐馆里举办了一个盛大的_________。根据“We have a big party in a restaurant.”可知我们在餐馆里举办了一个盛大的派对,派对party,符合题意,故答案为party。
(6)句意:我的(外)祖母又________又_________。根据“My grandma is really happy and excited to have such a big birthday party.”可知我的(外)祖母又开心又兴奋,happy开心的,excited兴奋的,符合题意,故答案为happy;excited。
(7)句意:在桌子的中间有一个__________。根据“There is a big birthday cake in the middle of the table.”可知有一个大的生日蛋糕在桌子中间,cake蛋糕,符合题意,故答案为cake。
(8)句意:我的(外)祖母很_________拥有这些礼物。根据“She is excited to have these presents.”可知(外)祖母拿到这些礼物很兴奋,excited兴奋的,符合题意,故答案为excited。
(9)句意:我们给我的(外)祖母唱“_________”。根据“We sing “Happy Birthday” to my grandma.”可知我们给(外)祖母唱“生日快乐”的歌曲,生日快乐Happy Birthday,符合题意,故答案为Happy;Birthday。
(10)句意:我的(外)祖母从我的_______和_________那里得到了一些漂亮的花。根据“My dad and my mum give some beautiful flowers to her.”可知我的父母给(外)祖母一些漂亮的花,爸爸dad/father,妈妈mum/mother,符合题意,故答案为dad/father;mum/mother。
36.At 6 o’clock in the evening on Saturday. 37.No. 25. 38.Three minutes. 39.Red.
【导语】本文是有关安娜写给莉莉的一封信,邀请莉莉参加安娜的生日宴会。
36.问句句意:莉莉将会在什么时间来参加安娜的生日宴会?根据文中句子“Please come to my birthday party at 6 o’clock in the evening on Saturday.”可知时间为周六晚上6点,故答案为At 6 o'clock in the evening on Saturday.
37.问句句意:莉莉将坐哪一辆公交车?根据文中句子“Take the No. 25 bus.”可知是第25号公交车,故答案为No. 25.
38.问句句意:莉莉需要走几分钟?根据文中句子“Go straight along Green Road for three minutes.”可知要走三分钟,故答案为Three minutes.
39.问句句意:安娜的房子是什么颜色?根据文中句子“Find the red building on your left.”可知颜色是红色,故答案为Red.
40.C 41.B 42.C 43.A 44.Please talk quietly.
【导语】本文介绍了苏的生日活动。
40.句意:苏多大?根据“I’m Sue. Today is my birthday. Mum made a cake for me. On the cake, there are twelve candles.”,可知苏12岁,故选C。
41.句意:聚会时什么时候?A早上7点。B晚上7点。C8点。根据“At seven o’clock in the evening, there is a party in my home.”,可知聚会是晚上7点,故选B。
42.句意:谁正在跳舞?A珍和尼克。B妈妈和苏。C露西和莉莉。根据“Lucy and Lily are dancing to the music.”,可知露西和莉莉在跳舞,故选C。
43.句意:单词“neighbor”的意思是什么?根据短文语境可知neighbor的意思是邻居,故选A。
44.句意:如果你是苏,关上门后你会对你的朋友说什么?根据短文可知噪音影响到了邻居,应对朋友说轻声说话,talk quietly,故答案为Please talk quietly.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)