Unit2 Colour提优卷(含解析,含听力原文及音频)译林版英语九年级上册

文档属性

名称 Unit2 Colour提优卷(含解析,含听力原文及音频)译林版英语九年级上册
格式 zip
文件大小 4.1MB
资源类型 教案
版本资源 牛津译林版
科目 英语
更新时间 2025-10-04 20:56:17

文档简介

Unit2 提优卷
一、听力选择
1.What does Li Lei’s father do
A. B. C.
2.Where will the girl go this Sunday
A. B. C.
3.How does Simon go to school every day
A. B. C.
4.
A. B. C.
5.When will the plane take off (起飞)
A.At 8:15. B.At 8:45. C.At 8:55.
6.Where is Peter now
A.In the playground. B.At home. C.In a coffee shop.
7.What does Jack want to do first
A.Play computer games. B.Play football with Susan. C.Do his homework.
8.Where did the boy lose his keys
A.In the classroom. B.In the playground. C.On his way home.
9.Who is the youngest of all
A.Liu Tao. B.Ann. C.Peter.
10.What are they talking about (谈论)
A.map B.family C.coat
听下面一段对话,回答下列小题。
11.How long will Jane’s holiday last
A.For three weeks. B.For five days. C.For a week.
12.Where will Jane go
A.To France. B.To America. C.To England.
听短文,回答下列小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。
Tom and his friend
Likes Tom likes playing . Amy likes listening to music.
Where to live Amy lives .
After-school activities Tom and Amy go to after school twice a week.
13.A.the violin B.basketball C.computer games
14.A.in Beijing B.in Nanjing C.in Shanghai
15.A.the Dancing Club B.the Reading Club C.the Sports Club
听独白,回答各小题。
16.What does Andy usually do on Saturday morning
A.He does homework. B.He reads books. C.He watches movies.
17.What does Andy want to be in the future (将来)
A.A dentist. B.A writer. C.A musician.
18.Where does Andy play tennis
A.At home. B.At the park. C.At school.
19.Who plays tennis better than Andy
A.Tom. B.Eric. C.Jenny.
20.When does Andy have piano lessons
A.On Saturday afternoon. B.On Sunday morning. C.On Sunday afternoon.
二、单项选择
21.—Alice looks so beautiful today.
—Yes. All the girls are _______ with envy when they see her new dress.
A.green B.blue C.black D.white
22.—Wearing blue clothes can make _____ easier to feel less stress.
—I agree with you. So I will wear a blue T-shirt today.
A.that B.me C.it D.myself
23.The actions and words of celebrities(名人) can have a great ______ because many people may follow them. So they should pay more attention to their behavior and speech.
A.change B.surprise C.progress D.influence
24.________ you come now, I’m going to leave without you.
A.Unless B.Until C.Though D.Whether
25. of the students has solved the problem,so hardly has come out of the classroom.
A.None; anybody B.None; nobody
C.No one; anybody D.No one; nobody
26.The maths problem was so difficult that none of us could ________.
A.try it out B.work it out C.work out it D.try out it
27.________ you can’t work out the problem, perhaps you need to ask your classmates for help.
A.Unless B.Though C.Since D.Whether
28.To achieve our dream, we ________ rest on what we have done.
A.may not B.should not C.need not D.could not
29.Many hands make the fire work. ________ will be achieved unless we work well together.
A.Nothing B.Anything C.Something D.Everything
30.—Would you mind watering the flowers for me
—______. I have to go to the post office.
A.Not at all B.Never mind
C.No, please D.Sorry, I can’t
三、完形填空
One day I walked to my bedroom. After seating myself in front of my computer, I 31 a post-it note (便利贴) on the screen. It read, “Don’t turn on your computer. You 32 until 12 clock doing your homework last night. Maybe you will finish it earlier if you play 33 games less. Mom.”
I took it down and threw it into the bin. “Why does she care about this ” I thought. “She is never here anyway.”
Since high school started, communication between me and my 34 has nearly come to an end. With all their business trips, they 35 the Smiths to watch over me. They have their own kids to 36 about. They usually “look after” me just by looking out of their windows. The only way of 37 between me and my parents is through post-it notes. The notes are all over the house all the time.
To make myself feel less 38 , I joined many clubs at school. The club members and coaches are all there to give me a hand or talk with me. I feel great when I’m at school.
Though I’m trying to keep off the dark and 39 house, I still expect something from my parents. I wish that they would be there waiting for me to come back from school. I want them to understand that I need them. Lastly, I wish they could know how I 40 feel.
31.A.noticed B.expected C.received D.remembered
32.A.dressed up B.gave up C.grew up D.stayed up
33.A.video B.computer C.phone D.TV
34.A.neighbors B.friends C.teachers D.parents
35.A.allowed B.refused C.encouraged D.asked
36.A.talk B.bring C.worry D.hear
37.A.communication B.love C.discussion D.development
38.A.lonely B.worried C.angry D.surprised
39.A.full B.empty C.warm D.cold
40.A.especially B.differently C.really D.quickly
四、阅读理解
A
In students’ daily talks, celebrities (名人) are usually a hot topic, including their dress, behavior, families and other personal things. Then, is it a celebrity’s job to be a good role model Please read the following students’ debate.Is it a celebrity’s job to be a good role model
S1: It’s a celebrity’s job to be a good role model because people usually look up to stars. If a celebrity drinks and smokes, his fans will follow him because they look up to the celebrity so much. If a celebrity’s life style is inappropriate for kids, then their parents should be more careful about what they let their kids see.
S2: I think everyone should try to be a good role model, even if you are not a celebrity! You can still be a role model to your sisters and brothers, a younger neighbour, or anyone. And I think celebrities should be very good, because they are role models for so many people!
S3: A celebrity doesn’t have to try to be a good role model. They are famous because they work hard at what they love for a living. They should, however, try to make good choices for themselves, not their fans. Lots of stars have to post apology letters after being caught doing bad things. It’s good, but if the only reason they do this is to win back their fans, it’s not good.
S4: Although it is a wonderful thing to be a good role model, that’s not what celebrities must do. They are famous because they love what they do and are good at it. Being a role model is never in the job. If celebrities know they are affecting the young people, they should try to set a good example.
41.Which of the following reasons is NOT from the pros
A.People look up to the celebrities.
B.Celebrities should be good persons.
C.Everyone should try to be a good role model.
D.Celebrities get much love and support from fans.
42.According to the cons, how do some people become famous
A.By working hard at what they love.
B.By setting a good example to others.
C.By making good choices for themselves.
D.By avoiding being caught doing bad things.
43.What conclusion can we draw from their opinions
A.When you become a celebrity, you have been a good role model too.
B.Only a person who never does bad things can be regarded as a celebrity.
C.Even though a celebrity makes mistakes, young people should follow him.
D.Whether a celebrity is a role model or not, he should care about his behaviour.
B
New Year Singing Competition 2025Entry Form Singer’s NameSinger’s Age Competition TypeMusicAgeSingingBring your own CD Prepare 2 songs13-19 years old onlyPrizesEntry DateFee1st, 2nd and 3rdBefore December 10, 2024None
The Pudong tour route travels through the Pudong area. It shows you Pudong’s fast development. You will see amazing buildings in the heart of new Shanghai.
Competition Rules:Relatives of judges and organizers are not allowed to take part in the competition. All singers must be between 13 and 19 years of age. Singers aged 17 or younger need the permission of a parent to take part (See parent Permission below). All singers must arrive at least 30 minutes before the start of the competition. Late comers will not be allowed to take part. Prizes: 1st Prize-$1,000 (one prize only) 2nd Prize-$500 (3 prizes) 3rd Prize-$250 (5 prizes)Winners will be decided according to the following: Voice Quality 50%Song Choice 15%Audience Response 25%Dancing Ability 10%
New Year Singing Competition Date of Event: December 31, 2024 Head Organizer: William Daniels Where: City Town Hall, 191 King Street, Newtown Email: w-daniels@ Time: 1:30 p.m. to 8:30 p.m. Website: www. Tickets: $15 (an adult), $5 (children under 17) Parent Permission (needed for singers aged 17 or younger) Parent Name: __________ Signature: __________ Date signed: __________
44.Who can take part in the competition
A.A 20-year-old singer. B.A 19-year-old daughter of a judge.
C.A 15-year-old friend of an organizer. D.A 12-year-old friend of William Daniels.
45.If the parents of the singer want to watch the competition, how much will they pay
A.$15. B.$20. C.$25. D.$30.
46.Which of the following is the most important for deciding the winners
A.Voice Quality. B.Song Choice. C.Audience Response. D.Dancing Ability.
47.If an 18-year-old singer wants to enter the competition, which parts of the form must be completed
A.Singer’s Name.
B.Singer’s Name and Singer’s Age.
C.Singer’s Name, Singer’s Age and Date of Event.
D.Singer’s Name, Singer’s Age and Parent Permission.
C
A theory (理论) of emotion Two researchers called Stanley Schachter and Jerome Singer developed the two-factor theory of emotion in 1962. They said that emotions are formed in two parts. First, the body has a physical response (反应) to a threat (威胁) and then the mind considers the physical response as an emotion, which is then felt by the person. For example, imagine you are walking through a forest and you see a bear. Seeing it would probably start a physical response, such as your heart beating very fast and sweat breaking out. Your mind then decides that this is fear, which you feel as an emotion.
A new study has suggested that the key to reducing feelings of anger is not venting (letting the angry emotions out) but doing some calming activities such as yoga or meditation.
The study was published in March by Sophie Kjaervik and Brad Bushman from Ohio State University in the US. They wanted to explore the popular theory that venting anger is a good way of reducing it. Examples of venting anger include shouting or hitting something, so that you let go of the emotion and then don’t feel it any more. The two scientists looked at 154 other studies on anger. These involved 10,189 people, and included different ages and backgrounds. In their study, Kjaervik and Bushman define (定义) anger as “an emotional response to a real or imagined threat”. They used a theory of emotion that says emotions are partly felt in your body and partly in your mind.
The researchers looked at other studies to see how different activities influenced anger. They found that activities such as running or boxing—which are often thought to be good for dealing with anger—weren’t actually very good at reducing it. In fact, some of these activities made it even worse because they increased physical responses in the body that are connected with feeling angry. For example, they made people’s hearts beat faster. However, activities that reduced physical responses in the body did help to reduce feelings of anger. These included activities that slow the heart rate, such as deep breathing, yoga and meditation. Bushman says activities that increase physical responses may be good for heart health but are “surely not the best way to reduce anger”.
The team found jogging was most likely to increase anger. However, some heart-rate increasing activities—like ball games and team sports—could reduce anger.
48.According to Schachter and Singer’s theory of emotion, what happens first if you see a snake and feel afraid
A.You get the feeling of fear. B.You get the feeling of calm.
C.Your heart beats fast. D.Your heart beats slowly.
49.What can we learn about calming activities
A.They can reduce feelings of anger. B.They can increase the heart rate.
C.They are good for mind health. D.They are keys to venting anger.
50.What is the main finding of the new study
A.A new method of venting anger. B.A new method of reducing anger.
C.Good activities to vent anger. D.Good activities to reduce anger.
51.In which part of the magazine can we read the text
A.Science. B.Art. C.Technology. D.History.
五、短文填空
请认真阅读下面短文,根据语篇内容,在空白处填入括号内单词的正确形式或时态,使短文通顺连贯。
The cherry blossom (樱花盛开) in Suzhou now has reached its most beautiful time. The No.3 Exit of Binhe Road Station on Subway Line 1 is called the most romantic subway exit because of the beautiful cherry blossom trees.
If you get close to the No.3 Exit of Binhe Road Station on Subway Line 1, riding the escalator (自动扶梯) 52 (slow) towards the ground, several big cherry blossom trees 53 (come) into your sight. In the spring wind, they appear a soft white colour, covering the whole subway exit. After a few showers, the pink and white flowers now look even 54 (pretty). Under the cherry trees, around the subway exit, and along the roadside, there are people everywhere who have come to enjoy the beauty of the flowers 55 (they). People who see such a beautiful cherry blossom also can’t help 56 (take) photos before leaving. Mr. Li, a citizen in Suzhou said it was his 57 (three) time to come to enjoy the flowers. He also said a few years ago, only nearby people came here. But in the past two years, during this season, this place 58 (be) a popular place for many 59 (tour) from different places. People can be seen 60 (hold) their phones or cameras here.
The cherry blossom season in Suzhou usually 61 (last) from mid-March to early April. Besides the cherry blossom trees at the No.3 Exit of Binhe Road Station, there are many other places in Suzhou where you can enjoy cherry blossoms. Take advantage of the beautiful spring weather and enjoy the beauty of cherry blossoms in Suzhou.
六、补全对话
请通读下面对话,根据对话内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
(A student meets his English teacher at the station after the summer holidays begin.)
S: Hello, Miss Li. How are you
T: Oh, fine, thank you. 62 And how are you and your parents
S: We’re all very well, too. Thanks.
T: 63
S: My parents and I are going to see my grandparents in Shanghai.
T: Are you I’m going to Beidaihe. All the teachers are going there.
S: 64
T: For a week.
S: We’re coming back in a week, too. 65
T: Thank you. Have a good trip. There goes the bell. 66 Goodbye.
S: Bye.
A.Let’s go to the classroom.
B.I hope you’ll enjoy your holiday there.
C.Where are you going now
D.I must get on the train now.
E.Glad to see you here!
F.How long are you staying there
67.书面表达
威廉是一名初三学生,面对繁重的课业和升学压力,他常常感到焦虑不安,晚上总是失眠,考试成绩不好。请针对他的问题,运用色彩疗法给他提些建议。要点如下:
1.如果你常常感到压力,建议你穿蓝色或白色,它们会使你感到放松。2.如果睡眠不好,建议把卧室的墙漆成蓝色,因为睡在蓝色中的房间里会给你身心带来安宁。3.如果考试成绩不好,建议……,因为……
Dear William
You told me that you had some problems with your study and life. I’d like to give you some advice.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________I'm sure you will feel much better if you follow my advice.
Yours,John
《Unit2 提优卷》参考答案
1.A
【原文】W: Li Lei, I hear your father is a doctor. Is his work interesting
M: Oh, my father doesn’t think it interesting, but he enjoys his work.
2.A
【原文】W: My parents and I will go to the Great Wall this Sunday.
M: Have a good time.
3.A
【原文】A: How do you go to school every day, Simon
B: I go to school by bike.
4.C
【原文】Betty’s aunt works as a doctor in a hospital.
5.C
【原文】A: When will the plane take off I think we should hurry up.
B: Take your time. It is a quarter past eight, we have 40 minutes left.
6.A
【原文】M: Where is Peter now I can’t find him in the classroom.
W: He is in the playground now. He said he wanted to play basketball with his friends.
7.C
【原文】A: Would you like to play computer games, Jack
B: Yes, I’d like to, but I want to do my homework first, Susan.
8.C
【原文】A: Where did you lose your keys, in the classroom or in the playground
B: Neither. I lost them on my way home.
9.C
【原文】W: Liu Tao and Sheng Hula are one year older than Ann. Peter is two years younger than Liu Tao.
M: You are right.
W: He is in the playground now. He said he wanted to play basketball with his friends.
10.A
【原文】A: What’s this in English, Dale
B: It’s a map of China.
11.A 12.C
【原文】A: What are you thinking about, Jane
B: I have a three-week holiday and I want to take a trip. I’m thinking about where to go.
A: What about going to New York
B: I don’t want to go there. I’m not interested in America.
A: Then maybe you’d like to go to Europe. What about France or England
B: London is nice. I could spend the whole holiday there.
A: Have a good time.
B: Thank you.
13.C 14.C 15.B
【原文】
Tom is very tall. He comes from Beijing, but now lives in Shanghai. He is good at football and likes playing computer games. Amy is Tom’s classmate. She is tall and slim. She lives in Shanghai, too. She has long hair and likes listening to music. Tom and Amy are good friends. They are good at English. They go to the school library every day. They go to the reading club after school twice a week.
16.A 17.B 18.B 19.C 20.C
【原文】
I’m Andy. I’m always busy with my schoolwork, but I can have fun on weekends. On Saturday morning, I always do homework at home. In the afternoon, I read books or watch movies at home. It’s really relaxing for me, and I want to be a writer in the future. On Sunday morning, I go to the park to play tennis with Jenny, and she plays better than me. In the afternoon, I usually have piano lessons with my friend Eric. He wants to be a musician one day. I love my happy weekends with my friends.
21.A
【详解】句意:——爱丽丝今天看起来很漂亮。——是的。所有的女孩看到新衣服时都非常嫉妒。考查固定短语。green with envy心中充满妒忌,固定短语;根据句意语境,可知选A。
22.C
【详解】句意:——穿蓝色衣服会让你感到压力更少。——我同意你的看法。所以今天我要穿一件蓝色的T恤衫。考查it用法。本句easier做make的补足语,而to feel less stress是真正宾语,需用it做形式宾语。根据句意结构,可知选C。
【点睛】当不定式(动名词、从句等)用作宾语且其后跟有宾语补足语时,通常会在宾语补足语前使用形式宾语,而将真正的宾语移至句末,即“动词+it+宾语补足语+不定式(动名词或从句)”结构。
23.D
【详解】句意:名人的行为和说过的话可能会有很大的影响,因为很多人都会效仿他们。因此他们应该更加注意他们的行为和言语。
考查名词词义辨析。 change 变化,改变;surprise惊奇,吃惊;progress进步;influence影响。根据“many people may follow them”可知,此处是说名人的行为和语言对人们是有很大的影响的,故选D。
24.A
【详解】句意:除非你现在来,否则我就不带你走了。考查连词辨析题。unless除非,表条件;until直到,表时间,有“not…until”结构;though尽管,表让步;whether是否,表疑问。本句是条件状语从句,需用unless连接;根据句意语境,可知选A。
25.A
【详解】句意:没有学生能解答出这个问题,所以几乎没有人走出教室。本题考查不定代词。none既可以指人也可以指物,常暗示一定范围,因此常与表示范围的of短语连用;而no one(= nobody)只能指人,不能与of短语连用,本句中有of,所以排除C、D选项。anybody用于肯定句中表示任何人,用于否定句或疑问句中表示一些人,由句中的hardly“几乎不”含有否定意义,可知此处应填anybody;如果第二个空格填 nobody,则双重否定表肯定,不符合句意,因此排除B项。故答案选A。
26.B
【详解】句意:这道数学题太难了,以至于我们中没有人能解出来。
考查动词短语的用法。try out试验;work out解出。根据“The maths problem was so difficult that none of us could...”可知,是解出数学题,排除A、D;work out是由动词+副词构成的动词短语,代词作宾语时应该放中间。故选B。
27.C
【详解】句意:既然你解不出这道题,也许你需要向你的同学求助。
考查连词辨析。Unless除非;Though尽管;Since既然,由于;Whether是否。“you can’t work out the problem”是向同学求助的原因,用Since引导原因状语从句。故选C。
28.B
【详解】句意:为了实现我们的梦想,我们不应该依靠我们已经做了的。
考查动词辨析。may not也许不;should not不应该;need not不需要;could not不能。根据“To achieve our dream, we...rest on what we have done.”可知,此处表示建议,不应该依靠我们已经做了的,故选B。
29.A
【详解】句意:人多力量大。如果我们合作不好,没有什么事能完成。
考查不定代词辨析。nothing没有什么;anything任何事情;something某些事情;everything所有事情。根据“…will be achieved unless we work well together.”可知,指的是如果合作不好,就没有什么事能够完成,nothing符合语境。故选A。
30.D
【详解】句意:——你介意给我浇花吗?——对不起,我不能。我不得不去邮局。
考查交际用语的用法。Not at all 一点也不;Never mind 没关系;No, please 不介意; Sorry, I can’t 对不起,我不能;Would you mind doing sth. 这个是表示恳求句型。根据“I have to go to the post office”可知,对方不得不去邮局,因此不能为提议者浇花。常用句型Sorry, I can’t。或者Sorry, I will....来回答,而A、B、C三项正好与下文相矛盾。故选D。
31.A 32.D 33.B 34.D 35.D 36.C 37.A 38.A 39.B 40.C
【导语】本文主要讲述了一个高中生,因为父母忙于工作没有时间照顾他,因此他感觉到非常的孤单与悲伤,并希望得到父母的陪伴与关爱。
31.句意:在电脑前坐下后,我注意到屏幕上有一张便利贴。
noticed注意;expected期待;received收到;remembered记得。根据“...a post-it note (便利贴) on the screen. It read...”可知,我看到了电脑屏幕上有一张便利贴。故选A。
32.句意:你昨晚做作业一直到12点才睡。
dressed up打扮;gave up放弃;grew up成长;stayed up熬夜。根据“You...until 12 clock doing your homework last night.”可知,是熬夜到12点,故选D。
33.句意:如果你少玩电脑游戏,也许你会更早完成它。
video录像;computer电脑;phone电话;TV电视。根据“Maybe you will finish it earlier if you play...games less.”可知,是玩电脑游戏,故选B。
34.句意:自从高中开始,我和父母之间的交流几乎结束了。
neighbors邻居;friends朋友;teachers老师;parents父母。根据“She is never here anyway.”可知,反正她从来不在这儿,所以是作者和父母几乎不交流,故选D。
35.句意:他们经常出差,请史密斯一家照看我。
allowed允许;refused拒绝;encouraged鼓励;asked请求。根据“With all their business trips, they...the Smiths to watch over me.”可知,请别人来照看我,ask sb to do sth“请某人做某事”,故选D。
36.句意:他们有自己的孩子要担心。
talk谈论;bring带来;worry担心;hear听见。根据“They usually ‘look after’ me just by looking out of their windows.”可知,他们通常只需看着窗外就可以“照顾”我,所以史密斯担心自己的孩子,故选C。
37.句意:我和父母之间唯一的沟通方式是通过便利贴。
communication交流;love爱;discussion讨论;development发展。根据前文作者的父母给作者便利贴留言,却从不在他身边,还请史密斯一家照顾他可知,便利贴是她和父母唯一的交流方式。故选A。
38.句意:为了让自己不那么孤独,我参加了学校的许多社团。
lonely孤独的;worried担心的;angry生气的;surprised惊讶的。根据“I joined many clubs at school.”可知,我参加了学校的许多社团,是为了让自己不那么孤独,故选A。
39.句意:虽然我尽量远离黑暗和空荡荡的房子,但我仍然对父母有所期待。
full满的;empty空的;warm温暖的;cold寒冷的。根据“Though I’m trying to keep off the dark and...house, I still expect something from my parents.”可知,黑暗和空荡荡的房子,故选B。
40.句意:最后,我希望他们能知道我的真实感受。
especially尤其;differently不同地;really真地;quickly迅速地。根据“Lastly, I wish they could know how I...feel.”可知,希望他们能知道我的真实感受,故选C。
41.D 42.A 43.D
【导语】本文主要讨论了名人是否应该成为好榜样的辩论,学生们从不同角度提出了自己的观点。
41.细节理解题。根据S1的观点“It’s a celebrity’s job to be a good role model because people usually look up to stars.”可知,A选项“人们仰望名人”是支持方的理由。B选项“名人应该是好人”和C选项“每个人都应该努力成为好榜样”也是支持方的观点。D选项“名人从粉丝那里得到很多爱和支持”并未在支持方的观点中提到,因此D选项不是支持方的理由。故选D。
42.细节理解题。根据S3的观点“They are famous because they work hard at what they love for a living.”可知,一些人通过努力做自己喜欢的事情而变得出名。因此A选项“通过努力做自己喜欢的事情”是正确答案。故选A。
43.推理判断题。根据S3和S4的观点,虽然名人不必刻意成为好榜样,但他们应该为自己的行为负责,尤其是当他们意识到自己的行为会影响年轻人时。因此D选项“无论名人是否是榜样,他都应该关心自己的行为”是合理的结论。故选D。
44.C 45.D 46.A 47.B
【导语】本文旨在为有意参加2025年新年歌唱比赛的人提供详细的参赛指南和规则说明,确保比赛顺利进行。
44.细节理解题。根据“All singers must be between 13 and 19 years of age.”和“Relatives of judges and organizers are not allowed to take part.”可知,参赛者必须是13-19岁之间,裁判和组织者的亲属不能参加,因此组织者的15岁的老朋友可以参加。故选C。
45.推理判断题。根据“$15 (an adult), $5 (children under 17)”可知,成年人的票价是15美元,父母两人为30美元。故选D。
46.细节理解题。根据“Voice Quality 50%”可知,声音质量占50%,最重要。故选A。
47.推理判断题。根据“Singers aged 17 or younger need the permission of a parent to take part”可知,18岁参赛者不需要父母的许可,再根据“最上方表格可知,Singers Name和Age部分需要填写,故参赛者必须填写姓名和年龄。故选B。
48.C 49.A 50.D 51.A
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了情绪的双因素理论以及减少愤怒感的有效方式。
48.推理判断题。根据“A theory of emotion Two researchers called Stanley Schachter and Jerome Singer developed the two-factor theory of emotion in 1962...For example, imagine you are walking through a forest and you see a bear. Seeing it would probably start a physical response, such as your heart beating very fast and sweat breaking out.”可知,Schachter和Singer的情感理论表示你正在穿过一片森林,看到一只熊,可能会引发身体反应,比如你的心跳非常快,出汗,可推测当看到一条蛇并感到害怕时,我们心跳会加速。故选C。
49.细节理解题。根据“A new study has suggested that the key to reducing feelings of anger is not venting (letting the angry emotions out) but doing some calming activities such as yoga or meditation...However, activities that reduced physical responses in the body did help to reduce feelings of anger. These included activities that slow the heart rate, such as deep breathing, yoga and meditation.”可知,瑜伽、冥想这类平静活动有助于减少愤怒感。故选A。
50.细节理解题。根据“new study has suggested that the key to reducing feelings of anger is not venting (letting the angry emotions out) but doing some calming activities such as yoga or meditation.”可知,一项新的研究表明,减少愤怒感的关键不是发泄,而是做一些平静的活动,如瑜伽或冥想,即这项新研究主要发现了一些减少愤怒的好活动。故选D。
51.推理判断题。根据全文可知,文章主要介绍了情绪的双因素理论以及减少愤怒感的有效方,属于科普类,可推测我们可以在杂志的科学部分读到。故选A。
52.slowly 53.will come 54.prettier 55.themselves 56.taking 57.third 58.has been 59.tourists 60.to hold 61.lasts
【导语】本文主要讲述了苏州最浪漫的地铁出口。
52.句意:如果你靠近地铁1号线滨河路站3号出口,乘扶梯慢慢地向地面,几棵大樱花树会进入你的眼帘。此处修饰动词riding,用副词slowly“慢慢地”。故填slowly。
53.句意:如果你靠近地铁1号线滨河路站3号出口,乘扶梯慢慢地向地面,几棵大樱花树会进入你的眼帘。本句是if引导的条件状语从句,从句是一般现在时,主句用一般将来时will do。故填will come。
54.句意:经过几次阵雨后,粉红和白色的花朵现在看起来更漂亮了。根据“even”修饰比较级可知,空处用比较级形式。故填prettier。
55.句意:在樱花树下,在地铁出口周围,沿着路边,到处都是来欣赏樱花美景的人。根据“there are people everywhere ...”可知,是指人们自己来欣赏樱花,用反身代词themselves“他们自己”。故填themselves。
56.句意:看到如此美丽的樱花,人们也不禁在离开前拍照留念。can’t help doing sth“禁不住做某事”,空处用动名词形式。故填taking。
57.句意:苏州市民李先生说,这是他第三次来这里赏花。根据“his ... time”可知,此处表示第三次,用序数词third表示次数。故填third。
58.句意:但是在过去两年中,在这个季节,这个地方已经成为许多来自不同地方的游客的热门目的地。根据“in the past two years”可知,时态用现在完成时have/has done,主语是三单,助动词用has。故填has been。
59.句意:但是在过去两年中,在这个季节,这个地方已经成为许多来自不同地方的游客的热门目的地。此处是指游客,用tourist,且many后跟名词复数。故填tourists。
60.句意:在这里经常可以看到人们拿着手机或相机。be seen to do sth“被看见做某事”,空处用不定式。故填to hold。
61.句意:苏州的樱花季通常从三月中旬持续到四月初。根据“usually”可知,时态用一般现在时,主语是三单,动词用三单。故填lasts。
62.E 63.C 64.F 65.B 66.D
【导语】本文主要是师生之间的对话。双方介绍自己要去的地方,并祝对方旅途愉快。
62.根据“A student meets his English teacher at the station after the summer holidays begin.”可知,师生见面应该是很开心。选项E“很高兴在这里见到你。”符合语境。故选E。
63.根据“My parents and I are going to see my grandparents in Shanghai.”可知,上句是询问对方将要去哪里。选项C“你现在要去哪里?”符合语境。故选C。
64.根据“For a week.”可知,上句是询问多长时间。选F“你要在那儿待多久?”符合语境。故选F。
65.根据“Thank you.”可知,对方表达了美好的祝愿。选项B“我希望你在那里过得愉快。”符合语境。故选B。
66.根据“A student meets his English teacher at the station after the summer holidays begin.”以及“There goes the bell.…Goodbye.”可知,时间到了,老师要去坐火车了。选项D“我现在必须上火车了。”符合语境。故选D。
67.Dear William
You told me that you had some problems with your study and life. I’d like to give you some advice.
If you always feel stressed, I advise you to wear blue or white. They will make you feel relaxed. If you can’t sleep well at night, you'd better paint the walls of your bedroom blue, as sleeping in a blue room will bring peace to both your mind and body. If you can't get good marks in exams, I think it's good for you to use yellow pens. Yellow is the colour of wisdom. Some people prefer this colour when they hope for success. I'm sure you will feel much better if you follow my advice.
Yours,
John
【分析】本题是写一封书信。格式给出,注意要素完整。
【详解】本短文从不同方面分析了颜色各种精神疾病的影响和治疗方法。多用条件状语从句,主句用一般将来时表达,在描述科学事实时,则运用一般现在时。提出建议用短语had better do sth.最好做某事。If you can't get good marks in exams, I think it's good for you to use yellow pens.通过和蓝色进行比较,得出黄色有助于考试得高分,因为黄色代表智慧。