【单元考点培优】Module 1 Getting to know each other 考点10:阅读理解-判断-2025-2026学年牛津上海版(深圳用)六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解

文档属性

名称 【单元考点培优】Module 1 Getting to know each other 考点10:阅读理解-判断-2025-2026学年牛津上海版(深圳用)六年级英语上册核心考点培优精练 (含答案解
格式 docx
文件大小 54.3KB
资源类型 试卷
版本资源 牛津深圳版
科目 英语
更新时间 2025-10-04 19:19:32

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年牛津上海版(深圳用)六年级英语上册核心考点精练
Module 1 Getting to know each other
考点10:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
判断句子是(T)否(F)符合短文内容。
The Great Wall of China is the longest wall in the world. It is about 6, 000 kilometers long, 7 meters high and 5 meters wide (宽). The Great Wall has a history (历史) of over 2,000 years. It was very difficult to build such a great wall without any modern (现代的) machines. Thousands of men died while they were building the wall.
Have you ever been to the Great Wall It is very famous in the world. Many foreigners (外国人) come to visit it every year. They like it very much.
1.The longest wall in the world is the Great Wall of China. ( )
2.The Great Wall has a history of over 2,000 years. ( )
3.There are no modern machines when the Great Wall was being built. ( )
4.The Great Wall is famous in the world. ( )
5.Most foreigners don’t like visiting the Great Wall. ( )
阅读短文,判断下列句子的正(T)误(F)。
Mrs King is about fifty years old. Her husband has a factory in the town and gets a lot of money. Their three children work in the factory, too. Mrs King has nothing to do every day. She lives happily. Mrs King likes eating meat and cakes very much. So her husband and children often buy some for her. She doesn’t like sport. She always gets up at about eleven in the morning. So she gets very fat. Now it’s difficult for her even to walk.
One day, she went to see the doctor. The doctor looked over her carefully and then said, “There is something wrong with your heart(心脏), Mrs King. It’s bad for you to eat too much sugar and meat. You should eat a piece of bread for each meal.” “That’s easy, doctor,” said Mrs King. “But when should I eat it Before a meal or after a meal ”
6.Mr King has a factory but doesn’t get much money. ( )
7.Mrs King has many things to do every day. ( )
8.Mrs King doesn’t like sport and she always gets up every late. ( )
9.There is something wrong with Mrs King’s head. ( )
10.Mrs King doesn’t understand(明白) the doctor. ( )
阅读短文,判断下列句子是否正确,正确的写“T”,错误的写“F”。
A Day at the Beach
Last weekend, my family and I went to the beach. The weather was nice with clear blue sky. We brought our beach towels (沙滩毛巾) and a picnic lunch. We spent the morning building sandcastles and collecting seashells. I found a beautiful, colourful seashell. After playing in the sand, we went for a swim in the cool water. The waves were gentle, and it was so much fun. For lunch, we had sandwiches, fruit and cold lemonade. We sat under a big beach umbrella and enjoyed our meal. In the afternoon, we flew a colourful kite. The wind was just right for flying
it high in the sky. As the sun began to go down, we packed up and went back home. It was a wonderful day at the beach, and I can’t wait to go back again soon!
11.Last weekend, my family and I went to the park. ( )
12.We built sandcastles and collected seashells in the morning. ( )
13.I didn’t swim in the sea because the water was too cold. ( )
14.We had sandwiches, fruit and cold lemonade for lunch. ( )
15.I don’t want to go to the beach in the future. ( )
My name is Kitty. Our class put on a play(剧) last week. The name of the play was “The Princess and the Frog”. All the students of my class were in it. We practiced(练习) for two weeks.
Tony was the king. Cindy was the queen. Dan was the frog. He was in a green coat. He was handsome and lovely. I was the princess in the play. So Tony was my father and Cindy was my mother. My dress was very beautiful. It was a long pink dress. I liked it.
I was happy and a little nervous(紧张的) that night. A lot of people came to see the play. My grandparents, my parents and my brother were there. We did a good job. All the people liked the play. After the play, my grandparents said to me, “You were a pretty princess, Kitty!” My mother said, “You were very cute!” I was very happy.
16.Kitty was a princess in the play. ( )
17.Tony and Cindy are Kitty’s parents in the play. ( )
18.Kitty liked the long pink dress. ( )
19.Kitty was happy on the night of the play. ( )
20.Kitty was beautiful and cute in the play. ( )
Sam: Hi, Joy! Long time no see! Where did you go
Kitty: I went to Shanghai during my holiday.
Sam: Really How was your holiday in Shanghai
Kitty: It was wonderful. I visited many famous places in Shanghai.
Sam: Where did you visit
Kitty: I visited Yu Garden and ate Xiaolongbao there.
Sam: How was it Was it delicious (美味的)
Kitty: Of course. I loved it. And I went to Lujiazui, too.
Sam: I know Lujiazui. Did you go to Jinmao Tower
Kitty: Yes, I did. I also went to the Oriental Pearl TV Tower. It was beautiful.
Sam: Who did you go with
Kitty: My father and my sister.
Sam: So you spent your holiday in Shanghai
Kitty: Oh, not really. We went to Hangzhou, too.
Sam: Did you have a good time in Hangzhou
Kitty: Yes, we had a wonderful time. Hangzhou is a beautiful city.
Sam: Sounds nice! I want to go to Shanghai and Hangzhou, too!
21.Kitty went to Shanghai during her holiday. ( )
22.Kitty visited Yu Garden and ate dumplings there. ( )
23.Sam went to Lujiazui, too. ( )
24.Kitty also went to the Oriental Pearl TV Tower. ( )
25.Kitty spent her holiday in Shanghai. ( )
To: John Smith
Subject: My summer holiday
Dear John,
Hello! It’s been a long time. I hope you are doing great. I’d like to share with you my summer holiday.
I went to Australia with my family. It was winter there. We wore warm and thick clothes. Yesterday morning, we saw beautiful snow. We had a snow fight and made a big snowman. We skated on a lake too. It was interesting! In the afternoon, we visited the Gold Coast. The beach was beautiful. It was too cold. We could not swim. We only took some photos there. We went to the Australian Museum as well. That was my favourite part. I saw some dinosaur specimens (标本). They were really cool! In the evening, we went to a modern restaurant by the sea. We had a lot of seafood.
Please write back soon and tell me about your summer holiday too.
Yours,
Alex
26.This email is from John to Alex about his summer holiday. ( )
27.During Alex’s summer holiday, the weather was hot in Australia. ( )
28.Alex had a snow fight and skated on a lake with his family. ( )
29.Alex swam in the sea and took some photos there. ( )
30.Alex likes the Australian Museum most. ( )
阅读短文,判断正 (T) 误 (F)。
Mr Smith and Mrs Smith live in a big city. There is a park near their home and in the park there is a lake. They have a little daughter. Her name is Lucy. She is four years old.
Mr Smith has a dog. The dog is big and strong. He likes it very much. He walks the dog in the park. But Mrs Smith doesn't like the dog. She thinks the dog is very dirty (脏的).
One day Mr Smith walked the dog with his family in the park. While the adults were talking, Lucy walked to the lake. It was very dangerous (危险的). The dog followed her. Lucy fell into the lake when she was trying to pick a flower. The dog barked (狗叫) and jumped into the lake right now.
When Mr and Mrs Smith heard the dog barking, they ran to the lake. They saw the dog swimming to the bank. It was carrying little Lucy. Oh! The dog saved the little girl. It was so clever and brave (勇敢的). From then on, the whole family like the dog.
31.Mr and Mrs Smith live near a park. ( )
32.Lucy is a six year old girl. ( )
33.Mr Smith thinks the dog is very dirty. ( )
34.Lucy fell into the lake in the park. ( )
35.The dog saved Lucy. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
It was 2nd January, 2000. It was Jenny's birthday. She was born in Hefei. She was small and fat.
It was 12th August, 2003. It was Jenny's first day at kindergarten. She was about three years old. She was not a baby. She was a little girl.
It was 1st September, 2006. It was Jenny's first day at school. Jenny was six years old. She was a primary school student.
It was 2nd January, 2014. It was Jenny's birthday. She was fourteen. She was tall and pretty. She was at junior high school. Her favourite subject was science.
36.Jenny was born on 2nd February, 2000. ( )
37.Jenny was at kindergarten in 2005. ( )
38.It was 1st September, 2006. It was Jenny's second day at school. ( )
39.Jenny was at junior high school in 2014. ( )
40.Jenny liked science very much. ( )
了解了不同城市的季节,Tom和他的家人准备去云南旅游,请你读一读他的旅行计划,判断下列句子是(T)否(F)符合短文内容。
Next month, Tom and his family will visit Yunnan. They are going to stay there for four days. On the first day, they will fly to Kunming. They will go to the Stone Forest (石林). Tom wants to take many pictures there. The second day they plan to travel in Dali. They will ride bikes around Erhai Lake (洱海). In the evening, they will go to the Ancient Dali Town (大理古城), trying some local (当地的) food like rose cakes. On the third day, they will travel to Lijiang. They hope to buy some cool handicrafts (手工制品) in the small shops. Before leaving Yunnan on the last day, they will buy some Pu’er tea as gifts for family and friends. Tom can’t wait for this trip and hopes he will have a great time.
41.Tom and his family will stay in Yunnan for five days. ( )
42.They will visit the Stone Forest on the first day. ( )
43.Tom will ride a bicycle around Lijiang on the second day. ( )
44.They will have rose cakes in Dali. ( )
45.Tom’s family will buy Pu’er tea as gifts on the third day. ( )
阅读短文内容,判断正(T)误(F)。
Last summer holiday, John went to Beijing by plane. He visited the Great Wall. He went to the Bird’s Nest. He took lots of photos there. He went to Tian’anmen Square. There were many people on the square. He also went to the Summer Palace. He went boating. He had a good time in Beijing. He loves Beijing. He’ll visit Beijing again.
46.John went to Shanghai by plane. ( )
47.He visited the Great Wall, the Bird’s Nest, Tian’anmen Square and the Summer Palace. ( )
48.There were few people on the square. ( )
49.He went boating. ( )
50.He’ll visit Beijing again. ( )
根据短文内容,判断下列句子与短文内容是否相符,相符的选T,不相符的选F。
Look at the colourful drinks on the supermarket shelves. There are various (各种各样的) drinks here, such as water, milk, milk tea and fruit juice.
Some drinks are good for us. Some are not. What should we drink Milk drinks and fizzy drinks have got a lot of sugar (糖). They are sweet. Children like drinking them. But they are really bad for our teeth and bones (牙齿和骨头). Milk and fruit juice are good for our health. But we can’t drink them too much in a day. We need to drink more water every day. Because our bodies need water all the time. Milk is good for our teeth and bones. We should drink a cup of milk every day.
51.There are six kinds of drinks on the supermarket shelves. ( )
52.Milk drinks and fizzy drinks haven’t got any sugar. ( )
53.Water is good for our bodies. ( )
54.We can drink much juice in a day. ( )
55.We should drink a cup of milk every day. ( )
阅读短文,根据短文内容判断正(T)误(F)。
Washing hands helps us remove germs (清除细菌).Germs are very tiny. Some germs can make us sick. Washing hands can stop the germs from spreading (传播) or getting inside your bodies. How to wash your hands
First, turn on the tap and wash your hands.
Next, put some soap on your hands. Soap is very important for getting rid of (除去) the germs. Then, rub (擦) your hands together for 20 seconds to make lots of bubbles (泡沫).
After that, wash your hands with water again. Make sure to wash away the bubbles.
The last thing to do is to dry your hands. You could use a paper towel (擦手巾)or a hand dryer. If you use a paper towel, do not forget to put it in the bin after you use it.
Tell your friends all you have learnt about washing hands.
56.Some germs can make us healthy. ( )
57.When you wash your hands, you should put some soap on them. ( )
58.Rub your hands together for 10 seconds to make lots of bubbles. ( )
59.You can’t use a paper towel to dry your hands. ( )
60.After using a paper towel, you should put it in the bin. ( )
根据短文内容,判断正误(T/F)。
Keeping healthy is very difficult. Today let’s talk about how to keep healthy. First, we have to do exercise every day. Doing sports is a good way to keep healthy. I like playing basketball. Doing exercise can make us strong. Do exercise for one hour every day and we will be healthy. Next, we’d better eat healthy food. Healthy food can make you strong too. Junk food (垃圾食品) is not healthy, like hamburgers and sandwiches.
61.Keeping healthy isn’t very difficult. ( )
62.We have to do exercise every day. ( )
63.Doing exercise can’t make us strong. ( )
64.We can eat a lot of junk food. ( )
65.Hamburgers are healthy food. ( )
根据短文内容,判断句子正误。对的写“F”,错的写“T”。
I’m Sarah. I went to Hangzhou on my holiday. I went by train. On the first day, I visited the West Lake with my parents. We rowed a boat and took many pictures. On the second day, we went shopping. We ate fresh food. I bought some gifts for my friends. On the third day, we went to a zoo. We saw many animals. They are cute. I had a lot of fun over my holiday.
66.Sarah went to Hangzhou by plane. ( )
67.Sarah visited the West Lake with friends. ( )
68.On the first day, they rowed a boat. ( )
69.On the third day, they ate fresh food. ( )
70.Sarah had a lot of fun over her holiday. ( )
阅读短文,根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
Oliver and his family are going to have a fun China’s National Day holiday. On October 1st, they will go to Dali, a beautiful city by the Erhai lake. They will live in a beautiful house near the lake. Oliver is going to swim in the swimming pool every day. His sister will take photos of the lake. Their parents will go cycling around the lake. On October 3rd, they are going to watch the sunrise together. Oliver says: “I will buy some gifts for my friends!”
71.Oliver’s family will go to Beijing on October 1st. ( )
72.Oliver’s sister is going to swim in the swimming pool. ( )
73.Their parents will go cycling around the lake. ( )
74.Oliver will buy some photos for his friends. ( )
75.They are going to watch the sunrise together on October 3rd. ( )
阅读下面一篇短文,根据短文内容,判断后面的句子是(T)否(F)正确。
Last summer, Tim and his family travelled to Sanya. They swam in the sea and built sandcastles(沙堡) on the beach. Tim learned to take photos with his new camera. He took 200 photos! They also ate fresh seafood(海鲜). They really had a good time. This summer, Tim and his family will go to Hangzhou. “It’s better to take a trip than staying at home,” Tim thinks.
76.Tim and his family travelled to Sanya last summer. ( )
77.Tim and his family built a school on the beach last summer. ( )
78.Tim took 300 photos in his trip last summer. ( )
79.Tim and his family had a good time in Sanya last summer. ( )
80.Tim and his family will go to Hangzhou this summer. ( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.T 3.T 4.T 5.F
【导语】本文主要介绍中国的长城。
1.句意:世界上最长的墙是中国的长城。根据“The Great Wall of China is the longest wall in the world. ”可知中国的长城是世界上最长的墙。故答案为T。
2.句意:长城有2000年以上的历史。根据“The Great Wall has a history (历史) of over 2,000 years.”可知长城有2000年以上的历史。故答案为T。
3.句意:长城建造时没有现代化的机器。根据“It was very difficult to build such a great wall without any modern (现代的) machines. ”可知建造长城时没有现代化的机器。故答案为T。
4.句意:长城在世界上是著名的。根据“It is very famous in the world.”可知长城在世界上是著名的。故答案为T。
5.句意:大多数外国人不喜欢参观长城。根据“Many foreigners (外国人) come to visit it every year.”可知每年有很多人参观长城。故答案为F。
6.F 7.F 8.T 9.F 10.T
【导语】本文主要讲述了金夫人的生活习惯和生病后看医生的过程。
6.句意:金先生有一家工厂,但没有多少钱。根据句子“Mrs King is about fifty years old. Her husband has a factory in the town and gets a lot of money.金夫人大约50岁。她的丈夫在镇上有一家工厂,赚了很多钱。”可知题干与短文不符,故答案为F。
7.句意:金夫人每天有很多事情要做。根据句子“Mrs King has nothing to do every day.金夫人每天无所事事。”可知题干与短文不符,故答案为F。
8.句意:金夫人不喜欢运动,她总是起得很晚。根据句子“She doesn’t like sport. She always gets up at about eleven in the morning.她不喜欢运动。她总是在上午十一点左右起床。”可知题干与短文相符,故答案为T。
9.句意:金夫人的脑袋出了问题。根据医生说的句子“There is something wrong with your heart, Mrs King.金夫人,你的心脏出了问题。”可知题干与短文不符,故答案为F。
10.句意:金夫人不懂医生的话。根据金夫人说的句子“But when should I eat it Before a meal or after a meal 但是我什么时候该吃呢?餐前还是餐后?”可知金夫人对医生的建议不明白,故题干与短文相符,故答案为T。
11.F 12.T 13.F 14.T 15.F
【导语】本文主要介绍了上周末去沙滩的旅行。
11.句意:上周末,我和我的家人去了公园。根据“Last weekend, my family and I went to the beach. ”可知上周末,我和我的家人去了海滩,句子和短文内容不符,故答案为F。
12.句意:在上午,我们建造沙滩城堡并且收集贝壳。根据“We spent the morning building sandcastles and collecting seashells.”可知题干描述正确,故答案为T。
13.句意:我没有在海里游泳因为水太冷了。根据“After playing in the sand, we went for a swim in the cool water. ”可知我们在凉爽的水里游泳了,句子和短文内容不符,故答案为F。
14.句意:我们午餐吃的三明治,水果和冷柠檬水。根据“For lunch, we had sandwiches, fruit and cold lemonade. ”可知题干描述正确,故答案为T。
15.句意:我以后不想去海滩了。根据“ It was a wonderful day at the beach, and I can’t wait to go back again soon!”可知作者在海滩度过了美好的一天,他迫不及待地想很快再去一次!,句子和短文内容不符,故答案为F。
16.T 17.T 18.T 19.T 20.T
【分析】本文主要讲了凯蒂的班级上周上演了一出《公主与青蛙》的话剧。
16.句意:凯蒂是话剧中的公主。根据I was the princess in the play.,可知凯蒂是话剧中的公主,故答案为T。
17.句意:在话剧中托尼和辛迪是凯蒂的父母。根据So Tony was my father and Cindy was my mother.,可知在话剧中托尼和辛迪是凯蒂的父母,故答案为T。
18.句意:凯蒂喜欢那件粉红色的长连衣裙。根据It was a long pink dress. I liked it.,可知凯蒂喜欢那件粉红色的长连衣裙,故答案为T。
19.句意:凯蒂在演出当晚很开心。根据I was happy and a little nervous(紧张的) that night.,可知凯蒂在演出当晚很开心,故答案为T。
20.句意:凯蒂在剧中既漂亮又可爱。根据After the play, my grandparents said to me, “You were a pretty princess, Kitty!” My mother said, “You were very cute!”,可知凯蒂在剧中既漂亮又可爱,故答案为T。
21.T 22.F 23.F 24.T 25.F
【分析】短文大意:萨姆和基蒂在谈论假期去哪里游玩的事情。
21.题干句意:基蒂在假期间去了上海。根据Kitty: I went to Shanghai during my holiday.可知题干争确,故答案为T。
22.题干句意:基蒂参观了豫园并在那吃了饺子。根据Kitty: I visited Yu Garden and ate Xiaolongbao there.可知是参观了豫园并吃了小笼包。故题干错误,故答案为F。
23.题干句意:萨姆也去了陆家嘴。根据Kitty: Of course. I loved it. And I went to Lujiazui, too.可知是基蒂也去了陆家嘴。故题干错误,故答案为F。
24.题干句意:基蒂也去了东方明珠电视塔。根据Kitty: Yes, I did. I also went to the Oriental Pearl TV Tower.可知题干争确,故答案为T。
25.题干句意:基蒂整个假期都在上海。根据Sam: So you spent your holiday in ShanghaiKitty: Oh, not really. We went to Hangzhou, too.可知她还去了杭州。故题干错误,故答案为F。
26.F 27.F 28.T 29.F 30.T
【分析】文章主要介绍了亚历克斯的暑假活动。
26.句意:这封邮件是约翰写给亚历克斯的,是关于他的暑假的。根据文中句子I’d like to share with you my summer holiday.邮件称呼和落款可知是亚历克斯写给约翰的,故答案为F。
27.句意:在亚历克斯的暑假期间,澳大利亚的天气很热。根据文中句子I went to Australia with my family. It was winter there. 可知澳大利亚是冬天,所以不是很热,故答案为F。
28.句意:亚历克斯和家人在湖上打雪仗滑雪。根据文中句子We had a snow fight and made a big snowman. We skated on a lake too. 可知他们在湖面上打雪仗堆雪人和滑雪了,故答案为T。
29.句意:亚历克斯在海里游泳,还拍了些照片。根据文中句子 We could not swim. 可知他没有游泳,故答案为F。
30.句意:亚历克斯最喜欢澳大利亚博物馆。根据文中句子 We went to the Australian Museum as well. That was my favourite part.可知澳大利亚博物馆是亚历克斯最喜欢的部分,故答案为T。
31.T 32.F 33.F 34.T 35.T
【分析】史密斯一家去公园,他家狗救了露西的故事。
31.句意:史密斯先生和夫人住在公园附近。根据Mr Smith and Mrs Smith live in a big city. There is a park near their home and in the park there is a lake. 可知他们住在一个大城市。故该句是正确的,故答案为T。
32.句意:露西是一个六岁的女孩。根据 Her name is Lucy. She is four years old.可知她四岁,故该句是错误的,故答案为F。
33.句意:史密斯先生认为那只狗很脏。根据She thinks the dog is very dirty (脏的).可知是史密斯夫人认为狗太脏,故该句是错误的,故答案为F。
34.句意:露西在公园里掉进了湖里。根据 Lucy fell into the lake when she was trying to pick a flower. 可知,故该句是正确的,故答案为T。
35.句意:那只狗挽救了露西。根据The dog saved the little girl.可知,故该句是正确的,故答案为T。
36.F 37.T 38.F 39.T 40.T
【分析】短文大意:对珍妮成长过程的介绍。
36.句意:珍妮出生在2000年2月2日。根据It was 2nd January, 2000. It was Jenny's birthday.可知是2000年1月2日, 故该句是错误的,故答案为F。
37.句意:2005年珍妮在学前班。根据It was 12th August, 2003. It was Jenny's first day at kindergarten.和It was 1st September, 2006. It was Jenny's first day at school.可知2005年她是在学前班,故该句是正确的,故答案为T。
38.句意:2006年9月1日。是珍妮在学校的第二天。根据It was 1st September, 2006. It was Jenny's first day at school.可知是第一天, 故该句是错误的,故答案为F。
39.句意:2014年珍妮在初级中学。根据It was 2nd January, 2014.和She was at junior high school.可知该句是正确的,故答案为T。.
40.句意:珍妮非常喜欢科学课。根据 Her favourite subject was science.可知该句是正确的,故答案为T。
41.F 42.T 43.F 44.T 45.F
【导语】本文主要介绍汤姆及家人去云南旅游的计划。
41.句意:汤姆和他的家人将在云南待五天。根据“They are going to stay there for four days.”可知是四天,故答案为F。
42.句意:他们将在第一天参观石林。根据“On the first day, they will fly to Kunming. They will go to the Stone Forest (石林).”可知第一天参观石林,故答案为T。
43.句意:汤姆将在第二天骑自行车游览丽江。根据“On the third day, they will travel to Lijiang.”可知是第三天游览丽江,故答案为F。
44.句意:他们将在大理吃玫瑰蛋糕。根据“In the evening, they will go to the Ancient Dali Town (大理古城), trying some local (当地的) food like rose cakes.”可知是在大理吃玫瑰蛋糕,故答案为T。
45.句意:汤姆的家人将在第三天买普洱茶作为礼物。根据“They are going to stay there for four days.”和“ Before leaving Yunnan on the last day, they will buy some Pu’er tea as gifts for family and friends.”可知他们将在云南待四天,在最后一天离开前买普洱茶,所以应是第四天买,故答案为F。
46.F 47.T 48.F 49.T 50.T
【导语】本文讲了约翰去年暑假去北京旅行的事情。
46.句意:约翰乘飞机去了上海。根据“Last summer holiday, John went to Beijing by plane.”,可知去了北京,故答案为F。
47.句意:他参观了长城,鸟巢,天安门广场和颐和园。根据“He visited the Great Wall. He went to the Bird’s Nest. He went to Tian’anmen Square. He also went to the Summer Palace.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
48.句意:广场上的人很少。根据“There were many people on the square.”,可知广场上的人很多,故答案为F。
49.句意:他去划船了。根据“He went boating.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
50.句意:他将再次参观北京。根据“He’ll visit Beijing again.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
51.F 52.F 53.T 54.F 55.T
【导语】本文主要介绍了不同的饮料对我们身体的影响。
51.句意:在超市的架子上有六种饮品。根据文中“There are various (各种各样的) drinks here, such as water, milk, milk tea and fruit juice.”可知在超市的架子上多种多样的饮料,不是六种,句子和短文不符,故答案为F。
52.句意:牛奶饮料和碳酸饮料没有糖。根据文中“Milk drinks and fizzy drinks have got a lot of sugar (糖).”可知牛奶饮料和碳酸饮料有很多的糖,句子和短文不符,故答案为F。
53.句意:水对我们的身体是有益的。根据文中“We need to drink more water every day. Because our bodies need water all the time.”可知我们每天都要多喝水,水我们身体的必需品,句子和短文相符,故答案为T。
54.句意:我们可以在一天喝许多的果汁。根据文中“Milk and fruit juice are good for our health. But we can’t drink them too much in a day.”可知牛奶和果汁对我们的健康有益,但是一天内不能多喝,句子和短文不符,故答案为F。
55.句意:我们应该每天喝一杯牛奶。根据文中“We should drink a cup of milk every day.”可知我们应该每天喝一杯牛奶,句子和短文相符,故答案为T。
56.F 57.T 58.F 59.F 60.T
【导语】本文主要介绍了洗手的方法。
56.句意:一些细菌可以让我们健康。根据“Some germs can make us sick.”可知一些细菌可以让我们生病,句子和短文不符,故答案为F。
57.句意:当你洗手的时候,你应该在手上放些肥皂。根据“Next, put some soap on your hands.”可知洗手的时候,应该在手上放些肥皂。句子和短文相符,故答案为T。
58.句意:两手互擦10秒钟来制作大量的泡沫。根据“Then, rub (擦) your hands together for 20 seconds to make lots of bubbles (泡沫).”可知两手互擦20秒钟,句子和短文不符,故答案为F。
59.句意:你不能使用擦手巾来擦干手。根据“The last thing to do is to dry your hands. You could use a paper towel (擦手巾)or a hand dryer.”可知可以使用擦手巾,句子和短文不符,故答案为F。
60.句意:使用擦手巾后,你应该把它放在垃圾桶。根据“If you use a paper towel, do not forget to put it in the bin after you use it”可知使用擦手巾后,应该把它放在垃圾桶。句子和短文相符,故答案为T。
61.F 62.T 63.F 64.F 65.F
【导语】本文主要介绍了如何保持健康。
61.句意:保持健康不是非常难。由文中“Keeping healthy is very difficult. 保持健康很难。”可知句子与原文不符。故答案为F。
62.句意:我们必须每天做运动。由文中“First, we have to do exercise every day. 首先,我们必须每天做运动。”可知句子与原文相符。故答案为T。
63.句意:做运动不能使我们强壮。由文中“Doing exercise can make us strong. 做运动可以使我们强壮。”可知句子与原文不符。故答案为F。
64.句意:我们可以吃很多垃圾食品。由文中“Next, we’d better eat healthy food. 其次,我们最好吃健康的食物。”可知句子与原文不符。故答案为F。
65.句意:汉堡是健康的食物。由文中“Junk food is not healthy, like hamburgers and sandwiches. 垃圾食物不健康,像汉堡和三明治。”可知句子与原文不符。故答案为F。
66.F 67.F 68.T 69.F 70.T
【导语】本文讲了萨拉假期做的事情。
66.句意:萨拉乘飞机去了杭州。根据“I went to Hangzhou on my holiday. I went by train.”,可知是坐火车,故答案为F。
67.句意:萨拉和朋友一起去西湖游玩。根据“On the first day, I visited the West Lake with my parents.”,可知和父母去的,故答案为F。
68.句意:第一天,他们划船了。根据“On the first day, I visited the West Lake with my parents. We rowed a boat and took many pictures.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
69.句意:第三天,他们吃了新鲜的食物。根据“On the second day, we went shopping. We ate fresh food.”,可知第二天,吃了新鲜的食物,故答案为F。
70.句意:萨拉在假期里玩得很开心。根据“ I had a lot of fun over my holiday.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
71.F 72.F 73.T 74.F 75.T
【导语】本文讲了奥利弗一家国庆节的计划与安排。
71.句意:奥利弗的家人将于10月1日去北京。根据“On October 1st, they will go to Dali, a beautiful city by the Erhai lake.”,可知要去大理,故答案为F。
72.句意:奥利弗的妹妹要去游泳池游泳。根据“Oliver is going to swim in the swimming pool every day.”,可知奥利弗要去游泳,故答案为F。
73.句意:他们的父母将去湖边骑自行车。根据“Their parents will go cycling around the lake.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
74.句意:奥利弗将为他的朋友们买一些照片。根据“Oliver says: “I will buy some gifts for my friends!””,可知要买礼物,故答案为F。
75.句意:他们将在10月3日一起看日出。根据“On October 3rd, they are going to watch the sunrise together.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
76.T 77.F 78.F 79.T 80.T
【导语】本文介绍了Tim一家去年夏天在三亚度假的经历以及今年夏天计划去杭州旅行的安排。
76.句意:Tim和他的家人去年夏天去了三亚旅行。根据原文“Last summer, Tim and his family travelled to Sanya.”可知Tim和他的家人去年夏天去了三亚旅行,故答案为T。
77.句意:Tim和他的家人去年夏天在沙滩上建了一所学校。根据原文“ They swam in the sea and built sandcastles on the beach.”可知他们建造的是沙堡而非学校,故答案为F。
78.句意:Tim在去年夏天的旅行中拍了300张照片。根据原文“He took 200 photos!”可知实际拍照数量为200张而非300张,故答案为F。
79.句意:Tim和他的家人去年夏天在三亚玩得很开心。根据原文“They really had a good time.”可知Tim和他的家人去年夏天在三亚玩得很开心,故答案为T。
80.句意:Tim和他的家人今年夏天将去杭州。根据原文“This summer, Tim and his family will go to Hangzhou.”可知Tim和他的家人今年夏天将去杭州,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)