/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年牛津上海版(深圳用)六年级英语上册核心考点精练
Module 1 Getting to know each other
考点12:阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Linda is six years old now. Yesterday was her birthday. Our family didn’t have dinner at home. We went to a big restaurant and had a small party for Linda. We had a big pizza. some vegetable salad and some chicken. Linda liked the pizza very much. She also liked the chicken. but she didn’t eat the salad. I liked the salad very much. My father and my mother drank some beer. I drank some orange juice. Linda drank some apple juice. We sang “Happy Birthday” to Linda. Linda was very happy. We had a wonderful time.
1.Whose birthday was yesterday
2.Where did we have dinner
3.Did Linda like the pizza
4.What did my mother and my father drink
5.Was Linda happy
6.阅读短文,为Kitty和Joe选择相应的食物。
Kitty: What did you have for breakfast, Joe
Joe: I had some noodles for breakfast. What about you, Kitty
Kitty: I had a sandwich and a glass of milk for breakfast.
Joe: What did you have for lunch yesterday, Kitty
Kitty: I had a salad for lunch. What about you, Joe
Joe: I had a hamburger and some chips for lunch. What did you have for dinner yesterday, Kitty
Kitty: I had some pizza and fruit for dinner.
A.chicken B.vegetable soup C. a salad(沙拉) D.a sandwich E. milk F. noodles G. fruit H. a hamburger l. pizza J. chips
Kitty Breakfast:
Lunch:
Dinner:
Joe Breakfast:
Lunch:
根据Joe一日三餐的表格,完成句子
bread rice chicken hamburgers pie milk cola egg
Breakfast √ √ √
Lunch √ √ √
dinner √ √ √
7.What did Joe have for
He had some , and an egg for breakfast.
8.What did Joe have for
He had some chicken, and for lunch.
9.What did Joe have for
He had some , and for dinner.
阅读短文,完成下列各题。
Hello, my name is Sally. I like candy. I eat a lot of candy every day. Last week, I had a toothache. The doctor pulled one of my teeth out. I'll never eat too much candy. I have two friends, Ben and Susan. Ben likes hamburgers and cola. He has hamburgers for lunch every day. Now he knows it’s not healthy. He will not eat so many hamburgers and he will not drink so much cola. Susan likes ice creams. She has an ice cream every day. It’s unhealthy. She will not eat so many ice creams.
10.Who eats a lot of candy every day
11.Why did the doctor pull Sally’s tooth out
12.What does Ben like
13.What does Susan have every day
14.Their eating habits are .
阅读短文,回答问题。
Sam's father and mother are both teachers. They work in the same school. They go to the school by car every day. They leave home at seven o'clock in the morning and they get back at five o'clock in the afternoon. Sam and his sister are students. They study in different schools. Sam is in No. 1 Junior High School. He is good at Chinese and English. He likes playing football. His sister is in No. 4 Primary School. She likes Maths and Music. She can sing and dance well. They get back home after five. Then they do their homework. After that, they often watch TV. They go to bed at ten.
15.How many people are there in Sam's family
There .
16.How do Sam's parents go to work every day
They go to work every day.
17.What time do Sam's parents get home
They get home in the afternoon.
18.Are Sam and his sister in the same school
, they .
19.What is Sam's sister good at
She's good at and .
Oliver与同学一起就“健康饮食”开展了项目研究,以下是他们的研究成果。
A Healthy Diet
First, fruits and vegetables are healthy. They’re rich in vitamins (维生素). Children should eat more fruits and vegetables.
Second, water is important (重要的) to everyone. Children should drink enough (充足的) water every day. But Coke is not healthy.
Third, children need to eat breakfast every day. It is good for them.
Fourth, children shouldn’t eat food which is too salty.
Last, children should not eat too much sweet food.
Healthy food
Eat something from each group (下列每组) every day.
Healthy drinks are water, juice and milk.
Unhealthy food
You can taste these foods, but don’t eat them every day.
20.用“√”勾出合理的答案。
(1) What is important to everyone And we should (应该) drink every day.
21.John是本次项目研究小组的参与者,请阅读他的饮食习惯报告。
John doesn’t like fruits or vegetables. For lunch and dinner, he has a lot of rice, some fish and some meat. He does not like drinking water. He only drinks a little water every day and eats an egg every week. And he likes eating sweets, cakes and ice creams.
(1) Does John have a healthy diet (请用“√”勾出正确答案)
□Healthy □Not healthy
22.下面是给John的饮食建议,选择合适的选项,把序号填在横线上。
A.eat an egg every day B.eat a little sweet food C. eat more vegetables D.drink more water
John, I think that you eat too much unhealthy food. Here is some advice for you: You should eat more fruits, and You should not drink too much Coke. You should . It’s OK to . But you should not eat too much.
23.请根据你自己的实际情况回答问题。
(1) Do you have a healthy diet
.
(2) What should you do
I should .
阅读理解。
24.阅读短文,选择适当选项填入横线上。
More and more students (have/ has) a mobile phone now.
First, mobile phones help (our/ us) connect (联系) with others easily. They are small and easy to carry.
(Second/ Two), they are very useful. With the phone, we can know about so many things from all over the world. Mobile payment (移动支付) is so popular. It’s said that you can travel throughout China with only a phone in hand!
The phone can also help us with our studies. If we have questions with our homework, we can look (up / in) useful information (信息) to help us online.
But as the saying goes: Every coin has two sides. Using the phone too much hurts our eyes. We can make a rule, for example, using the phone one or two hours a day. That’s very important.
My dear friends, let’s use our phones wisely. Take more outdoor activities. It can make us (healthier/ healthy) and happier.
25.根据短文内容,选择合适选项。
(1) Why are the phones useful ( )
A.Many people have phones.
B.They are very small.
C. They make our life more convenient (方便的, 便利的).
(2) “Use our phones wisely” means _______. ( )
A.use our phones secretly (秘密地)
B.use our phones sensibly (理智地)
C. use our phones freely
(3) “Every coin has two sides.” means _______. ( )
A.熟能生巧。 B.事物都有两面性。 C.近朱者赤近墨者黑.
(4) Can the phone help us study ( )
A.Yes, it can. B.No, it can’t. C. I don’t know.
(5) According to the passage, which one is right ( )
A.We can use our phone for the whole night in the summer holiday.
B.We can know more about the world with a phone.
C. Students shouldn’t have a phone.
26.使用手机有节制,快乐平安过暑假。我们做一个手机使用的约定吧。请从以下7个选项中选出最适合的5个填入横线上。
A.Finish homework first then use the phone.
B.Play games while (在... 期间) doing the homework.
C. No phones during the meals.
D.Be kind online.
E. Turn off the phone before 10 o’ clock p. m.
F. Play games all night.
G. Using your phone one or two hours at the most a day.
任务型阅读。
Teeth are very important. Strong and healthy teeth help you eat food. They help you speak clearly and look good. Here are three tips for you.
First, brush your teeth in the right way. It’s good to brush your teeth twice (两次) a day--before breakfast and before bedtime. If you can, brush your teeth after lunch or after eating sweet food, too. Get a new toothbrush every three months.
Second, have good eating habits (习惯). Eating too much candy is bad for your teeth. Eat more fruit and vegetables and drink more water.
Third, go to the hospital to check (检查) your teeth every year. If you have a toothache, you must go to see a dentist.
27.阅读短文,选择正确的答案的序号。
(1) Strong and healthy teeth can help us speak ________. ( )
A.slowly B.clearly C. happily
(2) It’s good to brush our teeth ________a day. ( )
A.twice B.four times C. five times
(3) We can get a new toothbrush every ________. ( )
A.three weeks B.three months C. year
(4) Eating too much candy isn’t ________ for our teeth. ( )
A.good B.bad C. unhealthy
(5) To keep our teeth healthy, we can drink more ________. ( )
A.juice B.cola C. water
28.根据上下文,猜测文中画线单词“dentist”的意思是:
阅读短文,回答下列问题。
Today, more and more parents ask their children to play sports every day, because they worry about their children’s health. They want to know more ways to help children keep healthy.
Being healthy means a person eats well and gets enough exercise. If you are healthy, your mind works well and feels good. Here are some rules you can follow to keep healthy.
Eat all kinds of foods. You may have your favorite food, but it is important to eat all kinds of foods. Try to eat at least five kinds of fruits and vegetables a day.
Spend less time on screen. Some children spend much time watching TV, playing computer games or using smart phone. These three sitting down activities are really bad for your health. Try to spend no more than two hours a day on screens.
Be active. You need to find what activities you like as a child. Not everyone loves baseball or soccer. Maybe your favorite is swimming or dancing. You can write down the enjoyable things when your mom says it’s time to stop playing computer games!
29.How often do more and more parents ask their children to play sports
30.Why do parents ask their children to play sports every day
31.What activities are not good for your health according to the passage
32.How many rules are mentioned (提及) in the passage
33.What can we do when our mom asks us to stop playing computer games
Read and choose.阅读短文,按要求完成下列各题。
Thursday, May 4th
We had a short holiday in May. I went to Hangzhou with my parents. We stayed there for three days. On May 1st, we went to the zoo. We saw tigers, monkeys, giraffes and elephants. We took many pictures. On May 2nd, we visited the West Lake. There were some bridges over the lake. We saw lots of fish swimming in the lake. We rowed a boat there. On May 3rd, I went shopping and bought gifts for my grandparents. Then we went home by train. We had a good time.
Tony
34.Tony went to ______ over his holiday. ( )
A.Harbin B.Beijing C.Hangzhou
35.On May 1st, Tony ______. ( )
A.took pictures B.went swimming C.rowed a boat
36.They saw ______ in the zoo. ( )
A.tigers and rabbits B.elephants and monkeys C.giraffes and bears
37.What did Tony do on May 3rd
38.How was Tony’s holiday
同学们踏春归来,不久就迎来了六一儿童节的筹备阶段。Miss White 宣布要办派对,要求Chen Jie写儿童节派对邀请函。请认真阅读邀请函,完成下面各题。
Children’s Day PartyWHEN: June 1st, 3:00 p. m. WHERE: Shezhou Park WHAT: You will get a nice gift. In the afternoon, we will play some games. We will sing songs, read and act out stories. We will meet lots of new friends. We will see other children’s talents (才艺). At night, we can camp in the park. We can sleep in the tent. We will eat some delicious food and talk about everything. That must be fun! Our teachers and parents will come, too. RSVP: Will you come to the party Please send an email to chenjie001 @ by May 20th.
39.阅读邀请函,判断句子正(T)误(F)。
(1) The party will start at 15:00 on Children’s Day. ( )
(2) We will play computer games at the party. ( )
(3) If you want to come to the party, you can send an email on May 19th. ( )
40.根据邀请函内容,回答问题。
(1) At night, we will _________ in the party. ( )
A.meet friends B.eat delicious food C. read stories
(2) The word “tent” here means (意思是) _________. ( )
A. B. C.
阅读短文,Pedro在社交平台上分享了他在中国的学习生活。
Blog February 10th
It’s my fifth day of school in China. Classes start at 8:30, so I should get up early in the morning. We have six classes a day. Our teachers are funny and kind. I like them all. After class, I usually play basketball with my new friend, Oliver. We will have a basketball contest on March 18th. We need more practice.
Blog June 1st
Today is Children’s Day. We are happy because we have a wonderful art show at school. Chen Jie plays the pipa. Sarah and Lucy dance together. Zhang Peng, Nana and Mingming sing a Chinese song My Motherland and Me. The song is very beautiful. After the art show, we have a Children’s Day party. We play games and eat lots of delicious food. How happy we are!
41.阅读分享,根据短文内容完成句子。
(1) Pedro is in now.
(2) Pedro should get up early because he starts classes at .
(3) Pedro’s Chinese teachers are and .
(4) After class, Pedro usually plays with his new friend.
42.阅读分享,选择正确的答案。
(1) When is Pedro’s basketball contest It’s ________. ( )
A.on February 10th B.on June 1st C. on March 18th
(2) Pedro and his classmates have ________ on Children’s Day. ( )
A.an art show B.a Children’s Day party C. A and B
(3) Who sings the song My Motherland and Me ( )
A.Zhang Peng. B.Chen Jie. C. Sarah.
(4) Pedro ________ at the Children’s Day party. ( )
A.plays the pipa B.sing C. plays games
(5) ________ is for the second blog. ( )
A. B. C.
任务型阅读。
Hi! I’m Amy. I’m from Canada. I’m a student. I’m eleven years old now. I’m tall and thin. I love my father and mother. I often draw a picture for them. I have a healthy diet. For breakfast, I have some bread, meat, fruit and milk. They’ re good for me. I have a cute pet. Its name is Maomao. It has a short tail and red eyes. It’s a rabbit. Where is it Oh, It is in the box. I love it.
43.帮 Amy完成名片,将合适的选项序号填在横线上。
Name: Amy
(1)Country (国家):______ ( )
A. B.
(2)Age (年龄): ______( )
A.12 B.11
(3)Job (职业): ______( )
A.student B.teacher
(4)Appearance (外貌): ______( )
A.tall B.fat
(5)Breakfast: ______( )
A. B.
44.读短文,判断下列句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
(1)Amy often makes cards for her mum and dad. ( )
(2)Amy’s diet is not healthy. ( )
(3)Maomao is a cute cat. ( )
(4)The rabbit has a short tail and red eyes. ( )
(5)The rabbit is in the box. ( )
任务型阅读。阅读下列有关Amy的一天的活动,完成任务。
Amy’s day
In the morning, I read books. I see and hear in online class(网课). I draw a line with my pencil. I put everything in my bag.
At lunch time, I need healthy food. I’d like some meat, vegetables and fruit. Cakes are yummy, but don’t eat too much!
In the afternoon, I go shopping with my piggy bank. I want a new ball and a book. The ball is five yuan. The book is eight yuan. I still save twelve yuan. Saving is good.
参考词汇:
bread eggs juice meat milk noodles rice soup vegetables fruit
45.请根据短文内容,判断以下信息是否正确,正确的写“T”,错误的写“F”。
(1) In the morning, Amy reads books and watches TV. ( )
(2) Amy eats a lot of (许多) cakes for lunch. ( )
(3) The ball and the book cost(花费) thirteen yuan together. ( )
(4) Amy thinks (认为) saving is good. ( )
46.仿照Amy的午餐描述,写一写你的午餐想吃什么?注意不能和Amy的完全一样哦。
Amy: I’d like some meat, vegetables and fruit.
What about you
〔邯郸市〕阅读短文,完成所给的任务。
In China, there are many different kinds of food. Some of the food is very popular. The most well-known Chinese food is dumplings. Now let’s talk about them.
People in China like dumplings very much. And there are many different kinds of dumplings. Some have meat and vegetables in them, and others have sugar, eggs and so
on. I like dumplings with vegetables and pork better than any other kinds.
Usually people make dumplings at home. If you have no time to make them, you can buy them from a supermarket. Then you can take them home and eat them.
Today is Sunday. My parents are making dumplings at home. I will help them. “Please make a dumpling like this, ” my mother teaches me. After a short time, I can make a good dumpling.
47.阅读短文,选择正确的答案。
(1) In China, the most well-known food is _________. ( )
A.noodles B.dumplings C. rice
(2) People in China usually make dumplings _________. ( )
A.in the restaurant B.at home C. in the supermarket
(3) I like dumplings with _________ best. ( )
A.sugar B.eggs C. vegetables and pork
48.阅读短文,回答下列问题。
(1) What day is today
(2) Where can we buy dumplings if we have no time to make them
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.Yesterday was Linda’s birthday. 2.In a big restaurant. 3.Yes, she did. 4.They drank some beer. 5.Yes, she was.
【分析】本文介绍了琳达的生日聚会。
1.句意:昨天是谁的生日?根据Linda is six years old now. Yesterday was her birthday. 琳达现在6岁了。昨天是她的生日。可以回答:Yesterday was Linda’s birthday. 昨天是琳达的生日。故答案为Yesterday was Linda’s birthday.
2.句意:我们在哪里吃的晚饭?根据We went to a big restaurant and had a small party for Linda. 我们去了一家大餐厅,为琳达举行了一个小型聚会。可以回答:In a big restaurant.在一家大餐厅。 故答案为In a big restaurant.
3.句意:琳达喜欢披萨吗?根据Linda liked the pizza very much. 琳达非常喜欢披萨。应作肯定回答:是的,她喜欢。故答案为Yes, she did.
4.句意:我的妈妈和爸爸喝了什么?根据My father and my mother drank some beer.我的爸爸和妈妈喝了一些啤酒。可以回答:他们喝了一些啤酒。故答案为They drank some beer.
5.句意:琳达开心吗?根据Linda was very happy. 琳达非常开心。可知应作肯定回答:是的,她是。故答案为Yes, she was.
6.DE C IG F HJ
【分析】A. chicken鸡肉 B. vegetable soup蔬菜汤, C. a salad沙拉, D. a sandwich 三明治,E. milk 牛奶,F. noodles面条, G. fruit水果,H. a hamburger汉堡, l. pizza 披萨,J. chips薯片
【解析】Kitty的三餐:
早饭:由句子 I had a sandwich and a glass of milk for breakfast.可知早饭吃一个三明治和喝了一杯牛奶。故选DE。
午饭:由句子I had a salad for lunch. 可知午饭吃了沙拉。故选C。
晚饭:由句子I had some pizza and fruit for dinner.可知晚饭吃了披萨和水果。故选IG。
Joe的三餐:
早饭:由句子 I had some noodles for breakfast. 可知早饭吃了一些面条。故选F。
午饭:由句子 I had a hamburger and some chips for lunch.可知午饭吃了一个汉堡和一些薯片。故选HJ。
7.breakfast bread milk 8.lunch hamburgers cola 9.dinner rice chicken a pie/pies
【分析】7.句意:Joe早饭吃什么?他早饭吃了一些____,______和一个鸡蛋。由答句中breakfast可知问的是早饭吃什么,所以问句中填breakfast。由表格中可知他早饭吃了面包,牛奶和鸡蛋,故答案为breakfast;bread;milk。
8.句意:Joe午饭吃什么?他午饭吃了一些鸡肉____和______。由答句中lunch可知问的是午饭吃什么,所以问句中填lunch。由表格中可知他午饭吃了汉堡和可乐,故答案为lunch;hamburgers;cola。
9.句意:Joe晚饭吃什么?他晚饭吃了一些____,______和_______。由答句中dinner可知问的是晚饭吃什么,所以问句中填dinner。由表格中可知他晚饭吃了米饭,鸡肉和馅饼,故答案为dinner;rice;chicken;a pie/pies。
10.Sally. 11.Because she ate a lot of candy and had a toothache. 12.Hamburgers and cola. 13.She has an ice cream every day. 14.unhealthy
【解析】10.题干句意为“谁每天吃很多糖果?”,根据“ my name is Sally. I like candy. I eat a lot of candy every day. ”可知是莎莉吃很多糖果,故答案为Sally.
11.题干句意为“医生为什么把莎莉的牙齿拔掉?”,根据“I eat a lot of candy every day. ”和“I had a toothache.”可知拔牙的原因是吃很多糖果和牙疼,故答案为Because she ate a lot of candy and had a toothache.
12.题干句意为“本喜欢什么?”,根据“Ben likes hamburgers and cola.”可知本喜欢汉堡和可乐,故答案为Hamburgers and cola.
13.题干句意为“苏珊每天吃什么?”,根据“She has an ice cream every day. ”可知苏珊每天吃冰激凌,故答案为She has an ice cream every day.
14.题干句意为“他们的饮食习惯是 ____。”,根据“It’s unhealthy.”可知他们的饮食习惯是不健康的,故答案为unhealthy。
15.are four 16.by car 17.at five 18.No aren't 19.singing dancing
【解析】15.句意:在Sam的家里有多少人?由短文可知由4个人,爸爸妈妈,姐姐和Sam,故答案为are;four。
16.句意:Sam的父母每天怎么去上班?由句子They go to the school by car every day.可知它们开车,故答案为by;car。
17.句意:Sam的父母几点到家?由句子They leave home at seven o'clock in the morning and they get back at five o'clock in the afternoon.可知是5点到家。故答案为at;five。
18.句意:Sam和它的姐姐是在一所学校吗?由句子Sam and his sister are students. They study in different schools.可知他们在不同的学校,所以的否定回答,故答案为No;aren’t。
19.句意:Sam的姐姐擅长什么?由句子She can sing and dance well.可知她擅长唱歌和跳舞,故答案为singing;dancing。
20. 21. 22.C A D B 23.Yes, I do. eat more fruits and vegetables.
【导语】本文主要介绍了健康饮食应该怎么做。
20.句意:对每个人来说,什么是重要的?而且我们每天都应该喝。根据文中“Second, water is important to everyone.”可知对每个人来说,水是重要的。故答案为。
21.句意:约翰有健康的饮食吗?根据文中“John doesn’t like fruits or vegetables.”和“He does not like drinking water.”和“And he likes eating sweets, cakes and ice creams.”可知约翰不喜欢水果和蔬菜。他不喜欢喝水。而且他喜欢吃糖果、蛋糕和冰淇淋。这些都是不健康的饮食习惯。故答案为。
22.(1)句意:这里有一些建议给你:你应该多吃水果,_____和_____。根据文中“Children should eat more fruits and vegetables.”可知孩子们应该多吃水果和蔬菜。eat more vegetables多吃蔬菜。故选C。
(2)句意:这里有一些建议给你:你应该多吃水果,_____和_____。根据文中“Third, children need to eat breakfast every day.”可知孩子们需要每天吃早餐。所以要每天一个鸡蛋,eat an egg every day每天吃一个鸡蛋。故选A。
(3)句意:你应该____。根据文中“Children should drink enough water every day. But Coke is not healthy.”可知孩子们每天应该喝足够的水。但可乐不健康。drink more water多喝水。故选D。
(4)句意:_____是可以的。根据文中“Last, children should not eat too much sweet food.”可知不应该吃太多甜食。eat a little sweet food吃一点甜食。故选B。
23.(1)句意:你有健康的饮食习惯吗?本题答案不唯一,我有健康的饮食习惯。故答案为Yes, I do.
(2)句意:你应该做什么?我应该_____。本题答案不唯一,根据常识可知应该多吃水果和蔬菜。故答案为eat more fruits and vegetables.
24.have us Second up healthier 25.C B B A B 26.ACDEG
【导语】本文主要介绍了使用手机的利和弊,告诉我们应该理智地使用手机。
24.句意:现在越来越多的学生有手机。have是动词原形,has是动词的第三人称单数,主语是复数,动词have用原形,故答案为have。
句意:首先,手机帮助我们很容易地和其他人联系。our形容词性物主代词,我们的,us宾格,我们。动词help后面跟人称代词的宾格,故答案为us。
句意:第二,它们是有用的。Second第二,Two二,这里是第二,Second符合题意,故答案为Second。
句意:如果我们作业有问题,我们可以在网上查询有用的信息。look up查询,look in查看,look up useful information查询信息,故答案为up。
句意:它能让我们更加健康和快乐。healthier更加健康的,healthy健康的,and连接两个形容词的比较级,healthier符合题意,故答案为healthier。
25.(1)句意:为什么手机是有用的?A许多人有手机。B它们非常小。C它们让我们的生活更加方便。根据“With the phone, we can know about so many things from all over the world. Mobile payment (移动支付) is so popular. It’s said that you can travel throughout China with only a phone in hand!”可知手机是有用的,因为手机是方便的,故选C。
(2)句意:“Use our phones wisely”意思是理智地使用你的手机。A秘密地使用你的手机,B理智地使用你的手机,C自由地使用你的手机,wisely副词,明智地,也就是理性地使用手机,故选B。
(3)句意:“Every coin has two sides.”意思是事物都有两面性。根据“ Using the phone too much hurts our eyes. We can make a rule, for example, using the phone one or two hours a day. That’s very important.”可知使用手机有利有弊,也就是事物都有两面性,故选B。
(4)句意:手机能帮助我们学习吗?A是的,它可以。B不,它不可以。C我不知道。根据“ The phone can also help us with our studies. ”可知手机可以帮助我们学习,故选A。
(5)句意:根据这篇文章,哪个是正确的?A在暑假期间,我们可以整晚上使用手机。B我们用手机可以更多的了解世界。C学生们不应该有手机。根据“With the phone, we can know about so many things from all over the world.”可知我们用手机可以更多的了解世界。故选B。
26.A先写作业再玩手机。B在做作业期间,玩游戏。C在吃饭的时候,不玩手机。D在线友善。E在晚上10点前关闭手机。F整晚上玩手机。G每天最多使用手机一两个小时。根据常识可知ACDEG属于有节制的使用手机,符合题意,故选ACDEG。
27.B A B A C 28.牙医
【导语】本文主要介绍了保护牙齿健康的方法。
27.(1)句意:坚固健康的牙齿可以帮助我们说话清楚。A慢地,B清楚地,C快乐地,根据“Strong and healthy teeth help you eat food. They help you speak clearly and look good.”可知坚固健康的牙齿可以帮助我们说话清楚。故选B。
(2)句意:一天刷两次牙是比较好的。A两次,B四次,C五次,根据“It’s good to brush your teeth twice (两次) a day--before breakfast and before bedtime.”可知一天刷两次牙是比较好的,故选A。
(3)句意:我们可以每三个月换一次新牙刷。A三周,B三个月,C每年,根据“Get a new toothbrush every three months.”可知每三个月换一次牙刷,故选B。
(4)句意:吃太多的糖对我们的牙齿没有好处。A好的,B坏的,C不健康的,根据“Eating too much candy is bad for your teeth.”可知吃太多的糖对我们的牙齿没有好处。故选A。
(5)句意:为了保持牙齿健康,我们可以多喝水。A果汁,B可乐,C水,根据“Eat more fruit and vegetables and drink more water.”可知为了保持牙齿健康,我们可以多喝水。故选C。
28.根据“If you have a toothache, you must go to see a dentist.”可知如果牙疼,必须去看牙医,dentist名词,意思是牙医,故答案为牙医。
29.Every day./More and more parents ask their children to play sports every day. 30.Because they worry about their children’s health. 31.Watching TV, playing computer games and using smart phone./I think watching TV, playing computer games and using smart phone are not good for our health. 32.3/Three./Three rules. 33.We can write down the enjoyable things./We can write down the enjoyable things when our mom asks us to stop playing computer games.
【导语】本文主要介绍了保持健康的方法。
29.句意:越来越多的家长让他们的孩子们多久运动一次?根据“Today, more and more parents ask their children to play sports every day, because they worry about their children’s health.”可知越来越多的家长让他们的孩子每天运动,故答案为Every day./More and more parents ask their children to play sports every day.
30.句意:为什么父母让他们的孩子们每天运动?根据“Today, more and more parents ask their children to play sports every day, because they worry about their children’s health. ”可知父母让他们的孩子们每天运动,因为他们担心他们孩子的健康,故答案为Because they worry about their children’s health.
31.句意:根据这篇文章,什么活动对你的健康没有好处?根据“Some children spend much time watching TV, playing computer games or using smart phone. These three sitting down activities are really bad for your health.”可知看电视,玩电脑游戏和使用智能手机对健康没有好处,故答案为Watching TV, playing computer games and using smart phone./I think watching TV, playing computer games and using smart phone are not good for health.
32.句意:文章提到多少规则?根据“Eat all kinds of foods. Spend less time on screen. Be active.”可知一共三条规则,故答案为3./Three./Three rules.
33.句意:当我们的父母让我们停止玩电脑游戏的时候,我们可以做什么?根据“You can write down the enjoyable things when your mom says it’s time to stop playing computer games!”可知当我们的父母让我们停止玩电脑游戏的时候,我们可以写下愉快的事情,故答案为We can write down the enjoyable things./We can write down the enjoyable things when our mom asks us to stop playing computer games.
34.C 35.A 36.B 37.He went shopping and bought gifts for his grandparents. 38.It was great.
【导语】本文是托尼五一去杭州旅行的日记。
34.句意:托尼去杭州度假了。A哈尔滨,B北京,C杭州,根据“I went to Hangzhou with my parents.”可知托尼去杭州度假了,故选C。
35.句意:在5月1日,托尼拍照了。A拍照,B去游泳,C划船,根据“On May 1st, we went to the zoo. We saw tigers, monkeys, giraffes and elephants. We took many pictures.”可知托尼在5月1日拍照了,故选A。
36.句意:他们在动物园看到大象和猴子了。A老虎和兔子,B大象和猴子,C长颈鹿和熊,根据“We saw tigers, monkeys, giraffes and elephants.”可知在动物园看到老虎,猴子,长颈鹿和大象了,故选B。
37.句意:托尼在5月3日做什么了?根据“On May 3rd, I went shopping and bought gifts for my grandparents. ”可知托尼5月3日去购物了,给祖父母买了礼物,故答案为He went shopping and bought gifts for his grandparents.
38.句意:托尼的假期怎么样?根据“We had a good time.”可知托尼假期是极好的,故答案为It was great.
39.T F T 40.B C
【导语】本文主要介绍了儿童节派对邀请函的内容。
39.(1)句意:派对将于儿童节15:00开始。根据文中“WHEN: June 1st, 3:00 p. m.”可知派对将于儿童节下午3:00开始,也就是15:00。题干与原文相符,故答案为T。
(2)句意:我们将在派对上玩电脑游戏。根据文中“In the afternoon, we will play some games.”可知他们将会玩一些游戏。题干与原文不符,故答案为F。
(3)句意:如果你想来参加派对,可以在5月19日发一封电子邮件。根据文中“Will you come to the party Please send an email to chenjie001 @ by May 20th.”可知请在5月20日前给chenjie001@发一封电子邮件。题干与原文相符,故答案为T。
40.(1)句意:晚上,我们将在派对上______。A见朋友,B吃美食,C读故事。根据文中“At night, we can camp in the park. We can sleep in the tent. We will eat some delicious food and talk about everything.”可知晚上,他们将在派对上吃美食。故选B。
(2)句意:这里的“tent”一词意思是______。A船,B货车,C帐篷。根据文中“At night, we can camp in the park. We can sleep in the tent.”可知晚上,他们可以在公园里露营。他们可以睡在帐篷里。故选C。
41.China 8:30 funny kind basketball 42.C C A C A
【导语】本文主要介绍了佩德罗在中国的学习生活情况。
41.(1)句意:佩德罗现在在____。根据文中“It’s my fifth day of school in China.”可知佩德罗现在在中国。故答案为China。
(2)句意:佩德罗应该早起,因为他开始上课的时间是____。根据文中“Classes start at 8:30, so I should get up early in the morning.”可知他在8:30开始上课。故答案为8:30。
(3)句意:佩德罗的老师是___和____。根据文中“Our teachers are funny and kind.”可知佩德罗的老师是风趣又和蔼的。故答案为funny,kind。
(4)句意:课后,佩德罗通常和他的新朋友一起___。根据文中“After class, I usually play basketball with my new friend, Oliver.”可知课后,佩德罗通常和他的新朋友一起打篮球。故答案为basketball。
42.(1)句意:佩德罗的篮球比赛在什么时候?它在____。A在2月10日,B在6月1日,C在3月18日。根据文中“We will have a basketball contest on March 18th.”可知佩德罗的篮球比赛在3月18日。故选C。
(2)句意:佩德罗和他的同学们在儿童节有________。A一场艺术展览,B一场儿童节派对,CA和B。根据文中“We are happy because we have a wonderful art show at school.”和“After the art show, we have a Children’s Day party.”可知佩德罗和他的同学们在儿童节有艺术展览和儿童节派对。故选C。
(3)句意:《我和我的祖国》这首歌是谁演唱的?A张鹏。B陈杰。C莎拉。根据文中“Zhang Peng, Nana and Mingming sing a Chinese song My Motherland and Me.”可知张鹏演唱《我和我的祖国》。故选A。
(4)句意:佩德罗在儿童节派对上________ 。A弹琵琶,B唱歌,C做游戏。根据文中“We play games and eat lots of delicious food.”可知佩德罗在儿童节派对上做游戏。故选C。
(5)句意:___是用于第二篇博客的。A唱歌,B拍照,C画画。根据文中“Zhang Peng, Nana and Mingming sing a Chinese song My Motherland and Me.”可知张鹏、娜娜和明明演唱一首中文歌曲《我和我的祖国》。故选A。
43.B B A A B 44.F F F T T
【导语】本文主要介绍了艾米的个人信息和健康饮食以及她的宠物。
43.(1)根据“I’m from Canada.”可知艾米来自加拿大,A英国,B加拿大,故选B。
(2)根据“I’m eleven years old now. ”可知艾米11岁。A12,B11,故选B。
(3)根据“I’m a student.”可知艾米是学生。A学生,B老师,故选A。
(4)根据“I’m tall and thin.”可知艾米又高又瘦,A高的,B胖的,故选A。
(5)根据“For breakfast, I have some bread, meat, fruit and milk.”可知艾米早餐吃面包,肉,水果和牛奶,故选B。
44.(1)句意:艾米经常为她的妈妈和爸爸做卡片。根据“I often draw a picture for them.”可知艾米经常为爸爸妈妈画画,句子和图片不符,故答案为F。
(2)句意:艾米的饮食是不健康的。根据“I have a healthy diet.”可知艾米的饮食是健康的,句子和短文不符,故答案为F。
(3)句意:毛毛是一只可爱的猫。根据“Its name is Maomao. It has a short tail and red eyes. It’s a rabbit.”可知毛毛是一只兔子,句子和短文不相符,故答案为F。
(4)句意:兔子有短尾巴和红色的眼睛。根据“It has a short tail and red eyes.”可知兔子有短尾巴和红色的眼睛。句子和短文相符,故答案为T。
(5)句意:兔子在箱子里。根据“Where is it Oh, It is in the box.”可知兔子在箱子里,句子和短文相符,故答案为T。
45.F F T T 46. (答案不唯一)
【导语】本文主要介绍了艾米一天的活动情况。
45.(1) 句意:在上午,艾米读书和看电视。根据文中“In the morning, I read books. I see and hear in online class(网课). I draw a line with my pencil. I put everything in my bag.”可知艾米在上午读书和上网课,不看电视,故答案为F。
(2) 句意:艾米午饭吃很多的蛋糕。根据文中“Cakes are yummy, but don’t eat too much!”可知蛋糕虽然美味,但是艾米不会吃太多,故答案为F。
(3) 句意:球和书一共花了13元。根据文中“The ball is five yuan. The book is eight yuan.”可知球5元,书8元,一共13元,故答案为T。
(4) 句意:艾米认为攒钱是好事。根据文中“Saving is good.”可知艾米认为攒钱是好事,故答案为T。
46.句意:我想要一些肉、蔬菜和水果。你呢?题干要求写一写自己的午餐想吃什么,不能和Amy的完全一样,答案不唯一,答语可为:我想要一些面条、蔬菜和果汁。noodles 面条,vegetables 蔬菜,juice 果汁,故答案为。
47.B B C 48.It is Sunday today. We can buy them from a supermarket.
【导语】本文讲了饺子。
47.(1)句意:在中国,最著名的食物是______。A面条,B饺子,C米饭,根据“The most well-known Chinese food is dumplings.”,可知是饺子,故选B。
(2)句意:中国人通常_____包饺子。A在餐馆里,B在家,C在超市里,根据“Usually people make dumplings at home.”,可知是在家,故选B。
(3)句意:我最喜欢_______饺子。A糖,B鸡蛋,C蔬菜和猪肉,根据“I like dumplings with vegetables and pork better than any other kinds.”,可知最喜欢蔬菜猪肉饺子,故选C。
48.(1)句意:今天是星期几?根据“Today is Sunday.”,可知是星期天,故答案为It is Sunday today.
(2)句意:如果我们没有时间做饺子,我们在哪里可以买到饺子?根据“If you have no time to make them, you can buy them from a supermarket.”,可知可以从超市买饺子,故答案为We can buy them from a supermarket.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)