/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年牛津上海版(深圳用)五年级英语上册核心考点精练
Module 1 Getting to know each other
考点05:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容,判断正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Everyone has his or her own hobby. For example, someone likes reading, someone likes swimming and someone likes painting. For me, dancing is my hobby. I started to dance many years ago. I often have two teachers—my mother and my music teacher. My mother teaches me when I’m at home on Sundays. My music teacher teaches me in her classes. I’m busy with my study, but I still dance every day. Now I’m a member of the chorus (合唱团) in our school. I’ll dance forever. I’m sure I can be a good dancer.
1.Skating is my own hobby. ( )
2.I have two teachers—my music teacher and my father. ( )
3.My mother teaches me at home. ( )
4.My music teacher teaches me in her house. ( )
5.I will be a good dancer in the future. ( )
Read and judge.请认真阅读短文,判断句子的意思与短文内容是(T)否(F)相符。
Liu Yang, Li Hui, Mike and I are good friends. Liu Yang is good at sports. He says he will be a member of Chinese National Men’s Basketball Team. Li Hui likes reading and writing. She wants to be a Chinese teacher when she grows up. Mike wants to help people when they’re ill(生病的). He wants to be a doctor like Zhong Nanshan. I love delicious food a lot and I often cook for my parents. I hope I will go to a cooking school in the future(未来).
6.I have four good friends. ( )
7.Liu Yang likes sports very much. ( )
8.Mike wants to be a doctor and help people. ( )
9.Li Hui wants to be an English teacher when she grows up. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
Hello! I’m Mary. I am a doctor. I work in the evening. I go to the hospital by car at 8:00 in the evening. So I eat dinner at 7:00 p.m. at home. I go home at 5:00 in the morning. I eat breakfast at 5:30 a.m. and then I go to sleep. I get up at 1:30 in the afternoon. Usually I eat lunch at 2:00 p.m. and read some books at about 2:30 p.m.. I like to watch TV from 4:00 p.m. to 5:00 p.m.. On the weekend, I usually play ping-pong with my family.
10.Mary works in a hospital. ( )
11.She goes to work at 8:00 a.m.. ( )
12.She gets up at 7:00 a.m.. ( )
13.In the afternoon, she often watches TV and reads some books. ( )
14.On the weekend, she usually goes shopping with her friends. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
I’m Li Feng. Here are the photos of my family. This is my grandmother. She was a singer. So she wore beautiful clothes. My grandfather was a doctor. But my father and my mother are teachers. They teach in different schools. My father teaches Chinese. But my mother teaches English. Oh, my grandmother is learning English now. My mother teaches her.
15.Li Feng’s father teaches English. ( )
16.Li Feng’s grandmother was a singer. ( )
17.Li Feng’s parents teach in the same school. ( )
18.Li Feng’s grandfather was a doctor. ( )
19.There are five people in his family. ( )
阅读短文,判断下列句子正T误F。
Sam is an English boy, but he is my pen friend. He is eleven years old. He lives in Beijing now. There are four people in his family: his father, his mother, his brother and he. His father is a policeman. His mother is a doctor. His brother, Tom, is sixteen years old. He is a middle school student. Now Sam is a student at Beijing Primary School. PE and science are his favorite subjects. He likes playing tennis and surfing the Internet.
20.Sam is an American boy. He is eleven years old. ( )
21.Sam lives in China now. Sam’s mother is a teacher. ( )
22.Science and music are Sam’s favorite subjects. ( )
23.He likes playing ping-pong. ( )
24.Sam and his brother are in the same school. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
Hi, I’m Mike. My father is a Maths teacher. He goes to work by bike every day. He often goes to work at seven o’clock. My mother is a nurse. She went to work at half past ten last night. She will go to work at ten o’clock tomorrow. She often goes to work by taxi. My brother is a policeman. He goes to work at a quarter to seven every day. He will go to work by car tomorrow, because he bought a new car yesterday. I love my family.
25.Mike’s father is a Chinese teacher. ( )
26.Mike’s mother is a nurse. ( )
27.Mike’s brother is a policeman. ( )
28.Mike’s father will buy a new car tomorrow. ( )
29.Mike’s mother goes to work by bus. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
Hello! I’m Linda. My birthday is in August. I have a birthday party with my friends every year. When is my father’s birthday It’s on the 25th of December. It’s also Christmas Day. We often have a big dinner together. My mother’s birthday is on the 8th of March. It’s also Women’s Day(妇女节). I usually buy some flowers and chocolates for my mum. My father always cooks a delicious dinner. We have fun on my mother’s birthday.
30.Linda’s birthday is in August. ( )
31.Her mother’s birthday is on Christmas Day. ( )
32.Her mother always cooks a delicious dinner on Women’s Day. ( )
33.Linda usually buys flowers and chocolates for her mum. ( )
34.They have fun on her mother’s birthday. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello! I’m Chen Jie. I'm very helpful. On the weekend, I always help my mother wash the clothes. Today is September 9th, it’s my birthday. I’m very happy because I go to the zoo with my mother. The zoo is so big. I can see many cute animals there and I can take pictures for them. I want to feed (喂食) the animals, but the sign says “No feeding”.
35.Chen Jie is helpful at home. ( )
36.Chen Jie sometimes washes clothes on the weekend. ( )
37.Chen Jie goes to the zoo with her parents. ( )
38.They feed the animals at the zoo.
39.Chen Jie takes pictures for the kittens at the zoo. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name is John. I’m 13 years old. My birthday is on China’s National Day. On my birthday, my family will have a birthday party for me. Usually I go to school at 7:30. I have four classes in the morning and three classes in the afternoon. After school, I come back home at 5:30. On the weekend, I often read books, do my homework and watch TV. I like winter best. Because I can make a snowman.
40.John is thirteen years old. ( )
41.John’s birthday is in November. ( )
42.John has six classes every day. ( )
43.John often reads books, does his homework and watches TV on the weekend. ( )
44.Spring is John’s favourite season. ( )
阅读 Pedro’s birthday party 邀请函,完成任务。判断下面句子是(T)否(F)与其内容相符合。
Birthday Party
WHEN: May 4th, 9:00 a.m.
WHERE: Pedro’s home
WHAT: We will sing and dance. We will play games. We will read riddles. We will eat a birthday cake and other delicious food. And you will meet my AI Robot Tom.
RSVP: Will you come to the party Please send an email by April 30th.
45.This is an English party. ( )
46.The party is on April 30th. ( )
47.The party will start at 9:00 p.m. ( )
48.The party is at Pedro’s home. ( )
49.You will dance at the party. ( )
阅读短文,判断以下五个小题的正(T)误(F)。
Fran’s birthday is coming! Sandy, Simon and I are going to make a beautiful card and a colorful kite for her. First, I do some research online to learn how to make a kite. Simon and Sandy buy some paper and bamboo. Then, we cut the bamboo and the paper, draw a picture on the paper and paint it with a brush. Lastly, we glue the paper on the bamboo and tie a string to the kite. It’s very beautiful. Finally, we write “Happy Birthday, Fran!” on the card.
On her birthday, we give the card and kite to her. She smiles and says, “Thank you! I love them!”. Everyone is happy!
50.Sandy’s birthday is coming. ( )
51.Simon does some research online. ( )
52.The kite is very beautiful. ( )
53.We write “Happy Birthday, Sandy!” on the card. ( )
54.Fran likes our birthday gifts. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name’s Tim. I’m in a new school now. There are many sports clubs in my school, such as Football Club, Basketball Club, Running Club and so on. I like table tennis very much. But I’m not good at it, So I’d like to join it and practice more. Tom runs fast and he likes running. He would like to join the Running Club. John jumps very high. He would like to join the Basketball Club. What club would Ann like to join She likes swimming ,so she would like to join the Swimming Club.
55.There are many sports clubs in Tim’s school. ( )
56.Tim would like to join the Running Club. ( )
57.Tom would like to join the Basketball Club. ( )
58.John jumps high. ( )
59.Ann doesn’t like swimming. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
It’s four o’clock in the afternoon now. Classes are over. Some students are making paper flowers and some students are reading books. Some students are flying model planes in the playground. My friends Yang Ling and Mike are playing chess in the classroom. They can play very well. Nancy is playing cards with Liu Tao. Su Yang and Helen are not in the classroom. They are in the library. Perhaps they are cleaning the library.
60.It’s 5:00 now. ( )
61.Mike and Yang Ling are playing chess. ( )
62.Nancy and Liu Tao are playing cards. ( )
63.Helen is in the classroom. ( )
64.Su Yang and Nancy are cleaning the library. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
My Lovely School
My school is really charming. There are numerous colorful flowers and tall trees all around. The main building is huge and modern. We possess a large sports field where we often play basketball and run. On the first floor of the building, there lies a well-equipped library full of interesting books. The classrooms are mainly located on the second and third floors. My classroom is on the second floor. It’s spacious, with bright windows and clean desks. I truly love my school because it provides a wonderful learning environment.
65.The main building of the school is small. ( )
66.There is a sports field in the school. ( )
67.The library is on the third floor. ( )
68.Most classrooms are on the second and third floors. ( )
69.The writer dislikes his/her school. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Hi! I’m Wang Tao. I’m a boy. I’m 12 years old. I’m from China. I’m friendly and funny. My favourite food is fish. This is my Chinese teacher. She is Ms. Wang. She is friendly. Sometimes she is strict. We have Chinese on Mondays and Fridays. And we have reading class on Wednesdays. I like storybooks.
70.Wang Tao is a funny and friendly boy. ( )
71.Wang Tao likes beef. ( )
72.Ms. Wang is friendly and strict. ( )
73.Wang Tao can read storybooks on Mondays and Wednesdays. ( )
74.Wang Tao has Chinese on Mondays and Fridays. ( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.F 3.T 4.F 5.T
【导语】本文主要讲的是我的兴趣爱好。
1.句意:滑冰是我自己的爱好。由文中“For me, dancing is my hobby. 对于我来说,跳舞是我的爱好。”可知我的爱好是跳舞,句子与原文不符,故答案为F。
2.句意:我有两个老师—我的音乐老师和我的父亲。由文中“I often have two teachers—my mother and my music teacher. 我经常有两个老师—我的妈妈和我的音乐老师。”可知句子与原文不符,故答案为F。
3.句意:我妈妈在家教我。由文中“My mother teaches me when I’m at home on Sundays. 当我周日在家的时候我妈妈教我。”可知句子与原文相符,故答案为T。
4.句意:我的音乐老师在她的房子里教我。由文中“My music teacher teaches me in her classes. 我的音乐老师在她的课上教我。”可知句子与原文不符,故答案为F。
5.句意:我将来会成为一名优秀的舞者。由文中“I’m sure I can be a good dancer. 我确定我会成为一名好的舞者。”可知句子与原文相符,故答案为T。
6.F 7.T 8.T 9.F
【导语】本文讲了几个人理想的职业。
6.句意:我有四个好朋友。根据“Liu Yang, Li Hui, Mike and I are good friends.”,可知作者有三个好朋友,故答案为F。
7.句意:刘洋非常喜欢运动。根据“Liu Yang is good at sports.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
8.句意:迈克想当医生,帮助别人。根据“Mike wants to help people when they’re ill(生病的). He wants to be a doctor like Zhong Nanshan.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
9.句意:李慧长大后想当一名英语老师。根据“Li Hui likes reading and writing. She wants to be a Chinese teacher when she grows up.”,可知想当语文老师,故答案为F。
10.T 11.F 12.F 13.T 14.F
【导语】本文是关于玛丽每天的工作作息。
10.句意:玛丽在医院工作。根据原文“I am a doctor. I go to the hospital by car at 8:00 in the evening.”可知玛丽是一名医生。她晚上8:00开车去医院上班。所以题干叙述正确,故答案为T。
11.句意:她早上8:00去上班。根据原文“I go to the hospital by car at 8:00 in the evening.”可知玛丽晚上8:00开车去医院上班。不是早上,所以题干叙述错误,故答案为F。
12.句意:她早上7:00起床。根据原文“I get up at 1:30 in the afternoon.”可知玛丽在下午1:30起床。所以题干叙述错误,故答案为F。
13.句意:下午,她经常看电视并读一些书。根据原文“Usually I eat lunch at 2:00 p.m. and read some books at about 2:30 p.m.. I like to watch TV from 4:00 p.m. to 5:00 p.m..”可知通常玛丽在下午2:00吃午饭并在2:30读一些书。玛丽喜欢从下午4:00到5:00看电视。所以下午她经常看电视并读一些书,所以题干叙述正确,故答案为T。
14.句意:在周末,她通常跟朋友去购物。根据原文“On the weekend, I usually play ping-pong with my family.”可知在周末,玛丽通常跟家人去打乒乓球。所以题干叙述错误,故答案为F。
15.F 16.T 17.F 18.T 19.T
【导语】本文介绍了李峰的家人的职业。
15.句意:李峰的父亲教英语。根据“My father teaches Chinese.”可知李峰的爸爸教语文,而不是教英语。故答案为F。
16.句意: 李峰的奶奶是一名歌手。根据“This is my grandmother. She was a singer.”可知李峰的奶奶以前是一名歌手。故答案为T。
17.句意:李峰的父母在同一所学校教书。 根据“They teach in different schools.”可知李峰的父母在不同的学校教学。故答案为F。
18.句意: 李峰的爷爷是一名医生。根据"My grandfather was a doctor.”可知李峰的爷爷以前是一名医生。故答案为T。
19.句意: 他家有五口人。通读全文可知李峰的家里有李峰、他的爸爸、妈妈、爷爷、奶奶共5个人。故答案为T。
20.F 21.F 22.F 23.T 24.F
【导语】本文介绍了笔友山姆和山姆的家人。
20.句意:山姆是一个美国男孩。他十一岁了。根据“Sam is an English boy, but he is my pen friend. He is eleven years old.”,可知山姆是一个英国男孩,故答案为F。
21.句意:山姆现在住在中国。山姆的母亲是一名教师。根据“He lives in Beijing now. His mother is a doctor.”,可知山姆的母亲是一名医生,故答案为F。
22.句意:科学和音乐是山姆最喜欢的科目。根据“PE and science are his favorite subjects.”,可知体育和科学是山姆最喜欢的科目,故答案为F。
23.句意:他喜欢打乒乓球。根据“He likes playing tennis and surfing the Internet.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
24.句意:山姆和他的哥哥在同一所学校。根据“His brother, Tom, is sixteen years old. He is a middle school student. Now Sam is a student at Beijing Primary School.”,可知山姆和哥哥不在一所学校,故答案为F。
25.F 26.T 27.T 28.F 29.F
【导语】本文介绍了迈克的一家人。
25.句意:迈克的爸爸是一名语文老师。根据“My father is a Maths teacher.”,可知迈克的爸爸是一名数学老师,故答案为F。
26.句意:迈克的妈妈是一名护士。根据“My mother is a nurse.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
27.句意:迈克的哥哥是一名警察。根据“My brother is a policeman.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
28.句意:迈克的爸爸明天要买一辆新车。根据全文可知没有说迈克的爸爸要买一辆新车,故答案为F。
29.句意:迈克的妈妈坐公共汽车去上班。根据“She often goes to work by taxi.”,可知迈克的妈妈经常坐出租车去上班,故答案为F。
30.T 31.F 32.F 33.T 34.T
【导语】本文主要讲述了琳达一家人各自的生日是如何过的。
30.句意:琳达的生日在八月。根据“I’m Linda. My birthday is in August.”可知琳达的生日在八月,题干与短文内容相符,故答案为T。
31.句意:她妈妈的生日在圣诞节。根据“When is my father’s birthday It’s on the 25th of December. It’s also Christmas Day.”可知爸爸的生日在圣诞节,题干与短文内容不符,故答案为F。
32.句意:她妈妈总是在妇女节做美味的晚餐。根据“My father always cooks a delicious dinner”可知爸爸总是在妇女节做美味的晚餐,题干与短文内容不符,故答案为F。
33.句意:琳达通常为妈妈买花和巧克力。根据“I usually buy some flowers and chocolates for my mum.”可知琳达通常为妈妈买花和巧克力,题干与短文内容相符,故答案为T。
34.句意:他们在她妈妈的生日时玩得很开心。根据“We have fun on my mother’s birthday.”可知他们在她妈妈的生日时玩得很开心,题干与短文内容相符,故答案为T。
35.T 36.F 37.F 38.F 39.F
【导语】本文主要讲述了陈杰的周末及生日活动。
35.句意:陈杰在家是爱帮忙的。根据文中“I'm very helpful.”可知陈杰是爱帮忙的,句子与原文相符,故答案为T。
36.句意:陈杰周末有时候在家洗衣服。根据文中“On the weekend, I always help my mother wash the clothes.”可知陈杰总是在周末帮妈妈洗衣服,句子与原文不符,故答案为F。
37.句意:陈杰和父母去动物园。根据文中“I’m very happy because I go to the zoo with my mother.”可知陈杰只和妈妈去动物园,不是和父母,句子与原文不符,故答案为F。
38.句意:他们在动物园里喂动物。根据文中“I want to feed (喂食) the animals, but the sign says “No feeding”.”可知他们想要喂动物,但是动物园里有“禁止喂食”的标志,句子与原文不符,故答案为F。
39.句意:陈杰在动物园里为小猫拍照。根据文中“I can see many cute animals there and I can take pictures for them.”可知陈杰在动物园里为可爱的动物们拍照,句子与原文不符,故答案为F。
40.T 41.F 42.F 43.T 44.F
【导语】本文介绍了John的年龄、生日、日常课程安排、周末活动以及最喜欢的季节。
40.句意:John十三岁。根据“I’m 13 years old.”可知John十三岁,故答案为T。
41.句意:John的生日在十一月。根据“My birthday is on China’s National Day.”可知John的生日在十月,因为国庆节是10月1日,故答案为F。
42.句意:John每天有六节课。根据“I have four classes in the morning and three classes in the afternoon.”可知John每天有7节课,故答案为F。
43.句意:John周末经常读书、做作业和看电视。根据“On the weekend, I often read books, do my homework and watch TV.”可知John周末经常读书、做作业和看电视,故答案为T。
44.句意:春天是John最喜欢的季节。根据“I like winter best.”可知John最喜欢的季节是冬天,故答案为F。
45.F 46.F 47.F 48.T 49.T
【导语】本文介绍佩德罗生日派对的邀请函内容。
45.句意:这是一场英语派对。根据邀请函标题“Birthday Party”,可知这是生日派对,而不是英语派对,故答案为F。
46.句意:派对是在4月30日。根据派对时间“WHEN: May 4th, 9:00 a.m.”,可知派对是在5月4日举行,而不是4月30日,故答案为F。
47.句意:派对将在晚上九点开始。根据派对时间“WHEN: May 4th, 9:00 a.m.”,可知派对是在5月4日早上九点举行,而不是晚上九点,故答案为F。
48.句意:派对(地点)是在佩德罗的家。根据“WHERE: Pedro’s home”,可知派对是在佩德罗家举行,故答案为T。
49.句意:派对上你可以跳舞。根据派对活动“We will sing and dance.”,可知派对上可以唱歌跳舞,故答案为T。
50.F 51.F 52.T 53.F 54.T
【导语】本文主要介绍作者和朋友一起做了一张贺卡和一个风筝作为给弗兰的生日礼物。
50.句意:桑迪的生日要到了。根据“Fran’s birthday is coming!”可知是弗兰的生日要到了,故答案为F。
51.句意:西蒙在网上做一些研究。根据“First, I do some research online to learn how to make a kite.”可知是作者在网上做了一些研究,故答案为F。
52.句意:风筝是很漂亮的。根据“It’s very beautiful.”可知是很漂亮的,故答案为T。
53.句意:我们在卡片上写上“生日快乐,桑迪!”。根据“we write “Happy Birthday, Fran!” on the card.”可知是写“生日快乐,弗兰!”,故答案为F。
54.句意:弗兰喜欢我们的生日礼物。根据“She smiles and says, “Thank you! I love them!”.”可知弗兰喜欢这个生日礼物,故答案为T。
55.T 56.F 57.F 58.T 59.F
【导语】本文主要介绍了几个学生想要加入什么俱乐部。
55.句意:在蒂姆的学校有许多俱乐部。根据“There are many sports clubs in my school, such as Football Club, Basketball Club, Running Club and so on.”可知在蒂姆的学校有许多俱乐部,句子和短文相符,故答案为T。
56.句意:蒂姆想要加入跑步俱乐部。根据“I like table tennis very much. But I’m not good at it, So I’d like to join it and practice more.”可知蒂姆想要加入乒乓球俱乐部,句子和短文不符,故答案为F。
57.句意:汤姆想要加入篮球俱乐部。根据“Tom runs fast and he likes running. He would like to join the Running Club.”可知汤姆想要加入跑步俱乐部,句子和短文不符,故答案为F。
58.句意:约翰跳得高。根据“John jumps very high.”可知约翰跳得高,句子和短文相符,故答案为T。
59.句意:安不喜欢游泳。根据“What club would Ann like to join She likes swimming ,so she would like to join the Swimming Club.”可知安喜欢游泳,句子和短文不符,故答案为F。
60.F 61.T 62.T 63.F 64.F
【导语】本文主要介绍了下课后学生们的活动。
60.句意:现在是5点。根据文中“It’s four o’clock in the afternoon now.”可知现在是下午4点。题干与原文不符,故答案为F。
61.句意:迈克和杨玲正在下棋。根据文中“My friends Yang Ling and Mike are playing chess in the classroom.”可知迈克和杨玲正在下棋。题干与原文相符,故答案为T。
62.句意:南希和刘涛正在玩纸牌。根据文中“Nancy is playing cards with Liu Tao.”可知南希和刘涛正在玩纸牌。题干与原文相符,故答案为T。
63.句意:海伦在教室里。根据文中“Su Yang and Helen are not in the classroom.”可知海伦不在教室里。题干与原文不符,故答案为F。
64.句意:苏阳和南希正在打扫图书馆。根据文中“Su Yang and Helen are not in the classroom. They are in the library. Perhaps they are cleaning the library.”可知苏阳和海伦可能正在打扫图书馆。题干与原文不符,故答案为F。
65.F 66.T 67.F 68.T 69.F
【导语】本文主要介绍了作者的学校。
65.句意:学校的主楼很小。由文中“The main building is huge and modern.” 可知学校的主楼很大。故答案为F。
66.句意:在学校里有一个运动场。由文中“We possess a large sports field where we often play basketball and run.” 可知学校拥有一个大的运动场,故答案为T。
67.句意:图书馆在三楼。由文中“On the first floor of the building, there lies a well-equipped library full of interesting books.” 可知图书馆在一楼,故答案为F。
68.句意:大部分教室在二楼和三楼。由文中“The classrooms are mainly located on the second and third floors.” 可知教室主要在二楼和三楼,故答案为T。
69.句意:作者不喜欢他/她的学校。由文中“I truly love my school because it provides a wonderful learning environment.” 可知作者喜欢学校,故答案为F。
70.T 71.F 72.T 73.F 74.T
【导语】本文主要介绍王涛的个人信息及其老师和在学校的课程。
70.句意:王涛是一个有趣且友好的男孩。根据“I’m friendly and funny.”可知是有趣且友好的,故答案为T。
71.句意:王涛喜欢牛肉。根据“My favourite food is fish.”可知喜欢鱼肉,故答案为F。
72.句意:王老师是友好的和严格的。根据“She is friendly. Sometimes she is strict.”可知是友好的和严格的,故答案为T。
73.句意:王涛能在周一和周三看故事书。根据“And we have reading class on Wednesdays. I like storybooks.”可知是周三能看故事书,故答案为F。
74.句意:王涛在周一和周五有语文课。根据“We have Chinese on Mondays and Fridays.”可知是周一和周五有语文课,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)