/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年牛津上海版(试用本)五年级英语上册核心考点精练
Module 1 Getting to know you
考点09:阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Tom is seven years old. He goes to school every day. The school is far from his home. So he goes there by taxi and comes back home on time (准时). But today he is late. His mother asks him, “Why are you late today ” “I am in the headmaster’s (校长) office.” “Why do you go to the headmaster’s office ” “Because my teacher asks us a question in class, and nobody (没人) can answer it, but I can.” “It’s good to answer the teacher’s questions.” “But the question is ‘Who puts glue on my chair ”
1.Tom is a school boy. ( )
2.Tom goes to school by bus. ( )
3.Tom goes to his mother's office today. ( )
4.Tom’s school is near his home. ( )
5.Tom is a good boy. ( )
It is Saturday. The sun is shining. Danny and his parents are at the corner of the street.
Mum: Danny, this is Huaihai Road. How busy it is!
Danny: Yes, there are a lot of cars and buses on the road. Mum, I’m hungry. I want to go to KFC. It’s over there. It’s opposite the underground station.
Dad: Right, we must cross the road. Look! There are no buses or cars now! Let’s go.
Mum: Wait a minute! There is the red man. We can’t cross the road. Oh, look! The car runs very quickly. It’s dangerous.
Danny: All right, Mum. There is the green man. Let’s go.
Mum: We can’t go this way. We must walk on the zebra crossings.
Dad: But this way is short. OK. We walk on the zebra crossings. We must obey the rules.
Mum: OK. Danny, don’t hurry. Don’t run.
Danny: But I’m very hungry. You must look at the left side first, and then the right side. Because even if the traffic light is red, the cars can turn right.
6.KFC is opposite the underground station. ( )
7.There are no cars or buses on the road. Dad wants to cross the road. ( )
8.Now traffic light is green. They can cross the road everywhere. ( )
9.They don’t walk on the zebra crossings when they cross the road. ( )
10.It’s dangerous to run when you cross the road. ( )
It’s three o'clock on Monday afternoon. The children in 4B are having an art class. Alice wants some brushes and some paints. Danny wants some tape and some felt pens. Peter wants to cut the paper. He needs a pair of scissors. Ben and Kitty want some water, some paper and glue. They are making cards. They are noisy.
11.Today is Monday. ( )
12.The children are having a Music lesson. ( )
13.Danny wants some brushes. ( )
14.Peter needs a pair of scissors. ( )
15.They are noisy. ( )
阅读短文,判断句子的正(T)误(F)。
Today is the tenth of September. It is Sunday. It's a sunny day. It's Jill's birthday. Jill and her family go to the Century Park together. And they have a picnic in the park. Jill receives many presents from her parents. Jill's mother gives Jill a new watch. It's pink. It's very beautiful. Jill's father gives her a pencil case. It's long. It's smooth and hard. It's super. Jill is very happy today.
16.Jill's birthday is on the tenth of October. ( )
17.Today is a sunny day. ( )
18.Jill and her friends go to the Century Park together. ( )
19.Jill's mother gives Jill a pink watch. ( )
20.Jill's grandfather gives her a long, smooth and hard pencil case. ( )
阅读短文,判断句子的正(T)误(F)。
Kitty: Alice, today is the sixth of August. It's my birthday.
Alice: Happy Birthday!
Kitty: Thank you. Would you like to come to my birthday party
Alice: OK. I’d like to.
Kitty: When is your birthday, Alice
Alice: My birthday is on the twenty-fourth of September.
Kitty: Oh, it's in the next month.
21.Alice's birthday is on the sixth of August. ( )
22.Today is Kitty's birthday. ( )
23.Kitty would come to Alice's birthday party. ( )
24.Alice's birthday is on the next day. ( )
25.Alice's birthday is on the twentieth of September. ( )
阅读短文,判断下列句子是否符合短文内容,符合的用“T”表示,不符合的用“F”表示。
Martin is six years old. He is a student of Grade One. His home is not far from the school, so he goes to school and comes home on foot. He usually goes home from school at a quarter past five, but today he is late. His mother asks him, "Why are you late today, Martin "
"Miss Green is very angry. She sends (送) me to the headmaster (校长) after school," Martin answers.
"What Why does she send you to the headmaster " Mum asks.
"Because she asks a question, nobody can answer but I can."
Mum is angry, "Why does she send you, then Why doesn't she send your stupid (愚蠢的)classmates "
"Because her question is 'who puts glue on my chair ' Martin answers.
26.Martin walks to school every day. ( )
27.Martin goes home from school at a quarter past five today. ( )
28.Martin's classmates are all stupid. ( )
29.Martin puts the glue on the teacher's chair. ( )
30.Martin's mother is happy at last. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
Hello! I’m Linda. My birthday is in August. I have a birthday party with my friends every year. When is my father’s birthday It’s on the 25th of December. It’s also Christmas Day. We often have a big dinner together. My mother’s birthday is on the 8th of March. It’s also Women’s Day(妇女节). I usually buy some flowers and chocolates for my mum. My father always cooks a delicious dinner. We have fun on my mother’s birthday.
31.Linda’s birthday is in August. ( )
32.Her mother’s birthday is on Christmas Day. ( )
33.Her mother always cooks a delicious dinner on Women’s Day. ( )
34.Linda usually buys flowers and chocolates for her mum. ( )
35.They have fun on her mother’s birthday. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Joy is going to have a birthday party on Sunday. Andy wants to buy something special for Joy. He sits on the sofa and says to himself, “What should I buy for her A book A toy ” Andy turns on the TV. A man is talking about a toy dog. Joy likes dogs very much. So Andy wants to buy a toy dog for her. On Joy’s birthday, many friends come. They all bring gifts for Joy. Everyone says they will give Joy a surprise. After Joy opens the gift boxes, she is really surprised, because there are five toy dogs. Each of her friends gives her a toy dog as a birthday gift, It’s so funny.
36.Joy’s birthday party is on Saturday. ( )
37.Joy likes cats very much. ( )
38.Andy wants to buy something special for Joy. ( )
39.Many friends come to Joy’s birthday party. ( )
阅读理解。根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Last Sunday, they had a birthday party for Chen Jie. Amy is younger than Lily, but Lily is shorter and thinner. And Amy looks stronger. They went to a shop last week. They bought some gifts for Chen Jie. Lily bought a doll for her. They went to the zoo in the afternoon. They saw elephants there. They went boating in the lake. They were very happy.
40.Chen Jie is taller than Lily. ( )
41.They went to a shop last month. ( )
42.Lily bought a doll for Chen Jie. ( )
43.They went swimming in the lake. ( )
44.They were happy on Amy’s birthday party. ( )
根据短文内容判断正(T)误(F)。
Teachers are the greatest (最棒的) people in the world. They teach us how to write and read. They are kind to every student. Sometimes they are strict, but they are still our best friends. It is Teachers’ Day on September 10th every year. On that day we usually give our teachers cards or flowers to show our thanks. I want to say thank you to my teachers for helping me when I am in trouble (麻烦). I love my teachers and I want to be a teacher when I grow up.
45.Teachers’ Day is on September 1st every year. ( )
46.Teachers teach us how to write and read. ( )
47.We usually give our teachers food and drink to show our thanks. ( )
48.Teachers are always strict. ( )
49.I want to be a teacher. ( )
小猫Coco有一个幸福的家庭,她正在向大家介绍。阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Hello! I am Coco. I am a cat. Look, this is my family. See We are black and we have long tails. This is my father. He is short. He is a policeman. This is my mother. She is short, too. She is a doctor. I often (经常) help my father and mother. We work together. This is my sister. She is a student. We play together. I love my family!
50.Coco has a long tail. ( )
51.Coco’s father is tall. ( )
52.Coco’s mother is a doctor. ( )
53.Dad, Mum and Coco often play together. ( )
54.Coco’s brother is a student. ( )
孙颖莎是中国乒乓球运动员。请阅读关于孙颖莎的短文,根据其内容判断句子正(T)误(F)。
Sun Yingsha is a famous Chinese ping-pong player. She was born in 2000 in Hebei, China. She started playing ping-pong when she was only 5 years old. Every day, she practised hard.
At first, it was difficult. She lost many matches (比赛) when she was young, but she never gave up (放弃). She wanted to become the best player in the world. In 2017, she won her first big match. People called her a “rising star (明日之星)”.
In 2021, Sun Yingsha won a gold medal (金牌) at the Tokyo Olympics. She was very happy, but she knew she must keep working hard. Now she is one of the best players in the world. Her story teaches us hard work and never giving up are important.
55.Sun Yingsha comes from Hebei, China. ( )
56.Sun Yingsha started playing ping-pong when she was six years old. ( )
57.Sun Yingsha never lost any matches when she was young. ( )
58.Sun Yingsha won a gold medal at the Tokyo Olympics in 2021. ( )
59.Sun Yingsha’s story tells us we should work hard and keep trying. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Look! These people work in a factory. They are factory workers. They make toys, clothes and cars.
Teachers help us study new things. They teach us Chinese, English and many other things. Teachers help us grow clever(聪明的).
Drivers are also very important. They drive buses, taxis or trucks. Drivers take people or goods(货物) to different places.
All jobs are good and important. They make the world(世界) nice. What can students do They need to study hard.
60.Factory workers do not make clothes. ( )
61.Teachers only(只是) teach us maths and English. ( )
62.Drivers take people or goods to different places. ( )
63.All jobs are important. ( )
64.Students need to study hard. ( )
阅读短文,判断下列句子是(T)否(F)与短文内容相符。
People go to work in different ways. Some people go to work on foot or by bike, because they don’t live very far. Some people drive cars to work. It’s fast but it’s also expensive.
Now, in some big cities, like Xuzhou, many people like to take the metro to go to work. It’s cheap and fast. There are many metro lines(地铁线) in Xuzhou now: Line 1, Line 2, Line 3. How can you find a metro station in Xuzhou When you see a sign of, you can find a metro station nearby. When we take the metro, we must pay attention to the signs, such as(例如) “Don’t eat or drink in the metro” and “Don’t touch the door”.
65.There are four metro lines in Xuzhou now. ( )
66.People like to go to work by metro because it’s cheap and fast. ( )
67.When you see a sign of , you can find a metro station nearby. ( )
68.We can eat an apple in the metro. ( )
69.It’s right to touch the door in the metro. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F).
Trains
There are many kinds of trains in the world. There are fast trains and slow trains. Some trains run under the ground, some trains run above rivers and some trains run through hills.
In big cities, the streets are usually very busy. So trains usually run under the ground or on a rail (铁轨) above the streets. They carry people into and out of the city.
They can run over rivers. People build many bridges (桥) over the rivers. Trains can easily run over the water.
Trains are very useful. People can go to places far away from their homes by train.
70.There are a few kinds of trains in the world. ( )
71.Trains only (只有) can run on the ground. ( )
72.In big cities, the train always run under the ground. ( )
73.Trains cannot run over big rivers. ( )
74.With trains, people can travel to places far away. ( )
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.F 3.F 4.F 5.F
【分析】本文主要介绍了汤姆今天回家晚的原因。
1.句意:汤姆是个小学生。根据Tom is seven years old. He goes to school every day.,可知汤姆是个小学生,故答案为T。
2.句意:汤姆乘公共汽车去上学。根据So he goes there by taxi and comes back home on time (准时).,可知汤姆乘出租车去上学,故答案为F。
3.句意:汤姆今天去他妈妈的办公室。根据I am in the headmaster’s (校长) office.,可知汤姆今天去了校长办公室,故答案为F。
4.句意:汤姆的学校在他家附近。根据The school is far from his home.,可知学校离他家很远,故答案为F。
5.句意:汤姆是个好孩子。根据文章描述可知汤姆不是好孩子,故答案为F。
6.T 7.T 8.F 9.F 10.T
【分析】对话大意:在一个星期六,丹尼饿了,他想去对面KFC店买吃的,妈妈嘱咐他注意交通安全。
6.题干句意:KFC在地铁站的对面。根据I want to go to KFC. It’s over there. It’s opposite the underground station.可知题干正确,故答案为T。
7.题干句意:马路上没有小汽车和公共汽车。爸爸想穿过马路。根据Dad: Right, we must cross the road. Look! There are no buses or cars now! Let’s go.可知题干正确,故答案为T。
8.题干句意:现在交通灯是绿色。他们可以在任何一个地方穿过马路。根据Danny: All right, Mum. There is the green man. Let’s go.Mum: We can’t go this way. We must walk on the zebra crossings.可知他们必须走斑马线。故题干错误,故答案为F。
9.题干句意:当他们穿过马路的时候他们不走斑马线。根据Dad: But this way is short. OK. We walk on the zebra crossings. We must obey the rules.可知他们走斑马线。故题干错误,故答案为F。
10.题干句意:当穿过马路的时候跑是很危险的。根据Mum: OK. Danny, don’t hurry. Don’t run.可知题干正确,故答案为T。
11.T 12.F 13.F 14.T 15.T
【分析】短文大意:描述学生在上美术课情景。
11.句意:今天是周一。由句子It’s three o'clock on Monday afternoon. 可知今天是周一。故答案为T。
12.句意:孩子们在上一节音乐课。由句子The children in 4B are having an art class. 可知他们在上美术课。故答案为F。
13.句意:丹尼想要一些刷子。由句子Danny wants some tape and some felt pens. 可知丹尼需要一些胶水和一些水彩笔。故答案为F。
14.句意:皮特需要一把剪刀。由句子Peter wants to cut the paper. He needs a pair of scissors.可知皮特需要一把剪刀。故答案为T。
15.句意:他们是吵闹的。由句子They are noisy.知他们很吵。故答案为T。
16.F 17.T 18.F 19.T 20.F
【详解】1. 句意:Jill的生日在十月十日。根据文中Today is the tenth of September.和It's Jill's birthday. 可知,今天是九月十日。今天是Jill的生日。句意与原文不符,故答案为F。
2. 句意:今天是晴朗的一天。根据文中It's a sunny day.可知,今天是晴朗的一天。句意与原文相符,故答案为T。
3. 句意:Jill和她的朋友一起去世纪公园。根据文中Jill and her family go to the Century Park together. 可知,Jill和她的家人一起去世纪公园。句意与原文不符,故答案为F。
4. 句意:Jill的妈妈给了Jill一个粉色的手表。根据文中Jill's mother gives Jill a new watch. It's pink. 可知,Jill的妈妈给了Jill一个新的手表。是粉色的。句意与原文相符,故答案为T。
5. 句意:Jill的爷爷给她一个又长又光滑又硬的铅笔盒。根据文中Jill's father gives her a pencil case. It's long. It's smooth and hard. 可知,Jill的爸爸给了她一个铅笔盒。它又长又光滑又硬。句意与原文不符,故答案为F。
21.F 22.T 23.F 24.F 25.F
【详解】1. 句意:Alice的生日在八月六日。根据文中Kitty: Alice, today is the sixth of August. It's my birthday.可知,今天是八月六日,是说话人Kitty的生日,而不是Alice的生日,故答案为F。
2. 句意:今天是Kitty的生日。根据文中Kitty: Alice, today is the sixth of August. It's my birthday.可知,今天是八月六日,是说话人Kitty的生日。故答案为T。
3. 句意:Kitty将去参加Alice的生日聚会。根据文中Kitty: Thank you. Would you like to come to my birthday party Alice: OK. I’d like to.可知,是Kitty邀请Alice去参加Kitty的生日聚会,Alice也同意参加,故答案为F。
4. 句意:Alice的生日在第二天。根据文中Alice: My birthday is on the twenty-fourth of September. Kitty: Oh, it's in the next month.可知,Alice生日在九月二十四日,在下一个月。而不是第二天,故答案为F。
5. 句意:Alice的生日在九月二十日。根据文中Alice: My birthday is on the twenty-fourth of September. 可知,Alice生日在九月二十四日,故答案为F。
26.T 27.F 28.F 29.T 30.F
【分析】短文大意:马丁在学校被叫去见校长的故事。
26.句意:马丁每天步行去上学。根据His home is not far from the school, so he goes to school and comes home on foot.可知该句是正确的,故答案为T。
27.句意:马丁今天在五点一刻从学校回家的。根据He usually goes home from school at a quarter past five, but today he is late.可知今天迟到了,故该句是错误的,故答案为F。
28.句意:马丁的同班同学们都很傻。根据Why doesn't she send your stupid (愚蠢的)classmates " "Because her question is 'who puts glue on my chair ' Martin answers.可知是马丁很傻,故该句是错误的,故答案为F。
29.句意:马丁把胶水放到了老师的椅子上。根据"Because her question is 'who puts glue on my chair ' Martin answers.可知该句是正确的,故答案为T。
30.句意:马丁的妈妈最后很高兴。根据整篇文章可判断马丁的妈妈最后一定不高兴,故该句是错误的,故答案为F。
31.T 32.F 33.F 34.T 35.T
【导语】本文主要讲述了琳达一家人各自的生日是如何过的。
31.句意:琳达的生日在八月。根据“I’m Linda. My birthday is in August.”可知琳达的生日在八月,题干与短文内容相符,故答案为T。
32.句意:她妈妈的生日在圣诞节。根据“When is my father’s birthday It’s on the 25th of December. It’s also Christmas Day.”可知爸爸的生日在圣诞节,题干与短文内容不符,故答案为F。
33.句意:她妈妈总是在妇女节做美味的晚餐。根据“My father always cooks a delicious dinner”可知爸爸总是在妇女节做美味的晚餐,题干与短文内容不符,故答案为F。
34.句意:琳达通常为妈妈买花和巧克力。根据“I usually buy some flowers and chocolates for my mum.”可知琳达通常为妈妈买花和巧克力,题干与短文内容相符,故答案为T。
35.句意:他们在她妈妈的生日时玩得很开心。根据“We have fun on my mother’s birthday.”可知他们在她妈妈的生日时玩得很开心,题干与短文内容相符,故答案为T。
36.F 37.F 38.T 39.T
【导语】本文写安迪给朋友乔伊买生日礼物的故事。
36.句意:乔伊的生日聚会是在周六。根据“Joy is going to have a birthday party on Sunday.”,可知乔伊的生日聚会是在周日,而不是周六,故答案为F。
37.句意:乔伊非常喜欢猫。根据“Joy likes dogs very much.”,可知乔伊喜欢狗,而不是猫,句意与短文不符,故答案为F。
38.句意:安迪想给乔伊买特别的东西。根据“Andy wants to buy something special for Joy. ”,可知安迪想给乔伊买特别的东西,句意与短文相符,故答案为T。
39.句意:许多朋友来到了乔伊的生日聚会。根据“On Joy’s birthday, many friends come. ”,可知乔伊生日时,许多朋友来了,句意与短文相符,故答案为T。
40.F 41.F 42.T 43.F 44.F
【导语】本文主要介绍了Amy、Lily和Chen Jie上周末的活动情况。
40.句意:陈杰比莉莉高。根据文中“Amy is younger than Lily, but Lily is shorter and thinner.”可知艾米比莉莉高,文中并没有关于陈杰身高的内容,句子与原文不符,故答案为F。
41.句意:他们上个月去了一家商店。根据文中“They went to a shop last week.”可知他们上周去了一家商店,句子与原文不符,故答案为F。
42.句意:莉莉给陈杰买了一个玩偶。根据文中“Lily bought a doll for her.”可知莉莉给陈杰买了一个玩偶,句子与原文相符,故答案为T。
43.句意:他们去湖里游泳。根据文中“They went boating in the lake.”可知他们去湖上划船,句子与原文不符,故答案为F。
44.句意:他们在艾米的生日派对上是开心的。根据文中“Last Sunday, they had a birthday party for Chen Jie.”可知上周日是陈杰的生日派对,不是艾米的,句子与原文不符,故答案为F。
45.F 46.T 47.F 48.F 49.T
【导语】本文主要介绍了教师节。
45.句意:每年的9月1日是教师节。根据文中“It is Teachers’ Day on September 10th every year.”可知每年的9月10日是教师节。题干与原文不符,故答案为F。
46.句意:老师们教我们如何写作和阅读。根据文中“They teach us how to write and read.”可知老师们教我们如何写作和阅读。题干与原文相符,故答案为T。
47.句意:我们通常会给老师送食物和饮料来表达我们的感谢。根据文中“On that day we usually give our teachers cards or flowers to show our thanks.”可知在那天,我们通常会给老师送卡片或鲜花来表达我们的感谢。题干与原文不符,故答案为F。
48.句意:老师总是很严格。根据文中“They are kind to every student.”可知老师总是很友好。题干与原文不符,故答案为F。
49.句意:我想成为一名教师。根据文中“I love my teachers and I want to be a teacher when I grow up.”可知作者想成为一名教师。题干与原文相符,故答案为T。
50.T 51.F 52.T 53.F 54.F
【导语】本文主要介绍小猫可可的家庭。
50.句意:可可有一条长尾巴。根据“We are black and we have long tails.”可知有长尾巴,故答案为T。
51.句意:可可的爸爸是高的。根据“This is my father. He is short.”可知是矮的,故答案为F。
52.句意:可可的妈妈是一名医生。根据“This is my mother. She is short, too. She is a doctor.”可知是医生,故答案为T。
53.句意:爸爸,妈妈和可可经常一起玩。根据“We play together.”可知是可可和姐姐(妹妹)一起玩,故答案为F。
54.句意:可可的哥哥(弟弟)是一个学生。根据“This is my sister. She is a student.”可知是可可的姐姐(妹妹)是一个学生,故答案为F。
55.T 56.F 57.F 58.T 59.T
【导语】本文介绍中国乒乓球运动员孙颖莎。
55.句意:孙颖莎来自中国河北。根据“She was born in 2000 in Hebei, China.”可知孙颖莎2000年出生在中国河北。句子与原文相符,故答案为T。
56.句意:孙颖莎从六岁开始打乒乓球。根据“She started playing ping-pong when she was only 5 years old.”可知她从5岁就开始打乒乓球了。句子与原文不符,故答案为F。
57.句意:孙颖莎年轻时从未输过任何比赛。根据“She lost many matches (比赛) when she was young, but she never gave up (放弃).”可知她年轻时输过很多比赛,但她从未放弃。句子与原文不符,故答案为F。
58.句意:孙颖莎在2021年东京奥运会上获得了一枚金牌。根据“In 2021, Sun Yingsha won a gold medal (奖牌) at the Tokyo Olympics.”可知2021年,孙颖莎在东京奥运会上获得了一枚金牌。句子与原文相符,故答案为T。
59.句意:孙颖莎的故事告诉我们,我们应该努力工作,不断尝试。根据“Her story teaches us hard work and never giving up are important.”可知她的故事告诉我们,努力工作和永不放弃很重要。句子与原文相符,故答案为T。
60.F 61.F 62.T 63.T 64.T
【导语】本文讲了职业。
60.句意:工厂工人不做衣服。根据“They are factory workers. They make toys, clothes and cars.”,可知做衣服,故答案为F。
61.句意:老师只教我们数学和英语。根据“Teachers help us study new things. They teach us Chinese, English and many other things.”,可知老师教语文,英语和很多其他东西,故答案为F。
62.句意:司机把人或货物带到不同的地方。根据“Drivers take people or goods(货物) to different places.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
63.句意:所有的工作都很重要。根据“All jobs are good and important.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
64.句意:学生需要努力学习。根据“What can students do They need to study hard.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
65.F 66.T 67.T 68.F 69.F
【导语】本文讲了交通方式。
65.句意:徐州现在有四条地铁线路。根据“There are many metro lines(地铁线) in Xuzhou now: Line 1, Line 2, Line 3.”,可知有三条,故答案为F。
66.句意:人们喜欢坐地铁上班,因为它既便宜又快。根据“Now, in some big cities, like Xuzhou, many people like to take the metro to go to work. It’s cheap and fast.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
67.句意:当你看到 的标志时,你可以在附近找到一个地铁站。根据“When you see a sign of , you can find a metro station nearby.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
68.句意:我们可以在地铁里吃一个苹果。根据“When we take the metro, we must pay attention to the signs, such as(例如) “Don’t eat or drink in the metro” and “Don’t touch the door”.”,可知不能在地铁里吃东西,故答案为F。
69.句意:在地铁里摸门是对的。“When we take the metro, we must pay attention to the signs, such as(例如) “Don’t eat or drink in the metro” and “Don’t touch the door”.”,可知摸门是不对的,故答案为F。
70.F 71.F 72.F 73.F 74.T
【导语】本文主要介绍火车这种交通方式。
70.句意:世界上有几种火车。根据“There are many kinds of trains in the world.”可知有很多种,故答案为F。
71.句意:火车只能在地面上跑。根据“Some trains run under the ground, some trains run above rivers and some trains run through hills.”可知可以在地下,河上,穿山等多种方式,故答案为F。
72.句意:在大城市里,火车总是在地下跑。根据“So trains usually run under the ground or on a rail (铁轨) above the streets.”可知不仅是在地下跑还可以在街道上方,故答案为F。
73.句意:火车不能在大河上跑。根据“Trains can easily run over the water.”可知可以在大河上跑,故答案为F。
74.句意:乘坐火车,人们可以前往遥远的地方旅行。根据“People can go to places far away from their homes by train.”可知乘坐火车人们可以前往遥远的地方旅行,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)