河南省2027届普通高等学校招生全国统一考试青桐鸣大联考暨河南高二青桐鸣大联考9月联考(9.25-9.26)(PDF版含答案,无听力音频含听力原文)

文档属性

名称 河南省2027届普通高等学校招生全国统一考试青桐鸣大联考暨河南高二青桐鸣大联考9月联考(9.25-9.26)(PDF版含答案,无听力音频含听力原文)
格式 zip
文件大小 10.4MB
资源类型 教案
版本资源 通用版
科目 英语
更新时间 2025-10-06 11:18:57

文档简介

2027届普通高等学校招生全国统一考试
青桐鸣大联考(高二)
英语
参考答案
第一部分听力
得奥运金牌”来形容冲破终点时的极度喜悦。
1-5 ACBCB 6-10 ABAAB
故选A。
11-15 CBCBA 16-20 CACCB
25.D细节理解题。根据第三段“During the
第二部分阅读
swim,David was accompanied by Alex
第一节
Arevalo,who monitored the water and shouted
A
encouragement,”可知,Alex负责监控水域并
【语篇导读】本文是一篇应用文。文章闲述不同年龄
喊话鼓励,说明其职责包括保障安全与提供情
段的儿章的决策能力特点,并指子家长循序淅进地
感支持。故选D。
放手让孩子做选择,在培养自主性的同时给予必要
26.C推理判断题。根据第四段“Iwas
支持。
swimming 50 to 60 kilometres a week,doing
21.D细节理解题。根据Toddlers(1一3 years)
doubles almost every day,and some days I
部分的内容“Choices should be simple and
swam 13 kilometres..”可以推测出,David每
controlled,for example,letting them pick
周的训练日程紧凑、任务繁重。故选C。
between two coats or snacks..”可知,学步时
27.B推理判断题。根据最后一段“The water
期的儿童可以做一些简单的“二选一”选择题。
isn't your enemy;it's your co-pilot in shaping
故选D。
who you want to be.”可知,David将水描述
22.A细节理解题。根据Preschoolers(3一5
成塑造自我时的帮助者。故选B。
C
years)部分的内容“Preschoolers start
【语篇导读】本文是一篇说明文。文章阐述了压力和
understanding cause and effect but still require
创造力之间的复杂关系,指出压力会影响创造力,
significant supervision..”可知,学龄前儿童开
但创造力也能帮助减轻压力,并捉出了平衡压力和
始理解因果关系。放选A。
创造力的方法。
23.B细节理解题。根据Hobbies and Interests部
28.A细节理解题。第一段作者描述了自己作为
分的内容“Encouraging self--directed
作家,在截止日期、家庭需求等压力下,大脑
exploration powers kids'drive and helps their
混乱,无法写作,创造力受到影响的经历,从
passions grow.”可知,敬励孩子们自主探索可
而引出文章“压力影响创造力,而创造力又能
以激励并推动他们前进。故选B。
帮助减轻压力”的主题。所以第一段作者是通
B
过介绍自身经历来引出主题的。故选A。
【语篇导读】本文是一篇新闻报道。文章讲述了
29.C词义猜测题。根据第二段“stress impacts
David Olvera(大卫·奥尔雏拉)克服重重困摊环游
help reduce stress..”可以看出,压力会影响我
受哈顿岛,最终以历史最快纪录成功完赛的故事。
们的创造力,但创造力可以帮助减轻压力,这
24.A推理判断题。根据第二段“‘It was pure
呈现了一种棘手的情况,因此,“conundrum”
joy,'David said.'I splashed the water,and it
意为“难题”。故选C。
felt like I had won a 50m free style gold medal
30.D推理判断题。根据第四段“The key is not
in the Olympics..’”可以推测出,David用“赢
and environmental factors..”可知,应对压力
·英语答案(第1页,共8页)·秘密★启用前
听第7段材料,回答第8至10题。
2027届普通高等学校招生全国统一考试
8.Where does the conversation probably take place
A.In a cafe.
B.In a library.
C.In a classroom.
青桐鸣大联考(高二)
9.What does the man like about the summer school
A.The teachers.
B.The math course.
C.The class size.
英语
10.What is the probable relationship between the speakers
A.Workmates,
B.Schoolmates.
C.Teacher and student.
注意事项:
听第8段材料,回答第11至13题。
1.答卷前,考生务必将自己的姓名、班级、芳场号、座位号、考生号填写在答題卡上。
11.Where will the speakers go first
2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。
A.To the gym.
B.To the theater.
C.To the music classroom.
如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答豪标号。回答非远择题时,将答策写在答题卡
12.What will the speakers be doing at 3 p.m.
上,写在本试卷上无效。
A.Having lunch.
B.Seeing a film.
C.Watching a show.
3.考试结束后,将本试卷和答題卡一并交回。
13.What does the woman expect to get
A.A notebook.
B.A photo.
C.A drumstick
第一部分听力(共两节,满分30分)
听第9段材料,回答第14至16题。
做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的
14.What did Susan like most in the first week
答案转涂到答题卡上。
A.The satisfying salary.B.The smell of hot bread,
C.The clean workplace.
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
15.What does Susan think of the lunchtime in the cake shop
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选
A.Enjoyable.
B.Tiring.
C.Noisy.
出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。
16.What aspect of the cakes attracts customers
每段对话仅读一遍。
A.The taste.
B.The price.
C.The design.
例:How much is the shirt
听第10段材料,回答第17至20题。
A.£19.15
B.£9.18.
C.£9.15.
17.Why did the speaker move to Ghana
答案是C。
A.To be with her husband.B.To live close to nature.
C.To get a new experence.
1.When is the barbecue going to be held
18.How did the speaker feel living in Ghana
A.On June 15th.
B.On June 23rd.
C.On June 25th.
A.Busy.
B.Bored.
C.Relaxed.
2.What is the woman satisfied with about the house
19.Where did the baby bird like to rest
A.The kitchen.
B.The sofa.
C.The bedroom.
A.On towels.
B.In a tree.
C.In the speaker's hand.
3.What does the woman advise the man to do
20.What did the speaker do after the bird flew away
A.Buy a new umbrella.
A.She moved back to England.
B.Be prepared for the rain
B.She wrote a book about him.
C.Watch the weather forecast.
C.She managed to get him back.
4.How does the woman sound
第二部分阅读(共两节,满分50分】
A.Worried.
B.Surprised.
C.Annoyed.
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
5.What are the speakers mainly talking about
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A.Their kids'hobbies.
B.Their last weekend,
C.A nature park.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
Children's ability to make sound decisions develops with age.Understanding these
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C
stages helps parents determine when it's appropriate to allow independence or when
三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题
guidance is necessary.
5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
Toddlers(1-3 years)
听第6段材料,回答第6、7题。
At this stage,toddlers are beginning to show independence but have limited
6.Who probably gave a speech last week
understanding of consequences ()Choices should be simple and controlled,for
A.A doctor.
B.A cook
C.A computer engineer.
example,letting them pick between two coats or snacks.This builds a sense of control
7.What will the next week's speech be about
while maintaining safety.
A.Studying computer science.
Preschoolers(3-5 years)
B.Planting vegetables in space.
Preschoolers start understanding cause and effect but still require significant
C.Keeping healthy in daily life.
supervision().They can deal with choices like selecting activities or toys.Parents
英语试题第1页(共8页)
英语试愿第2页(共8页)
同课章节目录