/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年七年级上册英语仁爱科普版(2024)Unit 1-Unit 2
阶段核心素养培优卷
本试卷共8页,满分120分,考试用时120分钟。
注意事项:
1.答卷前、考生务必将自己的姓名、准考证号填写在试卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上指定位置。
2.选择题的作答:每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
3.非选择题的作答:用黑色签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内,写在试卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。
4.考试结束后,请将试卷和答题卡一并交回。
一、完形填空(共15小题,每小题1分,满分15分)
The long day’s work was finally over. A mother went home feeling very 1 . The moment she sat down on the sofa, her 8-year-old son 2 her. He was waiting for her and wanted to tell her 3 about his little brother.
“While I was painting a picture and Dad was 4 the phone, Tyler took his crayons (蜡笔) and wrote on the wall. I told him you would be 5 with him for doing it again, but I couldn’t 6 him.”
She asked, “He did it again 7 is your little brother now ”
“He is in his room.”
She walked to her 8 son’s room. She called his 9 name angrily as she came in. Then, she found Tyler trying to 10 . He knew that the 11 time was coming. For the next ten 12 , the room was full of the sound of her 13 about the expensive wallpaper.
Then she went to the living room to see what was on the wall. As she saw the wall, her eyes were full of 14 at once. It 15 “I love you Mom” with a heart on the word love.
1.A.tired B.excited C.surprised D.interested
2.A.took care of B.ran up to C.listened to D.laughed at
3.A.anything B.nothing C.something D.everything
4.A.in B.at C.for D.on
5.A.strict B.angry C.happy D.busy
6.A.play B.get C.tell D.stop
7.A.How B.When C.Where D.Why
8.A.elder B.younger C.happier D.sadder
9.A.first B.last C.middle D.full
10.A.hide B.sing C.shout D.jump
11.A.good B.best C.bad D.worst
12.A.minutes B.hours C.seconds D.days
13.A.dancing B.laughing C.singing D.shouting
14.A.smile B.anger C.tears D.stars
15.A.answered B.said C.painted D.noted
二、阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)
第一节(共15小题,每小题2分,满分30分)
阅读以下三篇短文,从每小题所给的四个选项中,选出一个与短文内容相符的最佳选项。
A
I’m Liu He. I am a boy and I am 13 years old. I’d like to tell you about my life. I live with my mother, father and brother in a farmhouse in the country. My grandparents live in a house with a big yard near us. The yard is like a small farm. There is a pig, a sheep, some hens, some chickens and some kinds of vegetables there.
For me, the most interesting place is the chicken house. There are eight hens and they can lay eggs (下蛋). My grandmother usually puts some eggs into the warm box with the hens every summer. So the chickens can be born soon. After the chickens are born, my grandmother lets me keep one. It is not strong, so I can’t play with it or take it outside. I always prepare (准备) some bread and vegetables for it. After a few weeks, the chicken can live outside the chicken house and I can visit it if I miss it.
I am happy to live in the country.
16.Where does Liu He live
A.In a big yard in the city. B.In a farmhouse in the country.
C.In a small yard in the country. D.In an apartment in the city.
17.Where does Liu He like to go best
A.To the vegetable garden. B.To the sheep house.
C.To the pig house. D.To the chicken house.
18.What can we know from the passage
A.Liu He’s grandmother keeps chickens. B.Chickens are strong when they are born.
C.There are some fish in his grandparents’ yard. D.Liu He lives far from his grandparents.
19.How does Liu He look after the new baby chicken
A.He takes it to the park. B.He plays with the ball with it.
C.He gives bread to it. D.He sings songs to it.
20.What’s the best title (标题) for the passage
A.Liu He’s family. B.Liu He’s animal friends.
C.Liu He’s country life. D.Liu He’s favourite house.
B
Meimei, Liu Yu and Hu Hui are students in a middle school. They are in a new school now and have many new school things. Let’s have a look at their new schoolbags.
①________ A pen, a ruler, a cup and an orange are in Meimei’s schoolbag. The pen and the ruler are brown. The cup is white. It is Meimei’s favourite.
②________ What can you see in his schoolbag You can see a pen, a cup, a bottle and a cap in it. The pen is yellow. The cup is green. The bottle is yellow too. The cap is blue. It is Liu Yu’s mum’s.
③________ Yes, it is Hu Hui’s schoolbag. What things does she have in the schoolbag Oh, she has a ruler, a pen, a cap and some books in it. The ruler is white. The pen is brown. Brown is her favourite colour. The cap is black. How many books does Hu Hui have Let’s count. Oh, she has nine books. They are new English books.
21.Choose the right topic sentence for each of the three parts (为这三个部分中的每一个选择正确的主题句).
a. These are their schoolbags.
b. That is Liu Yu’s schoolbag.
c. This is Meimei’s schoolbag.
d. Is that Hu Hui’s schoolbag
e. Those are Meimei’s favourite things.
A.①-c; ②-b; ③-d B.①-a; ②-c; ③-e C.①-b; ②-c; ③-d D.①-d; ②-e; ③-c
22.How many things does Meimei have in her schoolbag
A.Three. B.Four. C.Six. D.Eight.
23.What can we know from the passage
A.Hu Hui’s mother has a blue cap.
B.Meimei’s favourite thing is the cup.
C.Liu Yu has three things in his schoolbag.
D.Meimei, Liu Yu and Hu Hui are in the same class.
24.What’s the best title for this passage (这篇文章的最佳标题是什么)?
A.Three Students’ New Schools B.Three Students’ Favourite Things
C.Three Students’ First Day at School D.Three Students’ New Schoolbags
25.What’s the best structure of this passage (这篇文章的最佳结构是什么)?
A. B. C. D.
C
My name is Helen. Here is a photo of my family. It’s a nice photo. My parents, my brother, my sister and I are in it.
This is my father, Daniel. He is the class teacher of our class. He is nice. The students in my class all like him.
▲ She is my mother, Susan. She is an English teacher in our school. She is in Classroom 3 now. Her students think she is a good teacher. Her classes are interesting, so she is welcome in her class.
Can you see the boy on the sofa He is my brother, Albert. And you can see a white hat on his head. My sister Grace is on the sofa, too. She is next to Albert. She is in a yellow jacket. She is a nice girl. She always helps her friends.
Where am I I’m in the middle of my parents.
26.How many people are there in Helen’s family
A.Four. B.Five. C.Six. D.Seven.
27.Which sentence (句子) can be put in ▲
A.Who is the woman in blue B.Where is my mother
C.How old are her students D.Is she my mother
28.Who are on the sofa
A.Helen and her mother. B.Albert and Helen.
C.Albert and Grace. D.Helen and Grace.
29.What can we know about Grace
A.Her favorite color is yellow. B.She always helps her friends.
C.She is next to her sister. D.She wears a white hat.
30.What’s the best title (标题) of the passage
A.My friends B.My family photo C.My room D.My school
第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后所给的选项中,选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上。
Hello, boys and girls! Please look! 31 You can see two women in the first photo. One woman is my mum and the other is my aunt, Kate. 32 So she looks like my mum. My mother likes yellow and she has a pair of yellow shoes. But my aunt likes blue. She has three blue dresses.
33 The old man in the photo is my mum’s dad, my grandpa. The man in black is my dad. He is a good actor (演员). We can see him on TV. That man is my uncle. He is an English teacher. 34 My dad is short with a small mouth. They look different.
I want my dad to buy me a camera (照相机). 35 I will show the photo to you.
A.He likes maths!
B.I like singing with them.
C.Aunt Kate is my mum’s sister.
D.Please look at the next photo.
E.Then I can take photos with it.
F.Here are two photos on the desk.
G.He always helps me study English.
三、词汇应用(本大题共10小题,每小题1分,共10分)
36.I meet many (friend) people when I travel in the country.
37.Let’s (not talk) in class. We should listen to the teacher carefully.
38.Mr. Green sometimes (fix) things in the museum when he works there.
39.Don’t spend too much time (watch) such short videos. It’s a waste of time.
40.Everyone in our class (enjoy) paper-cutting in the art lesson.
41.Amy is one of my new (同班同学) in my new school.
42.The Spring Festival is a good time for people to get (一起).
43.When I come back home, my little dog Xiaohei always (和……打招呼) me by kissing me with its nose.
44.Oh, Ella. You (需要) to keep your room tidy.
45.John loves going to school and he (到达) at school early every morning.
四、完成句子(本大题共5小题,每小题2分,共10分)
46.李华了解了很多与地球有关的知识,知道保护地球是很重要的。
Li Hua learns a lot about the earth and he knows important protect the Earth.
47.参加足球俱乐部是我玩得开心并结交朋友的好方法。
Joining the Football Club is a good way for me and make friends.
48.他最喜欢的科目是地理,他期待每一节地理课。
His favorite subject is geography, and he every geography lesson.
49.这些标致的女孩都希望未来成为设计师。
All the girls in the future.
50.也许我们可以叫它“中国汉堡”,因为它看起来像汉堡包。
Maybe we can call it “Chinese burger”, because it a hamburger.
五、短文选词填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
用方框中所给单词的适当形式填空,使短文完整正确。(每个单词限用一次,每空限填一个单词。)
and be thing greet have make he pair tomato with
My family and I live in the city. My uncle Joe lives far from us and he 51 a farm. He is tall and he wears a 52 of glasses. I like him very much.
Each summer, I go to Uncle Joe’s farm 53 my family. We often stay three weeks with Uncle Joe. When we arrive there, Uncle Joe 54 us with a smile. Then he takes us around the farm. There are many tomato plants on it. And I like 55 very much. They are nice. My sister Molly likes to feed (喂养) ducks 56 watch them swim in the water. My parents like to help do some other 57 on the farm.
In the evening, Uncle Joe and Aunt Betty often 58 a big dinner for us. Everyone 59 very happy. After dinner, Uncle Joe talks about 60 life on the farm. We tell Uncle Joe about our life in the city and what we often do in our daily life.
六、短文语法填空(共10小题,每小题1分,满分10分)
阅读短文,在空白处填入一个适当的单词或用括号内所给词的正确形式填空,使短文通顺、连贯。
Here are two pictures. Who are in the pictures Mr White and his son Bill are in the 61 (one) picture. They are in 62 (Bill) room. We can see some English 63 (book) on the desk. And on the bed, there is a watch. It’s Bill’s. His notebooks are on the bed 64 .
What’s 65 the next picture You can see a woman and 66 girl in it. The woman is Bill’s mother and she’s in 67 (she) daughter Ann’s room. You can 68 (see) a photo of the Whites on the white wall. Next to the bed 69 (be) a desk. Two 70 (box) are on the desk. What’s that under the bed Is it a yellow hat No, it’s Ann’s pet dog.
七、读写结合(共两节,满分25分)
第一节 任务型阅读(共5小题,每小题2分,满分10分)
Kate is from England and she lives in China now. She works in an evening school. She likes doing housework (家务劳动). She makes dinner and cleans her room very well. She likes to live in a tidy room. Sometimes she plays games with her pet parrot in her yard.
Kate has a twin sister, Sarah. She works in a gym. She likes playing tennis best. She is in a tennis club (俱乐部). Sarah and Kate often play there in the morning.
Kate’s friend, Marco, lives near her. He works in a middle school. He is a math teacher. He likes his job a lot. On weekends (在周末), Marco, Kate and Sarah often go hiking—just for fun. But they need to drink lots of water, that’s the key point (关键点).
根据语篇内容,回答问题。(每小题答案不超过7个词)
71.What’s the relationship (关系) between Kate and Sarah
72.When (何时) do Sarah and Kate often play tennis
73.Where does Marco work
74.What do Marco, Kate and Sarah often do on weekends
75.What do you think of Kate
第二节 书面表达(共1题,满分15分)
76.2025年票房爆棚的动画片《哪吒2》在亲情刻画上十分动人。李靖夫妇用爱与包容帮助哪吒克服魔性,他们的理解与支持,戳中无数观众的泪点。在现实生活中,家人的关爱对我们的成长也有着重要的影响。请以“The Power of Family Love”为题,结合以下所述内容,谈谈家庭之爱对你的影响,以及在你的成长中,家人是如何关爱与支持你的。
内容提示:
1. What is the influence of family love on you
2. How did your parents support (支持) you
3. What is your family love like
写作要求:
1. 要点齐全,适当拓展;
2. 行文连贯,语法正确,书写规范;
3. 文中不得出现真实的人名、校名;
4. 100词左右 (文章开头句已给出,不计入总词数)。
The Power of Family Love
Just like Ne Zha’s parents in the movie,
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.A 2.B 3.C 4.D 5.B 6.D 7.C 8.B 9.D 10.A 11.D 12.A 13.D 14.C 15.B
【导语】本文主要讲述了一位疲惫的妈妈回到家,听说儿子在墙上乱涂画,大声斥责了儿子,却发现儿子只是想表达对妈妈的爱,妈妈既感动又自责。
1.句意:一位母亲回到家,感觉非常疲惫。
tired疲惫的;excited兴奋的;surprised惊讶的;interested感兴趣的。根据“The long day’s work was finally over”及常识可知,长时间工作后通常会感到疲惫。故选A。
2.句意:她一坐在沙发上,8岁的儿子就跑向了她。
took care of照顾;ran up to跑向;listened to听;laughed at嘲笑。根据“He was waiting for her and wanted to tell her…”可知,儿子一直在等母亲回家,母亲一回到家,他应该是立刻跑向母亲。故选B。
3.句意:他一直在等她,想告诉她关于他弟弟的一件事。
anything任何事;nothing没什么事;something某事;everything所有事。根据“He was waiting for her and wanted to tell her…about his little brother”可知,儿子想告诉母亲关于弟弟的“某些事情”。故选C。
4.句意:当我在画画,爸爸在打电话的时候,泰勒拿起他的蜡笔在墙上写字。
in在……里;at在;for为了;on在……上。on the phone“打电话”,固定搭配。故选D。
5.句意:我告诉他,如果他再这样做,你会生他的气的,但我无法阻止他。
strict严格的;angry生气的;happy开心的;busy忙碌的。根据“Tyler took his crayons (蜡笔) and wrote on the wall.”可知,泰勒在墙上写字,妈妈应是会生气。故选B。
6.句意:我告诉他,如果他再这样做,你会生他的气的,但我无法阻止他。
play玩;get得到;tell告诉;stop阻止。根据“but”表转折可知,儿子虽知道妈妈会生气,却没能成功阻止弟弟犯错。故选D。
7.句意:你弟弟现在在哪儿?
How如何;When何时;Where在哪儿;Why为什么。根据“‘He is in his room’”可知,妈妈询问的是弟弟的位置。故选C。
8.句意:她走向她小儿子的房间。
elder年长的;younger更小的;happier更开心的;sadder更伤心的。根据“8-year-old son”和“his little brother”可知,泰勒是年纪更小的儿子。故选B。
9.句意:她走进房间时,生气地喊着他的全名。
first name名;last name姓;middle name中间名;full name全名。根据“She called his…name angrily as she came in”及常识可知,人生气的时候会叫对方全名。故选D。
10.句意:然后,她发现泰勒正试图躲藏。
hide躲藏;sing唱歌;shout大喊;jump跳。根据“He knew that the…time was coming”可知,泰勒知道自己在墙上写字犯了错,面对生气的妈妈,会本能地躲藏以逃避批评。故选A。
11.句意:他知道最糟糕的时刻要来了。
good好的;best最好的;bad糟糕的;worst最糟糕的。根据“He knew that the…time was coming”可知,泰勒清楚自己会被批评,对他而言这是最糟糕的时刻。故选D。
12.句意:在接下来的十分钟里,整个房间都是她在大喊大叫说那壁纸有多贵的声音 。
minutes分钟;hours小时;seconds秒;days天。根据“For the next ten…, the room was full of the sound of her…”可知,妈妈在生气的叫喊,十分钟是最合理的。故选A。
13.句意:在接下来的十分钟里,整个房间都是她在大喊大叫说那壁纸有多贵的声音 。
dancing跳舞;laughing笑;singing唱歌;shouting大喊。根据前文“angrily”可知,妈妈因墙纸发火,“喊叫”声充满房间。故选D。
14.句意:当她看到墙的时候,她的眼里立刻充满了泪水。
smile微笑;anger愤怒;tears眼泪;stars星星。根据“‘I love you Mom’”可知,妈妈看到这句话时,眼里是因感动而充满泪水。故选C。
15.句意:墙上写着“妈妈我爱你”,还有一个心形的“爱”字。
answered回答;said说;painted画画;noted记录。根据“‘I love you Mom’”可知,是在墙上写着“妈妈我爱你”,文字内容常用said表示“写着”。故选B。
16.B 17.D 18.A 19.C 20.C
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了刘赫的乡村生活。
16.细节理解题。根据第一段“I live with my mother, father and brother in a farmhouse in the country.”可知,刘赫住在乡村的农舍里。故选B。
17.推理判断题。根据第二段“For me, the most interesting place is the chicken house.”可推知,刘赫最喜欢去鸡舍。故选D。
18.推理判断题。根据第二段“My grandmother usually puts some eggs into the warm box with the hens every summer.”可推知,刘赫的祖母养鸡。故选A。
19.细节理解题。根据第二段“I always prepare (准备) some bread and vegetables for it.”可知,刘赫通过喂面包来照顾新生的小鸡。故选C。
20.标题归纳题。全文围绕刘赫的乡村生活展开,描述了他的家庭、祖父母的农场以及他最喜欢的鸡舍。因此,选项C“刘赫的乡村生活”是最佳标题。故选C。
21.A 22.B 23.B 24.D 25.A
【导语】本文是说明文。主要介绍了梅梅、刘宇和胡慧三位中学生的新书包以及书包里的物品。
21.主旨大意题。①部分介绍的是梅梅的书包,所以主题句应为“This is Meimei’s schoolbag.”,对应选项c;②部分介绍的是刘宇的书包,主题句应为“That is Liu Yu’s schoolbag.”,对应选项b;③部分开头是“Is that Hu Hui's schoolbag ”,然后进行了肯定回答并介绍书包里的物品,所以主题句应为“Is that Hu Hui’s schoolbag ”,对应选项d。故选A。
22.细节理解题。根据“A pen, a ruler, a cup and an orange are in Meimei’s schoolbag.”可知,梅梅的书包里有钢笔、尺子、杯子和橙子,共四样东西。故选B。
23.细节理解题。根据“The cup is white. It is Meimei’s favourite.”可知,梅梅最喜欢的东西是杯子。故选B。
24.最佳标题题。文章主要围绕三位学生的新书包展开,所以最佳标题是“Three Students’ New Schoolbags”。故选D。
25.篇章结构题。文章首先总述要看看三位学生的新书包,然后分别介绍梅梅、刘宇、胡慧的书包,属于总分结构,即①总领,②③④分别阐述。选项A的结构符合这种总分结构。故选A。
26.B 27.A 28.C 29.B 30.B
【导语】本文是一篇记叙文。Helen通过一张她的家庭照片,介绍了她家家庭成员的情况。
26.细节理解题。根据“My parents, my brother, my sister and I are in it.”可知,家里有五口人,故选B。
27.推理判断题。根据“She is my mother, Susan.”可知,空处应是一个who引导的特殊疑问句,A选项“那个穿蓝色衣服的女人是谁”符合,故选A。
28.细节理解题。根据“Can you see the boy on the sofa He is my brother, Albert. … My sister Grace is on the sofa, too.”可知,Albert和Grace在沙发上,故选C。
29.细节理解题。根据“She always helps her friends.”可知,Grace总是帮助她的朋友们,故选B。
30.最佳标题题。根据“My name is Helen. Here is a photo of my family. It’s a nice photo. My parents, my brother, my sister and I are in it.”可知,本文主要介绍了Helen的家庭照,故选B。
31.F 32.C 33.D 34.G 35.E
【导语】本文主要介绍了作者展示的两张家庭照片,并描述了照片中的家庭成员及其特征。
31.根据“You can see two women in the first photo.”可知,此处应引出照片相关内容,选项F“桌子上有两张照片。”符合,故选F。
32.根据“One woman is my mum and the other is my aunt, Kate.”可知,此处应介绍阿姨和妈妈的关系,选项C“凯特阿姨是我妈妈的妹妹。”符合,故选C。
33.根据“The old man in the photo is my mum’s dad, my grandpa.”以及前文对第一张照片的描述可知,此处应引出下一张照片的描述,选项D“请看下一张照片。”符合,故选D。
34.根据“That man is my uncle. He is an English teacher.”可知,此处提到叔叔是英语老师,选项G“他总是帮助我学习英语。”符合,故选G。
35.根据“I want my dad to buy me a camera (照相机).”以及“I will show the photo to you.”可知,此处应说明买相机后要做什么,选项E“然后我可以用它拍照。”符合,故选E。
36.friendly
【解析】句意:我在乡间旅行时遇到了很多友好的人。分析句子结构可知,空处应用所给词的形容词形式,修饰people,friendly“友好的”符合。故填friendly。
37.not talk
【解析】句意:我们在课堂上不要说话。我们应该认真听老师讲课。Let’s not do sth.“让我们不要做某事”,故填not talk。
38.fixes
【解析】句意:格林先生在博物馆工作时,有时会修理博物馆的一些物件。根据“sometimes”可知,句子时态为一般现在时,主语“Mr. Green”是第三人称单数,谓语动词要用第三人称单数形式。fix“修理”,动词,其第三人称单数形式为fixes。故填fixes。
39.watching
【解析】句意:不要花太多时间看这类短视频。这是浪费时间。watch“观看”,spend time (in) doing sth.“花费时间做某事”,因此填动名词。故填watching。
40.enjoys
【解析】句意:我们班的每个人都在美术课上喜欢剪纸。句子的主语Everyone(每个人)是第三人称单数,且描述的是一般现在时的事实,谓语动词需用第三人称单数形式。故填enjoys。
41.classmates
【解析】句意:艾米是我新学校里的新同班同学之一。通过句子结构,“one of+可数名词复数”表示“……之一”,“同班同学”的英文是“classmate”,此处要用复数形式“classmates”。故填classmates。
42.together
【解析】句意:春节是人们一起团聚的好时机。根据中文提示可知,此处应填入“together”,get together“聚在一起”。故填together。
43.greets
【解析】句意:当我回到家时,我的小狗小黑总是用它的鼻子亲吻我来和我打招呼。根据汉语提示可知,greet“和……打招呼”符合题意,动词;由“always”可知,句子时态为一般现在时,主语“my little dog Xiaohei”是第三人称单数,谓语动词要用第三人称单数形式greets。故填greets。
44.need
【解析】句意:哦,Ella。你需要保持你的房间整洁。根据“You...to keep your room tidy.”可知,横线处需填动词原形,需要“need”,动词,此处作谓语。故填need。
45.arrives
【解析】句意:约翰喜欢上学,他每天早上很早就到学校。根据“he...at school early every morning”可知,句子时态为一般现在时,主语为he,第三人称单数,谓语动词需用第三人称单数形式,到达“arrive”,动词,其第三人称单数形式为arrives。故填arrives。
46.it’s to
【解析】对比所给中英文可知,此处是考查“做某事是重要的” ,用句型“it’s important to do sth.”,it作形式主语,不定式to protect 为真正的主语,故填 it’s;to。
47.to have fun
【解析】对比所给中英文可知,设空处为“玩得开心”,have fun“玩得开心”,a good way for sb. to do sth.“对某人来说是做某事的好方法”,是固定句式。故填to;have;fun。
48.looks forward to having
【解析】结合中英文提示及空格数可知,此处缺“期待”和“上(……课)”,“期待”的英文表达为“look forward to”,且该句描述的一般事实,时态为一般现在时,主语he为第三人称单数形式,应用其对应的动词三单形式looks作谓语;“上(……课)”的英文表达为“have(…lesson)”,其中to为介词,后应接其对应的动名词形式having作宾语。故填looks;forward;to;having。
49.pretty hope to be/become designers
【解析】根据中英文提示可知,pretty表示“标致的”;hope to be/become表示“希望成为”;designers表示“设计师”,“girls”是复数,此空用复数表泛指。句子描述的是现在的愿望,时态为一般现在时,主语“All the...girls”是复数,谓语动词用原形。故填pretty;hope;to;be/become;designers。
50.looks like
【解析】此处缺少“看起来像”,英文表达为look like,句子用一般现在时,主语是it,谓语动词用单三。故填looks;like。
51.has 52.pair 53.with 54.greets 55.tomatoes 56.and 57.things 58.make 59.is 60.his
【导语】本文主要讲述了作者和家人去叔叔家的农场游玩的经历。
51.句意:我叔叔乔住得离我们很远,他有一个农场。根据“My uncle Joe lives far from us and he…a farm.”以及备选词可知,他有一个农场,have“有”,动词;句子时态为一般现在时,主语是he,谓语动词用三单形式。故填has。
52.句意:他很高,戴着一副眼镜。根据“wears a…of glasses”以及备选词可知,此处指“一副眼镜”,a pair of“一副”,固定搭配。故填pair。
53.句意:每年夏天,我都会和家人去乔叔叔的农场。根据“I go to Uncle Joe’s farm…my family”以及备选词可知,此处指“和家人一起去农场”,应用介词with“和……一起”。故填with。
54.句意:当我们到达那里时,乔叔叔微笑着迎接我们。根据“Uncle Joe…us with a smile”以及备选词可知,乔叔叔微笑着迎接“我们”,greet“迎接”,动词;句子时态为一般现在时,主语是Uncle Joe,谓语动词用三单形式。故填greets。
55.句意:并且我非常喜欢西红柿。根据“There are many tomato plants on it. And I like…very much.”以及备选词可知,“我”很喜欢西红柿,tomato“西红柿”,可数名词;此处应用名词的复数形式,表示泛指。故填tomatoes。
56.句意:我妹妹莫莉喜欢喂鸭子,看它们在水里游泳。根据“feed ducks…watch them swim”以及备选词可知,此处指“喂鸭子并且看它们游泳”,应用连词and“并且”,表示并列。故填and。
57.句意:我的父母喜欢在农场上帮助做一些其他的事情。根据“help do some other…”以及备选词可知,此处指“做一些其他的事情”,thing“事情”,可数名词;空前为some other,空处应用复数名词things。故填things。
58.句意:晚上,乔叔叔和贝蒂婶婶经常为我们做一顿丰盛的晚餐。根据“a big dinner”以及备选词可知,此处指“做一顿丰盛的晚餐”,make“做”,动词;句子时态为一般现在时,主语是Uncle Joe and Aunt Betty,谓语动词用原形。故填make。
59.句意:每个人都很开心。根据“Everyone…very happy.”以及备选词可知,每个人都很开心,be“是”;句子时态为一般现在时,主语是Everyone,be动词用is。故填is。
60.句意:晚饭后,乔叔叔谈论他在农场的生活。根据“Uncle Joe talks about…life on the farm”以及备选词可知,乔叔叔谈论他在农场的生活,此处应用形容词性物主代词his“他的”,修饰名词life。故填his。
61.first 62.Bill’s 63.books 64.too 65.in 66.a 67.her 68.see 69.is 70.boxes
【导语】本文主要描述了两张照片中的人物以及房间内的物品。
61.句意:怀特先生和他的儿子比尔在第一张照片里。one“一个”,空格后有名词picture,此处用其序数词first。故填first。
62.句意:他们在比尔的房间里。此处修饰名词room,应用Bill的所有格形式Bill’s。故填Bill’s。
63.句意:我们能看到一些英语书在桌子上。根据 “some” 可知,应用book的复数形式books。故填books。
64.句意:他的笔记本也在床上。由上文“on the bed, there is a watch.”可知,床上有手表,此处表示“也”,用于句末。故填too。
65.句意:下一张照片里有什么?根据“ You can see...in it”可知,此处是问照片里有什么,表示 “在…… 里”,应用介词in,故填in。
66.句意:你可以看见一个女人和一个女孩在照片里。girl“女孩”,是可数名词单数,以辅音音素开头。故填a。
67.句意:这个女人是比尔的妈妈,她在她的女儿安的房间里。此处应用she的形容词性物主代词her修饰名词daughter。故填her。
68.句意:你能看见怀特一家人的照片在白墙上。情态动词can后接动词原形。故填see。
69.句意:床旁边是一张书桌。本句是倒装句,a desk是可数名词单数,时态是一般现在时,be动词用is。故填is。
70.句意:桌子上有两个盒子。box是可数名词,two修饰可数名词复数。故填boxes。
71.They are twin sisters. 72.In the morning. 73.In a middle school. 74.Go hiking. 75.She is hardworking.
【导语】本文以Kate为中心,介绍她本人及其社交圈的生活习惯、工作爱好和日常活动,展现人物之间的互动关系。
71.根据“Kate has a twin sister, Sarah.”可知,Kate和Sarah是双胞胎姐妹关系。故填They are twin sisters.
72.根据“Sarah and Kate often play there in the morning.”可知,她们经常早上打网球。故填In the morning。
73.根据“Kate’s friend, Marco, lives near her. He works in a middle school.”可知,Marco在中学工作。故填In a middle school。
74.根据“On weekends (在周末), Marco, Kate and Sarah often go hiking”可知,他们三个周末经常去远足。故填Go hiking。
75.本题为开放性习题。言之有理即可,注意字数要求。故填She is hardworking.
76.例文
The Power of Family Love
Just like Ne Zha’s parents in the movie, my parents also give me lots of love and support.
Family love makes me feel warm and brave. When I face difficulties, I know my family is always behind me. My parents support me in many ways. When I was learning to ride a bike, I fell down many times and wanted to give up. But my parents encouraged me a lot. They told me to be brave and kept cheering for me until I could ride well. And when I had trouble with my math homework last term, feeling really upset, my parents sat with me patiently. They didn’t scold me but helped me go through the problems step by step until I understood them.
My family love is like a warm hug. We always care about each other. I love my family very much.
【解析】[总体分析]
①题材:本文是一篇材料作文;
②时态:以“一般现在时”和“一般过去时”为主;
③提示:写作要点已给出,考生应注意不要遗漏要点,可适当补充细节,注意行文连贯,书写规范。
[写作步骤]
第一步,引出话题;
第二步,详细阐述在成长过程中家人的关爱与支持;
第三步,书写结语,收束全文。
[亮点词汇]
①in many ways在很多方面
②give up放弃
③care about关心
[高分句型]
When I face difficulties, I know my family is always behind me. (时间状语从句)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)