中小学教育资源及组卷应用平台
Unit 4 Section A 3a-3c 学习任务单(含课下任务阅读训练及答案解析)
课程基本信息
学科 英语 年级 九 学期 秋季
课题 Unit 4 I used to be afraid of the dark. Period 1 Section A 3a-3c
教科书 书 名:义务教育教科书Go for it教材出版社:人民教育出版社
学习目标
1. 通过观看图片,能够用used to完成句子;通过观看视频和图片,能够说出人的外貌、性格和爱好等特点;能够用句型used to…说出人物现在与过去的变化。2.通过图片和文章题目能够预测课文内容,通过Fast reading能够找出段落大意和主题句,通过Careful reading回答问题,完成表格等能够找出文章的具体信息。通过阅读关于Candy的文章,能够说出Candy过去的性格以及她是如何改变的。3.通过复述课文,讨论问题,通过Candy前后的改变,感知自我提高自我完善对自身发展的意义,学习主人公不断努力完善自我的积极的生活态度。
课前学习任务 学习笔记
【学习任务一】从P27 3a中找出如下单词或短语的对应英语表达,写在横线上。1.面试;采访v.面试;访谈n. _________ 2.私人的;私密的adj. _____________ 3.需要;要求v. ____________ 4.19岁的亚洲流行明星_____________5.开始唱歌________________ 6.应付,处理______________________ 7.不再…__________________8.能够做…________________9.大量的__________________10.敢做…__________________ 11.闲逛___________________12.准备好…_______________________13.放弃___________________14.通向成功的路___________________15.考虑___________________16.继续战斗_______________________17.少量的…_______________18.做到最好_______________________【学习任务二】默读文章P27 3a,选择最佳答案。( )1.How many aspects does the writer talk about Candy’s background A. 2 B. 3 C. 4 D. 5( )2.How did she deal with her shyness A.She made friends with others. B.She asked help from teachers.C.She took up singing. D.She read some professional books. ( )3.What does the word “require” mean make B. need C. become D. appear( )4.What does she think of the road to success easy B.difficult C.relaxing ( )5.What do young people have to do to become famous according to Candy A.Young people have to be prepared to give up their normal life B.Young people should never give up and fight on.C.Young people require a lot of talent and hard workD.All of the above.
课堂学习任务
【学习任务一】 Use used to and now to talk about your changes. Mario has changed a lot.Paula has changed a lot, too.【学习任务二】
Let’s think and talk. 【学习任务三】Look and predict1. Who is the young girl in the picture 2. What did she use to be like 3. What’s she like now 4.What’s the passage mainly about 【学习任务四】Read the passage quickly and choose.1.Read the article quickly again and find out the main idea of each paragraph. 2. Read the article quickly and match the main idea with paragraphs [1-3].Para.1 how Candy’s life has changedPara.2 Candy’s advice to young peoplePara.3 Candy’s background【学习任务五】Read Para 1 carefully and finish the mind map.【学习任务六】Read Para 2 and then fill in a chart about how Candy’s life has changed.【学习任务七】Read paragraph 1&2 and try to fill in the chart.【学习任务八】3a. How Candy’s life has changed 【学习任务九】Read paragraph 3 and answer the questions and fill in the blanks. Read Para 3 carefully again and finish the mind map.【学习任务十】3b.Read the article again and complete the sentences about Candy.She used to be shy, but now she’s not shy _______.She didn’t use to be _________ in school, but now she gets lots of attention.She used to ________ with friends, but it is almost impossible now.She didn’t use to __________ how she appears to others, but now she does.【学习任务十一】3c.Suppose you are the interviewer(采访者) and your partner is Candy. Ask and answer questions. You can use the following questions.A: Nice to meet you, Miss Wang. B: …A: I’d like to ask you some questions, did you use to … B: … used to/didn’t use to … I .... to deal with....A: Are there any good things after you become famous B: …A: What about the bad things B: However…A: What do you want to say to our young people B: Well, ….【学习任务十二】Look and retell.【学习任务十三】What can we learn from Candy Wang’s story 【学习任务十四】Class test一、根据汉语提示,用合适的单词填空。
1. Do you know anything about the new leader’s __________ (背景)
2. Please call this number if you _______(需要) any information.
3. The elephant I saw in the zoo weighs about seven _______ (吨).
4. The reporter is _____________ (采访) our headmaster in the playground.
5. When I wanted to enter the building, a _______ (守卫) stopped me.二、完成句子。1. 我以前很矮。I ______ ____ be short. 2. 我以前在学校不受欢迎。I ______ _____ to be popular in school. 3. 我采访二十五岁的亚洲流行歌手茜拉。 I __________ 24-year-old Asian pop star Shila. 4. 她过去常和朋友一起闲逛。 She ____ ___ _____ ______ with friends.5. 爱应该是我们一直要做的事。Love should be something we do ____ _____ _____.
课下学习任务
一、完形填空Farmer Zhang Maoxing used to worry about the unsold fruit, vegetables and tea in his yard in Xixiang village, Suzhou, Jiangsu province. The village had few visitors, 1 there weren’t many people buying his produce (农产品). To 2 his produce, he had to travel outside the village. It used to 3 the 62-year-old farmer 90 minutes to climb two hills to reach the center from his home. 4 began to change in 2014, when the village invited an expert to help the locals find a way out of poverty. The expert found 61 kinds of frogs (青蛙) in the village, 5 some very rare (稀有的) ones. So villagers took advantage of this and changed their hometown into an ecofriendly village. With the help of local government, new roads and new houses appeared. “Many of us couldn’t believe 6 we saw. It’s like we moved to a completely 7 village,” Zhang said. In Xixiang, now known as the “frog village”, visitors can learn about frogs at a museum, hear the croak in the quiet night and have coffee at a cafe on a frog pool. Frog elements (元素) can be noticed 8 everywhere in the village. By running a hotel and selling tea, Zhang’s family made more than 350,000 yuan last year. His children, who had left home to become workers in other cities, have 9 home to help him run the hotel and grow fruit. Now villagers enjoy a better environment and have time to be with their families. The change of Xixiang didn’t stop here. According to Xu Ji, a village leader of Xixiang, more places of interest are 10 . Xixiang villagers are getting closer to xiaokang, the dream life of Chinese people.1.A.and B.but C.so D.if2.A.spread B.create C.check D.sell3.A.spend B.take C.cost D.pay4.A.Things B.Government C.Villagers D.Visitors5.A.including B.presenting C.suggesting D.collecting6.A.where B.what C.when D.which7.A.unusual B.different C.successful D.strange8.A.especially B.normally C.almost D.always9.A.introduced B.missed C.returned D.protected10.A.on the way B.in the way C.all the way D.by the way二、阅读理解When I was very young, people in our village lived by planting fruit trees. My grandmother always took me to the orchard (果园) on the hill. At that time, they had to carry water from the river at the foot of the hill to halfway up the hill. Even though we worked so hard, the production level of fruit was still low because it was short of water there.One day, two young men led a group of workers to our village. They learned about the difficulties we faced, and later, canals (灌溉渠) and other projects began to be built in my village, “Who are they ” I asked. “They are good men from our government,” my grandma replied.Shortly afterwards, I moved to another city for my junior high school. The only reason I ever came back to my hometown was my grandmother.One day, my family and I made time to return. We were surprised because everything had changed. The canal ran past every orchard (果园) so villagers didn’t have to go up and down the hill anymore. The river was now so clean that fish swam happily in it. When we arrived home, my grandma took out some fresh pears and apples. She told us that after the water conservation project (水利工程) was completed, a policy (政策) was made to encourage more people to increase (增加) the fruit production with clean water in the river.Thank those good men who have devoted themselves to the development of our countryside.Nowadays, people work hard to live in a big city. However, we should not forget our hometowns where we are from.11.What troubled the villagers most was that ________.A.they could only grow fruit trees B.there wasn’t enough water in the orchardC.they had too much work D.it was not convenient to go up the hill12.The good men came and offered help probably because of ________.A.the government’s support B.a school’s practical activityC.a company’s engineering plan D.the villagers’ suggestions13.We can infer (推断) from the passage that ________.A.more people like to work in the countryside nowadaysB.the grandmother doesn’t like to live in the cityC.the village is a place of interest for tourists nowD.there will be more fruit production in the village14.What does the underlined phrase “devoted themselves to” mean in Chinese A.捐钱给他人 B.吸引公众注意 C.付出很多努力 D.为他人准备15.What can be the best title for the passage A.Why do people come back B.What does a hometown mean C.How is a village improved D.Who are the good men 三、语法填空阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式(每空不多于3个单词)。A few days ago, I ran into a man as he passed by. I said sorry to 16 man and he said “Excuse me”, too. We were both very polite. We didn’t go on our way 17 we said goodbye.Later as I was cooking the meal in the kitchen, my daughter Betty walked up to me. When I turned around, I almost knocked her down. “Get out of the way!” I shouted 18 (angry). She ran away, crying. That night, while I 19 (lie) in bed, my husband said to me, “You were so rude to Betty. Go and look around on the kitchen floor. The flowers 20 (buy) by Betty for you.”While meeting with 21 (stranger), I was polite to them; but with my kids, I was always not patient. I began to feel sorry.So I went to Betty’s room. She was ready 22 (sleep). “My dear,” I said, “Are these flowers you picked for me ” She smiled, “Yes, I knew you’d like them.” I said, “I am so sorry.” And she whispered(悄声说),“ Mom, that’s okay. I still love you anyway.” I kissed 23 (she) and said, “I love you too and I do love the flowers.”That day, Betty gave me a lesson on how to get along 24 each other in the family. I spent much time on work before and didn’t realize how important family life was. I decided to do 25 (good) than before.答案及解析一、完形填空【参考答案】1.C 2.D 3.B 4.A 5.A 6.B 7.B 8.C 9.C 10.A【语篇解读】本文是新闻报道,通过江苏省苏州市西乡村的今昔对比,反映了精准扶贫工作的成效。【详情解析】1.句意:村里的游客很少,所以买他农产品的人不多。and和;but但是;so因此;if如果。“村里的游客很少”是“买他的农产品的人不多”的原因,用so连接表因果关系的并列句。故选C。2.句意:为了卖他的农产品,他不得不到村外去。spread传播;create创造;check检查;sell卖出。根据“there weren’t many people buying his produce”可知要想办法卖出他的农产品。故选D。3.句意:过去,这位62岁的农民要花90分钟从家里爬上两座小山才能到达中心。spend花费,主语是人;take花费,主语通常是形式主语it;cost花费,主语是物;pay支付。根据“It used to ... the 62-year-old farmer 90 minutes to climb two hills to reach the center from his home.”可知句中it是形式主语,此处用take。故选B。4.句意:2014年,情况开始发生变化,村里邀请了一位专家来帮助当地人寻找脱贫之路。Things事情;Government政府;Villagers村民;Visitors游客。根据“So villagers took advantage of this and changed their hometown into an ecofriendly village. With the help of local government, new roads and new houses appeared.”可知西乡村的情况发生了变化。故选A。5.句意:专家在村子里发现了61种青蛙,包括一些非常罕见的。including包括;presenting呈现;suggesting建议;collecting收集。根据“61 kinds of frogs in the village, ... some very rare ones”可知此处讲这61种青蛙中包含一些非常罕见的。故选A。6.句意:我们很多人都不敢相信自己所看到的。where何地;what什么;when何时;which哪一个。分析句子可知,believe后接宾语从句,设空处作从句动词saw的宾语,可排除AC两个疑问副词;which不合语境。故选B。7.句意:就像我们搬到了一个完全不同的村庄。unusual不寻常的;different不同的;successful成功的;strange奇怪的。根据“With the help of local government, new roads and new houses appeared. ”可知村庄变化很大,像是搬到了不同的村庄。故选B。8.句意:青蛙元素在村子里几乎随处可见。especially尤其;normally正常地;almost几乎;always总是。根据“now known as the ‘frog village’ ”可推出青蛙元素几乎随处可见。故选C。9.句意:他的孩子们离开家到其他城市打工,现在已经回家帮他经营酒店和种水果。introduced介绍;missed错过;returned返回;protected保护。根据“who had left home to become workers in other cities”可知是从其他城市返回家乡。故选C。10.句意:据西乡村长徐吉介绍,还会有更多景点在路上。on the way在路上;in the way阻碍;all the way一直;by the way顺便说一下。根据“The change of Xixiang didn’t stop here.”可知更多旅游景点还在路上。故选A。二、阅读理解【参考答案】11.B 12.A 13.D 14.C 15.C【语篇解读】本文是一篇记叙文,主要讲述了在党和政府的富民政策的支持下,作者的家乡发生了巨大的变化。【详情解析】11.细节理解题。根据“Even though we worked so hard, the production level of fruit was still low because it was short of water there.”可知,果园缺水是村民们所面临的最大的问题。故选B。12.细节理解题。根据“They are good men from our government”可知,为村民们修建灌溉渠的那些人来自政府部门,可见正是有了政府的支持,灌溉渠才得以修建。故选A。13.推理判断题。根据“She told us that after the water conservation project (水利工程) was completed, a policy (政策) was made to encourage more people to increase (增加) the fruit production with clean water in the river.”可知,政策鼓励村民们提高水果产量,可推知村子里将会生产越来越高的水果产量。故选D。14.词义猜测题。由第二、三、四段内容可知,正是由于政府的支持,工作人员将大量精力用于村子里的灌溉渠修建,才使得村民们的水果收入大增,故“have devoted themselves to the development of our countryside”应是“将精力投入到乡村发展之中”之意,划线部分意为“付出很多努力”。故选C。15.最佳标题题。通读全文内容,本文主要介绍了在党和政府的富民政策支持下,作者的家乡发生了巨大的变化,故C项“村子是如何得到改善的?” 最符合文章主题。故选C。三、语法填空16.the 17.until/till/before 18.angrily 19.was lying 20.were bought 21.strangers 22.to sleep 23.her 24.with 25.better
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
HYPERLINK "http://www.21cnjy.com/" 21世纪教育网(www.21cnjy.com)(共46张PPT)
Unit 4
I used to be afraid of the dark.
Section A (3a-3c)
读写结合阅读课优质课
2025秋季最新人教版新目标 九年级(上册)
Learning Objectives
1. 通过观看图片,能够用used to完成句子;通过观看视频和图片,能够说出人的外貌、性格和爱好等特点;能够用句型used to…说出人物现在与过去的变化。
2.通过图片和文章题目能够预测课文内容,通过Fast reading能够找出段落大意和主题句,通过Careful reading回答问题,完成表格等能够找出文章的具体信息。通过阅读关于Candy的文章,能够说出Candy过去的性格以及她是如何改变的。
3.通过复述课文,讨论问题,通过Candy前后的改变,感知自我提高自我完善对自身发展的意义,学习主人公不断努力完善自我的积极的生活态度。
01 Revision
Look and say
Use used to and now to talk about your changes.
drink a lot
stop drinking
In the past
Now
She ________ have short hair.
But now she __________________
used to
has long curly hair
She used to __________.
But now she _____________.
drink a lot
stop drinking
sleep in class
listen to the
teacher carefully
She ______ sleep in class. But now she __________________________
used to
listens to the teacher carefully
Watch and answer
Mario has changed a lot.
Mario
Mario used to ______________________,
but now____________________________.
In the past
Now
be short and wear glasses
he is tall and he doesn't wear glasses
Paula has changed a lot, too.
Steve
Paula
Paula used to __________________________,
but now_______________________________.
In the past Now
be really quiet; be always silent in class; be not outgoing be more interested in sports; play soccer almost every day;
get good grades; be also good in music class; be on a swim team
play the piano play the piano from time to time
Our topic is about “changes”. Now There are also two
people, they also have changed a lot.
02 Lead in
Look and say
Young
Show
World
Hello, everyone! Welcome to Young World Show!
Today’s topic is about “changes” !
We’ll talk about three celebrities (名人).
Let’s get started with the first one—Ma Yun.
Look and say
Ma Yun _______ be short, thin and shy.
To deal with his shyness, he ______(开始)communicating with foreigners in English.
Has Ma Yun changed What was he like What did he do
take up doing sth.
=start doing sth.
n.害羞.
Let’s think and talk.
used to
took up
Look and say
Ma Yun ________ be an English teacher.
What was his job What does he do now
But now he is a _________(成功的) businessman.
Let’s think and talk.
used to
successful
Look and say
Now, he dares to give a speech in front of crowds.
How’s his life now
He is popular and gets tons of attention.
dare to do sth.
敢于做某事
n. 人群;观众
=lots of / a lot of / a number of
Let’s think and talk.
Do you think being famous is a good thing or a bad thing Why
Watch and answer
But, he seldom has private time.
How’s his life now
There are always guards around him.
adj. 私人的;私密的
n. 警卫
Let’s think and talk.
03 Pre-reading
Watch and say
Young
Show
World
Let’s go on with the second one—Courtney Hadwin.
First Let’s enjoy a video about her and know about her.
Look and say
Although she is shy, she dares to sing in front of crowds.
She gets tons of attention from websites.
She takes up singing to deal with her shyness.
Many times she thought about giving up, but she fought on.
fight on 坚持
You can never imagine how difficult the road to success is.
Watch and say
Young
Show
World
There’s a girl who has the similar experience.
from a shy girl to a pop star.
Do you want to know more about the girl’s story
Look and predict
3a
Reading tip 1:We can predict some information from the title and the picture.
1. Who is the young girl in the picture
2. What did she use to be like
3. What’s she like now
4.What’s the passage mainly about
Candy Wang.
She used to be shy.
She is a pop star. She is outgoing now.
A girl’s change\experience.
Title
Picture
04 While-reading
Read and choose
Read the passage quickly and choose.
1.Read the article quickly again and find out the main idea of each paragraph.
2. Read the article quickly and match the main idea with paragraphs [1-3].
Para.1
Para. 2
Para. 3
how Candy’s life has changed
Candy’s background
Candy’s advice to young people
Reading tip 2:“Topic sentence”(主题句) is often at the beginning or the ending of each paragraph.
background
changes
advice
Read and fill
Read Para 1 carefully and finish the mind map.
In the past
Now
personality changes
Change
She used to be
really ______.
She is not shy ______. She _____________ in front of the class. She loves singing ________________.
How did Candy deal with her shyness
By _____ _____ _____
Her life also has changed.
From Shy Girl to Pop Star
She used to
be really shy.
She took up singing to deal
with her shyness. She loves
Singing in front of the crowds.
shy
anymore
dared to sing
in front of crowds
taking up singing
Candy’s background
How has her life changed
Read and fill
Read Para 2 and then fill in a chart about how Candy’s life has changed.
Good things
Bad things
how Candy’s life has changed
1.Be able to ______ ________________all the time.
2.Get
_______________
everywhere she
goes.
travel
and meet new people
tons of attention
She always has to
____________how she
appears to others.
2. She has to _________
what she says or does.
3. She doesn’t have
_____________anymore.4. There are always
______ _______ _____.
worry about
be careful about
private time
guards
around her
When you face these changes on the way to achieve your dream, will you hold on
Candy’s life has changed a lot. Do you think she is happy Why
Read and fill
Read paragraph 1&2 and try to fill in the chart.
Changes In the past Now
__________ She used to be ______. She’s not shy ________.
Behavior She didn’t use to be ___________in school.
she gets lots of ___________.
_____________ She used to __________ with friends.
It is almost ___________.
Troubles and worries She didn’t use to ____________how she appears to others.
She has to ______________ what she says or does.
shy
anymore
popular
attention
hang out
worry about
be careful about
impossible
Personality
Activities
Read and say
3a
How Candy’s life has changed
Bad
Good
famous
travel
meet new
people
get tons of attention
too much attention
worry about how...
be careful about...
no private time
can’t hang out ...
Each coin has two sides
Watch and answer
Candy has a lot of experiences to share.
What does she have to say to all those young people who want to become famous
Read and answer
Read paragraph 3 and answer the questions and fill in the blanks.
1.How many pieces of advice does Candy give to us
2.Is it easy or difficult to become successful
3.What are required to succeed
Two.
It is difficult to become successful.
A lot of talent and hard work
4.Only a small number of
people _________________.
Candy’s advice to young people
make it to the top
A.取得成功 B.约定时间 C.按时到达 D.及时赶上
Candy says that the road to success is difficult, do you think so
Read and fill
Read Para 3 carefully again and finish the mind map.
Candy’s advice to young people
Candy
advice
advice
have to be prepared to ___________________
give up your normal life
her choice & action
Because the road to success is very difficult.
Many times she thought about giving up, but she fought on
talent
hard
work
require
Why
After reading Candy’s story,what can
you learn from her What should you
do when you face difficulties
It is not easy to succeed. We should fight on when we think about giving up.
Watch and answer
Read the article again and complete the sentences about Candy.
3b
She used to be shy, but now she’s not shy _______.
She didn’t use to be _________ in school, but now she gets lots of attention.
She used to ________ with friends, but it is almost impossible now.
she didn’t use to __________ how she appears to others, but now she does.
anymore
popular
hang out
worry about
06 Post-reading
Listen and repeat
Watch and answer
Young World
Suppose you are the interviewer(采访者) and your partner is Candy. Ask and answer questions. You can use the following questions
3c
A: Nice to meet you, Miss Wang.
B: …
A: I’d like to ask you some questions, did you use to …
B: … used to/didn’t use to … I .... to deal with....
A: Are there any good things after you become famous
B: …
A: What about the bad things
B: However…
A: What do you want to say to our young people
B: Well, ….
Look and retell
background
Candy Wang
life has changed
advice to young people
an Asian pop star
used to be shy
took up singing
dared to sing in front of class and the whole school
good things
bad things
get tons of attention...
travel and meet ...
worry about...
be careful about…
don't have private time...
can't hang out with friends
be prepared to give up normal life
the road to success is difficult
more talent and hard work
a small number of people make it to the top
Your life doesn’t get better by chance, it gets better by change.
Watch and answer
What should you do if you want to make it to the top by learning from Candy
Make positive changes to improve ourselves better .To achieve our dreams, don’t give up, but fight on.
Look and say
What can we learn from Candy Wang’s story
Hold on and never give up.
Every coin has two sides.
Make positive changes.
Be hard-working.
Where there is a will,there is a way.
...
Nothing is difficult if you put your heart into it.
Believe in yourself.
Watch and say
Let’s enjoy a video.
07 Summary
Watch and answer
1.开始唱歌
2.处理
3.敢于做某事
4.备受关注
5.为…而做好准备
6.通往成功的路
7.要求很多耐心和努力
去成功
8.小部分人
9.继续奋斗
10.小心…
11.私人时间
12.到达顶峰
take up singing
deal with
dare to do sth
tons of attention
be prepared to
the road to success
require a lot of talent and hard work to succeed
a small number of people
fight on
be careful about..
private time
make it to the top
08 Language points
Look and learn
1. Candy told me that she used to be really shy and took up singing to deal with her shyness.
take up 学着做;开始做 ●以某事作为消遣或爱好
1) They've taken up golf.他们学起打高尔夫球来了。
2) Many retired people take up gardening as a hobby.
许多退休人士将园艺作为一种业余爱好。
3) The old books take up too much room of my office.
旧书占用了我办公室的太多空间。
take up后常跟名词或动词-ing形式作宾语。take up doing sth. “开始做某事”
He took up farming two years ago.
拓展延伸: take up还可意为“占据(空间)”;“占用(时间)”。
The new fridge takes up too much room.
Computer games take up too much of his time.
2. As she got better, she dared to sing in front of her class, and then for the whole school.
1) Most people hate Harry but they don't dare to say so.
多数人讨厌哈里,但他们不敢说出来。
2) Do what others do not dare to do.
做别人不敢做的事情。
Look and learn
dare在此作实义动词,有时态、数等的变化,一般不用于进行时。dare to do sth.意为“敢于做某事”。
The little girl doesn’t dare to ask questions.
dare还可作情态动词,后接动词原形,常用于否定句或疑问句。
I daren’t speak in public.
Dare she go out alone at night
Watch and answer
3. Only a very small number of people make it to the top.
make it 多用于口语,可表示“做成;成功;设法做到;赶上……”等。
1) — Can we catch the train
— I hope we can make it.
—我们能赶上火车吗?
—我希望我们能做到。
2) So far, few women have made it to the top in the business world.
到目前为止,很少有女性能够成为商业领域的佼佼者。
09 Exercises
Class test
一、 根据汉语提示,用合适的单词填空。
1. Do you know anything about the new leader’s __________ (背景)
2. Please call this number if you _______(需要) any information.
3. The elephant I saw in the zoo weighs about seven _______ (吨).
4. The reporter is _____________ (采访) our headmaster in the playground.
5. When I wanted to enter the building, a _______ (守卫) stopped me.
background
require
tons
interviewing
guard
Class test
二、完成句子。
1. 我以前很矮。I ______ ____ be short.
2. 我以前在学校不受欢迎。I ______ _____ to be popular in school.
3. 我采访二十五岁的亚洲流行歌手茜拉。
I __________ 24-year-old Asian pop star Shila.
4. 她过去常和朋友一起闲逛。
She ____ ___ _____ ______ with friends.
5. 爱应该是我们一直要做的事。
Love should be something we do ____ _____ _____.
didn’t use
used to
interviewed
used to hang out
all the time
010 Homework
Homework
1. Write a passage about how you\your family members have changed
What did you use to be like
What are you like now
Do you or your life have any change
What’s your advice to others
Write a passage about your changes.
2. Preview the new words and expressions.
3.Preview Grammar Focus on page 28.
谢谢
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
中小学教育资源网站
兼职招聘:
https://www.21cnjy.com/recruitment/home/admin