/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优人教PEP版
专题23 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读信件,判断句子正(T)误(F)。
Dear Amy.
Welcome to my home. My home is next to a bookstore. First, you can take the No. 1 bus at the bus stop. And get off at People’s Park. Then go straight for 5 minutes, and you can see a shoe store.Beside the shoe store, there is a tall white building.It’s the bookstore. My home is next to the bookstore. It’s a nice house.Please come soon.I miss you very much.
Yours,
Zhang Peng
1.Zhang Peng’s home is next to the bookstore. ( )
2.The shoe store is a tall white building. ( )
3.The bookstore is far from the shoe store. ( )
4.Amy needs to walk for 5 minutes from the park to the shoe store. ( )
阅读短文,判断下列句子是(T)否(F)正确。
Wu Binbin and Robin are in the museum. They are looking at some robots. Those robots are so cool! Wu Binbin loves this museum. But he needs to go to the bathroom first. It’s on the second floor. Then Wu Binbin wants to buy a postcard in the museum shop. It is near the door. And he wants to send it in the post office today. It is next to the museum.
5.Wu Binbin and Robin are in the museum. They are looking at some robots. ( )
6.Robin needs to go to the bathroom. ( )
7.The bathroom is on the second floor. ( )
8.Wu Binbin wants to buy a postcard in the post office. ( )
9.Wu Binbin wants to send it in the post office today. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
This is a map of my city. The library is in the middle. It’s next to the museum. There is a hospital behind the library. The park is next to the hospital on the right. The post office is behind the museum. In front of the library there is a big and beautiful school. A bookstore is next to it. Welcome to my city!
10.This is a map of my village. ( )
11.The library is behind the museum. ( )
12.The hospital is next to the park on the left. ( )
13.There is a school in front of the library. ( )
14.The bookstore is in the middle. ( )
阅读对话,判断正(T)误(F)。
Mike and John want to go to the library. So they ask Robin for help.
M&J: Robin, we want to go to the library. How can we get there
Robin: Now we are in front of the KFC. Let’s turn left and go straight. Turn right at the second crossing. Then go straight ahead for 5 minutes. You can find it on your left.
M&J: Is it far
Robin: A little. Follow me. It’s easy to find. It’s just behind the zoo and next to Sam’s Restaurant.
15.Mike and John don’t know the way to the library. ( )
16.The library is a little far from the KFC. ( )
17.The boys can see the library on their right. ( )
18.It’s hard to find the library. ( )
19.The library is behind the zoo and next to the restaurant. ( )
Different people go to work in different ways. Some people go to work on foot because they live very near. Some people go to work by car because it’s fast. In some big cities, lots of people like to take the subway. It’s fast and cheap. You can buy your tickets(票) on your phone. How can you find a subway station You can see different logos in different cities. In Beijing Subway Station, you can see the logo , and you can see the logo in Shanghai, and in Wuhan. When you see those logos, you can find the subway station nearby. During the time when people go to or come back from work, the subway is always crowded(拥挤的). It’s called the rush hour. So it’s not a good idea to take the subway during rush hours(交通高峰期).
20.The logos of the subway are the same in different cities. ( )
21.It’s not a good idea to take the subway during rush hours. ( )
22.We can buy subway tickets on the phone. ( )
23.When you see in Wuhan, you can find a subway station nearby. ( )
24.People in some big cities like to take the subway because it is fast and cheap. ( )
Hello. I’m Peter. Look! This is a map. There is a library in the middle of it. We often read books in it on the weekend. On the left, there is a museum. We can see robots in it. On the right, there is a cinema. I often see a film with my family. Can you see the hospital It’s behind the library. There are many doctors and nurses. In front of the library there is a post office.
25.The library is in the middle of the map. ( )
26.There is a cinema on the left of the library. ( )
27.We can see robots in the museum. ( )
28.The library is behind the hospital. ( )
29.The post office is in front of the library. ( )
Dear Miss Li,
Welcome to my tenth birthday party at 5:30 pm next Saturday. We’ll have so much fun if you are here. Now let me tell you how to come. First, take a No. 3 bus near your home. Second, remember to get off at the science museum. Third, go down Long River Road for about five minutes. Finally, you can see a shoe store on your left. Find the white building on your right. My home is in it!
See you soon!
Yours,
Zhang Peng
30.The letter is from Miss Li to Zhang Peng. ( )
31.Miss Li can take a No. 5 bus to her home. ( )
32.The color of the building isn’t white. ( )
33.There is a shoe store near Zhang Peng’s home. ( )
34.Zhang Peng’s home is on the left of Miss Li. ( )
阅读短文,根据短文内容判断句子正(T)误(F)。
The traffic lights are the same in every country. There are always three lights—red, yellow and green. Red means “Stop and wait!” Yellow means “Slow down and stop!” Green means “Go!” In the USA, people drive on the right side. But in the UK and Australia, people drive on the left side. If (如果) you go by car, by bike or on foot, you must pay attention to the traffic rules.
35.The traffic lights are red, yellow and blue. ( )
36.The yellow light means “Slow down and stop!” ( )
37.In the USA, drivers drive on the left side of the road. ( )
38.In Australia,drivers drive on the right side of the road. ( )
39.If you go on foot, you don’t have to pay attention to the traffic rules. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F).
There are forty-six students in my class. Thirteen students usually come to school by school bus. Seven students come to school by bike. Six of my classmates live far from our school. They come by subway. Three students come to school by car. Seventeen students walk to school. My home is near my school. I usually walk to school.
40.There are thirty-six students in my class. ( )
41.There are seven students come to school by bike. ( )
42.There are three students come to school by subway. ( )
43.My home is far from my school. ( )
44.I usually come to school on foot. ( )
Read and write “T” or “F”. 阅读短文并判断正误,正确用 “T” 表示,错误用 “F” 表示。
The traffic lights are the same in every country. There are always three lights: red, yellow and green. Red means “Stop and wait”. Yellow means “Slow down and stop”, and green means “Go”. In China, drivers drive on the right side of the road. In the US, drivers drive on the right side, too. In England and Australia, however, drivers drive on the left side of the road. If you go by car, by bike or on foot, you must know the traffic rules.
45.The traffic lights are different in different countries. ( )
46.Red means “Go”. Green means “Wait”. ( )
47.In China, drivers drive on the right side of the road. ( )
48.In Australia, drivers drive on right side, too. ( )
49.If you go on foot, traffic rules are useless(无用的). ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
I’m Amy. I’m very happy every holiday. I usually go to the library. Sometimes I go to the park. The library is not far. I usually go on foot. I walk straight for fifteen minutes. Then I turn left, the library is on the right. The park is very far. It’s near the post office. I often get there by the No. 206 bus, get off at the post office. It’s easy to find it.
50.The girl in the passage (文章) gets to the post office by the No. 206 train. ( )
51.She usually goes to the library on foot. ( )
52.Amy usually goes to the park on holidays. ( )
53.She goes to the park by bus. ( )
54.The park is far from the post office. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Mary always takes the bus to school. She likes talking with her friends on the bus. It’s about three miles to the school and it takes her about 10 minutes. Leo usually walks to school. But sometimes he rides his bike, and it takes him about 15 minutes. He can also go by bus, but he doesn’t like it. Because he thinks it’s boring (无聊的).
55.Mary sometimes walks to school. ( )
56.It’s about three miles to Mary’s school. ( )
57.It takes Leo about 15 minutes to go to school by bike. ( )
58.Leo can’t take the bus to school. ( )
59.Leo thinks the bus ride is interesting. ( )
根据短文内容,判断正误,正确“T”,错误“F”。
The traffic lights are the same in every country. There are always three lights: red, yellow and green. Red means “Stop”. Yellow means “Wait”, and green means “Go”. In China and the US, drivers drive on the right side of the road. But in England and Australia, drivers drive on the left side of the road. If you take a trip, you must know the traffic rules.
60.The traffic lights are not the same in every country. ( )
61.There are always three lights: red, yellow and green. ( )
62.Green means “Go”. ( )
63.In the US, drivers drive on the right side of the road. ( )
64.In England, drivers drive on the right side of the road, too. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
The traffic rules in the UK are different from those in China.
People drive and walk on the right in China. You must look left first and then right before you cross the street.
When you drive and walk in London, you must be very careful. When you wait for the bus in London, you must be careful too. Please remember (记住) the traffic goes on the left. Don’t go the wrong way.
65.The UK and China have the same traffic rules. ( )
66.People drive on the left in China. ( )
67.In the UK, people drive and walk on the left. ( )
68.In the UK, you must look left first and then right before you cross the street. ( )
根据短文内容,判断句子正误,对的写“T”,错的写“F”。
My name is Tim. Tomorrow is the weekend. We have no classes. My parents aren’t going to work, but we are going to be very busy tomorrow. In the afternoon, my parents are going to visit aunt and uncle. I’m going to play computer games with my cousin. At night, we are going to have a big dinner in the restaurant. After that we are going to the cinema. I think we are going to have a nice weekend.
69.Tomorrow is Monday. ( )
70.Tim’s mother is going to visit aunt and uncle. ( )
71.Tim’s family are going to have a big dinner at home. ( )
72.Tim is going to play computer games with his friends. ( )
73.They will have a nice and busy weekend. ( )
阅读短文,判断句子是(T)否(F)正确。
Hi, I’m Lily. I’m from Canada. But now I’m studying in China. I’m a university student. Tomorrow is Christmas Day. I’m going to buy many gifts(礼品) for the happy day in the supermarket this afternoon. Next week, I’m going to take a trip in Harbin. I’m going to see the snow. I like snow. I can ski. I’m going there with my classmates by plane. We are going to have a nice trip.
74.Lily is from Canada. ( )
75.It is winter in China now. ( )
76.Lily is going to buy many presents. ( )
77.She is going to Hainan next week. ( )
78.They will have a great trip. ( )
趣味阅读。根据短文内容,判断下列句子是(T)否(F)正确。
Monday, September 16th
Dear Diary,
Tomorrow is Mid-Autumn Festival. I’m very glad. Because my family will have a big dinner together tomorrow evening. And my aunt and uncle will come to my house tomorrow. Their son Jack will come, too. Jack is very kind. He likes reading books about race. And we are going to the cinema to watch a movie about space travel tomorrow afternoon. My aunt is going to make mooncakes with my mother tomorrow afternoon. My uncle will do some shopping in the supermarket in front of my house tomorrow afternoon. My grandma will tell us a story about Chang’e. She likes the story very much and she tells it every year. I think we will have a good time tomorrow.
Jim
79.Mid-Autumn Festival is on September 16th. ( )
80.The underlined word “glad” means “happy”. ( )
81.Jack is Jim’s brother. ( )
82.Jim is going to do some shopping with his uncle tomorrow afternoon. ( )
83.The underlined word “it” refers to (指的是) the story about Chang’e. ( )
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
The weekend is coming. I will have a happy weekend.
On Saturday morning, I will do my homework. Then, I will go out to play. I’m going to the bookstore and buy some books. In the evening, I’m going to visit my grandparents and have dinner outside.
On Sunday morning, I’m going to the library and read some books. Then, I’m going to listen to music. In the afternoon, I’m going to go to the supermarket with my parents. I like shopping very much.
What about your weekend
84.I’m going to do my homework on Saturday morning. ( )
85.I will read some books in the bookstore. ( )
86.On Saturday evening, my family are going to have a big dinner at home. ( )
87.I will be happy on the weekend. ( )
88.I’m going to go shopping with my friends on Saturday afternoon. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name is Mike. Tomorrow is Sunday. I have no classes. My parents aren’t going to work, but we are going to be very busy tomorrow. My mother is going to buy something for next week. My father is going to visit my aunt and uncle. I’m going to play computer games with my cousin. Tomorrow evening we’re going to have a big dinner. After that we’re going to the cinema. I think we’re going to have a nice weekend.
89.Mike’s mother is going to buy something for next week. ( )
90.Tomorrow is Saturday. ( )
91.Mike’s father is going to visit his grandparents. ( )
92.Mike is going to play computer games with his sister. ( )
93.Tomorrow evening they are going to have a big dinner. ( )
阅读短文,根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
Miss White is a secretary. She works in an office. She usually goes to work by bus. Sometimes she gets there by bike. She likes sports and music very much. She often plays ping-pong with her friends on weekends. She usually listens to music at home. She also likes climbing mountains and going hiking. She's going to go hiking next week.
94.Miss White is a secretary. ( )
95.Miss White usually goes to work on foot. ( )
96.Miss White often listens to music with her friends on weekends. ( )
97.Miss White also likes climbing mountains. ( )
98.Miss White is going to go hiking next week. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.F 3.F 4.T
【分析】本文是张鹏写给艾米的信,介绍了去自己家的路线,包括乘公交、站点及沿途建筑与家的位置关系。
1.句意:张鹏的家紧挨着书店。根据“My home is next to a bookstore.”,可知题干与短文相符,故答案为 T。
2.句意:鞋店是一栋高高的白色建筑。根据“Beside the shoe store, there is a tall white building. It’s the bookstore.”,可知白色建筑是书店,不是鞋店,故答案为F。
3.句意:书店离鞋店很远。根据“Beside the shoe store, there is a tall white building. It’s the bookstore.”,可知书店在鞋店旁边,不远,故答案为 F。
4.句意:艾米需要从公园步行5分钟到鞋店。根据“First...get off at People’s Park. Then go straight for 5 minutes, and you can see a shoe store.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
5.T 6.F 7.T 8.F 9.T
【导语】本文讲了处所与方位。
5.句意:吴斌斌和罗宾在博物馆里。他们正在看一些机器人。根据“Wu Binbin and Robin are in the museum. They are looking at some robots.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
6.句意:罗宾需要去洗手间。根据“Wu Binbin loves this museum. But he needs to go to the bathroom first.”,可知吴斌斌需要去洗手间,故答案为F。
7.句意:洗手间在二楼。根据“But he needs to go to the bathroom first. It’s on the second floor.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
8.句意:吴斌斌想去邮局买张明信片。根据“Then Wu Binbin wants to buy a postcard in the museum shop. ”,可知吴斌斌想在博物馆商店买张明信片,故答案为F。
9.句意:吴斌斌今天想在邮局邮寄它。根据“Then Wu Binbin wants to buy a postcard in the museum shop. It is near the door. And he wants to send it in the post office today.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
10.F 11.F 12.T 13.T 14.F
【导语】本文介绍了作者城市的处所与方位。
10.句意:这是我的村庄地图。根据“This is a map of my city.”,可知这是作者城市的地图,故答案为F。
11.句意:图书馆在博物馆后面。根据“The post office is behind the museum.”,可知邮局在博物馆后面,故答案为F。
12.句意:医院在公园左边的旁边。根据“The park is next to the hospital on the right.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
13.句意:图书馆前面有一所学校。根据“In front of the library there is a big and beautiful school.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
14.句意:书店在在中间。根据“The library is in the middle.”,可知图书馆在中间,故答案为F。
15.T 16.T 17.F 18.F 19.T
【导语】本文讲了问路。
15.句意:迈克和约翰不知道去图书馆的路。根据“Mike and John want to go to the library. So they ask Robin for help.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
16.句意:图书馆离肯德基有点远。根据“Now we are in front of the KFC. Is it far A little.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
17.句意:男孩子们可以在他们的右边看到图书馆。根据“You can find it on your left.”,可知可以在左边看到图书馆,故答案为F。
18.句意:很难找到图书馆。根据“It’s easy to find.”,可知很容易找到,故答案为F。
19.句意:图书馆在动物园后面,餐厅旁边。根据“It’s just behind the zoo and next to Sam’s Restaurant.”,可知题干与对话相符,故答案为T。
20.F 21.T 22.T 23.F 24.T
【导语】本文介绍的是有关地铁的一些情况。
20.句意:不同城市的地铁标志是一样的。根据文章“You can see different logos in different cities.”得知你可以在不同的城市看到不同的标志。句意与原文意思不符,故答案为F。
21.句意:在交通高峰期乘地铁不是个好主意。根据文章“. So it’s not a good idea to take the subway during rush hours(交通高峰期).”得知在交通高峰期乘地铁不是个好主意。句意与原文意思相符,故答案为T。
22.句意:我们可以打电话买地铁票。根据文章“ In some big cities, lots of people like to take the subway. It’s fast and cheap. You can buy your tickets(票) on your phone. ”得知我们可以打电话买地铁票。句意与原文意思相符,故答案为T。
23.句意:当你在武汉看到这个标志时,你可以在附近找到一个地铁站。根据文章“ In Beijing Subway Station, you can see the logo , and you can see the logo in Shanghai, and in Wuhan.”得知那个标志是上海的标志。句意与原文不符,故答案为F。
24.句意:一些大城市的人们喜欢乘地铁,因为它又快又便宜。根据文章“In some big cities, lots of people like to take the subway. It’s fast and cheap.”得知一些大城市的人们喜欢乘地铁,因为它又快又便宜。句意与原文意思相符,故答案为T。
25.T 26.F 27.T 28.F 29.T
【导语】本文介绍了一张地图上,各个地点的方位和该地点有的东西或可以做的事情。
25.题干句意:图书馆在地图的中间。根据“There is a library in the middle of it. ”可知题干表述正确,故答案为T。
26.题干句意:图书馆的左边有一家电影院。根据“On the left, there is a museum.”可知左边是博物馆,题干表述不正确,故答案为F。
27.题干句意:我们可以在博物馆里看到机器人。根据“We can see robots in it.”可知题干表述正确,故答案为T。
28.题干句意:图书馆在医院后面。根据“ Can you see the hospital It’s behind the library.”可知医院在图书馆后面,也就是图书馆在医院前面,题干表述不正确,故答案为F。
29.题干句意:邮局在图书馆前面。根据“In front of the library there is a post office.”可知题干表述正确,故答案为T。
30.F 31.F 32.F 33.T 34.F
【导语】本文是张鹏给李小姐的信,告诉她来自己家的路线和交通方式。
30.句意:这封信是李小姐给张鹏的。根据开头和结尾可知这封信是张鹏给李小姐的,故答案为F。
31.句意:李小姐可以乘5路公共汽车回家。根据“First, take a No. 3 bus near your home.”,可知李小姐可以乘3路公共汽车回家,故答案为F。
32.句意:建筑物的颜色不是白色的。根据“Find the white building on your right.”,建筑物的颜色是白色的,故答案为F。
33.句意:张鹏家附近有一家鞋店。根据“Finally, you can see a shoe store on your left. Find the white building on your right. My home is in it!”,可知题干描述正确,故答案为T。
34.句意:张鹏的家在李小姐的左边。根据“Find the white building on your right. My home is in it!”,可知张鹏的家在李小姐的右边,故答案为F。
35.F 36.T 37.F 38.F 39.F
【导语】本文讲了交通规则。
35.句意:交通灯是红色,黄色和蓝色。根据“There are always three lights—red, yellow and green.”,可知交通灯是红色,黄色和绿色,故答案为F。
36.句意:黄灯的意思是“减速并停下来!”根据“Yellow means “Slow down and stop!””,可知题干与短文相符,故答案为T。
37.句意:在美国,司机靠左行驶。根据“In the USA, people drive on the right side.”,可知在美国,司机靠右行驶,故答案为F。
38.句意:在澳大利亚,司机靠右行驶。根据“But in the UK and Australia, people drive on the left side.”,可知在澳大利亚,司机靠左行驶,故答案为F。
39.句意:如果你步行,你就不必注意交通规则。根据“If (如果) you go by car, by bike or on foot, you must pay attention to the traffic rules.”,可知步行也要注意交通规则,故答案为F。
40.F 41.T 42.F 43.F 44.T
【导语】本文主要介绍了班上的同学上学的方式。
40.句意:我班有36个学生。根据“There are forty-six students in my class.”可知作者的班上有46个学生,句子和短文不符,故答案为F。
41.句意:有7个学生骑自行车去上学。根据“Seven students come to school by bike.”可知7个学生骑自行车来上学,句子和短文相符,故答案为T。
42.句意:有三个学生乘坐地铁来上学。根据“Six of my classmates live far from our school. They come by subway.”可知6个学生乘坐地铁,句子和短文不符,故答案为F。
43.句意:句意:我的家离学校远。根据“My home is near my school.”可知作者的家离学校近,句子和短文不符,故答案为F。
44.句意:我通常步行去学校。根据“I usually walk to school.”可知作者步行去上学,句子和短文相符,故答案为T。
45.F 46.F 47.T 48.F 49.F
【导语】本文讲了交通规则。
45.句意:不同国家的交通信号灯不同。根据“The traffic lights are the same in every country.”,可知不同国家的交通信号灯是一样的,故答案为F。
46.句意:红色的意思是“走”。绿色的意思是“等待”。根据“Red means “Stop and wait”. Yellow means “Slow down and stop”, and green means “Go”.”,可知红色的意思是“停下来等”,绿色的意思是“走”,故答案为F。
47.句意:在中国,司机靠右行驶。根据“In China, drivers drive on the right side of the road.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
48.句意:在澳大利亚,司机也靠右行驶。根据“In England and Australia, however, drivers drive on the left side of the road.”,可知在澳大利亚,司机靠左行驶,故答案为F。
49.句意:如果你步行,交通规则就无用了。根据“If you go by car, by bike or on foot, you must know the traffic rules.”,可知步行也应该遵守交通规则,故答案为F。
50.F 51.T 52.F 53.T 54.F
【导语】本文主要讲述了艾米通常如何去图书馆和公园。
50.句意:文章中的女孩坐206路火车到邮局。根据“I often get there by the No. 206 bus, get off at the post office.”可知艾米坐206路公交到邮局,故答案为F。
51.句意:她通常步行去图书馆。根据“The library is not far. I usually go on foot.”可知她通常走路去图书馆,故答案为T。
52.句意:艾米通常在假期去公园。根据“I’m very happy every holiday. I usually go to the library. Sometimes I go to the park.”可知她在假期有时去公园,故答案为F。
53.句意:她坐公共汽车去公园。根据“The park is very far. It’s near the post office. I often get there by the No. 206 bus, get off at the post office.”可知她坐公交去公园,故答案为T。
54.句意:公园离邮局很远。根据“The park is very far. It’s near the post office. I often get there by the No. 206 bus, get off at the post office. It’s easy to find it.”可知她坐车到邮局下,然后很容易找到公园,推断出公园离邮局近,故答案为F。
55.F 56.T 57.T 58.F 59.F
【导语】本文介绍玛丽和利欧如何上学。
55.句意:玛丽有时候走路上学。根据“Mary always takes the bus to school.”玛丽总是乘公共汽车去学校。可知句子与原文不符,故答案为F。
56.句意:到玛丽的学校大约有三英里。根据“It’s about three miles to the school and it takes her about 10 minutes. ”大概三英里就到学校。可知句子与原文相符,故答案为T。
57.句意:利欧骑自行车需要15分钟到学校。根据“But sometimes he rides his bike, and it takes him about 15 minutes.” 但是有时候他骑他的自行车,大约需要15分钟。可知句子与原文相符,故答案为T。
58.句意:利欧不会坐公交车去学校。根据“He can also go by bus, but he doesn’t like it.”他也会坐公共汽车去,但他不喜欢。可知句子与原文不符,故答案为F。
59.句意:利欧觉得坐公共汽车很有趣。根据“He can also go by bus, but he doesn’t like it.”他也可以坐公共汽车去,但他不喜欢。可知句子与原文不符,故答案为F。
60.F 61.T 62.T 63.T 64.F
【导语】本文讲了交通规则。
60.句意:并非每个国家的交通灯都是一样的。根据“The traffic lights are the same in every country.”,可知每个国家的交通灯都是一样的,故答案为F。
61.句意:总是有三盏灯:红、黄、绿。根据“There are always three lights: red, yellow and green.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
62.句意:绿色的意思是“走”。根据“Yellow means “Wait”, and green means “Go”.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
63.句意:在美国,司机靠右行驶。根据“In China and the US, drivers drive on the right side of the road.”可知题干描述正确,故答案为T。
64.句意:在英国,司机也靠右行驶。根据“But in England and Australia, drivers drive on the left side of the road.”,可知在英国司机靠左行驶,故答案为F。
65.F 66.F 67.T 68.F
【导语】本文主要对比了中国和英国交通规则的不同。
65.句意:英国和中国有相同的交通规则。根据“The traffic rules in the UK are different from those in China.”可知中国和英国的交通规则不一样,故答案为F。
66.句意:在中国,人们靠左行驶。根据“People drive and walk on the right in China.”可知在中国,人们靠右行驶,故答案为F。
67.句意:在英国,人们靠左行驶和行走。根据“Please remember (记住) the traffic goes on the left.”可知在英国人们靠左行驶,故答案为T。
68.句意:在英国,过马路前必须先向左看,然后向右看。根据“People drive and walk on the right in China. You must look left first and then right before you cross the street.”可知在中国,过马路前必须先向左看,然后向右看。故答案为F。
69.F 70.T 71.F 72.F 73.T
【导语】本文介绍提姆和家人的周末计划。
69.句意:明天是星期一。根据“Tomorrow is the weekend.”可知明天是周末。句子与原文不符,故答案为F。
70.句意:提姆的妈妈将要去看望阿姨和叔叔。根据“In the afternoon, my parents are going to visit aunt and uncle.”可知下午提姆的父母打算去看望阿姨和叔叔。句子与原文相符,故答案为T。
71.句意:提姆的家人将在家吃一顿大餐。根据“At night, we are going to have a big dinner in the restaurant.”可知晚上提姆他们打算去餐厅吃一顿丰盛的晚餐。句子与原文不符,故答案为F。
72.句意:提姆将和他的朋友一起玩电脑游戏。根据“I’m going to play computer games with my cousin.”可知提姆要和他的表弟玩电脑游戏。句子与原文不符,故答案为F。
73.句意:他们将度过一个愉快而忙碌的周末。根据“I think we are going to have a nice weekend.”可知提姆认为他们将度过一个愉快的周末。句子与原文相符,故答案为T。
74.T 75.T 76.T 77.F 78.T
【导语】本文讲了计划与安排。
74.句意:莉莉来自加拿大。根据“Hi, I’m Lily. I’m from Canada.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
75.句意:中国现在是冬天。根据“Tomorrow is Christmas Day.”,可知圣诞节的时候中国现在是冬天,故答案为T。
76.句意:莉莉要买很多礼品。根据“I’m going to buy many gifts(礼品) for the happy day in the supermarket this afternoon.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
77.句意:她下周要去海南。根据“Next week, I’m going to take a trip in Harbin.”,可知她下周要去哈尔滨,故答案为F。
78.句意:他们将有一个很棒的旅行。根据“We are going to have a nice trip.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
79.F 80.T 81.F 82.F 83.T
【导语】本文讲了吉姆一家人中秋节的计划与安排。
79.句意:中秋节在9月16日。根据短文内容可知中秋节在9月17日,故答案为F。
80.句意:下划线单词“glad”的意思是“快乐的”。根据短文语境可知题干描述正确,故答案为T。
81.句意:杰克是吉姆的哥哥。根据“And my aunt and uncle will come to my house tomorrow. Their son Jack will come, too.”,可知杰克是吉姆的堂哥,故答案为F。
82.句意:吉姆明天下午要和他叔叔一起去购物。根据“My uncle will do some shopping in the supermarket in front of my house tomorrow afternoon.”,可知没说吉姆和叔叔一起去购物,故答案为F。
83.句意:下划线的“it”指的是嫦娥的故事。根据“My grandma will tell us a story about Chang’e. She likes the story very much and she tells it every year.”,可知题干描述正确,故答案为T。
84.T 85.F 86.F 87.T 88.F
【导语】本文讲了周末做的事情。
84.句意:我打算在星期六早上做作业。根据“On Saturday morning, I will do my homework.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
85.句意:我将在书店里读一些书。根据“I’m going to the bookstore and buy some books.”,可知将在书店买一些书,故答案为F。
86.句意:星期六晚上,我的家人将在家里吃一顿丰盛的晚餐。根据“In the evening, I’m going to visit my grandparents and have dinner outside.”,可知星期六晚上将在外面吃晚餐,故答案为F。
87.句意:周末我会很开心的。根据“I will have a happy weekend.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
88.句意:星期六下午我打算和朋友们一起去购物。根据“In the afternoon, I’m going to go to the supermarket with my parents.”,可知作者将在星期天下午和父母去购物,故答案为F。
89.T 90.F 91.F 92.F 93.T
【导语】本文介绍了迈克一家人星期天的计划与安排。
89.句意:迈克的妈妈要为下周买一些东西。根据“My mother is going to buy something for next week.”,可知题干描述正确,故答案为T。
90.句意:明天是星期六。根据“Tomorrow is Sunday.”,可知明天是星期天,故答案为F。
91.句意:迈克的爸爸要看望他的祖父母。根据“My father is going to visit my aunt and uncle.”,可知迈克的爸爸要拜访他的叔叔婶婶,故答案为F。
92.句意:迈克要和他的妹妹玩电脑游戏。根据“I’m going to play computer games with my cousin.”,可知迈克要和他的堂妹玩电脑游戏,故答案为F。
93.句意:明天晚上他们要吃一顿丰盛的晚餐。根据“Tomorrow evening we’re going to have a big dinner.”,可知题干描述正确,故答案为T。
94.T 95.F 96.F 97.T 98.T
【导语】本文主要介绍了Miss White的职业、上班的方式、兴趣爱好及下周的计划。
94.句意:Miss White是一位秘书。根据原文“Miss White is a secretary.”可知Miss White是一位秘书。句意与原文内容相符,故答案为T。
95.句意:Miss White通常步行去上班。根据原文“She usually goes to work by bus.”可知她通常乘坐公共汽车去上班,句意与原文内容不符,故答案为F。
96.句意:Miss White经常在周末和她的朋友一起听音乐。根据原文“She often plays ping-pong with her friends on weekends. She usually listens to music at home.”可知她经常在周末和她的朋友一起打乒乓球,在家里听音乐,句意与原文内容不符,故答案为F。
97.句意:Miss White也很喜欢爬山。根据原文“She also likes climbing mountains and going hiking.”可知句意与原文内容相符,故答案为T。
98.句意:Miss White将在下周去徒步旅行。根据原文“She's going to go hiking next week.”可知句意与原文内容相符,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)