/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优人教PEP版
专题24 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择正确的答案。
Robin has BDS!
Wu Binbin’s grandpa gave Robin a new feature. He now has BDS. He can help the boys find the Italian restaurant.
Robin: We’re in front of the cinema. Let’s go straight and turn left at the bookstore. Follow me, please! Mike: Is it far Robin: No. Now we are behind the hospital. Let’s turn right and then turn right again. Mike: There is the restaurant! Robin: My BDS works! Wu Binbin: Yes! I’ll tell Grandpa. But let’s eat first. I’m so hungry!
1.Where are the boys going ( )
A.Cinema. B.Italian restaurant. C.Hospital.
2.What is Robin’s new feature ( )
A.He can find food. B.He can find people. C.He can find the way.
3.Who gave Robin the new feature ( )
A.Grandpa. B.Wu Binbin. C.Robin.
4.How can they get to the restaurant Which order is correct ( )
①Turn right again ②Turn right. ③Go straight and turn left at the bookstore.
A.③②① B.②①③ C.①③②
5.Is the restaurant far from the cinema ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.We don’t know.
阅读短文,选择正确的答案。
3:00 p. m. Dec. 22
Hi Anna,
Here is the map to my home.
First, take the No. 202 bus to the Flower Square. Next, go straight for about three minutes. Go past the Xinhua Bookstore.
Third, turn left at the cinema and go straight again. Then, cross a street and a clothes shop. Turn right. You will see a blue and white building. My home is on the third floor.
If you still can’t find it, call me at 889228. Ben, Lily and I will wait for you.
Amy
6.Anna is going to _______ home. ( )
A.Ben’s B.Lily’s C.Amy’s
7.What should Anna do first ( )
A.Take the No. 202 bus.
B.Go past the Xinhua Bookstore.
C.Turn left at the cinema.
8.Amy’s home is on the _______ floor. ( )
A.fourth B.third C.sixth
9.What should Anna do if she can’t find Amy’s home ( )
A.Call the police. B.Go back to the cinema. C.Call Amy.
10.How many people will wait for Anna ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
阅读短文,选择正确的答案。
My English teacher Mrs Smith doesn’t feel well today. She wants to see a doctor. But she doesn’t know the way to the hospital. She asks a policewoman for help. The policewoman tells her the hospital is on Guangming Road. She can go straight to the second crossing and then turn left. She can see a white building. It’s the hospital. She also can take the No. 20 bus to get there. The bus stop is not far.
11.Mrs Smith doesn’t feel _______ today. ( )
A.well B.bad
12.Mrs Smith wants to see a doctor. She _______ the way to the hospital. ( )
A.does know B.doesn’t know
13.Mrs Smith can _______ to the second crossing and then _______. ( )
A.go straight; turn left B.go straight; turn right
14.Mrs Smith can see a white building. It’s the _______. ( )
A.hospital B.police station
15.She also can take the No. 20 bus to get there. The bus stop is _______. ( )
A.so far B.not far
Reading. 读一读,回答问题。
Peter is an office worker. He works in a small town(小城镇). One day his boss(老板) says to him, “Peter, I want you to go to London, to an office there, to see Mr David.”
Peter goes to London by train. When he gets to London, he thinks, “The office isn’t far from here. I can go there on foot. I will find it easily(容易地).”
But after an hour(一小时后), he is still looking for it, so his stops and asks an old woman. She says, “Go along(沿着……径直走) this street, turn right at the end, and it is the first building on the right.” Peter goes and finds it.
A few days later(几天后), he goes to the same place, but again he cannot find the office. Just then an old woman comes over(走过来). It is the same woman. She is very surprise(吃惊的) and says, “Are you still looking for that office ”
16.—What does Peter do ( )
—He is a (an) ______.
A.teacher B.driver C.office worker
17.How does Peter go to London ( )
A.By train. B.On foot. C.By ship.
18.Who tells Peter the way to the office ( )
A.His boss. B.An old man. C.An old woman.
19.At last, ______ finds the office in London. ( )
A.His boss B.Peter C.An old woman
20.Peter goes to London again, he meets ______. ( )
A.the same woman B.the same boss
C.the same man
There is a new park near my house. Its a fine day today. My family and I are in the park now. On my left, there is a cafe. On my right, there is a big lake. There are many flowers and trees near the lake. There’s a hill behind the lake. Near the lake, there is a sign. It says, "Don’t swim in the lake! "There is a playground in the middle of the park. There are some small shops near the gate. The park is so beautiful. We like it very much.
21.The park near the house is _________. ( )
A.new and beautiful B.old and beautiful C.clean and new D.old and clean
22.There is a cafe _________. ( )
A.on my left B.on my right C.in the middle D.on your right
23.People can’t _________ in the lake. ( )
A.swim B.fish C.boat D.play
24.The shops in the park are not _________. ( )
A.small B.big C.good D.pretty
25.Is there a playground in the middle of the park ( )
A.No, there isn’t. B.Yes, it is. C.No, it isn’t. D.Yes, there is.
Carol goes to see her grandparents in Shanghai from Dalian. Now she is at the Shanghai Station. But she forgets the way to her grandparents' home. So she calls her grandpa. Her grandpa tells her, “Turn left at the Shanghai Station. Go straight for about two minutes to get to Hualian Supermarket. The bus stop is in front of the supermarket. Take the No. 5 bus and get off at the science museum. Walk south for about one minute. You can see a white building. It' s near our home. I'll meet you there.”
26.Carol lives in ___________. ( )
A.Hainan B.Shanghai C.Dalian
27.—Where is Carol now ( )
—She is ___________.
A.at the station B.at her grandpa's home C.at the science museum
28.The bus stop is in front of ___________. ( )
A.the bookstore B.the supermarket C.the white building
29.Carol must turn left at the station and then go ___________ to get to the supermarket. ( )
A.south B.north C.straight
30.Carol's grandparents’ home is ___________. ( )
A.near the white building
B.in front of the science museum
C.near Hualian Supermarket
Mike goes to Harbin to visit his grandpa from Beijing on Sunday. He’s at the Harbin Station now. He is making a telephone to his grandpa.
Grandpa: Hello!
Mike: Hello, Grandpa. This is Mike. I’m at the Harbin Station now. I don't know the way to your home. How can I get there On foot
Grandpa: It's you, Mike. My dear! No, you can take the No. 103 bus.
Mike: Where is the bus stop
Grandpa: Go straight to the library. The bus stop is in front of the library.
Mike: OK! See you later.
Grandpa: Wait a minute! Get off at the Hong Xing Cinema. Walk west for three minutes. You can see a white building. My home is next to the building.
Mike: Thank you, grandpa! Bye!
31.—Where does Mike's grandpa live ( )
—He lives in _____.
A.Shanghai B.Harbin C.Beijing
32.—Where is Mike now ( )
—He is _____.
A.at the station B.at his grandpa's house C.at the cinema
33.—Where is the bus stop ( )
—It’s _____.
A.next to the building B.in front of the library C.behind the cinema
34.—What is Mike doing ( )
—He is _____.
A.making a telephone B.waiting for his grandpa C.taking a trip
35.—Where is Mike’s grandpa’s house ( )
—It’s _____.
A.next to the white building B.in front of the library C.next to the Hong Xing Cinema
阅读短文,选择正确的答案。
People go to work in different ways. Some people walk to work because they live not very far. Some people go to work by car because car is fast.
In Shanghai, many people like to take the subway. It’s very cheap, easy and convenient (方便的). You only have to pay 2 to 9 RMB for one ticket, and you can buy it on your phone. It’s very easy. How can you find a subway station in Shanghai When you see the sign of “”, you can find it near there. In the morning and in the evening when people go to or come from work, there are many people in the subway. The subway is always crowded.
Now many cities are building subways, like Hangzhou, Ningbo and so on. It can make people’s life more convenient.
36.People like to take the subway because it’s ______. ( )
A.beautiful and fast B.cheap and convenient C.easy and expensive
37.The sign of the subway in Shanghai is ______. ( )
A. B. C.
38.The underlined word “crowded” means “______” in Chinese. ( )
A.拥挤的 B.繁华的 C.快捷的
39.There are many people in the subway ______. ( )
A.at 4:00 a. m. B.at 2:00 p. m. C.at 5:00 p. m.
40.Which one is NOT true ( )
A.You can buy a ticket on a phone. B.You can buy a ticket with 1 yuan.
C.You can find subways in Hangzhou.
阅读短文,选择正确的答案。
I’m Sarah. I live in a big city. Usually my father goes to work by car. He likes driving, but he doesn’t like driving to work. Why Because it takes too much time. There is always a lot of traffic. His car is very slow. He goes home very late every day. And he is very tired. He doesn’t like playing with me after work.
Today, he is happy, “There is going to be a train near our home! I am going to work by subway next year. It is fast. I can read newspapers on the train. I can listen to music, too!” My mom says, “Then you can come back early and cook the meals.” I say, “You can play with me after work.”
41.How is Sarah’s father going to go to work next year ( )
A.He is going to go to work by bus.
B.He is going to go to work by car.
C.He is going to go to work by subway.
42.Sarah’s father doesn’t like driving to work. Why ( )
A.Because the traffic is too busy.
B.Because his car is too fast.
C.Because his home is near.
43.Does Sarah’s father cook dinner after work ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.No, he isn’t.
44.Does Sarah live in a big city ( )
A.Yes, she does. B.No, she doesn’t. C.Yes, she is.
45.Is Sarah’s father going to come back early next year ( )
A.Yes, he is. B.Yes, he does. C.No, he doesn’t.
阅读短文,选择正确的选项。
China is a very big country. The weather is very different in different cities. In Heilongjiang, it’s very cold in winter. It often snows. Many children have to go to school by sled. The dogs run fast. The children must sit down on the sled. In Jiangxi, it often rains. Some children in some villages have to go to school by boat or ferry. In China, most of the children’s home is near their school. So many students go to school on foot. And some students in Grade Six often go to school by bike. And some students go to school on their mother’s or father’s bike.
46.In Heilongjiang, ______. ( )
A.it’s very hot B.it often rains C.it’s snowy in winter
47.Some children in ______ go to school by ______. ( )
A.Heilongjiang; ferry B.Jiangxi; boat C.Jiangxi; bike
48.Many children in China go to school ______. ( )
A.on foot B.by bike C.on their father’s or mother’s bike
49.Some children in Grade Six often ______. ( )
A.walk to school B.ride a bike to school C.take a bus to school
根据短文内容,选择最佳答案。
In China, most students go to school by bike or by bus. If the school is not far(远的) they can walk to school every day. Few students are late for school. But things are not the same in other countries(国家). In some cities of other countries, such as London, there are double-deckers. The bus has two floors and it can carry more people, so some students can take a double-decker to school. Scooters(滑板车) are popular with students in some western(西方的) countries. It makes the trip more interesting.
In some cold countries, such as Finland(芬兰) and Iceland(冰岛), it often snows. The students in towns may take a school bus, but the students in villages far from the school have to go by sled because there is snow everywhere. It takes a little longer(时间更长). Sometimes they will be late for school. Guess, in which country, students may go to school by boat
50.In China, if the students live near the school, how can they go to school every day ( )
A.On foot. B.By bike. C.By bus. D.By scooter
51.What’s the meaning of the word “popular” in Chinese ( )
A.讨厌的 B.流行的 C.困难的 D.少见的
52.Which one is RIGHT according to the passage ( )
A.In China, many students are late for school.
B.All the western students go to school by scooter.
C.The double-deckers can carry more people.
D.Students can’t take the school bus to school.
53.Why do students in Iceland go to school by sled ( )
A.Because they have no cars.
B.Because it’s too hot.
C.Because they miss the school bus sometimes.
D.Because there is snow everywhere.
54.In the passage, how many ways can we find to go to school ( )
A.3. B.4. C.At most(至多) 5. D.At least(至少) 6.
People go to work in different ways. Some people walk to work because they live not very far. Some people go to work by car because car is fast.
In Shanghai, many people like to take the subway. It’s very cheap and convenient (方便的). You only have to pay 2 to 9 RMB for one ticket, and you can buy it on your phone, it’s very easy. In the morning and in the evening when people go to or come back from work, there are many people in the subway. The subway is always crowded.
A red double-decker (双层) bus is carrying people to work in London. It runs across the village and the city from bus stop to bus stop. People like to go to work by bus. Taking a bus is very interesting in London.
In the USA, people often go to work by car, sometimes they go by bus. They like to go to work by taxi if they are in a hurry. Taking a taxi can save your time, but it can make traffic jams.
Different people have different ways to go to work. What about your city
55.There are _________ places in this passage. ( )
A.two B.three C.four
56.There are many people in the subway at ________. ( )
A.8:00 a.m. B.1:00 p.m. C.10:00 p.m.
57.“They like to go to work by taxi if they are in a hurry.” In a hurry means ____. ( )
A.等待 B.匆忙 C.悠闲
58.—What will make traffic jams in the USA ( )
—________
A.Taking a taxi. B.walking. C.By bus.
59.After reading this passage, we know ________ ( )
A.you can buy a subway ticket with 1 yuan.
B.people always go to work by bus in America.
C.taking a bus is interesting in London.
My name is Wang Jie. I’m a boy. I’m ten. I’m from Shanghai. I’m a student in the No. 2 Primary School. It’s not far from my home. I go to school on foot every day. It takes me fifteen minutes to get there. I like my school very much. And I like my teachers, too. My Chinese teacher has a car, but she usually goes to work by bus. My maths teacher is young. He likes doing morning exercises. So he walks to work. My English teacher is American. She likes to take a taxi to the school and take a bus home.
60.Wang Jie is _______ years old. ( )
A.15 B.10 C.12
61.Wang Jie usually goes to school _______. ( )
A.on foot B.by bus C.by taxi
62._______ has a car. ( )
A.Wang Jie B.The Chinese teacher C.The maths teacher
63.The English teacher goes to school _______. ( )
A.by taxi B.on foot C.by subway
64._______’s home is not far from the school. ( )
A.The maths teacher B.The English teacher C.Wang Jie
阅读短文,根据短文内容选择正确答案。
Hello, I’m Amy. I’m from the USA.I’m going to have a busy weekend. On Saturday morning, I’m going to the science museum. It’s near the bookstore. In the afternoon, I’m going to visit my grandparents. On Sunday morning, I’m going to do my homework. In the afternoon, I’m going to the park with my friends. We’re going to play football there. That will be fun!
65.Where is Amy going on Saturday morning ( )
A.To the science museum. B.To the bookstore. C.To the park.
66.What is Amy going to do on Sunday afternoon ( )
A.Do her homework. B.Visit her grandparents. C.Play football in the park.
67.Is the science museum far from the bookstore ( )
A.Yes, it is. B.No, it isn’t. C.We don’t know.
68.When is Amy going to do her homework ( )
A.On Saturday morning. B.On Saturday afternoon. C.On Sunday morning.
69.Who is Amy going to the park with ( )
A.Her grandparents. B.Her friends. C.Her parents.
根据短文内容,选择恰当的答案。
Dear Tony,
How are you in Alaska I’m travelling in China now. I’m going to have a busy weekend with my cousin John. On Saturday, we’ll visit the Great Wall. He tells me that the Great Wall is the longest wall in the world. It has a long history, too. In China, people say, “Who has never been to the Great Wall is not a true man.” We’re going to climb to the top. On Sunday, we will visit the hutong (胡同) in Beijing and enjoy some Chinese food there. There is a great Chinese restaurant called Quanjude (全聚德) on Wangfujing Street. We’re going to eat some Beijing Roast Duck. It’s far, so we will get there by subway. I think China is a great country. Hope you can come soon. Best wishes.
Yours, Jack
70.Where is Jack now He is in ________. ( )
A.Alaska B.Beijing
71.Where is Jack going on Saturday He will go to ________. ( )
A.Beijing hutong B.the Great Wall
72.The sentence “Who has never been to the Great Wall is not a true man.” means _________. ( )
A.不须天子长城 B.不到长城非好汉
73.How will they get to Quanjude ( )
A.By subway. B.By bus.
74.Which one is NOT true (正确的) ( )
A.Jack won’t eat Beijing Roast Duck. B.Jack likes China.
阅读短文,选择最佳答案。
Binbin likes to go out for a trip on Saturday. He wants to go to the Great Wall with Lily and Li Lei. The Great Wall is so wonderful. Binbin is excited. So he gets up very early in the morning. He puts on a T-shirt, pants and running shoes. He puts water, bread, eggs and some fruits in his bag. Binbin and his friends will take the subway. Then they also want to visit the Palace Museum the next day. It is far from the Great Wall. They are all very happy.
75.Binbin wants to ______ the Great Wall with his friends. ( )
A.play B.visit C.clean
76.The Great Wall is ______ but wonderful. ( )
A.old B.small C.excited
77.Binbin puts on his running shoes because he needs to ______ a lot. ( )
A.eat B.drink C.walk
78.Friends will go to the Great Wall ______. ( )
A.by car B.by subway C.by space ship
79.They will go to the Palace Museum on ______. ( )
A.Monday B.Saturday C.Sunday
阅读短文,选择正确的答案。
My name is Mia. Tomorrow is Saturday. My family are going to be busy. My mother is going to the supermarket. She is going to buy some vegetables for next week. I’m going to the bookstore to buy a dictionary tomorrow morning. Tomorrow evening we are going to visit my grandparents and have a big dinner. After dinner, we are going to the cinema. I think we will have a busy but happy weekend.
80.Today is ________. ( )
A.Sunday B.Saturday C.Friday
81.What is Mia’s mother going to buy ( )
A. B. C.
82.Where is Mia going tomorrow morning ( )
A.To the cinema. B.To the bookstore. C.To the park.
83.When are they going to the cinema ( )
A.Tomorrow morning. B.Tomorrow afternoon. C.Tomorrow evening.
84.What are they going to do with Mia’s grandparents ( )
A.See a film. B.Have a big dinner. C.Read books.
阅读短文,选择正确答案。
Next weekend, Amy, Zhang Peng and Mike are going to the orphanage (孤儿院) to help the children. The orphanage is far from their home. So they are going there by bus in the morning. Amy is going to clean their rooms. Zhang Peng is going to bake (烘焙) a big cake for them. Mike is going to make paper planes and ships with them. In the evening, they are going to have a party. They are going to sing and dance together. Amy thinks they’re going to have a good day.
85.They’re going to help the children _____. ( )
A.next morning B.today C.next weekend
86.The orphanage is _____. ( )
A.near B.far C.next to
87._____ is going to bake a big cake. ( )
A.Zhang Peng B.Mike C.Amy
88.They’re going to _____ in the evening. ( )
A.swim B.have a party C.see a film
89._____ are going to have a good day. ( )
A.Amy, Zhang Peng and Mike B.The children and their parents
C.Amy, Zhang Peng, Mike and the children
阅读短文,选择正确的选项。
My home is not in a city. It’s in a little village. There is no cinema. There is no museum. But there is a big playground. We can run, jump, play basketball on it. Near the playground, there is a bookstore. I like to read and buy new books there. And I like to ride bikes on the streets. There are many farms in the village. We don’t have zoos. But you can see many animals on the farms. What an interesting village!
90.My home is in a ______. ( )
A.village B.city C.town
91.There is no ______ in the village. ( )
A.bookstore B.zoo C.street
92.We can play ______. ( )
A.on the playground B.in the bookstore C.at the zoo
93.The playground is near the ______. ( )
A.museum B.farm C.bookstore
94.I like to ______. ( )
A.watch animals at the zoo B.ride a bike on the playground
C.read and buy new books at the bookstore
阅读短文,选择正确的答案。
I’m going to have a busy (忙碌的) weekend. First, I will finish my homework on Friday evening. On Saturday morning I am going to fish with my father and I’m going to play football in the park in the afternoon. In the evening my parents and I are going to my grandparents’ house and have dinner with them. On Sunday morning I am going to have an English class. I will clean my room in the afternoon. On Sunday evening, I’ll go to bed early.
95.I’m going fishing with ________. ( )
A.my sister B.my father C.my mother
96.I’m going to clean the room on ________. ( )
A.Sunday afternoon B.Saturday afternoon C.Sunday morning
97.I’m going to have ________ class on Sunday morning. ( )
A.an art B.a dancing C.an English
98.I’m going to ________ in the park. ( )
A.do my homework B.play football C.have dinner
99.I’m going to finish my homework on ________. ( )
A.Friday evening B.Saturday morning C.Sunday evening
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.C 3.A 4.A 5.B
【导语】本文讲述了罗宾通过新的导航功能,帮助男孩们找到意大利餐厅的事。
1.句意:男孩们要去哪里?A电影院。B意大利餐厅。C医院。根据“He can help the boys find the Italian restaurant.他能帮男孩们找到意大利餐厅。”可知B选项符合题意,故选B。
2.句意:罗宾的新功能是什么?A他能找到食物。B他能找到人。C他能找到路。根据“Wu Binbin’s grandpa gave Robin a new feature. He now has BDS. He can help the boys find the Italian restaurant.吴彬彬的爷爷给了罗宾一个新功能。他现在有北斗卫星导航系统。他可以帮男孩们找到意大利餐厅。”可知C选项符合题意,故选C。
3.句意:谁给了罗宾新功能?A爷爷。B吴彬彬。C罗宾。根据“Wu Binbin’s grandpa gave Robin a new feature.吴彬彬的爷爷给了罗宾一个新功能。”可知A选项符合题意,故选A。
4.句意:他们怎么去餐馆?哪个顺序是正确的?①再次右转。②右转。③直走,在书店左转。根据文章先后顺序依次出现“Let’s go straight and turn left at the bookstore.我们直走,在书店左转。”,“Let’s turn right and then turn right again. Let’s turn right and then turn right again.让我们右转,然后再右转。”可知正确顺序是③②①,A选项符合题意,故选A。
5.句意:这家餐厅离电影院远吗?A是的,它是。B不,它不是。C我们不知道。根据“Mike: Is it far
Robin: No. 迈克:远吗?罗宾:不。”可知B选项符合题意,故选B。
6.C 7.A 8.B 9.C 10.A
【导语】本文是艾米告诉安娜怎么去她家。
6.句意:安娜将要去艾米的家。A本的,B莉莉的,C艾米的,根据信件最后的“Amy”可知安娜要去艾米的家,故选C。
7.句意:安娜首先应该做什么?A乘坐202路公共汽车。B走过新华书店。C在电影院左转。根据“First, take the No. 202 bus to the Flower Square.”可知首先乘坐202路公共汽车到花园广场,故选A。
8.句意:艾米的家在三楼。A第四,B第三,C第六,根据“My home is on the third floor.”可知艾米的家在三楼,故选B。
9.句意:如果安娜找不到艾米的家,她应该怎么做?A报警。B回到电影院。C给艾米打电话。根据“If you still can’t find it, call me at 889228.”可知如果安娜找不到艾米的家,她应该给艾米打电话。故选C。
10.句意:几个人正在等安娜?A三。B四。C五。根据“Ben, Lily and I will wait for you.”可知三个人正在等安娜,故选A。
11.A 12.B 13.A 14.A 15.B
【导语】本文主要是介绍了警察告诉史密斯老师去医院的路以及交通方式等方面的情况。
11.句意:史密斯老师今天感觉不 。A(身体)舒服,B坏的。根据文中“My English teacher Mrs Smith doesn’t feel well today.”可知史密斯老师今天感到不舒服,故选A。
12.句意:史密斯老师想要去看医生。她 去医院的路。A知道,B不知道。根据文中“But she doesn’t know the way to the hospital. ”可知史密斯老师不知道去医院的路,故选B。
13.句意:史密斯老师可以 第二个十字路口 ,然后 。A直行通过;左转,B直行通过;右转。根据文中“She can go straight to the second crossing and then turn left.”可知史密斯老师可以直行通过第二个十字路口然后左转,故选A。
14.句意:史密斯老师能看到一座白色的楼房。它是 。A医院,B警察局。根据文中“She can see a white building. It’s the hospital.”可知白色的楼房是医院,故选A。
15.句意:她还可以乘20路公交车到那。公交车站 。A很远,B不远。根据文中“The bus stop is not far.”可知公交车站不远,故选B。
16.C 17.A 18.C 19.B 20.A
【导语】本文主要讲述了老板派彼得去伦敦,彼得找不到办公室,一个老太太帮助了他,几天后,他再次去伦敦,又找不到办公室了,遇到了上次的老太太,她以为彼得还没有找到办公室的故事。
16.句意:—彼得是做什么的?—他是一名___。A老师,B司机,C办公室职员。根据“Peter is an office worker.”可知彼得是一名办公室职员,故选C。
17.句意:彼得怎么去伦敦?A乘坐火车,B步行,C坐船。根据“Peter goes to London by train. ”可知彼得坐火车去伦敦,故选A。
18.句意:谁告诉彼得去办公室的路?A他的老板,B一个老头,C一个老太太。根据“But after an hour(一小时后), he is still looking for it, so his stops and asks an old woman.”可知一个老太太告诉彼得去办公室的路,故选C。
19.句意:最后,___在伦敦找到了办公室。A他的老板,B彼得,C一个老太太。根据“Peter goes and finds it.”可知彼得找到了办公室。故选B。
20.句意:彼得再次去伦敦,他遇到了___。A同一个老太太,B同一个老板,C同一个男人。根据“It is the same woman. ”可知他遇到了同一个老太太,故选A。
21.A 22.A 23.A 24.B 25.D
【导语】本文介绍的是作者家附近公园里的情况。
21.句意:房子附近的公园______。根据文章“There is a new park near my house. The park is so beautiful.”得知“这个公园又新又漂亮。”A又新又漂亮,B又旧又漂亮,C又干净又新,D又旧又干净,故选A。
22.句意:有个咖啡馆_______。根据文章“On my left, there is a cafe.”得知“在我的左面,有一个咖啡馆。”A在我的左面,B在我的右面,C在中间,D在你的右面,故选A。
23.句意:人们在湖里不能_______。根据文章“It says, "Don’t swim in the lake! "”得知“人们在湖里不可以游泳。”A游泳,B钓鱼,C划船,D玩,故选A。
24.句意:在公园的商店们不______。根据文章“There are some small shops near the gate.”得知“大门附近有一些小商店。”A小,B大,C好的,D漂亮的,故选B。
25.句意:在公园的中间有一个操场吗?根据文章“There is a playground in the middle of the park. ”得知“在公园的中间有一个操场。”A不,没有。B是的,它是。C不,它不是。D是的,有。故选D。
26.C 27.A 28.B 29.C 30.A
【分析】短文主要讲述卡罗尔的爷爷告诉卡罗尔怎么去他家的路。
26.句意:卡罗尔住在___。由短文Carol goes to see her grandparents in Shanghai from Dalian.可知卡罗尔住在大连,A海南,B上海,C大连,故选C。
27.句意:—卡罗尔现在在哪?—她在___。由短文Now she is at the Shanghai Station.可知她现在在上海车站,A车站,B在她爷爷奶奶家,C在科学博物馆,故选A。
28.句意:公交车站在___前面。由短文The bus stop is in front of the supermarket.可知公交车站在超市前面,A车站,B超市,C白色建筑物,故选B。
29.句意:卡罗尔必须在车站左转然后___到达超市。由短文Go straight for about two minutes to get to Hualian Supermarket.可知必须在车站直走到达超市,A南部,B北部,C直走,故选C。
30.句意:卡罗尔的爷爷奶奶家在___。由短文You can see a white building. It' s near our home.可知爷爷奶奶家在白色建筑物附近,结合选项A符合题意,故选A。
31.B 32.A 33.B 34.A 35.A
【分析】本文是迈克给爷爷打电话问路。
31.句意:—迈克的爷爷住在哪里?—他住在______。A上海,B哈尔滨,C北京,根据Mike goes to Harbin to visit his grandpa from Beijing on Sunday.,可知迈克的爷爷住在哈尔滨,故选B。
32.句意:—迈克现在在哪?—他_______。A在车站,B在他爷爷家,C在电影院,根据He’s at the Harbin Station now.,可知迈克现在在车站,故选A。
33.句意:—公共汽车站在哪?—它______。A在大楼旁边,B在图书馆前面,C在电影院后面,根据The bus stop is in front of the library.,可知公共汽车站在图书馆前面,故选B。
34.句意:—迈克正在做什么?—他正在______。A打电话,B等他爷爷,C旅行,根据He is making a telephone to his grandpa.,可知迈克正在打电话,故选A。
35.句意:—迈克爷爷的房子在哪里?—它_______。A在白色大楼旁边,B在图书馆前面,C在红星电影院旁边,根据You can see a white building. My home is next to the building.,可知迈克爷爷的房子在白色大楼旁边,故选A。
36.B 37.C 38.A 39.C 40.B
【导语】本文主要介绍人们乘地铁上班这种交通方式。
36.句意:人们喜欢乘地铁因为它是_____。A漂亮的和快的,B便宜的和方便的,C容易的和贵的。根据“It’s very cheap, easy and convenient (方便的).”可知是因为便宜,容易和方便,故选B。
37.句意:在上海的地铁标志是____。根据“When you see the sign of“” , you can find it near there.”可知选项C符合,故选C。
38.句意:画线的单词“crowded”汉语意思是_____。根据“In the morning and in the evening when people go to or come from work, there are many people in the subway. The subway is always crowded.”可知早上和晚上上下班时,有很多人,所以应是拥挤的,故选A。
39.句意:_____地铁里有很多人。根据“In the morning and in the evening when people go to or come from work, there are many people in the subway.”可知是上下班时,选项C符合下班的时间,故选C。
40.句意:哪一个不是正确的?A你可以在电话上买票。B你可以用1元买票。C你可以在杭州找到地铁。根据“You only have to pay 2 to 9 RMB for one ticket, and you can buy it on your phone.”可知需要2-9元,选项B不正确,故选B。
41.C 42.A 43.B 44.A 45.A
【导语】本文主要讲了莎拉的爸爸的出行方式以及对生活的影响。
41.句意:明年莎拉的爸爸将要如何去上班?A他将要乘公交车去上班。B他将要乘小汽车去上班。C他将要乘地铁去上班。根据文中“I am going to work by subway next year. ”可知,莎拉的爸爸明年将要乘地铁去上班,选项C符合题意,故选C。
42.句意:莎拉的爸爸不喜欢开车去上班。为什么?A因为交通拥堵。B因为汽车太快了。C因为他的家很近。根据文中“He likes driving, but he doesn’t like driving to work. Why Because it takes too much time. There is always a lot of traffic. His car is very slow. He goes home very late every day. ”可知,莎拉的爸爸不喜欢开车上班的原因是交通拥堵,汽车开的很慢,以至于使他每天都很晚回家,选项A符合题意,故选A。
43.句意:莎拉的爸爸下班后做晚餐吗?A是的,他做。B不,他不做。C不,他不是。根据文中“He goes home very late every day. And he is very tired.”可知,莎拉的爸爸每天回家很晚,并且非常累,没有时间做晚餐,选项B符合题意,故选B。
44.句意:莎拉住在一个大城市吗?A是的,她住在那里。B不,她不住那里。C是的,她是。根据文中“I’m Sarah. I live in a big city.”可知,莎拉住在一个大城市里,选项A符合题意,故选A。
45.句意:明年莎拉的爸爸将会回来早一点吗?A是的,他会。B是的,他做。C不,他不做。根据文中“My mom says, ‘Then you can come back early and cook the meals.’”可知,莎拉的爸爸明年会回来早一点,选项A符合题意,故选A。
46.C 47.B 48.A 49.B
【导语】本文介绍了孩子们上学的交通方式。
46.句意:在黑龙江,_______。A天气很热,B经常下雨,C冬天下雪,根据“In Heilongjiang, it’s very cold in winter. It often snows.”,可知黑龙江的冬天下雪,故选C。
47.句意:在_______一些孩子乘_______去上学。A黑龙江;渡船,B江西;船,C江西;自行车,根据“In Jiangxi, it often rains. Some children in some villages have to go to school by boat or ferry.”,可知在江西一些孩子乘船上学,故选B。
48.句意:中国的很多孩子_______去上学。A步行,B骑自行车,C坐在他们爸爸或妈妈的自行车上,根据“So many students go to school on foot.”,可知中国的很多孩子步行去上学,故选A。
49.句意:六年级的一些孩子经常_______。A步行去学校,B骑自行车去学校,C乘公共汽车去学校,根据“And some students in Grade Six often go to school by bike.”,可知六年级的一些孩子经常骑自行车去学校,故选B。
50.A 51.B 52.C 53.D 54.D
【导语】短文主要讲述的不同国家的学生上学的交通方式。
50.句意:在中国,如果学生住在学校附近,他可以每天怎样上学?A步行。B骑自行车。C乘公共汽车。D骑摩托车。根据句子“If the school is not far they can walk to school every day.如果学校不远,他们可以每天步行上学。”可知选项A与短文相符,故选A。
51.句意:“popular”这个词在中文里是什么意思?popular中文是普遍的,流行的,形容词,故选B。
52.句意:根据短文,哪一个是对的?A在中国,许多学生上学迟到。B所有的西方学生都骑摩托车上学。C双层车可以载更多的人。D学生不能乘坐校车上学。根据句子“The bus has two floors and it can carry more people, so some students can take a double-decker to school.公共汽车有两层,可以载更多的人,所以一些学生可以乘坐双层车上学。”可知C选项与短文相符,故选C。
53.句意:为什么冰岛的学生乘雪橇上学?A因为他们没有车。B因为太热了。C因为他们有时会错过校车。D因为到处都是雪。根据句子“The students in towns may take a school bus, but the students in villages far from the school have to go by sled because there is snow everywhere.城镇里的学生可以乘坐校车,但远离学校的村庄里的学生不得不乘坐雪橇,因为到处都是雪。”可知D选项与短文相符,故选D。
54.句意:在这篇文章中,我们能找到多少种上学的方法?A. 3种。B. 4种。C. 最多5种。D. 至少6种。根据短文中提到的交通方式,有步行,骑自行车,乘坐公共汽车,骑滑板车,坐雪橇,坐船等,故选D。
55.B 56.A 57.B 58.A 59.C
【导语】本文讲述了人们用不同的方式去上班,文中列举了上海,伦敦和美国的上班方式。
55.句意:这篇文章中有______地方。A二,B三,C四,根据短文内容可知有上海,伦敦和美国。共三个,故选B。
56.句意:在_____地铁上有很多人。根据“In the morning and in the evening when people go to or come back from work, there are many people in the subway. ”可知早上和晚上当人们上下班的时候,地铁里有很多人。故选A。
57.句意:“如果赶时间,他们喜欢乘出租车去上班。”in a hurry的意思是______。故选B。
58.句意:什么会造成美国的交通堵塞?A乘出租车。B步行。C乘公共汽车。根据“Taking a taxi can save your time, but it can make traffic jams.”可知是乘出租车。故选A。
59.句意:读完这篇文章后,我们知道______。A你可以用1元钱买一张地铁票。B在美国人们总是乘公共汽车去上班。C在伦敦乘公共汽车很有趣。根据“Taking a bus is very interesting in London.”可知C选项正确,故选C。
60.B 61.A 62.B 63.A 64.C
【导语】本文讲了王杰和王杰的老师去学校的交通方式。
60.句意:王杰______岁。根据“My name is Wang Jie. I’m a boy. I’m ten.”,可知王杰10岁,故选B。
61.句意:王杰通常______去上学。A步行,B乘公共汽车,C坐出租车,根据“I go to school on foot every day.”,可知王杰通常步行去上学,故选A。
62.句意:_____有一辆汽车。A王杰,B语文老师,C数学老师,根据“My Chinese teacher has a car, but she usually goes to work by bus.”,可知语文老师有一辆汽车,故选B。
63.句意:英语老师______去学校。A坐出租车,B步行,C坐地铁,根据“My English teacher is American. She likes to take a taxi to the school and take a bus home.”,可知英语老师坐出租车去学校,故选A。
64.句意:_____家离学校不远。A数学老师,B英语老师,C王杰,根据“It’s not far from my home.”,可知王杰家离学校不远,故选C。
65.A 66.C 67.B 68.C 69.B
【导语】本文讲了艾米的周末计划。
65.句意:艾米星期六上午要去哪里?A去科学博物馆。B去书店。C去公园。根据“On Saturday morning, I’m going to the science museum.”,可知要去科学博物馆,故选A。
66.句意:艾米星期天下午要做什么?A做作业。B看望祖父母。C在公园里踢足球。根据“In the afternoon, I’m going to the park with my friends. We’re going to play football there.”,可知要踢足球,故选C。
67.句意:科学博物馆离书店远吗?根据“On Saturday morning, I’m going to the science museum. It’s near the bookstore.”,可知科学博物馆离书店不远,答语为否定回答,故选B。
68.句意:艾米什么时候做作业?A星期六上午。B星期六下午。C星期天上午。根据“On Sunday morning, I’m going to do my homework.”,可知星期天上午做作业,故选C。
69.句意:艾米要和谁一起去公园?A她的祖父母。B她的朋友。C她的父母。根据“In the afternoon, I’m going to the park with my friends. We’re going to play football there.”,可知要和朋友一起去公园,故选B。
70.B 71.B 72.B 73.A 74.A
【导语】本文写杰克写信告诉托尼他们周末的旅行行程。
70.句意:杰克现在在哪?他是在______。A阿拉斯加,B北京,根据“On Saturday, we’ll visit the Great Wall.”和“On Sunday, we will visit the hutong (胡同) in Beijing and enjoy some Chinese food there. ”,可知杰克是在北京,故选B。
71.句意:周六杰克将要去哪?他将去______。A北京胡同,B长城,根据“On Saturday, we’ll visit the Great Wall.”,可知周六杰克他们将要去参观长城,故选B。
72.句意:句子“Who has never been to the Great Wall is not a true man.”的意思是______。句子“Who has never been to the Great Wall is not a true man.”的中文意思是不到长城非好汉。故选B。
73.句意:他们将怎样去全聚德?A乘地铁。B乘公交。根据“There is a great Chinese restaurant called Quanjude (全聚德) on Wangfujing Street. We’re going to eat some Beijing Roast Duck. It’s far, so we will get there by subway.”,可知他们将乘地铁去全聚德,故选A。
74.句意:哪一个不正确?A杰克将不吃北京烤鸭。B杰克喜欢中国。根据“We’re going to eat some Beijing Roast Duck.”,可知杰克他们将去吃北京烤鸭,选项A与短文内容不符,故选A。
75.B 76.A 77.C 78.B 79.C
【导语】本文主要介绍了彬彬和朋友周末去长城和故宫。
75.句意:彬彬想要和他的朋友参观长城。A玩,B参观,C打扫,根据“He wants to go to the Great Wall with Lily and Li Lei.”可知彬彬和他的朋友想要去参观长城,故选B。
76.句意:长城古老但是极好的。A古老的,B小的,C激动的,根据常识可知长城是古老的,故选A。
77.句意:彬彬穿上他的跑鞋因为他需要走很多路。A吃,B喝,C走路,爬长城应该是走很多路,故选C。
78.句意:朋友们将乘坐地铁去长城。A乘汽车,B乘坐地铁,C乘太空飞船,根据“Binbin and his friends will take the subway.”可知他们将乘坐地铁去长城,故选B。
79.句意:他们将在周日去故宫。A周一,B周六,C周日,根据“Then they also want to visit the Palace Museum the next day.”可知他们将在周日去故宫。故选C。
80.C 81.B 82.B 83.C 84.B
【导语】本文讲了米娅一家人星期六的计划与安排。
80.句意:今天是_______。A星期天,B星期六,C星期五,根据“Tomorrow is Saturday.”,可知今天是星期五,故选C。
81.句意:米娅的妈妈要买什么?根据“My mother is going to the supermarket. She is going to buy some vegetables for next week.”,可知妈妈要买蔬菜,故选B。
82.句意:米娅明天上午要去哪里?A去电影院。B去书店。C去公园。根据“I’m going to the bookstore to buy a dictionary tomorrow morning.”,可知要去书店,故选B。
83.句意:他们要什么时候去电影院?A明天上午。B明天下午。C明天晚上。根据“After dinner, we are going to the cinema.”,可知是明天晚上,故选C。
84.句意:他们要和米娅的祖父母做什么?A看电影。B吃一顿丰盛的晚餐。C看书。根据“Tomorrow evening we are going to visit my grandparents and have a big dinner.”,可知他们要和祖父母吃一顿丰盛的晚餐,故选B。
85.C 86.B 87.A 88.B 89.C
【导语】本文讲了几个人下周末的计划与安排。
85.句意:他们_____要帮助孩子们。A明天早上,B今天,C下周末,根据“Next weekend, Amy, Zhang Peng and Mike are going to the orphanage (孤儿院) to help the children.”,可知他们下周末要帮助孩子们,故选C。
86.句意:孤儿院是_______。A近的,B远的,C在……旁边,根据“The orphanage is far from their home.”,可知孤儿院是远的,故选B。
87.句意:______要烘焙一个大蛋糕。A张鹏,B迈克,C艾米,根据“Zhang Peng is going to bake (烘焙) a big cake for them.”,可知张鹏要烘焙一个大蛋糕,故选A。
88.句意:他们要在晚上______。A游泳,B举办聚会,C看电影,根据“In the evening, they are going to have a party.”,可知他们要在晚上举办聚会,故选B。
89.句意:______将会度过美好的一天。A艾米,张鹏和迈克,B孩子们和他们的父母,C艾米,张鹏,迈克和孩子们,根据全文可知艾米,张鹏,迈克和孩子们将会度过美好的一天,故选C。
90.A 91.B 92.A 93.C 94.C
【导语】本文介绍了作者的村庄。
90.句意:我家在一个________。A村庄,B城市,C城镇,根据“My home is not in a city. It’s in a little village.”,可知作者家在一个村庄,故选A。
91.句意:村庄没有_______。A书店,B动物园,C街道,根据“Near the playground, there is a bookstore. And I like to ride bikes on the streets.”,可知村庄没有动物园,故选B。
92.句意:我们可以______玩。A在操场上,B在书店里,C在动物园,根据“But there is a big playground. We can run, jump, play basketball on it.”,可知可以在操场上玩,故选A。
93.句意:操场在______附近。A博物馆,B农场,C书店,根据“Near the playground, there is a bookstore.”,可知操场在书店附近,故选C。
94.句意:我喜欢_______。A看动物园里的动物,B在操场上骑自行车,C在书店读和买新书,根据“Near the playground, there is a bookstore. I like to read and buy new books there.”,可知作者喜欢在书店读和买新书,故选C。
95.B 96.A 97.C 98.B 99.A
【导语】本文讲了周末的计划与安排。
95.句意:我要和______去钓鱼。A我姐姐,B我爸爸,C我妈妈,根据“On Saturday morning I am going to fish with my father and I’m going to play football in the park in the afternoon.”,可知和爸爸去钓鱼,故选B。
96.句意:我要在______打扫房间。A星期天下午,B星期六下午,C星期天上午,根据“On Sunday morning I am going to have an English class. I will clean my room in the afternoon.”,可知作者要在星期天下午打扫房间,故选A。
97.句意:我要在星期天上午上_______课。art美术,dancing舞蹈,English英语,根据“On Sunday morning I am going to have an English class.”,可知要在星期天上午上英语课,故选C。
98.句意:我要在公园里______。A做作业,B踢足球,C吃晚饭,根据“On Saturday morning I am going to fish with my father and I’m going to play football in the park in the afternoon.”,可知要在公园里踢足球,故选B。
99.句意:我要在______完成我的作业。A星期五晚上,B星期六上午,C星期天晚上,根据“First, I will finish my homework on Friday evening.”,可知要在星期五晚上完成作业,故选A。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)