【期中考点培优】专题20 阅读理解-选择-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优牛津译林版(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题20 阅读理解-选择-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优牛津译林版(含答案解析)
格式 docx
文件大小 90.1KB
资源类型 试卷
版本资源 牛津译林版
科目 英语
更新时间 2025-10-14 10:19:17

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优牛津译林版
专题20 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读故事,选择正确的答案。
Once upon a time, there was a foolish thief. One day, he saw a beautiful bell at the top of a door. He wanted to steal it from the door. “Oh, how nice. I will take it home.” he thought.
“But if I touch the bell, it will ring. What can I do ” He went back home and thought all night. Then he had a good “idea”. “I can plug my ears. Then I will not hear the bell ring when I take off the bell. I am so clever.” He thought happily.
The next day, he came to the door again. He plugged his ears and wanted to steal the bell. But when he pulled the bell, the owner of the bell opened the door and said angrily, “What are you doing ”
1.The thief in the story was ________. ( )
A.clever B.happy C.foolish
2.Did the bell ring if the thief touched the bell ( )
A.Yes, it did. B.No, it didn’t. C.We don’t know.
3.Did the thief steal the bell at last ( )
A.Yes, he did. B.No, he didn’t. C.We don’t know.
4.What is the Chinese name of this story ( )
A.鸣锣开道 B.系铃解铃 C.掩耳盗铃
阅读理解。
A tiger is in a cage. Soon a good man goes by. As soon as the tiger sees the man, the tiger begins to cry.“Please! Please!” the tiger calls. “Please, let me out.” “No, “says the good man.” If I do, you will eat me.” “I will not eat you, “the tiger says.” Please let me out.”
The good man believes the tiger. He opens the door of the cage. The tiger jumps out.”How silly (傻)you are, “the tiger laughs.” Now I am going to eat you.” “Wait!” the man cries.” You should not eat me. Let’s ask others what they think.” “You may ask three others, “the tiger said. The good man asks a tree. The tree says, “I give shade (树荫). But others cut me down. Let the tiger eat you.”
Next, the good man asks a bird. The bird says, “I hurt no one. But people hunt and kill me. Let the tiger eat you. ”
The last one that the good man asks is a road. The road says, “I don’t care (在乎) if the tiger eats you. People can not get along (相处) too well without me. But all day and all night people step on (踩踏) me without even a ‘thank you’. ”
The tiger is ready to eat the good man. Just then a dog comes by.
What is happening ” asks the dog. The man tells the dog the whole story.
“I don’t understand, “says the dog. “The tiger wants to eat you because you put him in a cage ” “No, no, “says the man.” Some other men put him in a cage.” “Oh, “the dog says.” He is going to eat you because you do not have a cage.”
“Silly dog!” the tiger cries. “Don’t you understand I was in the cage. This man let me out.”
“Oh, I see, “the dog says.” When the man was in the cage, you let him out.” “I was in the cage!” the tiger cried. ” In this way!” With that, he jumps back into the cage.
At once, the dog closes the door of the cage. “Oh, “the dog laughs.” At last I understand!”
The good man and the dog walk off. The tiger looks sad in the cage. If he waits long enough, perhaps (也许) another good man would come by.
5.When the tiger sees the man, he begins to cry, because _________. ( )
A.he wants the man to help him out of the cage
B.he wants to eat the man
C.he wants to eat the dog
D.he wants to eat the bird
6.The bird lets the tiger eat the man because _________. ( )
A.people help birds
B.it likes tigers
C.it likes the man
D.people hunt and kill it
7.What happens to the tiger at last ( )
A.The dog agrees that the tiger can eat the good man.
B.The tiger jumps back into the cage and is closed in the cage again.
C.The tiger eats the good man and the dog.
D.The tiger makes friends with the good man and the dog.
根据短文内容,选择正确的选项。
Len was thirty years old, and he had very long hair. He lived in a big city. Because of his long hair, he did not find any work. One day he met an old friend, and this man said to him, “People in this city don’t like long hair. Why don’t you go to a barber He can cut it off, and then you can get some work.” At the barbershop, Len said to the barber, “Please cut most of my hair off.” The barber began. He cut and cut for a long time and then he said to Len, “Were you in the army (军队) a few years ago ” “Yes, I was,” Len answered. “Why did you ask that ” “Because I found a cap in your hair.”
8.Len didn’t find any work because _________. ( )
A.his hair is very long
B.people there didn’t like him
C.he is too lazy
9.What do people NOT like in this city ( )
A.Len’s short hair.
B.Len’s long hair.
C.Len’s beautiful hair.
10.What did Len do at last ( )
A.He cut his hair off.
B.He didn’t cut his hair off.
C.He didn’t go to work.
11.What’s the Chinese meaning of “barber” ( )
A.美容师 B.按摩师 C.理发师
12.What did barber find in Len’s hair ( )
A.A cup. B.A cap. C.Nothing.
阅读短文,选择正确的答案。
One day, Mike and Jack were walking in the forest. “We are good friends. If we meet a bear, I’ll help you.” Mike said. “I’ll help you, too” Jack said. Later there was a big bear in front of them. Mike and Jack ran quickly. Then Jack climbed up a tree and forgot all about his friend. Mike was too fat. He lay on the ground and closed his eyes. “The bear will think that I’m dead(死的).” The bear came up to Mike and had a look at Mike, even(甚至) put its nose to Mike’s ears. The bear thought Mike was dead, so it went away. Jack came down from the tree. With a smile he asked his friend, “The bear put its nose so close(近) to your ears. What did it say to you ” Mike answered, “The bear said, ‘A friend in need is a friend indeed!”
13.Mike and Jack were walking ______. ( )
A.in the mountain B.in a forest C.on a farm D.in the park
14.They met a ______ in the forest. ( )
A.dear B.big tiger C.big bear D.panda
15.______ climbed up a tree quickly. ( )
A.Mike B.Jack C.Mike and Jack D.Jack’s friend
16.‘A friend in need is a friend indeed!’ means: ( )
A.莫逆之交 B.患难见真情 C.情同手足 D.友谊长存
17.Which is NOT right ( )
A.Jack climbed up a tree and Mike lay on the ground.
B.The bear couldn’t climb the tree.
C.The bear said to Mike, ‘A friend in need is a friend indeed!’
D.There was a big bear in front of Mike and Jack.
阅读短文,选择正确的答案。
One day, little Roy was ill. So his mother took him to the hospital.
A doctor examined(检查) him and said, “Well, boy, there is something wrong with you. I’m afraid you need to get three injections(注射). That’s the only way to cure you. A nurse will give you the first injection soon.” Just then, a young nurse came and said to Roy with a smile, “I am going to give you the injection now, Roy. Where do you want it The left arm or the right arm ”
But Roy became afraid, He thought for a while and said, “Nobody let me choose this before. Do I have to choose now ” “Yes, Roy,” the nurse answered. “Where do you want it ”
“Well,” Roy said in a low voice(低声地). “I want it in your left arm, please.”
18.What was the matter with Roy ( )
A.He was ill. B.He refused to get injections.
C.He couldn’t make a decision(决定) for his mother.
19.Little Roy had to ______. ( )
A.take some medicine B.get three injections C.rest at home
20.The underlined word “cure” means “______” in Chinese. ( )
A.帮助 B.照料 C.治愈
21.Where couldn’t Roy get the first injection ( )
A.In his left arm. B.In his right hand. C.In his right arm.
阅读短文,选择正确的答案。
On Sunday, my family and I went for a ride in a hot air balloon(热气球). Early in the morning, we went to a park outside the city. There was a big blue and white balloon on the grass. We met the pilot(飞行员) and the other passengers(乘客).
The fire made the air hot. The hot air went into the balloon and soon the balloon took off(起飞). We all stood in a big basket beneath(在……之下) the balloon and went up into the sky. It was exciting. The weather was very good. The wind wasn’t strong. We floated(漂浮) over the beautiful city in the basket. I loved looking down at the city. We could see all the buildings, roads and parks. We could see the river too.
We stayed up in the air for one hour. Everyone had a wonderful time!
22.The balloon took off from _______. ( )
A.the city B.a field C.a park
23.The weather was _______ on Sunday. ( )
A.good B.windy C.rainy
24.The _______ made the balloon go up. ( )
A.wind B.weather C.hot air
25.When people were in the sky, they stayed _______. ( )
A.over the balloon B.beneath the basket C.in the basket
26.They stayed up in the air _______. ( )
A.all day B.for the whole morning C.for an hour
One day, Mr. Smith went to a dinner party. He was wearing very old clothes. He came into the room, but people in the room didn’t look at him. They didn’t ask him to sit at the table. He wasn’t happy. But he said nothing. Mr Smith went home quickly and put on his best clothes. He went back to the party. Everyone in the room stood up and looked at him. They gave him good food to eat. Mr. Smith took off his coat, and put it on the food and said “Eat, coat!”
The other people were surprised and asked, “What are you doing Why do you do that ” Mr. Smith answered, “I am asking my coat to eat food. When I wore old clothes, you didn’t ask me to sit down. Now I am wearing these nice clothes. And you give me good food. Now see, you give the food to my coat, not to me.”
27.The underlined word “surprised” in the passage means “______ ” in Chinese. ( )
A.惊奇的 B.糟糕的 C.盲目的
28.One day Mr. Smith went to ______. ( )
A.a birthday party B.a dinner party C.an English party
29.When he came into the room, the people didn’t look at him. Why ( )
A.Because the people didn’t ask him to come. B.Because Mr. Smith wore old clothes.
C.Because Mr. Smith didn’t say hello to them first.
30.Why did he go home quickly ( )
A.Because he didn’t want to stay there. B.Because he went home for his best clothes.
C.Because he didn’t like the food there.
31.Which statement is right ( )
A.A person in good clothes should eat good food. B.Mr Smith is stupid (愚蠢的).
C.We can’t judge (判断) a man by his clothes.
Evan, an orange and white fox, has a farm. It’s Evan’s home. His friend, a black and white dog, often stays there with him and they do everything together. They drive Evan’s farm truck (卡车) and play games. They read books and have ice cream. But their favorite thing is working in Evan’s yard(院子). In the yard, plants are big and beautiful. But friends don't always stay together. One day, the dog dies, so Evan loses his best friend. Without his best friend, the yard becomes a sad place. Evan feels so angry that he destroys (破坏) his yard.
But a good place will not stay empty(空的) for long. New plants quietly start to grow. One day, Evan finds a small pumpkin vine (藤) in his yard. He starts to look after it. Fall(秋季) comes and there is a large pumpkin on the vine in his yard.
It is the fair (集市) week. Evan takes his big pumpkin to the fair. He meets his old friends there and he enjoys delicious food. Best of all, his pumpkin wins him a prize:10 dollars or a little dog. What does Evan want You might(能) know the answer. Yes. He drives home with the dog.
Do you know This is the story of the book. The Rough Patch. It is a 2018 picture book by US writer Brian Lies. The book won the 2019 Caldecott Medal (凯迪克大奖-绘本大奖).
32.Where do Evan and the dog like to stay best ( )
A.In the truck. B.In the yard. C.In the bedroom. D.In the food store.
33.What does Evan do after his friend dies ( )
A.He destroys his farm truck.
B.He grows many plants in his yard.
C.He makes lots of new friends on his farm.
D.He doesn't work in his yard for some time.
34.What do we know from the second paragraph ( )
A.Evan is angry to see some new plants.
B.Evan likes the small pumpkin vine.
C.Evan is worried (担心的)that pumpkins can't grow in his yard.
D.In fall, Evan finds a small pumpkin vine in his yard.
35.What does Evan get at the fair ( )
A.A little dog.
B.Some friends.
C.Some money.
D.A big pumpkin.
36.The purpose (目的) of the passage is to ___________. ( )
A.ask us to make friends with dogs
B.tell us about the Caldecott Medal
C.tell us about a picture book
D.ask us to read picture books
One day, little Mike’s mother went to the river to do some washing(洗衣服). Before she left, she said to him: “Mike, while(当……时) I am away, stay near the door and watch it all the time!” She said this because she was afraid of the thieves(贼).
Mike sat down beside the door. After an hour(小时), one of his uncles came. He asked Mike, “Where is your mother ” “She went to the river to do some washing.” Mike answered. “Well.” said his uncle, “now it is a quarter (一刻钟) to two. Three hours later we are going to visit your family. Go and tell her about it, for I’m too busy, I have to hurry...”
After his uncle went away, Mike began to think, “Mother asked me to watch the door all the time and my uncle told me to go and tell my mother. What shall I do ” he thought and thought. Finally, he pulled down the door, put it on his back and went to the river with it.
37.What did Mike’s mother ask him to do while she was away ( )
A.To wait for her. B.To watch the house.
C.To look after the child. D.To wait for his uncle.
38.How many uncles did Mike have ( )
A.One. B.Two. C.Three. D.We don’t know.
39.What should Mike do ( )
A.He should lock(锁上) the door before he went to the river.
B.He should ask his uncle to tell his mother.
C.He should go to the river with the door open.
D.He should watch the door all the time.
Hello, my dear friends, today here's a funny cartoon for you! It is a Chinese cartoon. Its name is Happy Sheep and Big Big Wolf (狼).
In this cartoon, there are some sheep and three wolves. Happy Sheep is the leading role (主角). He likes playing football and running. He runs faster(更快) than(比) the other sheep. Pretty Sheep likes making clothes and growing flowers. She is very beautiful. Lazy Sheep (懒羊羊) is clever. But he doesn't like doing sports. He likes sleeping best. Force Sheep (沸羊羊) is stronger (更强壮) than any other sheep. Warm Sheep is the class monitor (班长)at school. Slow Sheep is 68 years old. He is very old. He is the village head (村长). Every sheep has a lovely pet (宠物). Big Big Wolf wants to eat sheep. Red Wolf is Big Big Wolf's wife. She is very bad.
Banana Wolf is nice. He is the friend of the sheep. He likes eating bananas very much.
40.Which sheep doesn't like sports ( )
A.Lazy Sheep. B.Force Sheep. C.Warm Sheep. D.Happy Sheep.
41.Pretty Sheep likes _________. ( )
A.playing football B.sleeping C.making clothes D.eating bananas
42.Who is the sheep's friend ( )
A.Big Big Wolf. B.Banana Wolf. C.Red Wolf. D.Little Wolf.
43.How many sheep are there in the passage(文章) ( )
A.Four. B.Five. C.Six. D.Seven.
44.Which of the following is NOT right ( )
A.Happy Sheep runs slower than any other sheep.
B.Slow Sheep is old.
C.Warm Sheep has a lovely pet.
D.Red Wolf is Big Big Wolf's wife.
阅读下列短文,选出最佳选项。
American schools begin in September after the summer vacation (假期). There are two terms (学期) in a school year. The first term is from September to January, and the second term is from February to June. Most of American children begin to go to school when they are five years old. Most of students are seventeen or eighteen years old when they finish high school.
High school students take only five or six subjects each term. They usually go to the same classes every day, and they have homework for every class. After class, they do a lot of interesting things.
After high school, many students go to college (大学). They usually have to pay (付费), many college students work after school to get money for their studies.
45.How many terms are there in the US ( )
A.Two. B.One. C.Three. D.Four.
46.When do summer vacations usually begin in America ( )
A.February. B.May. C.July. D.September.
47.How long is the second term in a school year ( )
A.About three months. B.About five months.
C.About six months. D.About seven months.
48.What do high school students do after class ( )
A.Do housework. B.Go to work.
C.Play baseball. D.Do interesting things.
49.Why do many American college students work after school ( )
A.To help others. B.To help their parents.
C.To learn some useful things. D.To get money for their studies.
阅读短文并选择正确答案。
Mr and Mrs White and their children are going to London for a holiday today. And they have to be at the airport (机场) at eleven forty. “It’ll take us thirty minutes to get there in the taxi,” Mr White says. “So we have to be ready by eleven o'clock. Anyone shouldn’t be late.” At10: 50, Mrs White is still sitting quietly in the garden. But Mr White and the children are still running around doing things. They are all in a hurry. At eleven o'clock the taxi gets to their home. Mrs White says to Mr White and the children, “Well, I know that this is going to happen, so before I went to bed last night, I moved all our clocks and watches ahead (提前) twenty minutes. So now we can go to the airport quietly without worrying about being late.
50.__________ are going to have their holiday. ( )
A.The White family B.Mr and Mrs White C.Mrs White and her children
51.They are going to London by __________. ( )
A.car B.train C.plane
52.It will take them __________ to get to the airport by taxi. ( )
A.fifteen minutes B.twenty minutes C.half an hour
53.They are going to get to the airport at about __________. ( )
A.10: 50 B.11: 10 C.11: 40
54.Mrs White moved all the clocks and watches ahead twenty minutes because she didn’t want to __________. ( )
A.be late B.be ready C.miss the taxi
阅读短文,选择正确的答案。
Hi, I am Alan. I like travelling. Last summer holiday, I went to Hawaii with my parents. We went there by plane and stayed there for about half a month. We did a lot of interesting things there. The weather there was very cool. During the daytime, I went fishing by the sea and played beach volleyball with other travellers. I went swimming in the shallow water because it was safe. My mother went swimming a lot, and she also took lots of nice photos. My father was so brave that he went boating for a long time. He also went swimming and talked with other travellers on the beaches. In the evening, we usually stayed in the hotel and watched TV. My mother liked shopping very much, and she bought a lot of beautiful clothes for herself and a pair of shoes for me.
55.Alan stayed in Hawaii for about ______. ( )
A.a month B.fifteen days C.half a week
56.What was the weather like in Hawaii ( )
A.It was cool. B.It was cloudy. C.It was rainy.
57.The underlined word “shallow” means “______” in Chinese. ( )
A.深的 B.污染的 C.浅的
58.Which one is NOT true according to the passage ( )
A.Alan took the plane to Hawaii. B.Alan and his mother both swam in Hawaii.
C.Alan’s mother bought a pair of trousers for him.
根据短文内容选择正确答案。
Flying from the Eiffel Tower
What is the most famous landmark (地标) in Paris (巴黎) It is probably the Eiffel Tower. Many people visit it every year. Now visitors can have more fun at the Eiffel Tower. They can take a zip-line flight (滑索飞翔) from the landmark. They start from the second floor of the Eiffel Tower. This is about 115 meters above (在……上) the ground. The whole flight is 800 meters long. It takes a person (一个人) one minute to fly. That’s so fast! You can also get a beautiful view of Paris from the above. How exciting!
59.Which is the picture of Eiffel Tower ( )
A. B. C.
60.The second floor of the Eiffel Tower is about _________ high. ( )
A.800 meters B.115 meters C.1,000 meters
61.The whole flight is _________ long. ( )
A.800 meters B.115 meters C.1, 000 meters
62.It is not _________ to fly from the Eiffel Tower. ( )
A.fun B.exciting C.slow
63.Visitors take _________ to finish the flight. ( )
A.one day B.one hour C.one minute
Last holiday, I took a big trip with my aunt. We went to Australia by plane. It was in August. We left Beijing on August 3rd. It was winter in Australia. But in Beijing, it was summer. I liked there, because I liked playing with snow. I went ice-skating there and took many pictures. I bought many presents for my friends too. I was excited, but I was very tired too. I relaxed and then went back to school.
64.Who did I go on a trip with ( )
A.My parents. B.My aunt. C.My teacher.
65.Which season was it when (当……的时候) I went to Australia ( )
A.It was autumn. B.It was winter. C.It was spring.
66.What did I do in Australia ( )
A.I went ice-skating and bought presents.
B.I played football and ate nice food.
C.I played with snow and made some friends.
67.How did I go there ( )
A.By subway. B.By plane. C.By ship.
68.How did I feel in the end ( )
A.I was angry. B.I was bored. C.I was excited, but also tired.
阅读所给材料,选择正确答案。
Two hundred years ago, there were no telephones or mobile phones in China. People wrote letters to get in touch with their friends or relatives (亲戚). Once there was an old woman, she lived alone in a village (村庄). Her son was working in the city.
One night, she missed her son. She could not get sleep. She wanted to write a letter to him. But she could not read or write. After some time, she got up and knocked on her neighbour’s door (邻居的门). “Mr Lee, could you please write a letter to my son for me ” she asked. It was the middle of the night and Mr Lee wanted to sleep. He didn’t get up or open the door. He said loudly to the woman, “I wish I could help you but I have a problem. My handwriting is very bad at night. Only I can read it. If I write the letter now, I’ll have to visit your son and read the letter to him. Maybe you should come back tomorrow.
69.People had no ______ two hundred years ago. ( )
A.telephones B.mobile phones C.both A and B
70.The old woman asked her neighbour to ______. ( )
A.write a letter for her B.read a letter for her C.teach her how to write a letter
71.Mr Lee was not ______ with the old woman. ( )
A.sad B.angry C.honest (诚实的)
72.Mr Lee didn’t want to help the old woman because ______. ( )
A.he couldn’t write well at night B.he wanted to sleep C.he couldn’t see well at night
73.The underlined word “handwriting” means ______. ( )
A.绘画 B.书写 C.视力
阅读短文,选择正确的答案。
When I was a little boy, I used to be shy. But now I can speak loudly in front of many people.
When I was a little boy, I used to cry. But now I learn to be tough(坚强的).
When I was a little boy, I used to think the world was unfair(不公平的). But now I can see the good aspects(方面) of the world.
When I was a little boy, I didn’t know how to love. But now I learn to cherish(珍惜) what I have.
The gone days prove progress(见证了进步) in my life. But now I’m living in the present. Forget the gone days, look at the present, and I will have a wonderful life.
74.When the writer was a little boy, he used to ______. But now he learns to be tough. ( )
A.laugh B.cry C.try
75.The writer thought the world was ______ when he was young. ( )
A.unfair B.fair C.try
76.The writer ______ how to love when he was a little boy. ( )
A.knew B.know C.didn’t know
77.The writer will have a wonderful ______. ( )
A.life B.school C.home
78.The best title(标题) for the article(文章) is ______. ( )
A.Then and now B.When I was a little boy C.The gone days
There seems (似乎) to be apps (手机应用软件) for everything. And mobile apps have been a part of (一部分) our life. The following apps are part of the most popular ones.
Ctrip can be a helper when you feel it’s hard to buy train or plane tickets. You can buy tickets anywhere anytime.
Ximalaya Reading has lots of books including (包括) poems (诗歌), short stories, novels (小说) and even fairy tales for children. You can listen to books online. You can also download book recordings (录音).
BabyBus is a very good friend for children under three years old. Kids can learn to speak, understand numbers and draw pictures with the help of this app.
Word 100 can help us learn English when you’re playing games. So if you have problems (问题) in remembering the new words when you learn English, use it!
79.Ctrip is a useful app for __________. ( )
A.playing games B.learning English C.booking tickets
80.From Ximalaya Reading, we can __________. ( )
A.buy tickets B.listen to the book recordings C.both A and B
81.If you want to learn English, you can use the app “__________”. ( )
A.Word 100 B.BabyBus C.Ctrip
82.What does the underlined word "download" mean in Chinese ( )
A.播放 B.下载 C.倾听
83.From the article (文章), we know __________. ( )
A.we can buy tickets from Ctrip only in the daytime
B.we can’t use Ximalaya Reading to download book recordings
C.Peter, a 2-year-old boy, can learm to draw pictures with the help of BabyBus.
It was Sunday. Jim did not have to go to school. So he helped his father in the garden (花园). After two hours in the garden, he was tired. He went in the room and took out an ice-cream from the fridge (冰箱). He asked his father if he felt thirsty (口渴). And if he said yes he would bring him a bottle of Cola. But his father said no. And he told Jim when he was young he often helped his parents with the work on the farm. Sometimes the weather was hot and sometimes it was cold and windy. But he never gave up even if he was hungry or thirsty. He thought a real man could stand everything that others couldn’t bear.
84.What did Jim do on Sunday ( )
A.Helped his parents with the farm work. B.Helped his father in the garden in his house.
C.Watched TV all day. D.Went to school.
85.Can you guess how the weather was then ( )
A.Cold and windy. B.Very hot.
C.Rainy. D.Snowy.
86.Did his father work on the farm when he was young ( )
A.Yes, he did. B.No, he didn’t.
C.We don’t know. D.No, he wasn’t.
87.Did his father drink Cola ( )
A.Yes, he did. B.No, he didn’t.
C.He drank a little. D.He ate an ice-cream.
88.Why did Jim help his father work in the garden ( )
A.Because he didn’t have to go to school. B.Because his family was poor.
C.Because he liked doing housework. D.Because his father made him do it.
Mrs. Harris lives in a small village in a countryside. Her husband is dead, but she has one son. He is twenty-one and his name is Geoff. He worked in the shop in the village and lived with his mother. But then he got work in a town and went and lived there. It was Greensea.
The town was quite a long way from his mother’s village, and she was not happy about this, but Geoff said, “There isn’t any good work for me in the country, Mother, and I can get a lot of money in Greensea and send you some every week.”
Mrs. Harris was very angry last Sunday because she didn’t have her son’s news for long. So she decided to visit her son. She got on a train and went to her son’s house in Greensea. Then she said to him, “Geoff, why do you never phone me ”
Geoff laughed. “But, Mother”, he said, “you don’t have a phone.”
“No,” she answered, “I haven’t, but YOU have one!”
89.How many people are there in Mrs. Harris’s family now ( )
A.One. B.Two. C.Three. D.Four.
90.Where did Mrs. Harris’s son work before he went to the town Green sea ( )
A.In a shop in the village. B.In a shop in a town.
C.In a phone store in the village. D.In a phone store in the town.
91.Mrs. Harris felt _______ when her son went to work in the town Green sea. ( )
A.happy B.excited C.sad D.calm
92.Mrs. Harris was angry last Sunday because Geoff _______. ( )
A.left the work in the town B.didn’t send her money
C.lived far from her house D.didn’t phone her
93.What can we know from the story ( )
A.Geoff didn’t like to live with his mother.
B.Mrs. Harris was glad that her son got a new job in the town.
C.Geoff didn’t phone his mother because she didn’t have a phone.
D.Mrs. Harris took a bus to visit her son last Sunday.
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.C 2.A 3.B 4.C
【导语】本文主要介绍了“掩耳盗铃”的故事。
1.句意:故事中的小偷是愚蠢的。A聪明的,B开心的,C愚蠢的,根据“Once upon a time, there was a foolish thief.”可知小偷是愚蠢的。故选C。
2.句意:如果小偷触摸铃铛,铃铛会响吗?A是的,会。B不,不会。C我们不知道。根据“But if I touch the bell, it will ring.”可知触摸铃铛,它会响,故选A。
3.句意:小偷最后把铃铛偷走了吗?A是的,偷走了。B不,没偷走。C我们不知道。根据“But when he pulled the bell, the owner of the bell opened the door and said angrily, “What are you doing ””可知他触摸铃铛,主人出来了,没有偷走铃铛,故选B。
4.句意:这个故事的名字是什么?A鸣锣开道,B系铃解铃,C掩耳盗铃,通读全文可知本文主要讲述了一个小偷塞住耳朵去偷铃铛,结果被主人发现的故事,名字应该是“掩耳盗铃”,故选C。
5.A 6.D 7.B
【导语】本文主要介绍了一个男人把一只老虎从笼子里放出来,老虎该不该吃掉男人的故事。
5.句意:当老虎看到这个男人的时候,他开始哭,因为_____。A他想让男人帮助它从笼子里出来,B他想吃掉男人,C他想吃掉狗,D他想吃掉鸟,根据“As soon as the tiger sees the man, the tiger begins to cry.” Please! Please!” the tiger calls. “Please, let me out.””可知老虎哭是因为它向让男人帮助它从笼子里出来,故选A。
6.句意:鸟让老虎吃掉男人因为_____。A人们帮助鸟,B它喜欢老虎,C它喜欢男人,D人们伤害并且杀害它,根据“Next, the good man asks a bird. The bird says, “I hurt no one. But people hunt and kill me. Let the tiger eat you. ””可知鸟让老虎吃掉男人是因为人们伤害并且杀害它,故选D。
7.句意:最后老虎发生了什么?A狗同意老虎可以吃掉这个好男人。B老虎跳回笼子里并且又被关在笼子里。C老虎吃掉了好男人和狗。D老虎和好男人以及狗成为了朋友。根据“The good man and the dog walk off. The tiger looks sad in the cage.”可知最后老虎老虎跳回笼子里并且又被关在笼子里。故选B。
8.A 9.B 10.A 11.C 12.B
【导语】本文主要介绍了30岁的伦因为头发长找不到工作,在老朋友的建议下去剪发的故事。
8.句意:伦没有找到任何工作因为他的头发长。A他的头发非常长,B那里的人们不喜欢他,C他太懒了,根据“Because of his long hair, he did not find any work.”可知因为头发长,伦没有找到任何工作,故选A。
9.句意:在这个城市,人们不喜欢什么?A伦的短发。B伦的长发。C伦的美丽的头发。根据“People in this city don’t like long hair.”可知在这个城市,人们不喜欢长发,故选B。
10.句意:伦最后做了什么?A他剪了头发。B他没有剪头发。C他没有去工作。根据“ At the barbershop, Len said to the barber, “Please cut most of my hair off.” The barber began. He cut and cut for a long time.”可知最后,伦减了头发,故选A。
11.句意:“barber”的汉语意思是什么?A美容师,B按摩师,C理发师,根据“At the barbershop, Len said to the barber, “Please cut most of my hair off.” The barber began.”可知在理发店,伦对理发师说“请把我大部分的头发剪掉。”barber意思是理发师,故选C。
12.句意:理发师在伦的头发了发现了什么?A一个杯子。B一顶帽子。C什么也没有。根据“Because I found a cap in your hair.”可知理发师发现了帽子,故选B。
13.B 14.C 15.B 16.B 17.C
【导语】本文主要讲述了迈克和杰克在森林里走,遇见一只熊,杰克爬上树,迈克太胖了,迈克躺在地上装死,熊以为他死了,就离开了。
13.句意:迈克和杰克正在___走。A在大山里,B在森林里,C在农场上,D在公园里。根据“One day, Mike and Jack were walking in the forest. ”可知迈克和杰克正在森林里走,故选B。
14.句意:它们在森林里遇到____。A鹿,B打老虎,C大熊,D熊猫。根据“If we meet a bear, I’ll help you.”可知它们在森林里遇到了一只熊,故选C。
15.句意:____快速地爬上了树。A迈克,B杰克,C迈克和杰克,D杰克的朋友。根据“Then Jack climbed up a tree and forgot all about his friend.”可知杰克爬上了树,故选B。
16.句意:“A friend in need is a friend indeed!”意思是___。friend朋友,in need是固定短语,需要的,in indeed实际地,真正地,这句的意思是需要时的朋友是真正的朋友,即患难见真情。故选B。
17.句意:那个是不正确的?A杰克爬上树,并且迈克躺在地上。B熊不会爬树。C熊对迈克说,“患难见真情!”D在迈克和杰克前面有一只大熊。根据“The bear came up to Mike and had a look at Mike, even(甚至) put its nose to Mike’s ears. The bear thought Mike was dead, so it went away. ”可知熊走向迈克,看了看迈克,甚至把鼻子凑到迈克的耳朵上。熊认为迈克死了,因此,它离开了,所以熊猫没有对迈克说“患难见真情”。故选C。
18.A 19.B 20.C 21.B
【导语】本文主要讲述了Roy生病了,医生说必须注射三次,当护士让他选择注射左胳膊还是右胳膊时,Roy却说在护士的左胳膊注射。
18.句意:Roy怎么了?A他病了。B他拒绝注射。C他不能为他的妈妈作决定。根据“One day, little Roy was ill. So his mother took him to the hospital.”可知Roy生病了,故选A。
19.句意:小Roy不得不____。A吃些药,B注射三次,C在家休息。根据“I’m afraid you need to get three injections(注射). ”可知他需要注射三次,故选B。
20.句意:划线的“cure”在汉语中的意思是___。根据“I’m afraid you need to get three injections(注射). That’s the only way to cure you. ”可知Roy需要接受三次注射,这应该是治愈他的唯一办法,故选C。
21.句意:Roy不能在哪里第一次注射?A在他的左胳膊,B在他的右手,C在他的右胳膊。根据“Where do you want it The left arm or the right arm ”可知护士问Roy是在左胳膊还是右胳膊注射,没有提到手,故不能在手上注射,故选B。
22.C 23.A 24.C 25.C 26.C
【导语】本文讲述了在热气球的经过及所见所闻。
22.句意:气球从_____起飞。A城市,B一块田地,C一个公园。根据句子“Early in the morning, we went to a park outside the city. There was a big blue and white balloon on the grass. 一大早,我们去了城外的一个公园。草地上有一个蓝白相间的大气球。”可知是从公园起飞,故选C。
23.句意:星期日的天气是______。A好的。B刮风的,C下雨的,根据句子“The weather was very good.天气很好。”可知, 星期日那天天气很好。故选A。
24.句意:______使热气球升起来。A风,B天气,C热空气,根据句子“The hot air went into the balloon and soon the balloon took off.热空气进入气球,很快气球就起飞了。”可知, 使热气球升起来的是热空气。故选C。
25.句意:当人们在天空中时,他们停留在______。A在气球上,B篮子下面,C在篮子里,根据句子“We floated over the beautiful city in the basket.我们坐在篮子里漂浮在美丽的城市上空。”可知, 人们在空中时是待在热气球下方的篮子里。故选C。
26.句意:他们待在空中_______。A整天,B整个上午,C一个小时,根据句子“We stayed up in the air for one hour.我们在空中呆了一个小时。”可知, 他们在空中待了一个小时。故选C。
27.A 28.B 29.B 30.B 31.C
【导语】本文主要讲述了以貌取人的寓言故事。
27.句意:划线单词“surprised”意思是______。根据短文语境可知surprised的中文意思是惊讶的,故选A。
28.句意:一天,史密斯先生去了_______。A一个生日聚会,B一个晚宴,C一个英语派对。根据“One day, Mr. Smith went to a dinner party.”可知史密斯先生去了一个晚宴,故选B。
29.句意:当他走进房间时,人们没有看他。为什么?A因为人们没有叫他来。B因为史密斯先生穿着旧衣服。C因为史密斯先生没有先向他们打招呼。根据“He was wearing very old clothes. ”可知人们没有看他是因为他穿着旧衣服,故选B。
30.句意:他为什么很快就回家了?A因为他不想呆在那里。B因为他回家穿最好的衣服。C因为他不喜欢那里的食物。根据“Mr Smith went home quickly and put on his best clothes. ”史密斯先生回家穿上他最好的衣服,故选B。
31.句意:哪个句子是正确的?A穿着好衣服的人应该吃好食物。B史密斯先生是愚蠢的。C我们不能以貌取人。根据全文内容可知,选项C正确,故选C。
32.B 33.D 34.B 35.A 36.C
【导语】本文主要讲述了一本图画书《粗糙的补丁》的主要内容。
32.句意:埃文和狗最喜欢呆在哪里?A选项“在卡车里。”B选项“在院子里。”C选项“在卧室里。”D选项“在食品商店里。”根据文中“But their favorite thing is working in Evan’s yard. 但是他们最喜欢的事情是在埃文的院子里劳作。”埃文和狗最喜欢呆在院子里,故选B。
33.句意:埃文的朋友死了之后他做了什么?A选项“他毁坏了农场里的卡车。”B选项“他在院子里种了很多植物。”C选项“他在农场里交了很多新朋友。”D选项“他有段时间不在院子里劳作了。”根据文中“Evan feels so angry that he destroys his yard. 埃文毁坏了他的院子,感到很生气。”说明他有段时间不在院子里劳作了,故选D。
34.句意:从第二段我们可以知道什么?A选项“埃文看到一些新植物很生气。”B选项“埃文喜欢这个小南瓜藤。”C选项“埃文担心南瓜在他的院子里不能生长。”D选项“秋天埃文在院子里发现了一个小南瓜藤。”根据文中“He starts to look after it. 他开始照料这个小南瓜藤。”可知埃文喜欢这个小南瓜藤,故选B。
35.句意:埃文在集市上得到了什么?A选项“一条小狗。”B选项“一些朋友。”C选项“一些钱。”D选项“一个大南瓜。”根据文中“He drives home with the dog. 他和一条小狗开车回家了。”可知埃文在集市上得到了一条小狗,故选A。
36.句意:这篇文章的目的是____。A选项让我们和狗交朋友,B选项告诉我们关于凯迪克绘本大奖的事情,C选项告诉我们关于一本图画书,D选项让我们读图画书,根据文中“This is the story of the book. The Rough Patch. It is a 2018 picture book by US writer Brian Lies. 这是图画书《粗糙的补丁》里的一个故事。它是美国作家布莱恩莱斯2018年创作的一部图画书。”可知这篇文章的目的是给我们讲述《粗糙的补丁》这本图画书的主要内容,故选C。
37.B 38.D 39.A
【导语】本文讲述了迈克的妈妈嘱咐迈克看门,同时叔叔来叫迈克去转告妈妈事情的故事。
37.句意:迈克的妈妈不在时让他做什么?A等她,B看房子,C照顾孩子,D等他的叔叔。根据“Before she left, she said to him: “Mike, while I am away, stay near the door and watch it all the time!” She said this because she was afraid of the thieves. 她离开之前,对他说:迈克,当我不在的时候,待在门口,一直看着!” 她这么说是因为她害怕小偷。”可知B选项符合题意,故选B。
38.句意:迈克有几个叔叔?A一个,B两个,C三个,D我们不知道。根据“After an hour, one of his uncles came. 一个小时后,他的一个叔叔来了。”可知文章提到迈克的其中一个叔叔,但并没有表明有几个叔叔。D选项符合题意,故选D。
39.句意:迈克应该怎样做?A他应该在去河边之前把门锁上。B他应该让他的叔叔告诉他妈妈。C他应该开着门去河边。D他应该一直守着门。根据“Three hours later we are going to visit your family. Go and tell her about it, for I'm too busy, I have to hurry... 三个小时后我们要来拜访你家。去告诉她吧,我太忙了,我得快点……”可知BD选项不应该做。根据“She said this because she was afraid of the thieves. 她这么说是因为她害怕小偷。”可知C选项不应该做,排除C选项。故选A。
40.A 41.C 42.B 43.C 44.A
【导语】本文介绍了中国动画片《喜羊羊与灰太狼》中的卡通人物。
40.句意:哪只羊不喜欢运动?A懒羊羊,B沸羊羊,C暖羊羊,D喜羊羊。根据“Lazy Sheepis clever. But he doesn't like doing sports. 懒羊羊很聪明。但是他不喜欢做运动。”可知A选项符合题意,故选A。
41.句意:美羊羊喜欢_____。A踢足球,B睡觉,C做衣服,D吃香蕉。根据“Pretty Sheep likes making clothes and growing flowers. 喜羊羊喜欢做衣服和种花。”可知C选项符合题意,故选C。
42.句意:谁是羊的朋友?A灰太狼,B蕉太狼,C红太狼,D小灰灰。根据“Banana Wolf is nice. He is the friend of the sheep. 蕉太狼很好。他是羊的朋友。”可知B选项符合题意,故选B。
43.句意:文章中有多少只羊?A四只,B五只,C六只,D七只。根据文章中提到的“Happy Sheep喜羊羊”、“Pretty Sheep美羊羊”、“Lazy Sheep懒羊羊”、“Force Sheep沸羊羊”、“Warm Sheep“暖羊羊”、“Slow Sheep慢羊羊”,可知C选项符合题意,故选C。
44.句意:下面哪项是不正确的?A喜羊羊跑得比其他羊都慢。B慢羊羊很老。C暖羊羊有一只可爱的宠物。D红太狼是灰太狼的妻子。根据“Happy Sheep is the leading role. He likes playing football and running. He runs faster than the other sheep. 喜羊羊是主角。他喜欢踢足球和跑步。他比其他羊跑得快。”可知A选项不正确,符合题意,故选A。
45.A 46.C 47.B 48.D 49.D
【导语】本文主要讲述了美国的教育制度。
45.句意:在美国一年有几个学期?A2个。B1个。C3个。D4个。根据文中“There are two terms (学期) in a school year.”可知美国一个学年有2个学期,故选A。
46.句意:在美国暑假通常在什么时候开始?A二月。B五月。C七月。D九月。根据文中“The first term is from September to January, and the second term is from February to June.”可知美国第二学期是从二月到六月,暑假从七月份开始,故选C。
47.句意:一学年的第二个学期有多长?A大约3个月。B大约5个月。C大约6个月。D大约7个月。根据文中“The first term is from September to January, and the second term is from February to June.”可知美国第二学期是从二月到六月,大约5个月,故选B。
48.句意:放学后高中生干什么?A做家务。B去工作。C打垒球。D做有趣的事情。根据文中“After class, they do a lot of interesting things.”可知放学后高中生做很多有趣的事情,故选D。
49.句意:为什么许多美国的大学生放学后要工作?A为了帮助别人。B为了帮助父母。C为了学一些有用的东西。D为了挣学费。根据文中“They usually have to pay (付费), many college students work after school to get money for their studies.”可知美国大学生下课后工作是为了挣学费,故选D。
50.A 51.C 52.C 53.B 54.A
【导语】本文主要讲述了怀特一家在为去伦敦度假做准备时发生的趣事。
50.句意: 将要去度假。A怀特一家,B怀特先生和怀特太太,C怀特太太和她的孩子们。根据文中“Mr and Mrs White and their children are going to London for a holiday today.”可知怀特一家人将要去伦敦度假,故选A。
51.句意:他们将要乘 去伦敦。A汽车,B火车,C飞机。根据文中“And they have to be at the airport (机场) at eleven forty.”可知怀特一家要到机场乘飞机去伦敦,故选C。
52.句意:乘出租车到达机场将要花费他们 的时间。A15分钟,B20分钟,C半小时。根据文中“It’ll take us thirty minutes to get there in the taxi,”可知到达机场将要花费他们30分钟也就是半小时的时间,故选C。
53.句意:他们将要在 到达机场。A10: 50,B11: 10,C11: 40。根据文中“At eleven o'clock the taxi gets to their home.”和“so before I went to bed last night, I moved all our clocks and watches ahead (提前) twenty minutes.”可知怀特太太把家里的钟表都提前了20分钟,钟表显示11点,实际是10: 40,30分钟到达机场,时间应为11: 10,故选B。
54.句意:怀特太太把家里所有的钟表都提前20分钟是因为她不想 。A迟到,B准备,C错过出租车。根据文中“So now we can go to the airport quietly without worrying about being late.”可知怀特太太是担心迟到才调快的钟表,故选A。
55.B 56.A 57.C 58.C
【导语】本文主要介绍了去年暑假,作者Alan和父母去了夏威夷。他们在那里做了很多有趣的事情。
55.句意:Alan在夏威夷呆了大约______。由短文中“We went there by plane and stayed there for about half a month.”可知,Alan在夏威夷待了约半个月,即约十五天。A一个月,B十五天,C半周。故选B。
56.句意:夏威夷的天气怎么样?由短文中“The weather there was very cool.”可知,夏威夷的天气很凉爽。A天气凉爽。B多云。C下雨了。故选A。
57.句意:划线的单词“shallow” 在中文中的意思是______。由短文中“because it was safe”并结合常识可推断,Alan是在浅水区游泳,由此推测shallow的意思是“浅的”。故选C。
58.句意:根据文章内容,哪一句是不正确的?A Alan乘飞机去的夏威夷。B Alan和他的母亲都在夏威夷游泳。C Alan的妈妈给他买了一条裤子。由短文中“she bought a lot of beautiful clothes for herself and a pair of shoes for me”可知, Alan的妈妈给他买的是一双鞋, 而不是一条裤子。故选C。
59.A 60.B 61.A 62.C 63.C
【导语】本文讲述了巴黎最著名的地标埃菲尔铁塔以及人们在埃菲尔铁塔上飞行。
59.句意:哪张是埃菲尔铁塔的照片?根据常识可知A符合,故选A。
60.句意:埃菲尔铁塔的二楼大约有_________高。A800米,B115米,C1000米。根据“This is about 115 meters above the ground.”这里离地面大约115米。可知二楼115米,故选B。
61.句意:全程飞行________。A800米,B115米,C1000米。根据“The whole flight is 800 meters long.”全程800米。可知全程800米,故选A。
62.句意:从埃菲尔铁塔起飞不是______。A有趣的,B令人兴奋的,C慢的。根据“That’s so fast!”那是快的!可知在埃菲尔铁塔不是慢的,故选C。
63.句意:游客乘坐_______完成飞行。A一天,B一个小时,C一分钟。根据“It takes a person one minute to fly.”一个人坐需要一分钟。可知游客完成飞行需要一分钟。故选C。
64.B 65.B 66.A 67.B 68.C
【导语】本文介绍的是作者去澳大利亚旅游的情况。
64.句意:我和谁去旅游了?A我的父母。B我的姑姑。C我的老师。根据文章“Last holiday, I took a big trip with my aunt.”得知我和姑姑去旅游了。故选B。
65.句意:当我到澳大利亚的时候是什么季节?A是秋季。B是冬季。C是春季。根据文章“ It was winter in Australia.”得知在澳大利亚是冬季。故选B。
66.句意:我在澳大利亚做什么了?A我去滑冰并且买了礼物。B我踢足球并且吃了好吃的食物。C我玩雪并且交了一些朋友。根据文章“ I went ice-skating there and took many pictures. I bought many presents for my friends too.”得知我滑冰,拍照。我还为朋友们买了一些礼物。故选A。
67.句意:我怎样去的那?A乘地铁。B乘飞机。C乘船。根据文章“We went to Australia by plane. ”得知我乘飞机去的那。故选B。
68.句意:最后我感觉怎么样?A我很生气。B我很无聊。C我很兴奋,但是我也很累。根据文章“I was excited, but I was very tired too. ”得知最后我很兴奋,但是我也很累。故选C。
69.C 70.A 71.C 72.B 73.B
【导语】本文讲了关于通讯的故事。
69.句意:两百年前人们没有_______。A电话,B手机,根据“Two hundred years ago, there were no telephones or mobile phones in China.”,可知两百年前人们没有电话和手机,故选C。
70.句意:老妇人让她的邻居_______。A为她写一封信,B给她读一封信,C教她如何写一封信,根据“Mr Lee, could you please write a letter to my son for me ”,可知老妇人让她的邻居为她写一封信,故选A。
71.句意:李先生对这位老妇人不_______。A伤心的,B生气的,根据第二段可知李先生对这位老妇人不诚实,故选C。
72.句意:李先生不想帮助这位老妇人,因为_______。A他晚上写得不好,B他想睡觉,C他晚上视力不好,根据“It was the middle of the night and Mr Lee wanted to sleep.”,可知因为他想睡觉,故选B。
73.句意:画线单词“handwriting”的意思是_______。根据短文语境可知handwriting的意思是书写,故选B。
74.B 75.A 76.C 77.A 78.A
【导语】本文主要对比了作者过去和现在的不同。
74.句意:当作者还是小男孩的时候,他曾经经常________。但是现在他学会了坚强。A笑,B哭,C尝试。根据“When I was a little boy, I used to cry. But now I learn to be tough(坚强的).”可知作者曾经经常哭,故选B。
75.句意:当他年轻的时候,作者认为世界是________。A不公平的,C公平的,C尝试。根据“When I was a little boy, I used to think the world was unfair(不公平的).”可知作者曾经认为世界很不公平,故选A。
76.句意:当他还是小男孩的时候,作者________怎么去爱。A知道(过去式),B知道,C不知道。根据“When I was a little boy, I didn’t know how to love. ”可知作者小时候不知道怎么去爱,故选C。
77.句意:作者将会有一个美好的_________。A生活,B学校,C家。根据“Forget the gone days, look at the present, and I will have a wonderful life.”可知作者将会有一个美好的生活,故选A。
78.句意:最适合文章的标题是__________。A过去和现在,B当我还是小男孩的时候,C过去的时光。本文主要讲述了作者的今昔对比,A符合原文,故选A。
79.C 80.B 81.A 82.B 83.C
【导语】本文主要介绍了手机的四款应用软件的特点及用途。
79.句意:携程是一款____应用。A玩游戏,B学英语,C订票,根据原文“You can buy tickets anywhere anytime.”可知在携程上可以在任何时间订去任何地方的车票。故选C。
80.句意:在喜马拉雅上我们可以____。A买票,B听书本录音,C A和B都有,根据原文“You can listen to books online. You can also download book recordings (录音).”可知在喜马拉雅上我们可以在线听书和下载书本录音。故选B。
81.句意:如果你想要学习英语,你可以用____应用。A百词斩,B宝宝巴士,C携程,根据原文“Word 100 can help us learn English when you’re playing games.”可知百词斩可以帮助学习英语,故选A。
82.句意:划线词download的中文意思是什么?A播放,B下载,C倾听,download下载,故选B。
83.句意:从这篇文章中,我们知道____。A我们只能白天在携程上买票,B我们不能用喜马拉雅下载书本录音,C皮特,一个两岁的男孩可以在宝宝巴士的帮助下学习绘画,根据原文“BabyBus is a very good friend for children under three years old. Kids can learn to speak, understand numbers and draw pictures with the help of this app.”可知宝宝巴士可以帮助三岁以下的孩子学习说话,绘画和理解数字,由题1和题2可排除AB两项,故选C。
84.B 85.B 86.A 87.B 88.A
【导语】本文主要讲述了周日吉姆帮助父亲在花园里干活的事情。
84.句意:周日吉姆做了什么?A选项“帮助父母干农活。”B选项“帮助父亲在家里的花园里干活。”C选项“看一整天电视。”D选项“去学校。”根据文中“So he helped his father in the garden”可知周日吉姆帮助父亲在家里的花园里干活,故选B。
85.句意:你能猜到当时的天气吗?A选项“寒冷多风的天气。”B选项“非常炎热。”C选项“下雨的天气。”D选项“下雪的天气。”根据文中“He went in the room and took out an ice-cream from the fridge.”可猜测天气非常炎热,故选B。
86.句意:他父亲年轻时在农场工作吗?A选项“是的,他在。”B选项“不,他不在。”C选项“我们不知道。”D选项“不,他不是。”根据文中“And he told Jim when he was young he often helped his parents with the work on the farm.”可知他父亲年轻时在农场工作,故选A。
87.句意:他爸爸喝可乐了吗?A选项“是的,他喝了。”B选项“不,他没喝。”C选项“他喝了一点。”D选项“他吃了个冰激凌。”根据文中“And if he said yes he would bring him a bottle of Cola. But his father said no.”可知他爸爸没有喝可乐,故选B。
88.句意:吉姆为什么帮他父亲在花园里干活?A选项“因为他不用去上学。”B选项“因为他的家庭很穷。”C选项“因为他喜欢做家务。”D选项“因为他父亲逼他这么做的。”根据文中“Jim did not have to go to school. So he helped his father in the garden.”可知吉姆帮他父亲在花园里干活是因为他不用去上学,故选A。
89.B 90.A 91.C 92.D 93.C
【导语】本文讲述了哈里斯太太的儿子去城镇工作后妈妈很担心他的故事。
89.句意:哈里斯太太家现在有几口人?A一口。B两口。C三口。D四口。根据“Her husband is dead, but she has one son.”可知她家有两口人。故选B。
90.句意:哈里斯太太的儿子在去格林海镇之前在哪里工作?A在村里的一家商店里。B在镇上的一家商店里。C在村里的一家手机店。D在镇上的一家手机店。根据“He worked in the shop in the village and lived with his mother.”可知是在村里的一家商店里。故选A。
91.句意:当她的儿子去格林海镇工作时,哈里斯太太感到_______。A开心的,B兴奋的,C难过的,D冷静的,根据短文第二段内容中的not happy可知她很难过。故选C。
92.句意:哈里斯太太上星期天很生气,因为杰夫______。A离开城里的工作,B没给她寄钱,C住得离她家很远,D没给她打电话,根据“Then she said to him, “Geoff, why do you never phone me ””可知是因为没有给她打电话。故选D。
93.句意:从这个故事我们能知道什么?A杰夫不喜欢和他妈妈住在一起。B哈里斯太太很高兴她儿子在城里找到了一份新工作。C杰夫没有给他妈妈打电话,因为她没有电话。D哈里斯太太上星期天乘公共汽车去看她儿子。根据“Geoff laughed. “But, Mother”, he said, “you don’t have a phone.””可知她没有电话。故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录