Welcome Unit 检测知识复习检测(含答案)-2026届高三英语一轮复习人教版必修第一册

文档属性

名称 Welcome Unit 检测知识复习检测(含答案)-2026届高三英语一轮复习人教版必修第一册
格式 docx
文件大小 34.8KB
资源类型 教案
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-10-14 15:11:26

图片预览

文档简介

高一英语校本练习12
Welcome Unit Unit 1 (Revision)
一、单句语法填空 在空白处填入1个单词或所给单词的正确形式。
Welcome Unit
He sold or exchanged some of the milk in the towns nearby ___________other food.
He wants to go to the ___________office to get his students ID card.(register)
The government’s view is that raising taxes now would not be in the ____________(nation) interest.
It is said that the early European playing-cards were designed _________ entertainment and education.
From her ___________look, I knew Jane was waiting for the bus___________, so I told her a funny story to help her get over her___________.(anxious)
I can fully understand your ____________—I’d also be ____________ if she had treated me like that. (annoy)
The ____________sound of the storm left the children ____________,and they huddled under the blankets. (frighten)
David has worked for nearly 20 years, so he is senior___________ most of his workmates.
I do believe that this year’s music festival will surely leave a deep impression _________you.
___________it rains when we can't find shelter (要是下雨的时候我们找不到躲雨的地方怎么办?)
11. With his diligence(勤奋) and ____________ (concentrate), he is bound to succeed in entering his ideal university.
12. John ______________(awkward) cleared his throat as he tried to think of something to say.
13. The book, which _____________(design)for children under 5 years old, must be simple and colourful.
14. Human beings have made great progress in space_____________(explore)in recent years.
15.The organizer said _____________:“Our goal is to prepare students to go into the business world with_____________.”(confident)
16. Group activities will ______________ (organize) after class to help children develop team spirit.
17. Mary and Lucy are talking about learning _____________ (strategy), and I want to join them.
18. Out of____________(curious), I would like to know how many materials have been sent to space up to now.
19. Unfortunately, the illness can lead to changes in ___________ (personal) .
20. We can either order dinner for them here_______________ take them to a restaurant.
Unit 1
1.The teacher recommended __________(take) an active part in the English party.
2.To tell you the truth,teaching you students is a __________(challenge) but rewarding job.
3.__________(actual),smoking not only does harm to your physical health but also ruins your mental health.
4.I find his lectures very __________(confuse),for he never sticks to the point.
5.My brother has been working in a famous company since his __________(graduate) from Peking University.
6.This __________(advance) course doesn’t suit me at all; it is well above my level.
7.The teacher is scheduled ______________(give) a speech lecture on environmental protection, encouraging students to protect nature.
8.This movie is __________(suit) for all ages,making it a great choice for a family.
9.My goal is to speak English __________(fluent) with the help of my classmates this term.
10.Although it was a sunny day, Jenny preferred __________(read) her favorite novel by herself indoors to __________(play) with her younger brother outdoors.
11.The teacher praised the child’s good __________(behave) in front of others, for he
had been behaving quite well these days.
12.It was her friendliness and the sense of _____________(responsible) that made me
admire her.
13.Illegal hunting is threatening the __________(survive) of the species.
14.As far as I know, the problem is a hard nut. The team are putting their heads
together to analyse it so that they can come up with a good __________(solve).
15.Most of the visitors were attracted by the Great Wall, which they described as one of the greatest____________(attract) in Beijing.
16.It took his lifetime to make discoveries about the universe, which gave inspiration to the younger ______________(generation) of scientists.
17.Her attention ___________ (focus) on listening to her teacher.
18.Being_____________ (addict) to computer games is bad for your health.
二、阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Being a teenager is difficult, as many people expect you to be perfect in many different things — school, sports, chores, etc. 1 What really matters is trying to be better, and having the confidence to pursue your dreams. The following are some tips for you to deal with the imperfection of life.
Make a series of goals to help reach your dreams. 2 You will not become the most popular kid at school, the best soccer player, or an award-winning filmmaker overnight, but you can start taking steps now to make these goals a reality.
3 Volunteering, tutoring a friend, and helping your parents around the house aren’t just nice things to do, and they can improve your own well-being. Doing good makes you feel good and it builds a loving, supportive network of people around you.
Give yourself some “me time” each day. Each day, take 15 minutes or more to yourself. 4 Distance yourself from other people, if only for a few moments, and relax. Let your brain free from all the stresses that hit you each day. This is one of the easiest, best ways to find yourself and your goals.
Remember that life isn’t perfect and that is a good thing. 5 But these issues are all chances to improve yourself, and how you react to the bad times is far more important than the bad times themselves.
A.Have an active social life.
B.Make time to help others.
C.Perfection only comes one small step at a time.
D.Exercise! It helps with stress, and may even make you happier than usual.
E.However, true perfection is impossible.
F.There will always be mistakes, setbacks, misunderstandings, and bad luck.
G.You could read, listen to music, go for a walk, or simply lay in bed.
三、完形填空
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
Afraid to have a start, I was walking slowly into my first school in America. I had 1 a long way from India in order to join parents. They had been here for three years, and hoped America would help my future. My father decided that I would go to school here, so I found a local high school in my new town.
With 2 on one hand and fear on the other, I arrived at the classroom. Everyone's eyes were on me as I entered the classroom. Without paying attention to them, I went straight to the 3 and asked if it was the right class. With a 4 voice, he answered, “Yes.” His voice comforted me a little. He gave me a piece of 5 called “course requirements”, which I would never get in India. Then he asked me to choose where I would sit. I chose the 6 closest to the door instead of the corner where all of the boys were sitting. I didn't 7 want to pick a seat. In India, the teacher 8 seats, so I never needed to worry about that. I spent the rest of the class taking notes from the picture produced by the overhead projector (投影仪).
9 it was my first day, I was confused about which hallway (走廊) to use, but I 10 to get to my classes without asking anyone. I was very confused about when I would have 11 . It was noon when I went to my next class and the bell rang as I entered. I went through the normal process of asking the teacher if I was in the right class. Feeling 12 , she said, “That is the lunch bell.” I felt a little awkward. Without another word, I headed for the cafeteria (食堂).
At the end of the day, I was on my way to the bus stop. I realized that all the 13 was like the difficulty I had to 14 to reach my goal. I 15 my bus and sat down inside happily. I said to myself: Today isn't so bad.
1.A.traveled B.increased C.walked D.planned
2.A.anger B.anxiety C.doubt D.sadness
3.A.Worker B.classmate C.teacher D.trainer
4.A.deep B.familiar C.strict D.soft
5.A.book B.paper C.notice D.tool
6.A.seat B.direction C.table D.goal
7.A.generally B.suddenly C.honestly D.actually
8.A.kept B.repaired C.arranged D.took
9.A.Though B.When C.Since D.Before
10.A.feared B.refused C.allowed D.managed
11.A.gifts B.lunch C.fun D.chances
12.A.surprised B.excited C.frightened D.challenged
13.A.failure B.thought C.confusion D.amazement
14.A.put away B.get through C.build up D.show off
15.A.saw B.missed C.drove D.waited
四、背诵课文原句并仿写句子:
1.What if no one talks to me
要是我无法集中注意力于我的实验怎么办?
___________________________________________________________
2.I want to make a good first impression.
我相信您的讲座会给我们学生留下深刻印象。
I’m confident that ______________________________________-
3.I found most of my classmates and teachers friendly and helpful.
如果你坚持练习,你会发现数学既简单又有趣。
You will _______________________________________________ if you keep practising it.
我真心希望你会发现我的建议有用。
I do hope you will _______________________________________.
4.I take notes while listening and reading.
晚上写作业时,我总是听古典音乐来帮助我集中注意力。
_____________________________________, I always listen to classical music to help me concentrate better.
5. If I’m not in class, I’m either in the library or in the computer lab.
夏天里,她要么去海滩,要么待在家里读她最喜欢的小说。
In the summer , she would ___________________________________________________________________ reading her favorite novels.
6.Going from junior high school to senior high school is a really big challenge.
每天晚饭后散步对你的健康有好处。
_____________________________________________________________________
7. I’ll find a way to improve on my own so that I can make the team next year.
我想向你推荐一个网站,使你的汉语学习更容易。
___________________________________________________________________________
8. …and it’ll be quite difficult to get used to all the homework.
It’s not unusual for teenagers of your generation to be attracted to computer games and the online world.
随着世界变成一个地球村,学好英语很重要。
With the world ___________ a global village, _________________________________________.
9.But spending too much time online is unhealthy and makes it very difficult to focus on other things.
我性格外向且热心,这使我很容易与来自其他国家的学生交朋友。
I’m outgoing and warm-hearted, which ____________________________________________.
10.My teacher recommended I should sign up for advanced literature …
老师建议每一个人都应该积极参加英语晚会。
________________________________________________________________________________
五、阅读下面短文,在空白处填入1个单词或所给单词的正确形式。
1
When Han Jing was a senior high school student_________last, she was a little anxious. Since she wanted to make a good first _________ (impress), she was rather worried about whether she could make some_________ (friend).
Having had_________(she) first maths class at senior high school, she realized though the class was difficult, most of her classmates and teachers were friendly and _________ (help). And in the afternoon, her chemistry class in the science lab was great, even though there was a guy_________always made her not concentrate on the experiment.
At night, she didn’t feel awkward or_________(frighten) at all. She missed her friends from junior high school,_________she believed she would make new friends soon. With a lot_________(explore) at senior high, she felt_________(confident) than before and believed that tomorrow would be a great day.
2
Ann , a Grade 10 student at Lakeside High School , is 1.__________ active person . She loves sports and is curious 2.____________ everything . She often asks questions , but she learns 3._____________( well ) by doing . Her favourite subject is physics . Her hobbies 4.____________ ( be )dancing, skating 5._____________ reading short stories. She looks forward to 6.___________( be ) an engineer in the future .
Thando , a Grade 10 student at South Hill High School ,7.__________( come ) from South Africa . He looks good , thinks fast and plays hard . He is busy studying in the library or doing_____________ ( experiment ) in the computer lab . If he is free at the weekends , he 9.___________( play ) computer games . His goal is 10.____________( start ) his own IT company .
3
Adam is a freshman at senior high school. He is faced with many _________ (challenge) at this time. At first, he didn’t know which courses_________(choose), but his adviser helped him solve this problem. Though he chose Chinese, he thought_________was very difficult and hoped to be fluent when he graduated. His adviser also recommended that he_________(sign) up for _________(advance) literature. In addition, he wanted to join the school football team but_________(refuse),_________made him unhappy. He didn’t give up and decided to find a way_________(improve) on his own and make the team next year.
Adam is also very active in volunteer work. Now he is a volunteer,_________out food to homeless people. Studying hard isn’t always fun, but he will try his best to keep up_________others.
4 (要求背诵默写)
When I was a teenager , I was addicted to 1.__________( play ) computer games . This
2._____________( behave ) affected my study greatly and I couldn ' t focus 3.__________ study . Fortunately , with the help of some experts , I quit the bad habit and finally 4._____________( graduate ) from senior high school . In my college years , my adviser recommended me 5._____________( major ) in advanced maths and English literature , which I had been attracted to . During my freshman year , I signed up for many extra - curricular 6.
_____________( activity ) and volunteer services such as cleaning up the street , advising people to quit smoking ,7._________ helping some unemployed adults to find 8.____________
( suit ) jobs .9.____________( obvious ), all this improved my ability , increased my sense of social responsibility and won me many honorary titles . After graduating from college , I became 10. _________ editor of a newspaper . I will behave myself and work hard and make great contributions to our society .
参考答案
一、
Welcome unit
1.for 2. registration 3. national 4.for 5. anxious... anxiously... anxiety
6. annoyance... annoyed 7.frightening ... frightened 8. to 9. on 10.What if
11. concentration 12. awkwardly 13.is designed 14. exploration 15.confidently; confidence
16. be organized 17. strategies 18. curiosity 19.personality 20. or
Unit1
1.take 2.challenging 3.Actually 4.confusing 5.graduation 6.advanced 7.to give
8.suitable 9.fluently 10reading, playing 11.behaviour 12.responsibility 13.survival
14.solution 15.attractions 16.generations 17.is focused 18.addicted
二、
【语篇解读】1.E 2.C 3.B 4.G 5.F
本文是一篇应用文。文章就如何应对生活的不完美提出了一些建议。
1..【E】上文“Being a teenager is difficult, as many people expect you to be perfect in many different things (作为青少年是很难的,因为许多人期望你在许多不同的事情上完美无缺)”讲青少年被期望完美,E项“However, true perfection is impossible. (然而,真正的完美是不可能的)”与上文构成转折关系,否定这种错误的期望,并引出真正重要的是“trying to be better, and having the confidence to pursue your dreams (努力变得更好,有信心追求你的梦想)”,E项承上启下,符合上下文语意连贯。故选E项。
2.【C】根据主题句“Make a series of goals to help reach your dreams.(制定一系列的目标来帮助你实现梦想)”可知,本段主要讲实现梦想需要制定一系列小目标,C项“Perfection only comes one small step at a time. (不积跬步,无以至千里)”阐明了原因,只有一步一步来,才能达成完美,实现梦想,符合上下文语意连贯。故选C项。
3.【B】设空句是段首主题句,根据下文“Volunteering, tutoring a friend, and helping your parents around the house aren’t just nice things to do, and they can improve your own well-being. Doing good makes you feel good and it builds a loving, supportive network of people around you.(志愿服务、辅导朋友、帮助父母做家务不仅是美好的事情,它们还能改善你自己的幸福。做好事会让你感觉良好,也会在你周围建立一个充满爱和支持的人际网络)”可知,本段主要讲要帮助别人,可以让自己幸福,B项“Make time to help others.(抽时间帮助别人)”是全段主题句。故选B项。
4.【G】上文“Give yourself some “me time” each day. Each day, take 15 minutes or more to yourself. (每天给自己一些“私人时间”。每天留15分钟或更多的时间给自己)”讲给自己留私人时间,G项“You could read, listen to music, go for a walk, or simply lay in bed. (你可以读书,听音乐,散步,或者只是躺在床上)”讲这15分钟可以用来干的事情,与上文构成顺承关系,符合上下文语意连贯。故选G项。
5.【F】上文“Remember that life isn’t perfect and that is a good thing. (记住,生活不是完美的,而且这是一件好事)”讲生活不完美,F项“There will always be mistakes, setbacks, misunderstandings, and bad luck. (总是会有错误、挫折、误解和坏运气)”对这种不完美作出阐述,符合上下文语意连贯。故选F项。
三、
1.A 2.B 3.C 4.D 5.B 6.A 7.D 8.C 9.C 10.D
11.B 12.A 13.C 14.B 15.A
【语篇解读】
本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者在美国新学校的生活,虽然发生了一些尴尬的事,但是随着时间的推移,作者交了一些朋友,开始喜欢上了新学校。
1.【A】考查动词词义辨析。句意:为了和父母团聚,我从印度远道而来。A. traveled旅行;B. increased增加;C. walked行走;D. planned计划。根据下文“a long way from India”可推知,作者和父母团聚,从印度旅行了很远来到美国。故选A项。
2.【B】考查名词词义辨析。句意:我来到教室,一方面感到焦虑,另一方面感到恐惧。A. anger愤怒;B. anxiety焦虑;C. doubt疑惑;D. sadness悲伤。根据下文“on one hand and fear on the other”可推知,作者第一次去上学,一方面感到焦虑,另一方面又感到恐惧。故选B项。
3.【C】考查名词词义辨析。句意:没有理会他们,我直接走向老师,问老师我是不是走对了班级。A. worker工人;B. classmate同学;C. teacher老师;D. trainer教练。根据下文“asked if it was the right class”可推知,作者是在询问老师自己是不是走对了班级。故选C项。
4.【D】考查形容词词义辨析。句意:他用温柔的声音回答:“是的”。A. deep深的;B. familiar熟悉的;C. strict严格的;D. soft温柔的。根据下文“His voice comforted me a little”可推知,老师温柔的声音让作者感到了一点安慰。故选D项。
5.【B】考查名词词义辨析。句意:他给了我一张题为“课程要求”的纸,这是我在印度永远得不到的。A. book书;B. paper纸;C. notice布告;D. tool工具。根据上文“a piece of”以及下文“course requirements”可推知,老师给了作者一张题为“课程要求”的纸。故选B项。
6.【A】考查名词词义辨析。句意:我选择了离门最近的座位,而不是所有男孩都坐在的角落。A. seat座位;B. direction方向;C. table桌子;D. goal目标。根据上文“Then he asked me to choose where I would sit.”可知,老师让作者选座位,所以此处指作者选择了最靠近门的座位。故选A项。
7.【D】考查副词词义辨析。句意:我实际上不想选座位。A. generally通常;B. suddenly突然;C. honestly真诚地;D. actually实际上。根据下文“I never needed to worry about that”可知,作者在印度从不担心座位的问题,因此他其实并不想选位置。故选D项。
8.【C】考查动词词义辨析。句意:在印度,老师安排座位,所以我不必担心。A. kept继续;B. repaired修理;C. arranged安排;D. took携带。根据下文“I never needed to worry about that”可推知,作者在印度不用担心座位的问题,是因为座位都是被安排好了的。故选C项。
9.【C】考查连词词义辨析。句意:因为这是我第一天上课,我不知道该走哪条走廊,但我没问任何人,试着找到了自己的班级。A. Though尽管;B. When在……时候;C. Since因为;D. Before在……以前。根据下文“it was my first day”以及“I was confused about which hallway to use”可推知,这两句之间是因果关系,因为这是作者去上学的第一天,所以作者不知道该走哪个走廊。故选C项。
10.【D】考查动词词义辨析。句意:因为这是我第一天上课,我不知道该走哪条走廊,但我没问任何人,试着找到了自己的班级。A. feared害怕;B. refused拒绝;C. allowed允许;D. managed尝试。根据上文的“but”可推知,此处指作者设法在不问任何人的情况下自己找到了教室。故选D项。
11.【B】考查名词词义辨析。句意:但是我不确信什么时候该吃午饭。A. gifts礼物;B. lunch午饭;C. fun乐趣;D. chances机会。由下文中的“That is the lunch bell.”可推知,作者是在学校,因为不熟悉时间安排,所以对什么时候吃午饭感到很困惑。故选B项。
12.【A】考查形容词词义辨析。句意:她感到很惊讶,说:“那是午餐铃。”A. surprised惊讶的;B. excited激动的;C. frightened害怕的;D. challenged伤残的。根据上文“asking the teacher if I was in the right class”以及下文“I felt a little awkward.”可知,作者认为是上课的铃声,后来老师告诉他那是午饭的铃声,因此听到作者的问题老师应该是感到惊讶的。故选A项。
13.【C】考查名词词义辨析。句意:我意识到所有的困惑像是我达到目标必须克服的障碍一样。A. failure失败;B. thought想法;C. confusion困惑;D. amazement惊异。根据上文“I was confused about which hallway to use”以及“I was very confused about when I would have lunch”可推知,作者一天都是经历各种各样的“困惑”。故选C项。
14.【B】考查动词短语辨析。句意:我意识到所有的困惑像是我达到目标必须克服的障碍一样。A. put away抛弃;B. get through度过;C. build up增进;D. show off炫耀。结合语境,根据上文“the difficulty I had”以及下文“to reach my goal”可推知,此处指作者必须渡过难关来达到自己的目标。故选B项。
5.【A】考查动词词义辨析。句意:我看到了我要坐的公共汽车,高兴地在车里坐了下来。A. saw看到;B. missed错过;C. drove驾驶;D. waited等待。通过下文“sat down inside happily”可推知,作者看到了自己要坐的公交车,非常开心地坐在里面。故选A项。
四、
What if I can’t concentrate on my experiment
...your lecture will make a deep impression on us students.
...find maths easy and interesting.
...find my advice helpful
While doing my homework in the evening.
...either go to the beach or stay at home.
Taking a walk after dinner every day is beneficial to your health.
I want to recommend a website to you so that you can learn English more easily.
With the world being a global village, it’s important to learn English well.
...makes it easy for me to make friends with students from other countries.
The teacher recommended that everyone should take an active part in the English party .
五、
1. at 2.impression 3.friends 4.her 5.helpful
6.who 7.frightened 8.but 9.to explore 10.more confident
an 2.about 3.best 4.are 5.and
6.being 7.comes 8.experiments 9.will play 10.to start.
3.
1.challenges 2. to choose 3. it 4. sign 5. advanced
6. was refused 7. which 8. to improve 9. handing 10. with
4.
playing 2.behaviour 3.on 4. graduated 5. to major
6. activities 7. and 8. suitable 9. Obviously 10. an