单元检测 Unit 5
第一部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节 阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
A
Burlington School, London
Burlington School is located in Parsons Green, 15 minutes by underground from the centre of London. Our standard of teaching is high, with courses in General and Specialist English. The coffee bar is open all day serving freshly-cooked meals, and the school organises a range of social activities to complement(补充) the classes. Students live either in homestays or in one of our hotels.
See Burlington School courses and save 10%.
University of Liverpool, English Language Centre
You can have confidence in the University of Liverpool. While studying here, you will benefit from modern English teaching methods in small classes of fewer than 16 students.
See University of Liverpool courses and save 12%.
Interactive English School, Brighton
We are a small friendly school. Being a small school means we can cater for your individual needs more easily than larger schools can. All of our teachers are native speakers, qualified and experienced. Our prices are very affordable and start from £60 per week for full-time courses of 12 lessons.
See Interactive English School courses and save 5%.
New School of English, Cambridge
The New School of English is located in the beautiful city of Cambridge. The school is open all year and provides a range of English language courses for adults aged at least 16 from all over the world. These courses cover General English as well as courses for professionals looking to focus on specific topic areas. They have a range of accommodation choices for students.
See New School of English courses and save 5%.
1. What can we know about Burlington School
A. It is open all year.
B. It is located in Parsons Green, London.
C. It provides no accommodation.
D. It offers no social practice classes.
2. Which school can provide more personalised courses
A. Burlington School. B. New School of English.
C. University of Liverpool. D. Interactive English School.
3. Who could be interested in the schools
A. English professors. B. French speakers.
C. Foreign English learners. D. Foreign travel agents.
B
Cats communicate a variety of messages using cats' body language. Examples include arching(弓起) their backs as a signal of fear or attack, and slowly blinking(眨) their eyes to signal relaxation. Mouth open and no teeth showed suggests a feeling of playfulness. A cat which chooses to lie on its back shows happiness, trust and comfort. Cats show dissatisfaction by moving their ears back, equal to a human frown.
As is the case with dogs, a twitching(抽动) tail can mean a little anger while a tail held high suggests confidence. Cats will twitch their tails when hunting or angry, while larger twitching suggests displeasure. They may also twitch their tails when playing. A tail held high is a sign of happiness, or can be used as a greeting towards humans or other cats (usually close relatives) while half-raised shows less pleasure, and unhappiness is expressed with a tail held low.
Some characteristic signals, however, are often misunderstood. It is important to keep in mind that each cat may show its feelings with different body language. For instance, a cat rubbing its body along an arm or leg of its owner is not only a way to attract attention and, perhaps, a way to ask for food; it is also a way of “marking” its owner as its own. Usually a cat with its tail held high and twitching shows excitement, but this is often mistaken for anger.
Many people fail or are too slow to understand the silent body language of cats. And they may have the false impression that cats are cold-hearted, unfaithful or not clever. To understand cats, people must observe a cat closely and learn what its body signals tell them.
4. Which cats' body language shows that a cat is relaxed
A. Lying on its stomach. B. Blinking its eyes slowly.
C. Holding its tail high. D. Moving its ears back.
5. According to the passage, a cat will twitch its tail EXCEPT .
A. when it feels sleepy B. when it is hunting
C. when it feels angry D. when it is playing
6. How many meanings does a cat's rubbing its body along its owner have
A. 2. B. 3. C. 4. D. 5.
7. The last paragraph intends to tell us .
A. many people often have wrong opinions on cats
B. it is not easy to understand cats' body language
C. every cat has its own special body language
D. we should learn more about cats' body language
C
(2024山东泰安肥城月考)Languages have been coming and going for thousands of years, but in recent times there has been less coming and a lot more going. When the world was still populated by hunter-gatherers, small, tightly knit(联系) groups developed their own patterns of speech independent of each other. Some language experts believe that 10,000 years ago, when the world had just five to ten million people, they spoke perhaps 12,000 languages between them.
Soon afterwards, many of those people started settling down to become farmers, and their languages too became more settled and fewer in number. In recent centuries, trade, industrialisation, the development of the nation-state and the spread of universal compulsory education, especially globalisation and better communications in the past few decades, all have caused many languages to disappear, and dominant languages such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over.
At present, the world has about 6,800 languages. The distribution of these languages is hugely uneven. The general rule is that mild zones have relatively few languages, often spoken by many people, while hot, wet zones have lots, often spoken by small numbers. Europe has only around 200 languages; the Americas about 1,000; Africa 2,400; and Asia and the Pacific perhaps 3,200, of which Papua New Guinea alone accounts for well over 800. The median number(中位数) of speakers is a mere 6,000, which means that half the world's languages are spoken by fewer people than that.
Already well over 400 of the total of 6,800 languages are close to extinction(消亡), with only a few elderly speakers left. Pick, at random, Busuu in Cameroon(eight remaining speakers), Chiapaneco in Mexico(150), Lipan Apache in the United States(two or three) or Wadjigu in Australia(one, with a question-mark): none of these seems to have much chance of survival.
8. What can we infer about languages in hunter-gatherer times
A. They developed very fast.
B. They were large in number.
C. They had similar patterns.
D. They were closely connected.
9. Which of the following best explains “dominant” underlined in Paragraph 2
A. Complex. B. Advanced. C. Powerful. D. Modern.
10. How many languages are spoken by less than 6,000 people at present
A. About 6,800. B. About 3,400.
C. About 2,400. D. About 1,200.
11. What is the main idea of the text
A. New languages will be created.
B. People's lifestyles are reflected in languages.
C. Human development results in fewer languages.
D. Geography determines language evolution.
D
(2024山东青岛期中)I did some research and examined how British English and American English changed between the 1930s and the 2000s. Take spelling, for example—towards the 1960s it looked like the UK was going in the direction of not using the “u” in “colour” and writing “centre” as “center”. But since then, the British have become more confident in some of their own spellings. In the 2000s, the UK used an American spelling choice about 11% of the time while Americans use a British one about 10% of the time. There is also no need to worry too much about American words, such as “vacation”, “liquor” and “lawmaker” entering British English. There are a few examples of this kind of vocabulary change but they are mostly uncommon words and are not likely to change British English too much. The British are still using “mum” rather than “mom” and “petrol” rather than “gas”.
But when we start thinking of language more in terms of style than vocabulary or spelling, a different picture appears. Some of the bigger trends(趋势) in American English are moving towards a freer use of language. American sentences are usually one word shorter in 2006 than they were in 1931.
Americans also use a lot more apostrophes(撇号) in their writing than they used to, which has the effect of turning the two words “do not” into the single “don't”. “The hand of the king” becomes the shorter “The king's hand”.
However, in all these ways Brits are changing too—and in the same way as Americans. They're just about 30 years behind the trend that Americans seem to be leading.
So this raises a question: is British English actively following American English or is this something that is simply a natural trend in language use Perhaps the British would have gone in that direction even if America had been discovered I'd like to agree with the second idea but because of the fact that British people learn plenty of American language through different ways, I think the first is more correct.
12. What did the British do in the 1960s
A. They used some American spellings.
B. They built up confidence in their language.
C. They did research on language difference.
D. They went in the direction of harder spellings.
13. What does the author try to show by using examples like “petrol”
A. British English has changed a lot.
B. Some uncommon words are used less often.
C. American words are entering British English.
D. American spelling won't change British English too much.
14. Which of the following is a trend of American English
A. It is using shorter words.
B. It is turning to proper grammar.
C. It is trying to make sentences simpler.
D. It is avoiding using apostrophes.
15. Which of the following is the author's opinion about the languages
A. American English is going the wrong way.
B. British English is following American English's example.
C. American English is borrowing a lot from British English.
D. Languages wouldn't change much if America was not discovered.
第二节 阅读七选五(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
Sometimes when we are learning a new language it can be really frightening to start speaking it with other people. 16 as it will help us gain confidence in ourselves. Here are some great tips that can help you overcome your fear of speaking English.
·Accept that you are going to make mistakes and learn from them.
People make mistakes all the time, especially when speaking a new language. Don't be sad or feel disappointed if you make mistakes; it's part of the process of improving your speaking. 17 . As Albert Einstein said, “Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.”
· 18 .
Once you have started speaking English, don't be afraid to ask people questions about how to say or pronounce something. Most of the time people will be more than happy to help you if you have any questions.
·Don't be shy!
One of non-native speakers' problems is being too shy to speak. 19 . Be aware that most people speak more than one language and know how difficult it is to learn a new one. Also, most people really don't even notice if you say something wrong or if you are too shy.
·Enjoy yourself!
You are learning another language for a reason, so go ahead, have fun, make mistakes and even invent new words! 20 .
A. Ask for help
B. Try to be curious
C. It's all part of the process
D. This fear of speaking makes us nervous
E. This can be the biggest problem for a lot of people
F. Once you have made a mistake, correct it and carry on
G. Overcoming this fear of speaking our new language is extremely important
第二部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
(2024福建福州中学期中)One little girl in Dayton, Maine, has unknowingly changed the culture of her school when she became the first and only deaf student to attend.
Morey Belanger, 6, was diagnosed(诊断) with a rare disease when she was one year old. The disease is so rare that it doesn't even have a name. One of the side effects the disease can bring about is 21 loss, which Morey has already suffered. Therefore, she has to use sign language to 22 .
When she reached the age to go to school, her parents were 23 about how she could receive education in normal schools. 24 , they met with Dayton Consolidated School. The school was 25 to learn sign language and provide the services she needed.
Still, Morey's mother Shannon only 26 that the teachers teaching her daughter would learn sign language. Never did she imagine that all the students would also learn it. “It makes our whole family just 27 ,” Shannon says.
Apart from her classroom, Morey also goes to the gym class and the library, and people throughout the school are trying their best to 28 what's best for her.
The school made efforts to make Morey feel she was 29 and loved. For example, it hung sign language posters in the hallway and held parties at which sign language 30 were given.
“We did these things 31 they are the right things to do. She is one of our students,” says Kim Sampietro, the school's head teacher.
But even if these things were simply the right ones to do, nobody at the school could deny(否认) the 32 that Morey and the need to learn sign language have had on the school.
“She's just brought something to our school that wouldn't have been there. I think it's a chance for learning and growth when we have a child who has something 33 ,” says Sampietro. “She'll be with the same class through the 5th grade, so I imagine all these kids will 34 to learn sign language. It just makes her feel like she's part of the school and she's 35 as she is.”
21. A. hearing B. nutrition C. weight D. memory
22. A. speak B. practise C. fight D. communicate
23. A. certain B. alarmed C. puzzled D. positive
24. A. Normally B. Regularly C. Simply D. Fortunately
25. A. anxious B. willing C. concerned D. generous
26. A. discovered B. expected C. recognised D. spotted
27. A. confused B. annoyed C. moved D. stressed
28. A. offer B. provide C. gather D. desire
29. A. admired B. believed C. challenged D. respected
30. A. performances B. explanations C. interviews D. themes
31. A. if B. though C. because D. unless
32. A. comment B. effect C. limitation D. resource
33. A. extreme B. familiar C. mental D. different
34. A. continue B. volunteer C. decide D. manage
35. A. acquired B. accepted C. kept D. proved
第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
Do you want to learn a foreign language Choose one of the most 36 (use) languages suggested below to learn.
In most countries all over the world, English is the most widely used second language. Whether a person is travelling to a foreign country or communicating 37 people from other countries for business purposes, English is one language which will come in handy at every step.
Spanish is the language of business in about twenty 38 (country). There are many jobs in the United States as well as in many other countries, which specially ask for people 39 know how to speak and write Spanish.
The Chinese economy is booming! In the future, China 40 (become) the economic world leader, which makes 41 the perfect time to learn Mandarin Chinese, a language 42 (speak) by millions of people.
French 43 (recognise) as one of the top languages to learn, 44 (simple) because it is a chief language in northern and western Africa. Anyone trying to understand European history can benefit a lot from 45 (learn) this language.
36. 37. 38. 39. 40.
41. 42. 43. 44. 45.
第三部分 写作(满分40分)
第一节 应用文写作(满分15分)
假如你是李华,你的美国笔友Tom发来电子邮件说他刚报了一个汉语班。请你就怎样学好汉语提些建议:
1. 对他报汉语班的看法;
2. 至少提两条学习建议;
3. 欢迎他到中国来学习汉语。
注意:
1. 词数80左右;
2. 可以适当增加细节,使行文连贯。
Dear Tom,
Yours sincerely,
Li Hua
第二节 读后续写(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写一段,使之构成一篇完整的短文。续写词数应为80左右。
Bessie Curtis was spending a year in the countryside with her uncle and aunt. Early in the spring her uncle had given her a young turkey. “There, Bessie,” he said, “that is one of the prettiest turkeys I have ever seen. I will give him into your care, and on Thanksgiving Day we will have the turkey on the dinner table.”
For some time Bessie fed the turkey every day without feeling particularly fond of him. Very soon, however, the turkey began to know her: he not only ran to meet her when she brought him his corn and meal, but he would follow her about just the way Mary's little dog did. Her uncle often called after her, “Everywhere Bessie goes, the turkey's sure to follow as a knight(骑士).” But she was so sad! She remembered her uncle's words when he gave her the turkey, “On Thanksgiving Day we will have the turkey on the table.”
If Bessie had been like some little girls, she would have told her trouble to her uncle. But she never mentioned it to anyone, although she cried herself to sleep several nights before Thanksgiving Day.
At last the day and the dinner time came! With a heavy heart, she seated herself at the table. Her uncle and aunt noticed her serious face, and thought that she missed her father and mother. “Come, come,” said her uncle, “we must cheer up; no sad looks on Thanksgiving Day. Maria, BRING IN THE TURKEY.”
The door opened and something was brought in on a big plate.
单元检测 Unit 5
第一部分 阅读
第一节 阅读理解
A
本文是一篇应用文,主要介绍了英国四所语言学校的相关信息。
1. B 细节理解题。根据Burlington School, London部分第一句“Burlington School is located in Parsons Green, 15 minutes by underground from the centre of London.”可知,Burlington School位于伦敦的帕森斯格林。
2. D 细节理解题。根据Interactive English School, Brighton部分第二句“Being a small school means we can cater for your individual needs more easily than larger schools can.”可知,Interactive English School可以提供更加个性化的课程。
3. C 推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了英国四所语言学校的相关信息,它们都提供英语课程。由此推知,外国的英语学习者会对这些学校感兴趣。
B
本文是一篇说明文。猫用不同的肢体语言传达各种信息。要了解猫,人们必须仔细观察猫的身体语言。
4. B 细节理解题。根据第一段第二句“... and slowly blinking their eyes to signal relaxation.”可知,猫在缓慢地眨眼睛时表明它很放松。
5. A 推理判断题。根据第二段第二、三句“Cats will twitch their tails when hunting or angry, while larger twitching suggests displeasure. They may also twitch their tails when playing.”可知,猫在捕食、感到生气或在玩耍时会抽动尾巴。只有A项在文中没有提到。
6. B 细节理解题。根据第三段第三句“For instance, a cat rubbing its body along an arm or leg of its owner is not only a way to attract attention and, perhaps, a way to ask for food; it is also a way of ‘marking’ its owner as its own.”可知,猫在主人身上蹭来蹭去可能是要引起主人的注意,还可能是想要吃的东西,或者是想表明它的主人是属于它的。故选B项。
7. D 段落大意题。根据最后一段最后一句“To understand cats, people must observe a cat closely and learn what its body signals tell them.”可知,本段主要想告诉人们要多多观察猫,了解猫的身体语言。
C
本文是一篇说明文。随着人类社会的发展,很多语言走向消亡,语言的数量不断减少。
8. B 推理判断题。根据第一段最后一句中的they spoke perhaps 12,000 languages between them可知,当时语言的数量很多。
9. C 词义猜测题。根据画线词后的“such as English, Spanish and Chinese are increasingly taking over”可知,这些占统治地位的、强大的语言逐渐替代了消失的语言。故选powerful。
10. B 细节理解题。根据第三段第一句“At present, the world has about 6,800 languages.”和最后一句“The median number of speakers is mere 6,000, which means that half the world's languages are spoken by fewer people than that.”可知,语言使用者的中位数为6 000,大约有一半即3 400种语言的使用者少于6 000人。
11. C 主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了随着人类社会的发展,语言的数量越来越少。
D
本文是一篇议论文,主要讨论了英式英语与美式英语的变化及其变化的原因。
12. A 推理判断题。根据第一段第二句“Take spelling, for example—towards the 1960s it looked like the UK was going in the direction of not using the ‘u’ in ‘colour’ and writing ‘centre’ as ‘center’.”可知,20世纪60年代的时候英国人开始使用一些美式拼写。
13. D 推理判断题。根据第一段倒数第二句“There are a few examples of this kind of vocabulary change but they are mostly uncommon words and are not likely to change British English too much.”可知,作者以petrol为例阐明美式拼写不会过多地改变英式英语。
14. C 细节理解题。根据第二段最后一句“American sentences are usually one word shorter in 2006 than they were in 1931.”及第三段中的例子可知,美式英语的句子更加简单化。
15. B 观点态度题。根据最后一段第一句“So this raises a question: is British English actively following American English or is this something that is simply a natural trend in language use ”以及最后一句“...I think the first is more correct.”可知,作者认为英式英语在效仿美式英语。
第二节 阅读七选五
本文是一篇说明文。如何克服和别人说英语时的恐惧 文中提出了几条非常棒的建议。
16. G 根据上一句中的it can be really frightening to start speaking it和后半句as it will help us gain confidence in ourselves可知,开口说外语对于正在学新语言的人是非常可怕的,空格处的内容将帮助我们获得自信。G项符合语境,承上启下,引出下文具体方法。
17. F 根据上一句“Don't be sad or feel disappointed if you make mistakes; it's part of the process of improving your speaking.”可知,如果你犯了错误,不要难过或感到失望;这是提高说的能力过程的一部分。此处承接上文,故选F项“一旦你犯了错误,改正它,继续前进”。
18. A 此处是本段小标题。根据本段中的don't be afraid to ask people questions和Most of the time people will be more than happy to help you可知,本段核心是:在遇到问题时,要寻求帮助,故选A项。
19. E 根据上一句“One of non-native speakers' problems is being too shy to speak.”可知,非母语人士的问题之一就是太害羞而不敢开口。此处承接上文,故选E项“这对很多人来说可能是最大的问题”。该项中的This指代上文中的being too shy to speak。
20. C 根据上一句“You are learning another language for a reason, so go ahead, have fun, make mistakes and even invent new words!”可知,你学一门外语肯定是有原因的,所以只管好好学,尽情享受,不要怕犯错,甚至去创造新词。因为这些都是学外语的必经过程。故选C项。
第二部分 语言运用
第一节 完形填空
本文是一篇记叙文,主要讲述了有听力障碍的女孩Morey所在的新学校的老师学习手语的同时,整个班级的学生也一起学习手语的故事。
21. A 根据第一段中she became the first and only deaf student可知,这种疾病的副作用之一是听力缺失。hearing听力;nutrition营养;weight重量;memory记忆。
22. D Morey有听力障碍,不会说话,只能用手语交流。speak说话;practise练习;fight打架;communicate交流。
23. C 句意:当她到了上学的年龄,她的父母对她如何能在普通学校接受教育感到困惑。certain确定;alarmed使人惊恐的;puzzled困惑的;positive积极的。
24. D 句意:幸运的是,他们遇见了代顿联合学校。normally通常;regularly有规律地;simply简单地;fortunately幸运地。
25. B 句意:学校愿意学习手语,并提供她需要的服务。anxious焦虑的;willing愿意;concerned担心的;generous慷慨的。
26. B Morey的母亲只希望教她女儿的老师会学习手语,但是整个班的学生都在学习手语,这让Morey一家很感动。discover发现;expect 期待;recognise 认出;spot 看出。
27. C 见第26题解析。confused迷惑的;annoyed恼怒;moved感动的;stressed焦虑不安。
28. B 整个学校的人都在尽力为她提供最好的东西。provide sth. for sb. 给某人提供某物。
29. D 句意:学校努力让Morey感到她被尊重和被爱。admire 赞赏;believe 相信;challenge 向……挑战;respect 尊重。
30. A 句意:例如,它在走廊上张贴手语海报,并举行有手语表演的聚会。performance表演;explanation解释;interview面试;theme主题。
31. C 句意:我们做这些事情是因为它们是正确的事情。if是否;though尽管;because因为;unless除非。
32. B 句意:学校里没有人能否认Morey和学习手语的需要对学校产生的影响。comment评论;effect影响;limitation限制;resource资源。
33. D 这是一所普通的学校,但是Morey是一个有听力障碍的学生,所以她是不同的。extreme极度的;familiar熟悉的;mental思想的;different不同的。
34. A Morey五年级会一直在同一个班,所以同班的学生也会继续学习手语。continue继续;volunteer自愿做;decide决定;manage勉力完成。
35. B 句意:这让她觉得她是学校的一部分,她本来的样子也被大家接受了。acquire 获得;accept 接受;keep保持;prove 证明。
第二节 语法填空
本文是一篇说明文,主要为想学习外语的人推荐了几种语言。
36. useful 考查形容词。此处修饰名词languages,需用形容词作定语。故填useful。
37. with 考查介词。communicate with sb. 意为“与某人交流”。故填with。
38. countries 考查名词单复数。country意为“国家”,是可数名词,再根据twenty可知用复数形式。故填countries。
39. who/that 考查定语从句。此处引导定语从句,先行词是people,指人,且关系词在后面的从句中作主语,需用关系代词who/that引导。
40. will become 考查动词的时态。根据时间状语In the future可知,用一般将来时。故填will become。
41. it 考查代词。此处是“make + it + n.+ to do sth.”结构,it作形式宾语,真正的宾语是后面的动词不定式。故填it。
42. spoken 考查非谓语动词。speak和language是被动关系,需用过去分词作后置定语。故填spoken。
43. is recognised 考查动词的时态、语态和主谓一致。此处陈述客观事实,用一般现在时;且French(单数)和recognise之间为被动关系,需用被动语态。故填is recognised。
44. simply 考查副词。此处作状语,修饰后面整个原因状语从句,需用副词。故填simply。
45. learning 考查非谓语动词。from为介词,后接动名词作宾语。故填learning。
第三部分 写作
第一节 应用文写作
Dear Tom,
How is everything getting along recently From your last e-mail, I know that you have attended a class to learn Chinese, which I think is a good idea.
As for how to learn Chinese well, interest is the best teacher, without which we can't go a long way in language learning. Besides, you'd better combine listening with speaking, which can help you learn it more quickly and easily. In addition, I recommend you to seize every opportunity to practise it. As a saying goes, “Practice makes perfect.”
Needless to say, if you want to learn native-like Chinese, no place is better than China, where native speakers are available. It's also a pleasure for me to keep you company and take you to some famous attractions.
I'm looking forward to your early reply.
Yours sincerely,
Li Hua
第二节 读后续写
The door opened and something was brought in on a big plate. When the plate was placed on the table, she saw her turkey in it, but he was alive and well. She looked so astonished that suddenly her uncle understood her trouble. “Why, Bessie,” he said, “did you think I would kill your pet No, indeed, but I told you he would be on the table on Thanksgiving Day, so here he is.” Then Bessie's uncle patted the turkey gently with his carving knife, the way the queen patted a man with a sword when she makes him a knight.