【期中考点培优】专题22 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优人教PEP版(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题22 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优人教PEP版(含答案解析)
格式 docx
文件大小 53.1KB
资源类型 试卷
版本资源 人教版(PEP)
科目 英语
更新时间 2025-10-16 11:42:30

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优人教PEP版
专题22 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, my name is Mary. I have a new teacher. Her name is Zhang Lin. She is our English teacher. She is a university student. Her class is so much fun. She is young and pretty. She is active and clever. We all like her.
1.My new English teacher is a man. ( )
2.My new English teacher is a university student. ( )
3.Zhang Lin isn’t clever. ( )
4.Zhang Lin is young and tall. ( )
5.We don’t like her. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m John. I am a student. My English teacher is Miss Smith. She is young and funny. My science teacher is Mr Chen. He is old and kind. My music teacher is Miss Zhao. She’s young and friendly. My PE teacher is tall and strong. He is a good basketball player.
6.John’s English teacher is Mr Smith. ( )
7.John’s science teacher is an old man. ( )
8.Miss Zhao is John’s art teacher. ( )
9.John’s PE teacher is tall and strong. ( )
阅读下面短文,根据短文内容判断句子正(T)误(F)。
Hello, I’m Robin. I am short but strong. I am clever. I am good at maths. I can speak Chinese and English. I go to school from Monday to Friday. I have maths every day. Mr Yang is my maths teacher. He is strict. He is helpful with me. I’m hard-working. My favourite food is salad. It’s healthy. Today is my birthday. I eat much. I’m very happy.
10.Robin is a clever boy. ( )
11.Robin is short and strong. ( )
12.Mr Yang is hardworking. ( )
13.Robin likes maths. ( )
14.The salad is healthy. ( )
读短文,根据短文内容判断正(T)误(F)。
Hi, I’m Wu Binbin. I’m a Chinese boy. I have three new teachers, an art teacher, a Chinese teacher and a music teacher. My art teacher is Mrs. Liu. She is kind. But sometimes she is very strict, too. We have art on Tuesdays. My Chinese teacher is Mr. Chen. He is tall and funny. We have Chinese every day. We like Chinese class. My music teacher is Miss Huang. She is young and helpful. We have music on Fridays. I like music. It’s my favourite class. I like my teachers very much.
15.Wu Binbin has three new teachers. ( )
16.Mrs Liu is Wu Binbin’s music teacher. ( )
17.Wu Binbin has Chinese every day. ( )
18.Music is Wu Binbin’s favourite class. ( )
19.Wu Binbin’s art teacher is young and funny. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m John. I am a student. My English teacher is Miss Smith. She is young and funny. My science teacher is Mr Chen. He is old and kind. My music teacher is Miss Zhao. She’s young and friendly. My PE teacher is tall and strong. He is a good basketball player.
20.John’s English teacher is Mr Smith. ( )
21.John’s science teacher is a young man. ( )
22.Miss Zhao is John’s music teacher. ( )
23.John’s PE teacher is tall and strong. ( )
24.Mr Chen is John’s science teacher. ( )
阅读理解,判断下列句子正(T)误(F)。
Hi! My name is Sarah. I go to school from Monday to Friday. Every morning I get up at 6:30. I have four classes in the morning and two in the afternoon. We have English, maths and Chinese every day. But we have music only on two days. I like Fridays very much, because I have PE and I can watch TV on that day.
25.Sarah gets up at 6:30. ( )
26.Sarah has five classes every day. ( )
27.Sarah has English, maths and music every day. ( )
28.Sarah likes Fridays. ( )
29.Sarah goes to school from Monday to Friday. ( )
根据语篇内容,判断下列句子正(T)误(F)。
Hi. I’m Jack. I’m from Dongfang School. Today is Tuesday. We have maths, Chinese and computer class. I like computer class. My computer teacher is very funny. We like him. We have salad and fish for lunch on Wednesdays. Potatoes are my favourite food. Saturday is my favourite day. I often play sports on Saturdays. Of course, I do my homework on Saturdays, too. What about you
30.Today is Thursday. ( )
31.Jack has maths and music class on Tuesdays. ( )
32.Jack’s computer teacher is very funny. ( )
33.Tomatoes are Jack’s favourite food. ( )
34.Jack does his homework on Saturdays. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m Tony. I have Chinese and maths every day. I have art on Mondays. My art teacher is old and funny. I have English on Tuesdays. I have a reading class on Wednesdays. I have a computer class and PE on Thursdays. Miss Yang is my computer teacher. She is young and friendly. On Fridays, I have PE. I love PE best.
35.Tony has Chinese and maths every day. ( )
36.Tony has English on Mondays. ( )
37.Tony doesn’t have PE on Wednesdays. ( )
38.Miss Yang is young and funny. ( )
39.Tony’s art teacher is not old and funny. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello! My name is John. I’m 13 years old. I’m a good boy. I like Saturdays. I often do my homework in the morning. I watch TV in the afternoon. On Sundays, I often play football in the park with my friends. Sometimes I read books and wash my clothes on the weekend. I’m happy.
40.John often does his homework on Saturdays. ( )
41.John often plays basketball on Sundays. ( )
42.John sometimes cleans his room on the weekend. ( )
43.John doesn’t like Saturdays. ( )
44.John has a very happy weekend. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name is Amy. I go to school from Monday to Friday. Every morning I get up at 6:30. I have four classes in the morning and two in the afternoon. We have English, maths and science on Monday morning. I like Fridays very much, because I have a PE class and I can watch TV on that day.
45.Amy gets up at 6:30. ( )
46.Amy has five classes every day. ( )
47.Amy can watch TV on Saturdays. ( )
48.Amy likes Saturdays. ( )
49.Amy has English, maths and science on Monday morning. ( )
阅读理解,判断正误。正确的写“T”,错误的写“F”。
Hello, I’m Cindy. Chicken is my favourite food. It’s healthy and delicious. My brother likes chicken, too. We often have chicken for dinner on Tuesdays. But my sister doesn’t like it. She likes carrots. They are fresh. Apple juice is her favourite drink. It’s sweet and healthy. My father’s favourite food is beef. It’s delicious. My mother likes bananas very much. They’re her favourite fruit.
50.Cindy’s favourite food is chicken. ( )
51.Apple juice is Cindy’s brother’s favourite drink. ( )
52.Cindy’s mother likes bananas best. ( )
53.They often have beef for dinner on Tuesdays. ( )
54.Cindy’s sister likes chicken. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
I’m Jack. I’m a student of Guangming Primary School. I like Tuesdays, because we have beef noodles for lunch on Tuesdays. They’re my favourite food. They’re delicious. Amy and James are my good friends. Amy likes salad. It’s healthy. James likes sandwiches. He often makes sandwiches at home on Sundays.
55.Beef noodles are Jack’s favourite food. ( )
56.Jack has three good friends. ( )
57.They have beef noodles for lunch on Tuesdays. ( )
58.Sandwiches are Amy’s favourite food. ( )
59.James sometimes makes sandwiches on Sundays. ( )
阅读短文,判断句子正误,正确的写“T”,错误的写“F”。
Fruit and vegetables are good for our health. We all know that. There is a lot of colourful fruit and vegetables in the supermarket. Buy why do the fruit and vegetables have different(不同的) colours Why do we need to eat colourful food Now let me tell you.
Orange fruit and vegetables are good for our eyes. Blue and purple fruit and vegetables can improve(提高) our memory(记忆力). Red food is good for our heart.
What’s your favourite food Do you like eating colourful food
60.Fruit and vegetables are good for our health. ( )
61.Fruit and vegetables have only one colour. ( )
62.Blue and yellow fruit and vegetables can improve our memory. ( )
63.Red tomatoes aren’t good for our heart. ( )
64.We need to eat colourful fruit and vegetables. ( )
阅读短文,判断对(T)错(F)。
Hello, I’m Mr Green. I’m an actor (演员). I have dinner at 8:00 in the evening. Then I go to work. I go home at 7:30 in the morning. I have breakfast at 8:00. Then I go to bed. I often get up at 12:00 in the afternoon. I have lunch at 12:30. I play sports at about 3:30 in the afternoon. I watch TV and read books at5:30. This is my day. It’s busy. But I like my day.
65.I get up at 8:00 in the morning. ( )
66.I have breakfast at 8:00 in the morning. ( )
67.I have lunch at 12:30 noon. ( )
68.I go to bed at 9:00 in the evening. ( )
69.I like my day. ( )
阅读信件,判断句子正(T)误(F)。
A good eating habit(习惯) is very important for our health. For breakfast we can have some bread, an egg and a glass of milk. Don’t eat too much sweet food. For lunch we can eat rice, noodles and dumplings. It’s useful to have some meat and vegetables. Don’t eat food with much oil. It’s not healthy. For dinner, we can choose digestible(易消化的) food, and don’t eat too much. Eating fruit every day is a good way to keep healthy, too.
70.We can eat much sweet food for breakfast. ( )
71.It’s not healthy to eat food with much oil. ( )
72.We can have rice, noodles, dumplings, meat and vegetables for lunch. ( )
73.For dinner, we can have bread, juice, ice cream and much beef. ( )
Hello! I’m John. I’m 12. I have two new teachers. A Chinese teacher and a PE teacher. The Chinese teacher is Mr Li. He’s from China. He’s tall and fat. He’s very funny. And he is my friend Tim’s father. Mr Zhang is the PE teacher. He is a university student. He is 24. He is tall and strong. And he is very funny. We like our new teachers very much.
74.John has a new PE teacher. ( )
75.Mr Li is John’s new English teacher. ( )
76.The two new teachers are all very tall. ( )
77.John is a university student. ( )
78.John likes the new teachers very much. ( )
I’m Sarah. I have three teachers, a science teacher, an art teacher and an English teacher. My science teacher is Mr Liu. He is tall and thin. He is funny. My art teacher is Miss Zhao. She is young, she is fat and strict. My English teacher is Miss Sun, she is an old woman, she is very kind. I like her very much.
79.My science teacher is Mrs Liu. ( )
80.I have four teachers. ( )
81.My art teacher is Miss Zhao. ( )
82.My English teacher is very kind. ( )
83.I like Miss Sun very much. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hi, I’m Jack. There are five people in my family. We often do different (不同的) things on the weekend. My father often reads books in the study. My mother often washes clothes and cleans the rooms. My little sister Jane is hard-working and helpful. She often does homework and helps Mum do housework. My brother Jim likes sports very much. He often plays football with his friends in the park. I often watch TV. Sometimes I draw pictures.
84.There are four people in Jack’s family. ( )
85.Jack’s father often reads books on the weekend. ( )
86.Jack’s mother often washes clothes on the weekend. ( )
87.Jane often watches TV on the weekend. ( )
88.Jim often plays football on the weekend. ( )
根据课程表,判断下列句子的正(T)误(F)。
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday
maths Chinese English maths Chinese
English maths Chinese Chinese English
Chinese art science computer class PE
PE computer class music art science
89.We have two Chinese classes on Wednesdays. ( )
90.We have English, Chinese, maths and art on Thursdays. ( )
91.We have PE on Mondays and Fridays. ( )
92.We have English on Mondays, Tuesdays and Fridays. ( )
93.We have Chinese, maths, art and computer class on Tuesdays. ( )
Hello, my name is Mickey. I’m a student. I’m not short. I often play football, so I’m very healthy. For breakfast, I have some bread, an egg and orange juice. I have some rice, fish and and apple for lunch. I really love apples, because “An apple a day keeps the doctor away”. I often have soup, meat and vegetables for dinner. I like vegetables because they are fresh and tasty. They are good for our healthy. Look at me. How tall and strong I am now!
94.Mickey is short but strong. ( )
95.Mickey has some bread, an egg and orange juice for breakfast. ( )
96.Mickey doesn’t love apples. ( )
97.Vegetables are good for healthy. ( )
98.Mickey is tall and strong now. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.F 4.F 5.F
【导语】本文介绍了玛丽的新老师张老师。
1.句意:我的新英语老师是个男人。根据“I have a new teacher. Her name is Zhang Lin.”,可知新英语老师是个女人,故答案为F。
2.句意:我的新英语老师是一名大学生。根据“She is a university student.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
3.句意:张琳不聪明。根据“She is active and clever.”,可知张琳很聪明,故答案为F。   
4.句意:张琳年轻又高。根据“She is young and pretty.”,可知张琳年轻漂亮,故答案为F。
5.句意:我们不喜欢她。根据“We all like her.”,可知都喜欢她,故答案为F。
6.F 7.T 8.F 9.T
【导语】本文介绍了约翰的老师的外貌及性格。
6.句意:约翰的英语老师是史密斯先生。根据“My English teacher is Miss Smith.”,可知约翰的英语老师是史密斯小姐,故答案为F。
7.句意:约翰的科学老师是一位老人。根据“My science teacher is Mr Chen. He is old and kind.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
8.句意:赵老师是约翰的美术老师。根据“My music teacher is Miss Zhao.”,可知赵老师是音乐老师,故答案为F。
9.句意:约翰的体育老师又高又壮。根据“My PE teacher is tall and strong.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
10.T 11.T 12.F 13.T 14.T
【导语】 本文介绍了罗宾的个人信息及爱好,同时说明今天是他生日,他很开心。
10.句意:罗宾是一名聪明的男孩。根据“Hello, I’m Robin. I am short but strong. I am clever.”,可知罗宾是个男生并且很聪明,故答案为T。
11.句意:罗宾矮又壮。根据“Hello, I’m Robin. I am short but strong.”,可知罗宾是矮又壮,故答案为T。
12.句意:杨老师是很勤奋的。根据“Mr Yang is my maths teacher. He is strict. He is helpful with me. I’m hard-working. ”,可知,杨老师是很严格的,而罗宾很勤奋,所以勤奋的不是老师,故答案为F。
13.句意:罗宾喜欢数学。根据“I am good at maths.”,可知他很擅长数学,由此可推断他很喜欢数学,故答案为T。
14.句意:色拉很健康。根据“My favourite food is salad. It’s healthy. ”,可知,罗宾最喜欢的食物是色拉,色拉很健康,故答案为T。
15.T 16.F 17.T 18.T 19.F
【导语】本文介绍的是吴彬彬的三位新老师的一些情况。
15.句意:吴彬彬有三位新老师。根据文章“I have three new teachers, an art teacher, a Chinese teacher and a music teacher.”得知吴彬彬有三位新老师。句意与原文意思相符,故答案为T。
16.句意:刘女士是吴彬彬的音乐老师。根据文章“My art teacher is Mrs. Liu.”得知刘女士是吴彬彬的美术老师。句意与原文意思不符,故答案为F。
17.句意:吴彬彬每天有语文课。根据文章“We have Chinese every day.”得知我们每天有语文课。句意与原文意思相符,故答案为T。
18.句意:音乐是吴彬彬最喜欢的课。根据文章“I like music. It’s my favourite class.”得知音乐是吴彬彬最喜欢的课。句意与原文意思相符,故答案为T。
19.句意:吴彬彬的美术老师很年轻和有趣。根据文章“My art teacher is Mrs. Liu. She is kind. But sometimes she is very strict, too. ”得知吴彬彬的美术老师很友善,有时候很严厉。句意与原文意思不符,故答案为F。
20.F 21.F 22.T 23.T 24.T
【导语】本文介绍了约翰的老师。
20.句意:约翰的英语老师是史密斯先生。根据“My English teacher is Miss Smith.”,可知约翰的英语老师是史密斯小姐,故答案为F。
21.句意:约翰的科学老师是个年轻人。根据“My science teacher is Mr Chen. He is old and kind.”,可知约翰的科学老师老了,故答案为F。
22.句意:赵老师是约翰的音乐老师。根据“My music teacher is Miss Zhao.”,可知题干描述正确,故答案为T。
23.句意:约翰的体育老师又高又壮。根据“My PE teacher is tall and strong.”,可知题干描述正确,故答案为T。
24.句意:陈老师是约翰的科学老师。根据“My science teacher is Mr Chen.”,可知题干描述正确,故答案为T。
25.T 26.F 27.F 28.T 29.T
【导语】本文讲了萨拉的学校生活。
25.句意:萨拉六点半起床。根据“Every morning I get up at 6:30.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
26.句意:萨拉每天有五节课。根据“I have four classes in the morning and two in the afternoon.”,可知萨拉每天有六节课,故答案为F。
27.句意:萨拉每天上英语,数学和音乐课。根据“We have English, maths and Chinese every day.”,可知萨拉每天上英语,数学和语文课,故答案为F。
28.句意:萨拉喜欢星期五。根据“I like Fridays very much, because I have PE and I can watch TV on that day.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
29.句意:萨拉从星期一到星期五上学。根据“I go to school from Monday to Friday.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
30.F 31.F 32.T 33.F 34.T
【导语】本文介绍了杰克的学习和生活。
30.句意:今天是周四。根据“Today is Tuesday. ”可知今天周二。故答案为F。
31.句意:杰克在每周二有数学和音乐课。根据“We have maths, Chinese and computer class.”可知有数学,语文和计算机课。故答案为F。
32.句意:杰克的计算机课程老师非常搞笑。根据“My computer teacher is very funny.”可知计算机老师很搞笑。故答案为T。
33.句意:西红柿是杰克最喜欢的食物。根据“Potatoes are my favourite food.”可知土豆是杰克最喜欢的食物。故答案为F。
34.句意:杰克在每周六做他的作业。根据“I often play sports on Saturdays. Of course, I do my homework on Saturdays, too. ”可知杰克每周六做运动,也在每周六做他的作业。故答案为T。
35.T 36.F 37.T 38.F 39.F
【导语】本文介绍了学校科目和老师。
35.句意:托尼每天上语文和数学课。根据“I have Chinese and maths every day.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
36.句意:托尼星期一有英语课。根据“I have art on Mondays.”,可知托尼星期一有美术课,故答案为F。
37.句意:托尼星期三没有体育课。根据“I have a reading class on Wednesdays. I have a computer class and PE on Thursdays.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
38.句意:杨老师年轻又风趣。根据“Miss Yang is my computer teacher. She is young and friendly.”,可知杨老师年轻且友好,故答案为F。
39.句意:托尼的美术老师既不老也不风趣。根据“My art teacher is old and funny.”,可知托尼的美术老师年龄大且有趣,故答案为F。
40.T 41.F 42.F 43.F 44.T
【导语】本文介绍了约翰的周末活动。
40.句意:约翰经常在星期六做作业。根据“I like Saturdays. I often do my homework in the morning.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
41.句意:约翰经常在星期天打篮球。根据“On Sundays, I often play football in the park with my friends.”,可知约翰经常在星期天踢足球,故答案为F。
42.句意:约翰有时在周末打扫房间。根据全文可知没提到打扫房间,故答案为F。
43.句意:约翰不喜欢星期六。根据“I like Saturdays.”,可知约翰喜欢星期六,故答案为F。
44.句意:约翰周末过得很愉快。根据“I’m happy.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
45.T 46.F 47.F 48.F 49.T
【导语】本文讲了艾米的学校生活。
45.句意:艾米6:30起床。根据“Every morning I get up at 6:30.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
46.句意:艾米每天有五节课。根据“I have four classes in the morning and two in the afternoon.”,可知艾米每天有六节课,故答案为F。
47.句意:艾米可以在星期六看电视。根据“I like Fridays very much, because I have a PE class and I can watch TV on that day.”,可知艾米可以在星期五看电视,故答案为F。
48.句意:艾米喜欢星期六。根据“I like Fridays very much, because I have a PE class and I can watch TV on that day.”,可知艾米喜欢星期五,故答案为F。
49.句意:艾米星期一上午有英语、数学和科学课。根据“We have English, maths and science on Monday morning.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
50.T 51.F 52.T 53.F 54.F
【导语】本文介绍了辛迪一家对食物的喜恶。
50.句意:辛迪最喜欢的食物是鸡肉。根据“Hello, I’m Cindy. Chicken is my favourite food.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
51.句意:苹果汁是辛迪哥哥最喜欢的饮料。根据“But my sister doesn’t like it. She likes carrots. They are fresh. Apple juice is her favourite drink.”,可知苹果汁是辛迪妹妹最喜欢的饮料,故答案为F。
52.句意:辛迪的妈妈最喜欢香蕉。根据“My mother likes bananas very much.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
53.句意:他们经常在星期二晚餐吃牛肉。根据“We often have chicken for dinner on Tuesdays.”,可知他们经常在星期二晚餐吃鸡肉,故答案为F。
54.句意:辛迪的妹妹喜欢鸡肉。根据“We often have chicken for dinner on Tuesdays. But my sister doesn’t like it.”,可知辛迪的妹妹不喜欢鸡肉,故答案为F。
55.T 56.F 57.T 58.F 59.F
【导语】本文讲了喜欢的食物。
55.句意:牛肉面是杰克最喜欢的食物。根据“I like Tuesdays, because we have beef noodles for lunch on Tuesdays. They’re my favourite food.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
56.句意:杰克有三个好朋友。根据“Amy and James are my good friends.”,可知杰克有两个好朋友,故答案为F。
57.句意:他们星期二午饭吃牛肉面。根据“I like Tuesdays, because we have beef noodles for lunch on Tuesdays.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
58.句意:三明治是艾米最喜欢的食物。根据“Amy likes salad.”,可知艾米喜欢沙拉,故答案为F。
59.句意:詹姆斯有时在星期天做三明治。根据“James likes sandwiches. He often makes sandwiches at home on Sundays.”,可知詹姆斯经常在星期天做三明治,故答案为F。
60.T 61.F 62.F 63.F 64.T
【导语】本文主要讲述了各种颜色的水果对我们的好处。
60.句意:水果和蔬菜对我们的健康有益。根据句句子“Fruit and vegetables are good for our health.水果和蔬菜对我们的健康有益。”可知题干与短文相符,故答案为T。
61.句意:水果和蔬菜只有一种颜色。根据句子“There is a lot of colourful fruit and vegetables in the supermarket.超市里有许多五颜六色的水果和蔬菜。”可知题干与短文不符,故答案为F。
62.句意:蓝色和黄色的水果和蔬菜可以提高我们的记忆力。根据句子“Blue and purple fruit and vegetables can improve our memory.蓝色和紫色的水果和蔬菜可以提高我们的记忆力。”可知题干与短文不符,故答案为F。
63.句意:红番茄对我们的心脏不好。根据句子“Red food is good for our heart.红色食物对我们的心脏有好处。”可知题干与短文不符,故答案为F。
64.句意:我们需要吃五颜六色的水果和蔬菜。根据句子“Why do we need to eat colourful food 为什么我们需要吃色彩丰富的食物?”可短文中提到的各种颜色的水果对我们的好处,可知我们需要吃五颜六色的水果和蔬菜,故答案为T。
65.F 66.T 67.T 68.F 69.T
【导语】本文介绍了格林先生的一天。
65.句意:我早上8点起床。根据“I often get up at 12:00 in the afternoon.”,可知是12点起床,故答案为F。
66.句意:我早上8点吃早饭。根据“I go home at 7:30 in the morning. I have breakfast at 8:00.”,可知题干描述正确,故答案为T。
67.句意:我中午12:30吃午饭。根据“I have lunch at 12:30.”,可知题干描述正确,故答案为T。
68.句意:我晚上9点去睡觉。根据“I have breakfast at 8:00. Then I go to bed.”,可知是早上吃完8点早饭去睡觉,故答案为F。
69.句意:我喜欢我的一天。根据“But I like my day.”,可知题干描述正确,故答案为T。
70.F 71.T 72.T 73.F
【导语】本文讲述了一个好的饮食习惯对我们的健康很重要以及健康的饮食方式。
70.句意:我们早餐可以吃很多甜食。根据“For breakfast we can have...Don’t eat too much sweet food.”可知早餐不可以吃太多甜食,故答案为F。
71.句意:吃含油太多的食物不健康。根据“Don’t eat food with much oil. It’s not healthy.”可知吃含油太多的食物不健康,故答案为T。
72.句意:我们午餐可以吃米饭、面条、饺子、肉和蔬菜。根据“For lunch we can eat rice, noodles and dumplings. It’s useful to have some meat and vegetables.”可知我们午餐可以吃米饭、面条、饺子、肉和蔬菜,故答案为T。
73.句意:晚餐,我们可以吃面包,果汁,冰淇淋和很多牛肉。根据“For dinner, we can choose digestible(易消化的) food, and don’t eat too much.”可知,我们不能吃太多,要吃些易消化的食物,故答案为F。
74.T 75.F 76.T 77.F 78.T
【导语】本文介绍了约翰的两名新老师的情况。
74.句意:约翰有一名新的体育老师。根据文章“ I have two new teachers. A Chinese teacher and a PE teacher.”得知约翰有一名新的体育老师。句意与原文意思相符,故答案为T。
75.句意:李先生是约翰的新英语老师。根据文章“The Chinese teacher is Mr Li.”得知李先生是约翰的新语文老师。句意与原文意思不符,故答案为F。
76.句意:两名新老师都很高。根据文章“ He’s tall and fat. He is tall and strong. ”得知两名新老师都很高。句意与原文意思相符,故答案为T。
77.句意:约翰是一名大学生。根据文章“Mr Zhang is the PE teacher. He is a university student. ”得知体育老师是名大学生。句意与原文意思不符,故答案为F。
78.句意:约翰非常喜欢新老师们。根据文章“We like our new teachers very much.”得知约翰非常喜欢新老师们。句意与原文意思相符,故答案为T。
79.F 80.F 81.T 82.T 83.T
【导语】本文讲述了莎拉的三位老师的外貌,性格特征。
79.句意:我的科学老师是刘老师。根据“My science teacher is Mr Liu.”可知是刘老师,是男性。故答案为F。
80.句意:我有四个老师。根据“I have three teachers, a science teacher, an art teacher and an English teacher. ”可知他有三个老师。故答案为F。
81.句意:我的美术老师是赵老师。根据“My art teacher is Miss Zhao. ”可知题干描述正确,故答案为T。
82.句意:我的英语老师很和蔼。根据“My English teacher is Miss Sun, she is an old woman, she is very kind.”可知题干描述正确,故答案为T。
83.句意:我非常喜欢孙老师。根据“I like her very much.”可知题干描述正确,故答案为T。
84.F 85.T 86.T 87.F 88.T
【导语】本文讲了周末生活。
84.句意:杰克家有四口人。根据“Hi, I’m Jack. There are five people in my family.”,可知杰克家有五口人,故答案为F。
85.句意:杰克的爸爸经常在周末看书。根据“My father often reads books in the study.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
86.句意:杰克的妈妈经常在周末洗衣服。根据“My mother often washes clothes and cleans the rooms.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
87.句意:简经常在周末看电视。根据“My little sister Jane is hard-working and helpful. She often does homework and helps Mum do housework.”,可知简经常在周末做作业和做家务,故答案为F。
88.句意:吉姆经常在周末踢足球。根据“My brother Jim likes sports very much. He often plays football with his friends in the park.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
89.F 90.F 91.T 92.F 93.T
【导语】这是我们的课程表,表格内容是周一到周五的具体课程安排。
89.句意:我们在周三有两节语文课。由表格第三列内容可知周三只有一节语文课,句意与表格内容不符,故答案为F。
90.句意:我们在周四有英语,语文,数学和美术课。由表格第四列内容可知周四没有英语课,句意与表格内容不符,故答案为F。
91.句意:我们在周一和周五有体育课。由表格第一列和第五列内容可知周一和周五是有体育课,句意与表格内容相符,故答案为T。
92.句意:我们在周一,周二和周五有英语课。由表格第一,二,五列内容可知周二没有英语课,句意与表格内容不符,故答案为F。
93.句意:我们在周二有语文,数学,美术和电脑课。由表格第二列内容可知,句意与表格内容相符,故答案为T。
94.F 95.T 96.F 97.T 98.T
【导语】本文讲述了米奇健康的饮食习惯。
94.句意:米奇很矮但很强壮。根据“I’m not short.”可知他不矮。故答案为F。
95.句意:米奇早餐吃一些面包,一个鸡蛋和橙汁。根据“For breakfast, I have some bread, an egg and orange juice. ”可知与题干描述相符,故答案为T。
96.句意:米奇不喜欢苹果。根据“ I really love apples, because “An apple a day keeps the doctor away”. ”可知他喜欢苹果。故答案为F。
97.句意:蔬菜有益健康。根据“ I like vegetables because they are fresh and tasty. They are good for our healthy. ”可知题干描述正确,故答案为T。
98.句意:米奇现在又高又壮了。根据“Look at me. How tall and strong I am now!”可知题干描述正确,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录