【期中考点培优】专题23 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优人教PEP版(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题23 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优人教PEP版(含答案解析)
格式 docx
文件大小 310.6KB
资源类型 试卷
版本资源 人教版(PEP)
科目 英语
更新时间 2025-10-16 11:43:54

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优人教PEP版
专题23 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读理解。
Li Hua is a primary student. He lives in Shanghai. He is happy in this term. Because he has some new teachers and classmates at school. Mr Zhao is Li Hua’s new PE teacher. He is kind. He can play football and volleyball. Mr Hu is his new maths teacher. He is clever and funny. His class is very interesting. Li Hua enjoys his class very much. Sun Wei is Li Hua’s new classmate. He is a quiet boy, but sometimes he is active. He likes playing basketball. Li Hua likes it too. So, they often play basketball on the weekend. They are good partners.
1.Li Hua is a boy from ______. ( )
A.Shandong B.Shanghai C.Shenyang D.Shanxi
2.Mr Zhao is a ______ teacher. He’s ______. ( )
A.maths; kind B.PE; clever C.PE; kind D.maths; clever
3.What’s Mr Hu like ( )
A.He likes playing football. B.He is clever and kind.
C.He is kind and funny. D.He is clever and funny.
4.Is Sun Wei active ( )
A.Yes, she is. B.No, she isn’t. C.Yes, he is. D.No, he isn’t.
5.What do Li Hua and Sun Wei often do on the weekend ( )
A.They often play football. B.They often play basketball.
C.They often play volleyball. D.They often play baseball.
阅读短文,选择正确的答案。
My good friend Zhao Min is a pretty girl. Zhao Min is twelve years old. She’s thin and tall. She’s clever and she’s helpful, too. She often helps her parents, teachers and the young students. She does well in Chinese, English and maths. Zhao Min likes dancing and drawing. She likes listening to music and going hiking with her parents. But she doesn’t like playing basketball or football. Zhao Min is my best friend. I like playing with her. We always study together and help each other.
6.Zhao Min is a ______ girl. ( )
A.clever B.naughty C.shy
7.Zhao Min does well in ______. ( )
A.Chinese and maths B.music and PE C.art and music
8.Zhao Min likes ______. ( )
A.drawing and fishing
B.listening to music and playing football
C.drawing and listening to music
9.Zhao Min doesn’t like ______. ( )
A.playing basketball or playing cards
B.playing basketball or football
C.playing football or drawing
10.What does Zhao Min often do at school ( )
A.She often goes hiking with her friends.
B.She often has picnics with her parents.
C.She often helps teachers and the young students.
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Lily. Miss Wu is my English teacher. She is tall. She is kind and funny. I like her. Wang Li is my good friend. She is short. She is hard-working and friendly. She can speak English.
11.Miss Wu is a _______. ( )
A.teacher B.student C.doctor
12.Miss Wu is ________. ( )
A.short B.strict C.funny
13.Wang Li is my ________. ( )
A.sister B.teacher C.friend
14.Wang Li is friendly and _______. ( )
A.tall B.hard-working C.old
15.Wang Li can speak ______. ( )
A.Chinese B.English C.Japanese
My name is Sarah. I have three new teachers. Miss Lee is my English teacher. She is young and kind. We all like her. My art teacher is Mr Young. He is old and thin. He draws(画) nice pictures. We like him, too. Mr Wu is my Chinese teacher. He’s strong. Sometimes he is strict. He is a good football player.
16.Sarah has _________ new teachers. ( )
A.two B.three C.four
17.Mr Young is her _________ teacher. ( )
A.English B.Chinese C.art
18.Miss Lee is _________. ( )
A.young and kind B.old and thin C.strict and strong
19.—Is Mr Young young ( )
—_________
A.Yes, he is. B.No, he isn’t. C.No, I’m not.
20.—Who is a good football player ( )
—_________
A.Miss Lee. B.Mr Young. C.Mr Wu.
阅读短文,选择正确的选项。
Do you know the differences between rabbits and hares (野兔) Rabbits look like hares. They both have long ears and short tails. And they both eat plants. Hares are bigger than rabbits.
Rabbits are our friends. They are lovely and friendly. When baby rabbits are born, they can’t see anything at first and they have no hair. About eight days later their eyes open and they begin to grow some hair.
Hares can run very fast and jump high. They can run about 50 kilometres an hour. Baby hares are very active soon after they open their eyes.
Rabbits and hares are not the same. But people like them very much.
21.Hares and rabbits are _________. ( )
A.the same B.different C.brothers
22.Hares are usually _________ than rabbits. ( )
A.longer B.bigger C.taller
23._________ are lovely and friendly animals. ( )
A.Rabbits B.Hares C.Snakes
24.Baby rabbits can’t see anything when _________. ( )
A.they are born B.they are active C.they are eating
25.Hares can run about _________ kilometres an hour. ( )
A.five B.fifteen C.fifty
My name is Ben. I have 4 new teachers this term. Mr Li is my Chinese teacher. He is tall and kind. Miss Wang is my music teacher. She’s twenty-seven years old. She’s funny and hard-working. My English teacher is Mrs Huang. Is she kind No. She’s strict. My maths teacher is Mr He. What’s he like He’s polite and helpful. I like my new teachers.
26.Ben has ________ new teachers this term. ( )
A.three B.four C.five
27.Mr Li is ________. ( )
A.tall and kind B.short and young C.funny and old
28.Ben’s music teacher is ________. ( )
A.Mr He B.Mrs Huang C.Miss Wang
29.Mrs Huang is ________. ( )
A.kind B.strict C.helpful
30.Ben like his new ________. ( )
A.classroom B.teachers C.friends
My name’s Wu Dong. I’m 12 years old. I have some new teachers. They’re all very kind. They help us study. I love them. Mr Wu is my maths teacher. He’s tall and thin. He’s kind. My English teacher is very young. She’s short. She’s very funny. My favorite teacher is Mr Li, our PE teacher. He’s cool. He’s tall and strong.
31.Who’s Wu Dong’ s favorite teacher (  )
A.Mr Wu. B.Mr Li. C.The English teacher.
32.What’s Mr Wu like (  )
A.He’s tall and thin. B.She’s short. C.He’s strict.
33.Wu Dong’s English teacher is ______. (  )
A.young and funny B.old and kind C.short but strong
34.Why does Wu Dong love his new teachers (  )
A.They’re old. B.They’re all kind and helpful. C.They’re thin.
35.Wu Dong has ______ teacher(s). (  )
A.two B.one C.some
根据短文内容选择正确答案。
It’s Sunday today. Linda is very busy. In the morning, she cleans the room. After breakfast, she plays sports in the park. Then she reads English books at home. After that, she goes to have a drawing class. After lunch, she helps her mother wash the bowls and clean the floor.
In the afternoon, she goes shopping with her parents. They go to a bookshop. Linda buys some storybooks. Because she likes reading stories. In the evening, she watches TV for half an hour. She likes watching TV very much. Her favourite show is cartoons, because she thinks that cartoons are funny. It is a busy day, but Linda thinks it is a good day.
36.What day is it today ( )
A.Saturday. B.Sunday. C.Monday
37.What does Linda help her mother do ( )
A.Wash the bowls. B.Clean the floor. C.A and B
38.When does Linda go shopping ( )
A.In the morning. B.In the afternoon. C.In the evening.
39.What does Linda buy in the bookshop ( )
A.Some storybooks. B.Some English books. C.Some maths books
40.Which one is NOT right ( )
A.It’s a busy day for Lind. B.Linda’s favourite TV show is cartoons.
C.Linda has a drawing class in the afternoon.
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Bob. I study in a primary school (小学). I have Chinese and English every day. I like Thursday very much, because I have a music class. On the weekend, I don’t go to school. I often read books on Saturdays. On Sundays, I often play football with my good friends. Sometimes I listen to music.
41.Bob is a __________. ( )
A.teacher B.student C.doctor
42.Bob has __________ and English every day. ( )
A.maths B.PE C.Chinese
43.Bob likes __________ very much. ( )
A.Monday B.Tuesday C.Thursday
44.Bob often __________ on Saturdays. ( )
A.reads books B.cooks C.listens to music
45.On Sundays, Bob often plays football with his __________. ( )
A.parents B.friends C.classmates (同学)
阅读表格,选择正确的答案。
46.Where does Anna often play basketball ( )
A.In the living room.
B.In the school gym.
C.In the park.
47.When does Anna usually read books ( )
A.On Friday evenings.
B.On Sunday afternoons.
C.On Wednesday mornings.
48.Who often goes out for a picnic with Anna ( )
A.Her friends.
B.Her classmates.
C.Her parents.
49.There are _________ people in Anna’s family. ( )
A.three B.four C.five
50.The above information (上面的信息) is Anna’s _________. ( )
A.schedule B.email C.story
Read and write. 读一读,根据所读内容选择正确答案。
Mary’s Timetable
Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday
8:00~8:45 English History English Physics Chinese
8:55~9:40 Chinese Art Chinese Chinese English
9:50~10:35 Math English Science Math Music
10:45~11:30 P. E. Geography History P. E. History
11:30~1:30 Noon break(午休)
1:30~2:15 Music P. E. P. E. English Self-study
51.Mary has _______ every day. ( )
A.English B.Chinese
52.Mary has a rest(休息) at noon for _______. ( )
A.2 hours B.1 hour
53.Mary has _______ maths classes in a week. ( )
A.two B.three
54.The second(第二) class begins(开始) at _______ in the morning. ( )
A.8:55 B.9:50
55.Mary has geography _______. ( )
A.on Tuesday B.on Thursday
Ann is going to the library this weekend. She wants to know the weather. Now she is watching the weather report. Read and choose A, B or C.
Report One: It is six o’clock in the afternoon. I am now giving the weather forecast for Guangzhou. From now to Saturday evening, the weather will be fine and sunny. The high temperature will be 15 degrees. The low temperature will be 9 degrees. It will be cold this coming weekend. Don’t forget to put on more clothes.
Report Two: Good morning from Foshan Channel 1, the Weather Center. Here is the weather report for Foshan. It will be rainy and windy on Saturday morning. Don’t forget to take an umbrella. But the rain will stop and it will turn cloudy this afternoon. The temperature will fall from 21 to 14 degrees this Saturday.
56.What’s the weather like in Guangzhou It is ______. ( )
A.cloudy B.snowy C.fine
57.What’s the low temperature in Guangzhou It is ______. ( )
A.10 degrees B.3 degrees C.9 degrees
58.What’s the suggestion (建议) after listening to the weather report for Guangzhou ( )
A.Taking an umbrella. B.Putting more clothes. C.Wearing a pair of rain boots.
59.Which Channel is the weather report for Foshan ( )
A.Channel 5. B.Channel 1. C.Channel 6.
60.What’s the weather like after raining stops ( )
A.Sunny. B.Cloudy. C.Windy.
61.What’s the temperature this Saturday in Foshan ( )
A.21 degrees. B.14 degrees. C.15 degrees.
相信很多同学都喜欢交朋友,我也有一位新朋友介绍给大家认识,他叫Dan,他正在和大家做自我介绍呢!请同学们阅读以下文章,根据短文内容选择正确答案。
Hi! I’m Dan. I’m a student. Today is Friday. We have math, Chinese and computer on Fridays. I like computer. My computer teacher is very funny. He is very strong. I like him. We have potatoes and fish for lunch on Wednesdays. I don’t like potatoes. Carrots are my favourite food. My favourite day is Saturday. I often play football on Saturdays, of course I do my homework on Saturdays, too. What about you
62.What day is it today ( )
A.Thursday. B.Friday. C.Wednesday.
63.Does Dan like his computer teacher ( )
A.Yes, he does. B.Yes, he like. C.No, he doesn’t.
64.What do they have for lunch on Wednesdays ( )
A.Tomatoes and fish. B.Green beans. C.Potatoes and fish.
65.Dan likes ______ best. ( )
A.Saturday B.Friday C.Wednesday
66.What doesn’t Dan do on Saturdays according to the passage(根据文章) ( )
A.Play the piano. B.Play football. C.Do homework.
Hello! My name is Mike. Today is Tuesday. I have Chinese, English, music and science in the morning. I love English and the English teacher is kind. In the afternoon, I have maths, PE and art. Sarah is my friend. She likes Chinese. She likes China very much. All the boys and girls in our class like science. The science teacher is very funny. I like my class.
67.Mike’s favorite class is __________. ( )
A.English B.Chinese C.music
68.What day is today ( )
A.Monday. B.Tuesday. C.Thursday.
69.Mike has __________classes in the morning. ( )
A.two B.three C.four
70.The English teacher is __________. ( )
A.funny B.kind C.strict
71.All the students like __________. ( )
A.art B.science C.maths
Hi! I’m David. I’m from Willow School. Today is Friday. We have maths, Chinese and computer on Fridays. I like maths. My maths teacher is very funny. And he’s tall and strong. I like him.
We have chicken and rice for lunch on Wednesdays, I don’t like salad. My favourite food are potatoes. My favourite day is Saturday, I often listen to music on Saturdays. Of course I do homework too on Saturdays. What about you Please tell(告诉) me!
72.It is _______ today. ( )
A.Tuesday B.Wednesday C.Friday
73.They have _______ for lunch on Wednesdays. ( )
A.chicken and rice B.noodles and green beans C.salad and fish
74.What’s David’s maths teacher like ( )
A.He’s thin. B.He’s funny. C.He’s so strict.
75._______ are David’s favourite food. ( )
A.Tomatoes B.Potatoes C.Hamburger
76.What does David do on Saturdays ( )
A.He often cleans the window.
B.He often listens to music and does homework.
C.He often listens to music and washes clothes.
阅读理解。根据短文内容选择正确答案。
Hello, I’m Judy. Today is Saturday. I don’t have classes. I go to my uncle’s farm with my brother. My uncle has many vegetables: carrots, eggplants (茄子), onions and tomatoes. They’re good for our health. We need to eat colourful (色彩鲜艳的) vegetables. Orange vegetables are good for our eyes. Purple vegetables can improve (提高) our memory (记忆力). Red vegetables are good for our hearts (心脏). Carrots are my favourite vegetable. They are sweet. We clean the vegetables and make a salad. It is so fresh and delicious. We like it very much.
77.Judy __________ classes on Saturday. ( )
A.don’t have B.doesn’t have C.isn’t
78.Where is Judy now ( )
A.At school. B.At home. C.On a farm.
79.What’s Judy’s favourite vegetable ( )
A.Carrots. B.Onions. C.Tomatoes.
80.What kind of vegetables are good for our eyes ( )
A.Red vegetables. B.Orange vegetables. C.Purple vegetables.
81.Red vegetables are good for our _______. ( )
A.hearts B.eyes C.memory
阅读对话,选择正确的答案。
Cook: Oh, it’s time for lunch. Look! This is the school menu. On Mondays we have onions and noodles. On Tuesdays we have chicken and carrots. On Wednesdays we have tomatoes and beef. On Thursdays we have fish sandwiches and potato soup. On Fridays we have bread, salad and beef. What do you like, Sarah
Sarah: I like beef very much. It’s my favourite food. It’s delicious.
Cook: What about you, Amy
Amy: I don’t like beef. But I like chicken best.
82.Sarah and Amy have ______ at school. ( )
A.breakfast B.dinner C.lunch
83.Sarah’s favourite food is ______. ( )
A.salad B.onions C.beef
84.Amy likes ______ best. ( )
A.potatoes B.chicken C.fish
85.On ______, Sarah and Amy have fish sandwiches and potato soup. ( )
A.Thursdays B.Mondays C.Tuesdays
86.Sarah and Amy have ______ on Fridays. ( )
A.bread, salad and beef B.onions and noodles C.carrots and beef
阅读短文,选出正确答案。
Welcome to Tom’s restaurant (餐厅)! What would you like to eat We have beef today. It’s delicious. And we have chicken, too. It’s hot, but it’s my favourite food. Would you like noodles They are delicious, too. Look at the drinks. We have apple juice and orange juice today. Juice is fresh and healthy. And we also have tea.
87.Tom has a ______. ( )
A.school B.restaurant C.park
88.We can eat ______ in the restaurant today. ( )
A.beef and chicken B.noodles and juice C.chicken and tea
89.Tom’s favourite food is ______. ( )
A.noodles B.chicken C.sandwich
90.I’m thirsty. So I can have some ______ in Tom’s restaurant today. ( )
A.milk B.grape juice C.tea
91.Juice is ______. ( )
A.delicious and hot B.fresh and healthy C.sweet and kind
阅读短文,选择正确的答案。
Hello! I’m Tom. I like healthy food. For breakfast, I have milk and bread. For lunch, I like rice and vegetables. I don’t like ice cream because it’s too sweet. My friend Lily likes hamburgers and juice. She doesn’t like salad. But her brother Jack loves salad. He thinks it’s very healthy.
92.Tom has ______ for breakfast. ( )
A.milk and bread B.rice and vegetables C.hamburgers and juice
93.Tom doesn’t like ______. ( )
A.milk B.ice cream C.vegetables
94.Lily likes ______. ( )
A.salad B.hamburgers C.rice
95.______ loves salad. ( )
A.Tom B.Lily C.Jack
96.Jack thinks salad is ______. ( )
A.sweet B.healthy C.delicious
阅读短文,根据短文内容选择最佳答案。
___________ (Title)
Do you know you can eat a rainbow(彩虹) Fruits and vegetables make up a food rainbow. Red food can keep(保持) your heart strong. Try to eat some apples, tomatoes and strawberries. Orange food can keep your eyes healthy. Do you like carrots and oranges It’s time to have a try. Yellow food can help you keep young. You can eat bananas and pears. Green food is good for your teeth. Broccoli(西兰花) is the “super-vegetable”. Blue food and purple food are good for your memory(记忆力). Eat them every day, you may do well in school.
Eating a rainbow every day is a fun and colourful way to keep healthy. Let’s eat a rainbow of fruits and vegetables!
97.________ food can keep your heart strong. ( )
A.Red B.Yellow C.Green
98.Orange food is good for our _______. ( )
A.teeth B.eyes C.memory
99._______ are good for your memory. ( )
A.Apples and tomatoes B.Grapes and blueberries C.Bananas and pears
100.From the passage, we know that _______. ( )
A.blue food can help you keep young
B.broccoli is not the “super-vegetable”
C.eating a “rainbow” can help you keep healthy
101.For the passage, the best title(题目) is _______. ( )
A.Delicious Food B.A Rainbow of Drinks C.A Rainbow of Food
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.C 3.D 4.C 5.B
【导语】本文主要介绍了李华及他的老师同学的情况。
1.句意:李华是一个来自_____的男孩。A山东,B上海,C沈阳,D山西。由文中“He lives in Shanghai. 他住在上海。”可知李华来自上海,故选B。
2.句意:赵老师是一个_____老师。他是_____。A数学;友善,B体育;聪明,C体育;友善。D数学;聪明。由文中“Mr Zhao is Li Hua’s new PE teacher. He is kind. 赵老师是李华的新体育老师。他很友善。”可知赵老师是一个友善的体育老师。故选C。
3.句意:胡老师是什么样的?A他喜欢踢足球。B他又聪明又友善。C他又友善又有趣。D他又聪明又有趣。由文中“He is clever and funny. 他又聪明又有趣。”可知选项D符合题意,故选D。
4.句意:孙伟活跃吗?A是的,她是。B不,她不是。C是的,他是。D不,他不是。由文中“He is a quiet boy, but sometimes he is active. 他是一个安静的男孩,但是有时候他很活跃。”可知孙伟是个男孩,有时很活跃。故选C。
5.句意:李华和孙伟经常在周末做什么?A他们经常踢足球。B他们经常打篮球。C他们经常打排球。D他们经常打棒球。由文中“So, they often play basketball on the weekend. 所以,他们经常在周末打篮球。”可知选项B符合题意,故选B。
6.A 7.A 8.C 9.B 10.C
【导语】本文主要介绍了作者的朋友赵敏。
6.句意:赵敏是一个聪明的女孩。A聪明的,B淘气的,C害羞的,根据“She’s clever and she’s helpful, too.”可知赵敏是一个聪明的女孩,故选A。
7.句意:赵敏在语文和数学方面表现得好。A语文和数学,B音乐和体育,C美术和音乐,根据“She does well in Chinese, English and maths. ”可知赵敏在语文,英语和数学方面表现得好,故选A。
8.句意:赵敏喜欢跳舞和画画。A画画和钓鱼,B听音乐和踢足球,C画画和听音乐,根据“Zhao Min likes dancing and drawing. She likes listening to music and going hiking with her parents.”可知赵敏喜欢跳舞,画画,听音乐和远足,故选C。
9.句意:赵敏不喜欢打篮球或踢足球。A打篮球或打牌,B打篮球或踢足球,C踢足球或画画,根据“But she doesn’t like playing basketball or football. ”可知:赵敏不喜欢打篮球或踢足球。故选B。
10.句意:赵敏在学校经常做什么?A她经常和她的朋友远足。B她经常和她的父母野餐。C她经常帮助老师和年幼的学生。根据“She often helps her parents, teachers and the young students. ”可知赵敏在学校经常帮助老师和年幼的学生,故选C。
11.A 12.C 13.C 14.B 15.B
【导语】本文介绍了莉莉的英语老师和好朋友。
11.句意:吴小姐是一名______。A老师,B学生,C医生,根据“Miss Wu is my English teacher.”,可知吴小姐是一名老师,故选A。
12.句意:吴小姐很______。A矮的,B严厉的,C有趣的,根据“She is kind and funny.”,可知吴小姐很有趣,故选C。
13.句意:王丽是我的______。A姐姐/妹妹,B老师,C朋友,根据“Wang Li is my good friend. She is short.”,可知王丽是莉莉的朋友,故选C。
14.句意:王丽友好且______。A高的,B勤奋的,C老的,根据“She is hard-working and friendly.”,可知王丽友好且勤奋,故选B。
15.句意:王丽会讲______。A中文,B英文,C日语,根据“She can speak English.”,可知王丽会讲英语,故选B。
16.B 17.C 18.A 19.B 20.C
【导语】本文讲述了莎拉的三位新老师。
16.句意:莎拉有_____新老师。A二,B三,C四,根据“I have three new teachers. ”可知是三个。故选B。
17.句意:Young老师是她的_____老师。A英语,B语文,C美术,根据“My art teacher is Mr Young.”可知是美术老师。故选C。
18.句意:Lee老师______。A又年轻又友善,B又老又瘦,C又严厉又强壮,根据“She is young and kind.”可知她年轻又友善。故选A。
19.句意:Young老师年轻吗?根据“He is old and thin.”可知他又老又瘦。故作否定回答,主语为he,故选B。
20.句意:谁是一名出色的足球运动员?根据“Mr Wu is my Chinese teacher. He’s strong. Sometimes he is strict. He is a good football player.”可知是Wu老师。故选C。
21.B 22.B 23.A 24.A 25.C
【导语】本文主要讲述了野兔和兔子的相同点和不同之处。
21.句意:野兔和兔子是_________。A一样的,B不同的,C兄弟,根据句子“Rabbits and hares are not the same.兔子和野兔不一样。”可知B选项与短文相符,故选B。
22.句意:野兔通常比兔子______。A更长,B更大,C更高,根据句子“Hares are bigger than rabbits.野兔比兔子大。”可知B选项与短文相符,故选B。
23.句意:_________都是可爱友好的动物。A兔子,B野兔,C蛇,根据句子“Rabbits are our friends. They are lovely and friendly.兔子是我们的朋友。他们既可爱又友好。”可知A选项与短文相符,故选A。
24.句意:兔子宝宝在_________的时候什么都看不见。A它们出生,B它们活动,C它们吃,根据句子“When baby rabbits are born, they can’t see anything at first and they have no hair. 当小兔子出生时,它们一开始什么都看不见,也没有毛。”可知A选项与短文相符,故选A。
25.句意:野兔可以每小时跑_________公里。A选项5,B选项15,C选项50,根据句子“Hares can run very fast and jump high. They can run about 50 kilometres an hour.野兔可以跑得很快,跳得很高。他们每小时能跑大约50公里。”可知C选项与短文相符,故选C。
26.B 27.A 28.C 29.B 30.B
【导语】本文介绍了本的四位新老师。
26.句意:本这学期有______位新老师。A三,B四,C五,根据“I have 4 new teachers this term.”,可知本这学期有四位新老师,故选B。
27.句意:李老师_______。A又高又友善,B又矮又年轻,C又有趣又老,根据“Mr Li is my Chinese teacher. He is tall and kind.”,可知李老师又高又友善,故选A。
28.句意:本的音乐老师是______。A何老师,B黄老师,C王老师,根据“Miss Wang is my music teacher.”,可知本的音乐老师是王老师,故选C。
29.句意:黄老师很_______。A友善的,B严格的,C有帮助的,根据“My English teacher is Mrs Huang. Is she kind No. She’s strict.”,可知黄老师很严格,故选B。
30.句意:本喜欢他的新_______。A教室,B老师,C朋友,根据“I like my new teachers.”,可知本喜欢他的新老师,故选B。
31.B 32.A 33.A 34.B 35.C
【导语】本文介绍了吴东的新老师。
31.句意:谁是吴东最喜欢的老师?A吴老师。B李老师。C英语老师。根据“My favorite teacher is Mr Li, our PE teacher.”,可知李老师是吴东最喜欢的老师,故选B。
32.句意:吴老师什么样?A他又高又瘦。B她很矮。C他很严厉。根据“Mr Wu is my maths teacher. He’s tall and thin. He’s kind.”,可知吴老师又高又瘦,故选A。
33.句意:吴东的英语老师_______。A既年轻又有趣,B老的、善良的,C矮但很强壮,根据“My English teacher is very young. She’s short. She’s very funny.”,可知吴东的英语老师既年轻又有趣,故选A。
34.句意:吴东为什么喜欢他的新老师?A他们很老。B他们都很善良,乐于助人。C他们很瘦。根据“They’re all very kind. They help us study. I love them.”,可知吴东喜欢他的新老师的原因是他们都很善良,乐于助人,故选B。
35.句意:吴东有______老师。A二,B一,C一些,根据“I have some new teachers.”,可知吴东有一些老师,故选C。
36.B 37.C 38.B 39.A 40.C
【导语】本文讲了琳达星期天做的事情。
36.句意:今天是星期几?A星期六。B星期天。C星期一。根据“It’s Sunday today.”,可知今天是星期天,故选B。
37.句意:琳达帮助她妈妈做什么?A洗碗。B扫地。根据“After lunch, she helps her mother wash the bowls and clean the floor.”,可知琳达帮助妈妈洗碗和扫地,故选C。
38.句意:琳达什么时候去购物?A在早上。B在下午。C在晚上。根据“In the afternoon, she goes shopping with her parents.”,可知琳达下午去购物,故选B。
39.句意:琳达在书店买什么?A一些故事书。B一些英语书。C一些数学书。根据“They go to a bookshop. Linda buys some storybooks.”,可知琳达在书店买一些故事书,故选A。
40.句意:哪一项是不正确的?A对琳达来说,这是忙碌的一天。B琳达最喜欢的电视节目是动画片。C琳达下午有一节绘画课。根据全文可知琳达下午没有绘画课,故选C。
41.B 42.C 43.C 44.A 45.B
【导语】本文介绍了鲍勃的学校生活和周末生活。
41.句意:鲍勃是一名______。A老师,B学生,C医生,根据“Hello, I’m Bob. I study in a primary school (小学).”,可知鲍勃是一名学生,故选B。
42.句意:鲍勃每天有______和英语课。A数学,B体育,C语文,根据“I have Chinese and English every day.”,可知鲍勃每天有语文和英语课,故选C。
43.句意:鲍勃非常喜欢______。A星期一,B星期二,C星期四,根据“I like Thursday very much, because I have a music class.”,可知鲍勃非常喜欢星期四,故选C。
44.句意:鲍勃经常在星期六_______。A看书,B做饭,C听音乐,根据“I often read books on Saturdays.”,可知鲍勃经常在星期六看书,故选A。
45.句意:在星期天,鲍勃经常和______踢足球,A父母,B朋友,根据“On Sundays, I often play football with my good friends.”,可知在星期天,鲍勃经常和朋友踢足球,故选B。
46.B 47.B 48.C 49.C 50.A
【导语】本文主要是根据安娜一周的日程安排列出的表格。
46.句意:安娜经常在哪里打篮球?A在客厅。B在学校体育馆。C在公园。根据表格中“In the school gym Play basketball with her classmates”可知,安娜经常在学校体育馆打篮球,故选B。
47.句意:安娜通常什么时候读书?A在周五晚上。B在周日下午。C在周三上午。根据表格中“Sun. 2:00-4:00 In the living room Read stories with her brother sam and sitter Alice”可知,安娜通常在周日的下午读书,故选B。
48.句意:谁经常和安娜去户外野餐?A她的朋友。B她的同学。C她的父母。根据表格中“Have a picnic with her father and mother”可知,安娜经常和父母一起去野餐,故选C。
49.句意:在安娜家有_______口人。A三,B四,C五。根据表格中“Have a picnic with her father and mother”和“Read stories with her brother sam and sitter Alice”可知,安娜家有父亲、母亲、姐姐(妹妹)、哥哥(弟弟),共五口人,故选C。
50.句意:上面的信息是安娜的_______。A日程,B邮件,C故事。通过阅读表格可知,本文主要介绍了安娜的日程安排,故选A。
51.A 52.A 53.A 54.A 55.A
【导语】本文介绍了迈克的时间表。
51.句意:玛丽每天有_______。A英语,B语文,根据表格可知玛丽每天有英语课,故选A。
52.句意:玛丽中午休息______。A2个小时,B1个小时,根据表格可知玛丽中午休息2个小时,故选A。
53.句意:玛丽一周有______节数学课。A二,B三,根据表格可知玛丽一周有两节数学课,故选A。
54.句意:上午第二节课_____开始。根据表格可知上午第二节课8:55开始,故选A。
55.句意:玛丽______有地理课。A在星期二,B在星期四,根据表格可知玛丽星期二有地理课,故选A。
56.C 57.C 58.B 59.B 60.B 61.B
【导语】本文讲述了安计划周末去图书馆,她正在看不同地区的天气预报。
56.句意:广州的天气怎么样?是______。A多云的,B下雪的,C晴朗的,根据“I am now giving the weather forecast for Guangzhou. From now to Saturday evening, the weather will be fine and sunny.”可知广州的天气从现在到星期六晚上,天气将是晴朗的,故选C。
57.句意:广州的最低温度是多少?是______。A10度,B3度,C9度,根据“The low temperature will be 9 degrees.”可知最低气温将是9度,故选C。
58.句意:听了广州的天气预报后,你有什么建议?A带着伞。B穿上更多的衣服。C穿着一双雨靴。根据“It will be cold this coming weekend. Don’t forget to put on more clothes.”可知这个周末会很冷,要多穿点衣服,故选B。
59.句意:佛山的天气预报是哪个频道?A第五频道。B第一频道。C第六频道。根据“Good morning from Foshan Channel 1, the Weather Center.”可知佛山气象中心在第一频道,故选B。
60.句意:雨停后天气怎么样?A晴朗的。B多云的。C多风的。根据“But the rain will stop and it will turn cloudy this afternoon.”可知今天下午雨停后转阴,故选B。
61.句意:这个星期六佛山的气温是多少?A21度。B14度。C15度。根据“The temperature will fall from 21 to 14 degrees this Saturday.”可知本周六气温将从21度降至14度,故选B。
62.B 63.A 64.C 65.A 66.A
【导语】本文讲述了丹的不同星期的学科安排及饮食、星期喜好等。
62.句意:今天星期几?A星期四。B星期五。C星期三。根据“Today is Friday.”可知今天是星期五,故选B。
63.句意:丹喜欢他的电脑老师吗?A是的,他喜欢。B是的,他喜欢。C不,他不喜欢。根据“My computer teacher is very funny. ...I like him.”可知丹喜欢他的电脑老师,故选A。
64.句意:他们星期三午餐吃什么?A西红柿和鱼。B青豆。C土豆和鱼。根据“We have potatoes and fish for lunch on Wednesdays.”可知他们星期三午餐吃土豆和鱼,故选C。
65.句意:丹最喜欢______。A星期六,B星期五,C星期三,根据“My favourite day is Saturday.”可知他最喜欢的一天是星期六,故选A。
66.句意:根据短文,丹在星期六不做什么?A弹钢琴。B踢足球。C做家庭作业。根据“I often play football on Saturdays, of course I do my homework on Saturdays, too.”可知他经常在星期六踢足球或者做作业,不弹钢琴,故选A。
67.A 68.B 69.C 70.B 71.B
【导语】本文介绍了迈克在学校里学习的课程和学校的老师和朋友。
67.句意:迈克最喜欢的课程是_____。A英语,B中文,C音乐。根据短文内容“I love English and the English teacher is kind.”可知迈克最喜欢英语,故选A。
68.句意:今天星期几?A星期一。B星期二。C星期四。根据短文内容“Today is Tuesday.”可知今天星期二,故选B。
69.句意:迈克在上午有_____节课。A两,B三,C四。根据短文内容“I have Chinese, English, music and science in the morning.”可知迈克上午有中文、英语、音乐和科学四节课,故选C。
70.句意:英语老师是_____。A有趣的,B和蔼可亲的,C严厉的。根据短文内容“I love English and the English teacher is kind.”可知迈克的英语老师是和蔼可亲的,故选B。
71.句意:所有的学生都喜欢_____。A美术,B科学,C数学。根据短文内容“All the boys and girls in our class like science.”可知所有的学生都喜欢科学,故选B。
72.C 73.A 74.B 75.B 76.B
【导语】本文讲述了大卫周五的课程,他喜欢的食物以及周六做的事情。
72.句意:今天是______。A星期二,B星期三,C星期五,根据“Today is Friday.”今天是星期五。故选C。
73.句意:他们在星期三午饭吃______。A鸡肉和米饭,B面条和青豆,C莎拉和鱼,根据“We have chicken and rice for lunch on Wednesdays, I don’t like salad. ”可知是鸡肉和米饭。故选A。
74.句意:大卫的数学老师怎么样?A他很瘦。B他很有趣。C他特别严厉。根据“My maths teacher is very funny.”可知他很有趣。故选B。
75.句意:______是大卫最喜欢的食物。A西红柿,B土豆,C汉堡包,根据“ My favourite food are potatoes.”可知他最喜欢土豆。故选B。
76.句意:大卫在星期六做什么?A他经常擦窗户。B他经常听音乐和做作业。C他经常听音乐和洗衣服。根据“My favourite day is Saturday, I often listen to music on Saturdays. Of course I do homework too on Saturdays. ”可知是听音乐和写作业。故选B。
77.B 78.C 79.A 80.B 81.A
【导语】本文讲了蔬菜。
77.句意:朱迪星期六______课。A没有,B没有,C不是,根据“Today is Saturday. I don’t have classes.”,可知朱迪星期六没有课,故选B。
78.句意:朱迪现在在哪?A在学校。B在家。C在一个农场上。根据“I go to my uncle’s farm with my brother.”,可知在农场上,故选C。
79.句意:朱迪最喜欢的蔬菜是什么?A胡萝卜。B洋葱。C西红柿。根据“Carrots are my favourite vegetable.”,可知最喜欢的蔬菜是胡萝卜,故选A。
80.句意:什么蔬菜对我们的眼睛有好处?A红色的蔬菜。B橙色的蔬菜。C紫色的蔬菜。根据“Orange vegetables are good for our eyes.”,可知是橙色的蔬菜,故选B。
81.句意:红色的蔬菜对我们的_____有好处。A心脏,B眼睛,C记忆,根据“ Red vegetables are good for our hearts(心脏).”,可知对心脏有好处,故选A。
82.C 83.C 84.B 85.A 86.A
【导语】本文讲了饮食。
82.句意:萨拉和艾米在学校吃______。A早饭,B晚饭,C午饭,根据“Oh, it’s time for lunch. Look! This is the school menu.”,可知在学校吃午饭,故选C。
83.句意:萨拉最喜欢的食物是______。A沙拉,B洋葱,C牛肉,根据“Sarah: I like beef very much.”,可知最喜欢的食物是牛肉,故选C。
84.句意:艾米最喜欢______。A土豆,B鸡肉,C鱼,根据“Amy: I don’t like beef. But I like chicken best.”,可知最喜欢鸡肉,故选B。
85.句意:在______,萨拉和艾米吃鱼三明治和土豆汤。A星期四,B星期一,C星期二,根据“On Thursdays we have fish sandwiches and potato soup.”,可知在星期四,萨拉和艾米吃鱼三明治和土豆汤,故选A。
86.句意:萨姆和艾米星期五吃_______。A面包,沙拉和牛肉,B洋葱和面条,C胡萝卜和牛肉,根据“On Fridays we have bread, salad and beef.”,可知星期五吃面包,沙拉和牛肉,故选A。
87.B 88.A 89.B 90.C 91.B
【导语】本文讲了饮食。
87.句意:汤姆有一家______。A学校,B餐厅,C公园,根据“Welcome to Tom’s restaurant (餐厅)!”,可知汤姆有一家餐厅,故选B。
88.句意:我们今天在餐厅可以吃_______。A牛肉和鸡肉,B面条和果汁,C鸡肉和茶,根据eat可知选项A符合句意,故选A。
89.句意:汤姆最喜欢的食物是_______。A面条,B鸡肉,C三明治,根据“And we have chicken, too. It’s hot, but it’s my favourite food.”,可知汤姆最喜欢的食物是鸡肉,故选B。
90.句意:我渴了。所以我今天可以在汤姆的餐厅喝一些_______。A牛奶,B葡萄汁,C茶,根据“And we also have tea.”,可知今天可以在汤姆的餐厅喝一些茶,故选C。
91.句意:果汁是_______。A美味且热的,B新鲜且健康的,C甜的且友善的,根据“Juice is fresh and healthy.”,可知果汁是新鲜且健康的,故选B。
92.A 93.B 94.B 95.C 96.B
【导语】本文讲了饮食。
92.句意:汤姆早饭吃_______。A牛奶和面包,B米饭和蔬菜,C汉堡包和果汁,根据“For breakfast, I have milk and bread.”,可知汤姆早饭吃牛奶和面包,故选A。
93.句意:汤姆不喜欢______。A牛奶,B冰淇淋,C蔬菜,根据“I don’t like ice cream because it’s too sweet.”,可知汤姆不喜欢冰淇淋,故选B。
94.句意:莉莉喜欢_______。A沙拉,B汉堡包,C米饭,根据“My friend Lily likes hamburgers and juice.”,可知莉莉喜欢汉堡包,故选B。
95.句意:______喜欢沙拉。A汤姆,B莉莉,C杰克,根据“Jack loves salad.”,可知杰克喜欢沙拉,故选C。
96.句意:杰克认为沙拉是_______。A甜的,B健康的,C美味的,根据“But her brother Jack loves salad. He thinks it’s very healthy.”,可知杰克认为沙拉很健康,故选B。
97.A 98.B 99.B 100.C 101.C
【导语】本文讲了饮食。
97.句意:______食物能保持你的心脏强壮。A红色的,B黄色的,C绿色的,根据“Red food can keep(保持) your heart strong.”,可知红色的食物能保持心脏强壮,故选A。
98.句意:橙色的食物对我们的______有好处。A牙齿,B眼睛,C记忆,根据“Orange food can keep your eyes healthy.”,可知橙色的食物对我们的眼睛有好处,故选B。
99.句意:______对我们的记忆有好处。A苹果和芒果,B葡萄和蓝莓,C香蕉和梨,根据“Blue food and purple food are good for your memory(记忆力).”,可知蓝色和紫色的食物对我们的记忆有好处,故选B。
100.句意:从文章中,我们知道_______。A蓝色的食物可以帮助你保持年轻,B西兰花不是“超级蔬菜”,C吃“彩虹”可以帮助你保持健康,根据全文可知选项C描述正确,故选C。
101.句意:对于这篇文章,最好的标题是_______。A美味的食物,B彩虹饮料,C彩虹食物,根据全文可知最好的标题是A Rainbow of Food,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录