/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优人教精通版(三起)专题14 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断对错,对的写“T”,错的写“F”。
On the weekend, Sarah shares her day with her friends.
Today is Friday. It is a sunny day. I am at Mark’s school. His school is so good. There are many beautiful flowers and green trees.
Peter is my friend. He is from the UK. He is tall and strong. He likes sports very much. Mr Wu is his PE teacher, and he is funny. His students all like him.
Teachers and students often eat lunch at their lunchroom. Some of them have chicken and hamburgers. Some love noodles and ice cream. The food is so delicious.
In the afternoon, we have a PE class with Mr Wu. What a friendly school!
1.Peter is from USA.( )
2.Mark has a P E class on Mondays. ( )
3.The food in teachers’ and students’ lunch room is not delicious. ( )
4.Peter and his classmates all like their PE teacher. ( )
5.Sarah has a good day at Peter’s school. ( )
阅读短文,判断句子正误。正确的写“T”,错误的写“F”。
Linda and Mary are good friends. Linda is thirteen. She comes from the US. Mary is twelve. She is from London. They study in the same school, but in different (不同的) classes. Linda’s father teaches in a middle school. Her mother drives a taxi. Mary’s mother works with machines (机器). Her father makes cars. They can speak English, French and a little Chinese.
Linda’s mother likes cooking. She likes eating rice. But Linda’s father doesn’t. He likes drinking milk and eating bread. Mary’s mother doesn’t like cooking. But she likes making clothes. She can make beautiful clothes and dresses. Mary’s father likes doing housework and mending (修理) things. Now he is cleaning the room. Look! Mary is helping her father.
6.Linda is 13. She is from Canada. ( )
7.Linda’s father is a teacher. ( )
8.Mary’s father often mends (修理) things. ( )
9.Linda’s mother doesn’t like cooking. ( )
10.Mary’s parents like making clothes. ( )
阅读理解,判断句子正(T)误(F)。
Spring is coming. The sun shines in the blue sky. Tim and his friends usually go out and enjoy spring. They go to a big park on Sundays. Amy sits on the bench and listens to music. Sometimes she sings with the music. Mary reads a storybook on the swing (秋千). She likes reading very much. Peter and John go fishing near the lake. Peter is good at fishing. But John is learning how to fish. He likes eating fish, so he wants to catch many fish. Tim and Bob play chess under a tree. All the children have a good time.
11.The children go to the park on Saturdays. ( )
12.Amy always sings with the music. ( )
13.Tim and Bob play chess under a tree. ( )
14.John is good at fishing. ( )
15.The children are happy at the park. ( )
判断下面的句子意思是(T)否(F)与短文内容相符。
Wu Di’s grandma doesn’t like green tea or black tea. She only likes Wulong tea. Wu Di wants to buy some good tea for her, so he goes to a nice teashop in Beijing. The salesgirl makes a pot of hot Wulong tea for him. Wu Di drinks the tea. It is very nice, so he buys two boxes for his grandma. Next Sunday is Jane’s birthday. Her best friend, Elaine, wants to buy her a special gift. Jane likes chocolates very much, so she goes to the best chocolate shop in London. The shop is full of chocolates. Elaine is very interested in looking at the chocolate rabbits, cows, elephants, horses and even hens. She buys two chocolate horses and two chocolate cows as a birthday gift for Jane.
16.Wu Di’s grandpa only likes Wulong tea. ( )
17.Wu Di buys two boxes of tea in a nice teashop of Beijing. ( )
18.Elaine is interested in looking at the rabbits, cows, elephants and even hens in the shop. ( )
19.Elaine buys two horses and two cows as a birthday gift for Jane. ( )
20.Today is Thursday. We’ll say “Happy birthday!” to Elaine three days later. ( )
阅读文章,判断正(T)误(F)。
Mike and John had a problem. They didn’t agree on their school project. Mike wanted to clean up the park, but John wanted to go to the children’s centre. Mike felt sad, and John was worried.
Chen Jie had an idea: “Why not do both I can help!” Mike and John thought it was a good idea.They worked together. First, they cleaned up the park in the morning. Then, they went to the children’s centre in the afternoon. Everyone was happy.
Problems are like puzzles (谜题). When you feel worried or sad, talking to others can help you find a solution (解决办法). Working together often makes problems easier!
21.Mike and John agreed on their school project. ( )
22.Mike felt sad at first. ( )
23.Chen Jie suggested doing both activities. ( )
24.They went to the children’s centre in the morning. ( )
25.Working together can help solve problems. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello, my name is Mark. I have a big family. My grandparents are teachers. Grandma is a Chinese teacher. She is kind but sometimes she is strict, too. Grandpa is a P.E teacher. He likes to make jokes. He is very funny. My mother is a doctor. She is hard-working, she hopes everyone is healthy. My father is a driver, and he often helps people. I am a pupil. I am polite. This is my family. What about yours
26.There are five members in Mark’s family. ( )
27.Mark’s mother is helpful. ( )
28.Mark’s grandmother is kind. ( )
29.Mark is a shy boy. ( )
30.Mark’s grandma is a music teacher. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
My name is Ken. I am a tall boy. I’ve got two big eyes and a small nose. I like elephants. They are big and strong. I like fish and tomatoes very much. I don’t like beans. My friend Helen has got blue eyes and short hair. She likes monkeys. She also likes noodles and grapes. She doesn’t like beef. Look. Danny is my brother. He likes tigers and giraffes. And he also like grapes and cupcakes very much.
31.Ken has got small eyes and big nose. ( )
32.Ken likes fish and tomatoes. ( )
33.Helen doesn’t like beef. ( )
34.Danny doesn’t like tigers and giraffes very much. ( )
35.Helen and Danny like grapes. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
My name is Lei Jun. I am a fat boy. I like fish and meat very much. My favourite sport is football. My father is tall. He likes rice. And he likes basketball. This is my mother. She is thin and beautiful. She likes oranges and swimming. Lei Shan is my sister. She likes pears. Her favourite sport is skipping. Lei Qiang is my brother. He is two years old. He likes milk very much.
36.Lei Jun’s father likes football and rice. ( )
37.Lei Jun’s mother likes swimming and oranges. ( )
38.Lei Qiang likes skipping. ( )
39.Lei Shan is a boy. ( )
40.Lei Jun likes fish and football. ( )
你知道白雪公主和七个小矮人的故事吗?阅读故事,判断正(T)误(F)。
Snow White is a beautiful girl. Her hair is black. Her eyes are big. She’s tall and thin. She’s quiet and friendly. She has seven good friends. They are short but strong. They are friendly too. They have nice hats. The seven hats have seven colours. They are red, blue, purple, orange, brown, yellow and green. Snow White and her friends help each other and they’re happy.
41.Snow White is short but strong. ( )
42.Snow White has seven good friends. ( )
43.The seven hats have seven colours. ( )
44.The seven friends are not friendly. ( )
45.Snow White and her friends help each other and they’ re happy. ( )
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m Lucy. I have a new classmate. His name is Tom. He is from America. He is 11 years old. Tom is a tall boy. He has big eyes and short hair. He is very funny. He often tells us interesting stories in class. He is also hard-working. He always finishes his homework on time. Tom is polite too. He says “hello” to teachers and classmates every morning. We all like him.
46.Tom is Lucy’s new classmate. ( )
47.Tom is from Canada. ( )
48.Tom is short. ( )
49.Tom is funny and hard-working. ( )
50.Tom is polite. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
Hello! I’m Mary. I am a doctor. I work in the evening. I go to the hospital by car at 8:00 in the evening. So I eat dinner at 7:00 p.m. at home. I go home at 5:00 in the morning. I eat breakfast at 5:30 a.m. and then I go to sleep. I get up at 1:30 in the afternoon. Usually I eat lunch at 2:00 p.m. and read some books at about 2:30 p.m.. I like to watch TV from 4:00 p.m. to 5:00 p.m.. On the weekend, I usually play ping-pong with my family.
51.Mary works in a hospital. ( )
52.She goes to work at 8:00 a.m.. ( )
53.She gets up at 7:00 a.m.. ( )
54.In the afternoon, she often watches TV and reads some books. ( )
55.On the weekend, she usually goes shopping with her friends. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hello! I am Jessie. I’m a pupil. This is a photo of my family. The handsome man is my father. He is a policeman. He goes to work at 8 o’clock every morning. The beautiful woman is my mother. She is a teacher. She goes to work at half past six every morning. The little boy is my brother. He is a pupil too. We go to school with our mother every day. After school, we do our homework at seven o’clock in the evening. We love our family.
56.Jessie is a pupil. ( )
57.There are four people in Jessie’s family. ( )
58.Jessie’s father is a teacher. ( )
59.Jessie’s mother goes to work at 8 o’clock. ( )
60.We do our homework at seven o’clock in the morning. ( )
阅读理解,判断正(T)误(F)。
My name is Sam. I’m twelve years old. I live in Beijing now. I have a big family. My mother is a doctor. She likes to cook. My father is a teacher. He likes to read books. He drives to work. My grandfather is a farmer. My grandmother helps my grandfather. They both(两者都)have white hair. I have no brothers or sisters. But I have a cousin, Tom. He has black hair and black eyes. I like to play basketball with him. I love my family.
61.Sam is 12 years old. ( )
62.Sam’s father goes to work by car. ( )
63.Sam’s grandfather is a farmer. ( )
64.Sam’s parents have two children. ( )
65.Sam likes to play ping-pong with his cousin. ( )
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Hello, everyone! I’m Kate. I’m from France. Now I’m in China with my father and mother. I’m a student of Sunny School. I’m in Class Two, Grade Five. The teachers there are very friendly to me. The students there are friendly too.
I like them very much. Look at that tall man! He’s my father. He has big eyes and a big nose. He’s handsome. He is a doctor. He often helps people in need. That beautiful woman is my mother. She has long hair and big blue eyes. She’s a nurse. We all like China very much.
66.I’m Kate. I come from Russia. Now I’m in China. ( )
67.Kate is in Class Two, Grade Five. ( )
68.The teachers and students are friendly to Kate. ( )
69.Kate’s father is a handsome teacher. ( )
70.Kate’s mother has big blue eyes and short hair. ( )
阅读短文,根据短文内容判断下列句子正(T)误(F)。
Mr Zhang is a doctor. He works in a hospital in Shanghai. He likes his job very much. He works from Monday to Saturday. He usually goes to work by car. He has many hobbies(爱好). He likes surfing the Internet(上网), taking photos and playing basketball. He is tall and he plays basketball very well. He usually plays basketball with his friends after work. In the evenings, he watches TV or surfs the Internet. He usually goes to the park with his family on Sundays. He likes playing with his son in the park.
71.Mr Zhang works in a hospital. ( )
72.Mr Zhang usually goes to work by bus. ( )
73.Mr Zhang does not go to work on Sundays. ( )
74.Mr Zhang likes playing football with his friends. ( )
75.Mr Zhang usually goes to the cinema on Sundays. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.F 3.F 4.T 5.F
【导语】本文介绍萨拉和朋友分享她周五的一天。
1.句意:皮特来自美国。根据“He is from the UK.”可知皮特来自英国。句子与原文不符,故答案为F。
2.句意:马克星期一上体育课。根据“Today is Friday. In the afternoon, we have a PE class with Mr Wu.”可知是星期一下午他们和吴老师上体育课。句子与原文不符,故答案为F。
3.句意:老师和学生午餐室的食物不好吃。根据“The food is so delicious.”可知食物是美味的。句子与原文不符,故答案为F。
4.句意:彼得和他的同学都喜欢他们的体育老师。根据“His students all like him.”可知他的学生都喜欢他。句子与原文相符,故答案为T。
5.句意:萨拉在彼得的学校度过了愉快的一天。根据“I am at Mark’s school.”可知萨拉在马克的学校。句子与原文不符,故答案为F。
6.F 7.T 8.T 9.F 10.F
【导语】本文主要介绍了琳达和玛丽各自的家庭情况。
6.句意:琳达13岁。她来自加拿大。根据文中“Linda is thirteen. She comes from the US.”可知琳达13岁。她来自美国。题干与原文不符,故答案为F。
7.句意:琳达的父亲是一名教师。根据文中“Linda’s father teaches in a middle school.”可知琳达的父亲是一名教师。题干与原文相符,故答案为T。
8.句意:玛丽的父亲经常修理东西。根据文中“Mary’s father likes doing housework and mending things.”可知玛丽的父亲经常修理东西。题干与原文相符,故答案为T。
9.句意:琳达的妈妈不喜欢做饭。根据文中“Linda’s mother likes cooking.”可知琳达的妈妈喜欢做饭。题干与原文不符,故答案为F。
10.句意:玛丽的父母喜欢做衣服。根据文中“Mary’s mother doesn’t like cooking. But she likes making clothes. She can make beautiful clothes and dresses. Mary’s father likes doing housework and mending things.”可知玛丽的妈妈喜欢做衣服。题干与原文不符,故答案为F。
11.F 12.F 13.T 14.F 15.T
【导语】本文主要介绍了蒂姆和他的朋友们周日在公园里的活动。
11.句意:孩子们周六去公园。根据文中“They go to a big park on Sundays.”可知孩子们周日去公园。题干与原文不符,故答案为F。
12.句意:艾米总是跟着音乐唱歌。根据文中“Sometimes she sings with the music.”可知艾米有时跟着音乐唱歌。题干与原文不符,故答案为F。
13.句意:蒂姆和鲍勃在一棵树下下棋。根据文中“Tim and Bob play chess under a tree.”可知蒂姆和鲍勃在一棵树下下棋。题干与原文相符,故答案为T。
14.句意:约翰擅长钓鱼。根据文中“He likes eating fish, so he wants to catch many fish.”可知约翰喜欢吃鱼,所以他想钓到很多鱼。题干与原文不符,故答案为F。
15.句意:孩子们在公园里很开心。根据文中“All the children have a good time.”可知孩子们在公园里很开心。题干与原文相符,故答案为T。
16.F 17.T 18.T 19.F 20.F
【导语】本文介绍了两个独立故事:吴迪为奶奶购买乌龙茶和Elaine为好友Jane选购巧克力生日礼物。
16.句意:吴迪的爷爷只喜欢乌龙茶。根据“Wu Di’s grandma doesn’t like green tea or black tea. She only likes Wulong tea.”可知是吴迪的奶奶只喜欢乌龙茶,故答案为F。
17.句意:吴迪在北京的一家好茶店买了两盒茶。根据“Wu Di wants to buy some good tea for her, so he goes to a nice teashop in Beijing. ”以及“It is very nice, so he buys two boxes for his grandma. ”可知吴迪在北京的一家好茶店买了两盒茶,故答案为T。
18.句意:Elaine对店里兔子、奶牛、大象甚至母鸡造型的巧克力很感兴趣。根据“Elaine is very interested in looking at the chocolate rabbits, cows, elephants, horses and even hens.”可知Elaine对店里兔子、奶牛、大象、马甚至母鸡造型的巧克力很感兴趣,故答案为T。
19.句意:Elaine买了两匹马和两头牛作为给Jane的生日礼物。根据“She buys two chocolate horses and two chocolate cows as a birthday gift for Jane.”可知Elaine买了两匹巧克力马和两头巧克力牛作为给Jane的生日礼物,故答案为F。
20.句意:今天是星期四。三天后我们要对Elaine说“生日快乐”。根据“Next Sunday is Jane’s birthday.”可知下周日才是Jane的生日,今天是星期四,三天后是本周的星期日,不是下周,故答案为F。
21.F 22.T 23.T 24.F 25.T
【导语】本文主要介绍解决对学校项目没有达成一致的问题。
21.句意:迈克和约翰对他们的学校项目达成一致。根据“They didn’t agree on their school project.”可知没有达成一致,故答案为F。
22.句意:迈克起初感到伤心。根据“Mike felt sad, and John was worried.”可知迈克感觉伤心,故答案为T。
23.句意:陈杰建议两个活动一起做。根据“Chen Jie had an idea: “Why not do both I can help!””可知陈杰建议两个活动一起做。故答案为T。
24.句意:他们在上午去儿童中心。根据“Then, they went to the children’s centre in the afternoon.”可知是下午去,故答案为F。
25.句意:合作可以解决问题。根据“Working together often makes problems easier!”可知合作可以解决问题,故答案为T。
26.T 27.F 28.T 29.F 30.F
【导语】本文主要介绍了马克一家。
26.句意:马克家有五口人。根据文中“My grandparents are teachers. Grandma is a Chinese teacher. She is kind but sometimes she is strict, too. Grandpa is a P. E teacher. he likes to make jokes. He is very funny. My mother is a doctor. She is hard-working, she hopes everyone is healthy. My father is a driver, and he often helps people. I am a pupil.”可知马克家有五口人。题干与原文相符,故答案为T。
27.句意:马克的妈妈很乐于助人。根据文中“My mother is a doctor. She is hard-working, she hopes everyone is healthy.”可知马克的妈妈工作很努力。题干与原文不符,故答案为F。
28.句意:马克的(外)祖母很善良。根据文中“She is kind but sometimes she is strict, too.”可知马克的(外)祖母很善良。题干与原文相符,故答案为T。
29.句意:马克是一个害羞的男孩。根据文中“I am a pupil. I am polite.”可知马克是一个有礼貌的男孩。题干与原文不符,故答案为F。
30.句意:马克的(外)祖母是一位音乐老师。根据文中“Grandma is a Chinese teacher.”可知马克的(外)祖母是一位语文老师。题干与原文不符,故答案为F。
31.F 32.T 33.T 34.F 35.T
【导语】本文主要介绍肯和海伦以及丹尼的个人信息和喜好等。
31.句意:肯有小眼睛和大鼻子。根据“I’ve got two big eyes and a small nose.”可知是大眼睛小鼻子,故答案为F。
32.句意:肯喜欢鱼和西红柿。根据“I like fish and tomatoes very much.”可知是喜欢鱼和西红柿,故答案为T。
33.句意:海伦不喜欢牛肉。根据“She doesn’t like beef.”可知海伦不喜欢牛肉,故答案为T。
34.句意:丹尼很不喜欢老虎和长颈鹿。根据“He likes tigers and giraffes.”可知丹尼喜欢老虎和长颈鹿,故答案为F。
35.句意:海伦和丹尼喜欢葡萄。根据“She also like noodles and grapes.”和“And he also like grapes and cupcakes very much.”可知二人都喜欢葡萄,故答案为T。
36.F 37.T 38.F 39.F 40.T
【导语】本文主要介绍了雷军一家的个人信息、外貌、饮食喜好和运动情况。
36.句意:雷军的爸爸喜欢足球和米饭。根据文中“My father is tall. He likes rice. And he likes basketball.”可知雷军的爸爸喜欢篮球和米饭,句子与原文不符,故答案为F。
37.句意:雷军的妈妈喜欢游泳和橙子。根据文中“She likes oranges and swimming.”可知雷军的妈妈喜欢游泳和橙子,句子与原文相符,故答案为T。
38.句意:雷强喜欢跳绳。根据文中“Lei Qiang is my brother. He is two years old. He likes milk very much.”可知雷强只有两岁,文中并没有提及他喜欢什么运动,句子与原文不符,故答案为F。
39.句意:雷珊是一个男孩。根据文中“Lei Shan is my sister.”可知雷珊是个女孩,句子与原文不符,故答案为F。
40.句意:雷军喜欢鱼肉和足球。根据文中“I like fish and meat very much. My favourite sport is football.”可知雷军喜欢鱼肉和足球,句子与原文相符,故答案为T。
41.F 42.T 43.T 44.F 45.T
【导语】本文介绍了白雪公主和七个小矮人的相关情况。
41.句意:白雪公主身材矮小但很强壮。根据 “Snow White is a beautiful girl. She’s tall and thin.”,可知白雪公主是又高又瘦的,题干与原文不符,故答案为 F。
42.句意:白雪公主有七个好朋友。根据 “She has seven good friends.”,可知题干与原文相符,故答案为 T。
43.句意:七顶帽子有七种颜色。根据 “The seven hats have seven colours.”,可知题干与原文相符,故答案为 T。
44.句意:这七个朋友不友好。根据 “They are friendly too.”,可知七个朋友是友好的,题干与原文不符,故答案为 F。
45.句意:白雪公主和她的朋友们互相帮助,并且她们很快乐。根据 “Snow White and her friends help each other and they’re happy.”,可知题干与短文相符,故答案为 T。
46.T 47.F 48.F 49.T 50.T
【导语】本文主要介绍汤姆的个人信息和性格等。
46.句意:汤姆是露西的新同学。根据“I have a new classmate. His name is Tom.”可知汤姆是露西的新同学,故答案为T。
47.句意:汤姆来自加拿大。根据“He is from America.”可知汤姆来自美国,故答案为F。
48.句意:汤姆是矮的。根据“Tom is a tall boy.”可知汤姆是高的,故答案为F。
49.句意:汤姆是有趣的和勤劳的。根据“He is very funny. He often tells us interesting stories in class. He is also hard-working.”可知汤姆是有趣的和勤劳的,故答案为T。
50.句意:汤姆是有礼貌的。根据“Tom is polite too.”可知汤姆是有礼貌的,故答案为T。
51.T 52.F 53.F 54.T 55.F
【导语】本文是关于玛丽每天的工作作息。
51.句意:玛丽在医院工作。根据原文“I am a doctor. I go to the hospital by car at 8:00 in the evening.”可知玛丽是一名医生。她晚上8:00开车去医院上班。所以题干叙述正确,故答案为T。
52.句意:她早上8:00去上班。根据原文“I go to the hospital by car at 8:00 in the evening.”可知玛丽晚上8:00开车去医院上班。不是早上,所以题干叙述错误,故答案为F。
53.句意:她早上7:00起床。根据原文“I get up at 1:30 in the afternoon.”可知玛丽在下午1:30起床。所以题干叙述错误,故答案为F。
54.句意:下午,她经常看电视并读一些书。根据原文“Usually I eat lunch at 2:00 p.m. and read some books at about 2:30 p.m.. I like to watch TV from 4:00 p.m. to 5:00 p.m..”可知通常玛丽在下午2:00吃午饭并在2:30读一些书。玛丽喜欢从下午4:00到5:00看电视。所以下午她经常看电视并读一些书,所以题干叙述正确,故答案为T。
55.句意:在周末,她通常跟朋友去购物。根据原文“On the weekend, I usually play ping-pong with my family.”可知在周末,玛丽通常跟家人去打乒乓球。所以题干叙述错误,故答案为F。
56.T 57.T 58.F 59.F 60.F
【导语】本文是关于杰西家人照片的介绍。
56.句意:杰西是一名学生。根据原文“I’m a pupil.”可知杰西是一名学生。所以题干叙述正确,故答案为T。
57.句意:杰西家里有四口人。根据原文可知杰西的家里有爸爸,妈妈,弟弟和杰西,共四人。所以题干叙述正确,故答案为T。
58.句意:杰西的爸爸是一名老师。根据原文“He is a policeman.”可知杰西的爸爸是一名警察。所以题干叙述错误,故答案为F。
59.句意:杰西的妈妈八点去上班。根据原文“She goes to work at half past six every morning.”可知杰西的妈妈每天早晨六点半去上班。所以题干叙述错误,故答案为F。
60.句意:我们早上七点做我们的家庭作业。根据原文“After school, we do our homework at seven o’clock in the evening.”可知放学后,杰西和弟弟在晚上七点做家庭作业。所以题干叙述错误,故答案为F。
61.T 62.T 63.T 64.F 65.F
【导语】本文讲述了山姆介绍自己的大家庭。
61.句意:山姆12岁。根据“I’m twelve years old. ”可知山姆12岁了。题干和原文相符,故答案为T。
62.句意:山姆的爸爸开车上班。根据“He drives to work.”可知他的爸爸开车上班。题干和原文相符,故答案为T。
63.句意:山姆的爷爷是个农民。根据“My grandfather is a farmer. ”可知题干描述正确,故答案为T。
64.句意:山姆的父母有两个孩子。根据 “I have no brothers or sisters. ”可知山姆没有兄弟姐妹。题干和原文不符,故答案为F。
65.句意:山姆喜欢和他的堂弟打乒乓球。根据“I like to play basketball with him.”可知山姆喜欢和堂弟打篮球。题干和原文不符,故答案为F。
66.F 67.T 68.T 69.F 70.F
【导语】本文讲述了凯特的个人情况和他的爸爸,妈妈的外貌特征和职业。
66.句意:我是凯特。我来自俄罗斯。现在我在中国。根据“Hello, everyone! I’m Kate. I’m from France. Now I’m in China with my father and mother.”可知她来自法国。故答案为F。
67.句意:凯特在五年级二班。根据“I’m in Class Two, Grade Five. ”可知题干描述正确,故答案为T。
68.句意:老师和学生对凯特都很友好。根据“The teachers there are very friendly to me. The students there are friendly too. ”可知题干描述正确,故答案为T。
69.句意:凯特的父亲是一位英俊的老师。根据“He’s handsome. He is a doctor.”可知他是医生。故答案为F。
70.句意:凯特的妈妈有一双蓝色的大眼睛和一头短发。根据“She has long hair and big blue eyes.”可知她有长头发和蓝色的大眼睛。故答案为F。
71.T 72.F 73.T 74.F 75.F
【导语】本文主要讲述了张先生的职业和周末活动。
71.句意:张先生在一家医院工作。根据原文“He works in a hospital in Shanghai.”可知句子符合原文,故答案为T。
72.句意:张先生通常乘公共汽车去上班。根据原文“He usually goes to work by car.”可知他总是开车上班,句子不符合原文,故答案为F。
73.句意:张先生星期天不上班。根据原文“He works from Monday to Saturday.”可知句子符合原文,故答案为T。
74.句意:张先生喜欢和他的朋友们一起踢足球。根据原文“He usually plays basketball with his friends after work.”可知张先生和朋友一起打篮球,句子不符合原文,故答案为F。
75.句意:张先生通常在星期天去看电影。根据原文“He usually goes to the park with his family on Sundays. ”可知他周天和家人去公园,句子不符合原文,故答案为F。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)