/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优人教精通版(三起)专题15 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,根据内容,从所给的三个备选项中,选出最佳选项。
My name is Tom. I’m a boy. I’m from the UK. Now I live (居住) in Shanghai. My favourite day is Tuesday. Because we have PE and Chinese on Tuesdays. I like Chinese very much. Miss Li is my Chinese teacher. She is kind and funny. My favourite food is vegetable salad. It’s healthy and delicious. David is my new friend. He is clever and hard-working. He is funny, too. His favourite class is English. On Sundays I often do homework and play ping-pong with David.
1.Where does Tom live now ( )
A.The UK. B.The USA. C.China.
2.On Tuesdays, Tom has ______. ( )
A.PE B.Chinese C.PE and Chinese
3.What’s Tom’s favourite food ( )
A.Fruit salad. B.Vegetable salad. C.Sandwich.
4.What’s Miss Li like ( )
A.Kind and funny. B.Clever and hard-working. C.Kind and polite.
5.Tom and David often play ping-pong on ______. ( )
A.Saturdays B.Sundays C.sunny days
根据阅读材料,选择正确的答案。
Nov. 16th
I have a good friend. His name is Jack. We are in the same school, but we are in different classes. We both like playing football. We are both in the football club. We often play football after school. At school, I like English. I think it is easy. But Jack doesn’t like it. His favourite subject is science. He thinks it is interesting. We both like music. I like playing the piano and Jack likes playing the violin. We always go to school and go home together. We sometimes talk on the computer in the evening. We like each other.
6.Jack and I are in different ______. ( )
A.classes B.clubs C.schools
7.Jack and I often play ______ together after school. ( )
A.basketball B.football C.volleyball
8.Jack’s favourite subject is ______. ( )
A.English B.music C.science
9.Jack and I always ______. ( )
A.go to school together B.play football C.play sports
10.Jack and I ______ talk on the computer. ( )
A.often B.sometimes C.usually
阅读短文,选择正确的答案。
I am Sarah. I have three good friends. They are Amy, John and Tom. Amy likes winter, because her birthday is in January. She likes music. She is listening to music now. John’s birthday is on June 1st. It’s Children’s Day. He likes sports. Look! He is playing basketball. Tom’s birthday is in October. He likes autumn. Because he can pick apples in autumn. Is he picking apples now No, he is eating an apple. I like spring because spring is very beautiful. What am I doing I am reading a book.
11.Sarah has _________ good friends. ( )
A.two B.three C.four
12.Why does Amy like winter ( )
A.Because she can play in the snow.
B.Because she likes winter vacation.
C.Because her birthday is in winter.
13.Is John’s birthday on Children’s Day ( )
A.Yes, it is. B.No, he isn’t. C.No, it isn’t.
14.Is Tom picking apples now ( )
A.Yes, he is. B.No, he isn’t. C.Yes, she is.
15.What is Sarah doing ( )
A.She is reading a book. B.She is eating an apple. C.She is listening to music.
马克分享了加拿大好友因纽特人Meeka的一天。请阅读他的分享,根据短文内容选择正确的答案。
It’s December in Canada. Meeka and her family live in a snow house. It’s snowy and cold outside. Meeka is eating fish for breakfast now. After breakfast, she will go out for a walk. Look! Meeka’s father and brother are over there. What are they doing now Wow! They are making a snowman! Today, Meeka is very happy. Why Because her mother will buy (买) her a birthday cake.
16.It’s ______ in Canada now. ( )
A.summer B.autumn C.winter
17.The weather is ______ now. ( )
A.snowy and cold B.snowy and cool C.windy and cold
18.What is Meeka doing now ( )
A.Getting up. B.Eating fish. C.Making breakfast.
19.What are Meeka’s father and brother doing ( )
A.Cleaning the room. B.Playing in the snow. C.Making a snowman.
20.What will Meeka do this evening ( )
A.Find her mother. B.Have a birthday party. C.Play outside.
阅读短文,选择正确的答案。
It’s a sunny day. Zhang Peng and his friends are at the zoo. Lily is looking at an elephant. It’s drinking. Chen Jie is looking at a monkey. It’s climbing. Mike is looking at the birds. They are flying. Zhang Peng is looking at a tiger. It’s sleeping. Zhang Peng likes tigers best. Wu Binbin’s favourite animal is rabbit. Look, The rabbits are eating carrots. There is a lake at the zoo. It’s very beautiful. They are having a good time!
21.What’s the elephant doing ( )
A.It’s jumping. B.It’s eating. C.It’s drinking.
22.Mike is looking at ______. ( )
A.a monkey B.the birds C.a panda
23.Does Wu Binbin like rabbits ( )
A.Yes, he is. B.No, he doesn’t. C.Yes, he dose.
24.There is a ______ at the zoo. ( )
A.river B.lake C.car
25.Zhang Peng and his ______ friends are at the zoo. ( )
A.three B.five C.four
阅读理解。
I have two new friends. They’re Lily and Kate. In the morning, Lily gets up at six o’clock. After breakfast, she goes to school by bus. Because her home is far from the school. Kate usually gets up at half past six. She has breakfast at seven o’clock. Her home is not far from the school. So she usually goes to school on foot. But she goes to school by car today.
26.How many new friends does the writer (作者) have ( )
A.Three. B.Two. C.One.
27.When does Lily get up ( )
A.At half past six. B.At half past seven. C.At six o’clock.
28.Does Kate usually go to school by bus ( )
A.Yes, she does. B.No, she doesn’t. C.No, she isn’t.
29.When does Kate usually have breakfast ( )
A.At seven o’clock. B.At half past seven. C.At six o’clock.
30.How does Kate go to school today ( )
A.By car. B.On foot. C.By bus.
阅读短文,选择正确的答案。
Hello! My name is Dicky. I’m a student in Grade 5. I go to school from Monday to Friday. We have Chinese and maths everyday. My favourite class is PE. I love sports very much. I often play football after class with my friends. Sometimes I read books in the school library. On the weekend I usually cook for my family. For breakfast, we have some bread and juice. I cook fish, rice or noodles for lunch. I really love apples, because “An apple a day keeps the doctor away”. I often have soup, meat and vegetables for dinner. I like vegetables because they are fresh and tasty. They are good for me. Look at me! How tall and strong I am now!
31.Dicky isn’t a ______. ( )
A.teacher B.student
32.Dicky goes to school on ______. ( )
A.weekdays B.weekends
33.The apples are ______. ( )
A.healthy B.salty
34.Dicky is ______. ( )
A.short but strong B.strong and tall
35.The vegetables are ______ for me. ( )
A.not good B.good
根据短文内容,选择正确答案。
I have a friend. She is Alice. She is ten years old. She has long hair. She is tall and thin. She is a happy primary school student. She likes eating hamburgers, hot dogs and ice creams. She eats them every day. She doesn’t like vegetables or fruit. She goes to school by car from Monday to Friday. She likes Chinese and English. But she doesn’t like PE. She never plays sports. On Saturdays and Sundays, she often stays at home. She does her homework in the morning. She reads storybooks in the afternoon. She’s good at writing. She likes to read and write at the bedroom all day. I don’t think she is healthy or strong. I hope she can have healthy food and do more exercise.
36.What does Alice look like ( )
A.She is strong and healthy.
B.She is not fat and her hair is long.
C.She is a student.
37.Does Alice like eating healthy food ( )
A.Yes, she does. B.No, she doesn’t. C.No, she can’t.
38.How does Alice come to school on weekdays ( )
A.By bus. B.By car. C.She walks to school.
39.Where does Alice often stay at the weekend ( )
A.She often stays at home.
B.She often stays at the park.
C.She often stays at the library.
40.Which one is NOT true according to the story ( )
A.Alice likes doing exercise.
B.Alice likes reading and writing very much.
C.Alice doesn’t like eating tomatoes or apples.
阅读短文,选择正确的选项。
Hi! My name is Lucy. I’m ten years old. I live in Canada. I have a big family. My mother is a doctor. She goes to work by bus. My father is an English teacher. He goes to work by car. My grandfather is a teacher, too. I have an aunt, an uncle and a cousin. Mary is my mother’s sister. She has short hair and blue eyes. Joe is my uncle. He is tall. John is their child.
41.Where does Lucy live ( )
A.She lives in China. B.She lives in Canada. C.She lives in the U.K.
42.What does Lucy’s father do ( )
A.He is a doctor. B.He is a farmer. C.He is an English teacher.
43.How does Lucy’s father go to work ( )
A.By car. B.By bus. C.By bike.
44.What does Mary look like ( )
A.She has black eyes. B.She has short hair. C.She is thin.
45.Who is John ( )
A.Lucy’s uncle. B.Lucy’s sister. C.Lucy’s cousin.
My name is Lily. I’m a girl. My favourite day is Wednesday, because we have PE and Chinese on Wednesdays. I like Chinese very much. Miss Wang is my Chinese teacher. She is kind and funny. My favourite food is salad. It’s healthy and delicious. On Saturdays, I often do homework and play ping-pong. Sometimes I visit my grandparents on the weekend. My grandparents’ house is in the village. It’s small but very nice. In front of the house there is a river. There is a bridge over the river. Behind the house there are some pear trees and orange trees. I can eat pears and oranges. They are fresh and sweet.
46.Lily’s favourite day is _______. ( )
A.Monday B.Wednesday C.Sunday
47.Lily likes salad best. It’s _______. ( )
A.sweet B.fresh C.delicious
48.What does Lily often do on Saturdays ( )
A.Do homework and play football.
B.Visit her grandparents.
C.Do homework and play ping-pong.
49.There is a river _______ Lily’s grandparents’ house. ( )
A.behind B.in front of C.between
50.—What’s Lily’s Chinese teacher like ( )
—She is _______.
A.kind and friendly B.kind and funny C.friendly and funny
My name is Alen. I have a big family. They’re my grandparents, my father, my mother and me. I’m a nine-year-old boy now. I’m a student. I go to school with my father every day. I like swimming best. It is good for us. My father is a teacher. He teaches English. He can speak English well. He doesn’t teach me at school but sometimes he teaches me English at home.
My mother is tall and thin. She is very beautiful. She is a doctor. She is a kind woman. She helps sick people. It usually takes my mother forty minutes to go to the hospital.
51.How many people are there in Alen’s family ( )
A.Four. B.Five. C.Six.
52.What does Alen’s father do ( )
A.He is a PE teacher. B.He is an English teacher. C.He is a Chinese teacher.
53.What do we know about Alen’s mother ( )
A.She is a nurse. B.She is kind. C.She drives a car to work.
54.Alen’s mother leaves(离开) home at 7:00. When can she get to the hospital ( )
A.7:20. B.7:30. C.7:40.
55.Alen may write something about next. ( )
A.His hobbies. B.His animal friend. C.His grandparents.
阅读短文,选择最佳答案。
All kids have dreams. Some want to be doctors. Some want to be teachers. And this 9-year-old boy wants to protect (保护) the earth. The boy’s name is Jack. He lives in the USA (美国). This month, he writes a letter to NASA (美国国家航空航天局) . He wants to be a planetary protection officer (星球护卫官) for NASA.
Here are some funny parts of his letter.
... I will be fit for the job (胜任工作). I am clever. And I watch a lot of space movies. I can play video games very well. I am young. So I can learn to think like an alien (外星人). ...
Soon, Jack gets a letter from NASA!
Dear Jack, You want to be a NASA planetary protection officer. That’s great! The job is really cool and is very important (重要的). It protects Earth from small microbes (微生物). It also needs to protect other planets (星球). We are always looking for scientists (科学家) and engineers (工程师) to help us. So we hope you will study hard and do well in school. We hope to see you at NASA in the future.
56.Where does Jack live ( )
A.In Britain. B.In China. C.In the USA.
57.What does Jack want to be in the future ( )
A.An alien. B.A pilot. C.A planetary protection officer.
58.What is Jack good at ( )
A.Playing video games. B.Watching TV. C.Studying.
59.How is this job ( )
A.It’s important. B.It’s cool. C.Both A and B.
60.What does a planetary protection officer (星球护卫官) do ( )
A.Watch space movies. B.Write letters.
C.Protect Earth from small microbes and also protect other planets.
阅读短文,选择正确的答案。
Babysitter (临时照顾幼儿者) Wanted
Do you like children Do you have free (空闲的) time in the afternoon Do you want to be a babysitter Now we need a babysitter for our little child. His name is Jack. He is five years old. From Monday to Friday, you need to work from 3 o’ clock to 6 o’ clock in the afternoon. Sometimes (有时) you have to work at the weekend. We’ll pay (支付) you $10 an hour.
You need to work at our house. When you come, you will watch our baby, read to him and play with him. We live on Fourth Road, near Huaxing Supermarket. Please call Mr Wang at 0536128.
61.On Thursday, the babysitter will _________. ( )
A.not work B.get $10 C.work for three hours
62.The babysitter will get _________ on Wednesday. ( )
A.$30 B.$10 C.$60
63.The babysitter must(必须) _________. ( )
A.drive a car to work B.work in the afternoon C.work at the weekend
64.The babysitter will _________. ( )
A.cook food for Jack B.work at Mr Wang’s house C.teach Jack English
65.The best babysitter for the job _________. ( )
A.has to work at the weekend
B.can cook the food well
C.likes playing with the children
阅读短文,选择正确的选项。
I am Amy. I am a cleaner(清洁工). I get up at 3 o’clock in the morning. I go to work early every day. I start(开始) to work at 3:30. I have my breakfast at 8:30. Then, I work again(再次工作). I come back home at 4 o’clock in the afternoon. Then I cook for my family. Sometimes I watch TV and listen to some music in the evening. My life(生活) is busy(忙碌的), but I like it very much.
66.Amy is a _______. ( )
A.teacher B.policewoman C.cleaner
67.Amy gets up at _______. ( )
A.five o’clock in the morning B.three o’clock in the morning C.three o’clock in the afternoon
68.After four o’clock in the afternoon, Amy _______. ( )
A.cooks for her family B.sings songs C.goes to the park
69.Amy _______ watches TV and listens to some music in the evening. ( )
A.always B.sometimes C.often
70.Which sentence(句子) is wrong(错误的) ( )
A.Amy is very busy(忙碌) every day. B.Amy has a happy life(生活). C.Amy doesn’t like her life.
根据短文内容,选出合适的答案
I’m Li Ming. I’m a tall boy. I like Friday. We have PE on Fridays. My father is a doctor, He’s busy every day. He often goes to work on Saturdays. But on Sundays he doesn’t go to work. He often plays basketball with his friends. My mother is an art teacher. She likes drawing and cooking. She has a cooking class on Saturday afternoon. Li Jie is my brother. He’s a PE teacher. He likes sports. After school, he often teaches the boys to play football.
71.Li Ming has _________ on Fridays. ( )
A.art B.PE C.tea
72.Li Ming’s father often _________ on Sundays. ( )
A.does housework B.goes to work C.plays basketball
73.Li Ming’s mother _________ on Saturday afternoon. ( )
A.draws pictures B.has a cooking class C.play sports
74.Li Ming’s _________ is a PE teacher. ( )
A.brother B.cousin C.father
75.Li Jie often _________ after school. ( )
A.plays football B.teaches art C.watches TV
阅读短文内容,选择最佳答案。
Carl is a 12-year-old boy. He lives in a small town in Syria (叙利亚). Carl lost his home because of war (战争). Now he lives in a camp with his family.
Carl is short but strong. He is good at sports. He can play football very well. Carl’s father is his football coach (教练). He is strict (严格的) with Carl. He always says, “No pleasure without pain. ”So Carl practices and practices. He hopes he will be a famous football star like his idol Cristiano Ronaldo (C罗).
Today is November 10th. Carl will have his thirteenth birthday next Friday. He has many wishes (愿望) for his birthday. He wishes he would have a new football. He wishes he would be a good football player. He wishes his family would have a new house. But his greatest wish is that the war in his country would end soon.
76.Where does Carl live now ( )
A.In a house. B.In a camp. C.In a hotel.
77.Who teaches Carl to play football ( )
A.His father. B.His mother. C.His PE teacher.
78.When is Carl’s birthday ( )
A.It’s in October. B.It’s in November. C.It’s in December.
79.The passage (文章) doesn’t tell us about______. ( )
A.Carl’s hobbies B.Carl’s wishes C.Carl’s friends
80.The underlined sentence (划线句子) means ______. ( )
A.活到老,学到老 B.没有苦就没有乐 C.患难见真情
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.C 2.C 3.B 4.A 5.B
【导语】本文介绍了汤姆和他的朋友大卫。
1.句意:汤姆现在住在哪里?A英国。B美国。C中国。根据“Now I live (居住) in Shanghai.”,可知汤姆现在住在中国,故选C。
2.句意:在星期二,汤姆有______。A体育,B语文,C体育和语文,根据“My favourite day is Tuesday. Because we have PE and Chinese on Tuesdays.”,可知有体育和语文课,故选C。
3.句意:汤姆最喜欢的食物是什么?A水果沙拉。B蔬菜沙拉。C三明治。根据“My favourite food is vegetable salad.”,可知是蔬菜沙拉,故选B。
4.句意:李老师什么样?A友善且有趣。B聪明且勤奋。C友善且有礼貌。根据“Miss Li is my Chinese teacher. She is kind and funny.”,可知友善且有趣,故选A。
5.句意:汤姆和大卫经常在_____打乒乓球。A星期六,B星期天,C晴天,根据“On Sundays I often do homework and play ping-pong with David.”,可知经常在星期天打乒乓球,故选B。
6.A 7.B 8.C 9.A 10.B
【导语】本文主要介绍了作者和朋友杰克的信息。
6.句意:杰克和我在不同的____。A班级,B俱乐部,C学校。根据文中“We are in the same school, but we are in different classes.”可知杰克和作者在不同的班级。故选A。
7.句意:杰克和我放学后经常一起踢____。A篮球,B足球,C排球。根据文中“We often play football after school.”可知杰克和我放学后经常一起踢足球。故选B。
8.句意:杰克最喜欢的学科是____。A英语,B音乐,C科学。根据文中“His favourite subject is science.”可知杰克最喜欢的学科是科学。故选C。
9.句意:杰克和我总是____。A一起去上学,B踢足球,C做运动。根据文中“We always go to school and go home together.”可知杰克和我总是一起去上学。故选A。
10.句意:杰克和我____在电脑上聊天。A经常,B有时,C通常。根据文中“We sometimes talk on the computer in the evening.”可知杰克和作者有时在电脑上聊天。故选B。
11.B 12.C 13.A 14.B 15.A
【导语】本文介绍了萨拉和萨拉的朋友。
11.句意:萨拉有_____个好朋友。A二,B三,C四,根据“I am Sarah. I have three good friends.”,可知有三个好朋友,故选B。
12.句意:艾米为什么喜欢冬天?A因为她能在雪里玩。B因为她喜欢寒假。C因为她的生日在冬天。根据“Amy likes winter, because her birthday is in January.”,可知因为生日在冬天,故选C。
13.句意:约翰的生日在儿童节吗?根据“John’s birthday is on June 1st. It’s Children’s Day.”,可知约翰的生日在儿童节,答语为肯定回答,故选A。
14.句意:汤姆现在正在摘苹果吗?根据“Tom’s birthday is in October. He likes autumn. Because he can pick apples in autumn. Is he picking apples now No, he is eating an apple.”,可知汤姆现在正在吃苹果,答语为否定回答,故选B。
15.句意:萨拉正在做什么?A她正在看书。B她正在吃一个苹果。C她正在听音乐。根据“What am I doing I am reading a book.”,可知正在看书,故选A。
16.C 17.A 18.B 19.C 20.B
【导语】本文讲了马克的好友因纽特人米卡的一天。
16.句意:加拿大现在是_______。A夏天,B秋天,C冬天,根据“It’s December in Canada. Meeka and her family live in a snow house. It’s snowy and cold outside.”,可知是冬天,故选C。
17.句意:天气现在_______。A有雪且寒冷,B有雪且凉爽,C有风且寒冷,根据“It’s snowy and cold outside.”,可知有雪且寒冷,故选A。
18.句意:米卡现在正在做什么?A起床。B吃鱼。C做早饭。根据“Meeka is eating fish for breakfast now.”,可知正在吃鱼,故选B。
19.句意:米卡的爸爸和弟弟正在做什么?A打扫房间。B在雪里玩。C堆雪人。根据“Meeka’s father and brother are over there. What are they doing now Wow! They are making a snowman!”,可知正在堆雪人,故选C。
20.句意:米卡今晚会做什么?A找她妈妈。B举办生日聚会。C在外面玩。根据“Today, Meeka is very happy. Why Because her mother will buy (买) her a birthday cake.”,可知推断会庆祝生日,故选B。
21.C 22.B 23.C 24.B 25.C
【导语】本文主要介绍了张鹏和他的朋友们在动物园的所见。
21.句意:大象在做什么?A它在跳跃。B它正在吃东西。C它在喝水。根据文中“Lily is looking at an elephant. It’s drinking.”可知大象正在喝水。故选C。
22.句意:迈克正在看____。A一只猴子,B鸟儿们,C一只熊猫。根据文中“Mike is looking at the birds.”可知迈克正在看鸟儿们。故选B。
23.句意:吴彬彬喜欢兔子吗?A是的,他是。B不,他不喜欢。C是的,他喜欢。根据文中“Wu Binbin’s favourite animal is rabbit.”可知吴彬彬喜欢兔子。故选C。
24.句意:在动物园里有一个____。A小河,B湖,C车。根据文中“There is a lake at the zoo.”可知在动物园里有一个湖。故选B。
25.句意:张鹏和他的____个朋友在动物园。A三,B五,C四。根据文中“Lily is looking at an elephant. It’s drinking. Chen Jie is looking at a monkey. It’s climbing. Mike is looking at the birds.”和“Wu Binbin’s favourite animal is rabbit.”可知张鹏和他的四个朋友在动物园。故选C。
26.B 27.C 28.B 29.A 30.A
【导语】本文介绍了作者的两个新朋友。
26.句意:作者有几个新朋友?A三个。B两个。C一个。根据“I have two new friends.”,可知作者有两个新朋友,故选B,
27.句意:莉莉什么时候起床?A在六点半。B在七点半。C在六点。根据“Lily gets up at six o’clock.”,可知莉莉六点起床,故选C。
28.句意:凯特通常坐公共汽车去上学吗?根据“So she usually goes to school on foot.”,可知凯特通常步行上学,答语为否定回答,故选B。
29.句意:凯特通常几点吃早饭?A七点。B七点半。C六点。根据“She has breakfast at seven o’clock.”,可知凯特通常七点吃早饭,故选A。
30.句意:凯特今天怎么去上学?A坐汽车。B步行。C坐公共汽车。根据“But she goes to school by car today.”,可知凯特今天坐汽车去上学,故选A。
31.A 32.A 33.A 34.B 35.B
【导语】本文主要介绍了迪基的情况。
31.句意:迪基不是一位____。A老师,B学生。根据文中“I’m a student in Grade 5.”可知迪基不是一位老师。故选A。
32.句意:迪基在____去上学。A工作日,B周末。根据文中“I go to school from Monday to Friday.”可知迪基在工作日去上学。故选A。
33.句意:苹果是____。A健康的,B咸的。根据文中“I really love apples, because “An apple a day keeps the doctor away”.”可知苹果是健康的。故选A。
34.句意:迪基是____。A矮但强壮,B强壮又高大。根据文中“How tall and strong I am now!”可知迪基是强壮又高大。故选B。
35.句意:这些蔬菜对我来说是______。A不好,B好的。根据文中“I like vegetables because they are fresh and tasty. They are good for me.”可知蔬菜是对迪基有好处的。故选B。
36.B 37.B 38.B 39.A 40.A
【导语】本文主要介绍了作者的朋友爱丽丝的年龄、外貌、饮食、上学方式、喜欢和不喜欢的学科、周末活动等。
36.句意:爱丽丝长得什么模样?A.她很壮很健康。B.她不胖而且头发很长。C.她是一个学生。根据“She has long hair. She is tall and thin.”可知她留着长发身材很高很瘦。故选B。
37.句意:爱丽丝喜欢吃健康的食物吗?A.是的,她吃。B.不,她不吃。C.不,她不能。根据“She likes eating hamburgers, hot dogs and ice creams. She eats them every day. She doesn’t like vegetables or fruit.”可知爱丽丝喜欢吃汉堡,热狗冰激凌这些不健康的食品,不喜欢吃蔬菜水果。故选B。
38.句意:爱丽丝上学期间怎么去学校?A.乘公交车。B.坐小轿车。C.她步行去学校。根据“She goes to school by car from Monday to Friday”可知爱丽丝坐小轿车去上学。故选B。
39.句意:周末爱丽丝经常待在哪里?A.她经常待在家。B.她经常待在公园。C.她经常待在图书馆。根据“On Saturdays and Sundays, she often stays at home”可知周末爱丽丝周末经常待在家里。故选A。
40.句意:根据这个故事可知哪一个选项是不正确的?A.爱丽丝喜欢运动。B.爱丽丝非常喜欢阅读和写作。C.爱丽丝不喜欢吃西红柿或苹果。根据“But she doesn’t like PE. She never plays sports”可知爱丽丝不喜欢运动。故选A。
41.B 42.C 43.A 44.B 45.C
【导语】本文主要介绍了露西的大家庭及他们的职业等情况。
41.句意:露西住在哪里?A她住在中国。B她住在加拿大。C她住在英国。根据文中“I live in Canada.”可知她住在加拿大。故选B。
42.句意:露西的父亲做什么工作?A他是一名医生。B他是一位农民。C他是一位英语老师。根据文中“My father is an English teacher.”可知她的父亲是一位英语老师。故选C。
43.句意:露西的父亲怎样去工作?A开车。B乘公共汽车。C骑自行车车。根据文中“ He goes to work by car.”可知他开车去工作。故选A。
44.句意:玛丽看长什么样?A她有黑色的眼睛。B她有短发。C她是瘦的。根据文中“She has short hair and blue eyes.”可知她有短发和蓝色的眼睛。故选B。
45.句意:谁是约翰?A露西的叔叔(伯父)。B露西的姐姐(妹妹)。C露西的(堂)表兄妹。根据文中“John is their child.”可知约翰是他们的孩子,所以约翰就是露西的(堂)表兄。故选C。
46.B 47.C 48.C 49.B 50.B
【导语】本文讲述了莉莉最喜欢哪一天,她的语文老师,她最喜欢的食物以及她的周末活动。
46.句意:莉莉最喜欢一天是______。A星期一,B星期三,C星期日,根据“My favourite day is Wednesday, because we have PE and Chinese on Wednesdays.”可知是星期三。故选B。
47.句意:莉莉最喜欢莎拉。它很______。A甜的,B新鲜的,C美味的,根据“My favourite food is salad. It’s healthy and delicious. ”可知它健康又美味。故选C。
48.句意:莉莉经常在星期六做什么?A做家庭作业和踢足球。B看望她的祖父母。C做家庭作业和打乒乓球。根据“On Saturdays, I often do homework and play ping-pong.”可知是做家庭作业和打乒乓球。故选C。
49.句意:在莉莉祖父母的房子_____有一条河。A在……后面,B在……前面,C在两者之间,根据“ In front of the house there is a river.”可知是房子的前面。故选B。
50.句意:—莉莉语文老师长什么样?—她很______。A和蔼又友好,B和蔼又有趣,C友好又有趣,根据“She is kind and funny. ”可知她和蔼又有趣。故选B。
51.B 52.B 53.B 54.C 55.C
【导语】本文讲述了艾伦及父母亲的情况。
51.句意:艾伦家有几口人?A四口。B五口。C六口。根据“They’re my grandparents, my father, my mother and me. ”可知共五口人。故选B。
52.句意:艾伦的爸爸是做什么工作的?A他是体育老师。B他是英语老师。C他是语文老师。根据“My father is a teacher. He teaches English. ”可知他是英语老师。故选B。
53.句意:关于艾伦的妈妈我们了解些什么?A她是护士。B她很和蔼。C他开小汽车去上班。根据“She is a kind woman.”可知她很和蔼。故选B。
54.句意:艾伦的妈妈在七点离开家。她什么时候到达医院?根据“ It usually takes my mother forty minutes to go to the hospital.”可知她需要花费四十分钟到达医院。故选C。
55.句意:接下来艾伦可能会写些关于_____。A他的爱好。B他的动物朋友。C他的祖父母。根据短文内容可知介绍了海伦自己,他的父母亲。那么接下来可能会介绍他的祖父母。故选C。
56.C 57.C 58.A 59.C 60.C
【导语】本文介绍了杰克的梦想。
56.句意:杰克住在哪里?A在英国。B在中国。C在美国。根据“He lives in the USA (美国). ”可知他住在美国。故选C。
57.句意:杰克未来想要成为一名什么?A一个外星人。B一个飞行员。C一个星球护卫官。根据“He wants to be a planetary protection officer (星球护卫官) for NASA.”可知他想要成为美国国家航空航天局的一个星球护卫官。故选C。
58.句意:杰克擅长什么?A玩电子游戏。B看电视。C学习。根据“And I watch a lot of space movies. I can play video games very well.”可知杰克看了很多太空电影并且玩电子游戏玩得很好。故选A。
59.句意:这个工作怎么样?A它是重要的。B它是酷的。C重要且酷的。根据“The job is really cool and is very important (重要的).”可知工作是很酷的且很重要的。故选C。
60.句意:星球护卫官做什么?A观看太空电影。B写信。C保护地球免受微小微生物的侵害,同时也要保护其他行星。根据“It protects Earth from small microbes (微生物). It also needs to protect other planets (星球).”可知要保护地球免受微小微生物的侵害,同时也要保护其他行星。故选C。
61.C 62.A 63.B 64.B 65.C
【导语】本文讲了招聘临时照顾幼儿者。
61.句意:在星期四,临时照顾幼儿者会_______。A不工作,B得到10美元,C工作三个小时,根据“From Monday to Friday, you need to work from 3 o’ clock to 6 o’ clock in the afternoon.”,可知会工作三个小时,故选C。
62.句意:临时照顾幼儿者星期三会得到_______。根据“From Monday to Friday, you need to work from 3 o’ clock to 6 o’ clock in the afternoon. Sometimes (有时) you have to work at the weekend. We’ll pay (支付) you $10 an hour.”,可知会得到30美元,故选A。
63.句意:临时照顾幼儿者必须_______。A开车去工作,B下午工作,C在周末工作,根据“From Monday to Friday, you need to work from 3 o’ clock to 6 o’ clock in the afternoon.”,可知必须下午工作,故选B。
64.句意:临时照顾幼儿者会_______。A为杰克做饭,B在王先生家工作,C教杰克英语,根据“You need to work at our house. Please call Mr Wang at 0536128.”,可知会在王先生家工作,故选B。
65.句意:这份工作最好的临时照顾幼儿者________。A必须在周末工作,B能做饭做得和好,C喜欢和孩子玩,根据“When you come, you will watch our baby, read to him and play with him.”,可知是喜欢和孩子玩,故选C。
66.C 67.B 68.A 69.B 70.C
【导语】本文主要讲述了艾米的工作和生活。
66.句意:艾米是一名_____。A老师,B警察,C清洁工,根据句子“I am a cleaner.”,可知艾米是一名清洁工,故选C。
67.句意:艾米在_____起床。A早上五点,B早上三点,C下午三点,根据句子“I get up at 3 o’clock in the morning.”,可知艾米早上三点起床,故选B。
68.句意:下午四点之后,艾米______。A为她的家人做饭,B唱歌,C去公园,根据句子“I come back home at 4 o’clock in the afternoon. Then I cook for my family.”,可知艾米下午四点后为她的家人做饭,故选A。
69.句意:艾米_____在晚上看电视和听音乐。A总是,B有时候,C经常,根据句子“Sometimes I watch TV and listen to some music in the evening.”,可知艾米晚上有时候看电视和听音乐,故选B。
70.句意:那个句子是错误的?A艾米每天很忙。B艾米过着幸福的生活。C艾米不喜欢她的生活。根据句子“My life is busy, but I like it very much.”,可知艾米每天很忙,但是她很喜欢,C选项错误,故选C。
71.B 72.C 73.B 74.A 75.A
【导语】本文介绍了李明一家人。
71.句意:李明星期五有______课。A美术,B体育,C茶,根据“We have PE on Fridays.”,可知李明星期五有体育课,故选B。
72.句意:李明的爸爸星期天经常______。A做作业,B去上班,C打篮球,根据“But on Sundays he doesn’t go to work. He often plays basketball with his friends.”,可知李明的爸爸星期天经常打篮球,故选C。
73.句意:李明的妈妈星期六下午______。A画画,B上烹饪课,C做运动,根据“She has a cooking class on Saturday afternoon.”,可知李明的妈妈星期六下午上烹饪课,故选B。
74.句意:李明的_____是一名体育老师。A哥哥,B堂哥,C爸爸,根据“Li Jie is my brother. He’s a PE teacher.”,可知李明的哥哥是一名体育老师,故选A。
75.句意:李杰放学后经常______。A踢足球,B教美术,C看电视,根据“After school, he often teaches the boys to play football.”,可知李杰放学后经常踢足球,故选A。
76.B 77.A 78.B 79.C 80.B
【导语】本文主要讲述了卡尔喜欢足球以及他的生日愿望。
76.句意:卡尔现在住在哪里?A在一个房子里,B在一个营地里,C在一个旅馆里。根据“Now he lives in a camp with his family.”可知他现在和家人住在营地里,故选B。
77.句意:谁教卡尔踢足球?A他的爸爸,B他的妈妈,C他的体育老师。根据“Carl’s father is his football coach (教练).”可知卡尔的爸爸教他踢足球,故选A。
78.句意:什么时候是卡尔的生日?A它在十月,B它在十一月,C它在十二月。根据“Today is November 10th. Carl will have his thirteenth birthday next Friday.”可知今天是11月10日,下周五是卡尔的生日,卡尔的生日应该在十一月,故选B。
79.句意:这篇文章没有告诉我们__。A卡尔的爱好,B卡尔的愿望,C卡尔的朋友。根据“He is good at sports. He can play football very well. ”可知卡尔的爱好是踢足球。根据“He has many wishes (愿望) for his birthday. ”可知文章提到了卡尔的愿望,没有提到卡尔的朋友,故选C。
80.句意:划线的句中意思是___。pleasure是名词,快乐,pain是名词,痛苦,without是介词,没有,结合句子“So Carl practices and practices. ”可知卡尔练习了又练习,划线句子的意思应该是没有苦就没有乐,故选B。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)