/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年三年级英语上册期中复习考点培优人教版(PEP)
(2024)专题19 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
根据短文内容,选择正确的答案。
My name is Lucy. I’m eight years old. I’m in Grade Three. This is my friend, Tom. He is eight too. Tom has a new pen. It’s red. I have a new bag. It’s blue. I like my bag. Tom likes his pen. We go to school together every day. We are happy friends.
1.How old is Lucy ( )
A.She’s seven. B.She’s eight. C.She’s nine.
2.Lucy’s friend is ______. ( )
A.Tom B.Amy C.Jack
3.Tom’s pen is ______. ( )
A.blue B.red C.black
4.Lucy has a new ______. ( )
A.pen B.book C.bag
5.Lucy and Tom ______ every day. ( )
A.go to school together B.play football C.read books
Read and choose. 阅读短文选择最佳答案。
Hello, everyone. My name is Li Ming. Xiaoyue is my friend. We are nine. We are from China (中国). She helps me. She plays with me. She shares with me. We are good friends. We all love China.
6.Li Ming is ______. ( )
A.nine B.ten C.seven
7.Xiaoyue is from ______. ( )
A.the UK B.China C.Canada
8.Xiaoyue and Li Ming are good ______. ( )
A.friends B.twins C.things
9.A good friend ______. ( )
A.helps, plays and shares B.eats and plays C.eats and says
10.We all love ______. ( )
A.the US B.the UK C.China
阅读 Wu Binbin及三位好朋友的学习方式,根据短文内容选择正确的选项。
I’m Wu Binbin. I have three good friends. Let’s see what helps them learn.
I’m Amy. I like books. I have twenty books. Pens and books help me a lot. I use pens to write on the books. I often read books for my mum.
I’m Chen Jie. I see and hear in class. I can use paper, pencils, books and computers to learn. Wu Binbin is my good friend. We often help each other (互相).
I’m Zhang Peng. I like to draw pictures. I smell flowers, taste fruit and touch the grass. I can use them to learn and draw nice pictures.
11.Amy has ______ books. ( )
A.2 B.12 C.20
12.What tools help Amy learn ( )
A.Pens and books. B.Pencils and books. C.Pens and computers.
13.Wu Binbin and ______ help each other. ( )
A.Amy B.Chen Jie C.Zhang Peng
14.Zhang Peng likes to ______. ( )
A. B. C.
15.What senses help Zhang Peng learn ( )
A.Smell, taste and touch.
B.Smell, hear and touch.
C.See, taste and touch.
Sarah在本学期认识了许多新朋友,阅读短文,选择最佳答案。
Friends around the world
I have many new friends. They are from different countries(国家). We share the ways to show love on Mother’s Day.
I am Malee. I am nine. I’m from Thailand. I like elephants and pineapple rice. I cook(烹饪) it for my mum.
I am Liu Linlin. I am ten. I’m from China. I like jiaozi and tanghulu. On Mother’s Day, I make jiaozi for mum. I’m Natasha. I am eight. I’m from Russia. I often sing and dance. On that day, I dance ballet for her.
16.How’ many new friends does Sarah have ( )
A.3. B.4. C.5.
17.Where is Natasha from ( )
A.Thailand. B.Russia. C.China.
18.The underlined word “it” refers to(指) ______. ( )
A.elephant B.jiaozi C.pineapple rice
19.Liu Linlin ______ to show her love. ( )
A.makes a card B.dances ballet C.makes jiaozi
20.According to the passage, which one is TRUE(正确的) ( )
A.Malee is 8 years old. B.Liu Linlin is from Thailand. C.Natasha often sings and dances.
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, my name is Kitty. These are my good friends. This is Jack. He is tall and thin. He has a blue T-shirt. It’s cool. This is Anna. She is short and thin. She wears a pink blouse and a pink skirt. She likes pink very much. That tall girl is Amy. She is very thin. She has a red dress. And that boy is Danny. He has a green shirt and a pair of brown trousers.
21.How many friends does Kitty have ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
22.How is Amy ( )
A.Short and thin. B.Tall and thin. C.Short and fat.
23.What colour is Jack’s T-shirt ( )
A.Green. B.Red. C.Blue.
24.Does Anna like pink ( )
A.Yes, she does. B.Yes, I do. C.No, she doesn’t.
25.Who has a pair of brown trousers ( )
A.Jack. B.Danny. C.Kitty.
阅读短文,选择最佳答案或回答问题。
My name is Fangfang. This is my family photo. Look, this is my mum, my dad and me. I have no brothers or sisters. I have big eyes and my mum has big eyes, too. I love my small family.
My name is Lingling. This is my family photo. My father, my mother, my brother and me. My father likes dogs and my mother likes cats. I like fish and my brother likes elephants. We love animals very much. And we love our family, too.
My name is Yingying. This is my grandpa, my grandma, my dad, my mum, my sister and me. I play with my sister. I talk to my grandpa and grandma. I smile to my dad and mum. I love my big family.
26.Which is Yingying’s family photo ( )
A. B. C.
27.Who loves animals ( )
A.Fangfang’s family. B.Lingling’s family. C.Yingying’s family.
28.What animals does Lingling like ( )
A.Dogs. B.Cats. C.Fish.
29.Yingying plays with _____. ( )
A.dad and mum B.sister C.grandpa and grandma
30.Who loves their family ( )
A.Fangfang. B.Lingling. C.Fangfang, Lingling and Yingying.
根据短文内容,选择正确的答案。
Hello, my name is Lili. My family is big. Look, this is my family: my father, mother, brother, sister and me. My father is tall (高的). He can run fast. My mother is short. She can ride a bike. My brother can skip fast. My sister can skateboard. I can fly a kite. We are happy together.
31.Lili’s family is ________. ( )
A.small B.big C.fun
32.Lili’s father is ________. ( )
A.short B.big C.tall
33.Lili’s mother can ________. ( )
A.ride a bike B.run fast C.fly a kite
34.Lili’s brother can ________. ( )
A.skateboard B.fly a kite C.skip fast
35.Lili is very ________ with her family. ( )
A.happy B.sad C.angry
以下小朋友在不同的场景说出了不同的话。读一读,选择最佳答案。
There are 10 people in my family. I have a baby brother, a cousin, a father...
The elephant is big and the giraffe is tall.
Let’s go to the zoo! Look, that is a lion. I like it.
This is my dad and this is my mum. I have a small family.
36.Sarah has a ______ family. ( )
A.nice B.big C.small
37.Whose (谁的) family has ten people (十人) ( )
A.Sarah. B.Binbin. C.Chen Jie.
38.Who are in the same situation (哪两个小朋友属于同一个场景?) ( )
A.Binbin and Mike. B.Binbin and Chen Jie. C.Mike and Chen Jie.
39.The giraffe is ______ and the elephant is ______. ( )
A.big; tall B.tall; big C.big; big
40.Who (谁) likes the lion ( )
A.Sarah. B.Chen Jie. C.Binbin.
阅读短文,选择合适的选项。
Hello. I’m Peter. I’m a boy. I’m from the UK. I’m a pupil. I have a happy family. My father is tall. He is very nice. My mother is not so tall. She is a teacher. My sister is 1 year old. She is very small. She is so cute. She likes milk. We have a pet. It’s a dog. It’s brown. It’s thin and short. It has a long body. It has short legs and a short tail. It’s very funny. I love my family.
41.Peter is a ______. ( )
A.teacher B.girl C.student
42.Peter’s father is ______. ( )
A.not so tall B.tall C.thin
43.Peter’s mother is a ______. ( )
A.student B.teacher C.pupil
44.Who is Peter’s sister ( )
A. B. C.
45.Which is Peter’s dog ( )
A. B. C.
同学们用自己的方式表达对家庭的情感,读一读,选出正确答案。
Hi, I’m Jack. I can act (表演) for my grandma and grandpa. My body can “talk”! I can sing and dance as (像…一样) a bird! And I can act as a giraffe. I can make my grandparents smile.
Hi, I’m Amy. I buy some gifts for my family. I pay eighteen yuan for nine pencils. They are for my sister. I pay thirteen yuan for three toy bears. They are for my brother.
Hi, I’m Linda. I can draw and make cards for my family. I can draw beautiful flowers. Red, yellow, purple ... My pictures make my home colourful. I can make beautiful cards for my family too.
46.Jack can _________ for his grandparents. ( )
A.draw B.act C.talk
47._________ can make cards. ( )
A.Jack B.Amy C.Linda
48.Amy pays _________ yuan for three toy bears. ( )
A.9 B.13 C.18
49.Choose the correct one (选择正确的选项). ( )
A.Jack can act as a rabbit.
B.Amy buy nine pencils for her sister.
C.Linda can make the school colourful.
50.The best title (标题) can be “_________”. ( )
A.Show love to family B.Make family smile C.Sing for family
绘本分享会。阅读短文,选择相关的信息(图片)。
Hi! I’m Linda. I have a happy family. Look! My mother, my father, my sister and me. I have a cousin too. I play with my cousin. She is very cute. We share toys! I like dogs. And I have a pet dog. It has two long ears and it can run very fast.
51.请为Linda选择一张全家福插入图1中:( )
A. B. C.
52.Linda plays with her ______. ( )
A.sister B.mother C.cousin
53.Linda and her cousin ______ toys. ( )
A.share B.help C.listen
54.Linda likes ______. ( )
A.cats B.dogs C.rabbits
55.The pet dog is ______. ( )
A.big B.tall C.fast
读一读,选择正确的选项。
Hi! My name is Bob. I have a toy fox. I get it from (从……得到它) my father. I love it. I like foxes. My father likes foxes too. Hello! I’m Joe. I have a toy tiger. It’s big. It can run. My animal sign (属相) is the tiger. I get it from my grandpa. I like tigers.
Hi! I’m Lily. I have a toy dog. It’s small. It’s cute. I get it from my mother. I like dogs. Hi! My name is Alice. I’m a girl. I have a toy monkey. It has small eyes and a big mouth. I get it from my uncle. I like monkeys.
56.Bob has a toy _______. ( )
A.fox B.dog C.monkey
57.The toy fox is from Bob’s _______. ( )
A.mum B.dad C.grandpa
58.Joe’s animal sign is the _______. ( )
A.dog B.tiger C.monkey
59._______ likes dogs. ( )
A.Lily B.Bob C.Alice
60.Alice’s toy monkey has _______ eyes and a _______ mouth. ( )
A.big; small B.small; small C.small; big
阅读下面的短文,根据短文内容,选择正确的答案。
Hello, I’m Luke. I am an elephant. I’m from a zoo in Thailand. I have a big body, two big ears and a long nose. I drink(喝水) with my nose. I like bananas.
This is my mother. Her name is Susie. She likes grapes. My mother and I are popular(受欢迎的). People often draw pictures for us.
61.Luke is a(n) ______. ( )
A.rabbit B.dog C.elephant
62.Luke is from ______. ( )
A.the US B.Thailand C.China
63.Luke ______ with his nose. ( )
A.drinks B.hears C.sees
64.Susie is Luke’s (Luke的) ______. ( )
A.sister B.mother C.father
65.People often ______ for Luke and Susie. ( )
A.say thanks B.sing and dance C.draw pictures
阅读短文,选择正确的答案。
Hello, I’m Amy Green. I am a girl. I am a student. I have a happy family. We are all from the UK. My father is tall. He is very nice. My mother is not tall. She is nice too. She is a teacher. My baby brother is one year old. He is very cute.
I often sing and dance for my brother. I make him smile. I want (想) to learn better. So I often learn from my father and mother.
We have a pet dog. It has a long body. It has short legs and a short tail. It is very funny. I love my family.
66.Amy is __________. ( )
①a girl ②tall ③from the UK ④a teacher ⑤makes her brother smile
A.①②⑤ B.①③⑤ C.③④⑤
67.Amy’s mother is __________. ( )
A.tall B.short C.cute
68.Amy’s brother is __________. ( )
A.tall B.2 years old C.cute
69.There are(有) __________ people in Amy’s family. ( )
A.five B.six C.four
70.Which (哪一个) is Amy’s dog ( )
A. B. C.
寻物栏中贴了一张寻物启事。根据寻物启事内容,选择正确的答案。
A Lost Cat(一只丢失的猫)Lost: A cat Name: Maomao Colour: Brown and white Favourite(最喜欢的) food: fish and eggs Character(性格): It is cute. It likes playing with(喜欢玩) something round like(像) a ball. Please call(打电话) Ms White at 66××××23. Thanks a lot!
71.What’s the name of the cat ( )
A.Dudu. B.Maomao. C.Doudou.
72.What colour is the cat ( )
A.Brown. B.Grey. C.Brown and white.
73.What food does the cat like ( )
A. B. C.
74.The word “round” means(意思是) “______”. ( )
A.范围 B.肥胖的 C.圆的
75.Who probably lost the dog (谁可能丢了狗?) ( )
A.Ms White. B.Ms Brown. C.Maomao.
(生活情境)大家好,我是John,下面这篇短文是我为大家介绍的我最喜欢的动物。请大家读完短文后,为下列题目选择正确答案。
There is a big zoo in my city(城市). We often(经常) go to the zoo on Saturday(星期六). The zoo is near(在……附近) my home. In the zoo, you can see many animals. I like pandas best. Look! These are pandas. They are very fat and lovely. They are black and white. They like eating bamboo(竹子). Do you like pandas
76.There is a ______ near my home. ( )
A.city B.school C.zoo
77.We often go to the zoo on ______. ( )
A.Saturday B.Monday C.Friday
78.I like ______ best. ( )
A.animals B.monkeys C.pandas
79.Pandas are ______. ( )
A.lovely B.cool C.small
80.Pandas like eating ______. ( )
A.bread B.meat C.bamboo
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.A 3.B 4.C 5.A
【导语】本文主要是露西在介绍自己和朋友。
1.句意:露西多少岁了?A她七岁了。B她八岁了。C她九岁了。由文中“I’m eight years old.” 表明 露西八岁,故选B。
2.句意:露西的朋友是_____。A汤姆,B艾米,C杰克。由文中“This is my friend, Tom. ” 表明朋友是汤姆,故选A。
3.句意:汤姆的钢笔是_____。A蓝色的,B红色的,C黑色的。由文中“Tom has a new pen. It’s red. ”表明钢笔是红色的,故选B。
4.句意:露西有一只新的_____。A钢笔,B书,C包。由文中“I have a new bag.” 表明有新的包,故选C。
5.句意:露西和汤姆每天_____。A一起去学校,B踢足球,C读书。由文中“We go to school together every day. ” 表明一起上学,故选A。
6.A 7.B 8.A 9.A 10.C
【导语】本文主要介绍李明和他的朋友晓月的个人信息。
6.句意:李明___岁。A九,B十,C七。根据“We are nine.”可知是九岁,故选A。
7.句意:晓月来自___。A英国,B中国,C加拿大。根据“We are from China (中国).”可知是来自中国,故选B。
8.句意:晓月和李明是好___。A朋友,B双胞胎,C东西。根据“We are good friends.”可知是好朋友,故选A。
9.句意:一个好朋友___。A帮助,玩和分享。B吃和玩。C吃和说。根据“She helps me. She plays with me. She shares with me.”可知是帮助,玩和分享,故选A。
10.句意:我们都爱____。A美国,B英国,C中国。根据“We all love China.”可知都爱中国,故选C。
11.C 12.A 13.B 14.C 15.A
【导语】本文主要介绍吴彬彬及其三个好朋友的学习方式。
11.句意:艾米有___书。根据“I have twenty books.”可知有二十本书,故选C。
12.句意:什么工具帮助艾米学习?A钢笔和书。B铅笔和书。C钢笔和电脑。根据“Pens and books help me a lot.”可知是钢笔和书,故选A。
13.句意:吴彬彬和____互相帮助。A艾米,B陈洁,C张鹏。根据“Wu Binbin is my good friend. We often help each other (互相).”可知是和陈洁,故选B。
14.句意:张鹏喜欢_____。根据“I like to draw pictures.”可知喜欢画画,选项C是画画,故选C。
15.句意:什么感官帮助张鹏学习?A闻,尝和摸。B闻,听和摸。C看,尝和摸。根据“I smell flowers, taste fruit and touch the grass.”可知是闻,尝和摸,故选A。
16.A 17.B 18.C 19.C 20.C
【导语】本文讲了萨拉的新朋友及向妈妈展示爱的方式。
16.句意:萨拉有多少个新朋友?根据短文可知有三个新朋友,故选A。
17.句意:娜塔莎来自哪里?A泰国。B俄罗斯。C中国。根据“I’m Natasha. I am eight. I’m from Russia.”,可知来自俄罗斯,故选B。
18.句意:划线单词“it”指______。A大象,B饺子,C菠萝饭,根据“I like elephants and pineapple rice. I cook(烹饪) it for my mum.”,可知指菠萝饭,故选C。
19.句意:刘琳琳_____展示她的爱。A制作卡片,B跳芭蕾舞,C包饺子,根据“On Mother’s Day, I make jiaozi for mum.”,可知是包饺子,故选C。
20.句意:根据文章,哪一个是正确的?A玛莉今年8岁。B刘琳琳来自泰国。C娜塔莎经常唱歌跳舞。根据“I’m Natasha. I am eight. I’m from Russia. I often sing and dance.”,可知选项C正确,故选C。
21.B 22.B 23.C 24.A 25.B
【导语】本文主要是凯蒂在介绍自己的好朋友,包括杰克,安娜,艾米和丹尼,描述了他们的外形特征以及所穿的衣服。
21.句意:基蒂有多少朋友?A三。B四。C五。通读全文可知朋友有Jack、Anna、Amy和Danny共四个,故选B。
22.句意:艾米是怎样的?A又矮又瘦。B又高又瘦。C又矮又胖。根据句子“That tall girl is Amy. She is very thin.”可知艾米又高又瘦,故选B。
23.句意:杰克的T恤是什么颜色的?A绿色的。B红色的。C蓝色的。根据句子“He has a blue T-shirt.”可知杰克的T恤是蓝色的,故选C。
24.句意:安娜喜欢粉红色吗?A是的,她喜欢。B是的,我喜欢。C不,她没有。根据句子“This is Anna. ... She likes pink very much.”可知安娜喜欢粉红色,故回答为肯定回答,故选A。
25.句意:谁有一条棕色的裤子?A杰克。B丹尼。C基蒂。根据句子“And that boy is Danny. He has a green shirt and a pair of brown trousers.”可知丹尼有一条棕色的裤子,故选B。
26.A 27.B 28.C 29.B 30.C
【导语】本文介绍了芳芳,玲玲和盈盈的家人。
26.句意:哪一个是盈盈的全家福?根据“My name is Yingying. This is my grandpa, my grandma, my dad, my mum, my sister and me.”,可知盈盈家有爷爷,奶奶,爸爸,妈妈,妹妹和盈盈,故选A。
27.句意:谁喜欢动物?A芳芳一家人。B玲玲一家人。C盈盈一家人。根据第二段可知玲玲一家人喜欢动物,故选B。
28.句意:玲玲喜欢什么动物?A狗。B猫。C鱼。根据“I like fish and my brother likes elephants.”,可知玲玲喜欢鱼,故选C。
29.句意:盈盈和_____一起玩。A爸爸妈妈,B妹妹,C爷爷和奶奶,根据“I play with my sister.”,可知和妹妹一起玩,故选B。
30.句意:谁喜欢她们的家人?A芳芳。B玲玲。C芳芳,玲玲和盈盈。根据全文可知芳芳,玲玲和盈盈都喜欢她们的家人,故选C。
31.B 32.C 33.A 34.C 35.A
【导语】本文讲了莉莉一家人的外貌特征及能力。
31.句意:莉莉的家庭是_______。A小的,B大的,C有趣的,根据“My family is big.”,可知是大的,故选B。
32.句意:莉莉的爸爸是______。A矮的,B大的,C高的,根据“My father is tall (高的).”,可知是高的,故选C。
33.句意:莉莉的妈妈会______。A骑自行车,B跑得快,C放风筝,根据“My mother is short. She can ride a bike.”,可知会骑自行车,故选A。
34.句意:莉莉的哥哥能_______。A玩滑板,B放风筝,C跳绳跳得快,根据“My brother can skip fast.”,可知能跳绳跳得快,故选C。
35.句意:莉莉和家人在一起很_______。A开心的,B伤心的,C生气的,根据“We are happy together.”,可知很开心,故选A。
36.C 37.B 38.C 39.B 40.B
【导语】本文讲了四个小朋友在不同场景说的话。
36.句意:萨拉有一个_____家庭。A好的,B大的,C小的,根据“This is my dad and this is my mum. I have a small family.”,可知萨拉有一个小家庭,故选C。
37.句意:谁家有十个人?A萨拉。B斌斌。C陈洁。根据“There are 10 people in my family.”,可知斌斌家有十个人,故选B。
38.A斌斌和迈克。B斌斌和陈洁。C迈克和陈洁。根据“The elephant is big and the giraffe is tall. Let’s go to the zoo! Look, that is a lion. I like it.”,可知迈克和陈洁属于同一个场景,故选C。
39.句意:长颈鹿很______,大象很______。A大的;高的,B高的;大的,C大的;大的,根据“The elephant is big and the giraffe is tall.”,可知长颈鹿很高,大象很大,故选B。
40.句意:谁喜欢狮子?A萨拉。B陈洁。C斌斌。根据“Let’s go to the zoo! Look, that is a lion. I like it.”,可知陈洁喜欢狮子,故选B。
41.C 42.B 43.B 44.A 45.A
【导语】本文讲了彼得的家人和宠物狗。
41.句意:彼得是一名______。A老师,B女孩,C学生,根据“I’m a pupil.”,可知是学生,故选C。
42.句意:彼得的爸爸是______。A不高,B高的,C瘦的,根据“My father is tall.”,可知彼得的爸爸是高的,故选B。
43.句意:彼得的妈妈是一名______。A学生,B老师,C学生,根据“My mother is not so tall. She is a teacher.”,可知是老师,故选B。
44.句意:谁是彼得的妹妹?根据“My sister is 1 year old.”,可知彼得的妹妹1岁,选项A符合,故选A。
45.句意:哪一个是彼得的狗?根据“We have a pet. It’s a dog. It’s brown. It’s thin and short. It has a long body. It has short legs and a short tail.”,可知彼得的狗又矮又瘦,有一个长身体,有短腿和尾巴,故选A。
46.B 47.C 48.B 49.B 50.A
【导语】本文介绍了Jack、Amy和Linda三人用不同的方式表达对家人的爱,展现温馨的家庭情感。
46.句意:Jack可以为他的祖父母表演。A画画,B表演,C说话。根据“I can act for my grandma and grandpa.”可知是表演,故选B。
47.句意:Linda可以制作卡片。根据“I’m Linda. I can draw and make cards for my family.”可知是Linda,故选C。
48.句意:Amy支付了13元买三个玩具熊。根据“I pay thirteen yuan for three toy bears.”可知是13元,故选B。
49.题干要求选择正确的选项。A杰克能表演兔子。B艾米给妹妹买九支铅笔。C琳达让学校变得多彩。根据“I pay eighteen yuan for nine pencils. They are for my sister.”艾米给妹妹买九支铅笔,故选B。
50.句意:最佳标题可以是“向家人表达爱”。A向家人表达爱,B让家人微笑,C为家人唱歌。全文核心是通过不同方式向家人表达爱意,故选A。
51.B 52.C 53.A 54.B 55.C
【导语】本文介绍了琳达的家人和宠物。
51.根据“My mother, my father, my sister and me.”,可知琳达家有爸爸妈妈,妹妹和琳达,故选B。
52.句意:琳达和她的_____玩。A妹妹,B妈妈,C堂妹,根据“I play with my cousin.”,可知和堂妹玩,故选C。
53.句意:琳达和她的堂妹______玩具。A分享,B帮助,C听,根据“We share toys!”,可知是分享玩具,故选A。
54.句意:琳达喜欢_______。A猫,B狗,C兔子,根据“I like dogs.”,可知琳达喜欢狗,故选B。
55.句意:宠物狗是______。A大的,B高的,C快的,根据“And I have a pet dog. It has two long ears and it can run very fast.”,可知宠物狗是快的,故选C。
56.A 57.B 58.B 59.A 60.C
【导语】本文主要介绍了鲍勃、乔、莉莉和爱丽丝各自拥有的玩具动物以及各自喜欢的动物。
56.句意:鲍勃有一个玩具____。A狐狸,B狗,C猴子。根据“My name is Bob. I have a toy fox.”可知鲍勃有一个玩具狐狸,故选A。
57.句意:这个玩具狐狸来自鲍勃的____。A妈妈,B爸爸,C爷爷。根据“I have a toy fox. I get it from (从……得到它) my father.”可知这个玩具狐狸来自鲍勃的爸爸,故选B。
58.句意:乔的属相是____。A狗,B虎,C猴。根据“My animal sign (属相) is the tiger.”可知乔的属相是虎,故选B。
59.句意:____喜欢狗。A莉莉,B鲍勃,C爱丽丝。根据“I like dogs.”可知莉莉喜欢狗,故选A。
60.句意:爱丽丝的玩具猴子有____眼睛和一张____嘴巴。A大的;小的,B小的;小的,C小的;大的。根据“I have a toy monkey. It has small eyes and a big mouth.”可知爱丽丝的玩具猴子有小眼睛和一张大嘴巴,故选C。
61.C 62.B 63.A 64.B 65.C
【导语】本文讲了大象。
61.句意:卢克是一头______。A兔子,B狗,C大象,根据“Hello, I’m Luke. I am an elephant.”,可知卢克是一头大象,故选C。
62.句意:卢克来自______。A美国,B泰国,C中国,根据“I’m from a zoo in Thailand.”,可知来自泰国,故选B。
63.句意:卢克用他的鼻子_______。A喝,B听,C看见,根据“I drink(喝水) with my nose.”,可知用鼻子喝水,故选A。
64.句意:苏西是卢克的______。A姐姐/妹妹,B妈妈,C爸爸,根据“This is my mother. Her name is Susie.”,可知是妈妈,故选B。
65.句意:人们经常为卢克和苏西_______。A说谢谢,B唱歌和跳舞,C画画,根据“People often draw pictures for us.”,可知经常画画,故选C。
66.B 67.B 68.C 69.C 70.A
【导语】本文介绍了艾米一家人及艾米家的宠物狗。
66.句意:艾米是_______。①一个女孩,②高的,③来自英国,④一名老师,⑤让她弟弟笑,根据“Hello, I’m Amy Green. I am a girl. I am a student. I have a happy family. We are all from the UK. I often sing and dance for my brother. I make him smile.”,可知艾米是一个女孩,是一名学生,来自英国,经常让她弟弟笑,故选B。
67.句意:艾米的妈妈是______。A高的,B矮的,C可爱的,根据“My mother is not tall.”,可知是矮的,故选B。
68.句意:艾米的弟弟是_______。A高的,B2岁,C可爱的,根据“My baby brother is one year old. He is very cute.”,可知艾米的弟弟很可爱,故选C。
69.句意:艾米家有______口人。A五,B六,C四,根据第一段可知有四口人,故选C。
70.句意:哪一个是艾米的狗?根据“We have a pet dog. It has a long body. It has short legs and a short tail.”,可知艾米的狗有一个长身体,短腿和短尾巴,故选A。
71.B 72.C 73.C 74.C 75.A
【导语】本文是一则寻狗启示。
71.句意:猫的名字是什么?A嘟嘟。B毛毛。C豆豆。根据“Name: Maomao”可知猫的名字是毛毛,故选B。
72.句意:猫是什么颜色的?A棕色的。B灰色的。C棕色和白色相间的。根据“Colour: Brown and white”可知猫是棕色和白色相间的,故选C。
73.句意:猫喜欢什么食物?A牛奶和肉,B胡萝卜,C鱼和鸡蛋,根据“Favourite(最喜欢的) food: fish and eggs”可知猫喜欢鱼和鸡蛋,故选C。
74.句意:单词“round”的意思是圆的。A范围,B肥胖的,C圆的,根据“It likes playing with(喜欢玩) something round like(像) a ball.”可知猫喜欢玩圆的像球一样的东西,round形容词,圆的,故选C。
75.句意:谁可能丢了狗?A怀特女士。B布朗女士。C毛毛。根据“Please call(打电话) Ms White at 66××××23.”可知怀特女士可能丢了狗,故选A。
76.C 77.A 78.C 79.A 80.C
【导语】本文主要介绍了熊猫。
76.句意:我家附近有一个______。A城市,B学校,C动物园,根据“The zoo is near(在……附近) my home.”,可知约翰家附近有一个动物园,故选C。
77.句意:我们经常在______去动物园。A星期六,B星期一,C星期五,根据“We often(经常) go to the zoo on Saturday(星期六).”,可知经常在星期六去动物园,故选A。
78.句意:我最喜欢______。A动物,B猴子,C熊猫,根据“I like pandas best.”,可知最喜欢熊猫,故选C。
79.句意:熊猫很_____。A可爱的,B酷的,C小的,根据“These are pandas. They are very fat and lovely.”,可知熊猫很可爱,故选A。
80.句意:熊猫喜欢吃______。A面包,B肉,C竹子,根据“They like eating bamboo(竹子).”,可知喜欢吃竹子,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)