【期中考点培优】专题20 阅读理解-判断-2025-2026学年四年级英语上册期中复习考点培优人教版(PEP)(2024)(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题20 阅读理解-判断-2025-2026学年四年级英语上册期中复习考点培优人教版(PEP)(2024)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 54.4KB
资源类型 试卷
版本资源 人教版(PEP)
科目 英语
更新时间 2025-10-20 11:45:51

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年四年级英语上册期中复习考点培优人教版(PEP)
(2024)专题20 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
Youyou醒来后,收到了来自英国的好朋友Frank的邮件。阅读邮件,判断句子正(T)误(F)。
Dear Youyou,
How are you I have a busy day today. I have three classes in the morning. They are English, Chinese and PE. I eat lunch at home. In the afternoon, I have two classes. They are maths and music. I like PE. I can play baseball with my classmates in PE class. After school (放学后), I read stories to my sister. I do my homework after dinner (晚餐后). I go to bed at 9:00 in the evening. Tell me something about your school days, please.
Yours,
Frank
1.Youyou is Frank’s sister. ( )
2.Frank has three classes in the morning. ( )
3.Frank eats lunch at home. ( )
4.Frank can play football in PE class. ( )
5.Frank has five classes today. ( )
阅读短文,根据短文内容判断下列句子的正(T)误(F)。
My name is Li Shan. On the weekend, I often climb the mountain. My father often plays football. My mother and sister often fly a kite.
It’s Saturday today. It’s raining. We’re at home. I’m listening to music in my bedroom. My father and mother are in the living room. They’re watching TV. My sister is in the study. She is reading a book. There are many books in the study. She likes the study very much.
6.Li Shan often climbs the mountain on the weekend. ( )
7.It’s raining. ( )
8.Li Shan is in the living room. ( )
9.Li Shan’s father and mother are listening to music. ( )
10.Li Shan’s sister likes the study very much. ( )
阅读短文,判断句子的正(T)误(F)。
I’m Ann. It’s Sunday today. My family are doing housework at home. Look! My grandma is in the kitchen. She’s cooking the fish. My grandpa is watering the flowers. Mum is washing clothes. Dad is cleaning the car. My sister is cleaning the floor. My little brother is not doing housework. He’s playing computer games. And I’m drawing pictures.
11.It’s Sunday. Ann’s family are doing homework at home. ( )
12.Ann’s grandpa is cooking the chicken. ( )
13.Mum is washing clothes. ( )
14.Ann’s sister is cleaning the floor. ( )
15.Ann is playing computer games. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name is Jimmy. I’m 11 years old. I have an interest(兴趣) in puzzles (拼图). I have many friends.
Every Monday, I go to drawing lessons with my friends. Every Tuesday, my mother drives (开车) me to school. On Wednesday, I go to a tennis (网球) class. On Thursday, I play outside with my friends after dinner. Every Friday, I help my mother clean the house. On Saturday and Sunday, I get up late and do some sport.
16.Jimmy is twelve years old. ( )
17.Jimmy likes puzzles. ( )
18.Jimmy has a drawing lesson on Tuesday. ( )
19.Jimmy plays with friends on Thursday. ( )
20.Jimmy reads books every day. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
My name is Tom. It’s Sunday today. I don’t go to school. I get up at 7:00 in the morning. Then I have breakfast. After breakfast, I do my homework in the study. My mother is cooking in the kitchen. My father is watching TV in the living room. In the afternoon, I play football with my friends in the park. I have a good time on Sundays.
21.It’s Saturday today. ( )
22.Tom gets up at 7:00 on Sunday. ( )
23.Tom does his homework in the living room. ( )
24.Tom’s mother is watching TV. ( )
25.Tom plays football in the park in the afternoon. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name is Peter. I’m from the USA.Mike is my friend. We are in the same(相同的) class. Mike is very helpful at home. He can help his mother clean the room and cook. I’m helpful too. I can sweep the floor, but I can’t cook. We often play together(一起).
26.Mike is Peter’s friend. ( )
27.Peter can sweep the floor. ( )
28.Mike can’t cook. ( )
29.Peter is helpful in the classroom. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Hello, I’m Tom. I’m a quiet boy. I have a friend. His name is Zhang Peng. He is tall and strong. He likes PE. He has short hair and big eyes. He draws very well, and we often draw together. We are good friends.
30.Tom is a strong boy. ( )
31.Tom likes PE. ( )
32.Zhang Peng is quiet. ( )
33.Zhang Peng has short hair and big eyes. ( )
34.Zhang Peng draws very well. ( )
你知道白雪公主和七个小矮人的故事吗?阅读故事,判断正(T)误(F)。
Snow White is a beautiful girl. Her hair is black. Her eyes are big. She’s tall and thin. She’s quiet and friendly. She has seven good friends. They are short but strong. They are friendly too. They have nice hats. The seven hats have seven colours. They are red, blue, purple, orange, brown, yellow and green. Snow White and her friends help each other and they’re happy.
35.Snow White is short but strong. ( )
36.Snow White has seven good friends. ( )
37.The seven hats have seven colours. ( )
38.The seven friends are not friendly. ( )
39.Snow White and her friends help each other and they’ re happy. ( )
阅读短文,判断句子的正“T”误“F”。
My name’s Mary. I’m from the U.S. I live in Washington D.C. It’s big and beautiful. I have a friend. Her name is Li Mei. She’s from China. She lives in Beijing. She told me Beijing is a big city, too. And the Great Wall is very famous. She is a good girl. She often helps her mom. She can clean the floor and wash the dishes. I want to go to China to see the Great Wall.
40.Mary is from Britain. ( )
41.Washington D.C. is big and beautiful. ( )
42.Li Mei lives in London. ( )
43.The Great Wall is very famous. ( )
44.Li Mei can clean the floor and cook the meal. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
I have a new friend. His name is Jack. He’s from Australia. He’s tall and strong. He has big eyes and he is friendly. He likes green. He always wears a green T-shirt. His schoolbag is green, too. There is an English book, a Chinese book, a maths book, a toy panda and some keys in his schoolbag. He likes beef noodles and chicken soup. He likes vegetables, too.
45.Jack is my friend. ( )
46.Jack is tall and friendly. ( )
47.Jack has a black schoolbag. ( )
48.There is a toy cat in Jack’s schoolbag. ( )
49.Jack likes beef noodles, chicken soup and vegetables. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
There is a playground in my community. Children often play there. Near (在……附近) the playground, there is a shop. My mum can buy fruit and books. The people in my community are friendly. Miss Li is a doctor. She works (工作) in our community hospital. She is thin and tall. She often helps people. There is also a taijiquan club. Many people do sports there. Sometimes (有时候), we sweep the floor in my community. Everyone says, “You are good children.”
50.Children often play on the playground. ( )
51.Miss Li is tall. ( )
52.There isn’t a taijiquan club. ( )
53.There is a hospital near the playground. ( )
54.Sometimes, children help the community. ( )
根据短文内容判断正(T)误(F)。
My name is Lucy. I live in a small but beautiful community. There is a park. People often take a walk and do sports in it. There is a small playground for kids. I often play with my neighbours there. There is no shop, but there is a supermarket not far away. We can buy food and daily things there.
55.Lucy lives in a big community. ( )
56.There is a park and a playground in Lucy’s community. ( )
57.People often play football in the park. ( )
58.There is a shop in Lucy’s community. ( )
59.Lucy can buy things in the supermarket near her community. ( )
阅读短文,判断正(T )误(F)。
“Mike’s Town”
Mike lives in a small town. There is a park, a school, a supermarket and a cinema. His home is next to the
park. The school is opposite (在...对面) the supermarket. The cinema is near the bus stop. To get to the cinema, Mike goes straight on from home, then turns right at the school. The cinema is on his left.
60.Mike’s home is next to the school. ( )
61.The school is opposite the supermarket. ( )
62.The cinema is near the bus stop. ( )
63.Mike turns left at the school. ( )
64.The cinema is on the right. ( )
回家后,Jam 发朋友圈记录了这精彩的一天。阅读朋友圈,判断句子正(T)误(F)。
There is a nice zoo. I go to the zoo with Lanlan today. It’s not very near. So we take the bus. There is a bus stop near my home. The zoo is very big. There is a map at the gate( 大门). I want to see monkeys. Lanlan likes tigers. We look at the map. There are monkeys over the hills (小山) and there are tigers near the toilet. We have a good time there.
65.There is a zoo near Jam’s home. ( )
66.There are monkeys in the zoo. ( )
67.Jam and Lanlan go to the zoo by bike today. ( )
68.There is a toilet in the zoo. ( )
69.We are all very happy today. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
In our city, there is a big zoo. There are many animals in it. Next to the zoo, there is a supermarket. People can buy food and drinks there. Opposite(在……对面) the supermarket, there is a cinema. People often go there to watch movies. If you walk along the street from the cinema, you will see a park on your right. It’s a nice place to have a rest. Behind(在……后面) the park, there is a library. You can read books there.
70.There is a small zoo in our city. ( )
71.The supermarket is next to the zoo. ( )
72.The cinema is behind the supermarket. ( )
73.The park is on the left of the street. ( )
74.You can read books in the library. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
One day, Mr White came home very late. He lost his key. He rang the bell. But no one opened the door. Mr White knocked at the bedroom window. He spoke to his wife, but she didn’t wake up. At last, he stopped and thought for a moment. Then he began to speak like a small child. He said, “Mum, I want to go to the washing room.” At once Mrs White woke up. Then he spoke to her, and she opened the door for him.
75.Mr White could find the key to the door. ( )
76.Mr White rang the bell and knocked at the bedroom window. ( )
77.At last he stopped and left. ( )
78.Mr White wanted to go to the washing room. ( )
79.His wife didn’t open the door for him. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Hello! Let’s meet four new friends today. Look at this boy. He is David. He is from the UK. He is 20 years old. Andy is a college(大学) student from Canada. He is 21. Sue is a girl from the USA.She is 19 years old. And who’s that woman She is Miss Chen. She is an English teacher from China. She is 24. They are very nice.
80.Today we have three new friends. ( )
81.David is from the USA.( )
82.Andy is a student from Canada. ( )
83.Sue is 21 years old. ( )
84.Miss Chen is an English teacher. ( )
阅读短文,判断正(T) 误 (F) 。
I have three classmates (同学). They’re Ben, Amy and Andy. Ben is an American (美国的) boy. He is thirteen. He has two big brown eyes and a small nose. His hair is brown, too. Amy and Andy are English, Amy is twelve. She has long hair and a big mouth. She’s tall. Andy is twelve, too. His hair is black and short. His ears and mouth are big. But his eyes are small. They are my good friends.
85.Ben and Andy are twelve years old. ( )
86.Amy and Ben are English. ( )
87.Andy’s and Amy’s mouths are big. ( )
88.Ben has black hair and Andy has brown hair. ( )
89.Ben, Amy, Andy and I are classmates and friends. ( )
读下列短文,判断句子正误。正确的写“T”,错误的写“F”。
Hello! I’m Mingming. I’m ten years old. I live in Pengzhou. My house is close to Huitong Lake Park. Huitong Lake Park is very beautiful. And it’s very big too. There are many people playing in it. This Saturday. it will be windy. I’m going to fly my kite there.
90.Mingming is nine years old. ( )
91.Mingming’s house is close to Huitong Lake Park. ( )
92.Huitong Lake Park is very big and very beautiful. ( )
93.The weather will be sunny this Saturday. ( )
94.Mingming is going to fly his kite in the park. ( )
请你阅读短文,判断对错,对的写“T”,错的写“F”。
Look! This is a map of my city. There are so many fun places in my city.
On Orange Street, there is a big sports centre. It is next to the square. I often play sports there. Can you find the park It’s across from the hospital. I often go boating with my parents in the park. The cinema is between the restaurant and the hotel. I often see a film with my friends in the cinema. If you come to my city for a visit, you can stay in Sunshine Hotel.
95.There is a small sports centre on Orange Street. ( )
96.The park is across from the hospital. ( )
97.I often go boating with my friends in the park. ( )
98.The cinema is between the hotel and the restaurant. ( )
99.Sunshine Hotel is in my city. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.T 4.F 5.T
【导语】本文主要介绍了弗兰克上学日的一天。
1.句意:悠悠是弗兰克的姐姐/妹妹。根据“Dear Youyou,”和“Yours, Frank”可知悠悠不是弗兰克的姐姐/妹妹。句子和短文不符,故答案为F。
2.句意:弗兰克上午有三节课。根据“ I have three classes in the morning. ”可知弗兰克上午有三节课,句子和短文相符,故答案为T。
3.句意:弗兰克在家吃午饭。根据“ I eat lunch at home. ”可知弗兰克在家吃午饭,句子和短文相符,故答案为T。
4.句意:弗兰克在体育课上可以踢足球。根据“I like PE. I can play baseball with my classmates in PE class.”可知弗兰克在体育课上可以打棒球,句子和短文不符,故答案为F。
5.句意:弗兰克今天有五节课。根据“I have three classes in the morning.”和“In the afternoon, I have two classes.”可知弗兰克上午有三节课,下午有两节课,一共是五节,句子和短文相符,故答案为T。
6.T 7.T 8.F 9.F 10.T
【导语】本文讲了周末活动。
6.句意:李珊经常在周末爬山。根据“On the weekend, I often climb the mountain.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
7.句意:正在下雨。根据“It’s raining.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
8.句意:李珊在客厅里。根据“I’m listening to music in my bedroom.”,可知李珊在卧室里,故答案为F。
9.句意:李珊的父母正在听音乐。根据“My father and mother are in the living room. They’re watching TV.”,可知正在看电视,故答案为F。
10.句意:李珊的姐姐/妹妹非常喜欢书房。根据“My sister is in the study. She is reading a book. There are many books in the study. She likes the study very much.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
11.F 12.F 13.T 14.T 15.F
【导语】本文主要讲述了安的家人在星期天的事情。
11.句意:今天是周日。安的家人正在家里做家庭作业。根据原文“It’s Sunday today. My family are doing housework at home.”可知我的家人正在做家务,而不是家庭作业,所以题干与原文不相符,故答案为F。
12.句意:安的爷爷正在煮鸡肉。根据原文“My grandpa is watering the flowers.”可知我的爷爷正在浇花,而不是煮鸡肉,所以题干与原文不相符,故答案为F。
13.句意:妈妈正在洗衣服。根据原文“Mum is washing clothes.”可知妈妈正在洗衣服,所以题干与原文相符,故答案为T。
14.句意:安的姐姐/妹妹正在擦地板。根据原文“My sister is cleaning the floor.”可知我的姐姐/妹妹正在擦地板,所以题干与原文相符,故答案为T。
15.句意:安正在玩电脑游戏。根据原文“And I’m drawing pictures.”可知我正在画画,而不是玩电脑游戏,所以题干与原文不相符,故答案为F。
16.F 17.T 18.F 19.T 20.F
【导语】本文主要介绍吉米一周的活动。
16.句意:吉米十二岁了。根据“I’m 11 years old.”可知吉米十一岁,故答案为F。
17.句意:吉米喜欢拼图。根据“I have an interest (兴趣) in puzzles (拼图).”可知吉米喜欢拼图,故答案为T。
18.句意:吉米在周二上画画课。根据“Every Monday, I go to drawing lessons with my friends.”可知是周一上画画课,故答案为F。
19.句意:吉米在周四和朋友们一起玩。根据“On Thursday, I play outside with my friends after dinner.”可知是周四和朋友们一起玩,故答案为T。
20.句意:吉米每天读书。根据文章内容可知并没有提到读书,故答案为F。
21.F 22.T 23.F 24.F 25.T
【导语】本文讲了汤姆星期天的活动。
21.句意:今天是星期六。根据“It’s Sunday today.”,可知今天是星期天,故答案为F。
22.句意:汤姆星期天七点起床。根据“ I get up at 7:00 in the morning.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
23.句意:汤姆在客厅做作业。根据“After breakfast, I do my homework in the study.”,可知在书房,故答案为F。
24.句意:汤姆的妈妈正在看电视。根据“My mother is cooking in the kitchen.”,可知妈妈正在做饭,故答案为F。
25.句意:汤姆下午在公园踢足球。根据“In the afternoon, I play football with my friends in the park.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
26.T 27.T 28.F 29.F
【导语】本文介绍了彼得和彼得的朋友迈克。
26.句意:迈克是彼得的朋友。根据“Mike is my friend.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
27.句意:彼得会扫地。根据“I can sweep the floor, but I can’t cook.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
28.句意:迈克不会做饭。根据“He can help his mother clean the room and cook.”,可知迈克会做饭,故答案为F。
29.句意:彼得在课堂上很有帮助。根据“Mike is very helpful at home.”,可知迈克在家很有帮助,故答案为F。
30.F 31.F 32.F 33.T 34.T
【导语】本文主要介绍了汤姆的朋友张鹏。
30.句意:汤姆是个强壮的男孩。根据“His name is Zhang Peng. He is tall and strong.”,可知张鹏是个强壮的男孩,故答案为F。
31.句意:汤姆喜欢体育。根据“He likes PE.”,可知张鹏喜欢体育,故答案为F。
32.句意:张鹏很安静。根据“Hello, I’m Tom. I’m a quiet boy.”,可知汤姆很安静,故答案为F。
33.句意:张鹏有一头短发和一双大眼睛。根据“He has short hair and big eyes.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
34.句意:张鹏画得很好。根据“He draws very well, and we often draw together.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
35.F 36.T 37.T 38.F 39.T
【导语】本文介绍了白雪公主和七个小矮人的相关情况。
35.句意:白雪公主身材矮小但很强壮。根据 “Snow White is a beautiful girl. She’s tall and thin.”,可知白雪公主是又高又瘦的,题干与原文不符,故答案为 F。
36.句意:白雪公主有七个好朋友。根据 “She has seven good friends.”,可知题干与原文相符,故答案为 T。
37.句意:七顶帽子有七种颜色。根据 “The seven hats have seven colours.”,可知题干与原文相符,故答案为 T。
38.句意:这七个朋友不友好。根据 “They are friendly too.”,可知七个朋友是友好的,题干与原文不符,故答案为 F。
39.句意:白雪公主和她的朋友们互相帮助,并且她们很快乐。根据 “Snow White and her friends help each other and they’re happy.”,可知题干与短文相符,故答案为 T。
40.F 41.T 42.F 43.T 44.F
【导语】本文介绍玛丽和她朋友的基本信息。
40.句意:玛丽来自英国。根据“My name’s Mary. I’m from the U.S.”可知玛丽来自美国。句子与原文不符,故答案为F。
41.句意:华盛顿特区既大又美丽。根据“It’s big and beautiful.”可知华盛顿特区又大又美丽。句子与原文相符,故答案为T。
42.句意:李梅住在伦敦。根据“She lives in Beijing.”可知她居住在北京。句子与原文不符,故答案为F。
43.句意:长城非常著名。根据“And the Great Wall is very famous.”可知长城很著名。句子与原文相符,故答案为T。
44.句意:李梅会扫地和做饭。根据“She can clean the floor and wash the dishes.”可知李梅会扫地和洗碗。句子与原文不符,故答案为F。
45.T 46.T 47.F 48.F 49.T
【导语】本文介绍了朋友。
45.句意:杰克是我的朋友。根据“I have a new friend. His name is Jack”,说明Jack是“我”的朋友,故答案为T。
46.句意:杰克又高又友好。根据“He’s tall and strong. He has big eyes and he is friendly”,可知Jack又高又友好,故答案为T。
47.句意:杰克有一个黑色的书包。根据“His schoolbag is green, too”,说明Jack的书包是绿色的,而非黑色,故答案为F。
48.句意:杰克的书包里有一只玩具猫。根据“There is an English book, a Chinese book, a maths book, a toy panda and some keys in his schoolbag.”,可知书包里有一个玩具熊猫,故答案为F。
49.句意:杰克喜欢牛肉面,鸡汤和蔬菜。根据“He likes beef noodles and chicken soup. He likes vegetables, too”,可知 Jack 喜欢牛肉面,鸡汤和蔬菜,故答案为T。
50.T 51.T 52.F 53.F 54.T
【导语】本文主要介绍社区设施及生活。
50.句意:孩子们经常在操场上玩。根据“There is a playground in my community. Children often play there.”可知题干与短文描述相符,故答案为T。
51.句意:李小姐是高的。根据“She is thin and tall.”可知题干与短文描述相符,故答案为T。
52.句意:没有太极拳俱乐部。根据“There is also a taijiquan club.”可知有太极拳俱乐部,故答案为F。
53.句意:操场附近有一家医院。根据“Near (在……附近) the playground, there is a shop.”可知是有一家商店,故答案为F。
54.句意:有时,孩子们帮助社区。根据“Sometimes (有时候), we sweep the floor in my community.”可知题干与短文描述相符,故答案为T。
55.F 56.T 57.F 58.F 59.T
【导语】本文主要介绍了露西居住的社区。
55.句意:露西住在一个大的社区。根据“I live in a small but beautiful community.”可知露西住在小社区。句子和短文不符,故答案为F。
56.句意:在露西的社区有一个公园和一个操场。根据“There is a park. People often take a walk and do sports in it. There is a small playground for kids.”可知在露西的社区有一个公园和一个操场。句子和短文相符,故答案为T。
57.句意:人们经常在公园里踢足球。根据“There is a park. People often take a walk and do sports in it.”可知人们经常在公园里散步做运动,没有提到踢足球,句子和短文不符,故答案为F。
58.句意:在露西的社区有一个商店。根据“There is no shop.”可知露西的社区没有商店,句子和短文不符,故答案为F。
59.句意: 露西在她的社区附近的超市买东西。根据“There is no shop, but there is a supermarket not far away. We can buy food and daily things there.”可知露西在离社区不远的超市买东西。句子和短文相符,故答案为T。
60.F 61.T 62.T 63.F 64.F
【导语】本文介绍迈克的城镇。
60.句意:迈克的家就在学校旁边。根据“His home is next to the park.”可知迈克的家在公园旁。句子与原文不符,故答案为F。
61.句意:学校位于超市对面。根据“The school is opposite (在...对面) the supermarket.”可知学校位于超市对面。句子与原文相符,故答案为T。
62.句意:电影院在公交站附近。根据“The cinema is near the bus stop.”可知电影院在公交站附近。句子与原文相符,故答案为T。
63.句意:迈克在学校左转。根据“To get to the cinema, Mike goes straight on from home, then turns right at the school.”可知为了去电影院,迈克从家出发直行,然后在学校右转。句子与原文不符,故答案为F。
64.句意:电影院在右边。根据“The cinema is on his left.”可知电影院在迈克的左边。句子与原文不符,故答案为F。
65.F 66.T 67.F 68.T 69.T
【导语】本文讲了处所与方位。
65.句意:贾姆家附近有一个动物园。根据“I go to the zoo with Lanlan today. It’s not very near.”,可知动物园离贾姆家比较远,故答案为F。
66.句意:动物园里有猴子。根据“There are monkeys over the hills (小山) and there are tigers near the toilet.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
67.句意:贾姆和兰兰今天骑自行车去动物园。根据“There is a bus stop near my home.”,可知贾姆和兰兰今天坐公交车去动物园,故答案为F。
68.句意:动物园里有一个厕所。根据“There are monkeys over the hills (小山) and there are tigers near the toilet.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
69.句意:今天我们都很高兴。根据“We have a good time there.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
70.F 71.T 72.F 73.F 74.T
【导语】本文主要写了城市里动物园、超市、电影院、公园和图书馆的位置。
70.句意:在我们的城市有一个小动物园。根据文中句子“In our city, there is a big zoo.”可知是有一个大动物园,故答案为F。
71.句意:超市在动物园旁边。根据文中句子“Next to the zoo, there is a supermarket.”可知题干描述正确,故答案为T。
72.句意:电影院在超市后面。根据文中句子“Opposite(在……对面) the supermarket, there is a cinema.”可知电影院在超市对面,故答案为F。
73.句意:公园在街道的左边。根据文中句子“If you walk along the street from the cinema, you will see a park on your right.”可知公园在街道的右边,故答案为F。
74.句意:你可以在图书馆里看书。根据文中句子“Behind(在……后面) the park, there is a library. You can read books there.”可知题干描述正确,故答案为T。
75.F 76.T 77.F 78.F 79.F
【导语】本文主要讲述了怀特先生假装孩子的声音让怀特太太开门的故事。
75.句意:怀特先生能找到门的钥匙。根据文中“One day, Mr White came home very late. He lost his key.”可知怀特先生的门钥匙丢了,句子与原文不符,故答案为F。
76.句意:怀特先生按了门铃并且敲了卧室的窗户。根据文中“He rang the bell. But no one opened the door. Mr White knocked at the bedroom window. ”可知怀特先生按了门铃而且还敲了卧室的窗户,句子与原文相符,故答案为T。
77.句意:最后他停下来离开了。根据文中“At last, he stopped and thought for a moment. ”可知怀特先生最后停了下来又思考了一会儿,并且想到了办法,句子与原文不符,故答案为F。
78.句意:怀特先生想去洗手间。根据文中“At last, he stopped and thought for a moment. Then he began to speak like a small child. He said, “Mum, I want to go to the washing room.” ”可知怀特先生假装孩子的声音说想要去洗手间,实际自己并不想去,句子与原文不符,故答案为F。
79.句意:他的太太没有给他开门。根据文中“Then he spoke to her, and she opened the door for him. ”可知怀特先生的太太最后给他开门了,句子与原文不符,故答案为F。
80.F 81.F 82.T 83.F 84.T
【导语】本文介绍了四个新朋友。
80.句意:今天我们有三个新朋友。根据“Let’s meet four new friends today.”,可知有四个新朋友,故答案为F。
81.句意:大卫来自美国。根据“He is David. He is from the UK.”,可知大卫来自英国,故答案为F。
82.句意:安迪是一名来自加拿大的学生。根据“Andy is a college(大学) student from Canada.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
83.句意:苏21岁。根据“Sue is a girl from the USA. She is 19 years old.”,可知苏19岁,故答案为F。
84.句意:陈老师是一位英语老师。根据“She is Miss Chen. She is an English teacher from China.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
85.F 86.F 87.T 88.F 89.T
【导语】本文介绍了作者的三位同学的基本情况。
85.句意:Ben和Andy都是十二岁。根据“Ben is thirteen. He has two big brown eyes and a small nose. Amy is twelve. She has long hair and a big mouth. Andy is twelve, too.”可知Ben是十三岁,而Amy和Andy都是十二岁。故答案为F。
86.句意:Amy和Ben是英国人。根据“They’re Ben, Amy and Andy. Ben is an American boy. He is thirteen. Amy and Andy are English, Amy is twelve.”可知Ben是美国人,而Amy和Andy是英国人。故答案为F。
87.句意:Andy和Amy的嘴巴都大。根据“She’s tall. Andy is twelve, too. His hair is black and short. His ears and mouth are big. But his eyes are small.”和“She has long hair and a big mouth.”可知Amy和Andy的嘴巴都大。故答案为T。
88.句意:Ben有黑发,Andy有棕发。根据“His hair is brown, too.”和“His hair is black and short.”可知Ben有棕发,Andy有黑发。故答案为F。
89.句意:Ben、Amy、Andy和我都是同学和朋友。根据“I have three classmates(同学). They’re Ben, Amy and Andy. They are my good friends.”可知Ben、Amy、Andy和作者是同学,并且他们都是作者的好朋友。故答案为T。
90.F 91.T 92.T 93.F 94.T
【导语】本文介绍了明明和汇通湖公园。
90.句意:明明九岁了。根据“I’m Mingming. I’m ten years old.”,可知明明十岁了,故答案为F。
91.句意:明明家离汇通湖公园很近。根据“My house is close to Huitong Lake Park.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
92.句意:汇通湖公园很大,很漂亮。根据“Huitong Lake Park is very beautiful. And it’s very big too.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
93.句意:这周六天气会晴朗。根据“This Saturday. it will be windy.”,可知这周六会刮风,故答案为F。
94.句意:明明要去公园放风筝。根据“I’m going to fly my kite there.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
95.F 96.T 97.F 98.T 99.T
【导语】本文介绍了城市的处所和方位。
95.句意:在橘子街有一个小的运动中心。根据“On Orange Street, there is a big sports centre.”可知在橘子街,有一个大的运动中心。故答案为F。
96.句意:公园在医院对过。根据“Can you find the park It’s across from the hospital.”可知公园在医院对过。故答案为T。
97.句意:我经常在公园里和我的朋友们去划船。根据“I often go boating with my parents in the park.”可知经常和父母在公园里划船。故答案为F。
98.句意:电影院在酒店和饭店之间。根据“The cinema is between the restaurant and the hotel.”可知电影院在饭店和酒店之间。故答案为T。
99.句意:阳光酒店在我的城市里。根据“This is a map of my city. If you come to my city for a visit, you can stay in Sunshine Hotel.”可知这是城市的地图。如果来到城市旅游,能呆在阳光酒店。故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录