【期中考点培优】专题21 阅读理解-选择-2025-2026学年四年级英语上册期中复习考点培优人教版(PEP)(2024)(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题21 阅读理解-选择-2025-2026学年四年级英语上册期中复习考点培优人教版(PEP)(2024)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 900.8KB
资源类型 试卷
版本资源 人教版(PEP)
科目 英语
更新时间 2025-10-20 11:45:33

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年四年级英语上册期中复习考点培优人教版(PEP)
(2024)专题21 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择正确的答案。
Hello My name is Frank. There are four people in my family. They’re my parents, my sister and me. Today I don’t go to school. I do my homework and read a book in my bedroom. My father cleans (打扫) the living room. My mother cooks food in the kitchen. My little cat is in the bathroom. I’m hungry now. I want to eat some food. I like dumplings and milk very much.
1.There are _____ people in Frank’s family. ( )
A.3 B.4 C.5
2.Frank is in the _____.( )
A.bathroom B.classroom C.bedroom
3.Frank’s father cleans the _____.( )
A.living room B.kitchen C.bathroom
4.Frank’s _____ is in the bathroom. ( )
A.cat B.dog C.bag
5.Frank likes _____ and _____ very much. ( )
A.dumplings; rice B.noodles; milk C.dumplings; milk
阅读下面的短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中找出最佳选项,将答案的序号填在后面的括号内。
My grandfather has a big farm. He usually gets up at 6:30 in the morning. Before breakfast, he often feeds the horses and the pigs. After breakfast, he often goes to the supermarket to buy some food. Then he milks the cows and picks up eggs from the hens. My grandmother, my uncle and aunt often help him feed the animals and clean the houses.
When the sun goes down (落下), the town is dark and quiet. My grandfather often goes to visit his old friends and talks with them after dinner.
6.My grandfather and grandmother are ________. ( )
A.living in the city B.teacher C.farmers D.workers
7.There are ________ on the farm. ( )
A.many animals B.some dogs C.many trees D.flowers
8.My grandfather ________ on the farm. ( )
A.buys food B.visits friends
C.feeds animals and milks cows D.goes fishing
9.The town is ________ in the evening. ( )
A.dark and quiet B.small and nice
C.clean and quiet D.big and nice
10.In the evening my grandfather likes to ________. ( )
A.buy vegetables at the supermarket B.visit and talk with his friends
C.feed the animals and clean the houses D.plant flowers
阅读介绍,选择正确答案。
Hi! I’m Kelly. This is a picture of our Family Day. Can you see my grandparents They are both factory workers. The tall man is my father. He is an office worker. And he is very busy. Look at my mother. She is a Chinese teacher. Every Family Day, we have a big dinner with my grandparents together. Dad and Mum cook in the kitchen. I can clean the room and sweep the floor. My brother can put the toys on the shelf. My grandparents look after the dog. We are a happy family. We help and look after each other.
11.Kelly’s father is a(n) ____. ( )
A. B. C.
12.Kelly’s dad and mum ____. ( )
A.cook in the kitchen B.clean the room C.look after the dog
13.____ sweeps the floor. ( )
A.Kelly’s sister B.Kelly C.Kelly’s brother
14.How many people are there in Kelly’s family ( )
A.5. B.6. C.7.
15.What’s the best title (标题) for the passage ( )
A.My home B.Different jobs C.My happy family
阅读理解。
A Busy Family Morning
Mrs. Green was busy in the kitchen. She looked at the clock—it was 7:30 a.m. “I’m going to make breakfast,” she said. Suddenly, her son Lucas shouted, “Wait a minute, Mum! Can I help you ”
Meanwhile, their daughter Emma was in the living room. She saw her father, Mr. Green, holding a broom. “I’m going to clean the windows,” he said. “Come and help, Emma!” Emma smiled and ran to him.
In the garden, their little brother Tom was playing with a ball. He heard his sister’s voice. “What can we do ” he asked. Emma pointed at the dirty clothes basket. “Let’s wash these clothes! I have a good idea!”
Just then, Lucas entered the kitchen again. “Mum, Dad, we are hungry. Can we have lunch now ” Mrs. Green put down the pan. “Wait a minute, children. Dinner will be ready in 20 minutes. Let me finish cooking.” Mr. Green added, “But you can eat some fruit first.”
Tom frowned. “We don’t like apples!” he complained. Emma laughed. “Then we’ll have oranges!” The family agreed happily.
16.What was Mrs. Green doing at 7:30 a.m. ( )
A.Cleaning the windows B.Making breakfast C.Washing clothes D.Playing with Tom
17.Why did Emma suggest washing clothes ( )
A.She wanted to help her father. B.She saw the dirty clothes basket.
C.She was bored in the garden. D.She hated eating apples.
18.What does "wait a minute" mean in paragraph 4 ( )
A.Let’s go quickly. B.Please stop doing that. C.Hold on for a moment. D.We need more time.
19.Which sentence is NOT true according to the passage ( )
A.Tom didn’t want to eat apples. B.Emma helped her father clean the windows.
C.Lucas shouted to ask for help first. D.Dinner was ready after 20 minutes.
20.What can we infer from the story ( )
A.The Greens were not a happy family. B.Children often interrupt their parents.
C.Family members tried to help each other. D.Mr. Green disliked cooking.
根据短文内容选择正确的答案写在括号内。
It’s Sunday morning. The children don’t go to school today. Bobby is in his bedroom. He’s looking for his new jacket. He’s going to Sam’s birthday party with Tina. Where’s Tina Oh, she’s in bed. What’s the matter with her She has a bad cold and a headache. She can’t go to the party. She will go to the hospital and see a doctor. What a pity!
21.Where is Bobby ( )
A.In the hospital. B.At the party. C.In the bedroom.
22.What is Bobby looking for ( )
A.A coat. B.A jacket. C.A skirt.
23.What’s the matter with Tina ( )
A.She has a cold. B.She has a cough. C.She has a fever.
24.Whose birthday party is it ( )
A.Bobby’s. B.Sam’s. C.Tina’s.
25.Can Tina go to the party ( )
A.Yes, he can. B.No, she can’t. C.Yes, she can.
阅读短文,选择正确的答案。
I’m Lucy. I have a best friend. Her name is Amy. She is tall and thin. She has long hair and big eyes. She is very kind. She often helps me with my maths. We like reading books very much. We often read books together. We also like playing games. On weekends, we often go to the park and play games there. We are very happy.
26.Who’s Lucy’s best friend ( )
A.Amy. B.Sarah. C.Lily.
27.Amy is ____________. ( )
A.tall and strong B.tall and thin C.short and thin
28.Amy often helps Lucy with her ____________. ( )
A.English B.maths C.Chinese
29.Lucy and Amy like ____________ together. ( )
A.reading books B.watching TV C.playing basketball
30.On weekends, they often go to the park and ____________. ( )
A.walk B.play games C.sing
阅读短文,将正确答案的序号填在括号里。
Hi! I’m Jack. Lucy and Ken are my good friends. Ken is from London. He is very tall and thin. Lucy is from Ottawa. She’s thin and short. We are in our school now. I’m playing football. Ken is playing basketball. Lucy is watering the flowers. Tomorrow is Saturday. They will go to my home. We will play computer games. My father will cook the meal. My mother will cook a big meal for us. We will have a good time.
31.Where is Ken from ( )
A.Ottawa. B.London. C.Canada.
32.Who is playing football ( )
A.Ken. B.Lucy. C.Jack.
33.What is Lucy doing ( )
A.Playing football. B.Watering the flowers. C.Playing basketball.
34.What day is tomorrow ( )
A.Saturday. B.Sunday. C.Friday.
35.Who will cook a big meal ( )
A.Jack’s father. B.Jack’s mother. C.Lucy and Ken.
阅读短文,选择正确的答案。
Dear Diary, I’m at Willow School. I have two new friends. Let’s go and meet them. Linda is a cute girl. She’s from the USA.She’s not very tall. And she is thin. She has a cute monkey bag. You can see many books in it. They’re the gifts for her new friends. She’s very friendly. Owen is my deskmate(同桌). He’s from Canada. He is very tall and strong. He likes basketball. And he speaks English well. He helps me with my English. He likes helping his friends. He’s very helpful.
36.Linda is ______. ( )
A.tall and strong B.thin and quiet C.short and thin
37.Linda has many ______ in her bag. ( )
A.books B.pens C.toys
38.Owen helps me with my ______. ( )
A.Chinese B.PE C.English
39.文中画线单词“helpful”的意思是“______”。 ( )
A.有礼貌的 B.乐于助人的 C.活泼的
40.______ has a cute monkey bag. ( )
A.Linda B.Dairy C.Owen
阅读理解。
My name is Lanlan. I am nine. I’m in Class Three, Grade Four. My good friend is Li Yue. She is nine, too. She is from Kaifeng. She is in Class Six, Grade Four. She is good at playing ping-pong. I am good at playing basketball. What about you
41.Li Yue is ______ years old. ( )
A.eight B.ten C.nine
42.Lanlan is good at ______. ( )
A.playing ping-pong B.playing football C.playing basketball
43.Lanlan is from ______. ( )
A.Kaifeng B.I don’t know. C.Luoyang
44.Li Yue is ______ friend. ( )
A.Dongdong’s B.Lanlan’s C.Lele’s
45.Li Yue is in ______. ( )
A.Class Six, Grade Four B.Class Three, Grade Four C.Class Four, Grade Three
阅读理解。
I’m Lucy. I have a good friend. Her name is Amy. She is tall and thin. She has long hair and big eyes. She is very kind. She often helps me with my Maths. We like reading books very much. We often read books together. We also like playing games. On weekends, we often go to the park and play games there. We are very happy.
46.Lucy’s good friend is ______. ( )
A.Amy B.Sarah C.Lily
47.Amy is ______. ( )
A.tall and strong B.tall and thin C.short and thin
48.Amy often helps Lucy with her ______. ( )
A.English B.Maths C.Chinese
49.Lucy and Amy like ______ together. ( )
A.reading books B.watching TV C.playing basketball
50.On weekends, they often go to the ______ and play games. ( )
A.zoo B.park C.school
阅读理解。
【新情境·地图】放暑假,你去了你英国朋友Lily家,开学回学校你跟你的同学们介绍Lily的城市。让我们看看你是怎样介绍的吧!
51.The cinema is ________ the school. ( )
A.behind (在……后面) B.in front of (在……前面) C.near
52.The shop is ________ ________ the cinema. ( )
A.behind B.next to C.opposite
53.The bus stop is ________ the hospital. ( )
A.in front of B.next to C.near
54.The police station is ________ park and supermarket. ( )
A.in front of B.between C.next to
55.The bus stop is ________ the shop. ( )
A.in front of B.behind C.opposite
阅读短文,选择最佳答案。
I’m Tom. I live in a nice community. There is a big park in the community. It’s very beautiful. There are many flowers and trees in the park. People often take a walk there. There is also a library near the park. I often go to the library to read books. I like reading very much. There is a playground in the community, too. I often play football with my friends there. There are some shops in the community. We can buy many things there. I love my community.
56.Tom lives in a ______ community. ( )
A.big B.nice C.small
57.There is a ______ in the community. ( )
A.zoo B.cinema C.park
58.Tom often plays football with his friends in the ______. ( )
A.park B.playground C.library
59.Tom likes ______ in the library. ( )
A.reading books B.playing games C.taking a walk
60.There are some ______ in the community. ( )
A.shops B.hospitals C.museums
阅读短文,选择正确的答案。
Hello! My name is Lucy. I’m thirteen years old. It’s a fine day today. And there is no wind. We go to the park on foot. The park is so nice. We can see the green grass and beautiful flowers. Look! Some boys are flying kites. The girl is drawing a picture. The man under the tree is reading a book. How happy they are!
61.Lucy is ______ years old. ( )
A.twelve B.fourteen C.thirteen
62.Is there a wind today ( )
A.No, there isn’t. B.Yes, there is. C.We don’t know.
63.Lucy goes to the park ______. ( )
A.by bike B.by bus C.on foot
64.Look! Some boys are ______. ( )
A.playing football B.flying kites C.drawing pictures
65.The man ______ is reading a book. ( )
A.near the tree B.under the tree C.near the grass
阅读短文,选择正确答案。
Hello! I am Ann. Welcome to our school.
Our school is big and nice. The garden is very beautiful. The library is on the first floor. There are many books in it. We can read books in it. The music room is next to the library. We can sing and dance. The playground is very big. We can play football on it. Look! This is the computer room. It’s on the third floor. Where is my classroom It’s on the second floor. It’s next to the teachers’ office.
I like my school very much.
66.There are many books in the _________. ( )
A.classroom B.library C.teachers’ office
67.The teachers’ office is next to the _________. ( )
A.garden B.computer room C.classroom
68.The playground is _________. ( )
A.big B.nice C.beautiful
69.We can _______ in the music room. ( )
A.read books B.sing and dance C.play football
70.The music room is on the _________ floor. ( )
A.first B.second C.third
阅读理解。
Hi, my name is Li Ming. I live in a city. It is small, but it is clean and beautiful. There are three streets in my city. The red street is Weiming Street. There is a supermarket on the street. I can buy books, toys, clothes and food there. The yellow street is Tangu Street. There is a zoo on the street. I can go to the zoo to watch the animals. The green street is Zhongshan Street. There is a school and a park on the street. I can go to the school and fly kites. Welcome to my city!
71.Li Ming’s city is ______. ( )
A.big, clean and beautiful B.small, clean and beautiful C.big and beautiful
72.If I want to buy a skirt, I can go to ______. ( )
A.Weiming Street B.Tangu Street C.Zhongshan Street
73.If I want to watch the animals, I can go to ______. ( )
A.the red street B.the yellow street C.the green street
74.There are ______ streets in my city. ( )
A.three B.four C.six
75.This passage(短文) talks about a ______. ( )
A.school B.street C.city
阅读短文,选择最佳选项。
Welcome to my school. There are 30 classrooms in our school, and our school has six grades. My name is Jack. I’m in Class 5, Grade 4. Look, this is a big playground. We have PE classes on it. We can play different sports, such as basketball, football, baseball and so on. In this building, you can see the gym, the library and the art room. They are on the first floor. There are many storybooks in the library. I like reading books in it. Our classroom is on the second floor. It is big and clean. My teachers are very kind and patient. We all love them. By the way, there is a big garden in my school. There’re many different kinds of flowers in it. It is so beautiful. I love my school very much.
76.How many classrooms are there in Jack’s school ( )
A.Twenty. B.Thirty. C.Forty. D.Fifty.
77.Where is the school library ( )
A.It is on the first floor. B.It is next to Jack’s classroom.
C.It is on the second floor. D.It is in front of the building.
78.Does Jack like reading books ( )
A.Yes, he does. B.No, he doesn’t. C.Yes, he is. D.No, he isn’t.
79.Where can we see many beautiful flowers ( )
A.In the art room. B.On the playground.
C.In the school garden. D.In the gym.
80.What are Jack’s teachers like ( )
A.They are very strict. B.They are very friendly.
C.They are very clever. D.They are very bad.
阅读理解。选择正确的答案。
Lingling’s mother is a teacher. She works in a school. There are eighteen girls and twenty-two boys in her class this term. She is kind to her pupils. The pupils in her class love her very much.
She has a good friend. Her name is Li Fang. Ms Li is forty-two years old. She is from Xi’an. She lives in Kaifeng now. She is a doctor. She works at Renhe Hospital. There are thirty-four doctors and forty-five nurses in her hospital. She is very busy. But she likes her job. She is happy to help sick people.
81.Lingling’s mother is a ______. ( )
A.teacher B.doctor C.worker
82.There are ______ pupils in Lingling’s mother’s class. ( )
A.twenty-two B.thirty-four C.forty
83.Lingling’s mother is ______ to her pupils. ( )
A.happy B.kind C.interesting
84.Ms Li works in a ______. ( )
A.hospital B.factory C.school
85.There are ______ nurses in Ms Li’s hospital. ( )
A.eighteen B.forty-five C.thirty-four
阅读短文,选出最佳选项。
Jim’s Family
It’s nine o’clock in the evening. The family are all at home. Jim’s father is sitting on a chair. He’s watching TV. Jim’s mother is standing beside the window. She’s giving some biscuits to a bird. The bird says, “Thanks! Thanks!” Where’s Jim Oh, he’s behind the door. Kate, Jim’s sister, is looking for (寻找) him. They are playing games. They have no homework on Sunday evening.
86.There are _______ people(人) in the family. ( )
A.three B.four C.five
87.Who is watching TV on a chair ( )
A.Jim. B.Jim’s mother. C.Jim’s father.
88.Jim and Kate are _______. ( )
A.good friends B.two girls C.brother and sister
89.It’s _______ now. ( )
A.Sunday morning B.Sunday evening C.Saturday evening
90.What’s Kate doing ( )
A.She’s playing games. B.She’s looking for a pen. C.She’s doing her homework.
阅读短文,选择填空。
I’m Li Hua. I live in Wuhan. I have got two friends, Lucy and Carlos. Lucy lives in Sydney. Today is her birthday. At ten in the morning (10:00 am), I call(打电话) Lucy to say “Happy birthday”. But she is having lunch. It’s twelve o’clock in Sydney! Carlos lives in Rome, Italy. He likes Chinese stories. His favourite book is Journey to the West. In this book we both(都) like Sun Wukong best. I have got a new cap with Sun Wukong on it. I want to send Carlos a photo of the cap. It’s 10:30 a.m. now, but I can’t call him, because it’s 3:30 a. m. in Rome! I have to call him later.
91.Lucy is in ______. ( )
A.Australia B.Italy C.China
92.When(当……的时候) it is 10:00 am in Wuhan, ______. ( )
A.Li Hua is having breakfast B.Lucy is having a birthday party C.Lucy is having lunch in Sydney
93.Carlos is possibly(很可能) ______, so Li Hua has to call him later. ( )
A.having a bath B.sleeping C.doing his homework
94.It is ______ in Wuhan when it is 3:00 a.m. in Rome. ( )
A.5:00 am B.10:00 am C.11:00 am
95.Which book is Journey to the West ( )
A. B. C.
阅读理解。
There is a new park near my house. It’s a fine day today. My family and I are in the park now. On my left, there is a café. On my right, rhere is a big lake. There are many flowers and trees near the lake. There’s small hill(小山) behind the lake. Near the lake, there is a sign. It says, “Don’t swim in the lake!” There is a playground in the middle of the park. There are some small shops near the gate. The park is so beautiful. We like it very much.
96.The park near my house is ______. ( )
A.new and beautiful B.old and beautiful C.clean and new
97.Is there a café in the park ( )
A.Yes, it is. B.No, there isn’t. C.Yes, there is.
98.People can’t ______ in the lake. ( )
A.swim B.fish C.boat
99.The shops in the park are not ______. ( )
A.small B.big C.good
100.Do you like the park ( )
A.Yes, we do. B.No, we do. C.Yes, you do.
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.B 2.C 3.A 4.A 5.C
【导语】短文介绍了弗兰克的家庭情况以及他和家人在当天的活动,还有他喜欢的食物。
1.句意:弗兰克家有____口人。A:3,B:4,C:5。根据“There are four people in my family.”,可知弗兰克家有4口人,故选B。
2.句意:弗兰克在____里。A浴室,B教室,C卧室。根据“I do my homework and read a book in my bedroom.”,可知弗兰克在卧室,故选C。
3.句意:弗兰克的爸爸打扫____。A客厅,B厨房,C浴室。根据“My father cleans (打扫) the living room.”,可知弗兰克的爸爸打扫客厅,故选A。
4.句意:弗兰克的____在浴室里。A猫,B狗,C包。根据“My little cat is in the bathroom.”,可知弗兰克的猫在浴室,故选A。
5.句意:弗兰克非常喜欢____和____。A饺子;米饭,B面条;牛奶,C饺子;牛奶。根据“I like dumplings and milk very much.”,可知弗兰克非常喜欢饺子和牛奶,故选C。
6.C 7.A 8.C 9.A 10.B
【导语】本文介绍了作者的祖父在农场的生活日常,包括农活安排和晚间活动。
6.句意:我的祖父和祖母是________。A住在城市,B教师,C农民,D工人,根据“ My grandfather has a big farm.”可知他们是农民,故选C。
7.句意:农场上有________。A许多动物,B一些狗,C许多树,D花,根据“Before breakfast, he often feeds the horses and the pigs.”可知农场上有许多动物,故选A。
8.句意:我的祖父在农场________。A买食物,B拜访朋友,C喂动物和挤牛奶,D去钓鱼,根据“Before breakfast, he often feeds the horses and the pigs. ”和“Then he milks the cows and picks up eggs from the hens.”等主要工作可知我的祖父在农场喂动物和挤牛奶,故选C。
9.句意:小镇在晚上是________。A黑暗而安静的,B小而漂亮的,C干净而安静的,D大而漂亮的,根据“When the sun goes down, the town is dark and quiet.”可知小镇在晚上是黑暗而安静的,故选A。
10.句意:晚上我的祖父喜欢________。A在超市买蔬菜,B拜访并与朋友交谈,C喂动物和打扫房子,D种花,根据“My grandfather often goes to visit his old friends and talks with them after dinner.”可知晚上我的祖父喜欢参观并与朋友交谈,故选B。
11.B 12.A 13.B 14.B 15.C
【导语】本文介绍了凯利一家人的职业及家庭日。
11.句意:凯利的爸爸是一名_______。根据“The tall man is my father. He is an office worker.”,可知凯利的爸爸是一名办公室职员,故选B。
12.句意:凯利的爸爸和妈妈______。A在厨房做饭,B打扫房间,C照顾狗,根据“Dad and Mum cook in the kitchen.”,可知凯利的爸爸妈妈在厨房做饭,故选A。
13.句意:______扫地。A凯利的妹妹,B凯利,C凯利的弟弟,根据“I can clean the room and sweep the floor.”,可知凯利扫地,故选B。
14.句意:凯利家有几口人?根据全文可知凯利家有6口人,故选B。
15.句意:文章最好的标题是什么?A我的家,B不同的工作,C我幸福的家庭,根据全文可知选项C是文章最好的标题,故选C。
16.B 17.B 18.C 19.D 20.C
【导语】本文描述的是格林一家人早上各自做的事情。
16.句意:早上7点30分的时候格林太太在做什么?A擦窗户,B做早餐,C洗衣服,D和汤姆一起玩,根据短文“Mrs. Green was busy in the kitchen. She looked at the clock—it was 7:30 a.m. "I’m going to make breakfast," she said.” 可知早上 7:30 格林夫人在做早餐,故选B。
17.句意:艾玛为什么建议洗衣服呢?A她想帮她的爸爸。B她看到了那只脏衣篮。C她在花园里觉得无聊。D她讨厌吃苹果。根据短文“Emma pointed at the dirty clothes basket. "Let’s wash these clothes! I have a good idea!"”可知艾玛建议洗衣服是因为她看到了脏衣服篮,故选B。
18.句意:第四段中 “wait a minute” 是什么意思呢?A我们快点走吧。B请别那么做了。C稍等一会儿。 D. 我们需要更多时间。wait a minute等一会儿,稍等一下,故选C。
19.句意:根据文章内容,哪句话是不正确的呢?A汤姆不想吃苹果。B艾玛帮她爸爸擦窗户了。C卢卡斯最先大声喊着要帮忙的。D晚餐在 20 分钟后就准备好了。根据短文“Mrs. Green put down the pan. "Wait a minute, children. Dinner will be ready in 20 minutes. Let me finish cooking."” 可知是晚餐钟后准备好,而不是午餐,D错误;根据短文 “Tom frowned. "We don’t like apples!" he complained.” 可知 A 正确;根据 “Emma smiled and ran to him.” 以及前面爸爸说让艾玛帮忙擦窗户,可知B正确;根据短文 “Suddenly, her son Lucas shouted, "Wait a minute, Mum! Can I help you "” 可知C正确。故选D。
20.句意:从这个故事中我们能推断出什么呢?A格林一家不是一个幸福的家庭。B孩子们经常打断他们的父母。C家庭成员们尽力互相帮忙。D格林先生不喜欢做饭。从大家开心地讨论吃水果等情节可知格林一家是幸福的家庭,可知A 错误;孩子们是主动帮忙而不是经常打断父母,可知B错误;短文中儿子问妈妈需不需要帮忙,女儿帮爸爸擦窗户,大家一起提议洗衣服等内容可以看出家庭成员之间努力互相帮忙,可知C正确;文中未体现格林先生不喜欢做饭,可知D错误。故选C。
21.C 22.B 23.A 24.B 25.B
【导语】本文讲了鲍比寻找新夹克和蒂娜感冒了。
21.句意:鲍比在哪?A在医院里。B在聚会。C在卧室里。根据“Bobby is in his bedroom.”,可知鲍比在他的卧室里,故选C。
22.句意:鲍比正在寻找什么?A一件外套。B一件夹克。C一件衬衫。根据“He’s looking for his new jacket.”,可知鲍比正在寻找一件夹克,故选B。
23.句意:蒂娜怎么了?A她感冒了。B她咳嗽。C她发烧。根据“What’s the matter with her She has a bad cold and a headache.”,可知蒂娜感冒了,故选A。
24.句意:它是谁的生日聚会?A鲍比的。B萨姆的。C蒂娜的。根据“He’s going to Sam’s birthday party with Tina.”,可知是萨姆的生日聚会,故选B。
25.句意:蒂娜能去聚会吗?根据“She can’t go to the party.”,可知蒂娜不能去聚会,答语为否定回答,故选B。
26.A 27.B 28.B 29.A 30.B
【导语】本文介绍了露西和露西的朋友艾米。
26.句意:露西最好的朋友是谁?A艾米。B萨拉。C莉莉。根据“I’m Lucy. I have a best friend. Her name is Amy.”,可知是艾米,故选A。
27.句意:艾米_______。A又高又壮,B又高又瘦,C又矮又瘦,根据“Her name is Amy. She is tall and thin.”,可知艾米又高又瘦,故选B。
28.句意:艾米经常帮助露西学习______。A英语,B数学,C语文,根据“She often helps me with my maths.”,可知是学习数学,故选B。
29.句意:露西和艾米喜欢一起______。A看书,B看电视,C打篮球,根据“We often read books together.”,可知喜欢一起看书,故选A。
30.句意:在周末,他们经常去公园______。A步行,B玩游戏,C唱歌,根据“On weekends, we often go to the park and play games there.”,可知他们经常去公园玩游戏,故选B。
31.B 32.C 33.B 34.A 35.B
【导语】本文杰克讲述了朋友肯和露西来自哪里,外貌特征,描述了当前在学校进行的活动,并展望明天星期六朋友们将到家玩电脑游戏,父母负责做饭,大家共度美好时光。
31.句意:肯来自哪里?A渥太华。B伦敦。C加拿大。根据“Ken is from London.”可知肯来自伦敦,故选B。
32.句意:谁正在踢足球?A肯。B露西。C杰克。根据“I’m playing football.”可知杰克正在踢足球,故选C。
33.句意:露西正在做什么?A踢足球。B浇花。C打篮球。根据“Lucy is watering the flowers.”可知露西正在浇花,故选B。
34.句意:明天是周几?A周六。B周日。C周五。根据“Tomorrow is Saturday.”可知明天是周六,故选A。
35.句意:谁将做大餐?A杰克的爸爸。B杰克的妈妈。C露西和肯。根据“My mother will cook a big meal for us.”可知杰克的妈妈将做大餐,故选B。
36.C 37.A 38.C 39.B 40.A
【导语】本文介绍了作者的两个新朋友。
36.句意:琳达______。A又高又壮,B又瘦又安静,C又矮又瘦,根据“She’s not very tall. And she is thin.”,可知琳达又矮又瘦,故选C。
37.句意:琳达的包里有很多______。A书,B钢笔,C玩具,根据“She has a cute monkey bag. You can see many books in it.”,可知有很多书,故选A。
38.句意:欧文帮我学______。A汉语,B体育,C英语,根据“He helps me with my English.”,可知帮学英语,故选C。
39.根据短文语境可知意思是乐于助人的,故选B。
40.句意:_______有一个可爱的猴子包。根据“Linda is a cute girl. She’s from the USA. She’s not very tall. And she is thin. She has a cute monkey bag.”,可知琳达有一个可爱的猴子包,故选A。
41.C 42.C 43.B 44.B 45.A
【导语】本文介绍了兰兰和兰兰的好朋友李月。
41.句意:李月______岁。A八,B十,C九,根据“My good friend is Li Yue. She is nine, too.”,可知李月九岁,故选C。
42.句意:兰兰擅长_______。A打乒乓球,B踢足球,C打篮球,根据“I am good at playing basketball.”,可知兰兰擅长打篮球,故选C。
43.句意:兰兰来自_______。A开封,B我不知道。C洛阳,根据全文可知不知道兰兰来自哪里,故选B。
44.句意:李月是_______朋友。A东东的,B兰兰的,C乐乐的,根据“My name is Lanlan. My good friend is Li Yue.”,可知李月是兰兰的朋友,故选B。
45.句意:李月在_______。A四年级六班,B四年级三班,C三年级四班,根据“My good friend is Li Yue. She is nine, too. She is from Kaifeng. She is in Class Six, Grade Four.”,可知李月在四年级六班,故选A。
46.A 47.B 48.B 49.A 50.B
【导语】本文介绍了露西的朋友艾米。
46.句意:露西的好朋友是_______。A艾米,B萨拉,C莉莉,根据“I’m Lucy. I have a good friend. Her name is Amy.”,可知露西的好朋友是艾米,故选A。
47.句意:艾米______。A又高又壮,B又高又瘦,C又矮又瘦,根据“She is tall and thin.”,可知艾米又高又瘦,故选B。
48.句意:艾米经常帮助露西学_______。A英语,B数学,C语文,根据“She often helps me with my Maths.”,可知艾米经常帮助露西学数学,故选B。
49.句意:露西和艾米喜欢一起_______。A看书,B看电视,C打篮球,根据“We often read books together. We also like playing games.”,可知露西和艾米喜欢一起看书,故选A。
50.句意:在周末,她们经常一起去_______玩游戏。A动物园,B公园,C学校,根据“On weekends, we often go to the park and play games there.”,可知在周末,她们经常一起去公园玩游戏,故选B。
51.A 52.B 53.C 54.B 55.C
【导语】本文介绍丽丽的城市。
51.句意:电影院在学校_____。A在……后面,B在……前面,C附近。根据图片可知是在后面,故选A。
52.句意:商店____电影院。A在……后面,B挨近,C在对面。根据图片可知是挨近,故选B。
53.句意:公交车站_____医院。A在……前面,B挨近,C附近。根据图片可知是在附近,故选C。
54.句意:警察局位于公园和超市_____。A在……前面,B 在……之间,C在旁边。根据图片可知是在中间,故选B。
55.句意:公交车站_____商店。A在……前面,B在……后面,C在对面。根据图片可知是在对面,故选C。
56.B 57.C 58.B 59.A 60.A
【导语】本文介绍了汤姆的社区。
56.句意:汤姆住在一个______社区。A大的,B漂亮的,C小的,根据“I live in a nice community.”,可知住在一个漂亮的社区,故选B。
57.句意:社区里有一个______。A动物园,B电影院,C公园,根据“There is a big park in the community.”,可知有一个大公园,故选C。
58.句意:汤姆经常在______和朋友踢足球。A公园,B操场,C图书馆,根据“There is a playground in the community, too. I often play football with my friends there.”,可知是在操场,故选B。
59.句意:汤姆喜欢在图书馆______。A看书,B玩游戏,C散步,根据“I often go to the library to read books.”,可知是看书,故选A。
60.句意:社区里有一些_______。A商店,B医院,C博物馆,根据“There are some shops in the community.”,可知社区里有一些商店,故选A。
61.C 62.A 63.C 64.B 65.B
【导语】本文讲了在公园里看到的景和人。
61.句意:露西______岁。A12,B14,C13,根据“I’m thirteen years old.”,可知露西13岁,故选C。
62.句意:今天有风吗?A不,没有。B是的,有,C我们不知道。根据“And there is no wind.”,可知今天没风,故选A。
63.句意:露西______去公园。A骑自行车,B坐公共汽车,C步行,根据“We go to the park on foot.”,可知露西步行去公园,故选C。
64.句意:看!一些男孩正在______。A踢足球,B放风筝,C画画,根据“Some boys are flying kites.”,可知一些男孩正在放风筝,故选B。
65.句意:男人正______看书。A在树附近,B在树下,C在草地附近,根据“The man under the tree is reading a book.”,可知男人正在树下看书,故选B。
66.B 67.C 68.A 69.B 70.A
【导语】本文主要介绍安的学校里的设施及其位置。
66.句意:在_____有很多书。A教室,B图书馆,C老师办公室。根据“The library is on the first floor. There are many books in it.”可知图书馆有很多书,故选B。
67.句意:老师办公室紧挨着_____。A花园,B电脑室,C教室。根据“Where is my classroom It’s on the second floor. It’s next to the teachers’ office.”可知紧挨着教室,故选C。
68.句意:操场是_____。A大的,B好看的,C漂亮的,根据“The playground is very big.”可知操场是大的,故选A。
69.句意:我们可以在音乐室_______。A看书,B唱歌和跳舞,C踢足球,根据“The music room is next to the library. We can sing and dance.”可知是唱歌和跳舞,故选B。
70.句意:音乐室在____楼。A一,B二,C三,根据“The library is on the first floor.”和“The music room is next to the library.”可知在一楼,故选A。
71.B 72.A 73.B 74.A 75.C
【导语】本文介绍了李明的城市。
71.句意:李明的城市_______。A大,干净,漂亮,B小,干净,漂亮,C又大又漂亮,根据“It is small, but it is clean and beautiful.”,可知李明的城市不大,故选B。
72.句意:如果我想买一条短裙,我可以去_______。A未名街,B塘沽街,C中山街,根据“The red street is Weiming Street. There is a supermarket on the street. I can buy books, toys, clothes and food there.”,可知如果想买一条短裙,可以去未名街,故选A。
73.句意:如果我想看动物,我可以去_______。A红色的街道,B黄色的街道,C绿色的街道,根据“The yellow street is Tangu Street. There is a zoo on the street.”,可知看动物去黄色的街道,故选B。
74.句意:我的城市有______条街道。A三,B四,C六,根据“There are three streets in my city.”,可知有三条街道,故选A。
75.句意:这篇短文谈论了一个_______。A学校,B街道,C城市,根据全文可知这篇短文谈论了一个城市,故选C。
76.B 77.A 78.A 79.C 80.B
【导语】本文是关于杰克学校及学校生活的介绍。
76.问句句意:杰克的学校有多少间教室?A二十。B三十。C四十。D五十。根据原文“There are 30 classrooms in our school, and our school has six grades.”可知杰克的学校有三十间教室,六个年级。故选B。
77.问句句意:学校图书馆在哪里?A它位于一楼。B它就在杰克的教室旁边。C它在二楼。D它位于大楼前面。根据原文“They are on the first floor.”可知图书馆在一楼。故选A。
78.问句句意:杰克喜欢读书吗?A是的,他喜欢。B不,他不喜欢。C是的,他是。D不,他不是。根据原文“I like reading books in it.”可知杰克喜欢在图书馆读书。故选A。
79.问句句意:在哪里我们可以看到很多美丽的花呢?A在美术教室。B在操场上。C在学校花园里。D在健身房。根据原文“There’re many different kinds of flowers in it.”可知在学校花园里有很多不同种类的花。故选C。
80.问句句意:杰克的老师是什么样子?A他们非常严厉。B他们非常友好。C他们非常聪明。D他们非常坏。根据原文“My teachers are very kind and patient.”可知杰克的老师又友好又有耐心。故选B。
81.A 82.C 83.B 84.A 85.B
【导语】本文介绍了玲玲的妈妈和妈妈的好朋友。
81.句意:玲玲的妈妈是一名______。A老师,B医生,C工人,根据“Lingling’s mother is a teacher.”,可知玲玲的妈妈是一名老师,故选A。
82.句意:玲玲妈妈的班里有_______名学生。A22,B34,C40,根据“There are eighteen girls and twenty-two boys in her class this term.”,可知玲玲妈妈的班里有40名学生,故选C。
83.句意:玲玲的妈妈对她的学生很______。A高兴的,B友善的,C有趣的,根据“She is kind to her pupils.”,可知玲玲的妈妈对她的学生很友善,故选B。
84.句意:李女士在一家_______工作。A医院,B工厂,C学校,根据“She is a doctor. She works at Renhe Hospital.”,可知李女士在一家医院工作,故选A。
85.句意:李女士的医院有______名护士。A18,B45,C34,根据“There are thirty-four doctors and forty-five nurses in her hospital.”,可知李女士的医院有45名护士,故选B。
86.B 87.C 88.C 89.B 90.A
【导语】本文讲了吉姆的家人星期天晚上正在做的事情。
86.句意:这个家庭有______口人。A三,B四,C五,根据全文可知这个家庭有四口人,故选B。
87.句意:谁正在椅子上看电视?A吉姆。B吉姆的妈妈。C吉姆的爸爸。根据“Jim’s father is sitting on a chair. He’s watching TV.”,可知吉姆的爸爸正在椅子上看电视,故选C。
88.句意:吉姆和凯特是_______。A好朋友,B两个女孩,C兄妹,根据“Kate, Jim’s sister, is looking for (寻找) him.”,可知吉姆和凯特是兄妹,故选C。
89.句意:现在是_______。A星期天上午,B星期天晚上,C星期六晚上,根据“They have no homework on Sunday evening.”,可知现在是星期天晚上,故选B。
90.句意:凯特正在做什么?A她正在玩游戏。B她正在找钢笔。C她正在做作业。根据“Kate, Jim’s sister, is looking for (寻找) him. They are playing games.”,可知凯特正在玩游戏,故选A。
91.A 92.C 93.B 94.B 95.C
【导语】本文主要介绍了李华的两个朋友。
91.句意:露西在____。A澳大利亚,B意大利,C中国。根据“Lucy lives in Sydney. ”可知露西住在悉尼,悉尼是澳大利亚的首都,故选A。
92.句意:当武汉是上午十点钟时,____。A李华正在吃早餐,B露西正在悉尼举行生日派对,C露西正在吃午餐。根据“At ten in the morning (10:00 am), I call(打电话) Lucy to say “Happy birthday”. But she is having lunch. It’s twelve o’clock in Sydney!”可知武汉是上午10:00时,悉尼时间为中午12:00,露西正在吃午饭,故选C。
93.句意:卡洛斯很可能____,所以李华不得不稍后给他打电话。A洗澡,B睡觉,C做作业。根据“It’s 10:30 a.m. now, but I can’t call him, because it’s 3:30 a. m. in Rome! ”可知武汉是10:30时,罗马时间为凌晨3:30,此时人们通常在睡觉,故选B。
94.句意:当罗马是凌晨三点钟时,武汉是____。A早上5点,B上午10点,C上午11点。。根据“It’s 10:30 a.m. now, but I can’t call him, because it’s 3:30 a. m. in Rome! ”可知武汉是10:30时,罗马时间为凌晨3:30,所以当罗马是凌晨三点钟时,武汉是上午10点,故选B。
95.句意:哪本书是《西游记》?选项C书名是西游记,故选C。
96.A 97.C 98.A 99.B 100.A
【导语】本文主要写了我家附近的公园。
96.句意:我家附近的公园是________。A新的和美丽的,B旧的和美丽的,C干净的和新的。根据文中句子“There is a new park near my house. The park is so beautiful.”可知我们家附近有一个新的公园,这个公园很美丽;A项符合题意,故选A。
97.句意:公园里有一个咖啡店吗?根据文中句子“On my left, there is a café.”可知在我的左边,有一个咖啡馆;所以做肯定回答,故选C。
98.句意:人们不能在湖里________。A游泳,B钓鱼,C划船。根据文中句子“Don’t swim in the lake.”可知,湖泊严禁游泳;A项符合题意,故选A。
99.句意:公园里的商店不是________。A小的,B大的,C好的。根据文中句子“There are some small shops near the gate.”可知门口有一些小商店;B项符合题意,故选B。
100.句意:你喜欢这个公园吗?根据文中句子“We like it very much.”可知大家喜欢这个公园,所以做肯定回答,Yes, we do. 故选A。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录