(期中培优卷)期中全真模拟培优卷2025 - 2026学年七年级上册英语外研版(2024)(含答案解析)

文档属性

名称 (期中培优卷)期中全真模拟培优卷2025 - 2026学年七年级上册英语外研版(2024)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 259.7KB
资源类型 试卷
版本资源 外研版
科目 英语
更新时间 2025-10-22 12:22:29

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
2025-2026学年七年级上册英语期中全真模拟培优卷外研版(2024)
注意事项:
1.本试卷共七大题,满分120分(不含听力口语30分),考试用时100分钟;
2.答题前,考生务必将自己的姓名、考点名称、考场号、座位号用0.5毫米黑色墨水签字笔填写在相对应的位置上,并认真核对条形码上的准考号、姓名是否与本人的相符合;
3.答选择题必须用2B铅笔把对应题目的答案标号涂黑,如需改动,请用橡皮擦干净后,再选涂其他答案;答非选择题必须用0.5毫米黑色墨水签字笔写在指定的位置上,不在答题区域内的答案一律无效,不得用其他笔答题。
第一部分 完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
Many children enjoy listening to music. Donovan Leo from the US was one of them, 1 he did more than that.
Leo learned to 2 the electric guitar, drums and piano. Then, he began to write songs to show 3 feelings. “I like to write something with a fast drumbeat (鼓声) and play it by myself. It makes me happy and I move 4 my music. I enjoy the 5 of writing and playing.”
There is a birthday 6 for his mother every year in the house. He wants to make the party 7 this year. He decides to write a song and play it for his mother. After a week’s 8 , he is on the stage and plays the song on his mother’s birthday. It brings back the happy memories of Leo and his mother. Tears quietly 9 down his mother’s face. It’s really a 10 story about the family love.
1.A.so B.because C.or D.but
2.A.play B.teach C.plant D.draw
3.A.my B.his C.her D.our
4.A.in B.on C.through D.with
5.A.fun B.thoughts C.problems D.knowledge
6.A.meeting B.party C.holiday D.club
7.A.difficult B.dangerous C.lonely D.different
8.A.rest B.activity C.practice D.journey
9.A.run B.walk C.fly D.carry
10.A.interesting B.traditional C.touching D.exciting
第二部分 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)
请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
A
Time flies. Lily will start junior high in one week. She begins to get ready for the new term.
School things
Lily checks all her school things. Her pencil case is old and broken, so she goes to a shop with her mom. They buy a new blue pencil case, five pencils, a sharpener, an eraser and a ruler. She carefully puts all these into her big schoolbag.
________
Lily makes a plan. She writes down: “Go to bed at 9:30 p.m., get up at 6:30 a.m., and read for 30 minutes.” She sticks the time plan on her desk. “Good sleep helps me study better,” she says to her parents.
Feelings
Lily cleans her desk and thinks about her feelings. She feels a little nervous. To relax, she reads her favourite storybooks. Her dad smiles and says, “Don’t worry. Although you will face new problems, we are still here to help. Try your best and study hard. Be kind to others, and you’ll make many new friends!”
Now Lily feels confident. She can’t wait for her new school life!
11.Who does Lily go to the shop with
A.Her friend. B.Her mom. C.Her sister. D.Her dad.
12.What does Lily put into her schoolbag
A.Five pencils, a sharpener, a crayon and a ruler.
B.A new blue pencil case, five pencils and some storybooks.
C.Five pencils, a sharpener, an eraser, a ruler and some storybooks.
D.A new blue pencil case, five pencils, a sharpener, an eraser and a ruler.
13.Why does Lily read storybooks
A.To practise English. B.To finish her homework.
C.To help her relax. D.To make new friends.
14.What title should we put in the black line (横线) “________”
A.Time plan B.Reading plan C.Study plan D.Sleep plan
15.What’s the main idea (主旨) of the passage
A.How Lily buys school things. B.Why Lily feels nervous about school.
C.How Lily gets ready for the new term. D.Lily’s first day in her middle school.
B
Starting a book club is easy—all you need is to love reading. Here’s how to make you start a book club easily.
When you set up your book club, the first thing is to find members for your club. They could be friends, family, classmates, but they should all love to read. A small group of seven to ten people is usually an ideal (理想的) size for a book club. ①
If you have a group, talk about how often you want to meet—usually clubs meet once a month. Pick a date and stick with (坚持) it. That way, members can easily plan for it. Send out emails a week before the meeting to give people a written reminder (书面提醒). Fix (固定) the meeting time. An hour is a good start. Two hours is too long. ②
Then, you need a good place. Libraries, parks and restaurants—all make good meeting places. For many clubs, homes are the best place because you don’t have to get dressed up, and noisy public places can make meetings hard. If members bring a plate of food or a bottle of drink, it can help start talking. ③
Please don’t forget the most important thing—the books! Think about the books your club will enjoy. Fiction (小说) Non-fiction Your club can choose books in different ways. You can take turns to recommend (推荐) books. Let everyone decide (决定) which book to read. But, be sure to keep it light and fun. ④
After you decide on these, your book club is ready. Now, it is time to start the first meeting. Enjoy your reading.
16.What should the members in a book club have in common (相同之处)
A.They collect a lot of books. B.They like to join in other activities.
C.They have the same friend. D.They really enjoy reading books.
17.Which of the following is TRUE according to the passage
A.Books are the most important thing for a book club.
B.Members of a book club usually meet once a week.
C.You should often change the places for club meetings.
D.Homes are not quiet enough for reading activities.
18.If the club meeting lasts for ________, it will be a good start.
A.30 minutes B.120 minutes C.60 minutes D.a whole day
19.The sentence “but too much food will make discussions (讨论) difficult” should be put in “________”.
A.① B.② C.③ D.④
20.Which is the best title for the passage
A.How to be a member of a club B.How to read in a book club
C.How to enjoy your reading D.How to begin a book club
C
Kate and Kitty are sisters. The one in a yellow dress is Kate. She is a nurse. She loves weekends because she can go shopping with her mother often. The other one in a pink dress is Kitty. She works in a big shop. She doesn’t like weekends because she has to (不得不) work on weekends. She doesn’t have time to enjoy her hobbies (爱好).
Bob is their brother. He studies in a middle school. He studies hard on weekends. He doesn’t have time to enjoy his hobby, either (也).
Their father is Mr. White. He is in a white T-shirt. Their mother is Mrs. White. She is in a black dress. They are teachers. They like weekends. They often watch films on weekends.
Their grandparents are old, and they live with them. They are always very happy.
21.Where does Kate work
A.In a restaurant. B.In a factory. C.In a school. D.In a hospital.
22.Who can’t enjoy the hobbies on weekends
A.Kate and Kitty. B.Kitty and Bob.
C.Kate and Bob. D.Mr. White and Mrs. White
23.What does Bob do
A.A worker. B.A student. C.A teacher. D.A doctor.
24.What does Kate’s mother often do on weekends
A.Go shopping and watch films B.Watch films and read books.
C.Read books and do sports. D.Do sports and watch films.
25.Which can be the best title (标题) for the text
A.Different Classes B.Different Jobs C.A Small Family D.The Whites
D
Last Sunday, the Miller family spent (花费) the day at the city park. Mrs. Miller prepared (准备) some healthy food for the picnic—sandwiches with vegetables, some fresh apples, and water. She always says, “Healthy food makes a healthy body.”
At the park, Mr. Miller and his son, Tom, flew a kite. It was a little difficult at first, but soon the kite was flying high in the blue sky. Also, Mrs. Miller and her daughter, Lucy, sat on the grass and enjoyed the warm sunshine. Lucy watched some children riding bicycles. “I want to learn to ride a bike too,” she said to her mother.
After lunch, the family went for a walk. They saw many people doing sports: some were running, others were playing badminton, and a few were even fishing. Tom found a group of boys playing football and joined them. He felt very happy.
On their way home, everyone thought that it was a marvelous day. “It’s important for us to spend time together outdoors (在户外),” said Mr. Miller. “The air is fresh here, and we can get some exercise. It’s much better than watching TV or playing with our phones all day.” The children hoped they would come back to the park again next weekend.
26.What did Mrs. Miller prepare for the picnic
A.Bread, a glass of milk, apples and bananas.
B.Sandwiches with vegetables, apples and water.
C.Hamburgers, Coke, bread, cookies and many fruits.
D.Chicken, hamburgers, sandwiches, water and ice cream.
27.What did Tom do at the park
A.He rode a bicycle and swam. B.He flew a kite and played football.
C.He went fishing with parents. D.He played badminton and went fishing.
28.What can we infer (推断) from Mr. Miller’s words on the way home
A.He thought the food in the park was very delicious.
B.He was tired and bored and wanted to go home early.
C.He thought outdoor activities are good for the family.
D.He wanted to watch TV and play computer games at home.
29.The word “marvelous” in paragraph 4 probably means ________.
A.nice B.difficult C.easy D.boring
30.What is the main idea of the text
A.The importance of outdoor activities. B.The best and useful way to fly a kite high.
C.How to make healthy and delicious food. D.A warm story about buying a new bicycle.
第三部分 信息还原(共5小题;每小题1分,满分5分)
阅读下面的短文,从所给的A~G七个选项中,选出正确的答案填空,使短文通顺,内容完整。
My Friends’ Different Hobbies
I have three good friends, and each of them has a special hobby. 31 It’s fun to talk about their hobbies with them. Lily’s favorite hobby is gardening. 32 She grows tomatoes, flowers and even some small trees in her backyard. Every weekend, she spends hours taking care of her plants. Mike loves playing the guitar. 33 He learned to play from his uncle and now can play many popular songs. Sometimes he plays for us at our class parties. Anna is interested in collecting stickers. 34 She has stickers with cartoon characters, animals and famous places. She often trades stickers with her other friends. Hobbies help my friends relax and feel happy. 35
A.She says watching plants grow makes her feel peaceful.
B.Each hobby shows their different interests.
C.He practices playing the guitar for an hour every evening.
D.I also want to find a hobby that I love.
E.She has collected more than 500 stickers so far.
F.Gardening is too tiring for a student.
G.Playing the guitar is a waste of time.
第四部分 词汇运用(共20小题;每小题1分,满分20分)
36.She finally decided to tell the (事实) about what happened.
37.When the season (改变), many people catch a cold easily.
38.Our teacher wants (所有人) in the class to hand in the homework on time.
39.My grandfather is sixty years old but he is still (英俊的).
40.At school, our teachers are very (严格的) with us.
41.We missed Tom very much because he was a from school for a week due to his illness.
42.I’m sorry I didn’t quite f you just now. Could you please say it again
43.We are in d schools, but we often play with each other.
44.My English teacher Ms. Gao says every subject is i and useful.
45.Sit down in the chair and let’s talk about your p now.
请阅读下面语篇,根据其内容,从方框内选出适当的单词,将其正确形式填入空白处,并将答案写在答题卡相应的位置上。方框内有两个词为多余项。
mistake country same count know he play band be grade easy two
Jason and Johnny are twin brothers. Their hobbies are the 46 . They both like music very much. Jason is good at playing the drums (鼓) and Johnny is good at 47 the guitar. They have a 48 called “J Brothers”. They play music in the park at the weekend.
The brothers 49 nice. Their classmates like being with them. Mr Smith, their class teacher, says, “The 50 brothers do well in their schoolwork. They also join in school activities (活动) often.” Jason and Johnny love reading, too. They think reading can help them get 51 more about music. Jason even learns to write songs, but it’s not 52 . When he makes 53 , he feels bad. Johnny always tells 54 , “Take it easy, Jason. We can learn from them.”
The brothers want to go to other 55 to give a music show. They hope to bring people fun.
第五部分 短文填空(共10小题;每小题1分,满分10分)
阅读下面短文,在空白处填入适当的单词或括号内单词的正确形式。
My name is Emma. I have a tidy 56 (day) life. Every morning, I get up at 7:00. First, I brush my 57 (tooth) and wash my face. Then I need 58 (prepare) my school bag—I always put my notebooks and pencils in it carefully. At 7:20, I have breakfast with my family. Mom looks at the clock and says, “It’s 59 (exact) 7:25—hurry, or you’ll miss the school bus!”
School finishes at 4:00 p.m. After class, I love talking about clubs with friends. I’m really interested 60 the music club because I like singing. Yesterday, I asked my best friend Lucy, “How about 61 (join) the music club with me next week We can learn new songs together!” She nodded and said it sounded great.
My sister likes clubs too. 62 (she) favorite is the sports club. She usually plays volleyball there. Every Tuesday, she 63 (finish) her homework fast after school 64 she doesn’t want to miss the club’s practice time.
Before going to bed, I always take 65 shower to relax. Then I read a short story and go to sleep at 9:30. Every day is busy but full of fun with school and clubs!
阅读表达(共5小题;每小题2分,满分10分)
One warm afternoon in autumn, Ms. White surprises her 4-grade class by saying, “We’re going to have the lesson e with me.”
All the students jump out of their chairs and stand in a line. For them, it is great fun to go outside on sunny days. Carl runs quickly to be the first in line. Sandra, the new girl stands by herself at the end of it. Others join the line in groups of friends. When they make their way from the classroom, they talk quickly about what may be waiting for them outside.
Ms. White takes the class outside. Melinda looks worried when she walks across the grass because she wears her new shoes. Darrel tells jokes to anyone who will listen. “Shh! Stop talking!” says Carl. Sandra walks slowly at the back of the line, keeping her eyes down. Ms. White stops. “Here we are,” she says. All the students are curious (好奇的) and look around. All they see is a patch of dirt (泥地). “Meet your garden!” says Ms. White.
The students are very surprised. There are no vegetables, no flowers, not even any plants. All they see is dry dirt with some weeds (野草). Melinda puts up her hand and asks the question on all their minds. “But where is the garden ”
“We have to grow it,” says Ms. White with a smile. In fact, the garden is going to be a special class project (项目).
请根据文章内容回答下列问题,每题字数不超过6词。
66.Where are Ms. White and her students going to have the lesson
67.Why does Melinda look worried when she walks across the grass
68.How do the students feel at first when they get to the “garden”
69.What does Ms. White want the students to do in the patch of dirt
70.What do you think of the class project
书面表达(共1题;满分25分)
71.同学们,家人是我们在这个社会上最亲爱、最重要的人。你了解你的家人吗?请参考下面的提示,写一写你的家人,你可以写你的爷爷、奶奶,外公、外婆,爸爸、妈妈,哥哥、姐姐等。你可以选择写他们中的任何一个,也可以选择写他们中的几个。
注意:
1. 词数为80左右;
2. 可适当增加细节,以使行文连贯;
3. 文中不能出现真实姓名及学校名称。
参考词汇:special(adj. 特别的),especially(adv. 尤其),support(n. 支持)
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
/ 让学习更有效 新课备课备考 | 英语学科
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.D 2.A 3.B 4.D 5.A 6.B 7.D 8.C 9.A 10.C
【导语】本文是关于一个叫Donovan Leo的美国男孩,他喜欢音乐,不仅听音乐,还学会了弹奏乐器,并创作歌曲表达情感。后来,他在母亲生日时创作了一首歌,让母亲感动落泪,体现了家庭的爱。
1.句意:来自美国的Donovan Leo就是其中之一,但他不仅仅满足于此。
so所以;because因为;or或者;but但是。前后句为转折关系。很多孩子喜欢听音乐,Leo也是其中之一,但是他做的更多。but表示转折。故选D。
2.句意:Leo学会了弹奏电吉他、打鼓和弹钢琴。
play演奏;teach教授;plant种植;draw绘画。表示演奏乐器,使用动词play。故选A。
3.句意:然后,他开始创作歌曲来表达自己的情感。
my我的;his他的;her她的;our我们的。根据“he did more than that”可知,Leo是男孩,用his。故选B。
4.句意:这让我感到快乐,我会随着音乐舞动。
in在……里;on在……上;through通过;with随着。move with music意为“随着音乐摆动”,是固定搭配。故选D。
5.句意:我享受创作和演奏的乐趣。
fun乐趣;thoughts想法;problems问题;knowledge知识。根据上下文“enjoy”和“happy”可知,此处表示享受这种乐趣。故选A。
6.句意:每年家里都会为母亲举办生日派对。
meeting会议;party派对;holiday假期;club俱乐部。根据“He wants to make the party”可知,此处指生日派对。故选B。
7.句意:今年他想让派对与众不同。
difficult困难的;dangerous危险的;lonely孤独的;different不同的。根据“He decides to write a song and play it for his mother. ”可知,他决定写新歌是想让派对与往年不同。故选D。
8.句意:经过一周的练习,他在舞台上为母亲演奏了这首歌。
rest休息;activity活动;practice练习;journey旅行。根据“he is on the stage and plays the song on his mother’s birthday”可知,为了登台表演,他需要进行一周的“练习”。故选C。
9.句意:泪水悄悄地从母亲的脸颊滑落。
run跑;walk走;fly飞;carry携带。tears run down“泪水流下”,固定表达。故选A。
10.句意:这真是一个关于家庭亲情的感人故事。
interesting有趣的;traditional传统的;touching感人的;exciting令人兴奋的。根据“Tears quietly ... down his mother’s face.”可知,让母亲流泪,说明是个感人的故事。故选C。
11.B 12.D 13.C 14.A 15.C
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了Lily为即将到来的初中生活做准备的过程,包括购买学习用品、制定时间计划以及调整情绪等。
11.细节理解题。根据“Her pencil case is old and broken, so she goes to a shop with her mom.”可知,Lily是和她的妈妈一起去商店的。故选B。
12.细节理解题。根据“They buy a new blue pencil case, five pencils, a sharpener, an eraser and a ruler. She carefully puts all these into her big schoolbag.”可知,Lily把新买的蓝色铅笔盒、五支铅笔、卷笔刀、橡皮和尺子都放进了她的大书包里。故选D。
13.细节理解题。根据“To relax, she reads her favourite storybooks.”可知,Lily读故事书是为了放松。故选C。
14.最佳标题题。根据“Lily makes a plan. She writes down: ‘Go to bed at 9:30 p.m., get up at 6:30 a.m., and read for 30 minutes.’ She sticks the time plan on her desk.”可知,这一段主要讲的是Lily制定的时间计划,所以A选项“Time plan”作为标题最合适。故选A。
15.主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了Lily为新学期做准备的过程,包括购买学习用品、制定时间计划和调整情绪等。故选C。
16.D 17.A 18.C 19.C 20.D
【导语】本文是一篇说明文,介绍了创办读书俱乐部的方法,包括寻找成员、确定聚会时间地点、选择书籍等方面内容。
16.细节理解题。根据“They could be friends, family, classmates, but they should all love to read.”可知,读书俱乐部的成员都应该热爱阅读,故选D。
17.细节理解题。根据“Please don’t forget the most important thing—the books!”可知,书对于读书俱乐部来说是最重要的。故选A。
18.细节理解题。根据“An hour is a good start. Two hours is too long.”可知,1个小时(60分钟)是合适的起始时长,故选C。
19.推理判断题。根据③处前文“If members bring a plate of food or a bottle of drink, it can help start talking”可知,此处讨论“带食物饮料”的话题,题干句子“but too much food will make discussions (讨论) difficult(但太多食物会让讨论变难)”是对该话题的补充,应放在③处。故选C。
20.最佳标题题。本文主要围绕如何轻松创办一个读书俱乐部展开,介绍了找成员、确定聚会时间地点、选书等步骤,“如何创办一个读书俱乐部”最能概括文章内容,故选D。
21.D 22.B 23.B 24.A 25.D
【导语】本文是一篇记叙文,介绍了The Whites一家人的工作、爱好,以及他们在周末的不同活动,展现了家庭成员的生活状态。
21.细节理解题。根据“She is a nurse.”可知,Kate是一名护士,所以她在医院工作,故选D。
22.细节理解题。根据“She (Kitty) doesn’t like weekends because she has to (不得不) work on weekends. She doesn’t have time to enjoy her hobbies (爱好).”以及“Bob is their brother...He doesn’t have time to enjoy his hobby, either (也).”可知,Kitty和Bob在周末无法享受他们的爱好,故选B。
23.细节理解题。根据“Bob is their brother. He studies in a middle school.”可知,Bob是一名学生,故选B。
24.细节理解题。根据“She (Kate) loves weekends because she can go shopping with her mother often.”以及“They (Mr. White and Mrs. White) often watch films on weekends.” 可知,Kate的妈妈周末经常购物和看电影,故选A。
25.最佳标题题。本文围绕The Whites一家人的工作、爱好以及周末活动展开描述,“The Whites”作为标题最合适,故选D。
26.B 27.B 28.C 29.A 30.A
【导语】本文主要讲述了米勒一家在公园度过的一天,包括野餐、放风筝、散步等活动,强调了户外活动的重要性。
26.细节理解题。根据“Mrs. Miller prepared (准备) some healthy food for the picnic—sandwiches with vegetables, some fresh apples, and water.”可知,野餐食物包括蔬菜三明治、苹果和水。故选B。
27.细节理解题。根据“At the park, Mr. Miller and his son, Tom, flew a kite.”及“Tom found a group of boys playing football and joined them.”可知,汤姆在公园放风筝和踢足球。故选B。
28.推理判断题。根据“It’s important for us to spend time together outdoors”及“The air is fresh here, and we can get some exercise. It’s much better than watching TV or playing with our phones all day.”可知,米勒先生说一起在户外很重要,这里空气清新,能够得到锻炼,由此可知他认为户外活动对家庭有益。故选C。
29.词句猜测题。根据“On their way home, everyone thought that it was a marvelous day.”及上下文描述的全家愉快活动可知,每个人都认为这是美好的一天,划线单词表示“美好的”,与nice同义。故选A。
30.主旨大意题。根据“It’s important for us to spend time together outdoors”及全文可知,本文通过讲述米勒一家在户外度过的美好的一天来强调户外活动的重要性。故选A。
31.B 32.A 33.C 34.E 35.D
【导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了作者三位朋友的不同爱好(园艺、弹吉他、收集贴纸)及其意义。
31.根据“My Friends’ Different Hobbies...each of them has a special hobby”可知,此处需总结朋友们的爱好体现其不同兴趣。选项B“每个爱好都显示出他们不同的兴趣”符合语境,与首句呼应。故选B。
32.根据“Lily’s favorite hobby is gardening...She grows tomatoes...”可知,此处需补充莉莉对园艺的感受。选项A“她说看着植物生长让她感到平静”具体描述了她从园艺中获得的平静感,与后文“taking care of plants”逻辑连贯,符合语境。故选A。
33.根据“Mike loves playing the guitar...He learned to play...”可知,此处需说明迈克如何练习吉他。选项C“他每天晚上练习弹吉他一小时”具体描述其日常练习,与后文“can play many songs”形成因果关系,符合语境。故选C。
34.根据“Anna is interested in collecting stickers...She has stickers with...”可知,此处需补充安娜收集贴纸的成果。选项E“到目前为止,她已经收集了500多张贴纸”用数据量化她的收藏,与后文“trades stickers”相呼应,符合语境。故选E。
35.根据“Hobbies help my friends relax and feel happy”可知,此处需总结或延伸主题。选项D“我也想找到一个我喜欢的爱好”自然引出作者对培养爱好的向往,符合结尾升华逻辑,符合语境。故选D。
36.fact
【解析】句意:她最终决定说出关于所发生之事的真相。“事实”fact,名词,此处指所发生之事的本质真相,是整体概念。故填fact。
37.changes
【解析】句意:换季的时候,很多人都容易感冒。change“改变”,动词,作谓语。主句“many people catch a cold easily”是一般现在时,表示经常发生的事情,且季节改变是一个经常性的事情,所以从句也应该用一般现在时。主语“the season”是第三人称单数,所以用动词change第三人称单数形式changes。故填changes。
38.everyone/everybody
【解析】句意:我们老师想要我们班所有人按时上交作业。根据汉语提示可知,everyone和everybody都可以表示“所有人”。故填everyone/everybody。
39.handsome
【解析】句意:我的祖父六十岁了,但他仍然很英俊。根据句意和括号内的汉语提示可知,此处考查handsome“英俊的”,形容词,在句中作系动词“is”的表语。故填handsome。
40.strict
【解析】句意:在学校,我们的老师对我们非常严格。“严格的”对应的英文单词是strict,为形容词,在句中作表语,符合语境。故填strict。
41.(a)bsent
【解析】句意:我们非常想念汤姆,因为他因病缺课一个星期了。根据“missed Tom very much”和“due to his illness”以及首字母可推断汤姆因为生病没来学校。“be absent from”表示“缺席,不在”,符合语境。故填(a)bsent。
42.(f)ollow
【解析】句意:对不起,我刚才没听懂你的话。你能再说一遍吗?根据“Could you please say it again ”及首字母提示可知,空处应表达没有听懂“你”的话,follow“理解”,助动词didn’t后面加动词原形。故填(f)ollow。
43.(d)ifferent
【解析】句意:我们在不同的学校,但我们经常一起玩。根据 “We are in…schools, but we often play with each other”及首字母“d”可知,这里需要一个形容词来修饰名词schools,表示“不同的”,different符合语境,体现虽然学校不同但仍常一起玩的转折关系。故填(d)ifferent。
44.(i)mportant
【解析】句意:我的英语老师高老师说每门课都是重要和有用的。根据“...and useful”和首字母可知,每门课都是重要和有用的,important“重要的”。故填(i)mportant。
45.(p)roblems/(p)roblem
【解析】句意:坐在椅子上,现在让我们谈谈你的问题。根据“Sit down in the chair and let’s talk about your...now.”以及首字母提示可知,此处指谈论问题,problem“问题”,名词;此处单复数皆可。故填(p)roblems/(p)roblem。

46.same 47.playing 48.band 49.are 50.two 51.to know 52.easy 53.mistakes 54.him 55.countries
【导语】本文讲述了双胞胎兄弟Jason和Johnny的故事。
46.句意:他们的爱好是相同的。根据“They both like music very much.”可知,此处指爱好相同,same“相同的”,符合语境。故填same。
47.句意:杰森擅长打鼓,约翰尼擅长弹吉他。根据“the guitar”可知,此处指弹吉他,play the guitar“弹吉他”,be good at doing sth.“擅长做某事”,动词play的动名词为playing。故填playing。
48.句意:他们有一个乐队叫“J Brothers”。根据“They play music in the park at the weekend.”可知,此处指有一个乐队,band“乐队”,可数名词,不定冠词a后跟可数名词单数。故填band。
49.句意:这对兄弟很好。根据“Their classmates like being with them.”可知,此处指这对兄弟很好,be动词后跟形容词作表语,主语The brothers为复数,be动词用are。故填are。
50.句意:这对兄弟学业很好。根据“Jason and Johnny are twin brothers.”可知,此处指这对兄弟,two“两个”,符合语境。故填two。
51.句意:他们认为阅读可以帮助他们更多地了解音乐。根据“reading can help them get...more about music”可知,此处指更多地了解音乐,know“知道”,动词,get to know“逐渐了解”,符合语境。故填to know。
52.句意:杰森甚至学习写歌,但这并不容易。根据“but”可知,此处表转折,与上文“学习写歌”形成对比,easy“容易的”,符合语境。故填easy。
53.句意:当他犯错误时,他感到很糟糕。根据“he feels bad”可知,此处指犯错误时,感到糟糕,make mistakes“犯错误”,固定短语。故填mistakes。
54.句意:约翰尼总是告诉他:“放轻松,杰森。我们可以从中学习。”根据“Take it easy, Jason.”可知,此处指约翰尼总是告诉杰森,动词tell后跟人称代词宾格him“他”。故填him。
55.句意:这对兄弟想去其他国家举办音乐表演。根据“to give a music show”可知,此处指去其他国家举办音乐表演,country“国家”,可数名词,other后跟可数名词复数。故填countries。
56.daily 57.teeth 58.to prepare 59.exactly 60.in 61.joining 62.Her 63.finishes 64.because 65.a
【导语】本文主要介绍了Emma的日常生活。
56.句意:我有一个有条理的日常生活。根据“life”,可知名词前应用形容词,day的形容词为daily“日常的”。故填daily。
57.句意:首先,我刷牙洗脸。根据“brush my...”可知,应用名词复数形式,tooth的复数形式为teeth。故填teeth。
58.句意:然后我需要准备我的书包,我总是仔细地把我的笔记本和铅笔放在里面。need to do sth.“需要做某事”,此处应用动词不定式,表示需要准备书包。故填to prepare。
59.句意:现在正好是7:25,快点,否则你会错过校车。根据“It’s...7:25”可知,此处强调时间正好是7:25,应用副词修饰,exact的副词形式为exactly。故填exactly。
60.句意:我对音乐俱乐部很感兴趣,因为我喜欢唱歌。be interested in“对……感兴趣”。故填in。
61.句意:下周和我一起加入音乐俱乐部怎么样?根据“about”可知,介词后应用动词ing形式,join的动名词形式为joining。故填joining。
62.句意:她最喜欢的是运动俱乐部。根据“favorite”可知,前面应用形容词性物主代词,she的形容词性物主代词为her,置于句首,首字母大写。故填Her。
63.句意:每周二,放学后她快速地完成了她的家庭作业,因为她不想错过俱乐部的训练时间。根据时间状语“Every Tuesday”可知,本句为一般现在时态,且根据主语“she”可知,应用动词第三人称单数形式,finish的第三人称单数形式为finishes。故填finishes。
64.句意:每周二,放学后她快速地完成了她的家庭作业,因为她不想错过俱乐部的训练时间。根据上下文可知,她快速完成作业是因为不想错过俱乐部练习时间,两者为因果关系,because表原因。故填because。
65.句意:在上床睡觉前,我总是会洗个澡放松。take a shower“洗澡”,此处应用不定冠词a,表泛指。故填a。
66.Outside. 67.Because she wears her new shoes. 68.Curious. 69.Grow a garden. 70.It’s educational and fun.
【导语】本文中Ms. White带领学生到户外开展种植花园的特别课程项目,学生们从好奇到参与其中。
66.根据“We’re going to have the lesson outside”可知他们要去户外上课。故填Outside.
67.根据“Melinda looks worried when she walks across the grass because she wears her new shoes”可知Melinda担心是因为她穿了新鞋。故填Because she wears her new shoes.
68.根据“All the students are curious (好奇的) and look around.”可知,学生们一开始感到好奇。故填Curious.
69.根据“We have to grow it”可知Ms. White想让学生们种植花园。故填Grow a garden.
70.本题为开放性习题。言之有理即可,参考答案为It’s educational and fun.
71.例文
There are four people in my family, and each of them is special to me.
My father is 40 years old. His name is Jack. He likes playing basketball with me on weekends. He is kind and often tells funny stories. My mother is Mary. She is 38 years old. She is friendly and often helps others. She loves cooking very much. My brother is John. He is 2 years older than me and he is a fan of football.
I love my family so much. They always give me love and support.
【解析】[总体分析]
① 题材:本文是一篇材料作文;
② 时态:“一般现在时”为主;
③ 提示:写作要点已给出,可适当添加细节,并突出写作重点。
[写作步骤]
第一步,开门见山。介绍家庭成员的组成,引出下文。
第二步,具体阐述。介绍家人的基本情况。
第三步,书写结语。表达你对家人的爱。
[亮点词汇]
① like doing sth. 喜欢做某事
② on weekends 在周末
③ a fan of 一个……迷
[高分句型]
① There are four people in my family. (there be句型)
② He is kind and often tells funny stories. (and并列结构)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录