Unit 3A Day to Remember 素养综合测试卷(含答案)鲁教版(五四学制)(2024)七年级英语上册

文档属性

名称 Unit 3A Day to Remember 素养综合测试卷(含答案)鲁教版(五四学制)(2024)七年级英语上册
格式 docx
文件大小 27.7KB
资源类型 教案
版本资源 鲁教版(五四学制)
科目 英语
更新时间 2025-10-23 10:41:32

图片预览

文档简介

Unit 3 素养综合测试卷
时间45分钟 满分100分
一、听力理解(共20小题,每小题1分,共20分)第一节 听句子,选择适当的应答语。
你将听到五个句子,请在每小题所给的 A、B、C三个选项中选出一个适当的应答语。每个句子读两遍。
( )1. A. It was amazing!
B. Yes, I will go next time.
C. I'm going to the zoo tomorrow.
( )2. A. No, I forgot my camera.
B. Yes, I will take some later.
C. I don't like museums.
( )3. A. We are going to the park next month.
B. We went to a historical castle.
C. I want to visit the beach.
( )4. A. Playing the piano.
B. Some ancient buildings.
C. My notebooks.
( )5. A. Yes, but the bus ride was too long.
B. I'm not going next year.
C. I think it will be fun.
第二节 听对话,选择最佳答案。
你将听到五段对话,请根据对话内容,选出每个问题的最佳答案。每段对话读两遍。
( )6. What does Tony think of his school trip
A. Exciting. B. Relaxing. C. Interesting.
( )7. Where did Dennis go yesterday
A. To the zoo. B. To the park.
C. To the cinema.
( )8. What was the weather like in Guangzhou
A. Cold. B. Hot. C. Cool.
( )9. Who went to the beach with the boy
A. His-cousins.
B. His classmates.
C. His parents.
( )10. How was Mike's school trip
A. Funny. B. Boring. C. Exciting.
第三节 听长对话,选择最佳答案。
你将听到两段长对话,请根据对话内容,选出每个问题的最佳答案。每段对话读两遍。
请听第一段长对话,回答第11、12小题。
( )11. What did Peter do on vacation
A. He visited the West Lake.
B. He fed the chickens.
C. He milked the cows.
( )12. How was Amy's vacation
A. Boring. B. Exciting. C. Busy.
请听第二段长对话,回答第13——15小题。
( )13. What's the weather like in Li Hua's city
A. It's cool. B. It's sunny. C. It's hot.
( )14. Why did Lin Tao and his father go to Kunming
A. They liked the weather in Kunming.
B. They visited Lin Tao's grandparents.
C. They thought the trip in Kunming was really fun.
( )15. What does Li Hua think of her school trip
A. Interesting. B. Boring. C. Tiring.
第四节 听短文,选择最佳答案。
你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的最佳答案。短文读两遍。
( )16. When did Linda go to the zoo
A. On Sunday morning.
B. On Saturday afternoon.
C. On Saturday morning.
( )17. How many kinds of animals did Linda feed
A. Five. B. Four. C. Three.
( )18. How was the weather on Saturday afternoon
A. Sunny. B. Rainy. C. Cloudy.
( )19. When did Linda get home
A. At about 3:00 p. m.
B. At about 5:00 p. m.
C. At about 6:00 p. m.
( )20. How did Linda feel about her weekend
A. Terrible. B. Boring. C. Tired but happy.
二、完形填空(共10小题,每小题2分,共20分)
I had a great time last summer holiday. I went on a 21 to England with my parents. We spent three days in London.
During our stay, the weather in London was 22 and foggy(有雾的), so we took umbrellas(伞) every day. But there were also some sunny days. We thought we were very 23 . On the first day, we 24 ourselves at the London Eye. We could see the beautiful views of the whole 25 of London. After that, we 26 Big Ben and Buckingham Palace. On the second day, we visited Shakespeare's former residence (故居). I 27 a lot about this great writer in English history. On the 28 day, we visited many other places of interest there, such as the National Gallery and the British Museum. I met a girl in the British Museum. She could 29 Chinese and she told me a lot about the museum.
The trip was 30 . I hope I can visit London again one day. I will never forget the trip.
( )21. A. way B. trip C. idea D. place
( )22. A. windy B. sunny C. cloudy D. rainy
( )23. A. lucky B. lovely C. friendly D. healthy
( )24. A. liked B. helped C. enjoyed D. played
( )25. A. country B. city C. village D. town
( )26. A. took B. moved C. left D. visited
( )27. A. forgot B. learned C. taught D. minded
( )28. A. first B. second C. third D. fourth
( )29. A. say B. talk C. tell D. speak
( )30. A. wonderful B. boring C. terrible D. bad
三、阅读理解(共5小题,每小题4分,共20分)
It was a cold Monday morning, but for Maya and the other seventy-four students, it was a good day to go on a trip to the Lower Wapato Creek (小溪). It is home to many kinds of trees and salmon (鲑鱼).
Why did those students take the trip to the creek It was because of a letter from Maya. In her letter, Maya said, “I like salmon. To help them, I want to plant(种植) trees at the Lower Wapato Creek Habitat (栖息地).”
After reading Maya's letter, her teacher Lauren helped make her wish come true. At first, the students planted trees along the creek. It was difficult but interesting for them. Then a biologist(生物学家) took them to visit salmon. She gave them a lesson about salmon.
Maya felt very happy to take the great trip. She learned a lot about salmon and planted trees to help them. “I want to show those trees we planted to my friends and parents,” she said happily.
( )31. How many students went to the trip
A. 72. B.73. C.74. D.75.
( )32. Why did Maya want to plant trees
A. Because of a letter.
B. Because she wanted to help salmon.
C. Because of her teacher.
D. Because she wanted to give a lesson.
( )33. Who is Lauren
A. Maya's teacher. B. Maya's friend.
C. Maya's doctor. D. Maya's parent.
( )34. What does the underlined word “them” in Paragraph 3 refer to (指代)
A. The parents. B. The girls.
C. The students. D. The salmon.
( )35. What is the best title (题目)
A. Maya and her family
B. Maya's school trip
C. How to plant trees
D. How to give a lesson
四、短文还原(共5小题,每小题2分,共10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有一项为多余选项。
Hello, I am Bill. Do you like school trips 36 Now let me tell you some great things about school trips.
First, school trips can make you relaxed and give you a lot of fun. 37
Second, you can learn some things different from what you learn in class. 38 For example, if you go to a zoo, you can learn a lot about animals.
Third, you can learn to do things by yourselves. 39 When you go out, you need to think about what to wear and what you need to take with you.
40 It can make the friendship with your classmates better. For example, if you go camping in the mountains or have a picnic, you may need to work with classmates and help each other. Then you can learn to get on with others.
A. School trips are very interesting.
B. Do you know what you can learn from the trips
C. You will learn how to look after yourselves.
D. You can learn more about nature(自然) and the outside world.
E. Finally, school trips can teach you how to get on with (和……相处) others.
F. They can make your school life more interesting.
36. 37. 38. 39. 40.
五、任务型阅读(共5小题,每小题2分,共10分)
阅读短文,根据要求完成下面各小题。
Read Helen's and Jim's diary entries.
June 15th
Today I went on a school trip. We visited the science museum and it was really interesting. We got there so fast by train. We saw some farms and villages along the way. At the museum, I learned a lot about robots. I didn't know they could play chess with us. It was so cool! Then the guide taught us how to make a model robot. I took a lot of great photos, too. After that, I went to the gift shop and bought some lovely gifts for my parents. They weren't expensive. All in all, it was an exciting day.
Helen
June 15th
I think today's school trip was terrible. We took the train to the museum. It was so hot on the slow train. The museum was big and boring. Everything was about robots and I'm not interested in that. The rooms were really dark and it was difficult to take photos, so I didn't take any. There were also too many people and I couldn't really see or hear the guide. The things in the gift shop were so expensive. I didn't like the trip at all.
Jim
A.根据短文内容简要回答问题。
41. How did they go to the museum
42. Who took many photos
B.将短文中画线的句子译成汉语。
43.
44.
C.请给短文拟一个适当的英文标题。
45.
六、书面表达(共20分)
你校正在举办以“旅行”为主题的英语征文比赛。请根据下面的提示,以“A Wonderful Trip”为题写一篇短文参赛。
提示:1. Who did you go with
2. How did you go there
3. How long did you stay there
4. What did you do there
5. How was your trip
要求:1.短文必须包含提示里的所有内容,可适当发挥;
2. 词数60—80;
3.文中不能出现自己的真实姓名和校名。
A Wonderful Trip
一、听力理解
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
A A B B A C C B C C
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
A B C B A C A B B C
[听力原文]
第一节 听句子,选择适当的应答语。
你将听到五个句子,请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个适当的应答语。每个句子读两遍。
1. How was your school trip last week
2. Did you take any photos during the trip
3. Where did your class go for the trip
4. What did you see during the trip
5. Did you enjoy the school trip
第二节 听对话,选择最佳答案。
你将听到五段对话,请根据对话内容,选出每个问题的最佳答案。每段对话读两遍。
6. W: Tony, how was your school trip to the farm last weekend
M: It was interesting. We fed many animals there, like horses, cows and chickens.
7. W: Dennis, did you go to the zoo yesterday
M: No. I went to the cinema near my home.
8. W: Did you stay in Guangzhou for a long time
M: No, I stayed there only for two days. It was too hot there.
9. M: The weather was fine yesterday, so I went to the beach with my parents.
W: It sounds great.
10. W: Did you enjoy yourself during the school trip, Mike
M: Yes, it was very exciting.
第三节 听长对话,选择最佳答案。
你将听到两段长对话,请根据对话内容,选出每个问题的最佳答案。每段对话读两遍。
请听第一段长对话,回答第11、12小题。
M: Amy, I went to the West Lake on vacation.
W: Lucky you. How was the West Lake, Peter
M: It was very beautiful. But there were too many visitors. I felt very tired. What about you
W:I helped feed the chickens and milk the cows on my uncle's farm. I felt very excited.
请听第二段长对话,回答第13——15 小题。
W: Hello, Lin Tao!
M: Hello, Li Hua!
W: Where are you now
M:I am in Kunming. My father and I came to see my grandparents here four days ago.
W: How is the weather there It is so hot in Mianyang.
M: It's cool. I like the weather here so much. By the way, how was your school trip
W: My roommate thinks it is a little bit tiring. But I think it was really fun.
第四节 听短文,选择最佳答案。
你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出每个问题的最佳答案。短文读两遍。
My good friend Linda had a great weekend. On Saturday morning, it was sunny. She went to the zoo with her parents. At the zoo, she saw a lot of animals and she took many beautiful photos. She also fed many animals. She fed elephants, tigers, pandas. giraffes and monkeys. She had a great time. But at about3 o' clock, it began to rain. She had to go home. After 2 hours, she got home. She was very tired but happy.
二、完形填空
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
B D A C B D B C D A
语篇解读对本文作者介绍了自己和父母在伦敦旅行的经历。
21. B“我”和父母一起去英格兰“旅行”了,trip符合题意,故选B。
22. D根据空后的“我们每天都带伞”可知,伦敦的天气总是“多雨的”, rainy符合题意,故选 D。
23. A根据空前关于天气的描述可知,我们觉得自己很“幸运”, lucky符合题意,故选 A。
24. C 根据语境可知,我们在伦敦眼玩得很开心,enjoy oneself 玩得开心,故选 C。
25. B 根据空后的 London可知,所缺的词是 city,故选B。
26. D 我们“参观”了大本钟和白金汉宫,visited 符合题意.故选D。
27. B“我”了解了许多这位英国历史上的伟大作家的事迹,learn about意为“了解”, learned 符合题意,故选 B。
28. C 根据空前的“first”和“second”可知,所缺的词是 third,故选C。
29. D 她会说中文。和 Chinese搭配的词是 speak,故选 D。
30. A根据上下文的描述可知,这次旅行很“精彩”,wonderful 符合题意,故选 A。
三、阅读理解
31 32 33 34 35
D B A C B
语篇解读 本文讲述了一次有意义的旅行。
31. D 细节理解题。根据“for Maya and the other seventy-four students”可知,一共有75名学生去旅行。故选 D。
32. B 细节理解题。根据“I like salmon. To help them, I want to plant trees...”可知, Maya想种树是为了帮助鲑鱼。故选B。
33. A 细节理解题。根据“After reading Maya's letter, her teacher Lauren helped...”可知, Lauren是 Maya的老师。故选A。
34. C 代词指代题。根据“At first, the students planted trees... Then a biologist took them to...”可知, them 在此指的是“学生”。故选C。
35. B最佳标题题。通读全文可知,本文讲述了 Maya在老师的帮助下,和同学们一起前往小溪下游种植树木并学习关于鲑鱼知识的一次有意义的旅行。B选项“Maya的学校旅行”符合文意。故选B。
四、短文还原
答案速查。
36 37 38 39 40
B F D C E
语篇解读本文主要讲了学校旅行带来的好处。
36. B根据下文讲述的内容可知,选项B“你知道你能从旅行中学到什么吗 ”符合语境。故选 B。
37. F根据前句可知,学校旅行能带来乐趣。选项F“它们可以使你的学校生活更有趣”符合语境。故选F。
38. D根据前句可知,此处说的是学到一些课外的知识。根据后面所举的例子可排除选项C。选项D“你可以更了解自然和外面的世界”符合语境。故选D。
39. C根据后句可知,此处说的是照顾自己。选项C“你们可以学习如何照顾自己”符合语境。故选C。
40. E根据后句可知,此处说的是和别人相处。选项E“最后,学校旅行可以教你如何与他人相处”符合语境。故选E。
五、任务型阅读
语篇解读对本文是两则有关学校旅行的日记。
41. By train. 根据“We got there so fast by train.”可知答案。
42. Helen. 根据 Helen 的日记中的“I took a lot of greatphotos, too.”可知答案。
43.然后,导游教我们如何制作机器人模型。
44.我觉得今天的学校旅行很糟糕。
45. A School Trip 本文是两则有关学校旅行的日记。因此题目可以为:学校旅行。故填A School Trip。
六、书面表达
One possible version:
A Wonderful Trip
I went to Beijing with my parents last week. We went there by plane. We stayed there for six days. We visited some places of interest, such as the Great Wall and Tian' anmen Square. We took a lot of photos. We also went shopping on Wangfujing Street. We bought a lot of things and enjoyed some delicious food there. We all had a great time. I hope to go to Beijing again one day.
同课章节目录