Week 3 Keep Fit周末练(含答案)-《B卷周计划》新人教版(2024)七下英语第二部分单元话题分层训练

文档属性

名称 Week 3 Keep Fit周末练(含答案)-《B卷周计划》新人教版(2024)七下英语第二部分单元话题分层训练
格式 zip
文件大小 8.0MB
资源类型 试卷
版本资源 人教版
科目 英语
更新时间 2025-10-23 17:41:52

文档简介

参考巷案与解析机B卷调计划
must read a good book a week.Doing exercise is also important.We
What about your school rules Please write soon.
must exercise for an hour a day.We must keep safe first.Don't fight
Yours,
with each other and never go swimming alone.I think these school
Li Hua
rules are good for us.We must follow them to improve ourselves.
Week 3 Keep Fit
周中练(一
5.B根据“It also gives you energy,so you feel.,and ready to do
-、1-5 ABACB
other activities..”可知,由于跳舞能给人带来能量,人们会感到高
二、
兴并准备好做其他活动。
【语篇解读】本文讨论了人们喜欢运动的原因、运动及比赛的起6.B根据“You can dance to any kind of...you like'”可知,人们可以
源,以及一些运动的历史和新运动的发明,强调运动能增进友谊。
跟着自己喜欢的音乐跳舞。
【答案详析】
7.C根据“Dancing can be done alone or with..”可知,可以独自跳
1.B根据“Why do people like sports?Because sports can help
舞,也可以和其他人一起。“another'”表示“另一个”,通常指代
people.,and bring them happiness,”可知,此句是在阐述人们为
单数名词:“oher”是形容词,不能单独作宾语:“others”表示“其
什么喜欢运动,需要选一个和“bring them happiness'”并列的词,
他人”,是代词,符合题意。
一起表明运动带来的好处。选项B“keep fit'"意为“保持健康”,&.B根据“Even..minutes of dancing can improve your mood.”可
符合语境。
知,即使是少量的跳舞时间也能改善心情。“few”表示“几乎没
2.E根据“They find it interesting to talk about their favourite matches
有”,通常用于否定句;“a little'”表示“一点儿”,通常修饰不可数
or players.”可知,他们发现讨论他们最喜欢的比赛或者运动员是有
名词:“afw”通常修饰可数名词复数,表示数量上虽然不多,但
趣的,所以,许多人喜欢观看他人的比赛。选项E“play matches”意
确实存在几个或一些,符合题意。
为“比赛”,符合语境。
9.A根据“Youl…your time and feel much better.”可知,跳舞将
3.D根据“For example,people in some countries and places use
使人们享受时间并感觉更好。
horses to help them work...so they use horses in their sports,too."
l0.B根据“Whether you dance for fun or exercise,it'sa..way to
可知,在一些国家和地区,人们使用马来帮助他们工作,所以他
keep fit!”可知,无论出于何种目的跳舞,它都是一种极好的保
们也在体育中使用马。在给出的选项中,只有“in their life”(在
持健康的方式。
他们的生活中)能够与“wk”相搭配,表示人们在生活中使用
周中练二】
马来帮助工作。
4.A根据“For example,more and more people enjoy playing ping-
【语篇解读】本文讲述了快走已成为中国最受欢迎的运动之一,很
pong in their.”可知,越来越多的人喜欢在他们的空闲时间打
多人每天行走超过5000步,且环境更好的地方人们更愿意运动
乒乓球。选项A“free time'”意为“空闲时间”,符合语境。
【答案详析】
5.C根据“Skateboarding is one of the new members in the,”可
1.C细节理解。根据“Many people walk more than5,0O0 steps a
知,滑板运动是…的新成员之一。在给出的选项中,只有
day.”可知,很多人一天要走5000步以上。
“sports family”能够与“new members”相搭配,表示滑板运动是
2.A细节理解。根据“About37%of the people choose fast walking
运动家族的新成员之一。同时,前文也提到了人们一直在发明
as their favourite exercise,over23%choose running..”可知,超过
新的运动或比赛。因此,选项C符合语境。
23%的人选择跑步作为他们最喜欢的运动。
三、
3.B细节理解。根据“And many people exercise in nature instead of
【语篇解读】本文讲述了跳舞是一种既有趣又健康的健身方式,能
going to gyms."可知,许多人在大自然里锻炼而不是选择去健身房。
够改善身体和心情,不需要专业技能,任何人都可以随时享受跳舞
4.C细节理解。根据“Fast walking and running are easy.They
带来的乐趣。
cost little and work well,so they are popular.”可知,快速步行和
【答案详析】
跑步很容易,它们成本低、效果好,选项C正确:根据“And many
1.C根据语境可知,许多人在跳舞过后会感到开心,是因为跳舞
people exercise in nature instead of going to gyms..”可知,人们更您
能让人放松和充满活力。
意在大自然里锻炼而不是健身房,选项A错误:根据“People in
2.B根据“dancing can help.…depression and build up mental
places with better environment and air seem more willing to do
health”可知,跳舞能帮助治疗沮丧情绪并建立心理健康。
pot.”可知,人们更愿意在环境和空气更好的地方做运动,而
3.A根据“you don'tneed to be an skilled dancer to enjoy it.You
不是住在大城市的人更愿意运动,选项B错误。
can just dance at home to your favourite music”可知,你不需要成
5.B推理判断。通读全文可知,本文主要介绍一种新型的受欢
为专业的舞者也能享受跳舞,你仅仅只用跟着你喜欢的音乐在
迎的运动快速步行,因此本文应该是选自报纸的健康和运
家跳舞。此处需要一个词连接前后句表示转折关系。
动版块。
4.A根据“Dancing helps you…powerful.”可知,跳舞能帮助你变
得有力量
【语篇解读】本文讲述了中国全民健身日鼓励人们积极参与运动」
9Week 3
日卷制计划
◆◆周末测试◆
(满分:90分
测试时间:80分钟)》
一、选择填空。阅读下面短文,从方框内选出可以填入空白处的最佳选项。(共5小题;每小题
2分,计10分)
A.higher goals
B.make you tired
C.get fit
D.once or twice a week
E.many health benefits
Swimming is a popular sport.As a full-body exercise,swimming has 1.It not only helps
people keep a healthy weight(体重)but also effectively reduces stress(减轻压力).
If you are a beginner,you can swim 2.This will help you gradually get used to the water
and learn basic swimming skills.
If you already have some swimming skills,swimming three or four times a week is a good way.
This can further improve your heart and lung function(心肺功能),build muscle strength(肊肉力
量),and help you keep fit.
If you are really good at swimming and want to achieve 3,you can try practising four or
five times a week,or even more.But be careful,because too much training can 4 and cause
injuries().It's important to plan your training properly and make sure you get enough rest.
Swimming is a fun sport that not only helps you 5 and stronger but also relaxes your mind
and makes you feel happy.If you plan your training and follow safety advice,anyone can enjoy the
fun and health benefits of swimming.
1.
2.
3.
二、完形填空。阅读下面短文,根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的正
确答案。(共10小题;每小题2分,计20分)
Now,a lot of children spend too much time sitting in front of the computer.Teachers and parents
1 their health.There is a new kind of camp()in China for these children.It helps them
get out of their bedrooms and into the sunshine.The camp is by the 2 because the children can
do lots of activities on the beach.
The camp asks children to spend 3 time out on the beach every day.Many of them said
they played computer games for 4 six hours a day before.A boy said,"It was 5 to play on
the computer,but I had nothing else to do.My friends had no time for me.
Camp workers take these children to the 6 every morning.They need to swim and do other
outdoor activities there before sitting down to have a healthy lunch.When children sit in front of
computers all day,they do not have meals at the right time and 7 leave their seats.So,camp
workers believe()that healthy eating and exercise are both important.
∥31A
同课章节目录