Week 8
B卷周计划
◆◆周末测试◆
(满分:90分
测试时间:80分钟)
一、选择填空。阅读下面短文,从方框内选出可以填入空白处的最佳选项。(共5小题;每小题
2分,计10分)
A.far away from
B.became unhappy
C.more slowly
D.come back
E.all his money
Long,long ago,there were two brothers,Sam and Tom.They were twins.It was hard to tell
them apart.When they were students,Sam often helped Tom with his subjects.And Tom was very
thankful to Sam.
As they grew up,their father wanted to give 1 to both of them equally().Sam thought
it was a good idea but Tom 2."I don't agree.Let's have a game.If Sam is cleverer and stronger
than me,he will have all the money.If I am better,I'll have all the money,"said Tom.Then their father
asked the two sons to run as long as they could and they had to 3 home before sunset.
Both of the brothers started to run a long way on a sunny day.Sam ran 4 than Tom.At
noon,he started to come back home.But Tom ran ahead.He was 5 his home.
Before sunset,Sam saw his father and became the winner.As for Tom,he was still on his way
back home.Of course he lost the game.
"You are stronger but not cleverer than Sam,"the father said to Tom when Tom came back home.
2.
3.
4.
5.
二、完形填空。阅读下面短文,根据短文内容,从A、B、C三个选项中选出可以填入空白处的正
确答案。(共10小题;每小题2分,计20分)
Long long ago,there was a donkey()living in a small village.One day,his owner asked him
to carry a bag of grain to 1 village.It was a hot summer day,and the sun was high in the sky.On
the way,the donkey found something was 2 him all the time.It was his own shadow().
It was difficult for this donkey to see his shadow because he 3 left his small room before.
So the donkey was very 4.He saw the shadow staying close behind him everywhere he went.
He thought that this thing must be his friend because it never 5.
Then,the donkey had an idea:"Why don't I get some help from the shadow If I could make
it bigger or longer,I would carry less than I am carrying now."So,all he needed was to find a
6 to make his shadow bigger.He looked up and saw the sun in the sky,and then he thought
the shadow must come from the sun.If he stood 7,its shadow would be longer.So,the
donkey started to climb the mountain,hoping to get closer to the sun and have a bigger shadow.
8 climbing a long way,he looked back and saw that his shadow became longer.The donkey
was very happy 9 he thought his bag was sure to weigh less.
91A参考巷皋与解析机B卷调计划
【答案详析】
菜和亭受劳动的成果,并且老师们认为这个主意很好。因此,可
l.Working in the field.根据“Last Friday,our class held a special
以预测学校可能会采纳这个建议,未来学校可能会有一个菜园。
and meaningful activity -working in the field...We were excited
5.meaningful farm experience整篇文章主要讲述了学生们参加
when we heard the news.”可知,班级要开展在田间劳作这项活
农场活动的经历以及他们从中学到的东西。
动,学生们听到这个消息很兴奋,所以这里的“news"指代的就
八、
是班级要开展“working in the field”这项活动的消息。
Dear Tony
2.To learn teamwork.根据“Guided by our teachers,each group
Last Friday we went on a school trip.The weather was sunny that
of eight students prepared farming tools together,which helped them
day.We went to the farm.It was about 20 kilometers away from our
learn to work as a team.”可知,学生们一起准备农具的原因是为
school.So we went there by bus.It took us about half an hour to get
了学习团队合作。
there.When we got there,we fed sheep.They were very lovely.And
3.eating habits and interests根i据“Even better,farming had a big
we learned to milk cows.It was so interesting.In the afternoon,we
impact on students'daily lives.One mother said about her son,'He went fishing in the river.We also rode horses.We were excited about
started having no-waste meals and loved planting in his bedroom.'"
all these activities
可知,农活对学生们的日常生活产生了很大影响,学生们开始养
We were tired,but we were happy.Did you have a school trip
成不浪费食物的饮食习惯以及培养了种植相关的爱好。
Please write to me.
4.There may be a vegetable garden in the school..根据最后一
Yours,
段可知,有些学生建议在学校的空地上建一个花园,以便种植蔬
Li Hua
Week 8 Once upon a Time
周中练(一】
4.B根据“Every day so many people visit you.”可知,乌鸦看到很
-、1-5 BACBB
多人参观孔雀。
二、
5.B根据“Every day so many people visit you.."以及常识可知,f孔
【语篇解读】本文讲述了一只狐狸用唱歌的借口骗走了一只鸡当
雀长得很美丽。
作它的早餐,但在农民的叫喊声中,鸡机智地逃脱并飞到了树上。
6.C根据“But when people see.they go away at once..”可知,此处
【答案详析】
是乌鸦说的话,应该用第一人称,指的是“我”。
1.B根据“Soon,he sees a chicken near a farm.‘Wow!That is my
7.C根据“L..thought that I was the most beautiful and happiest bird
breakfast!”可知,这只狐狸正在寻找食物作为它的早餐。选项
in the world.”以及下文可知,孔雀一直认为自己是美丽的鸟。
B“looking for'”表示“寻找”,前面is说明此句用现在进行时。
&.B根据“I find that the crow is the only bird not in a cage'”可知,
2.D根据后文狐狸对鸡说的话,可以推断出狐狸是走向那只鸡并和孔雀非常仔细地环顾动物园。look around意为“环顾”
它说话的。选项D“comes up to'”意为“靠近;走近”,符合语境。
9.B根据句意:我们总是和别人比较而变得悲伤。compare with
3.A根据“All my friends like you because you can sing very well.”
b意为“与某人比较”。
可知,狐狸是邀请这只鸡为它唱一首歌。选项A“sing a song”符
10.A根据“..to be happy with what you have is important'”可知,
合语境。
学会对你所拥有的感到快乐是很重要的。
4.C根据“Quickly the fox catches her and..”和“The fox is taking
周中练二】
the chicken away.”可知,狐狸迅速地抓住了鸡,然后把鸡带走
了。选项C“takes her away”符合语境。
【语篇解读】本文是小说《绿野仙踪》的一个片段,讲述的是四位旅
5.E根据前文提到的孤狸想要带走鸡,但农民们看到了并大城
行者去翡翠城的目险经历,他们在城中经历了种种奇妙景象,包括
大叫,可以推断出鸡趁机逃跑并飞到了树上。选项E“flies into”
绿色的建筑、街道和人们
表示“飞入”,符合语境。
【答案详析】
三、
l.C词义猜测。根据“There's a gate in it.Ir's shining in the after-
【语篇解读】本文通过乌鸦与天鹅、鹦鹉、孔雀的比较,阐述了人们
noon sun.Dorothy looks at it carefully.It's made of emeralds!"
常因比较而陷人不幸循环,强调了珍惜现有、自我满足才是幸福的
知,此处的t代指前文提到的大门。
关键。
2.A细节理解。根据“Ve want to see the Great Oz”可知,他们想
【答案详析】
见0z。
1.A根据“This swan is so white”可知,乌鸦看到了一只天鹅。
3.B细节理解。根据“The four travelers see a beautiful green light in
2.A根据“I was feeling that I was the happiest bird...I saw a parrot'”可
the sky in front of them.”“She knocks on the gate."“They put on the
知,此处描述的是“在看到鹦鹉之前”的想法。before意为“在…
glasses.""The Keeper of the Gate takes them to a big building in the
之前”,符合语境
middle of the city.."“A young girl takes them to their rooms.”可知,正
3.C根据“I have only two...but the peacock has many colours,.”可
确的顺序是:他们看见一道绿色的光→Dorothy敲了门→所有人藏
知,鹦鹉说他只有两种颜色。
上了眼镜一→看门人把他们带至一座大楼→一位年轻的女孩把他们
29