日卷周计划地七年级下拼
语法过关
祈使句
基础训练
1.Get to school 2.Don't/Never fight No fighting
-、1-5 CCABA
3.Don't/Never take food 4.Wear school uniforms
1.Don't make 2.Look 3.not say 4.Don't speak;be
5.Listen to the teacher carefully and keep quiet
5.close
6.Don't/Never sleep 7.Keep the classroom clean and tidy
语篇运用
8.Do homework
语法过关选择疑问句
基础训练
4.Is eating too much good or bad for health 5.I stayed at home
-、1-5 CCABB
语篇运用
二、l.Are you going to live in China or America
三、1-5 CAEDB
2.It's Shakespeare 3.Is he going to be a doctor or an actor
第三部分
综合测试
期中测试卷
A卷
八、
-、1-5 AACAB
A)【语篇解读】本文描述了四种不同的动物(小熊猫、猕猴、小老
二、6-10 DAECB
虎和浣熊)的基本特征和现状,包括它们的年龄、外貌、习性以及
三、11-15 CBCAA
16—20 CBBAC
面临的生存挑战等。
21.daily meals 22.the milk tea shop 23.do their homework
【答案详析】
24.one another each other 25.bad
46.C细节理解。根据“m a little shy..”可知,这句话描述的是
五、26一30 BCAED
小熊猫的性格特点,所以小熊猫是害羞的。
六、31一35 ADECB
47.B词义猜测。根据“People slaughter many of us so we are in
七
danger now.”可知,猕猴现在处于危险之中,所以此处是在说人
【语篇解读】本文讲述了美国学校传统的烘焙销售活动面临争议,
们大量捕杀猕猴。空格处需要填人一个与“捕杀”意思相近的
学生对此也有不同的看法。
单词,选项B“kl”意为“杀死”,符合语境。
【答案详析】
48.C细节理解。根据“Actually,m just like a cat,.a bigger
36.C根据“from a very young age”和“They have‘bake sales'at
one.”可知,事实上,“我”就像一只猫,只是一只更大的猫。这
school.”可知,学习烘培的主角是孩子们。
句话中的“”指的是老虎,由此可知老虎和猫相似。
37.B根据“make money'”和“pay for”可知,此处是在讲学生将他
49.C细节理解。根据“I get my name because I always wash the
们烘培后的食物带到学校进行售卖。
food with water before eating.”可知,“我”之所以得名,是因为
38.C根据前文提到学校赚钱,然后可能会为一些活动而付钱,
“我”在吃东西之前总是用水洗食物。
因此可以推断出这里指的是钱。
50.A细节理解。根据“I'm a macaque,a kind of monkey..”可知,
3g.A根i据“however'”和“Students have different ideas about bake
猕猴才是猴子的一种,所以选项B错误:根据“I look like a red
sles,too.”可知,此处是在讲对于烘培售卖有一些不同的看法。
panda.We have different colours..”可知,小熊猫和浣熊有不同
40.A根据“A rule..”可知,一个规定出台了。come out意为“出
的颜色,所以选项C错误:根据“My favourite food is meat.”可
台:发布”。
知,老虎最喜欢吃肉,所以选项A正确。
41.C根据“Aule..It says..”可知,这里是在描述这个规定的具
B)【语篇解读】本文介绍了不同国家(日本、美国、英国)学校的各
体内容。句意为:在学校的食物必须是健康的。
种校规,包括若装、活动等方面的不同要求。
42.B根据“16-year-old”可知,Heidi是一名青少年。
【答案详析】
43.B根据“She says they aren't good for children."以及全篇的烘
51.B细节理解。根据“Some schools tell students they cannot go to
培食品主题可知,此处是讲学校应该更多地关心学生的健康。
the movies,leave home at night or play computer games at home on
44.A根据“The teenage girl thinks it''s more fun to buy cupcakes
school days.”可知,一些日本学生在上学日晚上不能离开家。
than carrot sticks.”可知,Anna是喜欢烘焙销售的。
52.B细节理解。根据“At some schools in the US,students must
45.B根据“Students can make baked food healthier.They can use
wear a pair of indoor shoes at school every day..”可知,美国学生
natural ingredients.Also,baking is a...way for students to spend
在上学日必须穿室内鞋。
time with their friends and family."可知,烘培对于学生来说应
53.C细节理解。根据“In some English schools,students can't
该是一种好的与朋友和家人共度时光的方式。
wear strange hairstyles.Because many people think students
36()16.How is the cat now
第三部分
综合测试
A.Sick and thin
B.Big and fat.
C.Healthy and cute
(
)17.Where are the boy and the girl
期中测试卷
A.At the girl's home.
B.At the boy's home
C.At a pet shop.
(满分:150分
考试时间:120分钟)
听第4段对话,回答第18至20题。
班级:
姓名:
得分:
()18.Which is the most popular dish in this restaurant
A卷(共100分)
A.Fish soup.
B.Mapo tofu.
C.Chinese tea.
)19.Why does the man order Gongbao chicken
第一部分听力测试(共25小题;计30分)
A.Because he likes meat.
B.Because he doesn't like pork.C.Because he wants to be full.
)20.What is the woman
一、听句子,根据所听到的内容选择正确答语。每小题念两遍。(共5小题;每小题1分,计5分
A.The man's wife.
B.The man's friend.
C.A waitress
()1.A.It's over there.
B.It's mine.
C.It's black.
四、听短文,根据短文内容补全所缺信息。短文念三遍。(共5小题:每小题2分,计10分)
()2.A.Sure.
B.Turn it down
C.My phone is here.
Do you like milk tea
()3.A.No,I don't
B.Yes,it is.
C.Yes,they are.
Popularity
Many students usually drink milk tea when they have 21.
)4.A.Great
B.Thank you.
C.I'm sorry.
()5.A.Thanks for telling me.
B.Because it's my favourite.
C.I won't like it.
Students like going there to 23.
because they don't want to stay at
二、听句子,选择与所听句子内容相符的图片。每小题念两遍。(共5小题;每小题1分,计5分)》
home by themselves.
ln22.
They can discuss the answers and help 24.
·It's easy to copy(抄)the answers.
We should drink more water because milk tea is 25
for our health
第二部分基础知识运用(共20小题:计40分)
E
6
7.
9
10.
五、阅读下面短文,从方框内选出可以填入空白处的最佳选项。(共5小题:每小题2分,计10分)
三、听对话,根据对话内容及问题选择正确答案。每小题念两遍。(共10小题;每小题1分,计10分)
A.rock climbing B.try their best C.is good for D.make friends E.every Sunday
听第1段对话,回答第11、12题。
Now more and more people enjoy doing sports.Many students are busy with their study,but they still 26 to
()11.How is Tom
make time to do sports.Do you know why The answer is clear.Doing sports 27 our health.Here is an
A.He is bored.
B.He is unhealthy.
C.He is great.
example.A girl named Zoe loves 28.It is a hard and exciting sport.She goes to the rock climbing gym
)12.Who cooks for Tom every day
29.She can have fun and exercise at the same time.She can also 30 during this activity.She wants to join
A.His parents.
B.His mother.
C.The girl.
a game to challenge herself in the future.
听第2段对话,回答第13、14题。
26,
27
128
29
30
()13.What does the boy want to do
六、补全对话。根据对话内容,从方框中选出最佳选项补全对话。(共5小题;每小题2分,计10分)
A.Read some books.
B.Finish his homework
C.See some animals.
)14.Where will they meet next
A:There are many new animals in the zoo.Do you know
A.What are they?
A.At the library.
B.At the zoo.
C.At the museum.
B:Really?3l
B.Why do you like them
听第3段对话,回答第15至17题。
A:Giraffes,elephants,pandas and lions.
C.What animals do you like
()15.Where did the boy probably find the cat
B:Let's go and see them.
D.What do you want to see first
A.In a park
B.In a restaurant
C.In a gym
A:Good.32
E.Why do you want to see them first
-1-
-2-