Unit 4素养综合测试卷
时间:45分钟 满分:100分
一、听力理解(共20小题,每小题1分,共20分)第一节 听句子,选择适当的应答语。
你将听到五个句子,请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个适当的应答语。每个句子读两遍。
( )1. A. Only science fiction. B. Yes, I do.
C. I read newspapers.
( )2. A. Snow White. B. About one hour.
C. Of course.
( )3. A. No, too sad. B. Next week.
C. I dislike reading.
( )4. A. Last winter. B. Under a tree.
C. With my grandmother.
( )5. A. My teacher. B. A science book.
C. At the library.
第二节 听对话,选择最佳答案。
你将听到五段对话,请根据对话内容,选出每个问题的最佳答案。每段对话读两遍。
( )6. Where did the man meet Mary
A. In the zoo. B. In the lab.
C. In the library.
( )7. Who bought Nick a guitar
A. His parents. B. His uncle.
C. His aunt.
( )8. What is Amy's favorite story
A. Hou Yi Shoots the Suns.
B. Saiwong and His Lost Horse.
C. Yu Gong Moves the Mountains.
( )9. What did the boy eat for breakfast this morning
A. Eggs and bread.
B. Eggs and milk.
C. Bread and milk.
( )10. Why did the girl cry
A. Because she couldn't find her mother.
B. Because she got lost.
C. Because she couldn't find her watch.
第三节 听长对话,选择最佳答案。
你将听到两段长对话,请根据对话内容,选出每个问题的最佳答案。每段对话读两遍。
请听第一段长对话,回答第11、12小题。
( )11. What time did Tom call Kitty last night
A. At about six. B. At about seven.
C. At about eight.
( )12. What did Kitty do last night
A. She went to the movies.
B. She visited her friend.
C. She went shopping.
请听第二段长对话,回答第13——15 小题。
( )13. What are Mr. Smith's stories about
A. Science. B. Animals. C. People.
( )14. When did Mr. Smith tell a story about rabbits
A. Last Tuesday. B. Last Thursday.
C. Last Saturday.
( )15. What does Daming think of the stories
A. Interesting. B. Exciting.
C. Boring.
第四节 听短文,选择最佳答案。
你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出最佳答案。短文读两遍。
( )16. What did John want to have
A. A black hat. B. A red hat.
C. A brown hat.
( )17. How far was it from their village to the market
A. Three miles. B. Four miles.
C. Five miles.
( )18. How did they get to the market
A. They drove a car.
B. They rode a bike.
C. They rode a horse.
( )19. Where did they buy the red hat
A. In a clothing shop. B. In a supermarket.
C. In a hat shop.
( )20. How much was the hat
A. Six dollars. B. Five dollars.
C. Four dollars.
二、完形填空(共10小题,每小题2分,共20分)
Once upon a time, there was a king in Greece. He loved gold.
One day, he asked the God(神) to 21 him more gold. The God thought the king was greedy(贪婪的) 22 he decided to give him a lesson. He said to the king, “OK! When you 23 tomorrow, you' ll find everything you touch will turn into gold.” The king was so 24 when he heard this.
The next morning, he got up very early. When he touched his bed, it turned into gold. “Gold!” he cried 25 . The king went to have breakfast. He took a piece of 26 , and it turned into gold, too. He couldn't eat anything and he felt very 27 . Then, he went to the garden. His daughter was playing with a ball there. He 28 his daughter. At once, 29 turned into gold.
The king was sad and asked the God to take back the special ability. The God told him to wash his hands in a 30 . He did it. Soon everything returned to the same as before after he came back from the river.
The king learned an important lesson: Gold doesn't always bring happiness.
( )21. A. give B. draw C. tell
( )22. A. or B. but C. so
( )23. A. stand up B. get up C. jump up
( )24. A. excited B. bored C. worried
( )25. A. sadly B. happily C. carefully
( )26. A. paper B. music C. bread
( )27. A. safe B. hungry C. healthy
( )28. A. watched B. asked C. kissed
( )29. A. she B. he C. they
( )30. A. forest B. river C. lake
三、阅读理解(共5小题,每小题4分,共20分)
It's a beautiful day. A black crow (乌鸦) is sitting in the tree. She feels very happy with a big piece of meat in her mouth. She will feed her baby with the delicious meat. At that time, a fox looks up and sees the crow with the meat. He wants to get it but he can't climb trees. Then he has an idea. He keeps his head up and speaks to the crow.
“Good morning, Miss Crow! A nice day, isn't it ”
The crow turns her head on one side, watching the fox suspiciously(怀疑地).
“Miss Crow, I never see a wonderful bird like you,” the fox says. “Why are you so beautiful ”
The crow is a little happy but says nothing.
“Miss Crow, you have a cute baby. How old is he ”
The crow is happy but still quiet.
“Dear crow, I hear that you sing best in the forest. Could you sing just one song for me ”
The crow is excited and sings a song. At the same time, the meat falls down from the crow's mouth.
( )31. Where is the crow
A. Under the tree. B. In the tree.
C. Near the tree. D. By the tree.
( )32. What does the underlined word “it” in the first paragraph refer to(指的是)
A. The fox. B. The crow.
C. The meat. D. The tree.
( )33. When do the crow and the fox meet
A. In the morning. B. In the afternoon.
C. In the evening. D. At night.
( )34.The fox mentions(提到) many things. What's the right order of them
①a beautiful song ②good looks
③the baby crow ④weather
A. ①②③④ B. ②④③①
C.③②①④ D. ④②③①
( )35. If someone says you are clever and beautiful, what should you think of him after you read the text
A. He is a good man.
B. He is right.
C. He enjoys talking with me.
D. Why does he say so
四、还原短文(共5小题,每小题2分,共10分)
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使文章意思通顺、内容完整。
Once a little weed(杂草) grew in a field.36. Lots of bees and butterflies came to them. The little weed wasn't satisfied(满意的) because its flowers were tiny and simple.
One spring morning, three children came to play in the field.“37. She will love them,” said one. “Good idea!” said another.
“What about that one ” the youngest child said, pointing at the little weed. 38. The oldest brother laughed.
Hearing this, the little weed felt very sad. “Am I really useless ” it asked itself.
In winter, all flowers were gone. Only the little weed stood alone in the field. Just then, it noticed some birds coming above the field.39. So the little weed called out to them, “Hey! Here are some pods(豆荚) for you to eat!”
“You’ re so kind!” The birds ate up the seeds(种子) in the pods. “They’ re delicious. We can't find anything better than what you gave us!”
40. “At last, I found out what I am good for!” the little weed said.
A. This made the little weed glad and confident.
B. “That's just a useless weed!”
C. There were many tall and beautiful flowers around it.
D. “We are hungry!” they shouted.
E. Let's pick some flowers for our grandma!
五、根据汉语意思完成句子,每空一词(共5 小题,每小题2分,共10分)
41. 他的新书将于明年出版。
His new book will next year.
42. 起初他们并没有注意到金凤花姑娘。
They didn't notice Goldilocks .
43. 我要求我的哥哥告诉我真相。
I asked my brother to me the .
44. 令我们惊讶的是,那个小女孩走出了那片森林。
our , the little girl walked out of the forest. (
固定短语
)
45. 不要嘲笑残疾人。这很不礼貌。
Don't disabled people. It is very impolite.
六、书面表达(共20分)
同学们,你们都读过童话故事《丑小鸭》(The Ugly Duckling)吧 请根据以下提示用英语描述一下这个故事。
1.从前有一只小鸭子,他因长得与众不同而被其他鸭子嘲笑;
2.他很不开心,于是他决定离家出走,去找一个新家;
3.他无家可归,差点死于饥饿和寒冷;
4.他从不放弃,尽最大努力应对各种困难,最后他发现自己是一只美丽的天鹅。
要求:1.必须包含上述提示的所有内容,可适当增加细节;
2.80词左右。
答案
一、听力理解
4 2 9 1- 7 6 5 8 3 10
B A A A A C A B B A
11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
B A B B A B C C C A
[听力原文]
第一节 听句子,选择适当的应答语。
你将听到五个句子,请在每小题所给的A、B、C三个选项中选出一个适当的应答语。每个句子读两遍。
1. Do you like fairy tales
2. What's your favorite story
3. Was the ending happy
4. When did you hear this story
5. Who told you this story
第二节 听对话,选择最佳答案。
你将听到五段对话,请根据对话内容,选出每个问题的最佳答案。每段对话读两遍。
6. W: Did you meet Mary in the zoo
M: No. I met her in the library.
7. W: What birthday present did you get, Nick
M: My parents bought me a guitar.
8. M: My favorite stories are Yu Gong Moves the Mountains and Hou Yi Shoots the Suns. What about you, Amy
W:I like Saiwong and His Lost Horse best.
9. W: What did you have for breakfast this morning
M: Two eggs and some milk.
10. W: Why did the girl cry over there
M: Because she couldn't find her mother. Let's give her a hand.
第三节 听长对话,选择最佳答案。
你将听到两段长对话,请根据对话内容,选出每个问题的最佳答案。每段对话读两遍。
请听第一段长对话,回答第11、12小题。
M: Hi, Kitty. I called you at about seven last night, but nobody answered.
W: Sorry, Tom. I went to the movies.
M: What film did you see
W: Avatar.
M: How was the movie
W: It was great! I want to watch it again.
请听第二段长对话,回答第13——15 小题。
W: Daming, is Mr. Smith good at telling stories
M: Yes, he is very good at telling stories about animals. He told us three stories last week.
W: What animals are the stories about
M: He told us a story about lions on Tuesday, a story about rabbits on Thursday and a story about tigers on Saturday.
W: Do you enjoy listening to the stories
M: Yes, they are very interesting.
第四节 听短文,选择最佳答案。
你将听到一篇短文,请根据短文内容,选出最佳答案。短文读两遍。
When John was a child, all the men in his village wore red hats. John was very young and he couldn't have a red hat, but he really wanted to have one.
One day, John's father took him to a market five miles away from their village. They rode a horse to get there. When they got to the market. John was very happy. He looked around and felt excited.
Then they went down a street and stopped in front of a hat shop. John's father asked the shopkeeper to show a red hat to his son. He asked the price of the hat. The shopkeeper said that it was six dollars.
John's father bought the red hat and put it on his son's head. He looked at John and said, “Now you are a man.”
二、完形填空
21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
A C B A B C B C A B
语篇解读对本文讲述了一位希腊国王非常喜欢金子,当他摸到的一切都变成金子的时候,他很高兴,但是当他亲吻女儿,女儿也变成金子的时候,他很难过。这时他才知道金子并不总是能带来快乐。
21. A根据上下文可知,国王要求神给他更多的金子,give符合题意,故选 A。
22. C设空处前的内容意为“神觉得国王很贪婪”,设空处后的内容意为“他决定给他一个教训”,根据设空处前后的因果关系可知,so符合题意。
23. B stand up站起来; get up 起床,起来; jump up 跳起来。根据上下文可知,神对国王说的是“好!当你明天起床的时候,你会发现你触摸到的所有东西都会变成金子”,getup符合题意,故选B。
24. A根据上下文可知,国王听到神说的话,感到很兴奋,excited符合题意,故选A。
25. B根据语境可知,国王的床变成了金子,他高兴地大叫,happily符合题意,故选B。
26. C根据设空处前的“吃早饭”可知,国王拿了一片面包,bread符合题意,故选C。
27. B根据设空处前的“他无法吃任何东西”可知,国王觉得很饿,所缺的词是 hungry,故选 B。
28. C根据上下文可知,国王亲吻了自己的女儿,所缺的词是 kissed,故选C。
29. A 根据设空处前提到的 his daughter可知,国王的女儿变成了金子,所缺的词是 she,故选 A。
30. B 根据后文中的“he came back from the river”可知,神让他在一条河里洗手,所缺的词是 river,故选 B。
三、阅读理解
31 32 33 34 35
B C A D D
语篇解读 对本文讲述了一只狐狸骗走乌鸦嘴里的肉的故事。
31. B 细节理解题。根据“A black crow is sitting in the tree.”可知,乌鸦在树上。故选B。
32. C 代词指代题。根据前文“a fox looks up and sees the crow with the meat”可知,狐狸想得到乌鸦嘴里的肉, it指代 the meat。故选 C。
33. A 细节理解题。根据“Good morning”可知,他们是早上见的面。故选A。
34. D 事件排序题。根据“A nice day” “Why are you so beautiful ” “you have a cute baby”及“I hear that you sing best in the forest”可知,狐狸先后提到了天气、外表、小乌鸦和歌声。故选 D。
35. D推理判断题。通读全文可知,狐狸为了骗取乌鸦嘴里的肉,想尽各种方法夸赞乌鸦,最后乌鸦上当受骗。如果有人夸赞我们聪明美丽,我们应该首先想到他为什么会这么说。故选D。
四、还原短文
36 37 38 39 40
C E B D A
语篇解读RJ本文讲述了一棵杂草从一开始觉得自己没用到后面发现了自己的用处的故事。
36. C 根据后句“Lots of bees and butterflies came to them.”及常识可知,许多蜜蜂和蝴蝶朝花儿飞来,故C项“它周围有许多又高又漂亮的花儿”符合语境。故选C。
37. E 根据“She will love them”可知,E项“让我们为我们的奶奶摘些花儿吧!”符合语境。故选E。
38. B 根据前句中的“pointing at the little weed”与后句“The oldest brother laughed. “及下一段可知,年纪最大的孩子在嘲笑杂草无用,B项“那仅仅是一棵无用的杂草!”符合语境。故选B。
39. D 根据后句中的“Here are some pods for you to eat!”可知,鸟儿们饿了。故选D。
40. A 根据后句中的“At last, I found out what I am good for!”可知,现在杂草认为自己也很有用处,可见杂草应该很高兴和自信。故选A。
五、根据汉语意思完成句子,每空一词
41.come out 42.at first 43.tell; truth 44.To; surprise45. laugh at
六、书面表达
One possible version:
Long long ago, there was a duckling. He was big and grey. He didn't look like his sisters or brothers. They didn't like him and laughed at him. He was unhappy and decided to leave his home to find a new home. He became homeless and nearly died because of hunger and cold. But he never gave up and tried his best to deal with all kinds of difficulties. At last, he found out that he was a beautiful swan instead of an ugly duckling.