/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年四年级英语上册期中复习考点培优外研版(三起)(2024)专题17 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断下列句子是(T)否(F)正确。
I like sport. I like playing basketball, football and ping-pong. Sport is good for us. It’s great fun. I often play sport with my friends. We all like playing basketball.
1.I like sport. ( )
2.I like playing football and ping-pong. ( )
3.Sport is not fun. ( )
4.I often play sport with my family. ( )
5.We all like playing basketball. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
I’m Leilei. I’m a ball game star. I can play football, basketball and ping-pong. I love sports! My friend Feifei is a kung fu star. He can’t play ball games, but he can do kung fu. We both love sports.
6.Leilei is a kung fu star. ( )
7.Leilei can play football and basketball. ( )
8.Feifei can play ping-pong. ( )
9.Feifei loves sports. ( )
10.Leilei and Feifei are both sports lovers. ( )
阅读短文,判断下列句子的正(T)误(F)。
Hello! I’m Tim. I like swimming and running. I go to the pool every Tuesday and Friday. My friend Jack likes football. He plays football every day after school. We both like basketball. On Sundays, we play it in the park.
11.Tim swims on Tuesdays and Fridays. ( )
12.Jack plays football only on weekends. ( )
13.Tim and Jack both like running. ( )
14.They play tennis on Sundays. ( )
15.Jack plays sports every day. ( )
阅读理解,判断正(T)误(F),选出合适的选项。
I’m Tom. I love sports very much. I can run fast and jump high. I like playing football. It’s my favorite sport. I often play football with my classmates after school. We are a good team. We often win the games. My friend Jack can’t play football well, but he can play basketball very well. He likes it very much.
16.Tom can run fast and jump high. ( )
17.Tom's favorite sport is basketball. ( )
18.Tom often plays football with his friends after school. ( )
19.Jack can play football very well. ( )
20.Jack likes playing basketball. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。 
Hello, I’m Lucy. I’m a student in Grade Four. I like sports very much. Every Sunday, I go to the playground with my friend Lily. 
Lily can play basketball well. She says it’s good for her. I can’t play basketball, but I can play ping-pong. It’s my favourite sport. We often have a go at new sports. We like running too. It is great fun!
21.Lucy is in Grade Five. ( )
22.Lucy and Lily go to the playground on Sundays. ( )
23.Lily can’t play basketball well. ( )
24.Lucy’s favourite sport is ping-pong. ( )
25.Lucy and Lily like running. ( )
Youyou醒来后,收到了来自英国的好朋友Frank的邮件。阅读邮件,判断句子正(T)误(F)。
Dear Youyou,
How are you I have a busy day today. I have three classes in the morning. They are English, Chinese and PE. I eat lunch at home. In the afternoon, I have two classes. They are maths and music. I like PE. I can play baseball with my classmates in PE class. After school (放学后), I read stories to my sister. I do my homework after dinner (晚餐后). I go to bed at 9:00 in the evening. Tell me something about your school days, please.
Yours,
Frank
26.Youyou is Frank’s sister. ( )
27.Frank has three classes in the morning. ( )
28.Frank eats lunch at home. ( )
29.Frank can play football in PE class. ( )
30.Frank has five classes today. ( )
阅读短文,根据短文内容判断下列句子的正(T)误(F)。
My name is Li Shan. On the weekend, I often climb the mountain. My father often plays football. My mother and sister often fly a kite.
It’s Saturday today. It’s raining. We’re at home. I’m listening to music in my bedroom. My father and mother are in the living room. They’re watching TV. My sister is in the study. She is reading a book. There are many books in the study. She likes the study very much.
31.Li Shan often climbs the mountain on the weekend. ( )
32.It’s raining. ( )
33.Li Shan is in the living room. ( )
34.Li Shan’s father and mother are listening to music. ( )
35.Li Shan’s sister likes the study very much. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name is Jimmy. I’m 11 years old. I have an interest(兴趣) in puzzles (拼图). I have many friends.
Every Monday, I go to drawing lessons with my friends. Every Tuesday, my mother drives (开车) me to school. On Wednesday, I go to a tennis (网球) class. On Thursday, I play outside with my friends after dinner. Every Friday, I help my mother clean the house. On Saturday and Sunday, I get up late and do some sport.
36.Jimmy is twelve years old. ( )
37.Jimmy likes puzzles. ( )
38.Jimmy has a drawing lesson on Tuesday. ( )
39.Jimmy plays with friends on Thursday. ( )
40.Jimmy reads books every day. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Hello! I’m Tom. I have a happy family. My father is a doctor. He works in a hospital. He likes helping people. My mother is a teacher. She teaches Chinese in a school. She is very kind. I’m a student. I’m in Class 2, Grade 4. I like reading books. After school, I often help my parents do some chores. I can sweep the floor, clean the room and cook. My parents are very happy. We often have fun together.
41.My father isn’t a doctor. ( )
42.My mother is a nurse. ( )
43.I like reading books. ( )
44.I can sweep the floor and cook. ( )
45.We often have fun together. ( )
阅读短文,判断句子的正(T)误(F)。
I’m Ann. It’s Sunday today. My family are doing housework at home. Look! My grandma is in the kitchen. She’s cooking the fish. My grandpa is watering the flowers. Mum is washing clothes. Dad is cleaning the car. My sister is cleaning the floor. My little brother is not doing housework. He’s playing computer games. And I’m drawing pictures.
46.It’s Sunday. Ann’s family are doing homework at home. ( )
47.Ann’s grandpa is cooking the chicken. ( )
48.Mum is washing clothes. ( )
49.Ann’s sister is cleaning the floor. ( )
50.Ann is playing computer games. ( )
Read and choose. 阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
In the UK, people often talk about the weather. People can experience(经历) different weather in one day. In the morning, the weather is warm. An hour later, clouds come and then it rains. In the afternoon, the sun shows up(出现), and it is hot. In the evening, it’s windy. You can feel the wind. In the UK, it can also be cold on a hot day, or hot on a cold day. So you can swim on a cold day too.
Some people usually take an umbrella or a raincoat when they go out on a sunny morning. When you see this in the UK, you should not laugh at(嘲笑) them.
51.People in the UK like to talk about the weather. ( )
52.There is different weather in one day in the UK. ( )
53.People in the UK can’t swim on a cold day. ( )
54.The word “raincoat” means “遮阳帽”. ( )
阅读短文,判断正(T)误(T)。
Good afternoon. This is the weather report. It is sunny and hot in Shanghai. It is cloudy and cool in Beijing. It is windy and cold in Harbin. It is windy in Lhasa. It is sunny in Urumqi. It is rainy in Hong Kong.
55.It is cold in Urumqi. ( )
56.It is rainy in Hong Kong. ( )
57.It is windy and cool in Harbin. ( )
58.It is cloudy and cold in Beijing. ( )
59.It is sunny and hot in Shanghai. ( )
阅读理解。阅读短文,判断下列句子与文章内容是(T)否(F)相符。
Hi, I’m Jim. I’m from England. This boy is my brother. He is Mike. He is short. I’m tall. I like oranges. He likes pears.
It’s warm today. I put on my T-shirt and shorts. My shorts are old. But I like them very much. Oh, what’s that in the box It’s a raincoat. I put on the raincoat on the rainy days.
60.Mike is my brother. ( )
61.I like oranges. ( )
62.It’s cool today. ( )
63.My shorts are new. ( )
64.I put on the raincoat on the cloudy days. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
The weather in Shanghai is not always(总是) good. Winter is cold. In summer it is very hot. Spring is very beautiful. It is not very hot and not very cold, but it has a lot of rain in spring. Autumn is the best(最好的) season. The days are clear(晴朗的), and it is sunny and warm all the time.
65.The weather in Shanghai is always good. ( )
66.It’s hot in winter in Shanghai. ( )
67.Spring is very beautiful in Shanghai. ( )
68.Autumn is the best season in Shanghai. ( )
69.It has a lot of snow in spring in Shanghai. ( )
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Good evening! This is the weather report. It will (将) be cloudy in Beijing tomorrow (明天). It will be warm and it will be 21 degrees in Beijing. It will be windy and cold in Harbin. It will be 4 degrees there. It will be hot in Hong Kong, and it will be 31 degrees. It will be 16 degrees in Lhasa. And it will be cool in Lhasa.
Thank you for listening. See you tomorrow.
70.It will be cold in Beijing tomorrow. ( )
71.It will be windy and cool in Harbin. ( )
72.It will be 31 degrees and will be hot in Hong Kong. ( )
73.It will be 16 degrees and will be warm in Lhasa. ( )
74.It’s warm in Beijing today. ( )
阅读短文,判断下列句子与短文内容是(T)否(F)相符。
Are you good at playing football It’s also called soccer(英式足球). In China, people like playing it very much. Football is round. You can’t use your hands to touch it if you are not the goalkeeper(守门员). You can only use your feet to kick(踢) it. There are about 23 players in a football team(队). But only 11 players can play on the ground.
But American football(美式橄榄球) is different. The ball is not round. It’s like an egg. Players can catch the ball with their hands or kick the ball with feet. There are about 53 players in a team. But only 11 players can play on the ground, too.
75.Soccer is round, but American football is like an egg. ( )
76.There are only 11 players in the American football team. ( )
77.You can use your hands to touch the American football. ( )
78.Everyone can use his hands to touch the soccer. ( )
79.The passage(文章) is about the basketball and American football. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
My name is Tom. It’s Sunday today. I don’t go to school. I get up at 7:00 in the morning. Then I have breakfast. After breakfast, I do my homework in the study. My mother is cooking in the kitchen. My father is watching TV in the living room. In the afternoon, I play football with my friends in the park. I have a good time on Sundays.
80.It’s Saturday today. ( )
81.Tom gets up at 7:00 on Sunday. ( )
82.Tom does his homework in the living room. ( )
83.Tom’s mother is watching TV. ( )
84.Tom plays football in the park in the afternoon. ( )
阅读短文,正确的用T表示,错误的用F表示。
Today is Sunday. It’s warm and windy(刮风的) in Yangzhou. I wear my shirt and jeans. I fly a kite in the playground. Tom and Jack are my friends. They wear their T-shirts and shorts. They play football. I have a cousin. His name is Peter. He lives in Harbin, it’s cold and snowy now. People put on their coats and hats there. They can make snowmen and skate. It’s funny.
85.It’s warm and rainy today. ( )
86.It’s windy. So I can fly a kite. ( )
87.My friends wear their coats and hats today. ( )
88.It’s snowy in Harbin now. ( )
89.I can make a snowman, too. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.T 3.F 4.F 5.T
【导语】本文讲了喜欢运动。
1.句意:我喜欢运动。根据“I like sport.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
2.句意:我喜欢踢足球和打乒乓球。根据“I like playing basketball, football and ping-pong.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
3.句意:运动并不好玩。根据“It’s great fun.”,可知运动很有趣,故答案为F。
4.句意:我经常和家人一起运动。根据“I often play sport with my friends.”,可知作者经常和朋友一起运动,故答案为F。
5.句意:我们都喜欢打篮球。根据“We all like playing basketball.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
6.F 7.T 8.F 9.T 10.T
【导语】本文介绍了雷雷和飞飞在运动方面的能力和喜好。
6.句意:雷雷是一个功夫明星。根据“I’m Leilei. I’m a ball game star.”可知雷雷是球类运动明星,句子和短文不符,故答案为F。
7.句意:雷雷会踢足球和打篮球。根据“I can play football, basketball and ping-pong.”可知雷雷会踢足球,打篮球和打乒乓球,句子和短文相符,故答案为T。
8.句意:飞飞会打乒乓球。根据“He can’t play ball games, but he can do kung fu.”可知飞飞不会球类运动,句子和短文不符,故答案为F。
9.句意:飞飞喜爱运动。根据“We both love sports.”可知飞飞喜爱运动,句子和短文相符,故答案为T。
10.句意:雷雷和飞飞都是运动爱好者。根据“We both love sports.”可知雷雷和飞飞都是运动爱好者。句子和短文相符,故答案为T。
11.T 12.F 13.F 14.F 15.T
【导语】本文讲了体育活动。
11.句意:蒂姆星期二和星期五游泳。根据“I go to the pool every Tuesday and Friday.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
12.句意:杰克只在周末踢足球。 根据“My friend Jack likes football. He plays football every day after school.”,可知杰克周末还踢足球,故答案为F。
13.句意:蒂姆和杰克都喜欢跑步。根据“We both like basketball.”,可知蒂姆和杰克都喜欢篮球运动,故答案为F。
14.句意:他们星期天打网球。根据“We both like basketball. On Sundays, we play it in the park.”,可知他们星期天打篮球,故答案为F。
15.句意:杰克每天做运动。根据“My friend Jack likes football. He plays football every day after school.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
16.T 17.F 18.F 19.F 20.T
【导语】本文讲了运动。
16.句意:汤姆跑得快,跳得高。根据“I can run fast and jump high.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
17.句意:汤姆最喜欢的运动是篮球。根据“I like playing football. It’s my favorite sport”,可知汤姆最喜欢的运动是足球,故答案为F。
18.句意:汤姆经常放学后和朋友踢足球。根据“I often play football with my classmates after school.”,可知汤姆经常放学后和同学踢足球,故答案为F。
19.句意:杰克足球踢得很好。根据“My friend Jack can’t play football well, but he can play basketball very well.”,可知杰克足球踢得不好,故答案为F。
20.句意:杰克喜欢打篮球。根据“My friend Jack can’t play football well, but he can play basketball very well. He likes it very much.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
21.F 22.T 23.F 24.T 25.T
【导语】本文讲了露西和莉莉喜欢的运动。
21.句意:露西在五年级。根据“Hello, I’m Lucy. I’m a student in Grade Four.”可知她在四年级。题干描述错误,故答案为F。
22.句意:露西和莉莉在星期日去操场。根据“Every Sunday, I go to the playground with my friend Lily. ”可知题干描述正确,故答案为T。
23.句意:莉莉篮球打得不好。根据“Lily can play basketball well.”可知莉莉篮球打得很好。题干描述错误,故答案为F。
24.句意:露西最喜欢的运动是乒乓球。根据“I can’t play basketball, but I can play ping-pong.It’s my favourite sport. ”可知题干描述正确,故答案为T。
25.句意:露西和莉莉喜欢跑步。根据“We like running too.”可知题干描述正确,故答案为T。
26.F 27.T 28.T 29.F 30.T
【导语】本文主要介绍了弗兰克上学日的一天。
26.句意:悠悠是弗兰克的姐姐/妹妹。根据“Dear Youyou,”和“Yours, Frank”可知悠悠不是弗兰克的姐姐/妹妹。句子和短文不符,故答案为F。
27.句意:弗兰克上午有三节课。根据“ I have three classes in the morning. ”可知弗兰克上午有三节课,句子和短文相符,故答案为T。
28.句意:弗兰克在家吃午饭。根据“ I eat lunch at home. ”可知弗兰克在家吃午饭,句子和短文相符,故答案为T。
29.句意:弗兰克在体育课上可以踢足球。根据“I like PE. I can play baseball with my classmates in PE class.”可知弗兰克在体育课上可以打棒球,句子和短文不符,故答案为F。
30.句意:弗兰克今天有五节课。根据“I have three classes in the morning.”和“In the afternoon, I have two classes.”可知弗兰克上午有三节课,下午有两节课,一共是五节,句子和短文相符,故答案为T。
31.T 32.T 33.F 34.F 35.T
【导语】本文讲了周末活动。
31.句意:李珊经常在周末爬山。根据“On the weekend, I often climb the mountain.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
32.句意:正在下雨。根据“It’s raining.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
33.句意:李珊在客厅里。根据“I’m listening to music in my bedroom.”,可知李珊在卧室里,故答案为F。
34.句意:李珊的父母正在听音乐。根据“My father and mother are in the living room. They’re watching TV.”,可知正在看电视,故答案为F。
35.句意:李珊的姐姐/妹妹非常喜欢书房。根据“My sister is in the study. She is reading a book. There are many books in the study. She likes the study very much.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
36.F 37.T 38.F 39.T 40.F
【导语】本文主要介绍吉米一周的活动。
36.句意:吉米十二岁了。根据“I’m 11 years old.”可知吉米十一岁,故答案为F。
37.句意:吉米喜欢拼图。根据“I have an interest (兴趣) in puzzles (拼图).”可知吉米喜欢拼图,故答案为T。
38.句意:吉米在周二上画画课。根据“Every Monday, I go to drawing lessons with my friends.”可知是周一上画画课,故答案为F。
39.句意:吉米在周四和朋友们一起玩。根据“On Thursday, I play outside with my friends after dinner.”可知是周四和朋友们一起玩,故答案为T。
40.句意:吉米每天读书。根据文章内容可知并没有提到读书,故答案为F。
41.F 42.F 43.T 44.T 45.T
【导语】本文介绍了汤姆一家人及汤姆放学后做家务。
41.句意:我爸爸不是医生。根据“My father is a doctor.”,可知爸爸是医生,故答案为F。
42.句意:我妈妈是一名护士。根据“My mother is a teacher.”,可知妈妈是老师,故答案为F。
43.句意:我喜欢读书。根据“I like reading books.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
44.句意:我会扫地和做饭。根据“I can sweep the floor, clean the room and cook.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
45.句意:我们经常一起玩。根据“We often have fun together.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
46.F 47.F 48.T 49.T 50.F
【导语】本文主要讲述了安的家人在星期天的事情。
46.句意:今天是周日。安的家人正在家里做家庭作业。根据原文“It’s Sunday today. My family are doing housework at home.”可知我的家人正在做家务,而不是家庭作业,所以题干与原文不相符,故答案为F。
47.句意:安的爷爷正在煮鸡肉。根据原文“My grandpa is watering the flowers.”可知我的爷爷正在浇花,而不是煮鸡肉,所以题干与原文不相符,故答案为F。
48.句意:妈妈正在洗衣服。根据原文“Mum is washing clothes.”可知妈妈正在洗衣服,所以题干与原文相符,故答案为T。
49.句意:安的姐姐/妹妹正在擦地板。根据原文“My sister is cleaning the floor.”可知我的姐姐/妹妹正在擦地板,所以题干与原文相符,故答案为T。
50.句意:安正在玩电脑游戏。根据原文“And I’m drawing pictures.”可知我正在画画,而不是玩电脑游戏,所以题干与原文不相符,故答案为F。
51.T 52.T 53.F 54.F
【导语】本文主要介绍英国的天气。
51.句意:在英国人们喜欢谈论天气。根据“In the UK, people often talk about the weather.”可知在英国人们喜欢谈论天气,故答案为T。
52.句意:在英国一天内有不同的天气。根据“People can experience(经历) different weather in one day.”可知一天内会经历不同的天气,故答案为T。
53.句意:在英国人们不会在一个寒冷的天气去游泳。根据“So you can swim on a cold day too.”可知可以在寒冷的天气去游泳,故答案为F。
54.句意:单词“raincoat”意思是“遮阳帽”。根据“Some people usually take an umbrella or a raincoat when they go out on a sunny morning.”可知是在晴朗的上午带雨伞或雨衣,所以应是雨衣,故答案为F。
55.F 56.T 57.F 58.F 59.T
【导语】本文主要介绍了一些城市的天气情况。
55.句意:乌鲁木齐是寒冷的。根据文中“It is sunny in Urumqi.”可知乌鲁木齐是晴天,句子与原文不符,故答案为F。
56.句意:香港是有雨的。根据文中“It is rainy in Hong Kong.”可知香港是有雨的,句子与原文相符,故答案为T。
57.句意:哈尔滨是有风和凉爽的。根据文中“It is windy and cold in Harbin.”可知哈尔滨是有风和寒冷的,句子与原文不符,故答案为F。
58.句意:北京是多云和寒冷的。根据文中“It is cloudy and cool in Beijing.”可知北京是多云和凉爽的,句子与原文不符,故答案为F。
59.句意:上海是晴朗和炎热的。根据文中“It is sunny and hot in Shanghai.”可知上海是晴朗和炎热的,句子与原文相符,故答案为T。
60.T 61.T 62.F 63.F 64.F
【导语】本文介绍吉姆。
60.句意:麦克是我的弟弟。根据“This boy is my brother. He is Mike.” 可知麦克是吉姆的弟弟。句子与原文相符,故答案为T。
61.句意:我喜欢橙子。根据“I like oranges. ”可知吉姆喜欢橙子。句子与原文相符,故答案为T。
62.句意:今天天气凉快。根据“It’s warm today.”可知今天天气暖和。句子与原文不符,故答案为F。
63.句意:我的短裤是新的。根据“My shorts are old.”可知吉姆的短裤是旧的。句子与原文不符,故答案为F。
64.句意:多云天我穿上雨衣。根据“I put on the raincoat on the rainy days.”可知吉姆是在雨天穿上雨衣。句子与原文不符,故答案为F。
65.F 66.F 67.T 68.T 69.F
【导语】本文介绍了上海的四季。
65.句意:上海的天气总是很好。根据“The weather in Shanghai is not always(总是) good.”,可知上海的天气不总是很好,故答案为F。
66.句意:上海的冬天很热。根据“Winter is cold.”,可知上海的冬天很冷,故答案为F。
67.句意:上海的春天很美。根据“Spring is very beautiful.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
68.句意:秋天是上海最好的季节。根据“Autumn is the best(最好的) season.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
69.句意:上海春天下雪很多。根据“It is not very hot and not very cold, but it has a lot of rain in spring.”,可知上海春天下雨很多,故答案为F。
70.F 71.F 72.T 73.F 74.F
【导语】本文讲了天气预报。
70.句意:明天北京会冷。根据“It will be warm and it will be 21 degrees in Beijing.”,可知北京明天会暖和,故答案为F。
71.句意:哈尔滨将刮风且凉爽。根据“It will be windy and cold in Harbin.”,可知哈尔滨将刮风且寒冷,故答案为F。
72.句意:香港将会是31度,天气会很热。根据“It will be hot in Hong Kong, and it will be 31 degrees.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
73.句意:拉萨的气温将会是16度,天气将会很暖和。根据“It will be 16 degrees in Lhasa. And it will be cool in Lhasa.”,可知拉萨将会很凉爽,故答案为F。
74.句意:今天北京很暖和。根据“It will be warm and it will be 21 degrees in Beijing.”,可知北京明天会暖和,故答案为F。
75.T 76.F 77.T 78.F 79.F
【导语】本文介绍了英式足球和美式橄榄球。
75.句意:足球是圆的,但美式橄榄球就像鸡蛋。根据“Football is round. But American football(美式橄榄球) is different. The ball is not round. It’s like an egg.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
76.句意:美国足球队只有11名队员。根据“There are about 53 players in a team. But only 11 players can play on the ground, too.”,可知美国足球队有53名队员,故答案为F。
77.句意:你可以用手触摸美式橄榄球。根据“But American football(美式橄榄球) is different...Players can catch the ball with their hands or kick the ball with feet.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
78.句意:每个人都可以用手触摸足球。根据“It’s also called soccer(英式足球)...You can’t use your hands to touch it if you are not the goalkeeper(守门员).”,可知不是每个人可以用手触摸足球,故答案为F。
79.句意:这篇文章是关于篮球和美式橄榄球的。根据全文可知本文是关于英式足球和美式橄榄球,故答案为F。
80.F 81.T 82.F 83.F 84.T
【导语】本文讲了汤姆星期天的活动。
80.句意:今天是星期六。根据“It’s Sunday today.”,可知今天是星期天,故答案为F。
81.句意:汤姆星期天七点起床。根据“ I get up at 7:00 in the morning.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
82.句意:汤姆在客厅做作业。根据“After breakfast, I do my homework in the study.”,可知在书房,故答案为F。
83.句意:汤姆的妈妈正在看电视。根据“My mother is cooking in the kitchen.”,可知妈妈正在做饭,故答案为F。
84.句意:汤姆下午在公园踢足球。根据“In the afternoon, I play football with my friends in the park.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
85.F 86.T 87.F 88.T 89.F
【导语】本文主要讲述的是周末扬州和哈尔滨的天气及人们做的事情和穿的衣服等。
85.句意:今天温暖多雨。根据句子“It’s warm and windy in Yangzhou.”,可知天气温暖多风,题干与短文不符,故答案为F。
86.句意:刮风了。所以我可以放风筝。根据句子“It’s warm and windy in Yangzhou.”和“I fly a kite in the playground.”,可知刮风了,可以放风筝,题干与短文相符,故答案为T。
87.句意:我的朋友们今天穿着他们的外套,戴着帽子。根据句子“They wear their T-shirts and shorts.”,可知他们穿的T恤和短裤,题干与短文不符,故答案为F。
88.句意:哈尔滨现在下雪了。根据句子“He lives in Harbin, it’s cold and snowy now.”,可知哈尔滨现在下雪了,题干与短文相符,故答案为T。
89.句意:我也可以堆雪人。根据句子“It’s warm and windy in Yangzhou.”,可知天气温暖多风,不能堆雪人,题干与短文不符,故答案为F。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)