期中考前必做卷三(含答案解析)【核心考点集训】2025秋人教版英语九年级上册期中复习

文档属性

名称 期中考前必做卷三(含答案解析)【核心考点集训】2025秋人教版英语九年级上册期中复习
格式 docx
文件大小 488.1KB
资源类型 试卷
版本资源 人教新目标(Go for it)版
科目 英语
更新时间 2025-10-24 16:09:50

图片预览

文档简介

/ 让教学更有效
【核心考点集训】2025秋人教版英语九年级上册期中复习
期中考前必做卷三
一、语法选择
Lijia was born 1 a small town of Shantou in 1990. When she was a little girl, she often 2 people cut the red paper into different pictures. Her mother told her, “The red paper 3 into common things such as lovely animals and beautiful flowers. The paper cutting can show our good wishes. It also brings us good luck and a 4 life. So people like 5 it.”
“ 6 great it is! ” the little girl thought. And she began to make paper cutting 7 . At first, she always failed to do it. However, her mother said to her, “My kid, you can do it much 8 than you think. 9 you put your heart into it, you will do it well.”
Now Lijia is teaching kids to make paper cutting at school. She said, “I hope 10 young people will think of paper cutting as a cool thing.” She is using new media (媒体) to help the traditional art form keep up with the times.
1.A.in B.on C.with D.at
2.A.see B.saw C.will see D.has seen
3.A.turn B.turned C.is turned D.are turned
4.A.happiness B.happily C.happy D.unhappy
5.A.make B.made C.making D.makes
6.A.How B.What C.What a D.What an
7.A.her B.she C.hers D.herself
8.A.good B.better C.best D.the best
9.A.If B.Unless C.Because D.Though
10.A.whether B.that C.if D.why
二、完形填空
When travelling to a strange city, getting around can be both exciting and challenging. One 11 is to rely on public transportation. It can take you to different attractions and neighborhoods. Before setting out, it’s a good idea to 12 the transit maps and learn about the fares and schedules. This not only saves money but also gives you a chance to 13 that local way of life.
Walking is another great way to explore. You can 14 hidden gems like small cafes, local markets, and beautiful buildings. It allows you to enjoy the sights at your own pace and 15 get a feel for the city.
16 you want to feel more adventurous, renting a bike can be a fun choice. You can zip (快速移动) 17 the streets and parks, enjoying the fresh air and getting some exercise. Just make sure to follow the traffic 18 and wear a helmet for safety.
In a strange city, it’s also important to ask locals for 19 . They can give you some tips on the best places to visit and the 20 ways to get around. With a little planning and an open mind, getting around in a strange city can be a wonderful adventure.
11.A.chance B.decision C.choice
12.A.study B.draw C.make
13.A.live B.spend C.experience
14.A.look for B.come across C.find out
15.A.really B.specially C.nearly
16.A.When B.As C.If
17.A.over B.through C.around
18.A.courses B.rules C.lights
19.A.foods B.hotels C.directions
20.A.newest B.funniest C.easiest
三、阅读理解
A
Imagine you live in a smart city. Everything you need—schools, cinemas and parks——is all within a 10-minute walk. Many countries around the world are carrying out ideas similar to “10-minute city”. They have either come up with plans or have made it a reality.
China The idea of a “15-minute city” has been realized in China. In July, Zhangyan Village built a “happy community”. The community is a 1,500-square meter area with a cafeteria, an entertainment center, a health center, a post office, and a restroom. All are within a 15-minute walk. According to online magazine Sixth Tone, the city plans to make such communities for nearly 99 percent of locals by 2035. Other places are following this step. Thirty cities across the country will try out the idea of 15-minute communities in the future.
France Anne Hidalgo is the mayor (市长) of Paris. She wants to turn Paris into a 15-minute city. City travel is a key of the plan. In 2020, Paris built 60 km of temporary (临时的) cycle paths because of the COVID-19. Now people can use those paths forever. Under her plan, Paris will get rid of (消除) 72 percent of its on-street parking spaces for cars. Green spaces, gardens and playgrounds will replace them. The city will turn busy crossings into squares as well.
The USA Portland, a city in the state of Oregon, hopes to make 20-minute neighborhoods. People can reach places and services such as schools and parks by walking or biking for 20 minutes or less. According to the plan, about 11 percent of the city will be 20-minute neighborhoods. There will be more sidewalks (人行道) and greenway for bikes to ride.
21.You can find the following EXCEPT ________ in the community in Zhangyan Village in China.
A.a cafeteria B.a school C.a post office D.a restroom
22.How many cities across China will try out the idea of 15-minute communities in the future
A.99. B.15. C.30. D.13.
23.Why does the mayor of Paris plan to get rid of 72 percent of on-street parking spaces for cars
A.She wants to turn Paris into a 15-minute city.
B.The city will turn them into squares.
C.Green spaces, gardens and playgrounds will take the place of them.
D.Paris will build 60 km of temporary cycle paths.
24.It can take people ________ in Portland to get to schools and parks.
A.20 minutes by car B.20 minutes on foot
C.more than 20 minutes by bike D.60 minutes by subway
25.Where is this passage most probably from
A.In a science book. B.In a travel guide.
C.In a picture book. D.In a school magazine.
B
Around 20 years ago I was living in Seattle and going through hard times. I could not find satisfying work even though I had a lot of experience and a master’s degree.
To my shame, I was driving a school bus and living with friends to save money. I had lost my apartment. I had been through many job interviews with no luck.
One day, while doing my rounds through a suburban neighborhood I felt anger inside me and thought: “Why has my life become so hard !”
Immediately after this internal scream, I pulled the bus over to drop off a little girl. As she passed she handed me an earring, saying I should keep it in case somebody claimed it. It had the words “BE HAPPY” painted on it.
Yeah, yeah, I thought. Then it hit me. I had been focusing only on what was wrong with my life rather than what was right! I decided then to make a list of 50 things I was grateful for.
At first, it was hard, then it got easier. One day I decided to list 75. That night I got a phone call from the manager of a large hospital. About a year earlier I had designed a college course on stress management. She asked me if I would do a one-day seminar for 200 hospital workers. I said yes and got the job.
My day with the hospital workers was great. I got a standing ovation and many more days of work. I know that it was because I changed my attitude to gratitude.
The day after I got the earring, the girl asked me if anyone had claimed it. I told her no and she said: “I guess it was meant for you then.”
I spent the next year doing training workshops all around the Seattle area and then decided to risk everything and fly to Scotland. One month later I met my wonderful Scottish wife and best friend of 15 years now.
“The best attitude is gratitude” has been my motto for years now and yes, it completely changed my life.
26.The writer saved money by ________.
A.eating vegetables B.living with others
C.doing many jobs D.selling the house
27.Which of the following is NOT true according to the passage
A.The writer made a list of 75 things he was thankful for.
B.The writer’s wife has been his best friend for 15 years.
C.The writer has lived in Seattle since 20 years ago.
D.The writer did the training for 200 hospital workers.
28.What does the underlined word it in paragraph 6 refer to
A.To make a list of things he was thankful for.
B.The words “BE HAPPY”.
C.To forget that his life became so hard.
D.The special earring the girl gave to the writer.
29.What is the writer’s job after receiving the earring
A.Driver. B.Seller. C.Doctor D.Trainer.
30.Which would be the best title for the passage
A.How to Save Money B.The Girl and I
C.Be a Good Trainer D.Be Gratitude
C
Many people often meet such a difficult situation. It’s that they don’t know the way in a new place, and they are too shy to ask people for the way. 31
First, you must know some important and useful expressions, such as “Could you please…” “Excuse me” “Thanks a lot” and so on. For example, when we want to ask a stranger for the way, we should say “Excuse me” at first. 32 Next, “Could you please…” is often used while asking for the direction. After we know how to get to the final place, we should say “Thanks” to others. 33
34 They usually include pens, special maps, cameras and so on. Sometimes a pen can help us to get to the right place. We can write down the crucial(关键的) words about the place, and then we can show them to the strangers who we want to ask for help. 35 Before we go to a strange place, we can get some photos about it. Then we can show the photos about it to the strangers when asking for the directions.
All of the above is polite and useful to ask for the correct way or place.
A.It’s also polite to shake hands with the strangers.
B.We should be friendly to the walkers who teach us.
C.Here are some tips on how to ask for the way politely.
D.Of course, the cameras can help us find our correct ways.
E.In the USA, people also use it in many different situations.
F.Secondly, we often need to take some useful things with us.
四、选词填空
cheap spend we or find book a at what it too get
Job Winston, an American scientist once said, “The Internet is the world’s largest library, but all the 36 in it are on the floor!” What he meant is that the Internet is full of information but it can be difficult to find 37 you really need.
The Internet has another disadvantage. Anyone can build a website, so you can 38 websites about whatever you can imagine. Unfortunately, 39 lot of information on them is not always true. At the same time, the Internet provides many other things. On some websites, you can download music and films. They are usually very 40 and some are even free. On some other websites, you can connect with people from all over the world. And there are some great online shops, too. For example, on eBay people sell used clothes, CDs, and even cars 41 very low prices.
It is true that the Internet has made 42 lives more convenient. But we should not 43 too much time on it. Whether you love it 44 hate it, though, you’d better get used to 45 because it is right here to stay.
五、翻译句子
46.完成每件事需要花费几周的时间。
It several weeks everything.
47.如果你去另一个国家,你会买什么种类的物品?
If you go to another country, things would you buy
48.银行在邮局和宾馆之间。
The bank is the post office the hotel.
49.我的脑海里时不时地会浮现出好主意。
Good ideas swim into my mind .
50.玛丽以前留长发,不是吗?
Mary have long hair,
六、读写综合
A.回答问题
请阅读下面短文,根据所提供的信息,回答5个问题。要求所写答案语法正确、语义完整切题。并把答案写在答题卡对应题目的答题位置上。
Topic: How Have You Changed Since Grade 9 7: 18 p.m., September 21st, 2022 I’m thinking about this question these days. I have changed greatly since last year in Grade 8. I used to be active and liked making friends. That made me happy. But now there will be a very important exam in June next year, I became quiet and strict with myself. I don’t have much time to chat with friends after class. I feel stressed out. —Joe
7: 39 p.m., September 21st, 2022 I enjoy my middle school life, especially in Grade 9. It’s interesting. I used to be shy. Now I’m a fun girl with a number of friends. I used to be thin. But now I’m strong and healthy because I am used to running after school. With all my nice and patient teachers in Grade 9, I become more and more interested in every subject and work harder. —Bess
8: 05 p.m., September 21st, 2022 First, I changed my hair style. I used to have long hair. But now I have short and straight hair. In fact, I don’t like this hair style, but it does save time when I wash my hair. Next, I pay more attention to my study than anything else because this year is so important to me. I know exactly that I want to go into a better high school. —Fanny
51.What was Joe like in Grade 8
52.Why is Joe quiet and strict with himself now
53.What did Bess use to look like
54.How are Bess’s teachers in Grade 9
55.Who is the last person that shared his/her thoughts
B.书面表达
学校英文社正在征稿,题目是“How I’ve Changed!”。请你根据下面的要点写一篇英语短文介绍你的变化,给该社投稿。
内容包括:
(1)从外貌、性格和爱好3个方面描述你的变化;
(2)介绍你的一个重要变化(包括原因和过程);
(3)鼓励自己越变越好。
作文要求:
1. 不得在作文中出现真实姓名。
2. 语句连贯,词数80词左右。
How I’ve Changed!
My life has changed a lot in the last few years. _________________________________________
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
参考答案
一、
1.A 2.B 3.C 4.C 5.C 6.A 7.D 8.B 9.A 10.B
【导语】本文主要讲述了李佳小时候就开始做剪纸,现在李佳在学校教孩子们剪纸的事情。
1.句意:李佳1990年出生于汕头的一个小镇。
in在……里面;on在……下面;with和;at在。根据“Lijia was born...a small town of Shantou”可知是指出生于汕头,be born in“出生于”,故选A。
2.句意:当她还是个小女孩的时候,她经常看到人们把红纸剪成不同的图画。
see看见,动词原形;saw过去式;will see一般将来时;has seen现在完成时。根据“When she was a little girl”可知句子是一般过去时,故选B。
3.句意:红纸被变成了常见的东西,比如可爱的动物和美丽的花朵。
turn转变,动词原形;turned动词过去式;is turned一般现在时的被动语态;are turned一般现在时的被动语态。分析主语和动词可知是被动关系,主语是单数,应用is turned,故选C。
4.句意:它也给我们带来好运和幸福的生活。
happiness开心;happily开心地;happy开心的;unhappy不开心。根据“good luck and a...life.”可知是指幸福的生活,应用形容词happy修饰,故选C。
5.句意:所以人们喜欢做。
make制作,动词原形;made过去式;making动名词;makes动词三单。固定短语like doing sth“喜欢做某事”,故选C。
6.句意:多么棒啊!
How中心词是形容词或副词;What中心词是不可数名词或可数名词复数;What a中心词是可数名词单数;What an中心词是可数名词单数。本句中心词为形容词great,故选A。
7.句意:她开始自己做剪纸。
her她的/她;she她;hers她的;herself她自己。根据“And she began to make paper cutting”可知她自己做剪纸,应用反身代词,故选D。
8.句意:我的孩子,你可以做得比你想象的更好。
good好的;better更好;best最好;the best最好。根据“than”可知应用比较级,故选B。
9.句意:如果你用心去做,你会做得很好。
If如果;Unless除非;Because因为;Though尽管。根据“you put your heart into it, you will do it well”可知前句是后句的条件,应用if引导条件状语从句,故选A。
10.句意:我希望年轻人会认为剪纸是一件很酷的事情。
whether是否;that无实际意义;if是否;why为什么。空后“young people will think of paper cutting as a cool thing”是一个陈述句,应用that引导宾语从句,故选B。
二、
11.C 12.A 13.C 14.B 15.A 16.C 17.B 18.B 19.C 20.C
【分析】这是一篇关于在陌生城市出行的文章,介绍了依赖公共交通、步行、租自行车等出行方式,还提及出发前研究交通地图、向当地人问路等建议,旨在说明通过合理规划与开放心态,在陌生城市出行能成为奇妙的经历。
11.句意:一种选择是依赖公共交通。
“chance”(机会);“decision”(决定 );“choice”(选择 ) 。根据 “One...is to rely on public transportation. It can take you to different attractions and neighborhoods.” 可知,依赖公共交通是出行的一种方式选择,“choice” 符合语境。故选 C。
12.句意:出发前,研究交通地图并了解车费和时刻表是个好主意。
“study”(研究;查看 );“draw”(画 );“make”(制作 ) 。根据 “Before setting out, it's a good idea to...the transit maps and learn about the fares and schedules.” 可知,要了解交通信息,需研究地图,“study” 符合语义,故选 A。
13.句意:这不仅省钱,还能让你有机会体验当地的生活方式。
“live”(居住 );“spend”(花费;度过 );“experience”(体验;经历 ) 。根据 “This not only saves money but also gives you a chance to...that local way of life.” 可知,通过了解交通等,能体验当地生活,“experience” 符合语境。故选 C。
14.句意:你可以偶然发现隐藏的瑰宝,比如小咖啡馆、当地市场和美丽建筑。
“look for”(寻找 );“come across”(偶然遇见 );“find out”(查明;弄清楚 ) 。根据 “Walking is another great way to explore. You can...hidden gems like small cafes, local markets, and beautiful buildings.” 可知,步行时会偶然碰到这些地方,“come across” 符合语境。故选 B。
15.句意:它让你可以按自己的节奏欣赏风景,真正感受这座城市。
“really”(真正地 );“specially”(特别地 );“nearly”(几乎 ) 。根据 “It allows you to enjoy the sights at your own pace and...get a feel for the city.” 可知,强调切实感受城市,“really” 符合语境。故选 A。
16.句意:如果你想更有冒险感,租自行车会是个有趣的选择。
“When”(当…… 时 );“As”(当…… 时;因为 );“If”(如果 ) 。根据 “...you want to feel more adventurous, renting a bike can be a fun choice.” 可知,“想更冒险” 是 “租自行车” 的条件,“If” 引导条件状语从句,符合语境。故选 C。
17.句意:你可以快速穿梭于街道和公园,享受新鲜空气并锻炼身体。
“over”(越过 );“through”(穿过;穿梭 );“around”(围绕 ) 。根据 “You can zip (快速移动)...the streets and parks, enjoying the fresh air and getting some exercise.” 可知,“through” 体现在街道、公园中穿梭的动态,符合语境。故选 B。
18.句意:只要确保遵守交通规则并戴头盔以保安全。
“courses”(课程 );“rules”(规则 );“lights”(灯 ) 。根据 “Just make sure to follow the traffic...and wear a helmet for safety.” 可知,出行要遵守交通规则,“rules” 故选 符合语境。B。
19.句意:在陌生城市,向当地人询问方向也很重要。
“foods”(食物 );“hotels”(酒店 );“directions”(方向;指引 ) 。根据 “In a strange city, it's also important to ask locals for...They can give you some tips on the best places to visit...” 可知,在陌生城市需问路、问出行指引,“directions” 符合语境。故选 C。
20.句意:他们能给你一些关于最佳游览地和最便捷出行方式的建议。
“newest”(最新的 );“funniest”(最有趣的 );“easiest”(最便捷的;最容易的 ) 。根据 “They can give you some tips on the best places to visit and the...ways to get around.” 可知,强调出行方式的便捷,“easiest” 符合语境。故选 C。
三、
21.B 22.C 23.C 24.B 25.B
【导语】本文是一篇说明文。本文主要介绍了智能城市的便利性,以学校、电影院和公园为例,这些设施都位于居民区附近,只需步行十分钟即可到达。这样的想法要么正在实施计划,要么已经实现。本文介绍了中国,法国,美国三个国家。
21.细节理解题。根据 “The community is a 1,500-square meter area with a cafeteria, an entertainment center, a health center, a post office, and a restroom.” 可知,里面没有提到学校。故选B。
22.细节理解题。根据 “Thirty cities across the country will try out the idea of 15-minute communities in the future.” 可知,一共有三十个城市。故选C。
23.细节理解题。根据 “Green spaces, gardens and playgrounds will replace them.” 可知消除路旁停车位的原因。故选C。
24.细节理解题。根据 “People can reach places and services such as schools and parks by walking or biking for 20 minutes or less.” 可知,步行或者骑自行车需要20分钟或更少的时间。故选B。
25.推理判断题。通读全文可知,本文主要介绍了智能城市的内容,因此最可能在旅游指南上出现。故选B。
26.B 27.C 28.A 29.D 30.D
【导语】本文介绍我初期遇到了生活的困难,找不到工作。后期因为一个写着要快乐的耳环而改变了我的生活和我对待生活的态度,从此我的生活逐渐步入正轨的故事。
26.细节理解题。由文章第二段“To my shame, I was driving a school bus and living with friends to save money.”可知,作者开校车并与朋友住在一起以此来省钱,故选B。
27.细节理解题。由文章第六段可知,“One day I decided to list 75.”作者列了一个75项的感激清单,A正确。由文章倒数第二段“One month later I met my wonderful Scottish wife and best friend of 15 years now.”可知,作者遇到了他的妻子并成为15年来最好的朋友,B正确。由文章第六段“She asked me if I would do a one-day seminar for 200 hospital workers. I said yes and got the job.”可知,作者答应了医院为200人做培训的工作,D正确。由文章第一段“Around 20 years ago I was living in Seattle …”和倒数第二段“I … decided to risk everything and fly to Scotland.”可知,作者一开始住在西雅图,但后来去了苏格兰,故C错误。
28.推理判断题。由划线前文“I decided then to make a list of 50 things I was grateful for.”可知,我决定列出50件让作者感激的事情。他一开始觉得这件事很难,后来就容易了,故选A。
29.细节理解题。由文章后五段可知,作者接受了医院的培训工作后,逐渐成为了一名专职的培训人员,各地为大家做培训,所以后期他的工作是一名培训人员,故选D。
30.最佳标题题。文章中表明,作者是因为一条写着“要开心”的耳环而改变自己的心态从而改变命运的故事。由文章最后一段“The best attitude is gratitude” has been my motto for years now and yes, it completely changed my life.”可知,作者把最好的态度就保持感激作为自己的格言,故选D。
31.C 32.E 33.A 34.F 35.D
【分析】短文讲述了人们经常遇到问路的问题,文章详细介绍了人们应该如何去问路,给出了一些好的建议。
31.根据上文“Many people often meet such a difficult situation. It’s that they don’t know the way in a new place, and they are too shy to ask people for the way.”可知,许多人经常遇到不认识新地方的路,因为害羞而不敢向别人问路的困境。从而推测此处应该是说遇到这种情况应该怎么办,选项C“下面是一些如何礼貌问路的技巧。”符合语境。故选C。
32.根据上文“…such as ‘Could you please…’ ‘Excuse me’ ‘Thanks a lot’ and so on. For example, when we want to ask a stranger for the way, we should say ‘Excuse me’ at first.”可知,比如,“请你……”、“打扰一下”和“多谢”。例如,当我们想向一个陌生人问路时,我们应该首先说“打扰一下”;结合下文 “Next, ‘Could you please…’ is often used while asking for the direction.” 接下来,“你能不能……”经常被用来询问方向。从而推测此处是说这些礼貌用语在不同场合下的使用情况,选项E“在美国,人们也在许多不同的情况下使用它。”符合语境。故选E。
33.根据上文“…when we want to ask a stranger for the way…After we know how to get to the final place, we should say ‘Thanks’ to others”可知,当我们想向一个陌生人问路时……,在我们知道如何到达终点后,我们应该对别人说“谢谢”,从而推测此处所说话题和陌生人有关,选项A“和陌生人握手也是礼貌的。”符合语境。故选A。
34.根据下文“They usually include pens, special maps, cameras and so on. Sometimes a pen can help us to get to the right place.”可知,它们通常包括钢笔、特殊地图、照相机等。有时一支笔可以帮助我们到达正确的地方。结合第二段首句“First...”第一……;从而推测此处是说第二,需要使用一些工具,选项F“第二,我们经常需要带一些有用的东西。”符合语境。故选F。
35.根据下文“Before we go to a strange place, we can get some photos about it. Then we can show the photos about it to the strangers when asking for the directions.”可知,在我们去一个陌生的地方之前,我们可以拍一些关于它的照片,然后我们可以向陌生人问路时展示关于它的照片,再结合上文“Sometimes a pen can help us to get to the right place.”有时一支笔可以帮助我们到达正确的地方。从而推测此处所说的是相机能帮助我们做什么;选项D“当然,相机可以帮助我们找到正确的方法。”符合语境。故选D。
四、
36.books 37.what 38.find 39.a 40.cheap 41.at 42.our 43.spend 44.or 45.it
【导语】本文讲述了互联网的互联网的优点与缺点。
36.句意:互联网是世界上最大的图书馆,但所有的书都在地板上。根据“The Internet is the world’s largest library, but all the…in it are on the floor!”及备选词可知,此处把互联网比喻成图书馆,图书馆里都是书,名词复数形式books“书”符合语境,表示泛指。故填books。
37.句意:他的意思是,互联网上充满了信息,但很难找到真正需要的信息。根据“but it can be difficult to find…you really need.”及备选词可知,此处是指很难找到你需要的是什么,用what“什么”引导宾语从句。故填what。
38.句意:任何人都可以建立网站,因此您可以找到任何您能想到的网站。根据“so you can…websites about whatever you can imagine.”及备选词可知,找到任何你能想到的网站,位于情态动词can后,动词原形find“找到”符合语境。故填find。
39.句意:不幸的是,关于它们的很多信息并不总是真实的。根据“…lot of information on them is not always true.”及备选词可知,此处为固定短语a lot of“很多”,修饰名词information,a“一个”符合语境。故填a。
40.句意:它们通常非常便宜,有些甚至是免费的。根据“They are usually very…and some are even free.”及备选词可知,此处是指它们非常便宜,cheap“便宜”符合语境。故填cheap。
41.句意:例如,在eBay上人们以极低的价格出售二手衣服、CD 甚至汽车。根据“and even cars…very low prices.”及备选词可知,以极低的价格出售,介词at“以”符合语境。故填at。
42.句意:互联网确实让我们的生活更加便利。根据“made…lives more convenient.”及备选词可知,让我们的生活更加便利,形容词性物主代our“我们的”符合语境,修饰名词lives。故填our。
43.句意:但我们不应该在这上面花费太多时间。根据“But we should not…too much time on it.”及备选词可知,此处为固定短语spend time on sth.“花时间在某事上”,位于情态动词should后,动词原形spend“花费”符合语境。故填spend。
44.句意:无论你喜欢还是讨厌它。根据“Whether you love it…hate it,”及备选词可知,无论你喜欢或者讨厌它,连词or“或者”符合语境。故填or。
45.句意:你最好习惯它,因为它会一直存在。根据“you’d better get used to…because it is right here to stay.”及备选词可知,此处用代词it指代互联网,it“它”符合语境。故填it。
五、
46. takes to complete
【详解】根据“It…several weeks”可知,此处应用句型“It takes some time to do sth”表示“做某事要花多长时间”,句子采用一般现在时,主语为It,谓语动词用三单形式,complete“完成”。故填takes;to;complete。
47. what kinds of
【详解】根据中英文对照可知,此处缺少“什么种类的”,结合常识,去另一个国家时通常不止买一种物品,此时的kind“种类”应用复数形式,因此空处应是what kinds of。故填what;kinds;of。
48. between and
【详解】“between...and...”是固定短语,意为“在……和……之间”,符合 “银行处于邮局和宾馆两者之间”的语境,故填between;and。
49. from time to time
【详解】对照汉语意思可知,英语句子缺少“时不时地” 的表达,“时不时地” 翻译为“from time to time”,在此处作时间状语,修饰 “swim into my mind” 。故填from time to time。
50. used to didn’t she
【详解】对比中英文可知,空处缺少“以前”和“不是吗”;结合英文题干和汉语提示可知,此处考查反意疑问句;used to do sth.“过去常常做某事”,动词短语;反意疑问句遵循“前肯后否、前否后肯”的原则,句中陈述部分为肯定,则疑问部分应为否定;变否定时,要借助助动词didn’t,Mary用人称代词主格she代替。故填used;to;didn’t;she。
六、A.
51.He used to be active and liked making friends. 52.Because there will be a very important exam in June next year. 53.She used to be shy and thin. 54.They are nice and patient. 55.Fanny.
B.例文
How I’ve Changed!
My life has changed a lot in the last few years.
I used to be thin, but now I am strong. I used to be shy and was afraid of speaking in public. Now I am active. I liked playing computer games in the past. Now I like doing sports.
I was always ill in the past. So my mother advised me to do sports for some time. I followed her advice. I ran for an hour every morning. After a few months, I became healthier and stronger.
I think I will become better and better in the future.
同课章节目录