/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优牛津上海版(深圳用)专题15 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
Dear customers, welcome to Happy Noodle Restaurant! We have really good noodles. There are some combos(套餐组合) this week. They are cheap but yummy! You can also get some other great foods here. We have dumplings and drinks. Please have a look on our menu and have a try. Our restaurant is on 153 Renmin Road, Futian district, between the hospital and the book shop. Please call 400-8461561 to book(预定) seats.
CombosCombo A (Beef noodles and soup) 25 Combo B (Tomato noodles and a banana) 17 Combo C (Chicken noodles and two eggs) 21 Dumplings(12/plate) Meat 24/plate Corn 18/plate Fish 30/plate DrinksCola 5 Ice water 2 Juice 8
1.What can’t you eat in Happy Noodle Restaurant ( )
A.Noodles. B.Fruits. C.Rice.
2.I go to the restaurant by bus. Which stations should I get off ( )
A.Renmin Road Station. B.Happy School Station. C.Funny Park Station.
3.What should I do if I want to book seats ( )
A.Make a phone call. B.Go to the restaurant earlier. C.Write an e-mail.
4.I like eating vegetables and fruits, which combo should I order ( )
A.Combo A. B.Combo B. C.Combo C.
5.Sam orders a Combo A, a cola and 24 Fish dumplings. How much are these foods ( )
A. 60. B. 90. C. 85.
阅读理解。
Maths is very important in our life. I like Maths but lots of girls don’t like it. They say Maths is very difficult to learn. I think it is very interesting. Maths teaches me about life. It tells me that there are many ways to solve the problem (解决问题). I am a student in Grade 6 now. Maths began to be one of my friends when I was in Grade 2. I spend most my time on it. Every time I find a Maths problem. I will try to work it out. I am not afraid of the difficult ones. I enjoy thinking about them. Sometimes I know the answer but I still want to find another way. I want to be a Maths teacher when I grow up. I will be kind to my students. I will let them become interested in Maths.
6.What does the writer do now ( )
A.He is a student. B.He is a teacher. C.He is a worker.
7.How is Maths in our life ( )
A.It is a good job. B.It is a hard problem. C.It is important.
8.What does the writer want to be in the future ( )
A.A scientist. B.A kind writer. C.A Maths teacher
9.Which of the following is TRUE ( )
A.Both girls and boys like Maths.
B.The writer thinks Maths is boring.
C.The writer spends much time on Maths.
10.Which grade is the writer in ( )
A.Grade 2. B.Grade 6. C.Grade 7.
阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
A lot of people around the world are getting fat because they eat too much junk food. Junk food has lots of calories, but not many nutrients (营养物). Nutrients are things that your body needs, such as vitamins, minerals and fiber. Most people consider (认为) “fast food”, like KFC and packaged snacks, to be junk food. These food come from factories, where producers (生产者) add sugar, salt and oil to improve the taste. Junk food does taste good. That’s why people drink large cups of iced tea and Coke, and eat big bags of potato chips, but still feel hungry. Their brains keep telling them to eat because the food is not supplying (供应) their bodies with enough nutrients. Humans evolved (逐步发展) eating three main kinds of food: meat, vegetables and fruit. These are “real foods”. Things like sugar, flour and oil are not part of a human’s natural diet.
11.Why are a lot of people around the world getting fat ( )
A.Because they eat too much meat.
B.Because they eat too much junk food.
C.Because they eat too much sweet food.
12.What does junk food have ( )
A.Junk food has lots of calories and many nutrients.
B.Junk food has lots of nutrients, but not many calories.
C.Junk food has lots of calories, but not many nutrients.
13.What do the producers in the factories do for junk food ( )
A.They add sugar, salt and oil to improve the taste.
B.They add vitamins, minerals and fiber to improve the taste.
C.They add vitamins and nutrients to improve the taste.
14.Why do people still feel hungry after drinking large cups of iced tea and Coke, and eating big bags of potato chips ( )
A.Because the food is so delicious that people want to eat more.
B.Because people’s appetite improved dramatically (胃口大增).
C.Because the food is not supplying their bodies with enough nutrients.
15.What are the three main kinds of food humans evolved ( )
A.They are meat, vegetables and fruit.
B.They are meat, vegetables and rice.
C.They are meat, flour and vegetables.
阅读短文,选择最佳答案。
Bob loves baseball. Yesterday, he and his friends played a fun game. Bob hit the ball really far, and his team won the game.
After the game, Bob and his friends were tired. They sat on the grass and ate sandwiches. Bob’s sandwich was delicious. It had ham (火腿), cheese (奶酪) and tomatoes.
Now, Bob is excited for the next game. He wants to hit the ball even farther (更远) next time.
16.What did Bob play with his friends yesterday ( )
A.Soccer. B.Baseball. C.Basketball.
17.Did Bob’s team win the game ( )
A.Yes. B.No. C.Maybe.
18.What did Bob and his friends do after the game ( )
A.Went home. B.Ate sandwiches. C.Played another game.
19.What was in Bob’s delicious sandwich ( )
A.Butter and potatoes. B.Fish. C.Ham, cheese and tomatoes.
20.How does Bob feel about the next game ( )
A.Happy. B.Excited. C.Sad.
阅读理解
My summer holiday is coming to the end. During the holiday, we went to Dalian for a visit, I saw the beautiful sea there, it was really amazing. The sea water was as blue as the sky, and it was very clean. Also, the beach in Dalian was very nice, we built a small sand palace. When I was swimming in the sea, as if I was a little fish. I like that feeling very much. I also spent time to study for school. I read many books, practiced math problems, and I finished all of my homework. I was very happy.
21.Where did she go during the holiday ( )
A.Shanghai. B.Dalian. C.Sanya.
22.How about the sea water ( )
A.Blue. B.Clean. C.Both A and B.
23.What did they do on the beach ( )
A.Pick up shells. B.Have a sun bath on the beach. C.Built a small sand palace.
24.Did he like swimming in the sea ( )
A.Yes, he did. B.Yes, he does. C.No, he didn't.
25.Did he finish all his homework ( )
A.Yes, he did. B.Yes, he does. C.No, he didn't.
阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
There are a lot of sea animals in the world. Oceans are their home. Here are three of them. They are sharks, dolphins and octopuses. Let’s learn something about them.
Most Sharks look for food at night. Some sharks like opening their mouth when they are swimming through the sea. They will eat anything on their way. Most sharks have good eyes. They can see well in the dark seas.
Dolphins are very smart animals. There are more than thirty kinds of dolphins in the world. They are very kind and helpful. Some people fell into the sea and dolphins saved them. Dolphins are not fish. They are mammals (哺乳动物) just like us.
This is an octopus. It is a kind of sea animal. It’s famous for its round body and eight long arms. Its arms are very useful. It can use its arms to catch other small fish easily. An octopus has three hearts and its blood is blue.
26.Where do sea animals live ( )
A.In the lakes. B.On the mountains. C.In the oceans
27.What will sharks do when they are swimming ( )
A.Open their mouth. B.Eat anything on their way. C.Both A and B.
28.How many kinds of dolphins are there in the world ( )
A.About 130. B.More than 13. C.More than 30.
29.What do octopuses use to catch other small fish ( )
A.Their round body. B.Their arms. C.Their hearts.
30.Which of the following is TRUE ( )
A.Dolphins are a kind of smart fish. B.Octopus’ blood is red and blue.
C.Most sharks have good eyesight (视力).
阅读短文,选出最佳答案。
The family went to see an old castle. Most of it had fallen down a long time ago. “It’s just a ruin,” said Chip. Kipper wanted to climb on a wall, but Dad said “no”. “We must look after old ruins,” he said. “Once upon a time, it was a big castle,” said Biff. “I wonder what it was like to live here.”
Mum found a good spot for a picnic. Floppy saw a rabbit hole. He began to dig in the ground. Chip saw something shining in the dirt, so he picked it up. “It’s a glass bead,” he said. “I wonder who lost it ” said Biff. Chip looked at the bead through his magnifying glass. Then he put it in his pocket. “I don’t think it’s valuable,” he said.
Later, Chip came into Biff’s room. He had a book about castles. Suddenly, the magic key began to glow. The magic took Biff and Chip back in time.
It took them to the castle. Some people were waiting out side a big door. An important man came up. “I am Lord Kent,” said the man. “Where is your present for the prince ” Biff and Chip didn’t have a present. “Think of something, Chip,” said Biff. “Er... we have a magic glass,” said Chip. “It makes small things look big.” “That is a good present,” said Lord Kent. “The prince will like it. Put it on this cushion. Then wait outside in the line.” “At last, Biff and Chip went into a hall.” “That was quick thinking, Chip,” said Biff. “I wonder who this prince is.” “He must be important,” said Chip.
The prince was sitting on a throne. Chip gave him the magnifying glass. “I love it!” said the prince. The prince jumped off the throne and looked through the magnifying glass. “Tomorrow is an important day,” he said. “Tomorrow I will be king.” “You can call me Henry, but tomorrow I will be King Henry,” he said.
31.Why did Kipper not climb on the wall ( )
A.Because he was afraid. B.Because Dad said “no”.
C.Because he didn’t find the wall interesting.
32.What did Chip find in the dirt ( )
A.A magic key. B.A rabbit hole. C.A glass bead.
33.What did Biff think about the bead ( )
A.That it was very valuable. B.That it belonged to the prince.
C.That it was lost by someone.
34.How did Biff and Chip end up going back in time ( )
A.They found a time machine. B.The magic key began to glow.
C.They wished to go back in time.
35.What did Chip give as a present to the prince ( )
A.A glass bead. B.A magnifying glass. C.A book about castles.
阅读短文,选择最佳答案。
Dear Alice,
I’m very happy to be your friend. I live in Shanghai.
I live with my family in an apartment(公寓). I have a small bedroom and I often do my homework in it. I can see Huangpu River from my window. It is beautiful, especially at night I have a brother. His name is Tom. He went to study in London last month.
There was a park near my home before, but there is a big shopping mall now. I usually go shopping with my mother at weekends. We shopped there yesterday. I love shopping.
I study at a high school. My favourite subjects are English and Art. I go to an art club every Wednesday afternoon. I have a lot of friends there.
Can you write to me about your life in Shenzhen Please write back soon.
Yours,
Julia
36.Where does Julia live ( )
A.Shanghai. B.Shenzhen. C.Shenyang.
37.Who is Julia’s brother ( )
A.Alice. B.Tom. C.Peter.
38.What are Julia’s favourite subjects ( )
A.Chinese and Art. B.English and PE. C.English and Art.
39.What does Julia usually do at weekends ( )
A.She usually goes to the park. B.She usually does homework. C.She usually goes shopping with her mother.
40.Which of the following is right ( )
A.Alice lives in Shanghai and Julia lives in Shenzhen.
B.Julia’s home is near Huangpu River.
C.There is a park near Julia’s home.
请认真阅读下面的图文信息,根据其内容选出最佳答案。
Food Pyramid (金字塔)
At the top is fatty food, such as oil, sweets and junk food (垃圾食品). They are tasty but unhealthy. We should only eat a little fatty food. Fatty food is not good for our bodies. Meat and dairy products (乳制品) make us strong. But too much of them makes us fat and unhealthy.
Just above grains are fruit and vegetables. Fruit and vegetables keep us from getting ill. At the bottom (底部) are grains (谷物). We should eat more grains than anything else. With every meal, we should have some bread, rice or some other kinds of grain.
●Drink 8 glasses of water every day. ●Do exercise for at least 1 hour every day.
41.What does food pyramid show ( )
A.Food that we should not eat.
B.How much food we should eat.
C.Only fruit, vegetables and grains.
42.Meat and dairy products include (包含) ________. ( )
A.milk, cheese and fish B.bread, eggs and milk C.apples, rice and nuts
43.What can you find at the top of the food pyramid ( )
A.Sweets. B.Meat and eggs. C.Fruit and vegetables.
44.What should we eat more than anything else ( )
A.Fruit and vegetables. B.Fatty food. C.Grains.
45.Which of the following is right ( )
A.We should drink 8 glasses of water everyday.
B.Too much meat is good for our health.
C.Milk and cheese are fatty food.
根据短文内容,选择恰当的答案。
Hello, I’m Daisy. During the summer holiday, I went to a beach town with my mum. We stayed there for one day and night.
In the morning, I collected shells on the beach. I found a very big one. It looked like a hat. The weather was sunny and hot, but I didn’t swim, because I wasn’t good at it. There was a Chinese white dolphin in the water! I didn’t see it, but the lifeguard did!
In the afternoon, my mother took me to the museum near the beach, but it didn’t open, so we didn’t go in. We went to the shopping centre and bought some gifts for my dad. I also sent some postcards to my e-friends in other countries.
At night, my mother and I walked on the beach and looked at the stars. They were beautiful!
46.What did Daisy find on the beach ( )
A.A hat. B.A big shell. C.A Chinese white dolphin.
47.Why did Daisy not swim in the sea ( )
A.Because it wasn’t warm enough for swimming.
B.Because there was no lifeguard on the beach.
C.Because she couldn’t swim very well.
48.What did Daisy do in the afternoon ( )
A.She visited the museum. B.She went shopping. C.She collected shells.
49.What did Daisy send to her e-friends ( )
A.Shells. B.Emails. C.Postcards.
50.Were there any stars in the evening ( )
A.Yes, there were. B.No, there weren’t. C.We don’t know.
根据短文内容,选择正确答案。
51.Bob lives in __________ now. ( )
A.America B.Canada C.China
52.Bob’s father is a __________. ( )
A.businessman B.teacher C.scientist
53.Bob’s mother works __________. ( )
A.in a hospital B.on a plane C.in a school
54.Bob is good at __________. ( )
A.football B.drawing C.dancing
55.Alice goes to school __________. ( )
A.by bus B.on foot C.by bike
阅读下列短文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
Donuts (甜甜圈), pizza and ice-cream sound like good things to eat, but are they really healthy We all like these kinds of food, but they can’t be parts of our regular diet. What should be parts of our diet then Here are a few tips for you:
●The more vegetables the better.
●Eat a lot of fruits of all colours like apples, pears and oranges.
●Choose beans and peas as well as fish and eggs for protein (蛋白质).
●Stay away from processed (加工) meats like bacon (腌肉) and sausages.
●Don’t eat too much butter.
●Milk is a good source of calcium (钙) and vitamin D (维生素D).
●Water is always the best choice!
56.We can’t eat ______ very often. ( )
A.vegetables B.pears C.pizza
57.Eating a lot of _______ is healthy. ( )
A.fruits of all colours B.donuts and pizza C.bacon and sausages
58.We can get protein from ______. ( )
A.peas and potatoes B.fish and eggs C.beans and donuts
59.Which of the following is true ( )
A.Eating a lot of butter is good for us.
B.Milk is better than water.
C.Bacon and sausages are processed meat.
60.What’s the best title for the passage ( )
A.Healthy food B.Healthy eating C.Healthy or unhealthy
阅读短文,根据短文内容选择正确答案。
Can animals be made to work for us Some scientists think that one day animals may be taught to do a number of simple jobs. They say that in a film or on TV, we may see elephants, monkeys, dogs, bears, or other animals doing a lot of things. If you watch carefully, you may find that those animals are always given something to eat in return (回报) for doing them. The scientists say that many different animals may be taught to do a number of simple jobs if they will get something in return. Of course, as we know, dogs can be used to guard a house, and elephants can be used to do some heavy jobs. And we can also teach animals to work in factories. For example, apes (猿) have been used in America to help make cars, and scientists believe that these large apes may get in crops and even drive trains one day.
61.Which work may animals be taught to do ( )
A.Teach English. B.Write an article. C.Clean the street.
62.How many animals are mentioned (提及) in the passage ( )
A.4 B.5 C.6
63.Many different animals may be taught to do some simple jobs if ________. ( )
A.they have enough food to eat
B.they get something to eat in return after doing them
C.they are sent to school
64._______ can be trained for us. ( )
A.Many animals B.The small animals C.All of animals
65.Apes have been used to help _________. ( )
A.make cars B.get in crops C.drive cars
阅读理解。
In many English homes people eat four meals a day: breakfast, lunch, afternoon tea and dinner.
People have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They eat eggs or bread. English people drink tea or coffee for breakfast. Lunch comes at one o’ clock. Afternoon tea is from four to five in the afternoon. And dinner is at about half past seven.
But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. Their meals are breakfast, dinner, afternoon tea, and supper. All these meals are very simple.
66.Many English people have ______ meals a day. ( )
A.two B.three C.four
67.English people may have _____ for their breakfast. ( )
A.tea and egg B.eggs or bread, tea or coffee C.bread and milk
68.English people have lunch at _______. ( )
A.anytime B.nine C.one
69.________ have dinner at noon. ( )
A.All the English people B.Some English people C.Most English people
70.In some English homes, breakfast can come _________. ( )
A.at one o’clock
B.at any time from seven to nine in the morning
C.in the evening
阅读理解。
Animals in the African rainforest
Animals Living places Food Appearance
Lemurs (狐猴) Madagascar figs, bananas, (forest) fruits large round eyes; pointed noses; long tails; soft, woolly fur
Gorillas (大猩猩) Rwanda, Zair, Uganda fruits, leaves, berries big and heavy / largest of the great apes (猿)
Elephants Congo / Congo basin grass, fruits, leaves thin and short ivories (象牙)
71.Lemurs live in ________ rainforest. ( )
A.Asian B.American C.African
72.________ like eating fruits. ( )
A.Lemurs and gorillas
B.Gorillas and elephants
C.Lemurs, gorillas and elephants
73.Gorillas are _______. ( )
A.pet animals
B.the largest of the great apes
C.big and grey
74.Leaves are food for ______. ( )
A.lemurs B.gorillas C.gorillas and elephants
75.Elephants there have ________. ( )
A.a long, sharp ivory
B.thin and short ivories
C.big and long ivories
阅读短文,选出最佳答案。
Health is more important than money and wisdom (智慧). Good health helps us enjoy our life and get what we need. How can we stay healthy Here is some helpful advice (建议).
(1) Eat more vegetables and fruit. They are full of vitamins (维生素). And they can help us keep healthy and young.
(2) Keep a balanced diet and good eating habits. Eat less food with lots of sugar and fat. Eat lots of food high in protein (蛋白质).
(3) Exercise every day. Doing sport can make our bodies strong.
(4) Learn to relax ourselves. Being too tired all the time may make us get sick easily.
(5) Give up bad habits, such as drinking and smoking.
In a word, if we do in this way, we’ll live a healthy life and get fit.
76.How much advice on how to stay healthy does the writer give us ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
77.If your body needs vitamins, what should you eat ( )
A.More vegetables and fruit. B.More milk and less meat. C.More food and fish.
78.What does the underlined word “balanced” probably mean in Chinese ( )
A.美味的 B.均衡的 C.健康的
79.Why do we need to do sport ( )
A.Because it can make us tall. B.Because it can make us slim.
C.Because it can make us strong.
80.Which of the following is the best title (标题)for the passage ( )
A.Healthy Diet. B.How to Get Fit. C.Doing More Exercise.
阅读下文,从每小题的三个选项中选出最佳选项。
Tommy hates school and is always looking for excuse (借口) not to go. He spends more time at home than at school. On the days he has to (不得不) go to school, he looks for excuses to come home early.
One day he comes home from school in the middle of day. His father is surprised, “You`re home early, is the school closed (关闭的) today ”
“No, Dad,” Tommy says, “It’s open. I came home early.”
“How can you do that What do you say to the teacher ”
“I told her that I had a new baby brother and that I had to come home and help you.,”
“But your mother has had twins (双胞胎), “ his father says, “you’ve got a baby brother and a baby sister.”
“Yes, I know, Dad,” Tommy says, “I’m saving up my baby sister for (为…而储蓄) next week.”
81.Tommy tries to find excuse for not going to school because ___________. ( )
A.it gives him a headache B.he should help his dad C.he doesn’t like it
82.Tommy spends most of his time __________. ( )
A.at school B.at home C.at the doctor
83.When he has to go to school, he __________. ( )
A.is always late B.tries to leave early C.is often in trouble
84.He does not tell the teacher about the twins because _______. ( )
A.they are very young
B.he doesn’t know about them
C.he wants to keep one of them for another excuse
85.Which one is right ( )
A.Father asks Tommy to come home to look after the twin.
B.Tommy tells the teacher that his mother has the twins.
C.Tommy doesn’t want his teacher to know he has a twin brother and a twin sister.
根据短文内容,选择正确的答案。
Jamie is reading the school newsletter about a school trip. Read the newsletter and answer the questions.
Kennedy School’s Newsletter Nov 2020 A School Camping Trip By Ivy Pang Last month, Mr Tam took fifteen P3 students on a school camping trip in Shek O. One of the students, Kenny Wong, tells us about it. Where did you stay We stayed in tents on Shek O Beach. What was it like on the beach at night Was it cool Yes, it was. But we brought sleeping bags. It was very dark so we saw many stars in the sky. One night, we heard some noise outside the tents. We were scared. Peter took his torch and looked outside. There were only some small frogs. Phew! What did you eat We made ham sandwiches and hot dogs for breakfast. For lunch and dinner, we cooked fish in frying pans and noodles in pots. Did you have school lessons during the trip No, we didn’t. But Mr Tam taught us some skills. We set up our tents. We fished. One day it rained. It was freezing cold, so Mr Tam taught us to make a fire with wood. What did you like best about the trip Mr Tam gave each of us a towel as a gift. It has my name on it! I love it!
86.What does the word “it” mean ( )
A.Kenny Wong. B.The school camping trip. C.The newsletter.
87.Read: There were only some small frogs. Phew! How did Kenny feel ( )
A. B. C.
88.What did the students have for breakfast during the trip ( )
A.① and ② only. B.① and ④ only. C.② and ③ only.
89.What didn’t the students do ( )
A.Watch the stars. B.Catch fish. C.Eat fish sandwiches.
90.Which one is NOT true about the trip ( )
A.The students were all from Primary Three.
B.The students went camping on a beach.
C.The students had school lessons during the trip.
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.C 2.A 3.A 4.B 5.A
【导语】本文主要介绍了开心面馆的情况。
1.句意:开心面馆有什么不能吃的?A面条。B水果。C米饭。根据菜单中的食物名称可知没有米饭,故选C。
2.句意:我乘公共汽车去餐馆。我应该在哪站下车?A人民路站。B快乐学校站。C滑稽公园站。根据句子“Our restaurant is on 153 Renmin Road, Futian district, between the hospital and the book shop.”可知餐馆在人民路上,故选A。
3.句意:如果我想预订座位,我该怎么做?A打个电话。B早点去餐厅。C写封电子邮件。根据句子“Please call 400-8461561 to book seats.”可知打电话可以预定座位,故选A。
4.句意:我喜欢吃蔬菜和水果,我应该点哪种套餐?A. 套餐A。B. 套餐B。C. 套餐C。根据菜单“Combo B (Tomato noodles and a banana) ”,可知套餐B中有蔬菜和水果,故选B。
5.句意:山姆点了一份套餐A、一杯可乐和24个鱼饺。这些食物多少钱?根据菜单可知套餐A是25美元、可乐5美元、鱼饺30一盘,共60美元,故选A。
6.A 7.C 8.C 9.C 10.B
【导语】本文讲了作者喜欢数学。
6.句意:作者现在是做什么的?A他是一名学生。B他是一名老师。C他是一名工人。根据“I am a student in Grade 6 now.”,可知作者现在是一名学生,故选A。
7.句意:数学在我们的生活中怎么样?A它是一个好工作。B它是一个困难的问题。C它很重要。根据“Maths is very important in our life.”,可知数学在我们的生活中很重要,故选C。
8.句意:作者将来想要成为什么?A一名科学家。B一名友善的作家。C一名数学老师。根据“I want to be a Maths teacher when I grow up.”,可知作者将要想要成为一名数学老师,故选C。
9.句意:以下哪项是正确的?A女孩和男孩都喜欢数学。B作者认为数学很无聊。C作者在数学上花了很多时间。根据“Maths began to be one of my friends when I was in Grade 2. I spend most my time on it.”,可知选项C描述正确,故选C。
10.句意:作者在哪个年级?A2年级。B6年级。C7年级。根据“I am a student in Grade 6 now.”,可知作者在6年级,故选B。
11.B 12.C 13.A 14.C 15.A
【导语】本文主要介绍了为什么全世界的人正在变胖。
11.句意:为什么全世界的人们正在变胖?A因为他们吃太多的肉。B因为他们吃太多的垃圾食品。C因为他们吃太多的甜食。根据“A lot of people around the world are getting fat because they eat too much junk food. ”可知全世界的人们正在变胖是因为他们吃太多的垃圾食品,故选B。
12.句意:垃圾食品有什么?A垃圾食品有大量的热量和许多营养物质。B垃圾食品有大量的营养物质,但是没有太多的热量。C垃圾食品有大量的热量,但是没有太多的营养物质。根据“Junk food has lots of calories, but not many nutrients (营养物).”可知垃圾食品有大量的热量,但是没有太多的营养物质,故选C。
13.句意:工厂的生产者对垃圾食品做什么?A他们增加糖,盐和油来改善味道。B他们增加维他命,矿泉水和纤维来改善味道。C他们增加维他命和营养物质来改善味道。根据“These food come from factories, where producers (生产者) add sugar, salt and oil to improve the taste. ”可知生产者增加糖,盐和油来改善味道。故选A。
14.句意:为什么在喝了一大杯冰茶和可乐并且吃了一大袋子薯条后,人们还感觉饿?A因为食物是如此的美味以至于人们想吃更多。B因为人们的胃口大增。C因为食物不给他们的身体提供足够的营养物质。根据“Their brains keep telling them to eat because the food is not supplying (供应) their bodies with enough nutrients. ”可知食物不能供应身体足够的营养物质,在喝了一大杯冰茶和可乐并且吃了一大袋子薯条后,人们还感觉饿,故选C。
15.句意:人类逐渐发展的三种主要的食物类型是什么?A它们是肉,蔬菜和水果。B它们是肉,蔬菜和米饭。C它们是肉,面粉和蔬菜。根据“Humans evolved (逐步发展) eating three main kinds of food: meat, vegetables and fruit. ”可知人类逐步发展的三种主要的食物是肉,蔬菜和水果,故选A。
16.B 17.A 18.B 19.C 20.B
【导语】本文是关于鲍勃和朋友玩棒球的故事。
16.问句句意:昨天鲍勃跟他的朋友们玩的什么?A足球。B棒球。C篮球。根据原文“Bob loves baseball. Yesterday, he and his friends played a fun game.”可知鲍勃喜欢棒球。昨天他跟他的朋友们玩了一个有趣的棒球赛。故选B。
17.问句句意:鲍勃的球队赢了比赛吗?A是的。B没有。C可能。根据原文“Bob hit the ball really far, and his team won the game.”可知鲍勃将球击的很远,他的球队赢了比赛。故选A。
18.问句句意:鲍勃和他的朋友们比赛结束后做了什么?A回家。B吃三明治。C又玩了一个游戏。根据原文“They sat on the grass and ate sandwiches.”可知比赛结束后他们坐在草地上吃三明治。故选B。
19.问句句意:鲍勃的美味三明治是什么?A黄油和土豆。B鱼肉。C火腿,奶酪和西红柿。根据原文“It had ham (火腿), cheese (奶酪) and tomatoes.”可知三明治有火腿,奶酪和西红柿。故选C。
20.问句句意:鲍勃对下一场比赛感觉如何?A开心的。B兴奋的。C悲伤地。根据原文“Now, Bob is excited for the next game.”可知现在鲍勃对下一场比赛非常兴奋。故选B。
21.B 22.C 23.C 24.A 25.A
26.C 27.C 28.C 29.B 30.C
【导语】本文主要介绍了几种海洋动物:鲨鱼,海豚和章鱼。
26.句意:海洋动物住在哪里?A在湖里,B在山上,C在海洋里。根据“ Oceans are their home. ”可知大海是海洋动物的家,故选C。
27.句意:当它们游泳的时候,鲨鱼做什么?A张开嘴,B沿途吃任何东西,CA和B都对。根据“Some sharks like opening their mouth when they are swimming through the sea. They will eat anything on their way. ”可知鲨鱼游泳的时候张开嘴,沿途吃东西,故选C。
28.句意:在世界上有多少种海豚?A大约130,B超过13,C30多。根据“There are more than thirty kinds of dolphins in the world.”可知世界上有30多种海豚,故选C。
29.句意:章鱼使用什么抓其它的小鱼?A它们的圆身子,B它们的胳膊,C它们的心脏。根据“It can use its arms to catch other small fish easily.”可知章鱼可以使用它的胳膊很容易地抓住其它的小鱼。故选B。
30.句意:下面哪个是对的?A海豚是一种小鱼。B章鱼的血是红色和蓝色的。C大部分鲨鱼有好的视力。根据“Most sharks have good eyes.”可知大部分鲨鱼有好的视力,C正确,故选C。
31.B 32.C 33.C 34.B 35.B
【导语】本文主要介绍魔法钥匙带Biff和Chip回到过去,他们送给了王子一个放大镜。
31.句意:Kipper为什么不爬墙?A因为他害怕。B因为爸爸说“不”。C因为他觉得这堵墙没什么意思。根据“ Kipper wanted to climb on a wall, but Dad said no”可知选项B符合题意,故选B。
32.句意:Chip在泥土中发现了什么?A一把魔法钥匙。B一个兔子洞。C一颗玻璃珠。根据“It’s a glass bead,he said.”可知Chip发现了一颗玻璃珠,故选C。
33.句意:Biff对这颗珠子有什么看法?A那是非常有价值的。B它属于王子。C那是被某人弄丢的。根据“I wonder who lost it said Biff.”可知Biff认为是有人弄丢了它。故选C。
34.句意:Biff和Chip最后是怎样回到过去的?A他们找到了时光机。B魔法钥匙开始发光。C他们希望回到过去。根据“Suddenly, the magic key began to glow. The magic took Biff and Chip back in time.”可知是魔法钥匙开始发光带他们回到了过去。故选B。
35.句意:Chip送给王子什么礼物?A一颗玻璃珠。B放大镜。C一本关于城堡的书。根据“Chip gave him the magnifying glass. ”可知Chip送给王子放大镜。故选B。
36.A 37.B 38.C 39.C 40.B
【导语】本文是Julia写给Alice的信,介绍了自己的家庭、学校和业余生活情况,同时询问Alice在深圳的生活。
36.句意:Julia住在哪里?根据“I live in Shanghai.”可知,Julia住在上海。A上海,B深圳,C沈阳,故选A。
37.句意:Julia的兄弟是谁?根据“I have a brother. His name is Tom.”可知,Julia的兄弟是Tom。故选B。
38.句意:Julia最喜欢的科目是什么?根据“My favourite subjects are English and Art.”可知,Julia最喜欢的科目是英语和美术。A语文和美术,B英语和体育,C英语和美术,故选C。
39.句意:Julia通常在周末做什么?根据“I usually go shopping with my mother at weekends.”可知,Julia通常在周末和她妈妈一起去购物。A她通常去公园。B她通常做家庭作业。C她通常和她妈妈一起去购物。故选C。
40.句意:以下哪项是正确的?A.Alice住在上海,Julia住在深圳。B.Julia的家在黄浦江附近。C.Julia的家附近有一个公园。根据“I can see Huangpu River from my window.”可知,Julia的家在黄浦江附近。故选B。
41.B 42.A 43.A 44.C 45.A
【导语】本文主要介绍了食物金字塔及其相关信息,告诉我们哪些食物应该多吃,哪些食物应该少吃,以及如何保持健康的饮食习惯。
41.句意:食物金字塔展示了什么?根据文章内容,食物金字塔主要是用来指导人们健康饮食的,告诉我们哪些食物应该多吃,哪些食物应该少吃,A我们不应该吃的食物。B我们应该吃多少食物。C只有水果、蔬菜和谷物。B符合题意,故选B。
42.句意:肉类和乳制品包括什么?根据“Meat and dairy products make us strong.”,我们知道肉类和乳制品是对我们身体有益的。A牛奶、奶酪和鱼,B面包、鸡蛋和牛奶,C苹果、大米和坚果,故选A。
43.句意:在食物金字塔的顶部你能找到什么?根据“At the top is fatty food, such as oil, sweets and junk food.”,我们知道在食物金字塔的顶部主要是高脂肪、高热量的食品,如甜食、垃圾食品等,A甜食,B肉和蛋。C水果和蔬菜。故选A。
44.句意:我们应该吃什么比其他任何东西都要多?根据“At the bottom are grains. We should eat more grains than anything else.”,我们知道谷物是我们应该吃得最多的食品。A水果和蔬菜。B油腻食物。C谷物。故选C。
45.句意:以下哪个选项是正确的?A我们每天应该喝8杯水。B肉太多对我们的健康有益。C牛奶和奶酪是高脂肪食物。根据“Drink 8 glasses of water every day.”,我们知道每天喝足够的水对保持身体健康非常重要,故选A。
46.B 47.C 48.B 49.C 50.A
【导语】本文主要介绍了Daisy暑假去沙滩游玩的经历。
46.句意:Daisy在沙滩上发现了什么?A一个帽子。B一个大的贝壳。C一只中国的海豚。根据“In the morning, I collected shells on the beach. I found a very big one. ”可知Daisy在沙滩上发现了一个大贝壳。故选B。
47.句意:为什么Daisy不在海里游泳?A因为天气不够暖和不能游泳。B因为沙滩上没有救生员。C因为她不能游好。根据“The weather was sunny and hot, but I didn’t swim, because I wasn’t good at it. ”可知Daisy不擅长游泳,故选C。
48.句意:Daisy下午做了什么?A她参观博物馆了。B她去购物了。C她捡贝壳了。根据“We went to the shopping centre and bought some gifts for my dad. I also sent some postcards to my e-friends in other countries.”可知她下午去购物了并且给笔友邮寄了明信片,故选B。
49.句意:Daisy给她的笔友邮寄了什么?A贝壳,B电子邮件,C明信片。根据“I also sent some postcards to my e-friends in other countries.”可知她给笔友邮寄的明信片,故选C。
50.句意:晚上有星星吗?A是的,有。B不,没有。C我们不知道。根据“At night, my mother and I walked on the beach and looked at the stars. ”可知晚上有星星,故选A。
51.B 52.A 53.C 54.A 55.B
【导语】本文是鲍勃给玛丽写信介绍自己,主要从个人信息、家人、爱好等方面介绍。
51.句意:鲍勃现在住在_________。A美国,B加拿大,C中国。根据文中句子“I’m from America, but now I live in Canada.”可知鲍勃现在住在加拿大,故选B。
52.句意:鲍勃的爸爸是一名_________。A商人,B老师,C科学家。根据文中句子“My father is a businessman.”可知鲍勃的爸爸是一名商人,故选A。
53.句意:鲍勃的妈妈_________工作。A在医院,B在飞机上,C在学校。根据文中句子“My mother is a teacher. She works in a school.”可知鲍勃的妈妈在学校工作,故选C。
54.句意:鲍勃擅长________。A足球,B画画,C跳舞。根据文中句子“My favourite sport is football and I’m very good at it.”可知鲍勃擅长足球,故选A。
55.句意:爱丽丝________去学校。A坐公交车,B步行,C骑自行车。根据文中句子“I go to school by bike, but Alice walks to school.”可知爱丽丝步行去上学,故选B。
56.C 57.A 58.B 59.C 60.C
【导语】本文讲了饮食健康还是不健康。
56.句意:我们不能经常吃______。A蔬菜,B梨,C披萨,根据第一段可知我们不能经常吃披萨,故选C。
57.句意:吃很多______是健康的。A各种颜色的水果,B甜甜圈和披萨,C培根和香肠,根据“Eat a lot of fruits of all colours like apples, pears and oranges.”,可知吃很多各种颜色的水果是健康的,故选A。
58.句意:我们可以从______中获得蛋白质。A豌豆和土豆,B鱼和蛋,C豆子和甜甜圈,根据“Choose beans and peas as well as fish and eggs for protein (蛋白质).”,可知我们可以从鱼和蛋中获得蛋白质,故选B。
59.句意:以下哪一项是正确的?A多吃黄油对我们有好处。B牛奶胜过水。C腌肉和香肠是经过加工的肉。根据“Stay away from processed (加工) meats like bacon (腌肉) and sausages.”,可知选项C正确,故选C。
60.句意:这篇文章最好的标题是什么?A健康的食物,B健康的饮食,C健康还是不健康,根据短文可知C项做标题更合适,故选C。
61.C 62.B 63.B 64.A 65.A
【导语】本文主要讲述了一些科学家认为在将来的某一天,动物在人类的训练下也许可以做许多简单的工作。
61.句意:动物可以被教导做哪些工作?A教英语,B写文章,C打扫大街。根据“Some scientists think that one day animals may be taught to do a number of simple jobs. ”可知动物也许可以被教导做一些简单的工作,打扫大街的工作比较简单,故选C。
62.句意:文章中提到了多少动物?A4,B5,C6。根据“They say that in a film or on TV, we may see elephants, monkeys, dogs, bears, or other animals doing a lot of things. ”,“For example, apes (猿) have been used in America to help make cars, and scientists believe that these large apes may get in crops and even drive trains one day.”可知提到了大象、猴子、狗、熊和猿五种动物,故选B。
63.句意:如果_______________,许多不同的动物也许会被教导做一些简单的工作。A它们有足够吃的食物,B在做事后它们能够得到食物作为回报,C它们被送去学校。根据“The scientists say that many different animals may be taught to do a number of simple jobs if they will get something in return.”可知做事后有回报也许会让动物们被教导做一些简单工作,故选B。
64.句意:______可以被我们训练。A许多动物,B小动物,C所有的动物。根据“The scientists say that many different animals may be taught to do a number of simple jobs if they will get something in return. ”可知许多不同的动物可以被我们训练,故选A。
65.句意:猿已经被用来帮助_________。A制造小汽车,B收割庄稼,C开小车。根据“For example, apes (猿) have been used in America to help make cars, and scientists believe that these large apes may get in crops and even drive trains one day.”可知猿已被用来帮助人们制造小汽车,故选A。
66.C 67.B 68.C 69.B 70.B
【导语】本文介绍了英国人的一日四餐。
66.句意:很多英国人一天吃______顿饭。A二,B三,C四,根据“In many English homes people eat four meals a day: breakfast, lunch, afternoon tea and dinner.”,可知很多英国人一天吃四顿饭,故选C。
67.句意:英国人早餐可以吃_______。A茶和鸡蛋,B鸡蛋或面包,茶或咖啡,C面包和牛奶,根据“They eat eggs or bread. English people drink tea or coffee for breakfast.”,可知英国人早餐可以吃鸡蛋或面包,茶或咖啡,故选B。
68.句意:英国人在______点吃午餐。A任何时间,B九,C一,根据“Lunch comes at one o’ clock.”,可知英国人在一点吃午餐,故选C。
69.句意:_______在中午吃晚饭。A所有的英国人,B一些英国人,C大多数英国人,根据“Some of them have their dinner in the middle of the day. ”,可知一些英国人在中午吃晚饭,故选B。
70.句意:在一些英国家庭,早餐可以__________。A在1点,B在早上7点到9点的任何时间,C在晚上,根据“People have breakfast at any time from seven to nine in the morning.”,可知在一些英国家庭,早餐可以在早上7点到9点的任何时间,故选B。
71.C 72.C 73.B 74.C 75.B
【导语】本文讲了三种非洲雨林中的动物。
71.句意:狐猴住在______雨林。A亚洲的,B美洲的,C非洲的,根据“Animals in the African rainforest”,可知狐猴住在非洲雨林,故选C。
72.句意:______喜欢吃水果。A狐猴和大猩猩,B大猩猩和大象,C狐猴,大猩猩和大象,根据表格可知狐猴,大猩猩和大象喜欢吃水果,故选C。
73.句意:大猩猩是_______。A宠物,B最大的类人猿,C又大又灰,根据“largest of the great apes”,可知大猩猩是最大的类人猿,故选B。
74.句意:树叶是_______的食物。A狐猴,B大猩猩,C大猩猩和大象,根据表格可知树叶是大猩猩和大象的食物,故选C。
75.句意:那里的大象有______。A又长又尖的象牙,B又细又短的象牙,C又大又长的象牙,根据“thin and short ivories (象牙)”,可知那里的大象有又细又短的象牙,故选B。
76.B 77.A 78.B 79.C 80.B
【导语】本文主要讲述了如何保持健康。
76.句意:关于如何保持健康,作者给了我们多少建议?A三个。B四个。B五个。根据短文内容可知作者给了五个建议,故选B。
77.句意:如果你的身体需要维生素,你应该吃什么?A更多的蔬菜和水果。B多喝牛奶,少吃肉。C更多的食物和鱼。根据“Eat more vegetables and fruit. They are full of vitamins (维生素).”可知蔬菜水果富含维生素,故选A。
78.句意:划线单词“balanced”的汉语意思可能是什么?根据“Keep a balanced diet and good eating habits. Eat less food with lots of sugar and fat. Eat lots of food high in protein (蛋白质).”可知要少吃高糖高脂肪的食物,多吃富含蛋白质的食物,这样才能保持一个均衡饮食,balanced是“均衡的”意思,故选B。
79.句意:我们为什么需要做运动?A因为它能让我们长高。B因为它能让我们苗条。C因为它能让我们强壮。根据“Doing sport can make our bodies strong.”可知做运动能让我们身体强壮,故选C。
80.句意:最适合这篇文章的标题是什么?A健康的饮食。B怎样变得健康。C做更多运动。根据“How can we stay healthy Here is some helpful advice (建议).”可知这篇文章就是告诉我们如何保持健康,故选B。
81.C 82.B 83.B 84.C 85.C
【导语】本文主要讲述了小汤米为逃避上学而找借口的事情。
81.句意:汤米想找借口不去上学,因为__________。A这让他头疼,B他应该帮助他的爸爸,C他不喜欢它。根据“Tommy hates school and is always looking for excuse (借口) not to go.”可知,汤米讨厌学校并且总是找借口不去上学。故选C。
82.句意:汤米大部分时间都__________度过。A在学校,B在家,C在医生。根据“He spends more time at home than at school.”可知,他更多的时间是在家里度过的。故选B。
83.句意:当他必须去学校,他__________。A总是迟到,B试图早点离开,C总是处于麻烦之中。根据“On the days he has to (不得不) go to school, he looks for excuses to come home early.”可知,当他不得不上学时,他总是找借口早点离开。故选B。
84.句意:他没有把双胞胎的事告诉老师,因为_______。A他们是年轻的;B他不了解他们;C他想保留他们其中一个作为另一个借口。根据“I’m saving up my baby sister for (为…而储蓄) next week.”可知,他想留着另一个孩子当下一周的借口。故选C。
85.句意:哪一个是正确的?A父亲叫汤米回家照顾双胞胎。B汤米告诉老师他妈妈有一对双胞胎。C汤米不想让他的老师知道他有一个双胞胎弟弟和一个双胞胎妹妹。根据文章内容可知,汤米不想让他的老师知道他有双胞胎弟弟和妹妹,因为他想留一个孩子当做下一周的借口。故选C。
86.B 87.A 88.C 89.C 90.C
【导语】本文主要介绍了学校野营旅行的简报。
86.句意:单词“it”意思是什么?AKenny Wong,B学校野营旅行,C简报。根据文中句子“Last month, Mr Tam took fifteen P3 students on a school camping trip in Shek O.”可知it指的是学校野营旅行,故选B。
87.句意:读:只有一些小青蛙。唉!Kenny感觉怎么样?根据文中句子“One night, we heard some noise outside the tents. We were scared. Peter took his torch and looked outside.”可知听到有噪音,出去看了是青蛙,应该是虚惊一场的感觉,A符合题意,故选A。
88.句意:在旅行中,学生们早餐吃什么?根据文中句子“We made ham sandwiches and hot dogs for breakfast.”可知早餐吃三明治和热狗,故选C。
89.句意:学生们没有做什么?A看星星,B抓鱼,C吃鱼三明治。根据文中句子“It was very dark so we saw many stars in the sky. We fished.”可知学生们看星星和抓鱼了,没有吃鱼三明治,故选C。
90.句意:关于旅行哪个是不正确的?A学生们都来自三年级。B学生们在沙滩上野营。C在旅行中学生们上学校的课。根据文中句子“Did you have school lessons during the trip No, we didn’t. ”可知没有上学校的课,C错误,故选C。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)