【期中考点培优】专题12 句图匹配-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题12 句图匹配-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 2.8MB
资源类型 试卷
版本资源 冀教版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-10-26 07:44:58

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)
专题12 句图匹配
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
A. B. C. D. E.
1.The dishes are clean and dry. ( )
2.Bob and Lynn are playing cards. ( )
3.It’s a rainy day. ( )
4.I’m washing my hands. ( )
5.Danny walks to the bus stop. ( )
为下列句子或对话选择相符的图片。
B. C. D.
E.
6.Here’s the study. I read books in it. ( )
7.—It’s eight o’clock. Let’s go to school. —OK. ( )
8.The boy is in the bathroom. He is washing clothes. ( )
9.They are watering flowers in the garden. ( )
10.Look, Tom is playing cards with his friends. ( )
为下列句子选择相符的图片。
B. C.
D. E.
11.Don’t stand too close to the street. ( )
12.They’re waiting for the school bus. ( )
13.The children sit on the bus. ( )
14.Now, they see the yellow school bus coming. ( )
15.The first day of school is always a happy day. ( )
为下列句子或对话选择相符的图片。
B. C.
D. E.
16.These are many pencils. ( )
17.These potatoes are big. ( )
18.This woman is singing. ( )
19.Some children are flying kites in the park. ( )
20.—How many buses are there ( )
—There are three.
为下列图片选择相符的句子。
A.I make dinner. I cook eggs for dinner. B.I want a shower. Now I am clean. C. I make a house with the dishes. D.My mother is in the living room. She is tired.
21. ( )
22. ( )
23. ( )
24. ( )
What are they doing
A.Reading newspapers. B.Watching TV. C. Writing a letter. D.Sitting on a chair. E. Playing cards.
25. ( )
26. ( )
27. ( )
28. ( )
29. ( )
Danny正在给他的朋友们介绍他家。请你读一读,帮他们把相应的物品及人物活动放到正确的房间里。(写序号)
A.This is the fridge. It's cold inside. We put vegetables and fruit in it. B.We have a bath in it. We take a shower in it. C. We watch TV in it. We talk with our friends in it. D.We wash our face and hands and we brush our teeth in it. E. There is a big chair in it. We call it the sofa. Our family and friends often sit on it. F. There are many books in it. We can read books in it. G. We cook eggs, meat and vegetables in it. H. This is a big computer. We can read some books on the computer. We can study on it. Our parents can work on it. I. We take a rest (休息) and listen to music in it. J. We put our toys, clothes, schoolbags and pictures in it.
30. ( )
31. ( )
32. ( )
33. ( )
34. ( )
根据图片提示,将下列句子组成四组对话。(只填序号)
A.Yes, I always walk to school. B.How’s the weather in Hangzhou today C. Do you walk to school D.It’s 15 degrees. E. What subjects do you have in the morning F. It’s cloudy and warm. G. What’s the temperature H. We have Chinese, English, art and music.
35. — —
36. — —
37. — —
38. — —
给图片选择合适的句子。
A.Dinner’s ready. B.This dinner looks so good. C. The potatoes and carrots are on the table. D.Mr Smith washes the dishes, Li Ming can dry them. E. Now the dishes are clean and dry! F. The tomatoes are in the fridge.
39.( )
40. ( )
41. ( )
42.( )
43. ( )
44. ( )
给图片选择正确的句子。
A.Today is the first day of school. Children meet at the bus stop. B.The children sit on the bus, wear seat belts. C. The first day of school is always a happy day. D.Children see the yellow school bus coming. E. Be careful! Don’t stand too close to the street.
45.
46.
47.
48.
49.
给图片选择合适的句子。
A.Danny is watching TV. B.They are playing cards. C. Mr. And Mrs. Smith are reading newspapers. D.I am writing a letter.
50.( )
51.( )
52.( )
53.( )
给图片选择合适的句子。
A.After lunch, my mother cleans the dishes, I dry the dishes. B.I make a house with dishes. C. I cook dinner with eggs. D.I put the toy in the toilet. E. I’m tired of sitting in the water. I want a shower.
54. ( )
55. ( )
56. ( )
57. ( )
58. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.D 2.B 3.E 4.C 5.A
【解析】1.句意:盘子又干净又干燥。D选项图意是盘子,与句子匹配,故选D。
2.句意:鲍勃和林恩在打牌。B选项图意是两个男孩在打牌,与句子匹配,故选B。
3.句意:是雨天。E选项图意是下雨,与句子匹配,故选E。
4.句意:我正在洗手。C选项图意是在洗手,与句子匹配,故选C。
5.句意:丹尼走到公共汽车站。A选项图意是公共汽车站,与句子匹配,故选A。
6.D 7.B 8.A 9.E 10.C
【解析】6.句意:这是书房。我在里面看书。选项D是在书房看书,与句子匹配,故选D。
7.句意:—现在是八点钟。让我们去上学吧。—好的。选项B是去上学,与对话匹配,故选B。
8.句意:男孩在浴室里。他正在洗衣服。选项A是洗衣服,与句子匹配,故选A。
9.句意:他们正在花园里浇花。选项E是浇花,与句子匹配,故选E。
10.句意:看,汤姆正在和朋友打牌。选项C是打牌,与句子匹配,故选C。
11.B 12.D 13.A 14.E 15.C
【解析】11.句意:不要站得离街道太近。图片B是在街道旁,句图匹配,故选B。
12.句意:他们正在等校车。图片D是在公交站,句图匹配,故选D。
13.句意:孩子们坐在公交车上。图片A展示了孩子们坐在公交车上,句图匹配,故选A。
14.句意:现在他们看到黄色校车来了。图片E是校车司机跟孩子的互动,句图匹配,故选E。
15.句意:开学第一天总是快乐的一天。图片C显示孩子们在车上唱着歌,故选C。
16.D 17.A 18.C 19.B 20.E
【解析】16.句意:这些是许多铅笔。图片D的内容是多支铅笔,句图匹配,故选D。
17.句意:这些土豆很大。图片A的内容是大土豆,句图匹配,故选A。
18.句意:这个女人在唱歌。图片C的内容是女人在唱歌,句图匹配,故选C。
19.句意:一些孩子在公园里放风筝。图片B的内容是孩子们放风筝,句图匹配,故选B。
20.句意:—有多少辆公交车?—有三辆。图片E的内容是三辆公交车,句图匹配,故选E。
21.C 22.A 23.D 24.B
【解析】21.图片是用盘子搭房子,C选项“我用盘子搭了一个房子。”句图匹配,故选C。
22.图片是妈妈和孩子在厨房,孩子在打鸡蛋,A选项“我做晚餐。我晚餐做鸡蛋。”句图匹配,故选A。
23.图片是妈妈累了,坐在沙发上。D选项“妈妈在客厅。她累了。”句图匹配,故选D。
24.图片是孩子在洗澡。B选项“我想要洗澡。现在我干净了。”句图匹配,故选B。
25.C 26.D 27.A 28.E 29.B
【解析】25.图中是写信,C写信。与图片匹配,故选C。
26.图中是坐在椅子上,D坐在椅子上。与图片匹配,故选D。
27.图中是看报纸,A看报纸。与图片匹配,故选A。
28.图中是打牌,E打牌。与图片匹配,故选E。
29.图中是看电视,B看电视。与图片匹配,故选B。
30.I J 31.C E 32.F H 33.B D 34.A G
【分析】所给各项汉语意思:
A. 这是冰箱。里面很冷。我们在里面放了蔬菜和水果。
B. 我们在里面洗澡。我们在里面淋浴。
C. 我们在里面看电视。我们在里面和朋友聊天。
D. 我们洗脸洗手,刷牙。
E. 里面有一把大椅子。我们叫它沙发。我们的家人和朋友经常坐在上面。
F. 里面有很多书。我们可以在里面看书。
G. 我们在里面煮鸡蛋、肉和蔬菜。
H. 这是一台大电脑。我们可以在电脑上读一些书。我们可以在上面学习。我们的父母可以在上面工作。
I. 我们可以在里面休息,听音乐。
J. 我们把玩具、衣服、书包和图片放在里面。
30.图片是卧室,可以在卧室里休息,放衣服等东西,故答案为I,J。
31.图片是客厅,客厅里有沙发,电视,可以在客厅看电视,聊天,故答案为C,E。
32.图片是书房,里面有电脑和书,可以在书房看书,用电脑,故答案为F,H。
33.图片是浴室,我们可以在里面洗澡,洗漱,故答案为B,D。
34.图片是厨房,有冰箱,可以在里面做饭,故答案为A,G。
35.B F 36.G D 37.C A 38.E H
【解析】35.图中是杭州的天气情况,问句B“今天杭州的天气怎么样?”和答句F“多云,天气暖和。”句图匹配,故答案为B;F。
36.图中气温是15度,问句G“气温是多少?”和答句D“现在是15度。”句图匹配,故答案为G;D。
37.图中是走路去学校,问句C“你走路去学校吗?”和答句A“是的,我总是步行去学校。”句图匹配,故答案为C;A。
38.图中是语文、英文、美术和音乐,问句E“你上午有什么科目?”和答句H“我们有语文、英文、美术和音乐。”句图匹配,故答案为E;H。
39.D 40.A 41.F 42.C 43.B 44.E
【解析】39.根据图片可知此图意为史密斯先生洗盘子,李明把它们弄干。Mr Smith washes the dishes, Li Ming can dry them. 故选D。
40.根据图片可知此图意为晚饭准备好了。Dinner’s ready! 故选A。
41.根据图片可知此图意为西红柿在冰箱里。The tomatoes are in the fridge. 故选F。
42.根据图片可知此图意为土豆和胡萝卜在桌子上。The potatoes and carrots are on the table. 故选C。
43.根据图片可知此图意为晚饭看起来很好吃。This dinner looks so good. 故选B。
44.根据图片可知此图意为现在盘子干净而干燥。Now the dishes are clean and dry. 故选E。
45.C 46.E 47.B 48.D 49.A
【解析】45.根据图片可知表达此图的句子为:The first day of school is always a happy.开学第一天总是快乐的一天。故选C。
46.根据图片可知表达此图的句子为:Be careful! Don’t stand too close to the street. 小心点!不要站得离街道太近。故选E。
47.根据图片可知表达此图的句子为:The children sit on the bus, wear seat belts. 孩子们坐在公共汽车上,系着安全带。故选B。
48.根据图片可知表达此图的句子为:Children see the yellow school bus coming. 孩子们看到黄色校车来了。故选D。
49.根据图片可知表达此图的句子为:Today is the first day of school. Children meet at the bus stop. 今天是开学的第一天。孩子们在公共汽车站集合。故选A。
50.D 51.B 52.C 53.A
【解析】50.图片是写字,和选项D. I am writing a letter. 我在写信。相匹配,故选D。
51.图片是玩卡片,和选项B. They are playing cards. 他们在玩卡片。相匹配,故选B。
52.图片是看报,和选项C. Mr. And Mrs. Smith are reading newspapers. 斯密斯夫妇在看报。相匹配,故选C。
53.图片是看电视,和选项A. Danny is watching TV. 丹妮在看电视。相匹配,故选A。
54.E 55.B 56.D 57.C 58.A
【解析】54.根据图片可知此图意为我厌倦于坐在水里。我想要淋浴。I’m tired of sitting in the water. I want a shower. 故选E。
55.根据图片可知此图意为我用盘子搭房子。I make a house with dishes. 故选B。
56.根据图片可知此图意为我把玩具放到马桶里。I put the toy in the toilet. 故选D。
57.根据图片可知此图意为我用鸡蛋做晚饭。I cook dinner with eggs. 故选C。
58.根据图片可知此图意为午饭后,妈妈刷盘子。我把盘子弄干。After lunch, my mother cleans the dishes. I dry the dishes. 故选A。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录