/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)
专题18 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Tom is my new friend. He lives in a big house in Canada. Tom likes the study because he likes to read books and play computer games there. Tom’s brother likes the living room because he likes to watch TV. Tom’s father likes the kitchen because he likes to cook nice food. He often cooks western food. Sometimes he cooks Chinese food. Tom’s mother likes the garden. She plants many flowers there. She often sits in the garden and watches the beautiful flowers.
1.Tom’s family likes to play computer games. ( )
2.Tom likes the study. ( )
3.Tom’s brother likes to play computer games. ( )
4.Tom’s father always cooks western food. ( )
5.Tom’s mother plants many flowers in the garden. ( )
阅读理解,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m David. I’m a student. Today is Sunday. I don’t go to school. Now it’s 9:30. Look! My mum is in the study. She is writing a book. My father is washing his car. My little brother is in his bedroom. He is playing with his dog. He likes to play with animals. My grandparents are watching TV. We are all happy.
6.Today is Saturday. ( )
7.My mum is in the kitchen. ( )
8.My father is watching TV. ( )
9.My brother likes to play with his dog. ( )
10.David doesn’t go to school today. ( )
(新材料)在“畅想未来”的主题班会上,Jim向大家描述了他未来的房子。请阅读短文,判断句子(T)误(F)。
My future (未来的) house has five floors. On the fifth floor, there is a big swimming pool (游泳池) . I can swim in the sun. The study and the computer room are on the fourth floor. I can read books in the study. On the third floor, there is a large LEGO City (乐高城市) . My friends like to play there. The bedrooms and the bathrooms are on the second floor. The living room and the kitchen are on the first floor. I can invite many friends to my house. My house is beautiful. There are many trees around (在周围) my house.
11.Jim’s future house has four floors. ( )
12.Jim can read on the fifth floor. ( )
13.Jim’s friends like to play on the third floor. ( )
14.The living room is on the first floor. ( )
15.There are many flowers around Jim’s house. ( )
下面是Mike的成绩单。请看一看,读一读,判断句子正(T)误(F)。
Mike’s report (成绩单)
School: No. 2 Primary School Class: 9
Name: Mike Black Teacher: Miss Dong
Chinese math English PE art music
★★★ ★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★ ★★★★
Comments (评语): Mike is a clever boy. He is good at PE. He can play basketball very well. He is good at English, art and music, too. Keep trying.
16.Mike Black is a teacher. ( )
17.Mike is good at PE. ( )
18.Mike has Chinese and English at school. ( )
19.Mike can play football very well. ( )
20.Miss Dong is the teacher of Class Nine. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
It’s September and we are back to school. It’s good to see all my classmates and teachers again. We are all fine and happy. We are in Grade Four this term. There are twenty-six girls and twenty-eight boys in our class.
Mr. Hu is our new English teacher and Mr. Li will teach us science. Science is not easy, but it’s interesting. I’m going to work hard on it. I’m good at math, but my English is not good. I like English. I’ll ask Lucy for help.
Lucy is my good friend and I can help her with her Chinese, too. I’m going to do my best this term.
21.The new term begins in September. ( )
22.We are back to school, so we are unhappy. ( )
23.We have five new subjects. ( )
24.Lucy is good at English and Chinese. ( )
25.Lucy can help me with my English. ( )
My name is Li Lin. I'm eleven. I'm from China. My mum and dad work on a big factory (工厂). They go to work every day, but rest two days a week. I have a sister. We look like each other very much and we like to help each other. She is a middle school (中学) student.
My sister and I are in the same school, but we are in different grades (年级). We have our lessons from eight o'clock in the morning to four o'clock in the afternoon. My English teacher, Miss Green is from the US. She is a good teacher. We have five English classes in a week. Now we can say three hundred words. We like English. We like our English teacher and she likes us, too.
26.Li Lin’s family has four people. ( )
27.Li Lin’s parents work five days a week. ( )
28.Li Lin’s English teacher is an English woman. ( )
29.Li Lin and her sister are in the same grade. ( )
30.We have five English classes in a week. ( )
31.Li Lin is a middle school student, too. ( )
32.Li Lin doesn’t look like her sister at all. ( )
33.Class begins at eight o'clock every morning. ( )
34.Our English teacher and we like each other. ( )
I’m Ann. Today is Sunday. I don’t have any classes. It’s rainy and cool. The temperature is 21 degrees. I can’t go swimming. I get up at five thirty. My parents are sleeping. I want to cook breakfast for my parents. There is some food and vegetables in the fridge. My mother likes potatoes and my father likes eggs. I cook potatoes, eggs and milk for them. My parents get up at seven o'clock. I say to them, “Breakfast is ready!”
“Well done!” they say. My parents are very happy. How happy I am!
35.Ann doesn’t have any classes on Sunday. ( )
36.Ann can’t go swimming because she doesn’t like swimming. ( )
37.Ann gets up at 5:50. ( )
38.Ann’s parents cook breakfast for Ann. ( )
39.Ann is a good girl. ( )
Do you know the differences(差异) between Chinese food and Western food They are different in many ways. There are more vegetables in Chinese food and you can find much meat in Western food. The Chinese like to eat cooked vegetables but people in the West often don’t. The people in China like hot water but Western people often drink ice water. Chinese people like to use chopsticks(筷子) and Western people use knives(刀) and forks(叉).
40.Chinese food and Western food are different in many ways. ( )
41.There are much meat in Chinese food. ( )
42.The Chinese like to eat cooked vegetables. ( )
43.Western people like to drink hot water. ( )
44.Western people use knives and forks. ( )
It's six in the afternoon. It's time for supper. Jenny and Li Ming are hungry. Jenny's mother is cooking in the kitchen. Jenny and Li Ming are putting dishes and cups on the table. Soon supper is ready. Then they are having supper together (一起). Li Ming says, "Supper is delicious." They are all very happy.
45.It's 6:00 in the afternoon. ( )
46.Jenny and Li Ming are not hungry. ( )
47.Jenny's mother is in the kitchen. ( )
48.Jenny and Li Ming are putting bowls on the table. ( )
49.Supper is delicious. ( )
Bob lives far from school. He often gets up early. Sometimes he goes to school by school bus. The bus driver is his uncle. Sometimes his father drives him. Bob likes Wednesday, because he has science class on that day. Science is his favourite subject. After school, Bob often plays with his friends. At five o'clock in the afternoon, he goes home. In the evening, he always reads books in his bedroom. He never watches TV. Then at 9:00 p.m. he goes to bed.
50.Bob always gets up early. ( )
51.Bob's father is a driver. ( )
52.Bob's favourite lesson is science. ( )
53.Bob goes home at 5:00 p.m. ( )
54.Bob doesn't watch TV. ( )
Today is Friday. It’s my mother’s birthday. I make dinner for my mother. I wash my hands in the bathroom. Then I go to the kitchen. I wash potatoes, tomatoes and other vegetables. Then I cook them. Oh, I also want to make a cake. Finally, I put them on the table. How nice they are! My mother likes them very much. We are very happy.
55.Today is my mother’s birthday. ( )
56.My mother makes dinner today. ( )
57.I wash my hands in the kitchen. ( )
58.I buy a cake for my mother. ( )
59.My mother is happy today. ( )
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Our classroom building has five floors. It's the tallest building of our school. There are eight classrooms on every floor. On the first floor there is a library. On the second floor there are two computer rooms for students. The science labs are on the third floor. The language lab is on the sixth floor. We often have English classes in the language lab.
60.Our classroom building has five classrooms. ( )
61.The library is on the first floor. ( )
62.There are three computer rooms for students in the school. ( )
63.The science labs and the language lab are on the same floor. ( )
64.We often have English classes in the language lab. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
This is my home. We have three bedrooms, a living room, a kitchen and a bathroom. In the kitchen, there is a fridge. The vegetables and fruit are in the fridge. The juice is in it, too. In my bedroom, there is a bed, a chair and a computer. Now I’m watching TV in the living room. Mum is cooking in the kitchen. My sister is taking a shower in the bathroom. Our cat is under my bed.
65.We have two bedrooms. ( )
66.There is a chair in my bedroom. ( )
67.My sister is watching TV in the living room. ( )
68.Mum is cooking in the kitchen. ( )
69.Our cat is on my chair. ( )
根据短文,判断正(T)误(F)。
It’s the second Sunday of May. Today is Mothers’ Day. I want to make my mother happy. My mother is washing the dirty dishes. I ask: “May I help you ” My mother says: “Sure. You can dry the dishes. Here is the towel.”
Now the dishes is clean and dry! My mother says: “Good work, son! You are a good boy.” I’m so happy.
70.Today is Saturday. ( )
71.Today is mother’s birthday. ( )
72.My mother is washing the dishes. ( )
73.I am a good boy. ( )
It's Saturday morning. My friend Alice comes to my house. I show her my home. This is our living room. My grandparents are reading newspapers there. That is my bedroom. It's small. But it's nice. There is a bed, a desk and a chair. There are some pictures on the wall. Now it's eleven o'clock. My mother is cooking in the kitchen. The kitchen is big and bright. My father is helping her. It's time for lunch. I'm hungry. I'd like some fish and meat for lunch. Alice would like some dumplings. We help my parents. I clean the table. Alice puts some dishes on the table. Lunch is ready. It looks so good. After lunch we will go to the cinema.
74.Alice is my friend. ( )
75.My bedroom is big and bright. ( )
76.My parents are in the kitchen. ( )
77.My grandparents are making lunch. ( )
78.After lunch, we will watch TV. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
John lives in Beijing now. He is from Canada. He lives in a tall building and he lives on the fifteenth floor. He uses a lift(电梯)to go up and down. John works hard. He goes to work early. Every day he gets out of the lift. Then he walks to a bus stop. The bus stop is near his home. He usually takes the No. 11 bus to work, but sometimes he goes by train. He starts(开始)working at 8: 30 a. m. and finishes at 4: 45 p. m. He goes home at a quarter past five.
79.John is in Canada. ( )
80.He lives on the twelfth floor. ( )
81.His home is near the bus stop. ( )
82.John usually goes to work by bus. ( )
83.He works for seven hours a day. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Ann and Mike don’t go to school on the weekend. They often get up at seven o'clock and have breakfast at half past seven. Sometimes they go to the library and they often go to the gym in the morning. They always have art class in the afternoon. They go home by bus together. They never get home after six o'clock.
84.Ann and Mike get up at eight o'clock on the weekend. ( )
85.Ann and Mike eat breakfast at half past seven on the weekend. ( )
86.Ann and Mike sometimes go to the gym. ( )
87.Ann and Mike always have art class in the afternoon. ( )
88.They sometimes get home after six o'clock. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
My name is Wang Hai. I am a student. I study in Hongxing Primary School. I am in Class 3, Grade 6. I often go to school by bus. I never walk to school. I live far from the school. Sometimes I read books in the library. I always help my mother on Saturdays. My teachers, my friends and my parents all like me very much.
89.Wang Hai is a student in Class 3, Grade 5. ( )
90.Wang Hai often walks to school.( )
91.Wang Hai lives far from the school. ( )
92.Wang Hal never reads books in the library. ( )
93.Wang Hai's parents like him very much. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.F 2.T 3.F 4.T 5.T
【导语】本文讲了汤姆一家喜欢的房间。
1.句意:汤姆的家人喜欢玩电脑游戏。根据“ Tom likes the study because he likes to read books and play computer games there.”,可知汤姆喜欢玩电脑游戏,故答案为F。
2.句意:汤姆喜欢这个书房。根据“Tom likes the study because he likes to read books and play computer games there.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
3.句意:汤姆的哥哥喜欢玩电脑游戏。根据“Tom’s brother likes the living room because he likes to watch TV.”,可知汤姆的哥哥喜欢看电视,故答案为F。
4.句意:汤姆的父亲总是做西餐。根据“Tom’s father likes the kitchen because he likes to cook nice food. He often cooks western food.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
5.句意:汤姆的母亲在花园里种了许多花。根据“Tom’s mother likes the garden. She plants many flowers there.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
6.F 7.F 8.F 9.T 10.T
【导语】本文主要介绍了David一家正在做的事情。
6.句意:今天是星期六。根据“Today is Sunday.”可知今天是星期日,可知题干描述错误,故答案为F。
7.句意:我的妈妈在厨房。根据“My mum is in the study.”可知我的妈妈在书房,可知题干描述错误,故答案为F。
8.句意:我的爸爸在看电视。根据“My father is washing his car.”可知我的爸爸在洗他的车,可知题干描述错误,故答案为F。
9.句意:我的弟弟喜欢和他的狗玩。根据“My little brother is in his bedroom. He is playing with his dog.”可知我的弟弟喜欢和他的狗玩,可知题干描述正确,故答案为T。
10.句意:David今天不去上学。根据“I’m David. I’m a student. Today is Sunday. I don’t go to school.”可知David今天不去上学,可知题干描述正确,故答案为T。
11.F 12.F 13.T 14.T 15.F
【导语】本文主要介绍了吉姆畅想的未来的房子是什么样子的。
11.句意:吉姆未来的房子有四层。根据“My future(未来的) house has five floors.”可知吉姆未来的房子有五层,句子和短文不符,故答案为F。
12.句意:吉姆可以在五楼读书。根据“On the fifth floor, there is a big swimming pool(游泳池) . I can swim in the sun.”可知吉姆可以在五楼游泳,句子和短文不符,故答案为F。
13.句意:吉姆的朋友喜欢在三楼玩。根据“On the third floor, there is a large LEGO City(乐高城市) . My friends like to play there.”可知吉姆的朋友喜欢在三楼玩,句子和短文相符。故答案为T。
14.句意:客厅在一楼。根据“The living room and the kitchen are on the first floor.”可知客厅在一楼,句子和短文相符,故答案为T。
15.句意:在吉姆房子周围有许多花。根据“There are many trees around(在周围) my house.”可知吉姆房子周围有许多树,句子和短文不符,故答案为F。
16.F 17.T 18.T 19.F 20.T
【导语】本文主要介绍迈克的成绩单。
16.句意:迈克·布莱克是一名老师。根据“Mike is a clever boy.”可知是一名学生,故答案为F。
17.句意:迈克擅长体育。根据“He is good at PE.”可知擅长体育,故答案为T。
18.句意:迈克在学校里有语文和英语。根据表格成绩单可知有语文和英语,故答案为T。
19.句意:迈克能很好地踢足球。根据“He can play basketball very well.”可知能很好地打篮球,故答案为F。
20.句意:董老师是九班的老师。根据“Class: 9”和“Teacher: Miss Dong”可知董老师是九班的老师,故答案为T。
21.T 22.F 23.F 24.F 25.T
【导语】本文介绍了新学期开学的情况,包括班级构成、新老师科目安排,以及作者在学习上的计划和与朋友Lucy的互助。
21.句意:新学期在九月份开始。根据“It’s September and we are back to school.”可知九月返校开学,故答案为T。
22.句意:我们返校了,所以我们不开心。根据“We are all fine and happy.”可知是开心而非不开心,故答案为F。
23.句意:我们有五门新科目。根据第二段内容可知有英语,科学,数学和语文,共四门学科,故答案为F。
24.句意:Lucy擅长英语和语文。根据“Lucy is my good friend and I can help her with her Chinese, too.”可知Lucy语文需帮助,故答案为F。
25.句意:Lucy能帮我学英语。根据“ I like English. I’ll ask Lucy for help.”可知Lucy会在英语上帮助作者,故答案为T。
26.T 27.T
28.F 29.F 30.T 31.T 32.F 33.T 34.T
【导语】本文李林介绍了自己和家人的个人信息,以及学校生活。
26.句意:李林家有四口人。根据My mum and dad work on a big factory. I have a sister. 我的妈妈和爸爸在一个大工厂工作。我有一个妹妹/姐姐。可知李林家有四口人。题干与原文相符,故答案为T。
27.句意:李林的父母每周工作五天。根据They go to work every day, but rest two days a week. 他们每天去上班,但每周休息两天。可知李林的父母每周工作五天。题干与原文相符,故答案为T。
28.句意:李林的英语老师是一位英国女性。根据My teacher of English, Miss Green is from the US. 我的英语老师格林小姐来自美国。可知填与原文不相符,故答案为F。
29.句意:李林和她的妹妹/姐姐在同一年级。根据My sister and I are in the same school, but we are in different grades. 我的姐姐/妹妹和我在同一所学校,但是我们在不同的年级。可知题干与原文不相符,故答案为F。
30.句意:我们每周有五节英语课。根据We have five English classes in a week. 我们每周有五节英语课。可知题干与原文相符,故答案为T。
31.句意:李林也是一名中学生。根据She is a middle school student. 她是一名中学生。My sister and I are in the same school, but we are in different grades. 我的姐姐/妹妹和我在同一所学校,但是我们在不同的年级。可知李林和姐姐/妹妹一样是一名中学生。题干与原文相符,故答案为T。
32.句意:李林一点也不像她妹妹/姐姐。根据We look like each other very much and we like to help each other. 我们长得很像,我们喜欢互相帮助。可知题干与原文不相符,故答案为F。
33.句意:每天早上八点开始上课。根据We have our lessons from eight o'clock in the morning to four o'clock in the afternoon. 我们从早上八点到下午四点上课。可知题干与原文相符,故答案为T。
34.句意:我们和英语老师彼此喜欢。根据We like our English teacher and she likes us, too. 我们喜欢我们的英语老师,她也喜欢我们。可知题干与原文相符,故答案为T。
35.T 36.F 37.F 38.F 39.T
【分析】短文大意:主要介绍安周日的所作所为。
35.句意:安在周日不上课。根据原文I’m Ann. Today is Sunday. I don’t have any classes. 可知周日安不上课,故该句是正确的,故答案为T。
36.句意:安不能去游泳因为她不喜欢游泳。根据原文 It’s rainy and cool. The temperature is 21 degrees. I can’t go swimming. 可知天气有雨并且凉爽,温度是21摄氏度,安不能去游泳,故该句是错误的,故答案为F。
37.句意:安在五点五十分起床。根据原文 I get up at five thirty. 可知安在五点三十分起床,故该句是错误的,故答案为F。
38.句意:安的父母亲给她做早饭。根据原文My parents are sleeping. I want to cook breakfast for my parents. 可知安的父母在睡觉,她要给他们做早饭,故该句是错误的,故答案为F。
39.句意:安是一个好孩子。根据原文My parents are sleeping. I want to cook breakfast for my parents. My parents get up at seven o'clock. I say to them, “Breakfast is ready!” “Well done!” they say. My parents are very happy.可知安是一个好孩子。该句是正确的,故答案为T。
40.T 41.F 42.T 43.F 44.T
【导语】本文讲述了中餐和西餐的差异。
40.句意:中餐和西餐在很多方面都不一样。根据“They are different in many ways.”,可知中餐和西餐在很多地方都不一样。句子与原文相符,故答案为T。
41.句意:中国菜里有很多肉。根据“There are more vegetables in Chinese food and you can find much meat in Western food.”,可知中餐中有更多的蔬菜,西餐中有很多肉。句子与原文不符,故答案为F。
42.句意:中国人喜欢吃煮熟的蔬菜。根据“The Chinese like to eat cooked vegetables but people in the West often don’t.”,可知中国人喜欢吃煮熟的蔬菜,但西方人通常不吃。句子与原文相符,故答案为T。
43.句意:西方人喜欢喝热水。根据“The people in China like hot water but Western people often drink ice water.”,可知中国人喜欢喝热水,但西方人经常喝冰水。句子与原文不符,故答案为F。
44.句意:西方人使用刀叉。根据“Chinese people like to use chopsticks(筷子) and Western people use knives(刀) and forks(叉).”,可知中国人喜欢使用筷子,西方人使用刀和叉。句子与原文相符,故答案为T。
45.T 46.F 47.T 48.F 49.T
【分析】45.句意:现在是下午六点。根据It's six in the afternoon.,可知现在是下午六点,故答案为T。
46.句意:詹妮和李明不饿。根据Jenny and Li Ming are hungry.,可知詹妮和李明饿了,故答案为F。
47.句意:詹妮的妈妈在厨房里。根据Jenny's mother is cooking in the kitchen.,可知詹妮的妈妈在厨房,故答案为T。
48.句意:詹妮和李明正在把碗放在桌子上。根据Jenny and Li Ming are putting dishes and cups on the table.,可知詹妮和李明正在把盘子和杯子放在桌子上,故答案为F。
49.句意:晚饭很美味。根据Li Ming says,"Supper is delicious.",可知晚饭很美味,故答案为T。
50.T 51.F 52.T 53.T 54.T
【分析】短文大意:介绍鲍勃每天的生活日常,包括上学的方式,喜欢的科目,放学后经常做的事情。
50.句意:鲍勃总是早起。根据He often gets up early.可知鲍勃经常早起。句子与短文内容相符,故答案为T。
51.句意:鲍勃的父亲是一名司机。根据The bus driver is his uncle. 可知鲍勃的叔叔是一名司机。句子与短文内容不符,故答案为F。
52.句意:鲍勃最喜欢的课是科学课。根据Science is his favourite subject. 可知鲍勃最喜欢的课是科学课。句子与短文内容相符,故答案为T。
53.句意:鲍勃下午5点回家。根据At five o'clock in the afternoon, he goes home.可知鲍勃下午5点回家。句子与短文内容相符,故答案为T。
54.句意:鲍勃不看电视。根据 He never watches TV. 可知鲍勃不看电视。可知鲍勃下午5点回家。句子与短文内容相符,故答案为T。
55.T 56.F 57.F 58.F 59.T
【分析】短文大意:主要介绍我为妈妈的生日做的事。
55.句意:今天是我妈妈的生日。根据原文Today is Friday. It’s my mother’s birthday.可知今天是我妈妈的生日,故该句是正确的,故答案为T。
56.句意:我妈妈今天做晚饭。根据原文I make dinner for my mother. 可知我为妈妈做晚饭,故该句是错误的,故答案为F。
57.句意:我在厨房里洗手。根据原文I wash my hands in the bathroom. 可知我在卫生间洗手,故该句是错误的,故答案为F。
58.句意:我给妈妈买了一个蛋糕。根据原文Oh, I also want to make a cake. Finally, I put them on the table. 可知我给妈妈做了一个蛋糕,故该句是错误的,故答案为F。
59.句意:我妈妈今天很高兴。根据原文My mother likes them very much. We are very happy.可知妈妈很高兴,故该句是正确的,故答案为T。
60.F 61.T 62.F 63.F 64.T
【分析】本文主要介绍了教学楼。
60.题干句意:我们的教学楼有五个教室。根据Our classroom building has five floors.,可知我们的教学楼有五层,题干与原文不符,故答案为F。
61.题干句意:图书馆在一楼。根据On the first floor there is a library.,可知题干与原文相符,故答案为T。
62.题干句意:学校里有三间供学生使用的电脑房。根据On the second floor there are two computer rooms for students.,可知有两间,题干与原文不符,故答案为F。
63.题干句意:科学实验室和语言实验室在同一层。根据The science labs are on the third floor. The language lab is on the sixth floor.,可知科学实验室和语言实验室不在同一层,题干与原文不符,故答案为F。
64.题干句意:我们经常在语言室上英语课。根据We often have English classes in the language lab.,可知题干与原文相符,故答案为T。
65.F 66.T 67.F 68.T 69.F
【分析】本文主要讲了我的家。
65.题干句意:我们有两个卧室。根据“We have three bedrooms”可知我们有三个卧室,题干与原文不符。故答案为F。
66.题干句意:我的卧室里有一把椅子。根据“In my bedroom, there is a bed, a chair and a computer.”可知题干与原文相符。故答案为T。
67.题干句意:我妹妹正在客厅看电视。根据“My sister is taking a shower in the bathroom.”可知我妹妹在洗澡,题干与原文不符。故答案为F。
68.题干句意:妈妈正在厨房做饭。根据“Mum is cooking in the kitchen.”可知题干与原文相符。故答案为T。
69.题干句意:我们的猫在我椅子上。根据“Our cat is under my bed.”可知我们的猫在床下面,题干与原文不符。故答案为F。
70.F 71.F 72.T 73.T
【解析】70.句意:今天是周六。根据It’s the second Sunday of May. 可知今天是周日,故答案为F。
71.句意:今天是妈妈的生日。根据Today is Mothers’ Day. 可知今天是母亲节,不是妈妈的生日,故答案为F。
72.句意:我妈妈正在洗盘子。根据My mother is washing the dirty dishes. 可知妈妈是在洗盘子,故答案为T。
73.句意:我是个好男孩。根据You are a good boy. 可知我是好男孩,故答案为T。
74.T 75.F 76.T 77.F 78.F
【分析】短文大意:短文介绍了星期六早上,我的朋友爱丽丝来我家,我带她参观我的家。
74.句意:爱丽丝是我的朋友。根据短文中的It's Saturday morning. My friend Alice comes to my house. 这是星期六早上。我的朋友爱丽丝来到我家。可知爱丽丝是我的朋友,该句与短文相符,故答案为T。
75.句意:我的卧室又大又明亮。根据短文中的That is my bedroom. It's small. But it's nice.那是我的卧室。它很小。但是它很好看。可知该句与短文不符,故答案为F。
76.句意:我的父母在厨房。根据短文中的My mother is cooking in the kitchen. My father is helping her.我的妈妈正在厨房做饭。我的爸爸在帮助她。可知我的父母在厨房,该句与短文相符,故答案为T。
77.句意:我的祖父母正在做午饭。根据短文中的This is our living room. My grandparents are reading newspapers there. 这是我们的客厅。我的祖父母正在那里读报纸。可知该句与短文不符,故答案为F。
78.句意:午饭后,我们要看电视。根据短文中的After lunch we will go to the cinema.午饭后我们要看电影。可知该句与短文不符,故答案为F。
79.F 80.F 81.T 82.T 83.F
84.F 85.T 86.F 87.T 88.F
【解析】84.该句意为安和迈克周末八点钟起床。短文中句子They often get up at seven o'clock他们常常七点钟起床。故答案为F。
85.该句意为安和迈克周末七点半吃早饭。短文中句子They often get up at seven o'clock and have breakfast at half past seven. 他们经常七点钟起床,七点半吃早饭。故答案为T。
86.该句意为安和迈克有时去健身房。短文中句子They often go to the gym in the morning.他们常常早上去健身房。可见频率不符。故答案为F。
87.该句意为安和迈克下午总是上美术课。短文中句子They always have art class in the afternoon. 他们下午总是上美术课。故答案为T。
88.该句意为他们有时六点后回家。短文中句子They never get home after six o'clock. 他们从不六点后回家。故答案为F。
89.F 90.F 91.T 92.F 93.T
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)