【期中考点培优】专题20 阅读理解-任务型-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题20 阅读理解-任务型-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 1.5MB
资源类型 试卷
版本资源 冀教版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-10-26 09:06:29

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)
专题20 阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
(新题型)Lucy是一名护士,她日常的作息时间是怎样的呢?请读一读,补全表格信息。
Lucy is a nurse. She works from Monday to Friday. Sometimes she is on duty(值班) on Saturday night. On weekdays, she gets up at seven o’clock. She works from eight to twelve in the morning. She eats lunch at twelve twenty. She works for 4 hours in the afternoon. She goes home at half past five. After that, she buys some food in the shop. She cooks dinner at half past six. After dinner, she reads books or listens to music. She goes to bed at ten o’clock. She is busy but happy.
Lucy’s timetable
1 get up 5:30 p.m. 2
8:00 a. m. work 3 cook dinner
4 eat lunch 10:00 p.m. 5
(新材料)你知道不同国家人们的食物喜好有什么不同吗?阅读材料,完成下列任务。
①I’m from China. I’d like some noodles. I eat noodles with chopsticks. ②I’m from Japan(日本). I’d like some sushi. I eat sushi with chopsticks. ③I’m from Italy(意大利) . I’d like some spaghetti(意大利细面条). I eat spaghetti with a fork.
④I’m from the U.S. I’d like some beefsteak. I eat it with a knife and fork. ⑤I’m from Thailand(泰国). I’d like some soup. I have soup with a spoon. ⑥I’m from India(印度). I’d like some rice. Yummy! Yummy!
6.(新角度)根据材料内容,为下列食物选择相应的餐具。
A. B. C. D.
(1) ( )
(2) ( )
(3) ( )
(4) ( )
7.根据材料内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) There are differences between Chinese food and other countries’ food. ( )
(2) In China, people usually eat noodles with a fork. ( )
(3) In India, people eat with their hands. ( )
Tom和Bob是一对兄弟,他们今天都做了些什么呢?阅读故事,完成下列任务。
8.根据故事内容,将图片的序号填在相应文段后的横线上。
Tom has a little brother. His name is Bob. On Saturdays, their mother has to work. She asks Tom to take care of Bob. Tom always says, “Yes!”
Today is Saturday. Tom is going to take Bob to the park. Bob is very excited. He takes his ball happily. Tom helps Bob put on his shoes. Then they’re going to the bus stop.
Now they are walking on the street. Bob is playing with his ball. “Bob! Don’t play with your ball here,” says Tom. “Okay!” Bob answers.
When they are crossing the street, Bob is looking at a lovely cat. “Bob, be careful. Watch for cars and bikes.” “All right!” Bob says. Tom takes Bob’s hand to keep him safe.
Here comes the bus. People get on the bus one by one. Tom and Bob sit on the bus. Then Tom helps Bob wear the seat belt. He says, “Remember to wear the seat belt.”
They get to the park finally. They will have a wonderful day!
A. B. C. D. E. F.
9.根据故事内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) It’s Saturday today. ( )
(2) Tom and his brother are going to the park. ( )
(3) Tom is playing with his ball on the street. ( )
(4) Tom and Bob wear seat belts on the bus. ( )
(5) Tom is really a good brother. ( )
(新题型)阅读明天的天气预报,完成表格。
Look at the weather report for tomorrow. It will be cold and cloudy in Beijing. It will be two degrees. Put on your warm coats. In Kunming, it will be warm and rainy. The temperature will be eighteen degrees. Don’t forget to take your umbrellas. It will be cold and windy in Zhengzhou. It will be six degrees. You can put on your sweaters. And it will be sunny and hot in Haikou. It will be twenty-eight degrees. You can put on your T-shirts and shorts.
City Weather Temperature Clothes
Beijing cold and cloudy 10 11
Kunming 12 18 degrees \
13 cold and windy 6 degrees sweaters
Haikou 14 28 degrees T-shirts and shorts
(新情境)学校校报对同学们的日常生活展开了随机调查。阅读校报小记者Ann对Li Ming的采访,完成相应的调查报告。
Ann: Do you always have breakfast, Li Ming
Li Ming: Yes. And I always have breakfast at 7:30.
Ann: That’s good for you. Do you do your homework after school
Li Ming: Yes, I always do my homework after school. Then I go home.
Ann: What do you often do on the weekend Do you play computer games
Li Ming: No, I never play computer games. I don’t like them.
Ann: How about watching TV
Li Ming: Sometimes I watch TV. But I often play football with my friends on the weekend.
Ann: Okay, thank you.
Li Ming 15 has breakfast at 7:30. And he always 16 after school. He 17 plays computer games on the weekend. He 18 like them. 19 he watches TV. And he 20 plays football with his friends.
(新材料)阅读Sam的朋友圈,完成下列任务。
——
21.根据朋友圈内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) Binbin is at Sam’s home. ( )
(2) Binbin’s mother is watching TV. ( )
(3) The puppy Fido is in the kitchen. ( )
(4) Binbin will go to the park. ( )
22.(新角度)下面哪两项可能是Sam这条朋友圈的评论呢?请在相应的方框内画“√”。
□A.Can I go to the zoo with you
□B.I want to play with Fido, too.
□C. John is at Binbin’s home, too.
□D.Wow! I like those beautiful flowers.
今天是周日,Tex在家都做了哪些事情呢?阅读故事,完成下列任务。
Bored Tex, Happy Tex
“What are you doing ” Tex goes to the living room. “Drawing a picture,” says Lily, his sister. “May I draw with you ” asks Tex. “Maybe later,” says Lily. “Right now I want to draw by myself.”
“What are you doing ” Tex goes to the study. “Reading newspapers,” says Dad. “Can I read with you ” asks Tex. “I’m afraid not. You don’t know the words.”
“What are you doing ” Tex goes to the kitchen. “Cooking dinner,” says Mum. “Can I help you ” asks Tex. “No, my little boy,” says Mum. “You are too young.” “But I’m so bored(无聊的)!” says Tex. “If you do something you like, you won’t be bored,” says Mum.
“What are you doing ” Lily comes to Tex’s bedroom. “Playing with building blocks,” says Tex. “How about building a castle (城堡) ” asks Lily. “Great!” says Tex. A cool castle is coming right now!
23.根据故事内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) Lily is drawing a picture in the bedroom. ( )
(2) Dad is reading newspapers in the study. ( )
(3) Tex is too young. So he can’t help his mother cook dinner. ( )
(4) Mum is washing the dishes in the kitchen. ( )
24.根据故事内容,回答下列问题。
(1) What is Tex doing in his bedroom
(2) How does Tex feel at last
Danny的朋友一家想要买一个新房子,请你读一读他们的需求,帮助他们解决问题。
I'm Jack. There are seven people in my family. We are all very tall. Grandma and Grandpa like to plant flowers. They want to plant many flowers in our new house. Father likes to cook. He wants a big fridge and a big, clean kitchen. Mother is a teacher. She is very busy(忙碌的)and tired. She wants a quiet(安静的)room. My sister Mary and I are students. We often do our homework after school. We need a big desk. Our little sister is three years old. She likes to play with her toys very much. Do you have a nice house for us
25.根据短文内容,选择正确的答案。
(1) How many bedrooms do they need at least(至少) ( )
A.Two.      B.Four.       C. Seven.
(2) Which room would Father like ( )
A. B. C.
26.根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) Grandma and Grandpa need a big bathroom. ( )
(2) Mary and I need a big study. ( )
(3) Mother likes a house near a street. ( )
阅读短文,补全句子。
A Lovely Weekend
It is a fine Saturday morning. Bob and his family get up later than usual, because he and his sister don’t go to school and his parents don’t go to work. They are all staying at home, but they are not free. Each of them is doing a different thing.
Bob’s father is in the garage (车库). He is washing his car. His mother is in the kitchen. She is busy preparing (准备) a good lunch for the family. Sometimes, Bob helps his mum with the cooking, and sometimes he goes to the garage and watches his father wash the car. His sister, Lisa, usually stays in the study till lunchtime. She’s doing her homework now. Around 12:30, the whole family sits around the table enjoying a wonderful meal.
27.They are all at home, but they are not free.
28.Bob’s father is in the garage. He is his car.
29.Bob’s mother is busy preparing a good for the family.
30.Bob’s sister usually stays in the till lunchtime.
31.Around 12:30, the whole family sits around the table a wonderful meal.
Danny非常喜欢吃巧克力糖,但是妈妈从不让他吃!Danny是怎样做的呢?请你读一读,解决以下问题。
Danny likes chocolates very much, but his mother never gives him any chocolates. Because they are bad for his teeth, she thinks. But Danny has a very nice grandfather. The old man loves his grandson very much, and sometimes he gives Danny chocolates when Danny comes to visit him. Then his mother lets him eat them, because she wants to make the old man happy. One evening, a few days before Danny's seventh birthday, he shouted(大声说) in his bedroom, "I want to receive(收到) a big box of chocolates for my birthday on Saturday. " His mother was in the kitchen, and she heard the little boy shouting. Then she went into his room quickly(迅速地). “Why are you shouting, Danny ” she asked her son. "You will wake your grandfather up." "I know," answered the little boy with a smile, "and I just(正好) want him to hear that. "
32.根据短文判断下列句子是(T)否(F)正确。
(1) Danny's mother never gives him any chocolates. ( )
(2) His mother thinks chocolates are bad for his teeth. ( )
(3) His grandmother sometimes gives him chocolates. ( )
(4) His mother doesn't want to make the old man happy. ( )
(5) Danny said quietly in his bedroom. ( )
33.根据短文选择正确的一项。
(1) Danny likes ________ very much, but his mother never gives him. ( )
A.meat B.chocolates C. fruit
(2) Why does Danny's grandfather give Danny chocolates ( )
A.Because he doesn't like Danny. B.Because he has many chocolates. C. Because he loves his grandson very much.
(3) It's going to be Danny's ________ birthday. ( )
A.eighth B.seventh C. ninth
(4) When Danny was shouting, his mother was ________. ( )
A.in the kitchen B.in her room C. in the next room
(5) Why did Danny shout ( )
A.Because he was angry. B.Because he wanted his mother to hear. C. Because he wanted his grandfather to hear.
阅读短文,根据短文内容写出正确的单词或短语。
My name is Sally. I am a schoolgirl. My school is far from my home. I never walk to school. I often go to school by bus. I get up at 6:30 in the morning. I have no time for breakfast at home. I often eat something for breakfast on the way to school. I don’t want to be late for school.
34.Sally is a (boy / girl).
35.The school isn't (near / far from) Sally's home.
36.Sally (often / never) goes to school on foot.
37.Sally often goes to school by (bike / bus).
38.Sally often has breakfast (at home / on the way to school).
阅读短文并回答问题。
It's seven o'clock in the morning. It's time for breakfast. Jenny's mother is cooking in the kitchen. Jenny would like some milk and bread. Li Ming would like eggs, bread and juice. After breakfast, Jenny and Li Ming will go to school by bike.
39.What time is it
40.What is Jenny's mother doing
41.What would Jenny like
42.What would Li Ming like
43.How will Jenny and Li Ming go to school
44.阅读短文,完成下列各题。
It's Saturday afternoon. What is my family doing My mother is in the kitchen. She is cooking. We will have potatoes and some meat for dinner. I like them. My father is in his bedroom. He is working on the computer. He is very busy. My brother is in the living room. He is watching TV. He likes to watch basketball games. My grandmother is in her bedroom. She is watering the flowers. They are very beautiful. I am in the study. I'm reading a book. It's interesting. I like it very much. This is a wonderful afternoon.
根据短文内容补全信息。
person doing room
1. ____________ watering the flowers 2. ________________
father 3. ______ on the computer his bedroom
4. ____________ 5. ______________ 6. ______________
brother 7. ______________ 8. ______________
I 9. ______________ 10. ______________
阅读理解。
45.阅读短文,选择正确的选项。
Mr. White looks out of his window. There is a boy at the other side of the street. The boy takes some bread out of a bag and begins to eat it. There is a very thin dog in the street, too. The boy says to it, “I’ll give you some bread.” The dog is hungry and goes to the boy, but he does not give it any bread. He kicks the dog. It runs away, and the boy laughs.
Then Mr. White comes out of his house and says to the boy. “I’ll give you a shilling (先令).” The boy is happy and says, “Yes.” “Come here,” Mr. White says. The boy goes to him, but Mr. White does not give him a shilling. He hits him with a stick. The boy cries and says, “Why do you hit me I do not ask you for any money.” “No,” Mr. White says, “and the dog does not ask you for any bread, but you kick it.”
(1) Where is Mr. White at first ( )
A.He is in the room. B.He is in the street.
C. He is in front of the house. D.He stands close to the boy.
(2) —Why does the dog go to the boy ( )
—Because________.
A.it wants to eat B.the boy asks it to do so
C. the boy is the dog’s owner D.the boy is friendly to it
(3) —Why does the dog run away ( )
—Because________.
A.the boy gives some bread B.the dog doesn’t like bread
C. the dog doesn’t like the boy D.the boy kicks the dog
(4) —Why does Mr. White tell the boy to come up to him ( )
—Because he wants to ________.
A.give him a shilling B.give him a good lesson (教训)
C. give him some more bread D.help the boy
(5) —What kind of man do you think Mr. White is ( )
—He is a_______ man.
A.cruel (粗鲁的) B.sympathetic (富有同情心的)
C. friendly D.polite (有礼貌的)
46.阅读短文,回答问题。
Look at the photo. It is Mr. Lee’s house. There was a sofa beside the window. Now it is beside the desk. The mirror was above the sofa. Now there is a map above the sofa. There was a green rug (地毯)in the sitting-room. Now there is a blue rug. The shelf is on the right. There was a radio on it. But now there’s no radio. There are some books on it. Mr. Lee liked music. Now he likes reading.
(1) Whose house is this
(2) Where is the sofa now
(3) Is there a mirror above the sofa now
(4) What colour was the rug
(5) Did Mr. Lee like music
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.7:00 a.m. 2.go home 3.6:30 p.m. 4.12:20 p.m. 5.go to bed
【导语】本文介绍了露西作为一名护士的一天的日常作息时间安排。
1.本题问露西起床的时间。根据文章第四句句意:在工作日,她在早上七点起床。可知,露西每天在7:00 a.m.起床。故填7:00 a.m.。
2.本题问露西在下午5:30的安排。根据文章第八句句意:她在下午5:30回家。可知,露西在5:30 p.m.回家。故填go home。
3.本题问露西在什么时间煮晚餐。根据文章第十句句意:她在下午6:30煮晚餐。可知,露西在6:30p.m.煮晚餐。故填6:30p.m.。
4.本题问露西在什么时间吃午餐。根据文章第六句句意:她在中午12:20吃午餐。可知,露西在12:20p.m.吃午餐。故填12:20p.m.。
5.本题问露西在晚上10:00的安排。根据文章第十二句句意:她在晚上10:00睡觉。可知,露西在10:00p.m.睡觉。故填go to bed。
6.B D A C 7.T F T
【导语】本文通过六个国家的代表性食物及用餐工具对比,展示了不同国家的饮食文化差异。
6.(1)图片是寿司,根据“I’d like some sushi.I eat sushi with chopsticks.”可知吃寿司用筷子,故选B。
(2)图片是面条,根据“I’d like some spaghetti.I eat spaghetti with a fork.”可知吃面条用叉子,故选D。
(3)图片是牛排,根据“I’d like some beefsteak.I eat it with a knife and fork.”可知吃牛排用刀和叉,故选A。
(4)图片是汤,根据“I have soup with a spoon.”可知喝汤用勺子,故选C。
7.(1)句意:中国食物和其他国家的食物有差异。根据材料中各国食物有面条、寿司、意面等不同,可知存在差异,故答案为T。
(2)句意:在中国,人们通常用叉子吃面条。根据“I eat noodles with chopsticks.”可知用筷子而非叉子,故答案为F。
(3)句意:在印度,人们用手吃饭。根据图片及常识可知在印度,人们用手吃饭,故答案为T。
8.E A C F B D 9.T T F T T
【导语】本文主要介绍了妈妈去上班,汤姆负责照顾弟弟鲍勃,带他去公园的故事。
8.根据“On Saturdays, their mother has to work. She asks Tom to take care of Bob. Tom always says, “Yes!””可知妈妈去上班了,汤姆照顾弟弟,图片E是妈妈去上班,兄弟二人和妈妈再见,故选E。
根据“Tom helps Bob put on his shoes.”可知汤姆帮助鲍勃穿鞋子,图片A是帮忙穿鞋子,故选A。
根据“Now they are walking on the street. Bob is playing with his ball.”可知他们走在大街上,鲍勃在玩球,图片C是他们走在大街上,汤姆告诉鲍勃不要玩球,故选C。
根据“When they are crossing the street, Bob is looking at a lovely cat.”可知过马路的时候,鲍勃正在看一只可爱的猫,图片F是他们在过马路,鲍勃看猫,故选F。
根据“Tom and Bob sit on the bus.”可知汤姆和鲍勃坐在公交车上,图片B是坐在公交车上,故选B。
根据“They get to the park finally.”可知到达公园,图片D是到达公园,故选D。
9.(1)句意:今天是周六。根据“Today is Saturday.”可知今天是周六,句子和短文相符,故答案为T。
(2)句意:汤姆和他的弟弟将去公园。根据“Tom is going to take Bob to the park.”可知汤姆和他的弟弟将去公园。句子和短文相符,故答案为T。
(3)句意:汤姆正在大街上玩球。根据“Bob is playing with his ball.”可知鲍勃在大街上玩球,句子和短文不符,故答案为F。
(4)句意:汤姆和鲍勃在公交车上系上安全带。根据“Tom and Bob sit on the bus. Then Tom helps Bob wear the seat belt.”可知汤姆和鲍勃在公交车上系上安全带。句子和短文相符,故答案为T。
(5)句意:汤姆真是一个好哥哥。通读全文可知妈妈周六要去上班,汤姆负责照顾弟弟,并且带弟弟去公园,在大街上不让鲍勃玩球,过马路提醒鲍勃小心车辆,在公交车上帮助鲍勃系安全带,汤姆是一个好哥哥,句子和短文相符,故答案为T。
10.2 degrees 11.coats 12.warm and rainy 13.Zhengzhou 14.sunny and hot
【导语】本文是明天的天气预报,介绍了北京、昆明、郑州、海口四个城市的天气状况、气温及穿衣建议。
10.句意:北京气温______。根据“It will be two degrees.”可知是2度,故答案为2 degrees。
11.句意:北京穿衣______。根据“Put on your warm coats.”可知是外套,故答案为coats。
12.句意:昆明天气______。根据“In Kunming, it will be warm and rainy.”可知是温暖有雨,故答案为warm and rainy。
13.句意:______天气寒冷多风。根据“It will be cold and windy in Zhengzhou.”可知是郑州,故答案为Zhengzhou。
14.句意:海口天气______。根据“And it will be sunny and hot in Haikou.”可知是晴朗炎热,故答案为sunny and hot。
15.always 16.does his homework 17.never 18.doesn’t 19.Sometimes 20.often
【导语】本文主要是围绕李明的日常生活展开的对话。
15.句意:李明总是在7:30吃早餐。根据文中“And I always have breakfast at 7:30.”可知李明总是在7:30吃早餐。always总是,故答案为always。
16.句意:他总是放学后做家庭作业。根据文中“Yes, I always do my homework after school.”可知李明总是放学后做家庭作业。主语是he,所以动词要用第三人称单数形式,my变为his,does his homework做他的家庭作业。故答案为does his homework。
17.句意:他从不玩电脑游戏。根据文中“No, I never play computer games.”可知李明从不玩电脑游戏。never从不。故答案为never。
18.句意:他不喜欢它们。根据文中“I don’t like them.”可知李明不喜欢它们。主语是he,所以助动词要用doesn’t。故答案为doesn’t。
19.句意:有时候他看电视。根据文中“Sometimes I watch TV.”可知有时候李明看电视。Sometimes有时,句子开头首字母大写。故答案为Sometimes。
20.句意:他经常和他的朋友们一起踢足球。根据文中“But I often play football with my friends on the weekend.”可知李明经常和他的朋友们一起踢足球。often经常。故答案为often。
21.F F T T 22.在BD前的方框中画√。
【导语】本文主要介绍了彬彬的家人正在做什么。
21.(1)句意:彬彬在萨姆家。根据“I am at Binbin’s home.”可知萨姆在彬彬家,句子和朋友圈内容不符,故答案为F。
(2)句意:彬彬的妈妈正在看电视。根据“Binbin’s mother is watering flowers.”可知彬彬的妈妈正在浇花,句子和朋友圈内容不符,故答案为F。
(3)句意:小狗Fido正在厨房。根据“The little puppy Fido is eating in the kitchen.”可知小狗Fido正在厨房。句子和朋友圈内容相符,故答案为T。
(4)句意:彬彬将去公园。根据“We’ll take him to the park!”可知彬彬将去公园。句子和朋友圈内容相符,故答案为T。
22.A我可以和你们去动物园吗?B我也想和Fido玩。C约翰也在彬彬家。D哇!我喜欢这些花。根据“Binbin’s mother is watering flowers.”可知彬彬的妈妈正在浇花,可以评论喜欢花。根据“The little puppy Fido is eating in the kitchen.”可知可以评论想和Fido玩,BD符合题意,故答案为在BD前的方框中画√。
23.F T T F 24.He is playing with building blocks. He feels happy.
【导语】本文主要介绍了特克斯一家人的周日活动。
23.(1)句意:莉莉正在卧室画画。根据““What are you doing ” Tex goes to the living room.“Drawing a picture,” says Lily, his sister.”可知莉莉正在客厅画画,句子和短文不符,故答案为F。
(2)句意:爸爸正在书房读报纸。根据““What are you doing ” Tex goes to the study.“Reading newspapers,” says Dad.”可知爸爸正在书房读书,句子和短文相符,故答案为T。
(3)句意:特特克斯太小了。因此他不能帮助妈妈做晚饭。根据““No, my little boy,” says Mum. “You are too young.””可知特克斯太小了。因此他不能帮助妈妈做晚饭。句子和短文相符,故答案为T。
(4)句意:妈妈正在厨房洗餐具。根据““What are you doing ” Tex goes to the kitchen.“Cooking dinner,” says Mum.”可知妈妈正在厨房做晚餐,句子和短文不符,故答案为F。
24.(1)句意:特克斯正在他的卧室做什么?根据““Playing with building blocks,” says Tex.”可知可知特克斯正在玩积木,故答案为He is playing with building blocks.
(2)句意:最后特克斯感觉怎么样?根据““Great!”says Tex. A cool castle is coming right now!可知最后特克斯感觉是高兴的,故答案为He feels happy.
25.B C 26.F T F
【分析】短文大意:我们全家各自需要的房间。
25.(1)句意:他们至少需要多少间卧室?根据There are seven people in my family.及全文可推断爷爷和奶奶一间;爸爸和妈妈一间;我的姐姐,我和我的妹妹三个人至少两间;故至少需要四个卧室,故选B。
(2)句意:爸爸想要哪个房间?根据He wants a big fridge and a big, clean kitchen. 可知他想要个大冰箱和一个干净的厨房,故选C。
26.(1)句意:爷爷和奶奶需要一间大的浴室。根据Grandma and Grandpa like to plant flowers. They want to plant many flowers in our new house. 可知他们喜欢花,他们想要种花,故该句是错误的,故答案为F。
(2) 句意:玛丽和我需要一个大书房。根据My sister Mary and I are students.We need a big desk.可知他们需要一个大书桌,由此可推断他们需要一个大书房,故该句是正确的,故答案为T。(3)句意:妈妈喜欢在街道旁边的房子。根据She wants a quiet(安静的)room. 可知她需要一个安静的房间,故该句是错误的,故答案为F。
27.staying 28.washing 29.lunch 30.study 31.enjoying
【导语】本文介绍了鲍勃一家在周六早上的活动,虽然全家在家休息,但各自忙碌,最后共进午餐。
27.句意:他们全都______在家,但他们并不空闲。根据“They are all staying at home, but they are not free. ”可知是staying 停留,故答案为staying。
28.句意:鲍勃的父亲在车库。他正在______他的汽车。根据“He is washing his car.”可知是washing洗,故答案为washing。
29.句意:鲍勃的母亲正忙着为家人准备一顿美好的______。根据“She is busy preparing a good lunch for the family. ”可知是lunch 午餐,故答案为lunch。
30.句意:鲍勃的姐姐(妹妹)通常待在______直到午餐时间。根据“His sister, Lisa, usually stays in the study till lunchtime. ”可知是study书房,故答案为study。
31.句意:大约12:30,全家人围坐在桌旁______一顿美餐。根据“Around 12:30, the whole family sits around the table enjoying a wonderful meal.”可知是享用enjoying,故答案为enjoying。
32.T T F F F 33.B C B A C
【分析】32.(1).句意为:丹尼的妈妈从不给他巧克力。根据Danny likes chocolates very much, but his mother never gives him any chocolates.可知,题意与文意相符,故答案为T。
(2). 句意为:他妈妈认为巧克力对他的牙齿不好。根据Because they are bad for his teeth, she thinks. 可知题意与文意相符,故答案为T。
(3). 句意为:他的祖母有时给他巧克力。根据But Danny has a very nice grandfather. The old man loves his grandson very much, and sometimes he gives Danny chocolates when Danny comes to visit him. 可知,丹尼的祖父有时会给他巧克力,不是祖母。题意与文意不符,故答案为F。
(4). 句意为:他妈妈不想让老人高兴。根据Then his mother lets him eat them, because she wants to make the old man happy.可知,他妈妈想让老人高兴。题意与文意不符,故答案为F。
(5). 句意为:丹尼在他的卧室里轻声说。根据One evening, a few days before Danny's seventh birthday, he shouted(大声说) in his bedroom, 可知丹尼在他的卧室里大声说。题意与文意不符,故答案为F。
33.(1). 问句为:丹尼非常喜欢什么,但他的妈妈从不给他?根据Danny likes chocolates very much, but his mother never gives him any chocolates.可知丹尼非常喜欢巧克力,但他的妈妈从不给他。A肉,B巧克力,C水果。故选B。
(2). 问句为:丹尼的爷爷为什么给丹尼巧克力?根据The old man loves his grandson very much, and sometimes he gives Danny chocolates when Danny comes to visit him. 可知,因为爷爷特别喜欢丹尼,所以给丹尼巧克力。A因为他不喜欢丹尼。B因为他有很多巧克力。C因为他非常爱他的孙子。故选C。
(3). 问句为:这将是丹尼的第几个生日?根据One evening, a few days before Danny's seventh birthday, 可知,这将是丹尼的第七个生日。故选B。
(4). 问句为:当丹尼大喊时,他的妈妈在哪里?根据His mother was in the kitchen, and she heard the little boy shouting.当丹尼大喊时,他的妈妈在厨房。A在厨房,B在她的房间,C在隔壁房间。故选A。
(5). 问句为:丹尼为什么大喊大叫?根据One evening, a few days before Danny's seventh birthday, he shouted(大声说) in his bedroom, "I want to receive(收到) a big box of chocolates for my birthday on Saturday. "可知,他大喊大叫是想让爷爷听见。A因为他很生气。B因为他想让他妈妈听见。C因为他想让他爷爷听见。故选C。
34.girl 35.near 36.never 37.bus 38.on the way to school
【分析】34.根据My name is Sally. I am a schoolgirl. 可知,莎莉是一个女孩。boy男孩,girl女孩,故答案为girl。
35.根据My school is far from my home.可知,莎莉的学校离她的家不近。near在……附近,far from离……远。故答案为near。
36.根据I never walk to school. 可知,莎莉从不走路去学校。often 经常,never从不。故答案为never。
37.根据I often go to school by bus. 可知,莎莉乘公交去学校。bike自行车,bus公交车。故答案为bus。
38.根据I have no time for breakfast at home. I often eat something for breakfast on the way to school.可知,莎莉经常在去学校的路上吃早饭。at home在家, on the way to school在去学校的路上。故答案为on the way to school。
39.It's seven o'clock in the morning. 40.Jenny's mother is cooking in the kitchen. 41.Jenny would like some milk and bread. 42.Li Ming would like eggs, bread and juice. 43.Jenny and Li Ming will go to school by bike.
【分析】39.问题为几点了?根据 It's seven o'clock in the morning.上午7点可知时间为7点,故答案为It's seven o'clock in the morning.
40.问题为Jenny's的妈妈正在做什么?根据Jenny's mother is cooking in the kitchen.Jenny's的妈妈正在厨房做饭,可知妈妈正在做早餐,故答案为Jenny's mother is cooking in the kitchen
41.问题为Jenney想要什么?根据Jenny would like some milk and bread.Jenny想要一些面包和牛奶,可知Jenny想要面包和牛奶,故答案为Jenny would like some milk and bread.
42.问题为Li Ming想要什么?根据Li Ming would like eggs, bread and juice.Li Ming想要鸡蛋,面包和果汁,故答案为Li Ming would like eggs, bread and juice.
43.问题为Jenny和Li Ming怎样去学校?根据Jenny and Li Ming will go to school by bike.Jenny和Li Ming骑自行车去学校,可知他们骑自行车去学校,故答案为Jenny and Li Ming will go to school by bike.
44.1. grandmother 2. her bedroom 3. working 4. mother 5. cooking
6. kitchen 7. watching TV 8. living room 9. reading a book 10. study
45.A A D B B 46.It is Mr. Lee’s house. Now it is beside the desk. No, there isn’t. It’s green. Yes, she did.
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录