【期中考点培优】专题18 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题18 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 31.4KB
资源类型 试卷
版本资源 冀教版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-10-26 09:27:10

图片预览

文档简介

2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)
专题18 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读理解,判断正(T)误(F)。
My name is Sam. I’m twelve years old. I live in Beijing now. I have a big family. My mother is a doctor. She likes to cook. My father is a teacher. He likes to read books. He drives to work. My grandfather is a farmer. My grandmother helps my grandfather. They both(两者都)have white hair. I have no brothers or sisters. But I have a cousin, Tom. He has black hair and black eyes. I like to play basketball with him. I love my family.
1.Sam is 12 years old. ( )
2.Sam’s father goes to work by car. ( )
3.Sam’s grandfather is a farmer. ( )
4.Sam’s parents have two children. ( )
5.Sam likes to play ping-pong with his cousin. ( )
Hello, my name is Li Dan. I am twelve years old. I am a student. There are four people in my family. They are my grandfather, my mother, my father and me. My grandfather is sixty-eight years old. He likes to read newspapers. My mother is a teacher. She likes to read books. My father works in a restaurant. He likes to cook. He often cooks dinner for my family. I often fly kites with my father and mother in the park. We are a happy family.
6.There are five people in Li Dan’s family. ( )
7.Li Dan’s father is sixty-eight years old. ( )
8.Li Dan’s mother work at a school. ( )
9.Li Dan’s father works in a restaurant. ( )
10.Li Dan often flies kites with her friends in the park. ( )
Tommy and Jack are brothers. They are twins. They study in the same class. Jack studies better than Tommy.
One day, the teacher asks the students to write a composition. The name of it is "My Mum".
Jack finishes his composition, "Please let me have a look at your composition," Tommy says. Jack gives it to Tommy.
The next day, the teacher says to Tommy, "Your composition is the same as Jack's.
"Why "
"Because we have the same mother," answers Tommy.
11.Jack and Tommy are twins and study in the same class. ( )
12.Tommy studies better than Jack. ( )
13.Jack asks Tommy to copy(抄写)his composition. ( )
14.The teacher finds the two compositions are the same. ( )
15.The teacher will be happy with Tommy's answer. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
My cousin Mary is a lovely girl. She is eight years younger(小)than(比)me. She is only four years old. Her hair is long and curly. She has big eyes and a small red mouth. She likes to play with her dolls. And she also likes to play basketball. But it's too big for her. She can only kick(踢)it.
She has a happy family. My uncle is a businessman(商人). He works hard. My aunt is a teacher. She works in a school. On Sundays, they love to drive a car to go fishing and fly a kite in the park. They like to watch animals in the zoo, too.
They are nice to me. I love them. And they love me, too.
16.I am eight years old. ( )
17.Mary has a big red mouth. ( )
18.Mary likes to play basketball and she can play it very well. ( )
19.Mary's mother is a school teacher. ( )
20.On Sundays, they go to the park by car. ( )
阅读短文,判断正“T”误“F”。
The U.S. means the United States. The capital city is Washington,D.C. They speak English. The flag of the U.S. has 13 while and red stripes. The 13 stripes mean that the U.S. has 13 colonies (殖民地) originally. The 50 stars mean that the U.S. has 50 states (州).
The president lives in the White House. The Statue of Liberty is famous around the world. It is in New York. New York is the largest city of the U.S.
21.The U.S. is the United States. ( )
22.The capital city of the U.S. is New York. ( )
23.The flag of the U. S. has 13 stripes. ( )
24.The stars mean 50 states. ( )
25.The White House is in New York. ( )
Liu Yang在笔友网站上发布了一则新动态。读一读,判断句子正(T)误(F)。
Hi! My name is Liu Yang. I’m 11. I’m from China. China is a big old country. It has a long history(历史). My family lives in Beijing and we speak Chinese. Beijing is a great city. It is the capital city of China. There are many famous places, such as the Great Wall, the Summer Palace (颐和园) and Tian’anmen Square. The flag of China is red and there are five yellow stars on it. My family wants to visit the Summer Palace this Sunday. We love it very much.
26.Liu Yang is eleven years old. ( )
27.Liu Yang is from China. ( )
28.Liu Yang’s parents live in Shanghai. ( )
29.Liu Yang’s family speaks English. ( )
30.Liu Yang’s family wants to visit Tian’anmen Square this Saturday. ( )
Hi, I’m Su Tong. I have a big family. My grandfather and grandmother live in Australia now. They like beaches. My cousin lives in the U.K. with my uncle and aunt. They speak Chinese at home. They like to see Big Ben. My parents and I live in Beijing. It’s a big and old city. I like it very much. I go to school with my parents. Why They are teachers at my school.
31.Su Tong has a big family. ( )
32.Su Tong’s grandfather and grandmother live in the U.K. now. ( )
33.Su Tong’s cousin, uncle and aunt speak English at home. ( )
34.Su Tong likes Beijing very much. ( )
35.Su Tong’s parents are teachers. ( )
The capital city of the U.S. is Washington, D.C. People in this country speak English. There are many famous places in the U.S. Statue of Liberty is in New York. Yellowstone National Park is an old and famous national park in the U.S. There are many kinds of animals in it. The flag of the U.S. is red, white and blue. It has stars and strips.
36.Washington, D.C. is the capital city of the U.S. ( )
37.People speak English and French in the U.S. ( )
38.Statue of Liberty is in Washington, D.C. ( )
39.There are many kinds of animals in Yellowstone National Park. ( )
40.The flag of the U.S. is red, yellow and blue. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Look at the picture. This is the Greens’ family. Now they live in Beijing. The tall and strong man is Mr. Green. He is a PE teacher at a school. Mrs. Green is a doctor. She works at a hospital. She is tall and thin. What colour are her eyes Black No. She has blue eyes. They have two children. They are Tom and Nancy. Tom and Nancy are pupils. Tom likes to play football with his friends. Nancy likes to draw pictures. They are all busy from Monday to Friday. But on Saturday and Sunday, they have fun together. They like to go to the park and the library by car. They are a happy family.
41.The Greens’ family lives in the capital city of China. ( )
42.Mr. Green teaches English at a school. ( )
43.Mrs. Green has black eyes. ( )
44.Tom and Nancy like to draw pictures. ( )
45.On the weekend they like to have fun in the park. ( )
阅读理解,判断正误。
I have two grandfathers and two grandmothers.I don't have brothers or sisters. My parents have one child: me! I have aunts and uncles. My mother has a sister. She is Aunt Wanrong. My father has a brother. He is Uncle Dachao. I have one cousin. Her name is Jing. Uncle Dachao and Aunt Meiping are Jing’s parents. I love my big family.
46.I have brothers or sisters. ( )
47.I have one grandfather and grandmother. ( )
48.My parents have two children. ( )
49.Jing is Uncle Dachao and Aunt Meiping’s child. ( )
阅读理解,判断正(T)误(F)。
My name is Jack. I live in Canada. Niagara Falls is famous here. I have many friends. They live in different countries. Li Hong is from(来自) China. The Palace Museum is in China. Tim lives in London. He likes to go to Big Ben. I also know a girl from the U.S. Her name is Lily. She likes the Golden Gate Bridge. Peter is from Australia. He likes kangaroos very much. Look, these are our pictures.
50.Jack has many friends in different countries. ( )
51.Tim likes to go to Big Ben. ( )
52.Peter lives in Canada. ( )
53.Niagara Falls is in Canada. ( )
54.Lily is from Australia. ( )
We live in China. We speak Chinese. China is where we live. Beijing is the capital city of China. The U.S. is east of China. Washington D.C. is the capital city of the U.S. The U.S. is south of Canada. Ottawa is the capital city of Canada. They speak English and French in Canada. London is the capital city of the U.K. It is west and a little north of China. Canberra is the capital city of Australia. It is south and east of China. They speak English in Australia.
55.They speak French in London. ( )
56.Washington D.C. is the capital city of the U.K. ( )
57.The U.S. is east of China. ( )
58.We speak Chinese in Beijing. ( )
59.Ottawa is the capital city of Australia. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Hello. My name is Tom. I’m ten years old. What country is next to Canada It’s the U.S. I live in the U.S. Washington, D.C. is the capital city of the U.S. The president lives in the White House. The flag of the U.S. has stars and stripes. It's red, white and blue.
60.Tom is 12 years old. ( )
61.The U.S. is next to Canada. ( )
62.Tom lives in Canada. ( )
63.London is the capital city of the U.S. ( )
64.The flag of the U.S. has stars and stripes. ( )
阅读短文并判断句子是否正确,正确的在括号里填“T”,错误的填“F”。
This is Maddy's family. Her father and mother are workers. Her brother likes to ride bikes, but bikes are too small. Her little sister likes to sit and cry.Maddy's family likes to have dinner in restaurants. They like to watch a film in the cinema. They are a big, happy family!
65.Maddy likes to ride bikes.( )
66.Maddy's father is a worker. ( )
67.Maddy's sister likes to sit and cry. ( )
68.Maddy's family likes to have breakfast in the restaurant. ( )
69.Maddy has a big, happy family. ( )
阅读短文并判断句子是否正确。
Look at the picture of my family. It's a big family. They are my grandfather, grandmother, my father, my mother and me. My grand parents are old. They don't work. My father is a doctor. He drives to work. My mother is a worker. She goes to work on foot. My name is Mark. I'm a student of Grade 5. I walk to school, too. I love my family.
70.There are five people in Mark's family. ( )
71.Mark's father is a worker. ( )
72.Mark's mother walks to work. ( )
73.Mark doesn't go to school on foot. ( )
74.Mark loves his family. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
English people like the takeaway food(外卖食物). The most popular(受欢迎的)food is fish and chips. They can buy some food and put the food in paper bags. Then they take it home, or to the workplace. At lunchtime, many people eat the takeaway food in the park. People in the U. S. and Australia like the Chinese takeaway food, too.
75.English people like fish and chips. ( )
76.They put the food in the fridge. ( )
77.They can’t take the takeaway food to the workplace. ( )
78.Many people have lunch in the park. ( )
79.People in the U. S. don’t like the Chinese takeaway food. ( )
I have a friend named Jenny. She lives in Canada. She talks to me in English. She also speaks French. I have a birthday gift from her. It is a little flag of Canada. There is a big, red maple (枫树) leaf on it. I want to go to Canada. I want to visit Niagara Falls. It’s a famous waterfall. Do you know about Ottawa It is the capital city of Canada. It’s a big city. Can you say more about Canada
80.Jenny only speaks English. ( )
81.I have a birthday gift from Jenny. ( )
82.Niagara Falls is in China. ( )
83.Ottawa is a big country. ( )
84.Canada’s flag has a red maple leaf. ( )
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案及试题解析
1.T 2.T 3.T 4.F 5.F
【导语】本文讲述了山姆介绍自己的大家庭。
1.句意:山姆12岁。根据“I’m twelve years old. ”可知山姆12岁了。题干和原文相符,故答案为T。
2.句意:山姆的爸爸开车上班。根据“He drives to work.”可知他的爸爸开车上班。题干和原文相符,故答案为T。
3.句意:山姆的爷爷是个农民。根据“My grandfather is a farmer. ”可知题干描述正确,故答案为T。
4.句意:山姆的父母有两个孩子。根据 “I have no brothers or sisters. ”可知山姆没有兄弟姐妹。题干和原文不符,故答案为F。
5.句意:山姆喜欢和他的堂弟打乒乓球。根据“I like to play basketball with him.”可知山姆喜欢和堂弟打篮球。题干和原文不符,故答案为F。
6.F 7.F 8.T 9.T 10.F
【分析】本文介绍了李丹一家人。
6.句意:李丹家有五口人。根据There are four people in my family.,可知李丹家有四口人,故答案为F。
7.句意:李丹的爸爸68岁。根据My grandfather is sixty-eight years old.,可知李丹的爷爷68岁,故答案为F。
8.句意:李丹的妈妈在一所学校工作。根据My mother is a teacher.,可知李丹的妈妈是老师,应该在学校工作,故答案为T。
9.句意:李丹的爸爸在一家餐馆工作。根据My father works in a restaurant.,可知李丹的爸爸在一家餐馆工作,故答案为T。
10.句意:李丹经常和她的朋友在公园里放风筝。根据I often fly kites with my father and mother in the park.,可知李丹经常和她的爸爸妈妈在公园里放风筝,故答案为F。
11.T 12.F 13.F 14.T 15.F
【分析】本文介绍了杰克和汤米是双胞胎在同一个班学习,汤米抄写杰克的作文。
11.句意:杰克和汤米是双胞胎在同一个班学习。根据短文中的Tommy and Jack are brothers. They are twins. They study in the same class. 可知杰克和汤米是双胞胎在同一个班学习,该句与短文相符,故答案为T。
12.句意:汤米学习比杰克好。根据短文中的 Jack studies better than Tommy.可知杰克学习比汤米好,该句与短文不相符,故答案为F。
13.句意:杰克让汤米抄写他的作文。根据短文中的Jack finishes his composition, "Please let me have a look at your composition," Tommy says. Jack gives it to Tommy.可知杰克没有让汤米抄写他的作文,该句与短文不相符,故答案为F。
14.句意:老师发现两篇作文是一样的。根据短文中的The next day, the teacher says to Tommy, "Your composition is the same as Jack's.可知老师发现两篇作文是一样的,该句与短文相符,故答案为T。
15.句意:老师对汤米的回答感到高兴。根据短文中的"Because we have the same mother," answers Tommy.可知老师对汤米的回答不感到高兴,该句与短文不相符,故答案为F。
16.F 17.F 18.F 19.T 20.T
【解析】16.句意:我八岁了。从文中句子“She is eight years younger(小)than(比)me. She is only four years old.”得知作者是12岁,与事实不符合,故答案为F。
17.句意:玛丽有一张大红嘴。从文中句子“She has big eyes and a small red mouth.”得知有一双大眼睛和一张小红嘴,不是大红嘴,与事实不符合,故答案为F。
18.句意:玛丽喜欢打篮球,她打得很好。从文中句子“And she also likes to play basketball.”得知她也喜欢打篮球,但是没说打的很好,与事实不符合,故答案为F。
19.句意:玛丽的母亲是一名学校教师。从文中句子“My aunt is a teacher. She works in a school.”得知玛丽的母亲是个老师。她在一所学校工作。与事实符合,故答案为T。
20.句意:星期天,他们开车去公园。从文中句子“On Sundays, they love to drive a car to go fishing and fly a kite in the park.”得知星期天,他们喜欢开车去钓鱼,在公园放风筝。与事实符合,故答案为T。
21.T 22.F 23.T 24.T 25.F
【导语】本文介绍了美国的基本信息,包括国名全称、首都、语言、国旗图案的含义、总统官邸以及自由女神像的位置。
21.句意:美国就是美利坚合众国。根据“The U.S. means the United States.”可知U.S.就是United States,故答案为T。
22.句意:美国的首都是纽约。根据“The capital city is Washington, D.C.”可知首都是华盛顿特区,不是纽约,故答案为F。
23.句意:美国国旗有13条条纹。根据“The flag of the U.S. has 13 while and red stripes.”可知有13条条纹,故答案为T。
24.句意:星星代表50个州。根据“The 50 stars mean that the U.S. has 50 states.”可知50颗星代表50个州,故答案为T。
25.句意:白宫在纽约。根据“The president lives in the White House.”和“The Statue of Liberty is famous around the world. It is in New York.”可知白宫是总统住所,位于首都华盛顿特区,而自由女神像在纽约,故答案为F。
26.T 27.T 28.F 29.F 30.F
【导语】本文主要讲述了中国的语言、国旗和北京的名胜古迹等内容。
26.句意:刘洋11岁了。根据文中“My name is Liu Yang. I’m 11.”可知刘洋11岁了,故答案为T。
27.句意:刘洋来自中国。根据文中“I’m from China.”可知刘洋来自中国,故答案为T。
28.句意:刘洋的父母住在上海。根据文中“My family lives in Beijing and we speak Chinese.”可知刘洋一家住在北京,不是上海,故答案为F。
29.句意:刘洋的家人说英语。根据文中“My family lives in Beijing and we speak Chinese.”可知刘洋一家说汉语,不是英语,故答案为F。
30.句意:这周六刘洋的家人想去参观天安门广场。根据文中“My family wants to visit the Summer Palace this Sunday.”可知刘洋一家周日想要去参观故宫,不是周六参观天安门广场,故答案为F。
31.T 32.F 33.F 34.T 35.T
【分析】本文主要介绍了苏桐的家人。
31.句意:苏桐有一个大家庭。根据Hi, I’m Su Tong. I have a big family.,可知苏桐有一个大家庭,故答案为T。
32.句意:苏桐的爷爷和奶奶现在住在英国。根据My grandfather and grandmother live in Australia now.,可知苏桐的爷爷和奶奶现在住在澳大利亚,故答案为F。
33.句意:苏桐的表弟,叔叔和婶婶在家说英语。根据My cousin lives in the U.K. with my uncle and aunt. They speak Chinese at home.,可知苏桐的表弟,叔叔和婶婶在家说汉语,故答案为F。
34.句意:苏桐非常喜欢北京。根据My parents and I live in Beijing. It’s a big and old city. I like it very much. ,可知苏桐非常喜欢北京,故答案为T。
35.句意:苏桐的父母是老师。根据They are teachers at my school.,可知苏桐的父母是老师,故答案为T。
36.T 37.F 38.F 39.T 40.F
【分析】短文大意:美国的首都是华盛顿,这个国家的人说英语。美国有许多著名的地方:自由女神像和黄石国家公园,还介绍了美国国旗。
36.句意:华盛顿特区是美国的首都。根据The capital city of the U.S. is Washington, D. C.可知美国的首都是华盛顿。所以题干描述正确,故答案为T。
37.句意:美国人讲英语和法语。根据People in this country speak English. 可知这个国家的人说英语。所以题干描述错误,故答案为F。
38.句意:自由女神像在华盛顿特区。根据Statue of Liberty is in New York. 可知自由女神像在纽约。所以题干描述错误,故答案为F。
39.句意:黄石国家公园里有很多种动物。根据Yellowstone National Park is an old and famous national park in the U.S. There are many kinds of animals in it. 可知黄石国家公园是美国一个古老而著名的国家公园。公园里有很多种动物。所以题干描述正确,故答案为T。
40.句意:美国国旗是红色、黄色和蓝色的。根据The flag of the U.S. is red, white and blue.可知美国国旗是红、白、蓝三色的。所以题干描述错误,故答案为F。
41.T 42.F 43.F 44.F 45.T
【解析】41.该句意为格林一家人住在中国的首都城市。短文中句子Now they live in Beijing. 现在他们居住在北京。故答案为T。
42.该句意为格林先生在学校教英语。短文中句子He is a PE teacher at a school. 在学校他是一个体育老师。故答案为F。
43.该句意为格林太太有黑色的眼睛。短文中句子She has blue eyes. 她有蓝色的眼睛。故答案为F。
44.该句意为Tom 和Nancy喜欢画画。短文中句子Tom likes to play football with his friends. Nancy likes to draw pictures. Tom喜欢和他的朋友踢足球,Nancy喜欢画画。故答案为F。
45.该句意为在周末他们喜欢在公园玩的开心。通读短文可知是正确的,故答案为T。
46.F 47.F 48.F 49.T
【解析】46.题干句意为我有弟弟和妹妹。根据短文I don't have brothers or sisters.我没有弟弟和妹妹。故答案为F。
47.题干句意为我有一个祖父和一个祖母。根据短文I have two grandfathers and two grandmothers我有两个祖父和祖母。故答案为F。
48.题干句意为我父母有两个孩子。根据短文My parents have one child: me!我的父母有一个孩子。故答案为F。
49.题干句意为静是大超叔叔和梅平阿姨的孩子,根据短文Uncle Dachao and Aunt Meiping are Jing’s parents大超叔叔和梅平阿姨是静的父母。故答案为T。
50.T 51.T 52.F 53.T 54.F
【导语】本文讲述了杰克和他的朋友们分别居住在哪个国家及国家具名景点等。
50.句意:杰克在不同的国家有很多朋友。根据“I have many friends. They live in different countries.”可知杰克有很多朋友,他们住在不同的国家,故答案为T。
51.句意:蒂姆喜欢去大本钟。根据“Tim lives in London. He likes to go to Big Ben.”可知蒂姆住在伦敦,他喜欢去大本钟,故答案为T。
52.句意:彼得住在加拿大。根据“Peter is from Australia.”可知彼得来自澳大利亚,故答案为F。
53.句意:尼亚加拉大瀑布在加拿大。根据“I live in Canada. Niagara Falls is famous here.”可知尼亚加拉瀑布在加拿大很有名,故答案为T。
54.句意:莉莉来自澳大利亚。根据“I also know a girl from the U.S. Her name is Lily.”可知莉莉来自美国,故答案为F。
55.F 56.F 57.T 58.T 59.F
【分析】短文大意:介绍中国,美国等几个国家及他们讲的语言。
55.题干句意:他们在伦敦讲法语。根据常识可知在伦敦人们讲英语。故题干错误,故答案为F。
56.题干句意:华盛顿特区是英国的首都城市。根据Washington D.C. is the capital city of the U.S. 可知华盛顿特区是美国的首都。故题干错误,故答案为F。
57.题干句意:美国在中国的东部。根据 The U.S. is east of China.可知题干正确,故答案为T。
58.题干句意:在北京我们讲中文。根据We live in China. We speak Chinese可知题干正确,故答案为T。
59.题干句意:渥太华是澳大利亚的首都。根据Ottawa is the capital city of Canada.可知渥太华是加拿大的首都。故题干错误,故答案为F。
60.F 61.T 62.F 63.F 64.T
【导语】本文主要介绍了汤姆的国家—美国。
60.句意:汤姆12岁。根据“ I’m ten years old. ”可知汤姆10岁,句子和短文内容不符,故答案为F。
61.句意:美国挨着加拿大。根据“ What country is next to Canada It’s the U.S. ”可知美国挨着加拿大,句子和短文内容相符,故答案为T。
62.句意:汤姆住在加拿大。根据“I live in the U.S. ”可知汤姆住在美国,句子和短文内容不符,故答案为F。
63.句意:伦敦是美国的首都。根据“Washington, D.C. is the capital city of the U.S. ”可知华盛顿是美国的首都,句子和短文内容不符,故答案为F。
64.句意:美国的国旗上有星星和条纹。根据“The flag of the U.S. has stars and stripes. ”可知美国的国旗上有星星和条纹,句子和短文内容相符,故答案为T。
65.F 66.T 67.T 68.F 69.T
【解析】65.略
66.略
67.略
68.略
69.略
70.T 71.F 72.T 73.F 74.T
【分析】短文作者通过照片介绍了作者的爷爷,奶奶,爸爸和妈妈,父母亲的职业及怎样去上班,作者的名字,作者怎样去上学。
70.根据所给的短文,They are my grandfather, grandmother, my father, my mother and me. 他们是我的祖父、祖母、父亲、母亲和我。可知作者家里有5口人。故答案为T。
71.根据所给的短文,My father is a doctor. 我爸爸是医生。可知马克的爸爸是一名医生。故答案为F。
72.根据所给的短文,My mother is a worker. She goes to work on foot. 我母亲是工人。她步行去上班。可知马克的妈妈是步行去上班的。故答案为T。
73.根据所给的短文,I walk to school, too. 我也步行去学校。可知马克是步行上学的。故答案为F。
74.根据所给的短文, I love my family.我爱我的家人。可知马克是爱家人的。故答案为T。
【点睛】考查阅读理解,看题时注意确定关键词,然后在文章中定位,找到与选项的一致的内容,就可以轻松的判断句子是否正确。
(1)1
(2)0
(3)0
(4)1
(5)0
【详解】阅读理解
文章大意:英国人喜欢外卖食品.最受欢迎的食物是鱼和薯条.他们会买一些食物而且把食物放在纸袋里.然后带回家或工作场所.在午餐时,许多人在公园里吃外卖食品.在美国和澳大利亚的人也喜欢中国的外卖食品.
(1)细节理解题.根据文中"English people like the takeaway food.The most popular food is fish and chips."可知英国人喜欢鱼和薯片,故答案为正确.
(2)细节理解题.根据文中"They can buy some food and put the food in paper bags."可知他们把食物放在纸袋里,不是电冰箱里,故答案为错误.
(3)细节理解题.根据文中"Then they take it home,or to the workplace."可知他们可以把食物带到工作场所去,故答案为错误.
(4)细节理解题.根据文中"At lunchtime,many people eat the takeaway food in the park."可知很多人在公园吃午饭,故答案为正确.
(5)细节理解题.根据文中"People in the U.S.and Australia like the Chinese takeaway food,too."可知美国人也喜欢中国的外卖食品.故答案为错误.
考查阅读理解,先阅读文章,理解文章的意思;然后阅读问题;再到文章中去寻找问题中的关键词;最后做出判断.
80.F 81.T 82.F 83.F 84.T
【分析】考查阅读理解。
80.句意是Jenny只讲英语。根据She talks to me in English. She also speaks French. 可知Jenny会讲英语和法语。故选错误。
81.句意是我有一个来自Jenny的礼物。根据I have a birthday gift from her. It is a little flag of Canada. 可知Jenny送主人公一个礼物。故选正确。
82.句意是尼亚加拉大瀑布是在中国。根据 I want to go to Canada. I want to visit Niagara Falls. 可知尼亚加拉大瀑布是在加拿大。故选错误。
83.句意是渥太华是个大的国家。根据Do you know about Ottawa It is the capital city of Canada. It's a big city. 可知渥太华是一个大的城市。故选错误。
84.句意是加拿大的国旗有一片红色的枫叶。根据 It is a little flag of Canada. There is a big, red maple (枫树) leaf on it.可知加拿大国旗上有红的枫叶。故选正确。
【点睛】首先通读全文,理解大意,其次抓住关键词在文中寻找相关句子,确定句意是否相符。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
同课章节目录