【期中考点培优】专题19 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题19 阅读理解-选择-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 350.6KB
资源类型 试卷
版本资源 冀教版(三年级起点)
科目 英语
更新时间 2025-10-26 09:51:54

图片预览

文档简介

2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优冀教版(三起)
专题19 阅读理解-选择
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
(涿州市)阅读短文,选择正确的答案。
My name is Susan. I’m ten years old. I live in Canada. I have a big family. My mother is a nurse. Her name is Rose. She works at a hospital. She goes to work by bus. My father, Mike, is a teacher. He drives to work. My grandfather is a farmer. His name is Tom. Sarah is my grandmother. She helps my grandfather on the farm. I have an aunt, an uncle and a cousin. Aunt Mary is my mother’s sister. She is short. She has long hair and blue eyes. Joe is my uncle. He is tall and thin. Jeff is their only child.
1.Susan’s mother goes to work __________. ( )
A.by bike B.by bus C.by car
2.Susan’s grandfather works __________. ( )
A.at a school B.at a hospital C.on a farm
3.Susan’s aunt is __________. ( )
A.short B.tall C.thin
4.Jeff is Susan’s __________. ( )
A.uncle B.cousin C.sister
5.There are __________ people in Susan’s family. ( )
A.six B.seven C.eight
阅读短文,选择正确的答案。
This is a picture of a family. The grandmother’s name is Jean. The grandfather’s name is Harry. They are very old. They are Chinese.
The father’s name is Lake. He is 44. The mother’s name is Kate. She is 40. They have a son of ten and a daughter of fifteen.
The son’s name is John and the daughter’s name is Mary. They are students in No. 12 Middle School. Kate is a teacher of the same school. Lake is a policeman. It’s a very happy family.
6.Lake’s parents are ______. ( )
A.English B.Americans C.Chinese
7.—How old is Kate ( )
—She is ______ years old.
A.44 B.40 C.15
8.What does Lake do ( )
A.A teacher. B.A doctor. C.A policeman.
9.Mary’s grandfather is ______. ( )
A.Harry B.Jean C.Lake
10.The family has ______ children. ( )
A.six B.two C.four
阅读短文,选择正确的选项。
Hi! I’m Jack. I live in Tianjin. My year is the year of the snake. I’m tall and thin. I have a big family. They are my grandparents, my parents and me. My grandfather and my grandmother don’t work. They like to go for a walk after dinner. My father is a bus driver. He likes to go swimming. My mother is a nurse. She likes to go shopping. I am a student. I like to play basketball with my friends after school.
11.There are ______ people in my family. ( )
A.three B.four C.five
12.My grandparents like to ______ after dinner. ( )
A.plant vegetables B.read books C.go for a walk
13.My father likes to ______. ( )
A.go swimming B.go for a walk C.go shopping
14.My mother is a ______. ( )
A.bus driver B.nurse C.worker
15.I like to ______ with my friends. ( )
A.fly kites B.play basketball C.play football
阅读短文,选择正确的答案。
My name is Bob. I’m ten years old. I have short hair. My father is John. He is tall. He has short hair, too. He works in a computer company(公司). He works far away from home. He usually goes to work by bus. My mother is Merry. She has long hair. She works in a supermarket. She goes to work by bike. I love my parents. On Sundays, I usually go to the park with my family.
16.How old is Bob ( )
A.8. B.9. C.10.
17.What does John look like ( )
A.He is big. B.He is short. C.He is tall and he has short hair.
18.Where does John work ( )
A.In a supermarket. B.In a computer company. C.At school.
19.How does Merry go to work ( )
A.By bus. B.By bike. C.By train.
20.What does Bob usually do on Sundays ( )
A.He reads books. B.He goes to the park with his family. C.He cleans his room.
【新颖材料】阅读理解,选择正确答案。
Hello, I’m Li Mei. I go to visit the UN building (联合国大厦) with my parents. We go there by bus. It is a big and tall building in New York. There are 193 member countries (成员国) in the UN. We can see the flags of these countries here. The 193 member countries make a big family. They give gifts (礼物) to the UN. Do you know the tapestry (挂毯) of the Great Wall It’s a beautiful gift from China.
21.The UN building is in ______. ( )
A.the U.S. B.the U.K. C.Australia
22.They can see the ______ of many countries there. ( )
A.queens B.flags C.palaces
23.There’s a tapestry of ______ from China. ( )
A.the Palace Museum B.Tian’anmen Square C.the Great Wall
24.In Chinese, “the UN” is “______”. ( )
A.欧洲联盟 B.非洲联盟 C.联合国
阅读短文,选择正确答案。
London is the capital city of the U.K. It is a very big city. People are usually friendly and helpful, especially(特别是) the policemen. They are always glad to tell visitors(参观者) about their city. People are busy working. They are in a hurry all the time.
London is a beautiful city. It has lots of parks and gardens. The Museum of London can tell you a lot of interesting stories. You may also visit many other places of interest, such as Big Ben and Buckingham Palace.
25.What’s the capital city of the U.K. ( )
A.Paris. B.London. C.Tokyo.
26.The policemen are ______. ( )
A.friendly B.helpful C.A and B
27.How are the people ( )
A.They are busy. B.They are tired. C.They are sad.
28.How is London ( )
A.It’s very big. B.It’s beautiful. C.A and B.
29.______ live in Buckingham Palace. ( )
A.People B.Queens C.Policemen
李婷是一个爱读书的女孩,一起来看看她从刚读的书中学到了什么吧!阅读短文,选择正确答案。
I am Li Ting. I am a Chinese girl. I live in Shijiazhuang with my parents. I like to read books. My uncle works in the U. S. He gives me a book about the U. S.
From the book, I know about the U. S. It has the fourth largest area (面积) in the world. It’s next to Canada. Washington, D.C. is the capital city of the U. S. The White House is in this city. New York is the biggest city in the U. S. Chicago is a famous city of the U. S. You can see lovely animals in Lincoln Park Zoo (林肯动物园).
30.Li Ting is a Chinese girl. She lives in _________. ( )
A.Beijing B.New York C.Shijiazhuang
31.Li Ting’s uncle works in _________. ( )
A.China B.the U. S. C.Canada
32.The U. S. has the _________ largest area in the world. ( )
A.second B.third C.fourth
33.You love animals. In Chicago you can see lovely animals in _________. ( )
A.B. C.
阅读短文,选择正确选项。
I have a good friend. Her name is Mary. She is from France(法国). France is to the west(西方) of China. The capital city of France is Paris. The flag of France has stripes. It is red, white and blue. They speak French in France. There are many famous places in France. Notre Dame de Paris, Louvre and Eiffel Tower are in France.
34.Mary is from _________. ( )
A.China B.the U.K. C.France
35.The capital city of France is _________. ( )
A.Paris B.London C.Ottawa
36.The flag of France has _________. ( )
A.animals B.flowers C.stripes
37.They speak _________ in France. ( )
A.English B.French C.Chinese
38.________ is not in France. ( )
A.CN Tower B.Eiffel Tower C.Louvre
Hello, my name is Lin Dan. I am twelve years old. I am a student. There are four people in my family. They are my grandfather, my mother, my father and me. My grandfather is sixty-eight years old. He likes to go for a walk. My mother is a teacher. She likes to read books. My father works in a restaurant. He likes to cook. He often cooks dinner for my family. I often fly kites with my parents in the park. We are a happy family.
39.How many people are there in Lin Dan’s family ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
40.How old is Lin Dan’s grandfather ( )
A.He is 12 years old. B.He is 36 years old. C.He is 68 years old.
41.Where does Lin Dan’s mother work ( )
A.She works in a school. B.She works in a restaurant. C.She works in a park.
42.What does Lin Dan’s father do ( )
A.He is a teacher. B.He is a cook. C.He is a doctor.
43.What do they often do in the park ( )
A.Go for a walk. B.Read books. C.Fly kites.
My name is Wang Lei. This is my family. My grandfather is sixty years old. His hair is white. My grandmother is sixty-one years old. She has white hair, too. My grandparents like to plant vegetables and flowers. My father is thirty-two years old. He is tall and thin. He is a teacher. He likes to travel on holidays. My mother is thirty. She is thin and beautiful. She likes to go shopping. My brother is young and short. He is four years old. He likes to play with our pets. I am eleven years old. I like to read books in the library. My family all like to read books.
44.How many people are there in Wang Lei's family ( )
A.Six. B.Eight. C.Five.
45.What does his grandmother like to do ( )
A.She likes to travel. B.She likes to plant flowers. C.She likes to go shopping.
46.What does Wang Lei's mother look like ( )
A.She has white hair. B.She is thin and beautiful. C.She likes to go shopping.
47.Where does his father work ( )
A.At a shop. B.At a school. C.On a farm.
48.How old is Wang Lei's brother ( )
A.4. B.11. C.5.
I am a Chinese girl. My English name is Amy. My family lives in Shanghai. There are four people in my family. They are my father, my mother, my brother and me. My father is tall. He is a doctor. He drives his car to the hospital. He likes to read books. My mother is a nurse. My brother and I are students. My brother is eight years old. I am eleven years old. I like to play ping-pong. He likes to play with his toy car.
49.Amy is ______ girl. ( )
A.an English B.a Chinese C.an American
50.There are ______ people in Amy’s family. ( )
A.three B.four C.five
51.Amy’s father is ______. ( )
A.a doctor B.a teacher C.a worker
52.Amy’s father likes to ______. ( )
A.play basketball B.read books C.drive cars
53.Amy’s brother likes to ______. ( )
A.play football B.play with his toy car C.fly kites
Hello, I’m Li Mei. It’s sunny today. I go to visit the UN building (联合国大厦) with my parents We go there by bus. It is a big and tall building in New York. There are 193 member countries in the UN. We can see the flags of these countries here. The 193 member countries make a big family. They give gifts to the UN. Do you know the tapestry (挂毯) of the Great Wall It’s a beautiful gift from China.
54.The UN building is in ________. ( )
A.the U.S. B.the U.K. C.Australia
55.They can see the ________ of many countries there. ( )
A.maps B.flags C.palaces
56.There’s a tapestry of ________ from China. ( )
A.the Palace Museum B.Tian’anmen Square C.the Great Wall
57.Which sentence is TRUE ( )
A.Li Mei visits the UN building with her friends.
B.They go to the UN building by car.
C.The 193 member countries give gifts to the UN.
58.In Chinese, “the UN” is “________”. ( )
A.欧洲联盟 B.非洲联盟 C.联合国
阅读短文,选择正确答案,并将序号填在横线上。
Hello, I’m Li Mei. It’s sunny today. I go to visit the UN building with my parents. We go there by bus. It is a big and tall building in New York. There are 193 member countries in the UN. We can see the flags of these countries here. The 193 member countries make a big family. They give gifts to the UN. Do you know the tapestry(挂毯) of the Great Wall It’s a beautiful gift from China.
59.The UN building is in ______. ( )
A.New York B.Beijing C.London
60.They can see the ______ of many countries there. ( )
A.maps B.flags C.palaces
61.There’s a tapestry of ______ from China. ( )
A.the Palace Museum B.Tian’anmen Square C.the Great Wall
62.Which sentence is TRUE(正确) ( )
A.Li Mei visits the UN building with her friends.
B.They go to the UN building by car.
C.The 193 member countries give gifts to the UN.
63.In Chinese, “the UN” is “______”. ( )
A.欧洲联盟 B.非洲联盟 C.联合国
My name is Jimmy. I'm a student. I live in Toronto, Canada. Last summer holidays (去年暑假)my parents and I went to the U. S. We visited New York and Washington, D.C. Then we went to the U. K. by plane. We visited the famous Big Ben in London. After that, we went to France(法国). We did some shopping in Paris (巴黎).
This summer, we will go to Moscow (莫斯科),the capital city of Russia. Then we will fly to Beijing. We will visit the Great Wall and the Bird's Nest. From China, we will fly to Australia. We will visit Sydney there.
64.How many countries did Jimmy go to last summer holidays ( )
A.Six. B.Four. C.Three.
65.Where did they go shopping last summer ( )
A.In the U. S. B.In the U. K. C.In France.
66.What's the capital city of Russia ( )
A.Washington, D.C. B.Moscow. C.Sydney.
67.What will they visit in Beijing ( )
A.B. C.
68.How will they go to Australia ( )
A.By train. B.By bus. C.By plane.
阅读短文,回答问题。
Hello, I’m Mary. I’m from Canada. This is my family. They are my father, my mother and my brother. My father is a teacher. He likes to read books. My mother is a doctor. She likes to cook. My brother is a bus driver. He is tall and thin. We want to go on a trip to Beijing. Beijing is the capital city of China. There are many places in Beijing. Tian’anmen Square and the Palace Museum are in Beijing. We will visit them on July 10. Next day, we will go to the Great Wall. It’s long and old. On July 12, we will go to Wangfujing Street. We will buy some gifts for our family there. Then we will eat Beijing Duck in a restaurant. We will go home in the afternoon on July 13.
69.How many people are there in Mary’s family ( )
A.Three. B.Four. C.Five.
70.What does Mary’s father do ( )
A.He is a teacher. B.He is a doctor. C.He is a bus driver.
71.What does Mary’s mother like to do ( )
A.She likes to read books. B.She likes to cook. C.She likes to watch TV.
72.When will they go to the Great Wall ( )
A.July 10. B.July 11. C.July 12.
73.What will they do on July 12 ( )
A.Buy gifts. B.Go to the Tian’anmen Square. C.Go home.
试卷第1页,共3页
试卷第1页,共3页
参考答案及试题解析
1.B 2.C 3.A 4.B 5.C
【导语】本文介绍了苏珊一家人。
1.句意:苏珊的妈妈_______去上班。A骑自行车,B坐公共汽车,C坐汽车,根据“My mother is a nurse. Her name is Rose. She works at a hospital. She goes to work by bus.”,可知坐公共汽车去上班,故选B。
2.句意:苏珊的爷爷______工作。A在一所学校,B在一所医院,C在农场上,根据“My grandfather is a farmer. His name is Tom. Sarah is my grandmother. She helps my grandfather on the farm.”,可知在农场工作,故选C。
3.句意:苏珊的阿姨是_______。A矮的,B高的,C瘦的,根据“Aunt Mary is my mother’s sister. She is short.”,可知阿姨是矮的,故选A。
4.句意:杰夫是苏珊的_______。A姨夫,B堂哥/弟,C哥哥/弟弟,根据“Jeff is their only child.”,可知是堂哥/弟,故选B。
5.句意:苏珊家有______口人。A六,B七,C八,根据全文可知有八口人,故选C。
6.C 7.B 8.C 9.A 10.B
【导语】本文主要介绍了一个家庭中各个成员的信息。
6.句意:Lake的父母是_____。A英国人,B美国人,C中国人。由文中“They are Chinese.” 可知他们是中国人,故选C。
7.句意:—Kate几岁了?—她是_____岁。A四十四,B四十,C十五。由文中“The mother’s name is Kate. She is 40.” 可知Kate是四十岁。故选B。
8.句意:Lake是做什么的?A一名老师。B一名医生。C一名警察。由文中“Lake is a policeman.” 可知Lake是警察。故选C。
9.句意:Mary的祖父是_____。由文中“The grandfather’s name is Harry. ” 可知Mary的祖父是Harry。故选A。
10.句意:这个家庭有_____孩子。A六个,B两个,C四个。由文中“They have a son of ten and a daughter of fifteen.” 可知有两个孩子。故选B。
11.C 12.C 13.A 14.B 15.B
【导语】本文讲述了杰克的个人信息及家庭信息。
11.句意:我家有______口人。A3,B4,C5,根据“They are my grandparents, my parents and me.”可知我的家有祖父母、父母和我,一共五口人,故选C。
12.句意:我的祖父母喜欢在晚饭后______。A种植蔬菜,B读书,C散步,根据“They like to go for a walk after dinner.”可知祖父母喜欢饭后散步,故选C。
13.句意:我爸爸喜欢______。A去游泳,B去散步,C去购物,根据“He likes to go swimming.”可知爸爸喜欢游泳,故选A。
14.句意:我妈妈是一位______。A公共汽车司机,B护士,C工人,根据“My mother is a nurse.”可知妈妈是一位护士,故选B。
15.句意:我喜欢和我的朋友______。A放风筝,B打篮球,C踢足球,根据“I like to play basketball with my friends after school.”可知杰克喜欢和朋友们一起打篮球,故选B。
16.C 17.C 18.B 19.B 20.B
【导语】本文主要介绍了鲍勃的一家,介绍了家庭成员的外貌,职业,工作单位和怎么去上班。
16.句意:鲍勃多大了?根据“ I’m ten years old. ”可知鲍勃10岁,故选C。
17.句意:约翰长得怎么样?A他是大的。B他是矮的。C他是高的并且有短发。根据“ My father is John. He is tall. He has short hair, too. ”可知约翰高,并且有短发,故选C。
18.句意:约翰在哪里工作?A在超市。B在电脑公司。C在学校。根据“He works in a computer company(公司). ”可知约翰在电脑公司工作,故选B。
19.句意:梅丽怎么去上班?A乘坐公共汽车,B骑自行车,C乘坐火车。根据“She goes to work by bike.”可知梅丽骑自行车去上班。故选B。
20.句意:鲍勃通常周日做什么?A他读书。B他和他的家人去公园。C他打扫他的房间。根据“On Sundays, I usually go to the park with my family.”可知他周日经常和家人去公园。故选B。
21.A 22.B 23.C 24.C
【导语】本文主要介绍了李梅和父母去参观了联合国大厦。
21.句意:联合国大厦在美国。A美国,B英国,C澳大利亚,根据“It is a big and tall building in New York.”可知联合国大厦在纽约,也就是在美国,故选A。
22.句意:你在那里可以看到许多国家的国旗。A女王,B国旗,C宫殿,根据“We can see the flags of these countries here.”可知在那里可以看到许多国家的国旗。故选B。
23.句意:有来自中国长城的挂毯。A故宫,B天安门广场,C长城,根据“Do you know the tapestry (挂毯) of the Great Wall It’s a beautiful gift from China.”可知有来自中国长城的挂毯。故选C。
24.句意:在汉语中,“the UN”是联合国。根据“I go to visit the UN building (联合国大厦) with my parents.”可知UN building是联合国大厦,UN意思是联合国,故选C。
25.B 26.C 27.A 28.C 29.B
【导语】本文主要介绍了英国的首都伦敦。
25.句意:英国的首都城市是什么?A巴黎,B伦敦,C东京。根据“London is the capital city of the U. K. ”可知英国的首都城市是伦敦,故选B。
26.句意:警察是__的。A友好的,B有帮助的,C友好的并且有帮助的。根据“ People are usually friendly and helpful, especially(特别是) the policemen.”可知警察是友好的并且有帮助的,故选C。
27.句意:人们怎么样?A他们是忙的。B他们是累的。C他们是伤心的。根据“People are busy working. They are in a hurry all the time.”可知人们是忙碌的,故选A。
28.句意:伦敦怎么样?A它是非常大的。B它是美丽的。C它又大又漂亮。根据“ It is a very big city. London is a beautiful city. ”可知伦敦是一个大的,美丽的城市。故选C。
29.句意:___住在白金汉宫。A人们,B女王们,C警察们。根据常识可知,女王住在白金汉宫。故选B。
30.C 31.B 32.C 33.B
【导语】本文主要介绍了石家庄女孩李婷从叔叔(舅舅/伯伯等)寄来的书中了解的美国。
30.句意:李婷是一个中国女孩。她住在石家庄。A北京,B纽约,C石家庄,根据“I live in Shijiazhuang with my parents.”可知李婷住在石家庄,故选C。
31.句意:李婷的叔叔(舅舅/伯伯等)在美国工作。A中国,B美国,C加拿大,根据“My uncle works in the U. S.”可知李婷的叔叔(舅舅/伯伯等)在美国工作。故选B。
32.句意:美国有世界上第四大的面积。A第二,B第三,C第四,根据“It has the fourth largest area (面积) in the world.”可知美国有世界上第四大的面积。故选C。
33.句意:你爱动物。在芝加哥你在林肯动物园可以看到可爱的动物。根据“You can see lovely animals in Lincoln Park Zoo (林肯动物园).”可知在芝加哥你在林肯动物园可以看到可爱的动物。故选B。
34.C 35.A 36.C 37.B 38.A
【导语】导语:文章讲述了作者的一个朋友Mary以及她所在的国家法国的一些信息。
34.句意:Mary来自法国。A中国,B英国,C法国,根据“She is from France(法国).”可知Mary来自法国,故选C。
35.句意:法国的首都是巴黎。A巴黎,B伦敦,C渥太华,根据“The capital city of France is Paris.”可知法国的首都是巴黎,故选A。
36.句意:法国的国旗有条纹。A动物,B花,C条纹,根据“The flag of France has stripes.”可知法国的国旗有条纹,故选C。
37.句意:他们在法国说法语。A英语,B法语,C中文,根据“They speak French in France.”可知他们在法国说法语,故选B。
38.句意:CN塔不在法国。ACN塔,B埃菲尔铁塔,C卢浮宫,根据“Notre Dame de Paris, Louvre and Eiffel Tower are in France.”可知CN塔不在法国,故选A。
39.B 40.C 41.A 42.B 43.C
【导语】本文介绍了林丹和他的家人的情况,包括职业、爱好和经常做的事情等。
39.句意:林丹家里有几口人?A三口。B四口。C五口。根据文中“There are four people in my family.”可知林丹家里有四口人,故选B。
40.句意:林丹的爷爷多大岁数了?A他12岁了。B他36岁了。C他68岁了。根据文中“My grandfather is sixty-eight years old.”可知林丹的爷爷68岁了,故选C。
41.句意:林丹的妈妈在哪里工作?A她在学校工作。B她在餐馆里工作。C她在公园里工作。根据文中“My mother is a teacher.”可知林丹的妈妈在学校里工作,故选A。
42.句意:林丹的爸爸是做什么的?A他是一名教师。B他是一名厨师。C他是一名医生。根据文中“My father works in a restaurant. He likes to cook.”可知林丹的爸爸是一名厨师,故选B。
43.句意:他们经常在公园里做什么?A去散步。B读书。C放风筝。根据文中“I often fly kites with my parents in the park.”可知他们经常在公园里放风筝,故选C。
44.A 45.B 46.B 47.B 48.A
【分析】本文介绍了王磊一家人。
44.句意:王磊家有几口人?A六口。B八口。C五口。根据全文可知王磊家有六口人,分别是爷爷奶奶,爸爸妈妈,弟弟和王磊,故选A。
45.句意:他奶奶喜欢做什么?A她喜欢旅行。B她喜欢种花。C她喜欢购物。根据My grandparents like to plant vegetables and flowers.,可知王磊的奶奶喜欢种蔬菜和种花,故选B。
46.句意:王磊的妈妈长什么样?A她有白发。B她又瘦又漂亮。C她喜欢购物。根据My mother is thirty. She is thin and beautiful.,可知王磊的妈妈又瘦又漂亮,故选B。
47.句意:他爸爸在哪工作?A在商店。B在学校。C在农场。根据My father is thirty-two years old. He is a teacher.,可知王磊的爸爸在学校工作,故选B。
48.句意:王磊的弟弟多大?根据My brother is young and short. He is four years old.,可知王磊的弟弟4岁,故选A。
49.B 50.B 51.A 52.B 53.B
【导语】本文介绍了艾米及其家人的职业和爱好等。
49.句意:艾米是____女孩。A一个英国的,B一个中国的,C一个美国的,根据文中“I am a Chinese girl.”可知艾米是一个中国的女孩,故选B。
50.句意:艾米的家里有____口人。A三,B四,C五,根据文中“There are four people in my family.”可知艾米的家里有四口人,故选B。
51.句意:艾米的父亲是____。A一名医生,B一名教师,C一名工人,根据文中“My father is tall. He is a doctor.”可知艾米的父亲是一名医生,故选A。
52.句意:艾米的父亲喜欢____。A打篮球,B读书,C开车,根据文中“He likes to read books.”可知艾米的父亲喜欢读书,故选B。
53.句意:艾米的哥哥/弟弟喜欢____。A踢足球,B玩他的玩具汽车,C放风筝,根据文中“He likes to play with his toy car.”可知艾米的哥哥/弟弟喜欢玩他的玩具汽车,故选B。
54.A 55.B 56.C 57.C 58.C
【分析】短文大意:短文介绍了李梅和她的父母乘公共汽车去参观联合国大厦。
54.句意:联合国大厦在_____。A美国,B英国,C澳大利亚,根据短文中的It is a big and tall building in New York.可知联合国大厦在美国的纽约,故选A。
55.句意:她们可以在那里看到许多国家的____。A地图,B国旗,C地方,根据短文中的There are 193 member countries in the UN. We can see the flags of these countries here.可知他们可以在那里看到许多国家的国旗,故选B。
56.句意:有一幅来自中国的____挂毯。A故宫博物院,B天安门广场,C长城,根据短文中的Do you know the tapestry (挂毯) of the Great Wall It’s a beautiful gift from China.可知有一幅来自中国的长城挂毯,故选C。
57.句意:哪个句子是正确的?A李梅和她的朋友参观联合国大厦。B她们乘小汽车去联合国大厦。C193个成员国给联合国赠送礼物。根据短文中的 I go to visit the UN building (联合国大厦) with my parents We go there by bus.The 193 member countries make a big family. They give gifts to the UN.可知李梅和她的父母参观联合国大厦,她们乘公共汽车去联合国大厦,193个成员国给联合国赠送礼物,故选C。
58.句意:在中文里,the UN是____。根据短文大意,可知在中文里,the UN是联合国,故选C。
59.A 60.B 61.C 62.C 63.C
【导语】本文介绍了作者和父母参观联合国大厦的经历,介绍了联合国大厦的地理位置、成员国数量、成员国旗帜和联合国大厦的礼物。
59.句意:联合国大楼位于______。A. 纽约 B. 北京 C. 伦敦。根据“ It is a big and tall building in New York.”可知在纽约,故选A。
60.句意:他们可以在那里看到许多国家的______。A. 地图 B. 旗帜 C. 宫殿。根据“We can see the flags of these countries here. ”可知可以在那里看到许多国家的旗帜,故选B。
61.句意:中国有一幅______的挂毯。A. 故宫博物院 B. 天安门广场 C. 长城。根据“Do you know the tapestry of the Great Wall ”可知是一幅长城挂毯,故选C。
62.句意:以下哪句话是正确的?A. 李梅和她的朋友一起参观了联合国大楼。B. 他们开车去联合国大楼。C. 193个成员国向联合国赠送礼物。根据“The 193 member countries make a big family. They give gifts to the UN.”可知193个成员国组成了一个大家庭,他们送给联合国礼物,故选C。
63.句意:在中文中,“the UN”是______的意思。A. 欧洲联盟 B. 非洲联盟 C. 联合国。根据常识可知,在中文中,“the UN”指的是联合国,故选C。
64.C 65.C 66.B 67.B 68.C
【分析】64.句意:吉米去年暑假去了几个国家?从文中句子“ Last summer holidays (去年暑假)my parents and I went to the U. S. We visited New York and Washington, D. C. Then we went to the U. K. by plane. ”得知,我和父母去了美国,我们去了纽约和华盛顿特区,然后我们乘飞机去了英国。一共3个国家。故选C。
65.句意:去年夏天他们去哪里购物了?从文中句子“After that, we went to France(法国). We did some shopping in Paris (巴黎).”得知我们在巴黎买了些东西。故选C。
66.句意:俄罗斯的首都是什么?从文中句子“we will go to Moscow (莫斯科),the capital city of Russia.”得知我们将去俄罗斯首都莫斯科。故选B。
67.句意:他们将在北京参观什么?从文中句子“We will visit the Great Wall and the Bird's Nest. ”得知我们将参观长城和鸟巢。故选B。
68.句意:他们怎么去澳大利亚?从文中句子“we will fly to Australia. ”得知将从中国飞往澳大利亚。故选C。
69.B 70.A 71.B 72.B 73.A
【导语】本文讲述了玛丽的一家以及他们想去北京旅游。
69.句意:玛丽家有多少人?A三,B四,C五。根据“They are my father, my mother and my brother”他们是我的爸爸,妈妈和我的哥哥。可知加上我自己一共有四个人。故选B。
70.句意:玛丽的父亲做什么?A他是一名老师。B他是一名医生。C是一公共汽车司机。根据“My father is a teacher.”我的爸爸是一名老师。可知爸爸是老师,故选A。
71.句意:玛丽的妈妈喜欢做什么?A她喜欢读书。B她喜欢做饭。C她喜欢看电视。根据“She likes to cook.”她喜欢做饭。故选B。
72.句意:他们打算什么时候去长城?A七月十日。B七月十一。C七月十二。根据“We will visit them on July 10. Next day, we will go to the Great Wall.”我们将在7月10日拜访他们。第二天,我们将去长城。可知七月11号去长城。故选B。
73.句意:他们将在7月12日做什么?A买礼物,B去天安门,C回家。根据“On July 12, we will go to Wangfujing Street.”七月十二日,我们要去王府井大街。可知是去买东西。故选A。
答案第1页,共2页
答案第1页,共2页
同课章节目录