【期中考点培优】专题11 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优教科版(广州)(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题11 阅读理解-判断-2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优教科版(广州)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 130.7KB
资源类型 试卷
版本资源 教科版(广州)
科目 英语
更新时间 2025-10-27 10:46:45

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年五年级英语上册期中复习考点培优教科版(广州)
专题11 阅读理解-判断
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
阅读短文,选择正确的答案。
Hello! My name is Tom. I like English very much. My favourite food is beef, onions and noodles. I’m very helpful. I can clean the room, wash clothes and water the flowers. Today is Saturday. I often read books, do my homework and watch TV on Saturdays.
1.Tom likes beef, onions and noodles very much. ( )
2.Chinese is Tom’s favourite subject. ( )
3.Tom is helpful, he can help his mum cook. ( )
4.Tom often waters the flowers on Saturdays. ( )
5.Tom doesn’t watch TV on Sundays. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
Hi, boys and girls! My name is Mike. I’m twelve. My school is very nice. There are many trees and flowers in it. I’m in a very good class. There are forty-eight students in my class. Twenty-two of them are girls. On the wall, there’s a big TV. Sometimes we watch TV in the afternoon. Ben and Jim are my good friends. We all like football. I have a sister Helen. My mother is a doctor and my father is a bus driver. They don’t work on Sundays. They like cooking and watching films, but Helen doesn’t. She likes listening to music.
6.Mike is twenty years old. ( )
7.There are twenty-six boys in Mike’s class. ( )
8.There aren’t any flowers in Mike’s school. ( )
9.Mike’s mother is a bus driver and his father is a doctor. ( )
10.Ben and Jim like playing football. ( )
阅读短文,判断下列句子正(T)误(F)。
I’m Sally. I am an American girl, I am eleven years old, I like reading stories. I like fairy tales better than science books. Snow White is my favourite. My elder brother, Tom, doesn’t like fairy tales. He likes science books. We often do some housework together. I water the plants and wash clothes. He cleans the windows and cooks dinner. Sometimes we see a movie on the weekend.
11.Sally has a brother. ( )
12.Sally likes reading science books best. ( )
13.Snow White is a science book. ( )
14.Sally cleans the windows and her brother waters the plants. ( )
15.Sally sometimes goes to the cinema with her brother. ( )
阅读短文,判断下列句子与文章内容是(T)否(F)相符。
Hello! I’m Li Jun. I’m from China. My father is a writer. My mother is a teacher. She works in a school. My father likes writing. My mother likes dancing. My brother and I are students. I like grapes. But my brother doesn’t like them. He likes apples. I love my father, mother and brother. We are a happy family.
16.Li Jun is from China. ( )
17.Li Jun’s father is a teacher. ( )
18.Li Jun’s mother likes dancing. ( )
19.Li Jun has a brother. ( )
20.Li Jun likes apples. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name is Emily. I am a student at a primary school. My school is not big, but it is beautiful. There are 18. classrooms in our school. My classroom is on the first floor. In my class, I have a good friend. Her name is Alice. We have many hobbies. I like flying kites in spring and making snowmen in winter. She likes flying kites. But she doesn’t like making snowmen. She likes having picnics. I usually fly kites with her in the park on Sundays.
21.Emily’s school is big and beautiful. ( )
22.Alice and Emily are good friends. ( )
23.Emily likes making snowmen. ( )
24.Emily and Alice both like making snowmen. ( )
25.The two girls usually fly kites in the park on Sundays. ( )
Read and judge.“悦”读能手。读短文,判断句子正(T)误(F)。
I’m Bob. My father has got a 5G mobile phone. It is grey. He often uses it to make phone calls, play games and visit websites. I often use it to learn English and watch TV programmes. I like sports programmes. Because I like sports. I can play basketball. I sometimes use it to make phone calls. Today I call my best friends. Next Sunday we are going to play basketball together. 26
27.Bob’s father has got a 4G mobile phone. ( )
28.Bob and his father both make phone calls with it. ( )
29.Bob likes watching romantic films. ( )
30.Bob calls his brother to play basketball. ( )
31.Bob is going to play basketball today. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
My name’s Tim. I’m in a new school now. There are many sports clubs in my school, such as Football Club, Basketball Club, Running Club and so on. I like table tennis very much. But I’m not good at it, So I’d like to join it and practice more. Tom runs fast and he likes running. He would like to join the Running Club. John jumps very high. He would like to join the Basketball Club. What club would Ann like to join She likes swimming ,so she would like to join the Swimming Club.
32.There are many sports clubs in Tim’s school. ( )
33.Tim would like to join the Running Club. ( )
34.Tom would like to join the Basketball Club. ( )
35.John jumps high. ( )
36.Ann doesn’t like swimming. ( )
读短文,判断文后句子的意思与短文内容是(T)否(T)相符。
Basketball players are usually very tall. Other sports players may be shorter. Short people often have better balance(平衡能力) than tall people, so they don’t fall over(摔倒) very often. In some sports, the players must have good balance, for example(例如), table tennis. They don’t need long legs to run fast. Today, some young people in many countries grow taller than their parents. This is because they eat better than their parents. Good food can help children grow.
37.All sports players are tall. ( )
38.Basketball players are usually shorter than other sports players. ( )
39.Short people don’t fall over very often. ( )
40.Table tennis players need to have long legs. ( )
41.Some young people grow taller than their parents because they have better food. ( )
根据短文内容,判断下列句子的正(T)误(F)。
Sports are good for our health. They can make us happy. Some people like swimming because it makes them relaxed (放松的). Some people like running because it makes them feel energetic (充满活力的). Some people like playing ball games because they think it’s exciting (令人兴奋的).
Look, Sun Yingsha is playing ping-pong. She is a great ping-pong player. Pan Zhanle is swimming. He swims very fast. Zheng Qinwen is playing tennis. She never gives up (从不言弃). They are the champions (冠军), we should learn from (向……学习) them. Let’s go and play sports every day! Come on!
42.Sports are bad for our health. ( )
43.Sports can make us happy, relaxed, energetic, exciting. ( )
44.Sun Yingsha is a great ping-pong player. ( )
45.Pan Zhanle is a tennis player. ( )
46.We should learn from the champions. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
What is your favourite sport Do you like running, playing basketball or playing football
In recent(最近的) years, a new kind of sport becomes popular in the world. It is called “plogging”.
What is plogging Plogging means picking up rubbish while jogging. People take rubbish bags with them during their jogging time. When they see rubbish on the road, they will pick it up and put it in their rubbish bags. This sport starts in Sweden(瑞典), and it becomes popular around the world quickly. Ploggers from different countries like to share their routes(路线) and rubbish bags on the Internet.
Why do people like plogging Firstly, it can help people keep fit and strong. Secondly, during the plogging time, people can have a good time in nature(自然) with their families or friends. They can relax(放松) their eyes and minds(大脑). Thirdly, plogging also helps keep the environment clean. In short(总之), plogging is a cool way to e and go plogging together!
47.Plogging is a very popular sport in the world. ( )
48.From the passage, we learned about five benefits(益处) of jogging. ( )
49.Let’s take part in(参加) this sport to make the environment better and better. ( )
50.Plogging can’t help people keep fit or strong. ( )
51.Plogging starts in China. ( )
阅读短文,判断正(T)误(F)。
It’s a sunny day. The birds are singing in the garden. My grandma is in the garden, too. She is sleeping in her armchair. A book is in her hand. And she is wearing glasses. Her cat is sleeping beside her feet. The butterflies are flying around it. What a beautiful picture!
52.My grandma is in the garden. ( )
53.She is sleeping. ( )
54.The cat is behind her feet. ( )
55.She is wearing a dress. ( )
56.The butterflies are flying. ( )
根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
Hello, I’m Mike. I’m a student. This is my day. I usually get up at 6:30 in the morning. I do morning exercises at 7 o’clock. Then I go to school at 7:20. I have four classes in the morning. I have Chinese, English, music and maths class in the morning. I usually have art, PE and computer classes in the afternoon. In the afternoon, I play sports at 3 o’clock. I like playing basketball. We finish class at 4 o’clock. Then I go home. I usually go to bed at 9 o’clock in the evening.
57.Mike usually gets up at 6:30 pm. ( )
58.Mike has four classes in the morning. ( )
59.Mike usually has art, music and computer classes in the afternoon. ( )
60.Mike plays sports at 3 o’clock. ( )
61.Mike usually goes to bed at 9 o’clock in the evening. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
Today is Sunday. My sister and I have no lessons. My father and mother are at home. My mother cooks breakfast for us. We have eggs, milk and bread for breakfast. After that, my sister makes the bed. I help her. My father reads newspapers (看报纸). Then he waters the plants. My mother irons the shirts in the room. We have a nice day.
62.My father cooks breakfast for us. ( )
63.We have eggs, milk and bread for breakfast. ( )
64.After breakfast, my sister makes the bed. ( )
65.My father reads newspapers and waters the plants after breakfast. ( )
读短文,判断句子的正(T)误(F)。
My name is Pedro. I live in Spain. I’m hard-working. I usually do morning exercises with my father at 6:30 a.m. and I often cook dinner for my family. We usually eat dinner at 21:30 or 22 o’clock.
All four seasons in Spain are beautiful. Spring is green with flowers and songs. I often go on a picnic with my family. In summer, the weather is hot. I like summer, though I can’t swim. In autumn, the leaves fall and fall and fall. What lovely colours! I like autumn best. I want to paint a picture. In winter, there is lots of snow. It is white everywhere. I can play in the snow.
66.Pedro and his father usually get up at 6:30 a.m. ( )
67.Pedro and his family usually eat dinner at 21:30 or 22 o’clock. ( )
68.Pedro and his family often pick strawberries in spring. ( )
69.Pedro is good at swimming. ( )
70.Pedro likes winter best. He can play in the snow. ( )
阅读短文,判断句子的正误,正确的写T,错误的写F。
Hello, I’m Oliver. I’m 12 years old. I come from Canada. Now I live in Henan, China with my parents. I always get up at 6:30 a. m. every day. It’s early. Then I do morning exercises. I want to keep healthy. After breakfast, I go to school at 8:00 a. m. on foot. The first class starts at 8:30 a.m. I like Chinese best and I can sing Chinese songs. I go home at five thirty in the afternoon. I usually do my homework at 6:00 p.m. On the weekend, I usually play football with my friends. My mother’s birthday is coming. This weekend, I will go shopping and buy some food. I will cook dinner for my mother and say “I love you” to her.
71.Oliver lives in China now. ( )
72.Oliver gets up late every day. ( )
73.Oliver’s favourite subject is English. ( )
74.This weekend Oliver will play football with his friends. ( )
75.Oliver will say “I love you” to his mother. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
The children are having a party. Ms Smart bought fourteen apples, seventeen eggs, eighteen oranges and nineteen pears this morning. She put (放) them on the table. Xiaoyong ate two apples. Daming ate three eggs. Xiaofang and Lily ate five oranges. Mimi and her friends ate four pears. They are very happy now.
76.There are twelve apples on the table now. ( )
77.There are thirteen eggs on the table now. ( )
78.There are thirteen oranges on the table now. ( )
79.There are ten pears on the table now. ( )
80.They are very happy now. ( )
Read and judge. (读一读,判断句子正(T)误(F))
I’m Cindy. I often go to the supermarket with my mother on Thursdays. My father likes fruit very much. We buy some apples for him. Look! The strawberries are very fresh. “Mum, do you like them ” I ask my mum. “Yes, I like strawberries very much.” Mom buys some for herself. The oranges are very juicy. I like them best. Mom buys some for me. The vegetables in the supermarket are very good too. We buy some onions. I don’t like onions, but my parents like them. I like carrots very much. They are good for eyes. We buy lots of carrots.
After shopping, mom and I have French fries, hamburgers and Coke for lunch. Though (尽管) my mom thinks they are not good for health, I like them very much. She agrees (同意) that I can have them once (一次) a month (月). I agree with her. Too much junk food is bad for our health. And then we go back home with the fruit and vegetables.
81.Cindy often goes to the supermarket with her mom on Tuesdays. ( )
82.Cindy’s mom buys some bananas for herself, because she likes bananas. ( )
83.Cindy and her parents all like onions. ( )
84.Carrots are good for eyes. ( )
85.French fries, hamburgers and Coke are healthy food. ( )
读短文,判断下列句子是否与短文内容相符,相符的用“T”表示,不相符的用“F”表示。
Do you know you can eat a rainbow You can’t eat a rainbow in the sky, but fruit and vegetables make up a food rainbow.
Red foods can keep your heart strong g Try to eat some apples, tomatoes and strawberries. Orange foods and yellow foods can keep your eyes healthy. Do you like carrots, oranges or pumpkins It’s time to have a try. Yellow foods can also help you keep young. You can eat bananas, pears and lemons. Green foods are good for your teeth. Broccoli is the "super-vegetable". Blue foods and purple foods are good for your memory (记忆力). Eat them every day, and you may do well in school.
Eating a rainbow every day is a fun and colourful way to keep healthy. How many colours will you eat today Let’s eat a rainbow of fruit and vegetables!
86.Eating bananas every day is a good way to have a strong heart. ( )
87.Orange foods are good for teeth. ( )
88.Yellow fruit can help us keep young. ( )
89.Eating a food rainbow every day keeps us healthy. ( )
90.For the passage, the best title (题目) is “A Rainbow of Foods”. ( )
阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
This is my friend Jack. Today is Sunday. It’s sunny. Jack and I play together. We are happy. It’s 12:00. We are hungry. We should have something to eat and drink. We go to Sunny Restaurant. I love beef noodles best. They are delicious. But there aren’t any beef noodles in it. So I have some soup and two sandwiches. Jack loves sandwiches and he has three sandwiches. He drinks some juice. We have a good lunch.
91.This Sunday is a sunny day. ( )
92.My favourite food is beef noodles. ( )
93.There are some beef noodles in Sunny Restaurant. ( )
94.Jack has two sandwiches and some juice. ( )
95.I have some soup and some hamburgers for lunch. ( )
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Hello, I’m Lucy. I’m a student. I like healthy food. For breakfast, I have milk and eggs. They are good for me. For lunch, I usually have rice, chicken and vegetables. My favourite vegetable is carrot. In the afternoon, I eat an apple. For dinner, I often have fish and noodles. I don’t like hamburgers. They are not healthy.
96.Lucy likes healthy food. ( )
97.Lucy has milk and bread for breakfast. ( )
98.Lucy’s favourite vegetable is carrot. ( )
99.Lucy eats a banana in the afternoon. ( )
100.Lucy doesn’t like hamburgers because they are not healthy. ( )
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.T 2.F 3.F 4.F 5.F
【导语】本文主要介绍汤姆的兴趣爱好和周末活动等。
1.句意:汤姆非常喜欢牛肉,洋葱和面条。根据“My favourite food is beef, onions and noodles.”可知汤姆最喜欢的是牛肉,洋葱和面条,故答案为T。
2.句意:语文是汤姆最喜欢的学科。根据“I like English very much.”可知是英语,故答案为F。
3.句意:汤姆是有帮助的,他能帮助妈妈做饭。根据“I can clean the room, wash clothes and water the flowers.”可知可以帮助打扫房间,洗衣服和浇花,故答案为F。
4.句意:汤姆经常在周六浇花。根据“I often read books, do my homework and watch TV on Saturdays.”可知周六经常看书,做作业和看电视,故答案为F。
5.句意:汤姆周日不看电视。文中没有提到周日的活动,故答案为F。
6.T 7.T 8.F 9.F 10.T
【导语】本文主要介绍了麦克的学校、班级、同学和家人的个人信息和兴趣爱好等信息。
6.句意:麦克二十岁了。根据文中“My name is Mike. I’m twelve.”可知麦克12岁了,句子与原文相符,故答案为T。
7.句意:在麦克的班上有26个男生。根据文中“There are forty-eight students in my class. Twenty-two of them are girls.”可知麦克的班里一共48名学生,22个女生,26个男生,句子与原文相符,故答案为T。
8.句意:在麦克的学校里没有花。根据文中“There are many trees and flowers in it.”可知麦克的学校里有许多树和花,句子与原文不符,故答案为F。
9.句意:麦克的妈妈是一名公交车司机,他的爸爸是一名医生。根据文中“My mother is a doctor and my father is a bus driver.”可知麦克的爸爸是一名公交车司机,他的妈妈是一名医生,句子与原文不符,故答案为F。
10.句意:本和吉姆喜欢踢足球。根据文中“Ben and Jim are my good friends. We all like football.”可知本和吉姆喜欢足球,句子与原文相符,故答案为T。
11.T 12.F 13.F 14.F 15.T
【导语】本文主要介绍萨丽及其哥哥的喜好等。
11.句意:萨丽有一个哥哥。根据“My elder brother, Tom, doesn’t like fairy tales.”可知萨丽有一个哥哥,故答案为T。
12.句意:萨丽最喜欢对科学书。根据“I like fairy tales better than science books. Snow White is my favourite.”可知最喜欢读故事书,故答案为F。
13.句意:《白雪公主》是一本科学书。根据“I like fairy tales better than science books. Snow White is my favourite.”可知是童话故事,故答案为F。
14.句意:萨丽擦窗户,她的哥哥给植物浇水。根据“I water the plants and wash clothes. He cleans the windows and cooks dinner.”可知萨丽给植物浇水,她的哥哥擦窗户,故答案为F。
15.句意:萨丽有时候和她的哥哥一起去电影院。根据“Sometimes we see a movie on the weekend.”可知有时候会去电影院,故答案为T。
16.T 17.F 18.T 19.T 20.F
【导语】本文讲了李军一家人的职业,兴趣爱好及对饮食的喜恶。
16.句意:李军来自中国。根据“I’m from China.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
17.句意:李军的爸爸是一名老师。根据“My father is a writer.”,可知是作家,故答案为F。
18.句意:李军的妈妈喜欢跳舞。根据“My mother likes dancing.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
19.句意:李军有一个哥哥/弟弟。根据“My brother and I are students.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
20.句意:李军喜欢苹果。根据“I like grapes.”,可知李军喜欢葡萄,故答案为F。
21.F 22.T 23.T 24.F 25.T
【导语】本文介绍了埃米莉的学校以及她和好朋友艾丽斯的爱好等情况。
21.句意:埃米莉的学校又大又漂亮。根据“My school is not big, but it is beautiful.”,可知埃米莉的学校不大但漂亮,故答案为F。
22.句意:艾丽斯和埃米莉是好朋友。根据“In my class, I have a good friend. Her name is Alice.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
23.句意:埃米莉喜欢堆雪人。根据“I like flying kites in spring and making snowmen in winter.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
24.句意:埃米莉和艾丽斯都喜欢堆雪人。根据“I like flying kites in spring and making snowmen in winter. She likes flying kites. But she doesn't like making snowmen.”,可知艾丽斯不喜欢堆雪人,题干与短文不符,故答案为F。
25.句意:这两个女孩通常在周日去公园放风筝。根据“I usually fly kites with her in the park on Sundays.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
26.F 27.T 28.F 29.F 30.F
【导语】本文主要介绍手机的用处。
26.句意:鲍勃的爸爸有一个4G手机。根据“My father has got a 5G mobile phone.”可知是5G手机,故答案为F。
27.句意:鲍勃和他的爸爸都用手机打电话。根据“He often uses it to make phone calls, play games and visit websites.”和“I sometimes use it to make phone calls.”可知都用手机打电话,故答案为T。
28.句意:鲍勃喜欢看浪漫电影。根据“I like sports programmes.”可知是看体育节目,故答案为F。
29.句意:鲍勃给他的哥哥打电话一起打篮球。根据“Today I call my best friends. Next Sunday we are going to play basketball together.”可知是给好朋友打电话,故答案为F。
30.句意:鲍勃今天将要去打篮球。根据“Next Sunday we are going to play basketball together.”可知是下周日将要去打篮球,故答案为F。
32.T 33.F 34.F 35.T 36.F
【导语】本文主要介绍了几个学生想要加入什么俱乐部。
32.句意:在蒂姆的学校有许多俱乐部。根据“There are many sports clubs in my school, such as Football Club, Basketball Club, Running Club and so on.”可知在蒂姆的学校有许多俱乐部,句子和短文相符,故答案为T。
33.句意:蒂姆想要加入跑步俱乐部。根据“I like table tennis very much. But I’m not good at it, So I’d like to join it and practice more.”可知蒂姆想要加入乒乓球俱乐部,句子和短文不符,故答案为F。
34.句意:汤姆想要加入篮球俱乐部。根据“Tom runs fast and he likes running. He would like to join the Running Club.”可知汤姆想要加入跑步俱乐部,句子和短文不符,故答案为F。
35.句意:约翰跳得高。根据“John jumps very high.”可知约翰跳得高,句子和短文相符,故答案为T。
36.句意:安不喜欢游泳。根据“What club would Ann like to join She likes swimming ,so she would like to join the Swimming Club.”可知安喜欢游泳,句子和短文不符,故答案为F。
37.F 38.F 39.T 40.F 41.T
【导语】本文主要描述了运动员的身高。
37.句意:所有体育运动员都很高。根据原文“Basketball players are usually very tall. Other sports players may be shorter.”可知不是所有运动员都是高的,句子不符合原文,故答案为F。
38.句意:篮球运动员通常比其他体育运动员矮。根据原文“Basketball players are usually very tall.”可知篮球运动员通常比较高,句子不符合原文,故答案为F。
39.句意:矮个子的人不会经常跌倒。根据原文“Short people often have better balance(平衡能力) than tall people, so they don’t fall over(摔倒) very often.”可知句子符合原文,故答案为T。
40.句意:乒乓球运动员需要长腿。根据原文“In some sports, the players must have good balance, for example(例如), table tennis. They don’t need long legs to run fast.”可知乒乓球运动员不需要长腿,句子不符合原文,故答案为F。
41.句意:一些年轻人比父母高,因为他们的食物更好。根据原文“This is because they eat better than their parents. Good food can help children grow.”可知句子符合原文,故答案为T。
42.F 43.T 44.T 45.F 46.T
【导语】本文主要介绍运动的好处并倡导每天运动。
42.句意:运动对我们的健康是不利的。根据“Sports are good for our health.”可知运动对健康是有利的,故答案为F。
43.句意:运动能使我们高兴,放松,充满活力,令人兴奋。根据“They can make us happy. Some people like swimming because it makes them relaxed (放松的). Some people like running because it makes them feel energetic (充满活力的). Some people like playing ball games because they think it’s exciting (令人兴奋的).”可知运动能使我们高兴,放松,充满活力,令人兴奋,故答案为T。
44.句意:孙颖莎是一位伟大的乒乓球运动员。根据“Sun Yingsha is playing ping-pong. She is a great ping-pong player.”可知孙颖莎是一位伟大的乒乓球运动员,故答案为T。
45.句意:潘展乐是一名网球运动员。根据“Pan Zhanle is swimming.”可知是游泳运动员,故答案为F。
46.句意:我们应该向冠军学习。根据“They are the champions (冠军), we should learn from (向……学习) them.”可知我们应该向冠军学习,故答案为T。
47.T 48.F 49.T 50.F 51.F
【导语】本文讲了一种运动。
47.句意:跑步捡垃圾是世界上非常受欢迎的运动。根据“In recent(最近的) years, a new kind of sport becomes popular in the world. It is called “plogging”.,可知题干与短文相符,故答案为T。
48.句意:从文章中,我们了解到慢跑的五个好处。根据全文可知从文章中,我们了解到跑步捡垃圾的好处,故答案为F。
49.句意:让我们参加这项运动,让环境越来越好。根据“Thirdly, plogging also helps keep the environment clean.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
50.句意:跑步捡垃圾不能帮助人们保持健康或强壮。根据“Firstly, it can help people keep fit and strong.”,可知跑步捡垃圾能帮助人们保持健康或强壮,故答案为F。
51.句意:跑步捡垃圾始于中国。根据“This sport starts in Sweden(瑞典), and it becomes popular around the world quickly.”,可知跑步捡垃圾始于瑞典,故答案为F。
52.T 53.T 54.F 55.F 56.T
【导语】本文讲了花园里的景象。
52.句意:我奶奶在花园里。根据“My grandma is in the garden, too.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
53.句意:她正在睡觉。根据“My grandma is in the garden, too. She is sleeping in her armchair.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
54.句意:猫在她的脚后面。根据“Her cat is sleeping beside her feet.”,可知猫在她的脚旁边,故答案为F。
55.句意:她穿着一条连衣裙。根据“And she is wearing glasses.”,可知戴着眼镜,故答案为F。
56.句意:蝴蝶在飞。根据“The butterflies are flying around it.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
57.F 58.T 59.F 60.T 61.T
【导语】本文介绍了迈克作为学生一天的日常作息,包括起床、晨练、上课、运动和睡觉的具体时间安排。
57.句意:迈克通常下午6:30起床。根据“I usually get up at 6:30 in the morning.”可知起床时间是早上6:30,故答案为F。
58.句意:迈克上午有四节课。根据“I have four classes in the morning.”可知迈克上午有四节课,故答案为T。
59.句意:迈克下午通常有美术、音乐和计算机课。根据“I usually have art, PE and computer classes in the afternoon.”可知下午课程为美术、体育和计算机,无音乐课,故答案为F。
60.句意:迈克在3点进行体育运动。根据“In the afternoon, I play sports at 3 o’clock.”可知迈克在3点进行体育运动,故答案为T。
61.句意:迈克通常晚上9点睡觉。根据“I usually go to bed at 9 o’clock in the evening.”可知迈克通常晚上9点睡觉,故答案为T。
62.F 63.T 64.T 65.T
【导语】本文介绍了我们一家人的周日活动。
62.句意:我的爸爸为我们做了早饭。根据“My mother cooks breakfast for us.”,可知是我的妈妈为我们做了早饭,故答案为F。
63.句意:我们早饭吃了鸡蛋、牛奶和面包。根据“We have eggs, milk and bread for breakfast. ”,可知我们早餐吃了鸡蛋、牛奶和面包,故答案为T。
64.句意:早饭后,我的姐姐整理了床铺。根据“After that, my sister makes the bed. ”,可知在那之后,我的姐姐整理了床铺。“那”是指吃早饭,故答案为T。
65.句意:早饭后,我的爸爸读了报纸,浇了植物。根据“My father reads newspapers. Then he waters the plants.”,可知我的爸爸读了报纸。然后他浇了植物。故答案为T。
66.F 67.T 68.F 69.F 70.F
【导语】本文介绍佩德罗的个人信息和日常活动。
66.句意:佩德罗和他的父亲通常早上6点半起床。根据“I usually do morning exercises with my father at 6:30 a.m.”可知佩德罗通常在早上6:30和父亲一起做早操。句子与原文不符,故答案为F。
67.句意:佩德罗和他的家人通常在21:30或22点吃晚饭。根据“We usually eat dinner at 21:30 or 22 o’clock.”可知佩德罗和他的家人通常在21:30或22点吃晚饭。句子与原文相符,故答案为T。
68.句意:佩德罗和他的家人经常在春天摘草莓。根据“I often go on a picnic with my family.”可知佩德罗经常和家人去野餐。句子与原文不符,故答案为F。
69.句意:佩德罗擅长游泳。根据“I like summer, though I can’t swim.”可知佩德罗喜欢夏天,虽然他不会游泳。句子与原文不符,故答案为F。
70.句意:佩德罗最喜欢冬天。他可以在雪地里玩耍。根据“I like autumn best.”可知佩德罗最喜欢秋天。句子与原文不符,故答案为F。
71.T 72.F 73.F 74.F 75.T
【导语】本文主要介绍了奥利弗在中国的日常生活和周末活动。
71.句意:奥利弗现在住在中国。根据文中“Now I live in Henan, China with my parents.”可知奥利弗现在住在中国河南,句子与原文相符,故答案为T。
72.句意:奥利弗每天起床很晚。根据文中“I always get up at 6:30 a. m. every day. It’s early.”可知奥利弗每天起床很早,句子与原文不符,故答案为F。
73.句意:奥利弗最喜欢的科目是英语。根据文中“I like Chinese best and I can sing Chinese songs.”可知奥利弗最喜欢的科目是语文,句子与原文不符,故答案为F。
74.句意:这周末奥利弗将会和朋友们踢足球。根据文中“This weekend, I will go shopping and buy some food.”可知奥利弗这周末将会去买一些食物,句子与原文不符,故答案为F。
75.句意:奥利弗将会对他的妈妈说“我爱你”。根据文中“I will cook dinner for my mother and say “I love you” to her.”可知奥利弗将会为他的妈妈做饭并对他的妈妈说“我爱你”,句子与原文相符,故答案为T。
76.T 77.F 78.T 79.F 80.T
【导语】本文讲了斯玛特女士买的水果及同学们吃水果的情况。
76.句意:现在桌子上有十二个苹果。根据“Ms Smart bought fourteen apples, seventeen eggs, eighteen oranges and nineteen pears this morning. Xiaoyong ate two apples.”,可知斯玛特女士买了十四个苹果,吃了两个,还剩十二个,故答案为T。
77.句意:现在桌子上有十三个鸡蛋。根据“Ms Smart bought fourteen apples, seventeen eggs, eighteen oranges and nineteen pears this morning. Daming ate three eggs.”,可知现在桌子上还有十四个鸡蛋,故答案为F。
78.句意:现在桌子上有十三个橙子。根据“Ms Smart bought fourteen apples, seventeen eggs, eighteen oranges and nineteen pears this morning. Xiaofang and Lily ate five oranges.”,可知现在桌子上有十三个橙子,故答案为T。
79.句意:现在桌子上有十个梨。根据“Ms Smart bought fourteen apples, seventeen eggs, eighteen oranges and nineteen pears this morning. Mimi and her friends ate four pears.”,可知现在桌子上有十五个梨,故答案为F。
80.句意:他们现在很高兴。根据“They are very happy now.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
81.F 82.F 83.F 84.T 85.F
【导语】本文主要介绍辛迪和妈妈去购物。
81.句意:辛迪经常和她的妈妈在周二去超市。根据“I often go to the supermarket with my mother on Thursdays.”可知是周四去超市,故答案为F。
82.句意:辛迪的妈妈给她自己买了一些香蕉,因为她喜欢香蕉。根据““Yes, I like strawberries very much.” Mom buys some for herself.”可知是自己买了一些草莓,故答案为F。
83.句意:辛迪和她的父母都喜欢洋葱。根据“I don’t like onions, but my parents like them.”可知辛迪不喜欢吃洋葱,故答案为F。
84.句意:胡萝卜对眼睛是好的。根据“I like carrots very much. They are good for eyes.”可知胡萝卜对眼睛好,故答案为T。
85.句意:炸薯条,汉堡和可乐是健康的食物。根据“After shopping, mom and I have French fries, hamburgers and Coke for lunch. Though (尽管) my mom thinks they are not good for health, I like them very much.”可知不是健康的食物,故答案为F。
86.F 87.F 88.T 89.T 90.T
【导语】本文通过“食物彩虹”的概念,介绍了不同颜色的水果和蔬菜对人体健康的不同益处。
86.句意:每天吃香蕉是拥有强壮心脏的好方法。根据“Red foods can keep your heart strong. Try to eat some apples, tomatoes and strawberries.”可知能保持心脏强壮的是红色食物,而香蕉属于黄色食物,故答案为F。
87.句意:橙色食物对牙齿有好处。根据“Orange foods and yellow foods can keep your eyes healthy.”和“Green foods are good for your teeth.”可知橙色食物对眼睛有好处,而对牙齿好的是绿色食物,故答案为F。
88.句意:黄色的水果可以帮助我们保持年轻。根据“Yellow foods can also help you keep young. You can eat bananas, pears and lemons.”可知黄色的水果有助于保持年轻,故答案为T。
89.句意:每天吃一道“食物彩虹”能让我们保持健康。根据“Eating a rainbow every day is a fun and colourful way to keep healthy.”可知每天吃各种颜色的食物是保持健康的一种方式,故答案为T。
90.句意:对于这篇短文,最好的题目是“一道食物彩虹”。通读全文,文章核心是介绍不同颜色的食物构成的“食物彩虹”及其健康益处,因此“一道食物彩虹”是最佳标题,故答案为T。
91.T 92.T 93.F 94.F 95.F
【导语】本文讲了饮食。
91.句意:这个星期天阳光明媚。根据“Today is Sunday. It’s sunny.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
92.句意:我最喜欢的食物是牛肉面。根据“I love beef noodles best.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
93.句意:阳光餐厅有一些牛肉面。根据“We go to Sunny Restaurant. I love beef noodles best. They are delicious. But there aren’t any beef noodles in it.”,可知阳光餐厅没有牛肉面,故答案为F。
94.句意:杰克吃了两个三明治,喝了一些果汁。根据“Jack loves sandwiches and he has three sandwiches. He drinks some juice.”,可知吃了三个三明治,故答案为F。
95.句意:我午餐喝了一些汤和吃了汉堡包。根据“So I have some soup and two sandwiches”,可知作者午餐喝了一些汤,吃了三明治,故答案为F。
96.T 97.F 98.T 99.F 100.T
【导语】本文主要介绍了露西健康的饮食习惯。
96.句意:露西喜欢健康的食物。根据“Hello, I’m Lucy. I’m a student. I like healthy food.”可知露西喜欢健康的食物。句子和短文相符,故答案为T。
97.句意:露西早晨吃面包,喝牛奶。根据“For breakfast, I have milk and eggs. ”可知露西早餐吃鸡蛋,喝牛奶。句子和短文不符,故答案为F。
98.句意:露西最喜欢的蔬菜是胡萝卜。根据“My favourite vegetable is carrot.”可知露西最喜欢的蔬菜是胡萝卜。句子和短文相符,故答案为T。
99.句意:露西下午吃一根香蕉。根据“In the afternoon, I eat an apple.”可知露西下午吃一个苹果。句子和短文不符,故答案为F。
100.句意:露西不喜欢汉堡因为它们是不健康的。根据“I don’t like hamburgers. They are not healthy.”可知露西不喜欢汉堡因为它们是不健康的。句子和短文相符,故答案为T。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录