2026人教版高中英语选择性必修第二册基础练--UNIT 4 JOURNEY ACROSS A VAST LAND(含答案与解析)

文档属性

名称 2026人教版高中英语选择性必修第二册基础练--UNIT 4 JOURNEY ACROSS A VAST LAND(含答案与解析)
格式 docx
文件大小 305.1KB
资源类型 试卷
版本资源 人教版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-10-28 09:24:31

图片预览

文档简介

中小学教育资源及组卷应用平台
2026人教版高中英语选择性必修第二册
UNIT 4 JOURNEY ACROSS A VAST LAND
全卷满分150分 考试用时120分钟
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What kind of book is the man reading
A.A detective story.
B.An adventure novel.
C.Science fiction.
2.What does the woman ask the man to do
A.Take his temperature.
B.Take a slow breath.
C.Have a health check.
3.Why won't the woman go to the mall today
A.The weather is too cold.
B.It will be crowded.
C.She prefers to go to a park.
4.How was the weather last week
A.Sunny.  B.Cloudy.  C.Rainy.
5.Where did the woman visit the rainforest last year
A.In Oregon.  B.In Alaska.  C.In Washington.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
  听第6段材料,回答第6、7题。
6.When did the man come back
A.On Monday.  B.On Saturday.  C.On Sunday.
7.What did the man do in Leeds
A.He visited a park.
B.He designed a product.
C.He made a presentation.
  听第7段材料,回答第8至10题。
8.What is the woman's speech mainly about
A.Storms.
B.Rising sea level.
C.Dying ocean plants.
9.Which part of the speech is the woman worried about
A.The introduction.
B.The general speech.
C.The question and answer period.
10.What advice does the man give the woman
A.To research her topic.
B.To give the speech to others.
C.To look for speech tips on the Internet.
  听第8段材料,回答第11至13题。
11.What is the woman doing in the mall
A.Searching for her sister.
B.Picking out a wedding gift.
C.Buying a photo album.
12.What does the man suggest the woman do
A.Consider jewelry.
B.Plan her budget.
C.Get something personalized.
13.What does the woman want to do
A.Spend less money.
B.Get a job promotion.
C.Hold an interview.
  听第9段材料,回答第14至17题。
14.How did the woman learn cooking
A.From her mother.
B.On the Internet.
C.From her sister.
15.Why did the woman learn to cook
A.To earn her living.
B.To help her mother.
C.To master a life skill.
16.When was the woman's cooking improved
A.After she got married.
B.While she was in high school.
C.When she studied away from home.
17.What will the man probably do next
A.Learn to cook.   B.Go on a picnic.
C.Prepare for a barbecue.
  听第10段材料,回答第18至20题。
18.Why has the lake become famous in recent years
A.It's introduced in books.
B.A sports game is held there.
C.A singer sings a song about it.
19.Where did the journey start
A.On the eastern shore.
B.On the frozen surface.
C.From above the lake.
20.What attracts runners to the lake
A.The wide space.
B.The beautiful landscape.
C.The cold weather.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
  Dust off your suitcase to set up your out-of-office. The UK has some hidden places worthy of a short vacation. The following are the stylish accommodations you can choose during your vacation.
The Cow Shed in Woodbridge
Mixing caravan(旅行拖车) life and camping together, the Cow Shed could only be designed in a child's imagination. And of course, it's situated on a farm to provide the full experience. It sleeps up to four guests, with the interior giving you a warm, rustic(淳朴的) atmosphere. Toilet and shower facilities are located on the grounds.
The Badger Pod in Achiltibuie
If you really fancy going off-grid(脱离电网), this Badger Pod in Achiltibuie, Scotland, is the place for you. At the small, remote village on the North-West coast of the Scottish Highlands, you'll be far away from all your day-to-day stresses. Sleeping two guests on an outsized bed, it is perfect for a couple's retreat away from the family.
The Moon Conker in Llanafan Fawr
Located in a small rural village in Wales, the Moon Conker is the perfect place for you to unwind and rest away from busy day-to-day life and be at one with nature. It sleeps two guests on a super king-sized bed for extra comfort. You can observe the night sky through one of the many skylights in the Conker.
The Riverside Cabin in Cornwall
Found right on the edge of a stream in prime, picturesque Cornish countryside, the Riverside Cabin is the kind of delightful escape many people dream of. This place is cosy yet airy. It's just a 20-minute drive to Falmouth, an arty coastal town that's full of small independent bars and restaurants.
21.What is special about the Cow Shed in Woodbridge
A.It is located on a farm.
B.Its toilet is put on the grounds.
C.It has a homely atmosphere.
D.It combines caravan life with camping.
22.What do the four places have in common
A.They are on the coast.
B.They sleep up to four guests.
C.They allow travelers to embrace nature.
D.They are imaginative in shapes.
23.Where can the text be found
A.In a history book.   B.In a travel brochure.
C.In a geography magazine.   D.In an adventurous story.
B
  Many people like traveling. Travel in Canada has become exciting as a number of lakes make it attractive. In fact, Canada has more lakes than any other country which contains fresh water. In addition to lakes, Canada has a number of beaches as it has a long coastline in its north, east, and west. Travelers from around the world come in large numbers to enjoy the sunbath on various beaches.
Niagara Falls lies on the border between Canada and the US. It is now popular for its beauty and is a valuable source of hydroelectric power. Niagara Falls is most attractive during the summer season when the weather conditions are charming and attractive. At the Canadian side, floodlights illuminate(照亮) both sides of the falls for several hours after dark and the whole scene becomes magnificent.
When traveling in Canada, travelers can enjoy doing the shopping in Toronto which is considered a leading city. It symbolizes the spirit of independence. Migrants from Europe, Latin America and Asia inhabit the place and make it a plural society. Ottawa, on the other hand, is the capital of Canada and center of political activities.
Vancouver is an enlightening city in Canada which was named after British Captain George Vancouver, who explored the area in the 1790s. The city is a leading industrial place in Canada. Another tourist attraction in Canada is the capital city of British Columbia, Victoria.The city is located on the southern tip of Vancouver Island.
Travel in Canada is being made easy because of a higher standard of transportation facilities. Besides, very few people know that Canada is a country with high wages per hour. In addition to a popular tourist destination, Canada is an economic powerhouse of North America, particularly in agricultural products.The Canadian dairy industry exports milk products around the world.
24.What attracts travelers most in Canada according to the first paragraph
A.Lakes and beaches.
B.Mountains and water.
C.Animals and plants.
D.Coastlines and sunbaths.
25.What does the second paragraph mainly tell us
A.Canada and the US.
B.The beauty of Niagara Falls.
C.The importance of the falls.
D.The hydroelectric power.
26.What do we know about Toronto according to the passage
A.It is the political center of Canada.
B.It displays the Canadian bravery.
C.Its people come from different countries.
D.Travelers can buy something cheap there.
27.Why is Captain George Vancouver referred to in the fourth paragraph
A.To tell us a historical story.
B.To compare Vancouver and Victoria.
C.To remind us to keep him in mind.
D.To introduce the city of Vancouver.
C
  West Potomac Park in Washington, DC, lies just west of the National Mall. It is home to some of Washington's most iconic(标志性的) sites. But what is the park's most famous attraction Cherry blossoms.
Thousands of cherry trees bloom around the waters of the Tidal Basin(潮汐湖), which reflect the trees' images. The basin was created in the late 1800s to prevent the Potomac River from flooding. The original cherry trees were a gift from Japan. On March 26, 1912, more than 3,000 cherry trees arrived in Washington. Most were planted around the Tidal Basin. But cherry trees were also planted near the Washington Monument and the White House.
Mike Litterst, a spokesperson for the National Park Service, which maintains West Potomac Park, helps protect the cherry trees. “This wonderful gift is over 100 years old now and, if you will, the gift keeps on giving. You can enjoy its beauty every year.”
The cherry blossoms also serve as a symbol of the beginning of springtime. Every year, Washington celebrates the arrival of spring with a two-week Cherry Blossom Festival. More than 1.5 million people from around the world visit the nation's capital during the festival. They all hope to see the cherry trees at their “peak bloom”, which lasts several days each year. Experts begin making peak bloom predictions in February. Visitors make their travel plans to Washington based on these predictions. Last year, officials correctly predicted the peak bloom six weeks in advance. But this year, unpredictable weather in March in Washington has made guessing it difficult. “Peak bloom” dates have changed many times.
The cherry blossoms have also become a worldwide symbol of Washington itself. Bowen moved to Washington from China seven years ago. He comes to the Cherry Blossom Festival. “It's so famous. Everywhere you can see the Washington DC Cherry Blossom Festival, on like Twitter and Instagram.”
28.What do we learn about West Potomac Park
A.It is just next to the Tidal Basin.
B.There are some iconic sites around it.
C.It includes a man-made body of water.
D.All the cherry trees from Japan are there.
29.What does Litterst mean by saying “the gift keeps on giving”
A.The old cherry trees are still in blossom.
B.Visitors can pick the flowers if they like.
C.Japan is still giving them the cherry trees.
D.Visitors want to have the cherry trees as a gift.
30.What characteristic does the Cherry Blossom Festival have
A.It usually lasts one week.
B.Its time is not the same every year.
C.It is held when cherry trees start to bloom.
D.Its celebration is held all over the country.
31.What do Bowen's words about the Cherry Blossom Festival imply
A.It can be enjoyed just online.
B.It is liked by the Chinese very much.
C.It is one of the most important ones.
D.It is widely known all over the world.
D
  Ten years after introducing “Google Glass”, Alphabet Inc. had created a new kind of smart eyeglasses. The company said the wearable computer device could translate different languages in real time.
A working model, or prototype(原型), of the yet-unnamed device was presented to the public during the yearly Google I/O developer conference. Google did not say when the glasses might go on sale to the public.
The first Google Glass device included a wearable camera that could film what the wearers saw. That caused widespread privacy concerns. The camera element also gave Google Glass a kind of science-fiction look. The latest device looks more similar to a pair of traditional glasses.
A brief demonstration(演示) of the new eyeglasses described its translation ability, but did not provide additional details. The company also did not say whether the new device would be equipped with a camera.
The demonstration explained that a person wearing the glasses who talks with someone who speaks a different language can see the spoken words in their own language. The description showed translations including English, Mandarin, Spanish and American Sign Language.
The new device was one of several products shared at the conference that are currently in development. The company said the products aim to better connect Google services with activities happening in the real world. This includes company offerings for searching and viewing maps, as well as other services using the latest developments in artificial intelligence (AI).
Eddie Chung, a former director of product management at Google, spoke to developers about the new eyes. “What we're working on is technology that enables us to break down language barriers(障碍), taking years of research in Google Translate and bringing that to glasses,” he said. Chung said he thought the product could provide “subtitles(字幕) for the world”.
32.What can we learn about the latest Google Glass device
A.It is already available.
B.It can translate people's words into several languages.
C.It looks exactly like a pair of traditional glasses.
D.It includes a wearable camera that could film what the wearers saw.
33.What is the purpose of Alphabet Inc.'s developing these new products
A.To expand their market.
B.To promote the economy of America.
C.To prove the importance of their company.
D.To better link Google services to people's real life.
34.What is Eddie Chung's attitude towards the new eyeglasses
A.Favourable.   B.Grateful.   C.Critical.  D.Objective.
35.What can be a suitable title for the text
A.New Products Invented by Google
B.What We Can Do with Glasses
C.A New Kind of Eyeglasses Can Translate
D.The Popularity of a New Google Glass Device
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
  阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
  Gratitude is not only an art in daily life, but also part of our traditional virtue(美德). Has your mother or friend told you that you're an ungrateful person Do you feel unable to appreciate the world or people around you Are you obsessed(着迷) with things you don't have instead of being thankful for what you do have  36  If so, then you will definitely need to work on being a more grateful person.
The proposal to show gratitude has been put forward in the last few decades. Although such encouragement is morally meaningful, it still seems to be too abstract. So, how can you make giving thanks part of your daily routine  37 
Stopping playing the victim is the first step you're supposed to take.  38  If you want to be grateful, stop complaining to the world, your teachers, your friends and your family about not putting themselves in your shoes, and focus on how much they've helped and cared about you.
Volunteering in your community is another effective way to show how grateful you are for what the world has given you. Whether you're helping clean up a local park, working in a soup kitchen, or teaching children or adults in your community to learn to read, your viewpoints on life will change positively.  39 
 40  You shouldn't always be good only to your close friends or family members. You can help a neighbor look for a lost dog. You can also help an old lady carry her groceries. You don't have to search for these opportunities purposefully. Sometimes they will present themselves. So when they come, act with generosity. You'll be more grateful for your role played in the world.
A.You are likely to work hard to avoid these questions.
B.You may find yourself involved in one of these situations.
C.Gradually, you'll be more grateful for the chances to repay the society.
D.Doing an act of kindness is also a great way of practicing gratitude.
E.There are some tips that help make it possible for you to practice gratitude.
F.Ungrateful people are always blaming the world or others for all the problems.
G.When you reflect on your thoughts, feelings, emotions and actions, you are actually reflecting on your values.
36.    37.    38.    39.    40.   
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
  阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
  Why do I travel Why do people travel These questions have  41  me for a long time,  42  since travel is now the way I earn a living. While on a long train journey from London to Edinburgh, I reflected on this  43  and wrote this post.
Travel for me has always been more than just the  44 ; it has  45  different purposes at various stages of my life. After my marriage ended two years ago, I reevaluated my life. I was  46  with my career in sales and sought a change. Travel became my  47 . During the peak of budget travel, Ryanair's cheap flights provided opportunities to  48  my routine. These trips not just were about new  49  but offered moments for discovering a better way of life.
Travel sparked my curiosity and led to a new  50 . In the last year of my marriage, I started my blog, .  51  allows me to relive past travels. It also forced me to  52  new skills, learning SEO and using social media. I even networked at travel conferences and learned from  53  travel bloggers. These interactions enriched my journey and introduced me to  54  friends.
Travel has made me a better person. It is a vital source of inspiration and an answer to life's challenges. When it comes to travel, the sky is the  55 .
41.A.inspired  B.challenged  C.puzzled  D.guided
42.A.naturally   B.especially
C.consequently   D.typically
43.A.event  B.situation  C.decision  D.topic
44.A.success  B.effort  C.reward  D.journey
45.A.addressed  B.served  C.combined  D.practiced
46.A.unhappy  B.satisfied  C.impressed  D.thrilled
47.A.celebration  B.adventure  C.escape  D.taste
48.A.break away from   B.make up for
C.take care of   D.catch up with
49.A.flights  B.standards  C.skills  D.destinations
50.A.career  B.place  C.level  D.understanding
51.A.Travelling  B.Blogging  C.Storytelling  D.Surfing
52.A.apply  B.abandon  C.present  D.develop
53.A.adventurous   B.imaginative
C.leading   D.curious
54.A.like-minded   B.warm-hearted
C.strong-willed   D.good-natured
55.A.dream  B.limit  C.adventure  D.path
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
  In contrast to rushing past overcrowded tourist landmarks, the new trend of Citywalk has emerged as a popular alternative to exploring busy markets, ancient streets, and charming alleys at  56  unhurried pace.
The origins of Citywalk can be traced back to London. Strictly speaking, this form of urban tourism is not as casual and  57 (aim) as it may appear. Originally, city walks  58 (refer) to guided tours  59  participants followed a planned route under the guidance of tour conductors, with a strong emphasis on diving deep into the city's rich history and cultural  60 (diverse). As an increasing number of travel  61 (enthusiasm) gathered together, they sought to immerse  62 (they) deeply in the quiet appreciation of their surroundings.Gradually, the concept gained popularity worldwide.
The appeal of Citywalk particularly resonates(引起共鸣) with the younger generation, who frequently find themselves caught up  63  demanding work schedules. The growing trend of Citywalk reflects their  64 (change) attitude towards life, namely a more relaxed and slower-paced lifestyle. After all, a city walk isn't a real walk  65  you are aware of the history in every paving stone.
56.    57.    58.    59.    60.   
61.    62.    63.    64.    65.   
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
  你校将举办英语演讲比赛,请以“Be a sustainable tourist”为题写一篇发言稿。内容包括:
1.生态旅游的重要性;
2.具体建议或做法。
注意:写作词数应为80个左右。
Be a sustainable tourist
  Sustainable tourism is about connecting people with their cultures.
                             
                             
                             
                             
                             
第二节(满分25分)
  阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Reflections of Hope in the Snowstorm
  I was homesick.My husband, Keith, was attending Utah State University in Logan, Utah. We lived eight hundred miles away from my family in California. We couldn't afford to go home for Christmas. We would just stay home in Hyrum.
Then a most unexpected gift arrived in a Christmas card: enough money for gas for the eight-hundred-mile drive home. We were so excited. Keith took time off from his part-time job and we packed the car. We prayed for safety and good traveling conditions.
We drove all day to the west coast of California. Everything went well and we finally drove up the familiar driveway, honking the horn(按喇叭) to signal our arrival. My family rushed out to greet us, welcoming us with love and Christmas cheer. We celebrated Christmas in my childhood home, all of us together again for the first time in three years. All too soon, the time came for us to return to Utah. My parents gave us some money for gas. With tears and hugs, we started on our way. Hoping to make good time, we drove steadily through the day.
Toward evening, snow flurries swirled(盘旋飞舞) around the car. We stopped just long enough to fuel up the car. With no credit card and very little cash, we did not even consider staying overnight in a motel.
If the road and weather conditions were good, we had about two hours of driving to get to Salt Lake City, where we could just make it to Keith's parents' home that night for a rest. Then we could go on to Hyrum in the morning, and he would make it to work on time. We drove into the darkening night. Snow swirled wildly about the car. Keith was having trouble seeing the road, as the headlights seemed dim. He pulled over, and got out to brush the snow away from them.
注意:续写词数应为150个左右。
Then he climbed back into the driver's seat and told me,“We have only one headlight.”                              
                             
                             
                             
                             
  Hours later, we reached the welcome streetlights and shovelled roads(铲好雪的道路) of Salt Lake City following the truck.                              
                             
                             
                             
                             
答案全解全析
1.A 2.B 3.B 4.C 5.B 6.B 7.C 8.C
9.A 10.B 11.B 12.C 13.A 14.A 15.C 16.C
17.A 18.B 19.A 20.C 21.D 22.C 23.B 24.A
25.B 26.C 27.D 28.C 29.A 30.B 31.D 32.B
33.D 34.A 35.C 36.B 37.E 38.F 39.C 40.D
41.C 42.B 43.D 44.D 45.B 46.A 47.C 48.A
49.D 50.A 51.B 52.D 53.C 54.A 55.B
56.an 57.aimless 58.referred 59.where 60.diversity 61.enthusiasts 62.themselves 63.in 64.changing 65.unless
第二部分 阅读
第一节
A
  ◎语篇解读 本文是一篇应用文。文章介绍了英国四个值得一游的隐藏地点和它们各自的特色住宿。
21.D 细节理解题。根据The Cow Shed in Woodbridge部分中的“Mixing caravan life and camping together, the Cow Shed could only be designed in a child's imagination.”可知,Cow Shed的特殊之处在于它将旅行拖车生活和露营结合在一起。故选D。
22.C 细节理解题。根据The Cow Shed in Woodbridge部分中的“And of course, it's situated on a farm to provide the full experience.”、The Badger Pod in Achiltibuie部分中的“At the small, remote village...you'll be far away from all your day-to-day stresses.”、The Moon Conker in Llanafan Fawr部分中的“Located in a small rural village in Wales...and be at one with nature.”和The Riverside Cabin in Cornwall部分中的“Found right on the edge of a stream in prime, picturesque Cornish countryside”可知,这四个地方都允许旅行者拥抱自然,这是它们的共同点。故选C。
23.B 推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍了英国四个值得一游的隐藏地点和它们各自的特色住宿,所以这篇文章可能出现在旅游手册中。故选B。
B
  ◎语篇解读 本文是一篇说明文。文章为游客介绍了加拿大的一些情况。
24.A 细节理解题。根据第一段第二句和最后一句可知,在加拿大最吸引游客的是湖泊和海滩。故选A。
25.B 主旨大意题。第二段第一句指出该段要介绍的是尼亚加拉瀑布,根据第二句中的关键信息“popular for its beauty”、第三句中的关键信息“is most attractive”和第四句中的关键信息“the whole scene becomes magnificent”可知,第二段主要描述了尼亚加拉瀑布的美。故选B。
26.C 细节理解题。根据第三段第三句可知,来自欧洲、拉丁美洲和亚洲的移民定居在这里,所以多伦多的人们来自不同的国家。故选C。
27.D 推理判断题。根据第四段第一句及其余内容可知,提到 George Vancouver是为了介绍温哥华这座城市的名字的由来,并由此引出下文对温哥华这座城市的介绍。故选D。
C
  ◎语篇解读 本文是一篇说明文。文章介绍了美国华盛顿的西波托马克公园内最著名的景点——樱花树。每到樱花盛开的季节,就有许许多多游客前来观赏。
28.C 细节理解题。根据第二段第二句可知,潮汐湖是人为建造的。故选C。
29.A 词义猜测题。根据第三段第二句可知,盛开的樱花是给人们的礼物,所以“the gift keeps on giving”指的是樱花还在继续盛开。故选A。
30.B 推理判断题。根据第四段内容可知,每年樱花的“盛花期”都不太一样,也就导致了每年樱花节的日期不一样。故选B。
31.D 推理判断题。根据最后一段最后两句可知,无论人们在哪里都能在推特和Instagram等社交媒体上看到华盛顿的樱花节,说明樱花节在全世界都很出名。故选D。
D
  ◎语篇解读 本文是一篇说明文。文章介绍了字母表公司研发的一种新型智能眼镜设备,这种可穿戴的计算机设备可以实时翻译不同的语言。
32.B 细节理解题。根据第五段中的“a person wearing the glasses...can see the spoken words in their own language...translations including English, Mandarin, Spanish and American Sign Language”可知,最新的谷歌眼镜设备可以把人所说的话翻译成几种语言。故选B。
33.D 细节理解题。根据第六段中的“The company said the products aim to better connect Google services with activities happening in the real world.”可知,字母表公司开发这些新产品是为了更好地将谷歌的服务与人们的现实生活联系起来。故选D。
34.A 推理判断题。根据最后一段中的“‘What we're working on is technology that enables us to break down language barriers...’ he said...he thought the product could provide ‘subtitles for the world’.”可知,他肯定了这款新的眼镜设备所起到的作用,认为它使人们能够打破语言障碍。由此推测,他对这种新眼镜持支持的态度。故选A。
35.C 主旨大意题。通读全文,尤其是第一段中的“Alphabet Inc. had created a new kind of smart eyeglasses...the wearable computer device could translate different languages in real time”可知,文章围绕一款新型智能眼镜展开,这种可穿戴的计算机设备由字母表公司研发,可以实时翻译不同的语言。由此可知,C项“一种可以翻译的新型眼镜”契合文章主旨,适合作为标题。故选C。
第二节
  ◎语篇解读 本文是一篇说明文。文章介绍了一些关于如何做一个感恩的人的方法和建议。
36.B 上文“Has your mother or friend told you that you're an ungrateful person Do you feel unable to appreciate the world or people around you Are you obsessed with things you don't have instead of being thankful for what you do have ”提出了三种生活中常见的情况;结合下文“If so, then you will definitely need to work on being a more grateful person.”可知, B项“你也许发现自己陷入了其中的一种情况”承上启下,符合语境。故选B。
37.E 根据上文“Although such encouragement is morally meaningful, it still seems to be too abstract. So, how can you make giving thanks part of your daily routine ”可知,下文会给我们介绍感恩的方法,E项“有一些小贴士可以帮助你使练习感恩成为可能”承接上文,符合语境。故选E。
38.F 根据上文“Stopping playing the victim is the first step you're supposed to take.”和下文“If you want to be grateful...and focus on how much they've helped and cared about you.”可知,F项“不懂得感恩的人总是把所有问题归咎于世界或别人”承上启下,符合语境。故选F。
39.C 根据上文“Volunteering in your community is another effective way to show how grateful you are for what the world has given you...your viewpoints on life will change positively.”可知,C项“渐渐地,你会更加感激回报社会的机会”承接上文,表示上文行为的结果,符合语境。故选C。
40.D 设空处位于段首,应是本段主旨句。根据下文“You can help a neighbor look for a lost dog... Sometimes they will present themselves.”可知,本段主要讲帮助别人;D项“做一个善事也是一个练习感恩的好方法”能概括本段主旨,符合语境。故选D。
第三部分 语言运用
第一节
  ◎语篇解读 本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在旅行过程中的收获和成长。
41.C 根据上文“Why do I travel Why do people travel ”可知,这是让作者困惑的问题。故选C。
42.B 根据下文“since travel is now the way I earn a living”可知,这是作者特别困惑的原因。故选B。
43.D 根据上文“I reflected on this”可知,作者琢磨的是有关这个话题的内容。故选D。
44.D 根据下文“it has  45  different purposes at various stages of my life”可知,对作者来说,旅行不仅仅是旅行,它还有其他的意义。故选D。
45.B 根据下文“different purposes at various stages of my life”可知,旅行对作者人生的不同阶段有着不同的意义。故选B。
46.A 根据下文“and sought a change”可知,作者寻求改变,所以他对自己的销售生涯不满意。故选A。
47.C 根据下文“Ryanair's cheap flights”可知,作者选择廉价的航班,旅行就成为他逃离的方式。故选C。
48.A 根据下文“my routine”可知,廉价航班为作者提供了摆脱日常生活的机会。故选A。
49.D 根据上文“These trips”可知,旅行为作者提供的是到达新的地方。故选D。
50.A 根据上文“I was unhappy with my career in sales and sought a change.”和下文“In the last year of my marriage, I started my blog, .  51  allows me to relive past travels.”可知,旅行为作者带来了新的工作。故选A。
51.B 根据上文“I started my blog”可知,作者写的博客可以让他重温过去的旅行。故选B。
52.D 根据下文“new skills, learning SEO and using social media”可知,通过写博客,作者发展了新技能,学习SEO并使用社交媒体。故选D。
53.C 根据上文“learned from”可知,作者向一流的旅游博主学习。故选C。
54.A 根据下文“friends”可知,作者在旅行时遇到了志同道合的朋友。故选A。
55.B 当谈及旅行时,一切都是可能的。the sky is the limit意为“什么都可能;不可限量”。故选B。
第二节
  ◎语篇解读 本文是一篇说明文。文章主要介绍一种新兴的城市旅游形式——城市漫步。
56.an 考查冠词。这里表示“从容不迫的步伐”,为泛指,且unhurried的发音以元音音素开头。故填an。
57.aimless 考查形容词。设空处与and前的形容词casual并列,也应用形容词;根据语境可知此处表示“漫无目的的”,应用形容词aimless。
58.referred 考查动词的时态和语态。分析句子可知,设空处为谓语动词,由Originally和语境可知,这里应用一般过去时,且主语city walks与refer to之间为主动关系。故填referred。
59.where 考查定语从句。分析句子可知,guided tours表示抽象的地点,设空处引导定语从句且在从句中作地点状语,应用关系副词where引导从句。
60.diversity 考查名词。设空处作介词into的宾语,且前面有形容词cultural,应用名词;diverse的名词形式是diversity,其意为“多样性”时为不可数名词。故填diversity。
61.enthusiasts 考查名词复数。根据an increasing number of可知,设空处应用名词复数形式。故填enthusiasts。
62.themselves 考查代词。固定短语immerse oneself in表示“使某人自己沉浸在”,应用反身代词。故填themselves。
63.in 考查介词。固定短语be caught up in表示“被卷入”。故填in。
64.changing 考查动词-ing形式。分析句子可知,设空处作定语修饰名词attitude,且提示词change与被修饰词之间是主动关系,应用动词-ing形式。故填changing。
65.unless 考查条件状语从句。分析句子可知,设空处引导条件状语从句,表示“除非”。故填unless。
第四部分 写作
第一节
One possible version:
Be a sustainable tourist
  Sustainable tourism is about connecting people with their cultures. Not only does it aim to minimize tourism's negative impact on the environment, economy and culture, but it also enhances opportunities for the future.
So essential is it that we should act as sustainable tourists. First of all, it is of great significance to travel in an environmentally friendly manner, such as travelling on local public transport, and reducing using disposable products. Meanwhile, local cultures should be preserved. What needs to be emphasized is that the custom of local people needs to be respected. Only when we respect nature, culture and people can we contribute to sustainable tourism.
Let's act together and be a sustainable tourist!
第二节
One possible version:
  Then he climbed back into the driver's seat and told me, “We have only one headlight.” Full of anxiety, we had no choice but to head slowly through the snowy darkness. We desperately tried to keep our eyes on the white line on the road, but it disappeared quickly in the accumulating snow. We seemed alone on that dark freeway with no traffic in either direction. Suddenly, out of nowhere, a truck appeared, gaining quickly upon us. The driver could have sped ahead. Instead, he stayed right with us, lighting our way. We cautiously crept along, following the truck.
Hours later, we reached the welcome streetlights and shovelled roads(铲好雪的道路) of Salt Lake City following the truck. To signal our gratitude, Keith made our one headlight blink at the truck driver in front of us. Our one headlight had reflected off the back of his truck as he had lighted our way in the dark night. As I gratefully lay down at last that night, the images of the steadily blowing snow drifted before my eyes. More importantly, though, my mind's eye was fixed on the reflection of the truck driver who had stayed with us, giving us hope through the darkest hours of that snow-filled night.
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)