中小学教育资源及组卷应用平台
第3讲 阅读理解【精准提分】2025秋 教科版 五年级上学期英语期中真题分类汇编
根据短文内容选择最佳答案填空。
Hi, my name is Danny. I am a tall and beautiful girl. My grandma is a slim and old lady. She is 75 years old. In the morning, she gets up at 6:00. Then she cooks breakfast for us. At about 8:30, she goes to the park to dance for two hours with her friends. She usually has lunch at home. In the afternoon, she usually does gardening. She cooks dinner for us every day. In the evening, she listens to music in her bedroom. She likes music very much. She never goes to bed before 10:30 in the evening.
1.Danny is a ______ girl. ( )
A.tall and thin B.slim and old C.tall and beautiful
2.Danny’s grandma is ______. ( )
A.young and beautiful B.slim and old C.tall and old
3.It’s 9:30 in the morning, Danny’s grandma is______. ( )
A.cooking B.dancing C.sleeping
4.Danny’s grandma usually ______ in the evening. ( )
A.listens to music B.washes clothes C.watches TV
5.Danny’s grandma usually goes to bed ______ 10:30 at night. ( )
A.before B.after C.between
读短文,选择最佳答案填空,把其字母编号写在相应的括号内。
Hello. My name is Ada. I am a super robot. I can speak English and Chinese. I can also sing lots of English songs and tell many Chinese stories. I can walk with my legs, but I can’t walk very fast.
Dolly is my owner(主人). I can do many things for her. I often clean the house and cook good food. Dolly can’t cook well. She likes my cooking very much. I can do homework, too. But I won’t help Dolly do her homework. I can help her learn. I always help her learn English, so she can speak English well now.
6.Ada is a ______. ( )
A.girl B.boy C.robot
7.Ada can’t ______. ( )
A.speak English B.sing songs C.walk very fast
8.Ada often ______ for Dolly. ( )
A.does homework B.does housework C.takes photos
9.Ada always helps Dolly ______. ( )
A.does her homework B.sing songs C.learn English
10.Dolly can ______ now. ( )
A.cook well B.speak Chinese well C.speak English well
Mother Goat (山羊) is sick. The dog, the monkey, the rabbit, and the kangaroo want to help her. What can they do
Dog: I can cook the meal.
Monkey: I can sweep the floor.
Rabbit: I can wash the windows.
Kangaroo: I can water the flowers!
Mother Goat says: “Thank you. You’re helpful!”
11.What can the Monkey do ( )
A.Cook the meal. B.Sweep the floor. C.Wash the windows.
12.Who can help Mother Goat wash the windows ( )
A.The dog. B.The rabbit. C.The kangaroo.
13._____ can cook the meal. ( )
A.The dog B.The rabbit C.The kangaroo
14.Can kangaroo water the flowers ( )
A.Yes, he can. B.No, he can’t. C.No. But the rabbit can.
15.What is the Chinese (中文意思) for “helpful” ( )
A.帮助 B.有助于 C.乐于助人的
Ben: My favourite weather is sunny and windy weather. So I like autumn best. What about you, Mike
Mike: I like sunny weather, too. But I don't like windy weather. I like sunny weather and rainy weather. I like swimming in the rain. My favourite season is summer. And you, Sally
Sally: I like snow best. I like making snowmen with my friends. So my favourite season is winter. What about you, Janet
Janet: I like sunny and hot weather. I like swimming and eating ice cream. I like wearing beautiful dresses or skirts. So summer is my favourite season.
16._______ is Ben's favourite weather. ( )
A.Sunny and windy weather B.Sunny and cold weather
C.Windy and cold weather
17.Mike likes _______ best. ( )
A.spring B.summer C.winter
18.Sally likes _______ with her friends. ( )
A.making snowmen B.flying kites C.taking photos
19.Janet likes summer best because she likes _______. ( )
A.raining B.eating ice cream and wearing beautiful clothes
C.swimming in the rain
20._______ children like sunny weather. ( )
A.Two B.Four C.Three
Hello, my name is John. I have two good friends, Sam and Lingling. Sam is strong. He can play football. He can run fast, too. He likes playing football. He can't ride a bike. Lingling is tall. She is our star. She can play basketball. She can fly a kite, too. She can't skate. She likes swimming and running. I can jump high. I can run fast, too. I can't play football. I like riding a bike.
21.Sam can _____. ( )
A.play football B.run fast C.play football and run fast
22.Sam can't _____. ( )
A.ride a bike B.skate C.play football
23.Lingling is _____. ( )
A.happy B.strong C.tall
24.Lingling likes _____. ( )
A.swimming B.running C.swimming and running
25.John likes _____. ( )
A.playing football B.riding a bike C.swimming
阅读短文,根据短文选择最佳答案,将其字母编号写在括号内。
“Hi, everyone!” said Ben. “This is my friend. His name is John. He is from England. He studies at No. 4 school in England. He likes drawing pictures and swimming very much. Summer in England is from June to August. It’s not hot. They always go swimming. But in October in England, it is very windy and cool. People should wear hats and coats. And I hope I can visit England some day.”
26.Where is John from ( )
A.China. B.England. C.The USA.
27.What’s John’s hobby ( )
A.Drawing. B.Swimming. C.Drawing and swimming.
28.What do people in England usually do in summer ( )
A.Play outdoors. B.Go swimming. C.Stay at home.
29.What’s the weather like in October in England ( )
A.Windy and cool. B.Sunny and warm. C.Windy and cold.
30.Who wants to visit England some day ( )
A.Ben. B.John. C.Janet.
回到家后,Anna写下了一篇日记记录她从新朋友们了解到的广州的情况。阅读Anna的日记,判断下列句子是否符合日记内容,如符合写“T”,否则写“F”。
Today was my first day in Guangzhou and I learned something interesting about the city and the Spring Festival. The Spring Festival is an important festival in China. It’s usually in January or February. During the Spring Festival, it is not very cold in Guangzhou. People usually wear coats, sweaters or jackets. People say that Guangzhou is a good place to have delicious foods. I can have chicken, soup, dimsum, dessert, roast goose, and so on. They are all delicious. There are also many interesting things to do in Guangzhou. I can go mountain climbing, see a flower show during the day. And in the evening, I can go on the Pearl River Cruise. Canton Tower is high and beautiful. I hope I can have a good time here.
31.The Spring festival is never in January. ( )
32.It’s very cold in Guangzhou during the Spring Festival. ( )
33.It’s true that there are many delicious foods in Guangzhou. ( )
34.Anna can’t see flowers during the Spring Festival in Guangzhou. ( )
35.Canton Tower is high and beautiful. ( )
判断下列句子是否符合短文内容,如符合,在括号内写“T”,否则写“F”。
Different people have different hobbies. My hobby is collecting stamps.
When I was 8 years old, my father bought (买) me the first stamp for a present on my birthday. From then on, I liked to collect stamps. Now I have about 1000 stamps. They are from different places. On the stamps there are many interesting things. Some of them are about flowers. Some of them are about famous people. Some are about buildings and animals…
Let me show you two of my favourite stamps. The first one is about people. There are some doctors, nurses and policemen on it. They are working together to help sick people. I like it best. Another one is about a cute panda. From this stamp, I know that panda is the treasure (珍宝) animal in China. People all over the world love the panda very much. Collecting stamps is very interesting. I can have some fun and learn a lot from the stamps.
36.I started to collect stamps when I was ten years old. ( )
37.Now I have one hundred stamps. ( )
38.Some of my stamps are about flowers, animals and people. ( )
39.There are some doctors, nurses and farmers on my favourite stamp. ( )
40.I can have some fun and learn a lot from the stamps. ( )
读短文,做任务。
Hello, I am David. I live in a house by the lake. The weather is different in Dalian in different seasons. Spring is a nice season. The sun shines warmly. Ducks swim on the lake. Some people boat on it. The trees by the lake turn green. Everyone looks happy. Now it’s summer. The weather is hot and sunny here. The lake is quiet during the day. In the evening, people swim in the lake. (1) Fall is a nice season here. The leaves of the trees turn yellow and the weather turns cool. We can eat many kinds of delicious fruit. On windy days. we like to fly kites in the park or playground. Winter here is cold and snowy but people can still have fun. The lake is (2) frozen in winter. People like to go skating on the lake. The lake becomes a playground in winter.
41.请联系上下文, 猜一猜下划线单词的中文意思。
(1)
(2)
42.判断句子意思是(T)否(F)与短文相符。
(1) The weather is different in Dali in different seasons. ( )
(2) Now it is spring here. ( )
(3) The Ducks and geese swim on the lake. ( )
(4) People don’t like to swim in the lake in the morning. ( )
(5) The leaves of the trees turn yellow and the weather turns cool in fall. ( )
(6) The people also can have a good time in winter. ( )
43.阅读理解,把相关的信息用线连起来。
Different people like different food. I am Peter. My favourite food is ice cream. The ice cream has a lot of tastes, such as chocolate ice cream, strawberry ice cream, milk ice cream, banana ice cream and so on. I like the chocolate ice cream best, because it’s cold and sweet. I often eat it in summer. But my mother tells me not to eat too much ice cream. It is not the healthy food. My little brother Ben likes meat best. He thinks it smells good. It can help us grow tall and strong. My father’s favourite food is the hamburger. Hamburgers are usually in KFC and McDonald’s. He likes them because there are vegetables, chicken and some salad in hamburgers. They’re very nice. We won’t be hungry after we eat them. So he likes hamburgers best. My mother likes fruit best. Fruit is delicious and healthy food. They are good for us. Many people know “An apple a day keeps the doctor away.” Fruit is so pretty and cute.
Peter Fruit Smells good
Peter’s brother Ice cream Nice Pretty and cute
Peter’s father Hamburgers Cold and sweet eat it in summer
Peter’s mother Meat Delicious and healthy
44.读短文,选择词组填写Nancy和Susan的周末活动。
Nancy and Susan are good friends. They are both busy at the weekend.
On Saturday, Nancy often helps her parents with housework at home. After having breakfast, she usually washes clothes. Then she helps her mother cook the meal. On Sunday morning, Nancy likes to wash the dog and grow flowers in the garden. On Sunday afternoon, she usually goes to the cinema with her parents.
Susan has many things to do at the weekend. In the morning, she gets up early and washes clothes for her family. On Saturday afternoon, she often cleans the house and feeds the cat. Sometimes she helps her father wash the car. On Sunday afternoon, Susan likes to see a film in the cinema with her friends.
Nancy and Susan are good girls. They enjoy helping their families and they also have lots of fun at the weekend.
供选择的词组 wash the dog cook the meal wash clothes feed the cat wash the car grow flowers go to the cinema clean the house
This is a big farm. There are many different animals on the farm. Look! The ducks are swimming in the pool. They are having a lot of fun. Two dogs are eating bones. They are enjoying their lunch. A fat pig is sleeping now. Some horses are running on the farm. A lot of sheep are walking on the grass. What is the little cat doing Ah, it’s playing with a ball. How cute it is!
45.What are the horses doing
46.Are the dogs having lunch
47.Where are the ducks swimming
48.What is the little cat playing with
49.How many kinds of animals are there on the farm
This is a big farm. There are many different animals on the farm. Look! The ducks are swimming in the pool. They are having a lot of fun. Two dogs are eating bones. They are enjoying their lunch. A fat pig is sleeping now. Some horses are running on the farm. A lot of sheep are walking on the grass. What is the little cat doing Ah, it’s playing with a ball. How cute it is!
50.What are the horses doing
51.Are the dogs having lunch
52.Where are the ducks swimming
53.What is the little cat playing with
54.How many kinds of animals are there on the farm
I have many hobbies. In different seasons, I have different hobbies. Spring comes after winter. It’s getting warmer and warmer. I like making kites and flying kites. Trees and leaves are green in summer. The days are longer and the nights are shorter. It’s very hot. I like swimming. It’s cool in fall. Fruits and crops are ripe. Leaves begin falling. I like visiting the parks and having picnics with my parents. Winter comes after fall. It’s very cold outside! When it snows, I like making snowmen with my friends.
55.Spring comes after .
56.The days are longer and the nights are shorter in .
57.Fruits and crops are ripe in .
58.I like with my friends when it snows.
How do we get rain There is a lot of water and ice in a cloud. In a big cloud, the ice gets bigger. The ice gets heavy. Lumps of ice fall out of the cloud. In warm air, the ice changes into water. This is rain.
When it rains, the ground gets wet. Rain can be good or bad(有售的). We need rain to drink. Plants need rain to grow.
We need rain but too much rain is bad. It may damage the plants. It may sweep cars off the road. We need rain but too much rain is bad.
59.雨是怎么形成的呢?请选择句子完成雨形成的过程。
A.The ice changes into water. B.There is a lot of water and ice in the cloud. C. The ice gets bigger.
60.雨有好处也有坏处。请选择句子,补充完整思维导图。
A.It may sweep cars off the road B.Plants need rain to grow.
C. We need rain to drink. D.It may damage the plants
Rain can be good.
Rain can be bad.
61.请根据上下文,选择词语的中文意思。
(1) fall out of ( )
A.落下 B.出现 C. 蒸发
(2) plants ( )
A.动物 B.植物 C. 人类
(3) damage ( )
A.保护 B.浇灌 C. 损害
《第3讲 阅读理解【精准提分】2025秋 教科版 五年级上学期英语期中真题分类汇编》参考答案
1.C 2.B 3.B 4.A 5.B
【导语】本文主要介绍了丹妮奶奶的基本情况以及她每天的作息安排。
1.句意:丹妮是个_____的女孩。A又高又瘦,B又苗条又老,C又高又漂亮,根据文中句子“I am a tall and beautiful girl.”可知是又高又漂亮,故选C。
2.句意:丹妮奶奶_____。A年轻漂亮,B又苗条又老,C又高又老,根据文中句子“My grandma is a slim and old lady.”可知她奶奶是个苗条的老太太,故选B。
3.句意:早上9:30,丹妮的奶奶在_____。A做饭,B跳舞,C睡觉,根据文中句子“At about 8:30, she goes to the park to dance for two hours with her friends.”可知大约8:30,她去公园和朋友们跳舞两小时,以此推断9:30时正在跳舞,故选B。
4.句意:丹妮的奶奶通常在晚上_____。A听音乐,B洗衣服,C看电视,根据文中句子“In the evening, she listens to music in her bedroom.”可知晚上她在卧室听音乐,故选A。
5.句意:丹妮的奶奶通常在晚上10:30_____睡觉。A前,B后,C之间,根据文中句子“She never goes to bed before 10:30 in the evening.”可知她从没在晚上10:30前睡过觉,故选B。
6.C 7.C 8.B 9.C 10.C
【导语】本文介绍了机器人阿达能做的事情。
6.句意:阿达是一个_______。A女孩,B男孩,C机器人,根据“My name is Ada. I am a super robot.”,可知阿达是一个机器人,故选C。
7.句意:阿达不会______。A说英语,B唱歌,C走得很快,根据“I can walk with my legs, but I can’t walk very fast.”,可知阿达走不快,故选C。
8.句意:阿达经常为多莉_______。A做作业,B做家务,C拍照,根据“Dolly is my owner(主人). I can do many things for her. I often clean the house and cook good food.”,可知阿达经常为多莉做家务,故选B。
9.句意:阿达总是帮助多莉_______。A做作业,B唱歌,C学英语,根据“I always help her learn English, so she can speak English well now.”,可知阿达总是帮助多莉学英语,故选C。
10.句意:多莉现在能_______。A做饭做得好,B说汉语说得好,C说英语说得好,根据“I always help her learn English, so she can speak English well now.”,可知多莉现在能说英语说得好,故选C。
11.B 12.B 13.A 14.A 15.C
【导语】本文讲了几种动物会做的事情。
11.句意:猴子会做什么?A做饭。B扫地。C擦窗户。根据“Monkey: I can sweep the floor.”,可知猴子会扫地,故选B。
12.句意:谁能帮山羊妈妈擦窗户?A狗。B兔子。C袋鼠。根据“Rabbit: I can wash the windows.”,可知兔子能帮山羊妈妈擦窗户,故选B。
13.句意:______会做饭。A狗,B兔子,C袋鼠,根据“Dog: I can cook the meal.”,可知狗会做饭,故选A。
14.句意:袋鼠会浇花吗?根据“Kangaroo: I can water the flowers!”,可知袋鼠会浇花,答语为肯定回答,故选A。
15.句意:“helpful”的中文意思是什么?根据短语语境可知helpful的中文意思是乐于助人的,故选C。
16.A 17.B 18.A 19.B 20.C
【分析】本文主要介绍了本,迈克,萨莉和珍妮特最喜欢的季节。
16.句意:_______是本最喜欢的天气。A晴朗多风的天气,B晴朗寒冷的天气,C多风寒冷的天气,根据My favourite weather is sunny and windy weather.,可知本喜欢晴朗多风的天气,故选A。
17.句意:迈克最喜欢______。A春天,B夏天,C冬天,根据My favourite season is summer.,可知迈克最喜欢的是夏天,故选B。
18.句意:萨莉喜欢和她的朋友_______。A堆雪人,B放风筝,C拍照,根据I like making snowmen with my friends.,可知萨莉喜欢和她的朋友堆雪人,故选A。
19.句意:珍妮特最喜欢夏天,因为她喜欢_______。A下雨,B吃冰淇淋,穿漂亮的衣服,C在雨里游泳,根据I like swimming and eating ice cream. I like wearing beautiful dresses or skirts.,可知珍妮特喜欢吃冰淇淋,穿漂亮的衣服,故选B。
20.句意:_______孩子喜欢晴朗的天气。A二,B四,C三,根据对话可知迈克和珍尼特喜欢夏天,故选A。
【点睛】
21.C 22.A 23.C 24.C 25.B
【分析】短文大意:短文介绍了约翰和他的两个好朋友的爱好和会做的事情。
21.句意:山姆会____。A踢足球;B跑得快;C踢足球和跑得快;根据短文中的 He can play football. He can run fast, too. 可知山姆会踢足球也能跑的很快,故选C。
22.句意:山姆不会____。A骑自行车;B滑冰;C踢足球;根据短文中的He can't ride a bike.可知他不会骑自行车,故选A。
23.句意:玲玲是____。A高兴的;B强壮的;C高的;根据短文中的Lingling is tall.可知玲玲是高的,故选C。
24.句意:玲玲喜欢_____。A游泳;B跑步;C游泳和跑步;根据短文中的She likes swimming and running. 可知玲玲喜欢游泳和跑步,故选C。
25.句意:约翰喜欢_____。A踢足球;B骑自行车;C游泳;根据短文中的I like riding a bike.可知约翰喜欢骑自行车,故选B。
【点睛】
26.B 27.C 28.B 29.A 30.A
【解析】略
31.F 32.F 33.T 34.F 35.T
【导语】本文讲述了广州的春节,广州的美食和广州可以做的有趣的事情。
31.句意:春节从来不在一月份。根据“It’s usually in January or February.”可知春节在一月或二月。故答案为F。
32.句意:春节期间广州很冷。根据“During the Spring Festival, it is not very cold in Guangzhou.”可知春节期间,广州不是很冷。故答案为F。
33.句意:的确,广州有很多美味的食物。根据“People say that Guangzhou is a good place to have delicious foods. I can have chicken, soup, dimsum, dessert, roast goose, and so on. They are all delicious.”可知题干描述正确,故答案为T。
34.句意:安娜在广州春节期间看不到花。根据“I can go mountain climbing, see a flower show during the day. ”可知能看到花展。故答案为F。
35.句意:广州塔又高又美。根据“Canton Tower is high and beautiful.”可知题干描述正确,故答案为T。
36.F 37.F 38.T 39.F 40.T
【导语】本文讲的是我的爱好是收集邮票。
36.句意:我十岁时开始收集邮票。根据短文“When I was 8 years old, my father bought (买) me the first stamp for a present on my birthday. ”可知我8岁的时候开始收集邮票,与短文内容不符,故答案为F。
37.句意:现在我有一百张邮票。根据短文“Now I have about 1000 stamps.”可知现在我有大约1000张邮票,与短文内容不符,故答案为F。
38.句意:我的一些邮票是关于花、动物和人的。根据短文“Some of them are about flowers. Some of them are about famous people. Some are about buildings and animals…”可知我的一些邮票是关于花、动物和人的,与短文内容相符,故答案为T。
39.句意:我最喜欢的邮票上有一些医生、护士和农民。根据短文“There are some doctors, nurses and policemen on it.”可知我最喜欢的邮票上有一些医生、护士和警察。与短文内容不符,故答案为F。
40.句意:我可以从邮票中得到乐趣,学到很多东西。根据短文“I can have some fun and learn a lot from the stamps.”可知我可以从邮票中得到乐趣,学到很多东西。与短文内容相符,故答案为T。
41. 秋天 结冰的 42. F F F F T T
【导语】本文讲了大连一年四季的天气。
41.(1)结合短文语境可知单词意思是秋天。
(2)结合短文语境可知单词意思是结冰的。
42.(1)句意:大理的天气在不同的季节是不同的。根据“The weather is different in Dalian in different seasons.”,可知短文说的是大连的天气在不同的季节是不同的,故答案为F。
(2)句意:现在是春天了。根据“Now it’s summer.”,可知现在是夏天,故答案为F。
(3)句意:鸭子和鹅在湖上游泳。根据“Ducks swim on the lake.”,可知鸭子在湖上游泳,故答案为F。
(4)句意:人们不喜欢早上在湖里游泳。根据“In the evening, people swim in the lake.”,可知文中只说了人们晚上在湖里游泳,没有说不喜欢早上在湖里游泳,故答案为F。
(5)句意: 秋天树叶变黄,天气变凉。根据“Fall is a nice season here. The leaves of the trees turn yellow and the weather turns cool.”,可知题干描述正确,故答案为T。
(6)句意:人们在冬天也可以玩得很开心。根据“Winter here is cold and snowy but people can still have fun.”,可知题干描述正确,故答案为T。
43.Peter——Ice cream——Cold and sweet——eat it in summer;
Peter’s brother——Meat——Smells good;
Poter’s father——Hamburgers——Nice;
Peter’s mother——Fruit——Delicious and healthy——Pretty and cute
【导语】本文主要介绍彼特一家的饮食爱好。
【详解】根据“I am Peter. My favourite food is ice cream.”“ because it’s cold and sweet. I often eat it in summer. ”可知彼特最喜欢的食物是冰淇淋。因为它又冷又甜,他经常在夏天吃冰激凌;
根据“My little brother Ben likes meat best. He thinks it smells good.”可知彼特的弟弟本最喜欢吃肉,他觉得肉很好闻起来很香;
根据“My father’s favourite food is the hamburger.”“They’re very nice.”可知彼特的爸爸最喜欢汉堡,因为他认为它很好;
根据“My mother likes fruit best. Fruit is delicious and healthy food.”“Fruit is so pretty and cute.”可知彼特的妈妈最喜欢水果,因为它们既健康又美味,水果是如此地美好和可爱。
故答案为Peter——Ice cream——Cold and sweet——eat it in summer;
Peter’s brother——Meat——Smells good;
Poter’s father——Hamburgers——Nice;
Peter’s mother——Fruit——Delicious and healthy——Pretty and cute。
44.Nancy’s Activities:wash the dog;cook the meal;grow flowers
Both Nancy’s and Susan’s Activities:wash clothes;go to the cinema
Susan’s Activities:feed the cat;wash the car;clean the house
【详解】根据文章“On Saturday, Nancy often helps her parents with housework at home. After having breakfast, she usually washes clothes. Then she helps her mother cook the meal. On Sunday morning, Nancy likes to wash the dog and grow flowers in the garden. On Sunday afternoon, she usually goes to the cinema with her parents.”得知南希周六洗衣服,做饭,周日给狗洗澡,种花,周日下午和父母去电影院。
根据文章“Susan has many things to do at the weekend. In the morning, she gets up early and washes clothes for her family. On Saturday afternoon, she often cleans the house and feeds the cat. Sometimes she helps her father wash the car. On Sunday afternoon, Susan likes to see a film in the cinema with her friends.”苏珊周六洗衣服,下午清扫房间喂猫,洗车,周日下午去电影看电影。
故答案为Nancy’s Activities:wash the dog;cook the meal;grow flowers
Both Nancy’s and Susan’s Activities:wash clothes;go to the cinema
Susan’s Activities:feed the cat;wash the car;clean the house
45.They are running on the farm. 46.Yes, they are. 47.They are swimming in the pool. 48.It’s playing with a ball. 49.Six.
【导语】本文讲了农场上的动物都正在干什么。
45.句意:马正在做什么?根据“Some horses are running on the farm.”,可知马正在农场上跑,故答案为They are running on the farm.
46.句意:狗正在吃午饭吗?根据“Two dogs are eating bones. They are enjoying their lunch.”,可知狗正在做午饭,答语为肯定回答,故答案为Yes, they are.
47.句意:鸭子正在哪游泳?根据“The ducks are swimming in the pool.”,可知鸭子正在游泳池里游泳,故答案为They are swimming in the pool.
48.句意:小猫正在玩什么?根据“What is the little cat doing Ah, it’s playing with a ball.”,可知小猫正在玩球,故答案为It’s playing with a ball.
49.句意:农场上有多少种动物?根据全文可知农场上有六种动物,故答案为Six.
50.They are running on the farm. 51.Yes, they are. 52.They are swimming in the pool. 53.It’s playing with a ball. 54.Six.
【导语】本文讲了农场上的动物们。
50.句意:马正在做什么?根据“Some horses are running on the farm.”,可知马正在农场上跑,故答案为They are running on the farm.
51.句意:狗正在吃午饭吗?根据“Two dogs are eating bones. They are enjoying their lunch.”,可知狗正在吃午饭,答语为肯定回答,故答案为Yes, they are.
52.句意:鸭子在哪游泳?根据“The ducks are swimming in the pool.”,可知鸭子在游泳池里游泳,故答案为They are swimming in the pool.
53.句意:小猫在玩什么?根据“What is the little cat doing Ah, it’s playing with a ball.”,可知小猫在玩球,故答案为It’s playing with a ball.
54.句意:农场里有多少种动物?根据全文可知农场里有六种动物,六six,故答案为Six.
55.winter 56.summer 57.fall 58. making snowmen
【导语】本文讲述了作者在不同的季节里有不同的爱好。
55.句意:春天在____之后。根据“Spring comes after winter.”可知在冬天之后,故答案为winter。
56.句意:在______白天变长,夜晚变短。根据“Trees and leaves are green in summer. The days are longer and the nights are shorter. ”可知是夏天。故答案为summer。
57.句意:水果和农作物在______成熟。根据“It’s cool in fall. Fruits and crops are ripe.”可知是秋天。故答案为fall。
58.句意:当下雪的时候我喜欢和我的朋友一起________。根据“When it snows, I like making snowmen with my friends.”可知是堆雪人。故答案为making;snowmen。
59. B C A 60. C B D A 61. A B C
【导语】本文介绍了雨形成的过程,及雨水的好处与坏处。
59.A冰变成水。B云中有很多水和冰。C冰变大。根据There is a lot of water and ice in a cloud. In a big cloud, the ice gets bigger. The ice gets heavy. In warm air, the ice changes into water.云中有很多水和冰。在大的云朵中,冰变得更大。冰变得很重。在温暖的空气中,冰变成水。可知雨形成的顺序应为B;C;A。故答案为B;C;A。
60.(1)句意:雨可以是好的。该空应填雨水的好处。图片为人在喝水,可知C选项我们需要雨来饮水。符合题意,故选C。
(2)句意:雨可以是好的。该空应填雨水的好处。图片为植物,可知B选项植物需要雨水才能生长。符合题意,故选B。
(3)句意:雨可以是有害的。该空应填雨水的坏处。图片为植物受损,可知D选项它可能破坏植物。符合题意,故选D。
(4)句意:雨可以是有害的。该空应填雨水的坏处。图片汽车被雨水淹没,可知A选项它可能把汽车冲到路面下。符合题意,故选A。
61.(1)根据The ice gets heavy. Lumps of ice fall out of the cloud. 冰变得很重。一块块冰从云中掉下来。结合选项,推测fall out of是落下的意思,故选A。
(2)根据Plants need rain to grow. 植物需要雨水才能生长。结合文章图片,推测plants的意思为植物,故选B。
(3)根据We need rain but too much rain is bad.It may damage the plants. 我们需要雨水,但雨水太多是不好的。它可能会损害植物。可知damage应是对植物产生负面影响的动词,C选项符合题意,故选C。
21世纪教育网 www.21cnjy.com 精品试卷·第 2 页 (共 2 页)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)