【期中考点培优】专题18 阅读理解-任务型-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优湘少版(三起)(含答案解析)

文档属性

名称 【期中考点培优】专题18 阅读理解-任务型-2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优湘少版(三起)(含答案解析)
格式 docx
文件大小 2.1MB
资源类型 试卷
版本资源 湘少版
科目 英语
更新时间 2025-10-29 11:44:57

图片预览

文档简介

/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
2025-2026学年六年级英语上册期中复习考点培优湘少版(三起)
专题18 阅读理解-任务型
学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________
读写结合。根据短文信息,完成下面的任务。
I am Tina. I am studying in China now. There will be Mid-Autumn Festival soon. I am so excited, because I will visit my Chinese friend Li Ling’s home on that day. We will play together. First, we will learn to make lanterns from Li Ling’s grandma. I am going to make a rabbit lantern. It will be very cute. We will put the lanterns on in the garden. After that, we will get together and have a big dinner. Li Ling’s mother will cook for us. In the evening, Li Ling’s grandma will tell us a story about Chang’e. And we will eat some mooncakes. That will be fun. Do you know Mid-Autumn Festival I hope you can enjoy it.
1.完成填空,每空一词。
Tina is (1) in China now. Mid-Autumn Festival is coming soon. Tina will visit Li Ling’s home. Li Ling’s grandma will (2) them how to make lanterns. Li Ling’s mother will (3) a big dinner for them. And in the evening, Li Ling’s grandma is going to (4) them a story about Chang’e. And they will eat some mooncakes, too. They will (5) a good time.
2.完成思维导图,每空一词。
阅读短文,完成下列任务。
I’m Bill. I live in Tianjin. Last holiday, I went to Xi’an with my father. We went there by train. It’s fast. Xi’an is an old city. We visited the Terracotta Army(兵马俑) there. And we took many photos. We also ate some noodles. They were delicious.
This holiday, I’m going to visit Sanya with my mother. We are going there by plane. Because it’s far from our city. And we’ll stay there for a week. My mother will swim in the sea. I’ll play football and sleep on the beach. We’re also going to watch the sunrise(日出) at sea.
3.根据短文内容,补全信息,每空一词。
Bill is my good friend. He went to Xi’an with his father by train last holiday. They the Terracotta Army. They also photos and noodles. This holiday, he will visit Sanya with his mother. They will go by . They will the at sea.
4.根据短文,回答问题。
(1) How did Bill go to Xi’an with his father
They went .
(2) What will Bill’s mother do in Sanya
She will .
阅读短文,完成任务。
“Mom, why do we hang(悬挂) these mugwort(艾蒿) on the door ” Maya asks. “They keep bad luck away,” Mom smiles. It is Dragon Boat Festival, and the air smells of sweet rice and bamboo leaves.
In the kitchen, Grandma is wrapping(包) zongzi. “First, fold the bamboo leaf like a cone(圆锥),” she shows Maya. Maya tries, Grandma helps her fill the leaves with glutinous rice(糯米), red beans and a piece of salted meat. “Zongzi honor Qu Yuan, a great poet,” Grandma says.
After lunch, Maya and her friends make sachets(香囊). They put dry flowers and herbs(香草) into colorful cloth bags. “This is for you,” Maya gives a sachet to her neighbor Grandpa Zhang. He can’t go to the dragon boat race.
At the river bank, the dragon boat race is exciting. Maya’s classmate Liam is in a boat, wearing a red vest. “Go, Team Red!” she shouts, waving a flag. When Liam’s team wins, everyone cheers and throws candy into the crowd.
At night, Maya wears her sachet to bed. “Do you love Dragon Boat Festival ” Mom asks, “Yes, _______. I love Dragon Boat Festival, not just for zongzi and races, but for sharing happiness with others.”
5.根据短文信息判断正(T)误(F)。
(1) People usually hang mugwort on the door on Dragon Boat Festival. ( )
(2) Maya and Grandma are wrapping zongzi in the kitchen. ( )
(3) Maya and her friends make sachets. ( )
(4) Liam is Maya’s cousin. ( )
(5) The red team wins. ( )
6.根据要求完成任务。
(1) 为短文选择一个合适的题目:( )
A.A Colorful Dragon Boat Festival B.A Day at Maya’s home C. A Funny Dragon Boat Race
(2) 在文中用“_______”画出Maya的粽子里包进了哪些食材。
(3) 联系上下文,在文中“_______”处填入合适的内容。
(4) 文中最后一段有描述Maya感受的句子,请找出来并抄写下来。
__________________________________
(5) 根据实际情况回答。
What do you usually do on Dragon Boat Festival
__________________________________
按要求完成阅读任务。
I’m Bill. I live in Dalian. Last winter holiday, I went to Xi’an with my friend. We went there by train. It’s fast and safe. Xi’an is an old city. We visited the Terra Cotta Warriors (兵马俑) there. We also ate some noodles. They were delicious.
This winter holiday, I’m going to visit Tai’an with my mother. We are going there by plane because it’s far from our city. And we’ll stay there for three days. My mother wants to go to Dai Temple (岱庙). We’ll climb Mount Tai. It is the head of the Five Famous (著名的) Mountains. We’re also going to watch the sun go up there.
7.判断句子正(T)误(F)。
(1) Bill visited the Terra Cotta Warriors last winter holiday. ( )
(2) Bill is going to Tai’an with his friend. ( )
(3) Mount Tai is the tallest mountain of the Five Famous Mountains. ( )
8.回答问题,把答案写在答题卡相应的四线格上。
(1) Why did they go to Xi’an by train
(2) Are they going to Mount Tai this winter holiday
Read and finish the exercises. 阅读,完成下列任务。
Hello! I’m Tina. I’m from Canada, I live in Qingdao now. I’m going to have a busy weekend, On Saturday morning, I’m going to Renmin Park with my sister Anna by bike. In the afternoon, we are going to visit my grandparents, In the evening I’m going to the supermarket with my mother. On Sunday morning, I’m going to the bookstore with my good friend Lucy, I’m going to buy some comic books, After lunch, I’m going to play ping pong with Amy. In the evening, I’m going to watch TV and clean my room. What are you going to do this weekend
9.阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
(1) Tina is from Beijing. ( )
(2) Tina is going to have a busy weekend. ( )
(3) Tina is going to Nanjiang Park. ( )
(4) Tina is going to visit her grandparents in the evening. ( )
(5) Tina is going to play ping-pong with Amy after lunch on Sunday. ( )
10.阅读短文,选择正确的答案。
(1) Tina lives in ______ now. ( )
A.China B.the UK C. Canada
(2) How is Tina going to Renmin Park ( )
A.On foot. B.By bike. C. By bus.
(3) What is Tina going to buy in the bookstore ( )
A.A new CD. B.A pen. C. Comic books.
阅读短文,回答问题。
Hello! My name is Sam. I am an Australian boy. But I live in Beijing with my parents. I’m12 years old. I study in Youyi School. My home is near the school. I usually go to school on foot. Sometimes I go there by bike. My parents are both teachers. They work in a middle school. It’s very far. They go to work by subway. They work very hard. I love them. My grandparents are in Australia. We are going to visit them by plane next year.
11.How old is Sam
12.Is Sam an English boy
13.How does Sam usually go to school
14.Do his parents go to work by bus
15.How are they going to Australia
任务型阅读。
Hello! I’m Tina. I’m from Canada. I live in Qíngdao now. I’m going to have a busy weekend. On Saturday morning, I’m going to Zhongshan Park with my sister Anna by bike. In the afternoon, we are going to visit my grandparents. In the evening I’m going to the supermarket with my mother. On Sunday morning, I’m going to the bookstore with my good friend Lucy. I’m going to buy some comic books. After lunch, I’m going to play ping-pong with Amy. In the evening, I’m going to watch TV and clean my room. What are you going to do this weekend
16.阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
(1) Tina is from Beijing. ( )
(2) Tina is going to have a busy weekend. ( )
(3) Tina is going to Renmin Park. ( )
(4) Tina is going to visit her grandparents in the evening. ( )
(5) Tina is going to play ping-pong with Amy after lunch on Sunday. ( )
17.阅读短文,选择正确的答案。
(1) Tina lives in ______ now. ( )
A.China B.the UK C. Canada
(2) Tina is going to the ______ on Saturday morning. ( )
A.bookstore B.zoo C. park
(3) How is Tina going to Zhongshan Park ( )
A.On foot. B.By bike. C. By bus.
(4) Tina is going to the bookstore with her ______. ( )
A.brother B.friend C. sister
(5) What is Tina going to buy in the bookstore ( )
A.A new CD. B.A pen. C. Comic books.
阅读短文,按要求完成下列任务。
Next week we are going to travel in Hainan for five days. We are going to fly there early in the morning on Tuesday, November 23rd. In the afternoon, we’re going to go for a picnic. On the 24th we’re going to go mountain climbing. November 25th is a free day. We can go shopping and play on the beach. On the 26th we’re going to a farm. We can pick oranges and coconuts (椰子) there. And we will camp (野营) on the farm that evening. Then we will fly back home at noon the next day. We’ll have a good time in Hainan.
18.根据短文内容,在下列时间内选出相应的活动图片。
A. B. C. D. E. F.
(1) Nov. 23rd
(2) Nov. 25th
19.根据短文内容,补全下列句子。
(1) We are going to Hainan for days.
(2) We are going to a and we can pick fruits and camp there.
(3) We are going to come back home by .
下面是Jenny写给Amy的信件。阅读信件,完成下列任务。
Dear Amy,
I was very busy last weekend. I visited my grandparents on Saturday morning. It was my grandpa’s birthday. My grandma cooked noodles for me. In the evening, we watched TV. On Sunday morning, I did my homework. In the afternoon, I washed my clothes and cleaned my room. On Sunday evening, I watched some children’s shows on TV. Then I went to bed at 9:00 p.m.
Yours,
Jenny
20.根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。
(1) On Saturday morning, Jenny visited her uncle. ( )
(2) It was her grandma’s birthday last Saturday. ( )
(3) Jenny did her homework on Sunday morning. ( )
(4) Jenny watched TV at 9:00 p.m. last Sunday evening. ( )
21.根据短文内容,选择正确的答案。
(1) Jenny’s ______ cooked noodles. ( )
A) grandpa B) grandma C) uncle
(2) Jenny watched some ______ on TV. ( )
A) news B) cartoons C) children’s shows
(3) What did Jenny do last Sunday morning ( )
A. B. C.
阅读短文,按要求完成阅读任务。
I’m Chen Jie. Winter holiday is coming. I’m making a plan. Let me share it with you!
Do more exercise and read more books. Exercise is good for the body, and reading is good for the brain. I’m going to do more exercise and read more books.
Take a trip. I’m going to Beijing with my friends by train. We’re going to visit the Great Wall and the Palace Museum. We will have a great time.
Enjoy family time. Chinese New Year is coming. I will clean the rooms and go to the flower market. I like cooking. On New Year’s Eve (除夕), I’m going to make a big dinner with my parents. And I will get some lucky money too. That will be fun!
22.判断句子正(T)误(F)。
(1) This is Chen Jie’s winter holiday plan. ( )
(2) Chen Jie is going to do more exercise and see more cartoons. ( )
(3) Chen Jie is going to visit the Great Wail and the Palace Museum. ( )
23.回答问题,把答案写相应的四线格上。
(1) Does Chen Jie like cooking
(2) What is Chen Jie going to do on New Year’s Eve
小学生活即将结束,根据毕业晚会的邀请函,完成下列各题。(共10 分)
Dear friends, How time flies! Our school life in primary school will come to an end. We will have a new school life in a new middle school. Our school will have a farewell party(告别派对)for all the students in Grade 6. Place: School Hall Time: 2:00 p.m. Friday Activities: ① We will sing songs and dance. ② We are going to have cake, fruit and juice. ③ We will also exchange(交换)gifts with each other. ④ We will see a film together. It will be great fun.
24.根据邀请函内容,选择正确的答案。(6 分)
(1) We are going to have a (n) ______. ( )
A.farewell party B.sports meet C. English party
(2) We will meet on ______. ( )
A.Monday B.Friday C. Saturday
(3) We will exchange ______ with each other. ( )
A.gifts B.prizes C. books
25.根据邀请函内容,判断下列句子正(T)误(F)。
(1) Our school life in middle school will come to an end. ( )
(2) The farewell party will be in the classroom. ( )
(3) We will sing songs and dance at the party. ( )
(4) We won’t have any food or drinks at the party. ( )
阅读材料,完成下列任务。
Tomorrow is Mid-Autumn Festival. My family are going to get together and have a big dinner. I am going to make mooncakes. My grandma will tell a story about Chang’e. We will have a good time!
Dragon Boat Festival is in May or June. It is celebrated to remember Qu Yuan. We will have a big dinner. We will eat zongzi and have boat races. My grandma will tell us stories about Qu Yuan.
Spring Festival is the most important festival in China. I’m going to visit my grandparents in the morning. I will wear my new clothes. My grandfather will give me a red envelope (红包). We are going to have a big dinner and watch TV together in the evening.
26.根据材料内容,选择正确的答案。
(1) The three festivals are traditional festivals in ______. ( )
A.America B.China C. Australia
(2) Which one is the symbol (标志) of Mid-Autumn Festival ( )
A.Chang’e. B.Nian. C. Qu Yuan.
(3) What can children do at Spring Festival ( )
A.Eat zongzi. B.Eat mooncakes. C. Get a red envelope.
(4) What is the same activity (相同的活动) of these three festivals ( )
A.Telling stories. B.Watching TV. C. Having a big dinner.
27.What are you going to do at the Spring Festival (根据实际情况回答问题)
阅读短文,按要求答题。
28.根据表格的内容,选择正确的图片,把选项写在横线上。
Different Festivals
This festival is after the Spring Festival. People are going to eat a kind of rice dumpling called yuanxiao. We will make some beautiful lanterns (灯笼). It is usually in June. Most people believe that it is held to remember the poet, Qu Yuan. We will eat Zongzi and have dragon boat races (比赛) on that day.
It is usually in September or October. Most people are going to make mooncakes and eat them. They are going to tell stories about Chang’e. It is the most important festival in China. People are going to get together with their families. They will wear new clothes and get lucky money (钱).
A. B. C. D.
29.选择。
(1) What can children do on Lantern Festival ( )
A.Eat zongzi B.Wear new clothes C. Make lanterns
(2) When is Mid-Autumn Festival ( )
A.Usually in June. B.Usually in September or October. C. Usually in October.
(3) ______ is the most important festival in China. ( )
A.Spring Festival B.Mid-Autumn Festival C. Dragon Boat Festival.
根据短文内容,回答问题或补全句子。
The Lantern Festival
The Lantern Festival is an important festival. It’s after the Spring Festival. And it means the end of the Spring Festival.
People do dragon dances or lion dances during the day. In the evening, people like watching lanterns on the streets or in the parks. There are many beautiful lanterns. They also guess the riddles on the lanterns. It’s very interesting. Some children can hold little lanterns in their hands happily.
At this festival, people eat a kind of special food. We call it tangyuan. It is a round rice ball. It tastes very delicious. What’s more, it means family reunion (团圆) and happiness.
30.Is the Lantern Festival before the Spring Festival
31.People during the day.
32.People and in the evening.
33.Some children are very happy because they can .
34.At this festival, people eat a kind of special food. We call it .
阅读短文,完成下列任务。
The Dragon Boat Festival
The Dragon Boat Festival(端午节)is a fun holiday in China. It’s on the fifth day of the fifth lunar month. People also call it Duanwu Festival. On this day, families eat special food. They eat zongzi. Zongzi is sticky rice with sweet or meat filling inside. The festival remeber a famous poet from old times. His name is Qu Yuan. A very exciting part of the festival is dragon boat racing(龙舟比赛). Teams paddle(划)the boats very fast on the water. Many people watch the races. People also hang special plants on their doors. It’s a very happy time for everyone.
35.Read and choose.根据短文内容,选择正确答案,将序号填在横线上。
(1) ______ is the Dragon Boat Festival. ( )
A. B. C.
(2) The Dragon Boat Festival is on ______. ( )
A.the first day of the fifth lunar month
B.the second day of the fifth lunar month
C. the fifth day of the fifth lunar month
(3) People will ______on the Dragon Boat Festival. ( )
A.eat zongzi B.watch the Dragon Boat races C. A and B
36.Read and judge.根据短文内容,判断正误,正确写T,错误写F。
(1) The Dragon Boat Festival is a Chinese festival. ( )
(2) People are not happy on the Dragon Boat Festival. ( )
书刊阅读。
Reading something interesting can make you happy.
快速浏览资料有助你探究跨学科融合项目,一起阅读书籍,选择正确的选项。
The games children had in early China were different. They often ran with sticks like riding a horse. They had a lot of fun. What clothes did they wear in winter Did they wear sunglasses when summer came
What was the living room like in the past Did they have lights at night Here are many pictures about these! This cake is usually sweet. Chinese often eat it on Mid-autumn Day. There are many stories about it, too.
37.根据书本封面导读,选择合适的1幅图片作为书本的配套插图。
A. B. C. D.
(1) Book 1:  
(2) Book 2:  
(3) Book 3:  
(4) Book 4:
38.根据导读和配图,从框中选择合适内容作为书名。
A.<Beautiful Chinese Dressings> B.<A Sweet Cake,a Sweet Day> C.<The Games Children Played 500 Years Ago> D.<Houses in Early China>
(1) Book 1:  
(2) Book 2:    
(3) Book 3:    
(4) Book 4:
【创新题型】阅读短文,完成表格。
It’s a hot day in Beijing. The time now is 7:00 p.m. Wang Jun is wearing a T-shirt. He is drawing pictures in the study. In London, the weather is cool and rainy. It’s 12 degrees. The time is twelve o’clock at noon (中午). Lunch is ready. Emma is having lunch in the kitchen. It’s 5 degrees in Sydney. It’s cold and cloudy. The time is 9:00 p.m. Bella is sleeping in the bedroom. In New York, it is 7:00 a.m. It’s sunny. Albert is washing his face in the bathroom. “Hurry up. Time for school!” his mother says.
City Weather Time Activity
Wang Jun Beijing 39 7:00 p.m. drawing pictures
40 London cool and rainy 12:00 at noon 41
Bella Sydney cold and cloudy 42 sleeping
Albert 43 sunny 44 washing his face
读绘本,按要求完成相应的练习。
45.根据文本顺序给图片排序A-D,并在上方图片的括号内写上相应的英文大写字母。
A.I live in Sanya with my parents. I think Sanya is a comfortable city in Hainan. Sanya is famous for its beaches and blue sea. You can have great fun walking on the beach and swimming in the sea all day. (1) ( )
B.It’s different to many other cities in China because there is only one season here. That is summer. So you can see some people often play beach volleyball with friends. That’s so cool and fun. (2) ( )
C. If you enjoy fresh seafood, this is the best place to go! The seafood in Sanya is fresh and cheap. And coconut water is nice too. Here are many beautiful places. You can go to the Monkey Island, Yalong Bay Tropical Paradise Forest Park and Tianya Haijiao. (3) ( )
D.Sanya is a warm city. Some old people from the north (北方) even buy houses in Sanya. They come and live in Sanya because the weather is warm in winter. They often wear T-shirt and skirt here. (4) ( )
46.根据绘本内容选择最佳答案完成句子。
(1) Where is Sanya ( )
A.In Hunan. B.In Guangdong. C. In Hainan.
(2) What is Sanya famous for ( )
A.Fruits and flowers. B.Beaches and sea. C. Seafood and coconut water.
(3) How many seasons are there in Sanya ( )
A.There are four. B.There are two. C. There is only one.
(4) What’s the weather like in Sanya ( )
A.It’s sunny and hot. B.It’s warm and comfortable. C. It’s cold and windy.
(5) What do people wear in winter in Sanya ( )
A.T-shirt. B.Skirt. C. Both A and B.
(6) What do people like doing on the beach ( )
A.They like playing beach volleyball. B.They like playing football. C. They like playing badminton.
Read and complete. (阅读短文,完成下列任务。)
I’m Haohao. I’m twelve years old. I live in Sanya. It will be windy in Sanya tomorrow. I will fly a kite. Dongdong and Feifei are my friends. Dongdong is thirteen years old. He lives in Harbin. It will snow in Harbin tomorrow. He will play in the snow. Feifei is eleven years old. He lives in Kunming. It will rain in Kunming tomorrow. He will jump in the water.
47.根据短文内容,判断句子正“T”误“F”。
(1) Haohao is 11 years old. ( )
(2) Dongdong will play in the snow tomorrow. ( )
(3) Feifei lives in Sanya. ( )
48.根据短文内容,选出下列城市明天的天气情况。
A. B. C.
(1) Sanya ( )
(2) Harbin ( )
(3) Kunming ( )
读短文,完成任务。
Yesterday was an exciting day. It was windy and there were lots of clouds. We played by the seaside.
We didn’t see any fish for a long time and we felt cold. Just then, we saw a big group of turtles. We were excited and jumped into water. I took some really good pictures.
Suddenly, there came three big fish. I didn’t know what kind of fish they were. I watched them behind a rock. They also found me. But these fish were more interested in the turtles than in me. Then one big fish swam up to my camera and I got a photo of its face. I was a little scared, but I did not move. It soon swam away.
I am really happy with the photos. What a great day!
49.选择正确的选项,将其标号填入题后括号里。
(1) —How was the weather yesterday ( )
—It was windy and ________.
A. B. C.
(2) —What did they see at first ( )
—They saw ________.
A.a group of turtles B.three big fish C. three small fish
(3) What did the writer do behind the rock ( )
A.He watched the turtles. B.He watched the three big fish. C. He played a game.
50.What did the writer do yesterday 请在文中用“________”画出答案(至少两件事)。
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
/ 让学习更有效 期中备考培优 | 英语学科
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
参考答案及试题解析
1.studying teach cook tell have 2.China;visit;learn;have;eat
【导语】本文主要介绍蒂娜将去李玲家过中秋节的活动。
1.(1) 句意:蒂娜现在在中国___。根据“I am studying in China now.”可知是正在中国学习,故答案为studying。
(2) 句意:李玲的奶奶将___她们怎样制作灯笼。根据“First, we will learn to make lanterns from Li Ling’s grandma.”可知是teach教,故答案为teach。
(3) 句意:李玲的妈妈将为她们做一顿丰盛的晚餐。根据“Li Ling’s mother will cook for us.”可知是cook做饭,故答案为cook。
(4) 句意:晚上,李玲的奶奶将给她们讲关于嫦娥的故事。根据“In the evening, Li Ling’s grandma will tell us a story about Chang’e.”可知是tell,故答案为tell。
(5) 句意:她们将过得很愉快。根据“That will be fun.”可知过得很愉快,have a good time过得很愉快,故答案为have。
2.句意:蒂娜现在在____。根据“I am studying in China now.”可知是在中国,故答案为China。
句意:___她的中国朋友。根据“I am so excited, because I will visit my Chinese friend Li Ling’s home on that day.”可知是看望,故答案为visit。
句意:____制作灯笼。根据“First, we will learn to make lanterns from Li Ling’s grandma.”可知是学习,故答案为learn。
句意:___一顿丰盛的晚餐。根据“After that, we will get together and have a big dinner.”可知是吃一顿丰盛的晚餐,故答案为have。
句意:听故事和___月饼。根据“In the evening, Li Ling’s grandma will tell us a story about Chang’e. And we will eat some mooncakes.”可知是吃月饼,故答案为eat。
3.visited took ate plane watch sunrise 4.by train swim in the sea
【导语】本文主要介绍了比尔上次假期和爸爸去西安的旅行以及这次假期和妈妈去海南的旅游计划。
3.句意:他们参观了兵马俑。根据“We visited the Terracotta Army(兵马俑) there. ”可知他们参观了兵马俑,故答案为visited。
句意:他们也拍了照并且吃了面条。根据“And we took many photos.”可知他们拍了照片,故答案为took。
句意:他们也拍了照并且吃了面条。根据“We also ate some noodles.”可知他们吃了面条,故答案为ate。
句意:他们将坐飞机去。根据“We are going there by plane.”可知他们坐飞机去三亚,故答案为plane。
句意:他们将去海边看日出。根据“We’re also going to watch the sunrise(日出) at sea.”可知他们将去海边看日出,故答案为watch。
句意:他们将去海边看日出。根据“We’re also going to watch the sunrise(日出) at sea.”可知他们将去海边看日出,故答案为sunrise。
4.(1)句意:比尔和他的爸爸怎么去的西安?他们坐火车去西安的。根据“We went there by train.”可知比尔和爸爸坐火车去的西安,故答案为by;train。
(2)句意:比尔的妈妈在三亚将做什么?她将在大海里游泳。根据“My mother will swim in the sea.”可知比尔的妈妈将在大海里游泳。故答案为swim;in the sea。
5.T T T F T 6.(1) A
(2) Grandma helps her fill the leaves with glutinous rice, red beans and a piece of salted meat.
(3) I do
(4) I love Dragon Boat Festival, not just for zongzi and races, but for sharing happiness with others.
(5) I usually eat zongzi with my family.(本题答案不唯一)
【导语】本文介绍了Maya在端午节期间参与挂艾蒿、包粽子、制作香囊和观看龙舟赛等传统活动的温馨故事。
5.(1) 句意:人们通常在端午节挂艾蒿在门上。根据“Mom, why do we hang these mugwort on the door ”可知人们通常在端午节挂艾蒿在门上,故答案为T。
(2) 句意:Maya和奶奶在厨房包粽子。根据“In the kitchen, Grandma is wrapping zongzi.”可知Maya和奶奶在厨房包粽子,故答案为T。
(3) 句意:Maya和朋友们制作香囊。根据“After lunch, Maya and her friends make sachets.”可知Maya和朋友们制作香囊,故答案为T。
(4) 句意:Liam是Maya的表哥。根据“Maya’s classmate Liam is in a boat, wearing a red vest.”可知是同学而非表哥,故答案为F。
(5) 句意:红队获胜了。根据“When Liam’s team wins, everyone cheers and throws candy into the crowd.”可知红队获胜了,故答案为T。
6.(1) 题干要求选择合适题目。A丰富多彩的端午节,B在玛雅家度过的一天,C有趣的龙舟赛,根据全文描述的多种端午节活动,故选A。
(2) 题干要求画出粽子食材。应画出的句子是“Grandma helps her fill the leaves with glutinous rice, red beans and a piece of salted meat.”,故答案为Grandma helps her fill the leaves with glutinous rice, red beans and a piece of salted meat.。
(3) 题干要求补充合适内容。根据上下文可知此处表示肯定回答,问句是Do you开头的一般疑问句,肯定回答是Yes, I do. 故答案为I do。
(4) 题干要求抄写Maya感受的句子。应抄写“I love Dragon Boat Festival, not just for zongzi and races, but for sharing happiness with others.”故答案为I love Dragon Boat Festival, not just for zongzi and races, but for sharing happiness with others.。
(5) 句意:端午节你通常做什么?本题答案不唯一,根据实际情况回答,可以回答:我通常和家人一起吃粽子。故答案为I usually eat zongzi with my family.。
7.T F T 8.(1)
(2)
【导语】本文介绍了比尔去年寒假和今年寒假的活动安排。
7.(1) 句意:比尔去年寒假参观了兵马俑。根据“I’m Bill. I live in Dalian. Last winter holiday, I went to Xi’an with my friend. We visited the Terra Cotta Warriors there.”可知比尔去年寒假和朋友去西安看了兵马俑,与原文相符,故答案为T。
(2)句意:比尔要和他的朋友一起去泰安。根据“This winter holiday, I’m going to visit Tai’an with my mother.”可知比尔跟妈妈去泰安,与原文不相符,故答案为F。
(3)句意:泰山是五个著名山脉中最高的山。根据“We’ll climb Mount Tai. It is the head of the Five Famous Mountains.”可知泰山是最高的,与原文相符,故答案为T。
8.(1) 句意:他们为什么要乘火车去西安?根据“Last winter holiday, I went to Xi’an with my friend. We went there by train. It’s fast and safe.”可知火车又快又安全,故答案为。
(2)句意:他们在这个寒假要去泰山吗?根据“This winter holiday, I’m going to visit Tai’an with my mother. We’ll climb Mount Tai.”可知他们寒假要去泰山,故答案为。
9.F T F F T 10.A B C
【导语】本文说了蒂娜的周末行程安排。
9.(1)句意:蒂娜来自北京。根据“I’m Tina. I’m from Canada.”可知蒂娜来自加拿大,故答案为F。
(2)句意:蒂娜将度过一个忙碌的周末。根据“I’m going to have a busy weekend.”可知蒂娜将有一个忙碌的周末,故答案为T。
(3)句意:蒂娜要去南京公园。根据“I’m going to Renmin Park .”可知蒂娜要去人民公园,故答案为F。
(4)句意:蒂娜打算晚上看望她的祖父母。根据“In the afternoon, we are going to visit grandparents”可知蒂娜打算下午去看望她的祖父母,故答案为F。
(5)句意:蒂娜打算周日午饭后和艾米一起打乒乓球。根据“After lunch, I’m going to play ping pong with Amy. ”可知蒂娜算午饭后和艾米一起打乒乓球,故答案为T。
10.(1)蒂娜现在住在______。A中国,B英国,C加拿大。根据“I live in Qingdao now.”可知蒂娜现在住在青岛,故选A。
(2)蒂娜打算怎么去人民公园?A步行,B骑自行车,C乘公交车。根据“I’m going to Renmin Park with my sister Anna by bike. ”可知蒂娜打算骑自行车去。故选B。
(3)蒂娜打算在书店买什么?A一张新CD,B一支钢笔,C漫画书。根据“I’m going to buy some comic books.”故选C。
11.He is 12 years old. 12.No, he isn’t. 13.He usually goes to school on foot. 14.No, they don’t. 15.They are going to Australia by plane.
【导语】本文主要介绍了萨姆及其家人的个人信息,上班上学的交通方式以及明年的计划。
11.句意:萨姆多大?根据“I’m12 years old.”可知萨姆12岁。故答案为He is 12 years old.
12.句意:萨姆是一个英国男孩吗?根据“I am an Australian boy.”可知萨姆是一个澳大利亚男孩,故答案为No, he isn’t.
13.句意:萨姆通常怎么去学校?根据“I usually go to school on foot.”可知萨姆通常步行去学校,故答案为He usually goes to school on foot.
14.句意:他的父母坐公交去工作吗?根据“They go to work by subway.”可知他的父母坐地铁去工作,句子是否定回答,故答案为No, they don’t.
15.句意:他们将怎么去澳大利亚?根据“We are going to visit them by plane next year.”可知他们将坐飞机去澳大利亚,故答案为They are going to Australia by plane.
16.F T F F T 17.A C B B C
【导语】本文主要介绍了蒂娜的个人信息和周末活动。
16.(1)句意:蒂娜来自北京。根据“I’m from Canada.”可知蒂娜来自加拿大,句子和短文不符,故答案为F。
(2)句意:蒂娜将过一个忙碌的周末。根据“I’m going to have a busy weekend.”可知蒂娜将过一个忙碌的周末,句子和短文相符,故答案为T。
(3)句意:蒂娜将去人民公园。根据“On Saturday morning, I’m going to Zhongshan Park with my sister Anna by bike.”可知蒂娜将去中山公园,句子和短文不相符,故答案为F。
(4)句意:蒂娜将晚上看望她的祖父母。根据“In the afternoon, we are going to visit my grandparents.”可知蒂娜将在下午去看望祖父母,句子和短文不符,故答案为F。
(5)句意:蒂娜周日午饭后将和艾米打乒乓球。根据“After lunch, I’m going to play ping-pong with Amy.”可知周日午饭后将和艾米去打乒乓球,句子和短文相符,故答案为T。
17.(1)句意:蒂娜现在住在中国。A中国,B英国,C加拿大,根据“I live in Qíngdao now.”可知蒂娜现在住在青岛,在中国,故选A。
(2)句意:蒂娜将在周六上午去公园。A书店,B动物园,C公园,根据“On Saturday morning, I’m going to Zhongshan Park with my sister Anna by bike.”可知蒂娜在周六上午将去中山公园,故选C。
(3)句意:蒂娜怎么去中山公园?A步行。B骑自行车。C坐公交。根据“On Saturday morning, I’m going to Zhongshan Park with my sister Anna by bike.”可知蒂娜将骑自行车去中山公园,故选B。
(4)句意:蒂娜将和她的朋友去书店。A哥哥/弟弟,B朋友,C姐姐/妹妹,根据“On Sunday morning, I’m going to the bookstore with my good friend Lucy.”可知蒂娜将和朋友露西去书店,故选B。
(5)句意:蒂娜将去书店买什么?A一本新CD。B一支钢笔。C漫画书。根据“I’m going to buy some comic books.”可知蒂娜将去书店买漫画书,故选C。
18.F BD 19.five farm plane
【导语】本文主要介绍去海南旅游的计划。
18.(1) 根据“We are going to fly there early in the morning on Tuesday, November 23rd. In the afternoon, we’re going to go for a picnic.”可知23日的活动是去野餐,选项F是野餐,故答案为F。
(2) 根据“November 25th is free day. We can go shopping and play on the beach.”可知是去购物和在沙滩玩,选项B是购物,选项D是在沙滩玩,故答案为BD。
19.(1) 句意:我们将要去海南待___天。根据“Next week we are going to travel in Hainan for five days.”可知是五天,故答案为five。
(2) 句意:我们将要去一个____并且我们可以在那里摘水果和露营。根据“On the 26th we’re going to a farm. We can pick oranges and coconuts (椰子) there. And we will camp (野营) on the farm that evening.”可知是去一个农场,故答案为farm。
(3) 句意:我们将乘____回家。根据“Then we will fly back home at noon the next day.”可知将乘飞机回家,故答案为plane。
20.F F T F 21.B C C
【导语】本文是珍妮写给艾米的信,介绍了珍妮上周末的活动。
20.(1)句意:在周六上午,珍妮看望她的叔叔(伯伯,舅舅等)。根据“I visited my grandparents on Saturday morning.”可知在周六上午,珍妮看望她的祖父母,句子和短文不符,故答案为F。
(2)句意:上周六是她奶奶的生日。根据“It was my grandpa’s birthday.”可知上周六是爷爷的生日,句子和短文不符,故答案为F。
(3)句意:珍妮在周日上午做作业了。根据“On Sunday morning, I did my homework.”可知珍妮在周日上午做作业了。句子和短文相符,故答案为T。
(4)句意:珍妮上周日晚上9点看电视了。根据“Then I went to bed at 9:00 p.m.”可知珍妮晚上9点睡觉了,句子和短文不符,故答案为F。
21.(1)句意:珍妮的奶奶做面条。A爷爷,B奶奶,C叔叔(伯伯,舅舅等),根据“My grandma cooked noodles for me.”可知珍妮的奶奶做面条,故选B。
(2)句意:珍妮在电视上看儿童节目。A新闻,B卡通,C儿童节目,根据“On Sunday evening, I watched some children’s shows on TV.”可知珍妮在电视上看儿童节目。故选C。
(3)句意:珍妮上周日上午做什么了?A擦玻璃,B扫地,C写作业,根据“On Sunday morning, I did my homework.”可知珍妮周日上午做作业了,故选C。
22.T F T 23.(1)
(2)
【导语】本文讲了寒假的计划。
22.(1)句意:这是陈洁的寒假计划。根据“I’m Chen Jie. Winter holiday is coming. I’m making a plan.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
(2)句意:陈洁打算多锻炼,多看动画片。根据“I’m going to do more exercise and read more books.”,可知陈洁打算多锻炼,多看书,故答案为F。
(3)句意:陈洁要参观长城和故宫博物院。根据“We’re going to visit the Great Wall and the Palace Museum.”,可知题干与短文相符,故答案为T。
23.(1)句意:陈洁喜欢做饭吗?根据“I like cooking.”,可知陈洁喜欢做饭,答语为肯定回答,故答案为。
(2)句意:陈洁除夕要做什么?根据“On New Year’s Eve (除夕), I’m going to make a big dinner with my parents.”,可知陈洁除夕要和父母做一顿丰盛的晚餐,故答案为。
24.A B A 25.F F T F
【导语】本文介绍了毕业晚会邀请函的情况。
24.(1)句意:我们打算举办一个告别派对。A告别派对,B运动会,C英语派对。根据“Our school will have a farewell party for all the students in Grade 6.”可知学校将要为六年级的全体学生们举办一个告别派对,故选A。
(2)句意:我们将在周五相见。A周一,B周五,C周六。根据“Time: 2:00 p.m. Friday”可知是周五下午两点,故选B。
(3)句意:我们将要和彼此交换礼物。A礼物,B奖项,C书。根据“We will also exchange gifts with each other.”可知彼此交换礼物,故选A。
25.(1)句意:我们在中学的学校生活将接近尾声。根据“Our school life in primary school will come to an end.”可知小学学校生活将接近尾声,故答案为F。
(2)句意:告别派对将在教室举行。根据“Place: School Hall”可知地点在学校大厅,故答案为F。
(3)句意:我们将要在派对上唱歌跳舞。根据“We will sing songs and dance.”可知可以唱歌和跳舞,故答案为T。
(4)句意:派对上我们不能吃食物喝饮料。根据“We are going to have cake, fruit and juice.”可知可以吃蛋糕,水果,喝果汁,故答案为F。
26.B A C C 27.I’m going to visit my grandparents. (答案不唯一)
【导语】本文主要介绍了中秋节,端午节和春节。
26.(1)句意:三个节日是中国的传统节日。A美国,B中国,C澳大利亚,文章介绍的是中秋节,端午节和春节,都是中国的传统节日,故选B。
(2)句意:哪个是中秋节的标志?A嫦娥。B年。C屈原。根据“My grandma will tell a story about Chang’e.”可知嫦娥是中秋节的标志,故选A。
(3)句意:在春节,孩子们可以做什么?A吃粽子。B吃月饼。C得到红包。根据“My grandfather will give me a red envelope (红包).”可知春节孩子们会得到红包,故选C。
(4)句意:这三个节日的相同的活动是什么?A讲故事。B看电视。C吃丰盛的晚餐。根据“My family are going to get together and have a big dinner.”“We will have a big dinner.”和“We are going to have a big dinner and watch TV together in the evening.”可知三个节日的共同活动是吃丰盛的晚餐,故选C。
27.句意:在春节,你将做什么?该题是开放性试题,答案不唯一,可写成:我将看望我的祖父母。visit my grandparents看望我的祖父母,故答案为I’m going to visit my grandparents.
28.C D B A 29.C B A
【导语】本文主要介绍了中国的几个传统节日。
28.根据“This festival is after the Spring Festival. People are going to eat a kind of rice dumpling called yuanxiao.”可知春节后面的节日,人们吃元宵,应该是元宵节,C是元宵节,故选C。
根据“It is usually in June. Most people believe that it is held to remember the poet, Qu Yuan.”可知描述的是端午节,D是端午节,故选D。
根据“Most people are going to make mooncakes and eat them.”可知描述的是中秋节,B是中秋节,故选B。
根据“It is the most important festival in China. People are going to get together with their families.”可知描述的是春节,A是春节,故选A。
29.(1)句意:元宵节孩子们可以干什么?A吃粽子,B穿新衣服,C制作灯笼,根据“We will make some beautiful lanterns (灯笼).”可知元宵节孩子们可以制作灯笼,故选C。
(2)句意:中秋节是什么时候?A通常在6月。B通常在9月或者10月。C通常在10月。根据“It is usually in September or October.”可知中秋节通常在9月或者10月,故选B。
(3)句意:春节在中国是最重要的节日。A春节,B中秋节,C端午节,根据“It is the most important festival in China.”可知春节在中国是最重要的节日。故选A。
30.No, it isn’t. 31.do dragon dances or lion dances 32.like watching lanterns guess the riddles 33.hold little lanterns in their hands 34.tangyuan
【分析】本文主要介绍元宵节。
30.句意:元宵节在春节之前吗?根据“It’s after the Spring Festival.”可知是在春节之后,所以该句应做否定回答。故答案为No, it isn’t.
31.句意:白天人们______。根据“People do dragon dances or lion dances during the day.”可知白天人们会舞龙舞狮,故答案为do dragon dances or lion dances。
32.句意:晚上人们_____和_____。根据“In the evening, people like watching lanterns on the streets or in the parks. There are many beautiful lanterns. They also guess the riddles on the lanterns. It’s very interesting.”可知人们看灯笼和猜谜语,故答案为like watching lanterns,guess the riddles。
33.句意:一些孩子们非常高兴因为他们能____。根据“ome children can hold little lanterns in their hands happily.”可知因为他们手里能拿着小灯笼,故答案为hold little lanterns in their hands。
34.句意:在这个节日里,人们吃一种特殊的食物。我们称呼它____。根据“At this festival, people eat a kind of special food. We call it tangyuan.”可知是汤圆,故答案为tangyuan。
35.A C C 36.T F
【导语】本文主要介绍了端午节。
35.(1)句意:____是端午节。A. 画有龙舟的图片 B. 画有南瓜的图片 C. 画有新年烟花的图片,根据“ A very exciting part of the festival is dragon boat racing( 龙舟比赛 ). ”可知龙舟赛是端午节的一部分,A是端午节,故选A。
(2)句意:端午节在农历五月初五。A. 农历五月初一 ,B. 农历五月初二 ,C. 农历五月初五,根据“ It’s on the fifth day of the fifth lunar month. ”可知端午节在农历五月初五。故选C。
(3)句意:人们在端午节将吃粽子和观看龙舟赛。A. 吃粽子 ,B. 看龙舟比赛, C. A和B,根据“They eat zongzi.”和“Many people watch the races.”可知人们在端午节将吃粽子和观看龙舟赛。故选C。
36.(1)句意:端午节是一个中国节日。根据“The Dragon Boat Festival(端午节)is a fun holiday in China.”可知端午节是一个中国节日。句子和短文相符,故答案为T。
(2)句意:在端午节人们不开心。根据“It’s a very happy time for everyone.”可知端午节人们是开心的,句子和短文不符。故答案为F。
37.C D A B 38.C A D B
【导语】本文介绍了中国以前孩子们玩的游戏,美丽的服饰,房屋和节日。
37.根据“The games children had in early China were different. They often ran with sticks like riding a horse. They had a lot of fun.中国早期的孩子们玩的游戏是不同的。他们经常像骑马一样拿着棍子跑。他们玩得很开心。”与C图相符,故选C。
根据“What clothes did they wear in winter Did they wear sunglasses when summer came 他们冬天穿什么衣服?夏天来的时候他们戴太阳镜吗?”与D图相符,故选D。
根据“What was the living room like in the past Did they have lights at night Here are many pictures about these!过去客厅里是什么样的?夜里他们点灯吗?这里有许多关于这些的图片!”与A图相符,故选A。
根据“This cake is usually sweet. Chinese often eat it on Mid-autumn Day. There are many stories about it, too.这种月饼通常是甜的。中国人经常在中秋节吃它。关于它的故事也有很多。”与B图相符,故选B。
38.Book 1描述的是人们经常像骑马一样拿着棍子跑。与选项C《五百年前孩子们玩的游戏》,相匹配,故选C。
Book 2描述的是穿什么服装,与选项A《美丽的中华服饰》,相匹配,故选A。
Book 3描述的是过去的客厅的样子的照片,与选项D《早期中国的房屋》,相匹配,故选D。
Book 4描述的是中秋节时通常吃月饼,与选项B《甜蜜的蛋糕,甜蜜的日子》,相匹配,故选B。
39.hot 40.Emma 41.having lunch 42.9:00 p.m. 43.New York 44.7:00 a.m.
【导语】本文分别介绍了王军,艾玛,贝拉和艾伯特所在的城市,天气,时间和他们正在做的事情。
39.根据文中“It’s a hot summer day in Beijing. The time now is 7:00 p.m. Wang Jun is wearing a T-shirt. He is drawing pictures in the study.”可知王军在北京,天气炎热,时间是晚上7点,他正在画画。故答案为hot。
40.根据文中“In London, the weather is cool and rainy. It’s 12 degrees. The time is twelve o’clock at noon. Lunch is ready. Emma is having lunch in the kitchen.”可知艾玛在伦敦,天气凉爽有下雨,时间是中午12点,她正在吃午饭。故答案为Emma。
41.根据文中“In London, the weather is cool and rainy. It’s 12 degrees. The time is twelve o’clock at noon. Lunch is ready. Emma is having lunch in the kitchen.”可知艾玛在伦敦,天气凉爽有下雨,时间是中午12点,她正在吃午饭。故答案为having lunch。
42.根据文中“ It’s 5 degrees in Sydney. It’s cold and cloudy. The time is 9:00 p.m. Bella is sleeping in the bedroom.”可知贝拉在悉尼,天气多云又冷,时间是晚上9点,她正在睡觉。故答案为9:00 p.m.。
43.根据文中“In New York, it is 7:00 a.m. It’s sunny. Albert is washing his face in the bathroom.”可知艾伯特在纽约,天气晴朗,时间是早上7点,他正在洗脸。故答案为New York。
44.根据文中“In New York, it is 7:00 a.m. It’s sunny. Albert is washing his face in the bathroom.”可知艾伯特在纽约,天气晴朗,时间是早上7点,他正在洗脸。故答案为7:00a.m.。
45.D B A C 46.C B C B C A
【导语】本文主要介绍了三亚的地理位置,气候特点,著名的景点和当地活动。
45.图片显示哈尔滨和三亚,D选项“Some old people from the north (北方) even buy houses in Sanya.”可知北方来三亚买房,故选D。
图片是人们打沙滩排球,B选项“So you can see some people often play beach volleyball with friends.”可知B选项描述人们打沙滩排球,故选B。
图片是在沙滩上散步,A选项“You can have great fun walking on the beach and swimming in the sea all day.”可知A描述的是在沙滩上散步,故选A。
图片描述的是海边景色,C选项“If you enjoy fresh seafood, this is the best place to go!”可知C选项描述的是海鲜,故选C。
46.(1)句意:三亚在哪里?A在湖南。B在广东。C在海南。根据“I think Sanya is a comfortable city in Hainan.”可知三亚在海南,故选C。
(2)句意:三亚以什么著名?A水果和花。B沙滩和海。C海鲜和椰子汁。根据“Sanya is famous for its beaches and blue sea.”可知三亚以沙滩和蓝色的大海著名,故选B。
(3)句意:在三亚有多少季节?A有四个。B有两个。C只有一个。根据“It’s different to many other cities in China because there is only one season here.”可知三亚有一个季节,故选C。
(4)句意:三亚的天气怎么样?A它是晴朗并且热的。B它是温暖并且舒服的。C它是寒冷并且有风的。根据“They come and live in Sanya because the weather is warm in winter.”可知三亚是温暖的,故选B。
(5)句意:冬天,人们在三亚穿什么?A T恤衫。B短裙。C T恤衫和短裙。根据“They often wear T-shirt and skirt here.”可知人们在三亚冬天穿T恤衫和短裙,故选C。
(6)句意:人们喜欢在沙滩上做什么?A他们喜欢玩沙滩排球。B他们喜欢踢足球。C他们喜欢打羽毛球。根据“So you can see some people often play beach volleyball with friends.”可知人们喜欢在沙滩上玩沙滩排球,故选A。
47.F T F 48.C A B
【导语】本文主要介绍几个同学的个人信息及其明天的活动以及明天几个城市的天气。
47.(1)句意:浩浩11岁。根据“I’m Haohao. I’m twelve years old.”可知是12岁,故答案为F。
(2)句意:东东明天将玩雪。根据“He will play in the snow.”可知东东明天将玩雪,故答案为T。
(3)句意:飞飞住在三亚。根据“Feifei is eleven years old. He lives in Kunming.”可知飞飞住在昆明,故答案为F。
48.(1)词义:三亚。根据“It will be windy in Sanya tomorrow.”可知三亚明天将是刮风的,故选C。
(2)词义:哈尔滨。根据“It will snow in Harbin tomorrow.”可知哈尔滨明天将是下雪的,故选A。
(3)词义:昆明。根据“It will rain in Kunming tomorrow.”可知昆明明天将是下雨的,故选B。
49.A A C 50.Just then, we saw a big group of turtles. We were excited and jumped into water. I took some really good pictures.
Suddenly, there came three big fish. I didn’t know what kind of fish they were. I watched them behind a rock.
【导语】本文主要介绍了我昨天去海边游玩的经历。
49.(1)句意:—昨天天气怎样?—多风而且______。A多云的,B晴朗的,C多雨的。根据“It was windy and there were lots of clouds.”可知昨天天气多风且多云,故选A。
(2)句意:—他们首先看到什么?—他们看见_________。A一群乌龟,B三条大鱼,C三条小鱼。根据“We didn’t see any fish for a long time and we felt cold. Just then, we saw a big group of turtles.”可知他们首先看到一群乌龟,故选A。
(3)句意:作者在岩石后面做什么?A他在看乌龟。B他在看三条大鱼。C他在玩游戏。根据“Suddenly, there came three big fish. I didn’t know what kind of fish they were. I watched them behind a rock.”可知作者在岩石后面看大鱼,故选B。
50.本题答案不唯一。根据全文可知作者昨天去海边游玩,看见了一群乌龟非常兴奋,然后跳进了水里,拍了一些照片。突然,作者发现了三条大鱼,于是他躲在岩石后面观察这些鱼,并且给其中一条大鱼拍了特写。可以在文中画出作者在看乌龟,然后拍了一些照片;也可以在文中画出作者在岩石后面看大鱼。故答案为Just then, we saw a big group of turtles. We were excited and jumped into water. I took some really good pictures.;Suddenly, there came three big fish. I didn’t know what kind of fish they were. I watched them behind a rock.。
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
21世纪教育网(www.21cnjy.com)
同课章节目录