Unit 2 Success Section Ⅰ TOPIC TALK课件 (共89张PPT+学案+ 练习)高中英语 北师大版(2019)选择性必修 第一册

文档属性

名称 Unit 2 Success Section Ⅰ TOPIC TALK课件 (共89张PPT+学案+ 练习)高中英语 北师大版(2019)选择性必修 第一册
格式 zip
文件大小 2.5MB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-10-30 16:40:43

文档简介

Section Ⅰ TOPIC TALK
维度一:品句填词
1.Only through         (合作) with other teammates can we win the match.
2.The         (有纪律的) students always completed their homework on time and were prepared for class.
3.Even in difficult times, she remained      (乐观的), believing that things would eventually get better.
4.Despite facing numerous challenges, she remained p         in her pursuit of becoming a professional musician.
5.The a       shared her extraordinary experiences of space travel with the excited students.
维度二:词形转换
1.She is         (determine) to carry on with her education.
2.We are all struck by the astronaut’s      (commit) and       (ambitious).
3.I would be         (appreciate) if you could accept my invitation.
4.The serious       (injury) have already ruined the athlete’s career.
5.The number of         (employ) in our company has increased from 30 to 200 in the past three years.
6.The proposal was instantly voted through with two to one in favour, accompanied by         (enthusiasm) applause.
维度三:固定搭配和句式
1.Read the following sentences again until they         (解释得通) to you!
2.From then on, I                    (致力于) losing some weight and getting into shape.
3.                              (正是他的坚强意志) they overcame all the difficulties.
Ⅰ.阅读理解
A
  There are numerous great people domestic and abroad during past decades such as Song Qingling, Neil Armstrong and so on, some of them focus on changing the terrible condition of women and others focus on the technology development of human beings.
  Song Qingling (1893-1981)
  One of the top leaders in modern Chinese history; devoted her life into improving the welfare of women & children and the Chinese people’s liberation cause.
  Huang Wenxiu (1989-2019)
  A village official, died in a mountain flood as a young age, worked on the front lines of the fight against poverty to help villagers increase their incomes.
  Lu Xun (1881-1936)
  A leading figure of modern Chinese literature; Lu Xun Literature Prize — one of China’s top four literary prizes, awarded every three years.In 1917, a friend insisted that he help write for a magazine called New Youth.That was how his first famous short story A Madman’s Diary got published.
  Everyone knows the people who have helped to change the world in recent years.From Lu Xun to Huang Wenxiu, despite these, we also should recognize those who work tirelessly behind the scenes like the cleaner of the city, the worker of elevator maintaining and so on ...
1.Which of the following is one of Song Qingling’s achievement according to the passage?(  )
A.Leading modern Chinese history. B.Improving the living level of women.
C.Enhancing the benefits of women. D.Improving the people’s intelligence.
2.How old was Huang Wenxiu when she passed away?(  )
A.29. B.30.
C.31. D.32.
3.Which of the following sentence is FALSE according to the passage?(  )
A.Lu Xun literary Prize is awarded once in three years.
B.Despite these great people, we need to know some hard-working people behind scene.
C.Huang Wenxiu died of poverty.
D.A Madman’s Diary is Lu Xun’s first famous short story.
B
  Sara Thompson showed great effort in getting a degree in teaching, something that not many students can do.She was very happy when she finished school at the State University of New York at Buffalo, and she was the first in her big family to get a college degree.
  Sara grew up with eight other brothers and sisters on a farm in Buffalo, New York.Her dad had a job that wasn’t on the farm, and her mom took care of the farm with the kids.Upon graduating from high school, Sara went to a school close by to learn skills, and she worked part-time to pay for her classes because her family didn’t have extra money for college.After she finished that school, she kept working to help her younger brothers and sisters pay for their education.
  Now, Sara is married and has three kids.She decided to go back to school to get a better job and to help her family better, while doing something she really likes: teaching.She chose the program at the State University of New York at Buffalo because it was close to her home.She could drive to her classes and be back home in the evening to take care of her kids.Sara’s family helped her a lot while she was studying: her husband worked extra jobs to pay for things, and her mom, who was 65, sometimes looked after the kids.
  Even though it was hard, she did well in school and graduated with good grades.Sara had to give up some things to reach her goal, like spending time with her kids and attending important family events.“There were nights when it was very hard to choose between being with my kids and studying for tests or writing papers,” she says.But her kids learned a lot from seeing their mom get her degree.Sara is the first in her family to graduate from college, and she is a great example for her family — she shows that you can do anything if you work hard.
4.What did Sara do after high school?(  )
A.She worked with her dad. B.She funded her own education.
C.She managed the farm alone. D.She taught her brothers and sisters.
5.Why did Sara choose the Buffalo program?(  )
A.To save money for her family. B.To learn from top teachers.
C.To find a high-paying job. D.To care for her kids easily.
6.What did Sara give up for her studies?(  )
A.Her health. B.Her social life.
C.Her family time. D.Her career chances.
7.What’s the lesson we can learn from Sara’s story?(  )
A.Effort brings rewards. B.Time equals money.
C.Love overcomes all. D.Schooling is key to success.
C
  Would you BET on the future of this man? He is 53 years old.Most of his adult life has been a losing struggle against debt and misfortune.A war injury has made his left hand stop functioning, and he has often been in prison.Driven by heaven-knows-what motives, he determines to write a book.
  The book turns out to be one that has appealed to the world for more than 350 years.That former prisoner was Cervantes, and the book was Don Quixote《堂吉诃德》.And the story poses an interesting question: why do some people maintain new vitality and creativity to the end of their days, while others go to seed long before?
  We’ve all known people who run out of steam before they reach life’s halfway mark.I’m not talking about those who fail to get to the top.We can’t all get there.I’m talking about people who have stopped learning and growing because they have adopted the fixed attitudes and opinions that all too often come with passing years.
  Most of us, in fact, progressively narrow the variety of our lives.We succeed in our field of specialization and then become trapped in it.Nothing surprises us.We lose our sense of wonder.But, if we are willing to learn, the opportunities are everywhere.
  With high motivation and enthusiasm, we can keep on learning.Then we will know how important it is to have meaning in our life.However, we can achieve meaning only if we have made a commitment to something larger than our own little egos (自我), whether to loved ones, to fellow humans, to work, or to some moral concept.
  Many of us equate (视……等同于) “commitment” with such “caring” occupations as teaching and nursing.But doing any ordinary job as well as one can is in itself an admirable commitment.People who work toward such excellence — whether they are driving a truck, or running a store make the world better just by being the kind of people they are.They’ve learned life’s most valuable lesson.
8.The passage starts with the story of Cervantes to show that     .(  )
A.age is not a barrier to achieving one’s goal
B.loss of freedom stimulates one’s creativity
C.misery inspires a man to fight against his fate
D.disability cannot stop a man’s pursuit of success
9.What does the underlined part “run out of steam” in paragraph 3 probably mean?(  )
A.End one’s struggle for liberty. B.Waste one’s energy taking risks.
C.Lose the interest to continue learning. D.Miss the opportunity to succeed.
10.What could be inferred from paragraph 4?(  )
A.Opportunity awaits those with a cautious mind.
B.Opportunity favors those with a curious mind.
C.Those who dare to try often get themselves trapped.
D.Those who tend to think back can hardly go ahead.
11.What is the author’s purpose in writing the passage?(  )
A.To suggest a way of pursuing excellence in our lifelong career.
B.To state the importance of generating motivation for learning.
C.To stress the need of shouldering responsibilities at work.
D.To provide guidance on leading a meaningful adult life.
Ⅱ.阅读七选五
  So, what does it take to be great? I thoroughly reject the “10 years, 10,000 hours” notion that anyone can be an expert if they just put in enough time.12.(  )
  Another reality though is that you can’t control your genes.If you received good ones from your parents, thank them.If you didn’t, don’t blame your parents because they didn’t choose their genes either.13.(  )
  Inborn ability is certainly a wonderful thing to have been given, but it is a bit overrated.14.(  ) What this means is that you need an inborn ability to be great, but it isn’t enough.The world is full of gifted failures, of “can’t miss kids” who missed.Talent is only the starting point to greatness and, if you’re fortunate enough to have won the genetic lottery, it puts you ahead of the field at the beginning of the race to be great.15.(  ) You have to work hard, push your limits, and struggle mightily to get to the finish for anything in life worth pursuing greatness in.
  Ultimately, being great isn’t about being objectively great because, as noted above, the chances that you will achieve true greatness in some aspect of your life is, statistically, very small.16.(  ) I define that as fully realizing whatever ability you were born with.That inborn ability may not be enough to be a superstar in your area of achievement, but, if you do what is necessary, you will find a reasonable level of success.
A.Instead, let it go and focus on what you can control.
B.But, of course, races aren’t won at the start, but at the finish.
C.Rather, your goal should be to find your own personal greatness.
D.Inborn ability is a necessary but not sufficient contributor to greatness.
E.You might think that personal greatness isn’t the same as true greatness.
F.The reality is that genes matter, whether inborn intelligence or inborn physical talent.
G.They enjoy the struggles they experienced and the satisfaction of overcoming them.
Section Ⅰ TOPIC TALK
基础知识自测
维度一
1.cooperation 2.disciplined 3.optimistic 4.persistent 5.astronaut
维度二
1.determined 2.commitment; ambition 3.appreciative 4.injuries 5.employees 6.enthusiastic
维度三
1.make sense 2.was committed to 3.It was with his strong will that
素养能力提升
Ⅰ.
语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了一些伟大的人物,也提醒读者去关注那些在幕后不知疲倦地付出的普通人。
1.C 细节理解题。根据Song Qingling部分中的devoted her life into improving the welfare of women & children and the Chinese people’s liberation cause可知,提高妇女权益是宋庆龄的成就之一。
2.B 细节理解题。根据Huang Wenxiu部分中的1989-2019可知,黄文秀去世时年仅30岁(=2019-1989)。
3.C 细节理解题。根据Huang Wenxiu部分中的died in a mountain flood as a young age可知,黄文秀死于山洪,而非贫困。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Sara Thompson通过自身努力获得教学学位的故事。
4.B 细节理解题。根据第二段中的Upon graduating from high school ...extra money for college.可知,Sara高中毕业后自己支付学费。
5.D 细节理解题。根据第三段中的She chose the program ...in the evening to take care of her kids.可知,Sara选择布法罗项目是为了方便照顾孩子。
6.C 细节理解题。根据最后一段中的Sara had to give up some things ...and attending important family events.可知,Sara为了学业放弃了和家人相处的时间。
7.A 推理判断题。根据最后一段中的But her kids learned a lot ...if you work hard.可推知,努力就会带来回报。
语篇解读:本文是一篇议论文。文章以《堂吉诃德》的作者塞万提斯的故事开篇,告诉读者成功需要不断地学习。
8.A 推理判断题。根据第二段最后一句可推知,作者用塞万提斯的故事开头,是为了说明年龄不是实现目标的障碍。
9.C 词义猜测题。根据第三段最后一句可知,有些人还没走到人生的一半就失去了继续学习的兴趣。画线部分指的就是people who have stopped learning on growing,因此画线词组在此处意为“失去继续学习的兴趣”。
10.B 推理判断题。根据第四段中的Nothing surprises us ...the opportunities are everywhere.可推知,机会总是青睐有好奇心的人。
11.D 推理判断题。根据文章内容,尤其是最后一段最后两句可知,文章以《堂吉诃德》的作者塞万提斯的故事开篇,告诉读者如何过有意义的生活。由此推断,文章的写作目的是指导人们如何过有意义的成年生活。
Ⅱ.
语篇解读:本文是一篇议论文。文章就怎样才能成为伟大的人发表自己观点,即充分认识到你与生俱来的任何能力,从而找到一个合理的成功水平。
12.F 上文否定“只要时间足够就能成为专家”的观点。F项提出自己的观点——基因决定能否成为伟人,且F项中的The reality与下文中的Another reality对应,有启下作用。
13.A 上文讲你无法控制你的基因。A项中的Instead表示与上文形成转折,can control也与上文中的can’t control形成对比。
14.D 空后一句讲天生的能力也并不足够让你变得伟大。D项中的Inborn ability与上下文对应,下句也对本句进行了解释说明,所以本句有启下作用。
15.B 空前一句讲天赋只是让你起点领先,但不能保证终点也能领先。B项中的at the start与上文中的at the beginning对应,at the finish与下文中的get to the finish对应,所以本句有承上启下作用。
16.C 下文讲充分认识到你与生俱来的任何能力来实现适合你自己的伟大。C项中的your own personal greatness为下文that的指代内容,所以本句有启下作用。
5 / 5  Only those who dare to fail greatly can ever achieve greatly.
—Robert F.Kennedy
  只有那些敢于经历重大失败的人才能取得重大成就。
——罗伯特·肯尼迪
  If you are not willing to risk the unusual, you will have to settle for the ordinary.
—Jim Rohn
  如果你不愿意冒非同寻常的风险,那你就只能满足于平平淡淡的现状。
——吉姆·罗恩
  All our dreams can come true if we have the courage to pursue them.
—Walt Disney
  如果我们有勇气去追求,我们所有的梦想都能实现。
——华特·迪士尼
  Happiness lies in the joy of achievement and the thrill of creative effort.
—Franklin D.Roosevelt
  幸福在于取得成就时的喜悦和努力创造时的激情。
——富兰克林·罗斯福
Section Ⅰ TOPIC TALK
听说课前清障
1.致力于                
2.过成功的生活        
3.想出,提出        
4.热爱        
5.感激        
6.make a lot of sense        
7.learn from failure        
8.deal with        
9.remind sb of sth        
10.personal development        
话题听力提能
Ⅰ.听教材听力2.1,回答第1至3题。
1.If you want to be successful,what do you really need to do?(  )
A.To be passionate and determined about what you do.
B.To be optimistic.
C.To have clear goals.
2.What are the other secrets of success?(  )
A.Learning from failure.
B.Believing in yourself and being grateful.
C.Putting in effort.
3.What should a successful person be?(  )
A.Confident and inspiring.
B.Committed and focused.
C.Energetic and disciplined.
Ⅱ.再听教材听力2.1,根据所听内容填空。
1.How have you been? You’ve seemed very         your studies recently.
2.Yes, I’ve been working on        on how to             .
3.For example, one successful person I admire is Liu Yang, who is         .She was passionate about space and determined in her effort and so was able to                   at a very young age.
4.Well,           means you’re always appreciative of what you have and what other people have done for you.In this way, you are likely to         about life and         others.
5.The final tip is to                .Everyone can fail but it’s how you         that counts.
6.That reminds me of Liu Xiang, the track athlete.Despite         in his career, he always remained             .His         was amazing.
Ⅲ.听教材听力2.2,按听到的先后顺序排列关于个人发展的重要方面。
(  )Working hard
(  )Becoming a better person
(  )Teamwork
(  )Always keeping learning
Ⅳ.再听教材听力2.2,根据所听内容填空。
1.Talking about being successful,Natalie,what would you say is             of personal development?
2.A successful person never                  .After that, I would say it’s important to work well with others.So       ! Without it,nothing really gets done.By working with others you develop a lot of         ,cooperation,communication,           and others.
3.Well, it is still important to work hard but now you can work     and     .In some companies, employees can work         , or         or anywhere they like.Working hard and being in the office are          .
话题表达实战
  情境一:关于成功,不同的人有不同的理解……
  阅读下面对话,根据语境选择最佳选项。
W:Hello, Mike.I hear you are doing some part-time work.
M: 1 
W:What are you doing there?
M: 2 
W:Do they give you decent wages?
M: 3 
W:Well, I’ve been accepted for a part-time job in a library.I will be working there only on weekends.
M:Really? That’s good. 4 
W:Yeah.I don’t want to ask my parents for spending money any more.Well, may I ask a personal question?
M:It depends.What do you want to know?
W: 5 
M:Well, I spend some of it on books and movies and I also save some for short trips.
W:Good idea.What I want to get is a sports bicycle.
A.Not too bad.
B.A successful person never stops learning.
C.What do you do with the money you earn?
D.Doing some dishwashing and dusting tables.
E.So you’ll be earning some extra money, too.
F.Yes.I’m working four nights a week at a restaurant.
G.What kind of work do you want to pursue in the future?
  情境二:Tom (T)和 Mary (M)正在谈论成功的关键是什么……
  阅读并根据提示完成下面对话。
T:What are you doing?
M:1.                             (我正在读一些成功人士的故事).
T:What do you think are the keys to their success?
M:I think one should 2.                     (对事情持积极的态度) and have a goal.
T:3.           (我的确有目标) and I want to be a basketball star,but to realise it needs hard work.
M:4.                 (不劳则无获).
T:You are right.To be honest, 5.                        (我本来打算成为一名钢琴家),but gave up afterwards.
M:6.                       (毅力也很重要).
T:My mother often says 7.                     (我缺乏耐心) whatever I do.
M:Be confident! 8.                     (为什么不告诉自己你可以做到呢)?
核心词汇集释
1.determined adj.坚定的,坚决的
教材原句 be passionate and determined about what you do
对你所做的事充满激情和决心
【用法】
(1)be determined to do sth     决心做某事(表示状态)
(2)determine v. 决定;确定;下定决心
determine on/upon 决定
determine to do sth 决定做某事(表示动作)
(3)determination n. 决心;决定
with determination 坚决地
【佳句】 (2023·新课标Ⅰ卷) Looking into my eyes, he said, “Believe in yourself and you can write better and better.” I nodded with determination.(语言、动作描写)
他看着我的眼睛说:“相信自己,你能写得越来越好。”我坚定地点了点头。
【练透】 单句语法填空
①He built a hugely successful career with hard work and         (determine).
②I have determined       (work) as a volunteer teacher in the countryside after graduation from college.
③Once she is         (determine) to do something, she will never change her mind.
【写美】 句型转换
④I’m determined to perform well in the final exam, so I’m occupied in preparing for it.
→                  , I’m occupied in preparing for it.
2.committed adj.坚定的;尽心尽力的
教材原句 committed and focused 尽心并且专注
【用法】
(1)be committed to (doing) sth         致力于(做)某事
(2)commit v. 犯(错误或罪行);承诺;保证
commit oneself to do/doing sth 承诺/保证做某事
(3)commitment n. 投入;奉献;承诺
make a commitment to (doing) sth 保证/承诺(做)某事
【佳句】 (2024·全国甲卷)Finally, the rise of new energy vehicles reflects China’s commitment to sustainable development and reducing carbon emissions.(发言稿)
最后,新能源汽车的兴起体现了中国对可持续发展和减少碳排放的承诺。
【练透】 单句语法填空
①She remained       (commit) to her goals, despite facing numerous challenges and setbacks.
②He made a         (commit) to improving his health by adopting a balanced diet and regular exercise.
③After much thought, he committed     (he) to a career in environmental conservation.
【写美】 完成句子
④She             learning a new language, devoting an hour each day to practice.(人物描写)
她致力于学习一门新语言,每天投入一个小时来练习。
3.enthusiastic adj.热心的,热衷的
教材原句 enthusiastic and ambitious 热心并且有雄心
【用法】
(1)be enthusiastic about    热衷于
an enthusiastic welcome 热烈欢迎
(2)enthusiastically adv. 热情地
(3)enthusiasm n. 热情
with enthusiasm 热情地
full of enthusiasm 充满热情
【佳句】 Learning you are enthusiastic about the art festival, I’m delighted to share with you some details. (活动介绍)
得知你对艺术节很感兴趣,我很高兴和你分享一些细节。
【练透】 单句语法填空
①After knowing his assignment,he set out to work           (enthusiastic).
②The headmaster delivered a welcome speech with great       (enthusiastic).
【写美】 完成句子
③Now that               the Chinese culture, why not take up history as your major? (建议信)
既然你对中国文化很感兴趣,为什么不把历史作为你的专业呢?
4.appreciative adj.感激的
教材原句 Well, being grateful means you’re always appreciative of what you have and what other people have done for you.嗯,感恩意味着你总是感激你所拥有的和别人为你所做的。
【用法】
(1)be appreciative of 感激
(2)appreciate vt. 欣赏;重视;感激
appreciate+n./pron./v.-ing 重视/感激……
I would appreciate it if ... 如果……,我将不胜感激
(3)appreciation n. 感激
【佳句】 I would appreciate it if you could let me know in advance whether or not you will be coming.
如果你能提前告诉我你是否来,我将不胜感激。
【练透】 单句语法填空
①I appreciate         (give) the opportunity to work in your company two years ago.
②Here I sincerely express my         (appreciate) if you could help find the lost suitcase.
③We have been very appreciative     their support and help.
【写美】 完成句子
④               you could join our next episode. (邀请信)
如果你能参加我们下一集的节目,我们将不胜感激。
5.make sense 有意义;解释得通
教材原句 Ahh.Yes, that makes a lot of sense.啊,是的,这很有道理。
【用法】
(1)make no sense    无意义
make sense of ... 理解/明白……的意思
It makes sense to do sth 做某事有意义
(2)in a sense 从某种意义上说
in no sense 绝不
【佳句】 When I read the book for the second time, the complex plot finally started to make sense.(动作描写)
当我第二次阅读这本书时,复杂的情节终于开始有了意义。
【用准】 make sense的主语常是“物”,而make sense of的主语常是“人”。
【练透】 单句语法填空/语块表达
①Your computer has broken down again! It doesn’t make sense     (buy) the cheapest brand of computer just to save a few dollars.
②Planning so far ahead          (无意义) — changes can’t be predicted.
③       (绝不) should you lose heart; keep trying and you will make it sooner or later.
【写美】 翻译句子
④我没明白他刚才说的话。
                                            
6.injury n.伤,损害
教材原句 Despite many injuries in his career, he always remained determined and focused.
尽管在职业生涯中多次受伤,他始终保持坚定和专注。
【用法】
(1)do an injury to sb   伤害某人
(2)injure v. 伤害,使受伤
get injured 受伤
(3)injured adj. 受伤的;有伤的
the injured 伤员;伤者
【佳句】 Unluckily,he had his ankle injured when he was cycling along the valley.
不幸的是,当他沿着山谷骑车时踝关节受伤了。
【练透】 单句语法填空
①I hear that the       (injure) have been transported to that big hospital.
②Don’t walk along the narrow path,for you may do yourself an       (injure).
【写美】 完成句子
③                  , so he gave up the game.
那个男孩在比赛中受了伤,所以他放弃了比赛。
重点句型解构
◇句型公式:强调句
教材原句 Everyone can fail but it’s how you deal with failure that counts.
每个人都可能失败,但重要的是你如何对待失败。
【用法】
(1)强调句的基本结构:It is/was+被强调部分+that/who+句子其他部分。多用于强调句子的主语、宾语和状语;
(2)强调句的一般疑问句:Is/Was it +被强调部分+that/who+句子其他部分?
(3)强调句的特殊疑问句:疑问词(被强调部分)+is/was+it+that+句子其他部分?
(4)not ...until ...结构的强调句:It is/was not until ...that ...
【品悟】 It is ping-pong, football as well as running competitions that enjoy great popularity among all sports events.(事物介绍)
乒乓球、足球以及跑步比赛在所有体育项目中都非常受欢迎。
【写美】 微写作/句型转换
①我们上次相聚是在五年前吗?
             we got together last time?
②那个病人看上去好多了。是什么让他变成今天这样的呢?
The patient looks much better.               has made him what he is today?
③I didn’t pursue my career as an actress until I finished film studies.
→                                     (强调句)
Section Ⅰ TOPIC TALK
【话题听说·勤操练】
听说课前清障
1.be committed to 2.lead a successful life 3.come up with 4.be passionate about 5.be appreciative of
6.很有道理 7.从失败中吸取教训 8.处理,应对
9.让某人想起某事 10.个人的发展
话题听力提能
Ⅰ.1-3 ABB
Ⅱ.1.committed to
2.a project; lead a successful life
3.an astronaut; become China’s first female astronaut
4.being grateful; stay positive; be inspiring to
5.learn from failure; deal with failure
6.many injuries; determined and focused; commitment
Ⅲ.4 1 3 2
Ⅳ.1.the most important aspect
2.stops learning; teamwork; key skills; building agreement
3.everywhere; anywhere; from home; the park; not the same thing
话题表达实战
情境一
1-5 FDAEC
情境二
1.I am reading stories of some successful people
2.take a positive attitude towards things
3.I do have a goal
4.No pain, no gain
5.I had planned to be a pianist
6.Persistence is also of great importance
7.I lack patience
8.Why not tell yourself you can do it
【知识要点·须拾遗】
核心词汇集释
1.①determination ②to work ③determined
④Determined to perform well in the final exam
2.①committed ②commitment ③himself
④was committed to
3.①enthusiastically ②enthusiasm ③you are enthusiastic about
4.①being given ②appreciation ③of ④We would appreciate it if
5.①to buy ②makes no sense ③In no sense ④I make no sense of what he said just now.
6.①injured ②injury ③The boy was injured in the game
重点句型解构
①Was it five years ago that ②What is it that ③It wasn’t until I finished film studies that I pursued my career as an actress.
2 / 9(共89张PPT)
UNIT 2 SUCCESS
单元素养目标
教材双语名言
  Only those who dare to fail greatly can ever achieve greatly.
—Robert F. Kennedy
  只有那些敢于经历重大失败的人才能取得重大成就。
——罗伯特·肯尼迪
  If you are not willing to risk the unusual, you will have to settle for
the ordinary.
—Jim Rohn
  如果你不愿意冒非同寻常的风险,那你就只能满足于平平淡淡的
现状。
——吉姆·罗恩
  All our dreams can come true if we have the courage to pursue them.
—Walt Disney
  如果我们有勇气去追求,我们所有的梦想都能实现。
——华特·迪士尼
  Happiness lies in the joy of achievement and the thrill of creative
effort.
—Franklin D. Roosevelt
  幸福在于取得成就时的喜悦和努力创造时的激情。
——富兰克林·罗斯福
Section Ⅰ TOPIC TALK
目 录
01
话题听说·勤操练
02
知识要点·须拾遗
03
课时检测·提能力
话题听说·勤操练
听说课前清障
1. 致力于
2. 过成功的生活
3. 想出,提出
4. 热爱
5. 感激
6. make a lot of sense
7. learn from failure
8. deal with
9. remind sb of sth
10. personal development
be committed to 
lead a successful life 
come up with 
be passionate about 
be appreciative of 
很有道理 
从失败中吸取教训 
处理,应对 
让某人想起某事 
个人的发展 
话题听力提能
Ⅰ.听教材听力2.1,回答第1至3题。
1. If you want to be successful,what do you really need to do?(  )
A. To be passionate and determined about what you do.
B. To be optimistic.
C. To have clear goals.

2. What are the other secrets of success?(  )
A. Learning from failure.
B. Believing in yourself and being grateful.
C. Putting in effort.
3. What should a successful person be?(  )
A. Confident and inspiring.
B. Committed and focused.
C. Energetic and disciplined.


Ⅱ.再听教材听力2.1,根据所听内容填空。
1. How have you been? You’ve seemed very your
studies recently.
2. Yes, I’ve been working on on how to
.
3. For example, one successful person I admire is Liu Yang, who
is .She was passionate about space and determined in her
effort and so was able to at a
very young age.
committed to 
a project 
lead a successful
life 
an astronaut
become China’s first female astronaut 
4. Well, means you’re always appreciative of what
you have and what other people have done for you.In this way, you are
likely to about life and others.
5. The final tip is to .Everyone can fail but it’s how
you that counts.
6. That reminds me of Liu Xiang, the track athlete.Despite
in his career, he always remained
.His was amazing.
being grateful 
stay positive 
be inspiring to 
learn from failure
deal with failure 
many
injuries 
determined and
focused
commitment 
Ⅲ.听教材听力2.2,按听到的先后顺序排列关于个人发展的重要方
面。
(  )Working hard
(  )Becoming a better person
(  )Teamwork
(  )Always keeping learning
答案:4 1 3 2
Ⅳ.再听教材听力2.2,根据所听内容填空。
1. Talking about being successful,Natalie,what would you say is
of personal development?
2. A successful person never .After that, I would say
it’s important to work well with others.So ! Without it,
nothing really gets done.By working with others you develop a lot of
,cooperation,communication, and
others.
the
most important aspect 
stops learning
teamwork 
key
skills 
building agreement 
3. Well, it is still important to work hard but now you can
work and .In some companies, employees
can work , or or anywhere they
like.Working hard and being in the office are .
everywhere
anywhere
from home 
the park 
not the same thing 
话题表达实战
  情境一:关于成功,不同的人有不同的理解……
  阅读下面对话,根据语境选择最佳选项。
W:Hello, Mike.I hear you are doing some part-time work.
M:  1 
W:What are you doing there?
M:  2 
W:Do they give you decent wages?
M:  3 
W:Well, I’ve been accepted for a part-time job in a library.I will be
working there only on weekends.
M:Really? That’s good.  4 
W:Yeah.I don’t want to ask my parents for spending money any
more.Well, may I ask a personal question?
M:It depends.What do you want to know?
W:  5 
M:Well, I spend some of it on books and movies and I also save some
for short trips.
W:Good idea.What I want to get is a sports bicycle.
A. Not too bad.
B. A successful person never stops learning.
C. What do you do with the money you earn?
D. Doing some dishwashing and dusting tables.
E. So you’ll be earning some extra money, too.
F. Yes.I’m working four nights a week at a restaurant.
G. What kind of work do you want to pursue in the future?
答案:1-5 FDAEC
  情境二:Tom (T)和 Mary (M)正在谈论成功的关键是什
么……
  阅读并根据提示完成下面对话。
T:What are you doing?
M:1. (我正在读一
些成功人士的故事).
T:What do you think are the keys to their success?
M:I think one should 2. (对
事情持积极的态度) and have a goal.
I am reading stories of some successful people 
take a positive attitude towards things 
T:3. (我的确有目标) and I want to be a
basketball star,but to realise it needs hard work.
M:4. (不劳则无获).
T:You are right.To be honest, 5. (我
本来打算成为一名钢琴家),but gave up afterwards.
M:6. (毅力也很重要).
T:My mother often says 7. (我缺乏耐心) whatever
I do.
M:Be confident! 8. (为什么不
告诉自己你可以做到呢)?
I do have a goal 
No pain, no gain 
I had planned to be a pianist 
Persistence is also of great importance 
I lack patience 
Why not tell yourself you can do it 
知识要点·须拾遗
核心词汇集释
1. determined adj.坚定的,坚决的
教材原句 be passionate and determined about what you do 对你所做的
事充满激情和决心
(1)be determined to do sth      决心做某事(表示状态)
(2)determine v.  决定;确定;下定决心
determine on/upon  决定
determine to do sth  决定做某事(表示动作)
(3)determination n.  决心;决定
with determination  坚决地
【用法】
【佳句】 (2023·新课标Ⅰ卷) Looking into my eyes, he said,
“Believe in yourself and you can write better and better.” I nodded with
determination.(语言、动作描写)
他看着我的眼睛说:“相信自己,你能写得越来越好。”我坚定地点了
点头。
【练透】 单句语法填空
①He built a hugely successful career with hard work
and (determine).
determination 
②I have determined (work) as a volunteer teacher in the
countryside after graduation from college.
③Once she is (determine) to do something, she will
never change her mind.
to work 
determined 
【写美】 句型转换
④I’m determined to perform well in the final exam, so I’m occupied in
preparing for it.
→ , I’m occupied in
preparing for it.
Determined to perform well in the final exam 
2. committed adj.坚定的;尽心尽力的
教材原句 committed and focused 尽心并且专注
(1)be committed to (doing) sth      致力于(做)某事
(2)commit v.  犯(错误或罪行);承诺;保证
commit oneself to do/doing sth  承诺/保证做某事
(3)commitment n.  投入;奉献;承诺
make a commitment to (doing) sth  保证/承诺(做)某事
【用法】
【佳句】 (2024·全国甲卷)Finally, the rise of new energy vehicles
reflects China’s commitment to sustainable development and reducing
carbon emissions.(发言稿)
最后,新能源汽车的兴起体现了中国对可持续发展和减少碳排放
的承诺。
【练透】 单句语法填空
①She remained (commit) to her goals, despite facing
numerous challenges and setbacks.
②He made a (commit) to improving his health by
adopting a balanced diet and regular exercise.
③After much thought, he committed (he) to a career in
environmental conservation.
committed 
commitment 
himself 
【写美】 完成句子
④She learning a new language, devoting an hour
each day to practice. (人物描写)
她致力于学习一门新语言,每天投入一个小时来练习。
was committed to 
3. enthusiastic adj.热心的,热衷的
教材原句 enthusiastic and ambitious 热心并且有雄心
【用法】
(1)be enthusiastic about    热衷于
an enthusiastic welcome  热烈欢迎
(2)enthusiastically adv.  热情地
(3)enthusiasm n.  热情
with enthusiasm  热情地
full of enthusiasm  充满热情
【佳句】 Learning you are enthusiastic about the art festival, I’m
delighted to share with you some details. (活动介绍)
得知你对艺术节很感兴趣,我很高兴和你分享一些细节。
【练透】 单句语法填空
①After knowing his assignment,he set out to work
(enthusiastic).
②The headmaster delivered a welcome speech with great
(enthusiastic).
enthusiastically 
enthusiasm 
【写美】 完成句子
③Now that the Chinese culture, why not
take up history as your major? (建议信)
既然你对中国文化很感兴趣,为什么不把历史作为你的专业呢?
you are enthusiastic about 
4. appreciative adj.感激的
教材原句 Well, being grateful means you’re always appreciative of
what you have and what other people have done for you.嗯,感恩意味着
你总是感激你所拥有的和别人为你所做的。
【用法】
(1)be appreciative of 感激
(2)appreciate vt.  欣赏;重视;感激
appreciate+n./pron./v.-ing重视/感激……
I would appreciate it if ...  如果……,我将不胜感激
(3)appreciation n.  感激
【佳句】 I would appreciate it if you could let me know in advance
whether or not you will be coming.
如果你能提前告诉我你是否来,我将不胜感激。
【练透】 单句语法填空
①I appreciate (give) the opportunity to work in your
company two years ago.
②Here I sincerely express my (appreciate) if you
could help find the lost suitcase.
③We have been very appreciative their support and help.
being given 
appreciation 
of 
【写美】 完成句子
④ you could join our next episode.
(邀请信)
如果你能参加我们下一集的节目,我们将不胜感激。
We would appreciate it if 
5. make sense 有意义;解释得通
教材原句 Ahh.Yes, that makes a lot of sense.啊,是的,这很有
道理。
【用法】
(1)make no sense    无意义
make sense of ...  理解/明白……的意思
It makes sense to do sth  做某事有意义
(2)in a sense  从某种意义上说
in no sense  绝不
【佳句】 When I read the book for the second time, the complex plot
finally started to make sense.(动作描写)
当我第二次阅读这本书时,复杂的情节终于开始有了意义。
【用准】 make sense的主语常是“物”,而make sense of的主语常是
“人”。
【练透】 单句语法填空/语块表达
①Your computer has broken down again! It doesn’t make sense
(buy) the cheapest brand of computer just to save a few dollars.
②Planning so far ahead (无意义) — changes can’t
be predicted.
③ (绝不) should you lose heart; keep trying and you
will make it sooner or later.
to
buy 
makes no sense 
In no sense 
【写美】 翻译句子
④我没明白他刚才说的话。

I make no sense of what he said just now.
6. injury n.伤,损害
教材原句 Despite many injuries in his career, he always remained
determined and focused.
尽管在职业生涯中多次受伤,他始终保持坚定和专注。
(1)do an injury to sb   伤害某人
(2)injure v.  伤害,使受伤
get injured  受伤
(3)injured adj.  受伤的;有伤的
the injured  伤员;伤者
【用法】
【佳句】 Unluckily,he had his ankle injured when he was cycling
along the valley.
不幸的是,当他沿着山谷骑车时踝关节受伤了。
【练透】 单句语法填空
①I hear that the (injure) have been transported to that big
hospital.
②Don’t walk along the narrow path,for you may do yourself
an (injure).
injured 
injury 
【写美】 完成句子
③ , so he gave up the game.
那个男孩在比赛中受了伤,所以他放弃了比赛。
The boy was injured in the game 
重点句型解构
◇句型公式:强调句
教材原句 Everyone can fail but it’s how you deal with failure that
counts.
每个人都可能失败,但重要的是你如何对待失败。
【用法】
(1)强调句的基本结构:It is/was+被强调部分+that/who+句子其
他部分。多用于强调句子的主语、宾语和状语;
(2)强调句的一般疑问句:Is/Was it +被强调部分+that/who+句子
其他部分?
(3)强调句的特殊疑问句:疑问词(被强调部分)+is/was+it+
that+句子其他部分?
(4)not ...until ...结构的强调句:It is/was not until ...that ...
【品悟】 It is ping-pong, football as well as running competitions that
enjoy great popularity among all sports events. (事物介绍)
乒乓球、足球以及跑步比赛在所有体育项目中都非常受欢迎。
【写美】 微写作/句型转换
①我们上次相聚是在五年前吗?
we got together last time?
②那个病人看上去好多了。是什么让他变成今天这样的呢?
The patient looks much better. has made him what he is
today?
③I didn’t pursue my career as an actress until I finished film studies.

(强调句)
Was it five years ago that 
What is it that 
It wasn’t until I finished film studies that I pursued my career as an
actress. 
课时检测·提能力
维度一:品句填词
1. Only through (合作) with other teammates can we
win the match.
2. The (有纪律的) students always completed their
homework on time and were prepared for class.
3. Even in difficult times, she remained (乐观的),
believing that things would eventually get better.
cooperation 
disciplined 
optimistic 
4. Despite facing numerous challenges, she remained p in her
pursuit of becoming a professional musician.
5. The a shared her extraordinary experiences of space travel
with the excited students.
ersistent 
stronaut 
维度二:词形转换
1. She is (determine) to carry on with her education.
2. We are all struck by the astronaut’s (commit)
and (ambitious).
3. I would be (appreciate) if you could accept my
invitation.
4. The serious (injury) have already ruined the athlete’s
career.
determined 
commitment 
ambition 
appreciative 
injuries 
5. The number of (employ) in our company has
increased from 30 to 200 in the past three years.
6. The proposal was instantly voted through with two to one in favour,
accompanied by (enthusiasm) applause.
employees 
enthusiastic 
维度三:固定搭配和句式
1. Read the following sentences again until they (解释得
通) to you!
2. From then on, I (致力于) losing some
weight and getting into shape.
3. (正是他的坚强意志) they
overcame all the difficulties.
make sense 
was committed to 
It was with his strong will that 
Ⅰ.阅读理解
A
  There are numerous great people domestic and abroad during past
decades such as Song Qingling, Neil Armstrong and so on, some of
them focus on changing the terrible condition of women and others focus
on the technology development of human beings.
  One of the top leaders in modern Chinese history; devoted her life
into improving the welfare of women & children and the Chinese people’s
liberation cause.
  Huang Wenxiu (1989-2019)
  A village official, died in a mountain flood as a young age, worked
on the front lines of the fight against poverty to help villagers increase their
incomes.
  Lu Xun (1881-1936)
  Song Qingling (1893-1981)
  A leading figure of modern Chinese literature; Lu Xun Literature
Prize — one of China’s top four literary prizes, awarded every three
years.In 1917, a friend insisted that he help write for a magazine called
New Youth.That was how his first famous short story A Madman’s Diary
got published.
  Everyone knows the people who have helped to change the world in
recent years.From Lu Xun to Huang Wenxiu, despite these, we also
should recognize those who work tirelessly behind the scenes like the
cleaner of the city, the worker of elevator maintaining and so on ...
语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了一些伟大的人物,
也提醒读者去关注那些在幕后不知疲倦地付出的普通人。
语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了一些伟大的人物,
也提醒读者去关注那些在幕后不知疲倦地付出的普通人。
1. Which of the following is one of Song Qingling’s achievement according
to the passage?(  )
A. Leading modern Chinese history.
B. Improving the living level of women.
C. Enhancing the benefits of women.
D. Improving the people’s intelligence.
解析: 细节理解题。根据Song Qingling部分中的devoted her life
into improving the welfare of women & children and the Chinese people’s
liberation cause可知,提高妇女权益是宋庆龄的成就之一。

2. How old was Huang Wenxiu when she passed away?(  )
A. 29. B. 30.
C. 31. D. 32.
解析:  细节理解题。根据Huang Wenxiu部分中的1989-2019可
知,黄文秀去世时年仅30岁(=2019-1989)。

3. Which of the following sentence is FALSE according to the passage?
(  )
A. Lu Xun literary Prize is awarded once in three years.
B. Despite these great people, we need to know some hard-working
people behind scene.
C. Huang Wenxiu died of poverty.
D. A Madman’s Diary is Lu Xun’s first famous short story.
解析:  细节理解题。根据Huang Wenxiu部分中的died in a
mountain flood as a young age可知,黄文秀死于山洪,而非贫困。

B
  Sara Thompson showed great effort in getting a degree in teaching,
something that not many students can do.She was very happy when she
finished school at the State University of New York at Buffalo, and she
was the first in her big family to get a college degree.
  Sara grew up with eight other brothers and sisters on a farm in
Buffalo, New York.Her dad had a job that wasn’t on the farm, and her
mom took care of the farm with the kids.Upon graduating from high
school, Sara went to a school close by to learn skills, and she worked
part-time to pay for her classes because her family didn’t have extra money
for college.After she finished that school, she kept working to help her
younger brothers and sisters pay for their education.
  Now, Sara is married and has three kids.She decided to go back to
school to get a better job and to help her family better, while doing
something she really likes: teaching.She chose the program at the State
University of New York at Buffalo because it was close to her home.She
could drive to her classes and be back home in the evening to take care of
her kids.Sara’s family helped her a lot while she was studying: her
husband worked extra jobs to pay for things, and her mom, who was
65, sometimes looked after the kids.
  Even though it was hard, she did well in school and graduated with
good grades.Sara had to give up some things to reach her goal, like
spending time with her kids and attending important family events.“There
were nights when it was very hard to choose between being with my kids
and studying for tests or writing papers,” she says.But her kids learned a
lot from seeing their mom get her degree.Sara is the first in her family to
graduate from college, and she is a great example for her family — she
shows that you can do anything if you work hard.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Sara Thompson通过自身
努力获得教学学位的故事。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Sara Thompson通过自身
努力获得教学学位的故事。
4. What did Sara do after high school?(  )
A. She worked with her dad.
B. She funded her own education.
C. She managed the farm alone.
D. She taught her brothers and sisters.
解析:  细节理解题。根据第二段中的Upon graduating from high
school ...extra money for college.可知,Sara高中毕业后自己支付学费。

5. Why did Sara choose the Buffalo program?(  )
A. To save money for her family.
B. To learn from top teachers.
C. To find a high-paying job.
D. To care for her kids easily.
解析:  细节理解题。根据第三段中的She chose the program ...in the
evening to take care of her kids.可知,Sara选择布法罗项目是为了方便
照顾孩子。

6. What did Sara give up for her studies?(  )
A. Her health. B. Her social life.
C. Her family time. D. Her career chances.
解析:  细节理解题。根据最后一段中的Sara had to give up some
things ...and attending important family events.可知,Sara为了学业放弃
了和家人相处的时间。

7. What’s the lesson we can learn from Sara’s story?(  )
A. Effort brings rewards.
B. Time equals money.
C. Love overcomes all.
D. Schooling is key to success.
解析:  推理判断题。根据最后一段中的But her kids learned a
lot ...if you work hard.可推知,努力就会带来回报。

C
  Would you BET on the future of this man? He is 53 years old.Most
of his adult life has been a losing struggle against debt and misfortune.A
war injury has made his left hand stop functioning, and he has often been
in prison.Driven by heaven-knows-what motives, he determines to write
a book.
  The book turns out to be one that has appealed to the world for more
than 350 years.That former prisoner was Cervantes, and the book was
Don Quixote《堂吉诃德》.And the story poses an interesting question:
why do some people maintain new vitality and creativity to the end of their
days, while others go to seed long before?
  We’ve all known people who run out of steam before they reach life’s
halfway mark.I’m not talking about those who fail to get to the top.We
can’t all get there.I’m talking about people who have stopped learning and
growing because they have adopted the fixed attitudes and opinions that all
too often come with passing years.
  Most of us, in fact, progressively narrow the variety of our
lives.We succeed in our field of specialization and then become trapped in
it.Nothing surprises us.We lose our sense of wonder.But, if we are willing
to learn, the opportunities are everywhere.
  With high motivation and enthusiasm, we can keep on learning.Then
we will know how important it is to have meaning in our life.However,
we can achieve meaning only if we have made a commitment to something
larger than our own little egos (自我), whether to loved ones, to
fellow humans, to work, or to some moral concept.
  Many of us equate (视……等同于) “commitment” with such
“caring” occupations as teaching and nursing.But doing any ordinary job as
well as one can is in itself an admirable commitment.People who work
toward such excellence — whether they are driving a truck, or running a
store make the world better just by being the kind of people they
are.They’ve learned life’s most valuable lesson.
语篇解读:本文是一篇议论文。文章以《堂吉诃德》的作者塞万提
斯的故事开篇,告诉读者成功需要不断地学习。
语篇解读:本文是一篇议论文。文章以《堂吉诃德》的作者塞万提
斯的故事开篇,告诉读者成功需要不断地学习。
8. The passage starts with the story of Cervantes to show that   .
(  )
A. age is not a barrier to achieving one’s goal
B. loss of freedom stimulates one’s creativity
C. misery inspires a man to fight against his fate
D. disability cannot stop a man’s pursuit of success
解析:  推理判断题。根据第二段最后一句可推知,作者用塞万提
斯的故事开头,是为了说明年龄不是实现目标的障碍。

9. What does the underlined part “run out of steam” in paragraph 3
probably mean?(  )
A. End one’s struggle for liberty.
B. Waste one’s energy taking risks.
C. Lose the interest to continue learning.
D. Miss the opportunity to succeed.

解析:  词义猜测题。根据第三段最后一句可知,有些人还没走到
人生的一半就失去了继续学习的兴趣。画线部分指的就是people who
have stopped learning on growing,因此画线词组在此处意为“失去继续
学习的兴趣”。
10. What could be inferred from paragraph 4?(  )
A. Opportunity awaits those with a cautious mind.
B. Opportunity favors those with a curious mind.
C. Those who dare to try often get themselves trapped.
D. Those who tend to think back can hardly go ahead.
解析:  推理判断题。根据第四段中的Nothing surprises us ...the
opportunities are everywhere.可推知,机会总是青睐有好奇心的人。

11. What is the author’s purpose in writing the passage?(  )
A. To suggest a way of pursuing excellence in our lifelong career.
B. To state the importance of generating motivation for learning.
C. To stress the need of shouldering responsibilities at work.
D. To provide guidance on leading a meaningful adult life.
解析:  推理判断题。根据文章内容,尤其是最后一段最后两句可
知,文章以《堂吉诃德》的作者塞万提斯的故事开篇,告诉读者如何
过有意义的生活。由此推断,文章的写作目的是指导人们如何过有意
义的成年生活。

Ⅱ.阅读七选五
  So, what does it take to be great? I thoroughly reject the “10
years, 10,000 hours” notion that anyone can be an expert if they just put
in enough time.12.(  )
  Another reality though is that you can’t control your genes.If you
received good ones from your parents, thank them.If you didn’t, don’t
blame your parents because they didn’t choose their genes either.13.
(  )
  Inborn ability is certainly a wonderful thing to have been given, but
it is a bit overrated.14.(  ) What this means is that you need an
inborn ability to be great, but it isn’t enough.The world is full of gifted
failures, of “can’t miss kids” who missed.Talent is only the starting point
to greatness and, if you’re fortunate enough to have won the genetic
lottery, it puts you ahead of the field at the beginning of the race to be
great.15.(  ) You have to work hard, push your limits, and
struggle mightily to get to the finish for anything in life worth pursuing
greatness in.
  Ultimately, being great isn’t about being objectively great because,
as noted above, the chances that you will achieve true greatness in some
aspect of your life is, statistically, very small.16.(  ) I define that
as fully realizing whatever ability you were born with.That inborn ability
may not be enough to be a superstar in your area of achievement, but, if
you do what is necessary, you will find a reasonable level of success.
A. Instead, let it go and focus on what you can control.
B. But, of course, races aren’t won at the start, but at the finish.
C. Rather, your goal should be to find your own personal greatness.
D. Inborn ability is a necessary but not sufficient contributor to greatness.
E. You might think that personal greatness isn’t the same as true greatness.
F. The reality is that genes matter, whether inborn intelligence or inborn
physical talent.
G. They enjoy the struggles they experienced and the satisfaction of
overcoming them.
语篇解读:本文是一篇议论文。文章就怎样才能成为伟大的人发表
自己观点,即充分认识到你与生俱来的任何能力,从而找到一个合
理的成功水平。
语篇解读:本文是一篇议论文。文章就怎样才能成为伟大的人发表
自己观点,即充分认识到你与生俱来的任何能力,从而找到一个合
理的成功水平。
12. F 上文否定“只要时间足够就能成为专家”的观点。F项提出自己
的观点——基因决定能否成为伟人,且F项中的The reality与下文中的
Another reality对应,有启下作用。
13. A 上文讲你无法控制你的基因。A项中的Instead表示与上文形成
转折,can control也与上文中的can’t control形成对比。
14. D 空后一句讲天生的能力也并不足够让你变得伟大。D项中的
Inborn ability与上下文对应,下句也对本句进行了解释说明,所以本
句有启下作用。
15. B 空前一句讲天赋只是让你起点领先,但不能保证终点也能领
先。B项中的at the start与上文中的at the beginning对应,at the finish与
下文中的get to the finish对应,所以本句有承上启下作用。
16. C 下文讲充分认识到你与生俱来的任何能力来实现适合你自己的
伟大。C项中的your own personal greatness为下文that的指代内容,所
以本句有启下作用。
课件使用说明
本课件使用Office2016制作,请使用相应软件打开并使用。
本课件文本框内容可编辑,单击文本框即可进行修改和编辑。
本课件理科公式均采用微软公式制作,如果您是Office2007或WPS 2021年4月份以前的版本会出现包含公式及数字无法编辑的情况,请您升级软件享受更优质体验。
如您在使用过程中遇到公式不显示或者乱码的情况,可能是因为您的电脑缺少字体,请登录网站http://help.fonts./下载。
由于WPS软件原因,部分电脑可能存在理科公式无动画的问题,请您安装Office2016或以上版本即可解决该问题,登录网站http://help.office./下载。
关于一键升级Office版本及其他课件使用方面的问题,请点击"常见问题",或致电0537-7311096。
THANKS
演示完毕 感谢观看