Unit 2 Section Ⅱ LESSON 1 MONEY VS SUCCESS课件 (共88张PPT+学案 +练习)高中英语 北师大版(2019)选择性必修 第一册

文档属性

名称 Unit 2 Section Ⅱ LESSON 1 MONEY VS SUCCESS课件 (共88张PPT+学案 +练习)高中英语 北师大版(2019)选择性必修 第一册
格式 zip
文件大小 1.9MB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-10-30 16:36:50

文档简介

Section Ⅱ LESSON 1 MONEY VS SUCCESS
维度一:品句填词
1.Becoming a       (百万富翁) was his dream, and he achieved it through hard work and determination.
2.They spent the weekend painting their      (家具) to give their home a fresh new look.
3.The students decorated their         (宿舍) with posters and lights, creating a cozy atmosphere.
4.The history p       attracted the students with stories about ancient civilizations.
5.The dove is a universal s       of peace and harmony.
维度二:词形转换
1.The results were amazing and I was      (fortune) enough to win a few sales trips.
2.She earns enough money to live        (comfortable).
3.Thousands are going       (hunger) because of the failure of this year’s harvest.
4.I feel really       (guilt) at forgetting her birthday again.
5.       (ultimate), you’ll have to make the decision yourself.
6.Please accept this gift in         (appreciate) of all you’ve done for us.
维度三:固定搭配和句式
1.Bill           (辍学) of college after his first year because of his illness.
2.The boy is intelligent as well as diligent,so he is sure to         (出人头地) in the future.
3.Some experiments are difficult               (而其他的是容易的).
4.Please come for your mail                 (方便的时候).
Ⅰ.阅读理解
  Meet Johanna Quaas, a remarkable 98-year-old gymnast from Germany who has been competing since she was 10 years old in 1935.
  Born in 1926 in Hohenmolsen, Germany, Johanna Quaas discovered her love for gymnastics at a young age.It was all because of this love that she started training and competing in the sport during a time when women’s gymnastics was still in its early stages of development.Despite the challenges and limitations she faced as a female athlete during that time, Johanna stuck to her interest and constantly sharpened her skills, eventually becoming an excellent member of the gymnastics world.
  Johanna believes that age should never be a barrier to following one’s dreams.Johanna’s good mindset serves as an inspiration to people of all ages, showcasing that age is just a number when it comes to following our interests and dreams.
  Back in 2012, Johanna earned the Guinness World Record of the world’s oldest gymnast.She was 86 years old at the time.She maintains a strict exercise routine, eats a balanced diet, and prioritizes her physical and mental well-being.Her staying fit and active has enabled her to continue competing and performing gymnastics routines that would challenge even athletes half her age.What she has done has earned her the admiration of fans and fellow athletes alike.
  Johanna’s love for gymnastics has not only brought her personal achievements and joy but has also inspired countless individuals to follow their own dreams and goals, regardless of age or circumstances.As Johanna approaches her 100th birthday, she shows no signs of slowing down.She continues to train, compete, and share her love for gymnastics with the world.Her story serves as a reminder that with interest and a healthy attitude, anything is achievable.
1.What can we say about Johanna when it comes to gymnastics?(  )
A.She is a pioneer in this field. B.She established the rules for it.
C.She’s made the seniors love it. D.She laid the foundation for it.
2.What set Johanna apart from other gymnasts?(  )
A.Her poor family and courage. B.Her luck and achievements.
C.Her age and positive attitude. D.Her failures and determination.
3.What can be inferred about Johanna from paragraph 4?(  )
A.She often challenges young people. B.She is a role model for healthy aging.
C.She attended many famous competitions. D.She has strong desires for greater success.
4.What can we learn from Johanna’s story?(  )
A.Passion and interest make one keep going. B.One’s talent is everything.
C.The older you get, the easier it is to succeed. D.Success requires support.
Ⅱ.完形填空
  I retired in 2014.I had two  5  during my life before retirement: one was 26 years with the local fire department and the other was 36 years at a large power plant.
  As an active person, I need a new  6  upon retirement.In fact, I had started my flying lessons 44 years earlier but as a 21-year-old became unfocused easily, I  7  to complete the training.My dad was a captain for Delta Air Lines until retirement and his  8  to fly for so long surprised me.
  One day I  9  an ex-colleague during a flight, who said he had been flying for 11 years after resigning.That flight  10  my love for flying.When trying to use my learning skills once again, I was  11  enough to find a responsible instructor.He suggested that I  12  AOPA (a non-profit organization for pilots), and then I received the Fight Training Magazine every month.At first, I just kept each issue and looked through the articles  13 .When I realized that the magazine had new tips and information that helped me learn skills  14  my textbooks, I reviewed it often and  15  my subscription to it.
  Finally, I became a pilot at 65 and I was  16  to have flying in my life so that I could achieve my personal  17  even after retirement.I knew my dad was  18  of me and was with me as long as I flew.This truly  19  the saying that you are never too old to learn.
5.( )A.goals     B.hobbies   C.careers   D.choices
6.( )A.passion B.excuse C.recovery D.partner
7.( )A.intended B.failed C.attempted D.preferred
8.( )A.requirement B.method C.struggle D.determination
9.( )A.inspired B.encountered C.criticized D.mentioned
10.( )A.refired B.removed C.weakened D.presented
11.( )A.independent B.confident C.fortunate D.intelligent
12.( )A.put up with B.take charge ofC.get used to D.sign up for
13.( )A.professionally B.occasionally C.privately D.individually
14.( )A.beyond B.inside C.for D.with
15.( )A.informed B.delayed C.continued D.cancelled
16.( )A.ashamed B.unwilling C.hesitant D.excited
17.( )A.value B.wealth C.belief D.freedom
18.( )A.aware B.proud C.scared D.tired
19.( )A.breaks B.changes C.proves D.hides
Section Ⅱ LESSON 1 MONEY VS SUCCESS
基础知识自测
维度一
1.millionaire 2.furniture 3.dormitory/dormitories
4.professor 5.symbol
维度二
1.fortunate 2.comfortably 3.hungry 4.guilty
5.Ultimately 6.appreciation
维度三
1.dropped out 2.get on 3.while others are easy
4.whenever it’s convenient
素养能力提升
Ⅰ.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Johanna Quaas作为一位年近百岁的体操运动员的非凡人生和她在体操领域的卓越成就,她的故事激励了无数人。
1.A 细节理解题。根据第四段中的Back in 2012, Johanna earned ...oldest gymnast.可知,Johanna是这个领域的先驱者。
2.C 推理判断题。根据第三段和第四段前两句可知,Johanna与其他体操运动员的区别是她的年龄和积极的态度。
3.B 推理判断题。根据第四段中的She was 86 years old ...and mental well-being.可知,她是健康地变老的榜样。
4.A 推理判断题。根据文章末句可知,我们能从Johanna的故事中学到激情和兴趣能让人继续前行。
Ⅱ.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者退休后重新追求飞行梦想的故事。
5.C 根据冒号后的one was 26 years with ...and the other ...at a large power plant可知,退休前作者有两份工作。goal目标; hobby爱好;career职业,工作;choice选择。
6.A 根据上半句As an active person可知,退休后作者需要新的激情。passion热情,激情;excuse借口;recovery恢复;partner搭档。
7.B 根据空前的became unfocused easily可知,作者没能完成训练。intend打算;fail失败;attempt尝试;prefer更喜欢。
8.D 根据空后的fly for so long可知,父亲长时间坚持飞行的决心让作者感到惊讶。requirement要求;method方法;struggle奋斗;determination决心。
9.B 根据句中的定语从句who said he had been flying for 11 years after resigning可知,作者在一次乘飞机过程中遇到了之前的一位同事。inspire激励;encounter邂逅;criticize批评;mention提及。
10.A 根据上句中flying for 11 years after resigning可知,那次乘机重燃起作者对飞行的热爱,作者相信自己也能做到。refire重新点燃;remove移除;weaken削弱;present呈现。
11.C 根据空后的find a responsible instructor可知,作者找到了一位负责任的老师,这当然是幸运的。independent独立的;confident自信的;fortunate幸运的;intelligent聪明的。
12.D 根据空后的AOPA (a non-profit organization for pilots)可知,此处指报名参加AOPA(一个非营利的飞行员组织)。put up with忍受;take charge of负责;get used to习惯于;sign up for报名参加。
13.B 根据上文At first可知,起初作者并不怎么关心,只是偶尔翻翻文章。professionally专业地;occasionally偶尔地;privately私人地;individually分别地,单独地,各别地。
14.A 根据空后的my textbooks可知,起初作者对书本里的内容并不感兴趣,但是当获知可以学习课本之外的技能时,作者选择了阅读。beyond超越;inside在……内部;for为了;with和。
15.C 根据空前的I reviewed it often可知,作者继续订阅杂志。inform告知;delay延期;continue继续;cancel取消。
16.D 根据空前的Finally, I became a pilot at 65可知,作者是兴奋的。ashamed惭愧的;unwilling不愿意的;hesitant犹豫的;excited兴奋的。
17.A 根据上半句Finally, I became a pilot ...flying in my life可知,作者成了飞行员,实现了个人价值。value价值;wealth财富;belief信念;freedom自由。
18.B 根据上文可知,作者的父亲是一名飞行员,现在作者也是。由此推断,父亲会为作者感到骄傲。aware有意识的;proud自豪的;scared害怕的;tired疲惫的。
19.C 作者在65岁成了一名飞行员,这证明了“活到老学到老”这句话。break打破;change 改变;prove证明;hide躲藏。
3 / 3Section Ⅱ LESSON 1 MONEY VS SUCCESS
Angela Johnson interviews ex-millionaire Jason Harley
  For a lot of people, becoming a millionaire① is a symbol of success and they set this as their ultimate goal.[1]They spend half of their time dreaming up② ways of getting rich and achieving the success they expect, and the rest of their time thinking about③ all the things they will do once they become rich. But do all millionaires get the sense of success they were looking for after they achieve their goals? Some continue to worry about④ money when they become millionaires — they worked hard to become wealthy, but then they need to continue making money so they don’t lose the sense of success they have achieved.However, there are people who have turned their backs on⑤ their millions and found other forms of success in their lives.Jason Harley is one example.
  Sixteen years ago, Jason was a college professor⑥ with a huge six-bedroom house and a fortune⑦ of two million dollars.Today he lives in a small dormitory⑧ room with only second-hand furniture.[2]There are certainly no signs that Jason is a rich and successful man! There is a small garden outside with a few fruit trees, which Jason enjoys taking care of⑨.He also grows some vegetables and a few flowers.He gets his clothes and a lot of other things from charity shops.
  [1]本句是一个主从复合句。句中they expect是定语从句,先行词为success;they will do 是定语从句,先行词为things;once引导条件状语从句。
  [2]本句是一个主从复合句。that引导同位语从句。
  But Jason appreciates⑩ this change.He is pleased to give up the lifestyle of a rich man.He was tired of being regarded as living a successful life, as a person who had everything while many people had nothing.He made the choice to give all his money away .And this, he said, brought him happiness and a sense of success in life.
  “I don’t need a lot of money.I don’t want to buy more things.I have enough,” said Jason.“What I want is to live simply and be helpful to others.A few years ago, I was a millionaire, but I knew millions of people died of hunger every year, and there were places with no schools and no teachers.So many people could never go to school.They didn’t have the chance to learn and get on in life.This worried me a lot and I felt very guilty being a rich man without doing anything.”
  Therefore he gave away all his money to charities.[3]Whenever he had more than two thousand dollars, he would give away small bank notes to homeless people in the streets of local areas. “It was a kind of satisfaction and a real sense of success that I had never felt before,” said Jason.“Sure, many people think that ‘success’ means having millions in the bank or a well-paid job.But I think my sense of achievement comes from helping others and finding true meaning in life.”
  Most people believe when they are living comfortably and earning enough money, they will have no worries.However, most people never feel they have earned enough. [4]Jason Harley decided to drop out of this kind of lifestyle, and he discovered that having only a little money made him free. Are there any things he misses from his past? “No, I’m much happier now, because I am living according to my values.Success is not measured by how much money you have but by how you understand the true meaning of life.”
  [3]本句是一个主从复合句。句中whenever引导让步状语从句。
  [4]本句是and连接的并列句。在第二个分句中,that引导宾语从句,having only a little money为动词-ing短语作主语。
①millionaire n.百万富翁
②dream up 凭空想出,虚构
③think about 思考
④worry about 担忧
⑤turn one’s back on 抛弃;背弃
⑥professor n.教授
⑦fortune n.大笔的钱,巨款
⑧dormitory=dorm n.寝室,学生宿舍
⑨take care of 护理;照顾
⑩appreciate vt.欣赏;赏识
give up 放弃
be tired of 厌烦
be regarded as
被当作
give away 捐赠
die of 死于
hunger n.饥饿,饥荒
have the chance to do sth 有机会做某事
get on 发迹;出人头地
guilty adj.内疚的,羞愧的
comfortably adv.舒服地,舒适地
drop out 退出,脱离;辍学
参考译文
安吉拉·约翰逊采访前百万富翁詹森·哈利   对于很多人来说,成为百万富翁是成功的象征,并将此作为他们的最终目标。他们花一半时间想象各种发财和达到他们期望的成功的办法,另一半时间则用来考虑一旦发了财他们会干什么。但是,百万富翁们都在实现目标后获得他们所寻求的成功感了吗?有些人成为百万富翁后仍然担心金钱问题——他们努力工作,变得富有,但他们需要继续赚钱,这样才不会丧失已经获得的成就感。然而有些人却放弃了百万家财,找到了人生中其他形式的成功。詹森·哈利就是一个例子。   十六年前,詹森是一名大学教授,拥有一套6间卧室的大房子和200万美元的财富。现在他住在一间只有二手家具的小宿舍里。显然没有迹象能表明詹森是一个富有且成功的人!房子外面有一个小花园,种了几棵果树,詹森很喜欢照顾它们。他还种了一些蔬菜和花。他从慈善商店买衣服和许多其他的东西。   但是詹森喜欢这种变化。他很高兴能放弃富人的生活方式。他厌倦了过别人眼中成功的生活——在很多人一无所有的时候自己却能够拥有一切。他决定把自己的钱财都捐赠出去。他说这给他的生活带来了快乐和成功感。   “我不需要很多钱,也不想再买更多的东西。我拥有的已经足够了,”詹森说。“我想要简单地生活并能帮助别人。几年前,我是一个百万富翁,但我知道每年有数百万人死于饥饿,而且有些地方没有学校和老师。很多人永远不能上学,他们没有接受教育和开启新生活的机会。这让我非常担心,作为一位富人不能有所作为,我感到非常内疚。”   因此,他把所有的钱都捐给了慈善机构。每当他的钱超过两千美元时,他就会给当地街头无家可归的人赠送小额钞票。“这是一种我从未感受过的满足感和真正的成功感,”詹森说。“当然,很多人认为‘成功’意味着有数百万银行存款或高薪的工作。但我认为我的成就感来自帮助他人并找到生命真正的意义。”   大多数人相信,当他们生活舒适并赚到足够的钱时,就可以高枕无忧了。但是,大多数人从未觉得自己赚够了。詹森·哈利决定放弃这种生活方式,他发现只拥有少量金钱使他获得了自由。和过去相比,他错过了什么吗?“不,现在我更开心,因为我依照自己的价值观生活。衡量成功与否不在于你有多少金钱,而在于你如何理解生命的真正意义。”
Step One: Pre-reading
What do you think is success? Do you think being a millionaire means success? Why or why not? Use the phrases below to help you.(Answers may vary.)
□to make one happy
□to live in a/an ...way
□to feel a kind of satisfaction
□to live comfortably
□to achieve one’s goal
□to give money to homeless people
□to buy more things
□to have no worries
Step Two: While-reading
Ⅰ.Read for the main idea
Read the passage quickly and choose the best answer.
What’s the main idea of the text?(  )
A.A life change about ex-millionaire Jason Harley.
B.The unique life of ex-millionaire Jason Harley.
C.The past and future of ex-millionaire Jason Harley.
D.An interview between Angela Johnson and ex-millionaire Jason Harley about success.
Ⅱ.Read for details
Read the passage carefully and choose the best answer.
1.Jason Harley is an example to show that     .(  )
A.people can be happy without money
B.a rich man can find happiness by giving his wealth away to charities
C.some people will continue to be concerned about money after they become millionaires
D.if you can dream it, you can do it
2.What was the sign for Jason Harley to be a millionaire sixteen years ago?(  )
A.He was a college professor.
B.He had a huge six-bedroom house and a fortune of 2 million dollars.
C.He worked hard to get money.
D.He turned his back on his money.
3.Which of the following is TRUE according to the passage?(  )
A.Jason Harley doesn’t have any new furniture in his dormitory room.
B.Jason Harley is making a living by growing vegetables and flowers now.
C.Jason Harley can only afford cheap things now.
D.Jason Harley is now living in a small dormitory room with a big garden.
4.How did Jason Harley deal with his huge amounts of money?(  )
A.He gave it away to his children.
B.He gave it away to local poor people.
C.He gave it away to hungry people in the world.
D.He gave it away to charities.
5.How does Jason Harley think about his present life?(  )
A.Tired and worried.
B.Funny and enjoyable.
C.Free and happy.
D.Proud and satisfying.
Ⅲ.Read for the structure
Read the passage again and fill in the blanks.
Step Three:Post-reading
Ⅰ.品课文佳句
1.Read the passage carefully and find the sentences describing Jason’s present lifestyle.
                                            
                                            
                                            
2.Read the passage carefully and find the sentences describing poor people’s life.
                                            
                                            
                                            
3.Read the passage carefully and find the sentence describing Jason’s understanding of success.
                                            
Ⅱ.长难句分析
1.They spend half of their time dreaming up ways of getting rich and achieving the success they expect, and the rest of their time thinking about all the things they will do once they become rich.
句式分析
自主翻译:                                             
2.Success is not measured by how much money you have but by how you understand the true meaning of life.
句式分析
自主翻译:                                            
Ⅲ.讨论
1.Do you think Jason Harley made a good decision? Will you make a similar choice?
                                            
                                            
2.Do you think Jason Harley is successful? In which aspects is he successful/unsuccessful?
                                            
核心词汇集释
1.comfortably adv.舒服地,舒适地
教材原句 to live comfortably 生活舒适
【用法】
(1)comfort vt.& n.  安慰;宽慰
be a comfort to sb 对某人来说是一个安慰
in comfort 舒服地
(2)comfortable adj. 舒适的,(人)安逸的
uncomfortable adj. 不舒服的;不自在的
【佳句】 Wally was satisfied with what he saw.How comfortably they live!(心理描写)
沃利对他所看到的感到满意。他们生活得多么舒适啊!
【练透】 单句语法填空/语块表达
①These new shoes are not very       (comfort) to wear.
②They had enough money to live         (舒服地) in their old age.
【写美】 完成句子
③         to know that she is safe.
知道她安然无恙是件令人宽慰的事。
④           if my dog is with me.
只有我的狗陪着我的时候,我才能睡得舒服。
2.fortune n.大笔的钱,巨款
教材原句 Sixteen years ago, Jason was a college professor with a huge six-bedroom house and a fortune of two million dollars.
十六年前,詹森是一名大学教授,拥有一套6间卧室的大房子和200万美元的财富。
【用法】
(1) 运气好/坏
try one’s fortune 碰运气
make a/one’s fortune 发财致富
seek one’s fortune 找出路
(2)fortunate adj. 幸运的
unfortunate adj. 不幸的
fortunately adv. 幸好;幸运的是
unfortunately adv. 不幸的是
【佳句】 I had the good fortune to meet the famous author, who was so kind and shared some of her writing tips with me.(人物描写)
我有幸见到了这位著名作家。她非常友善,还与我分享了一些写作技巧。
【练透】 单句语法填空
①At the age of four, she fell into an icy river and was         (fortune) rescued by some local villagers.
②My cousin was         (fortune) to find a job as soon as she graduated from university.
【写美】 完成句子
③The tradition of arriving at your friend’s home early when visiting a Chinese family is said to                 . (事件介绍)
据说,在拜访中国家庭时,早早到达朋友家的这个传统会给主人带来好运和财富。
3.get on 发迹;出人头地;登上(车、马等)
教材原句 They didn’t have the chance to learn and get on in life.
他们没有接受教育和开启新生活的机会。
【用法】
get on/along well with sth 某事进展顺利
get on/along well with sb 与某人相处融洽
get across       被理解,使人了解
get down to doing sth 开始认真做某事
get over 做完;克服
get rid of 除掉,摆脱
【佳句】 In the following morning, all the girls in our school got up very early because we couldn’t wait to get on the bus.(动作描写)
第二天早上,我们学校所有的女生很早就起床了,因为我们等不及要上车。
【练透】 介、副词填空
①I don’t know how he’s going to get     in life.
②Despite all this progress we have made so far, there is still much to do.Let’s get     to it.
【写美】 完成句子
③                   of speaking in public.I practiced in front of the mirror every day, and with each attempt, I grew more confident. (动作、心理描写)
克服在公众面前演讲的恐惧并不容易。我每天都在镜子前练习,每次尝试都让我更加自信。
4.drop out 退出,脱离;辍学
教材原句 Jason Harley decided to drop out of this kind of lifestyle, and he discovered that having only a little money made him free.
詹森·哈利决定放弃这种生活方式,他发现只拥有少量金钱使他获得了自由。
【用法】
drop out of (sth)  退出(某事)
drop back/behind 后退;落后;落在……后面
drop in on sb 顺便拜访某人
drop in at sp 顺便到访某地
drop off 下降;打盹
drop by 顺便访问
【佳句】 Just when I thought I was going to drop out of my college career, a man appeared.(心理、动作描写)
就在我以为要退出大学生涯的时候,一个人出现了。
【练透】 单句语法填空
①I was walking by my friend’s house when I thought, “Why not drop     on him?” I knocked on the door, and we ended up having a great time together.
②Gradually his strength failed and he dropped           in the race.
【写美】 完成句子
③David fell down near the finishing line and injured his right leg.As a consequence,           .大卫在接近终点线时摔倒了,伤了右腿。结果他只好退出比赛。
重点句型解构
1.句型公式:while表示对比,意为“然而,而”
教材原句 He was tired of being regarded as living a successful life, as a person who had everything while many people had nothing.
他厌倦了过别人眼中成功的生活——在很多人一无所有的时候自己却能够拥有一切。
【用法】
(1)while作“然而;可是”讲时,连接两个并列句,表示对比关系。
(2)while作“当……时候;和……同时”讲时,引导时间状语从句。
(3)while作“尽管;虽然”讲时,引导让步状语从句。
(4)while作“只要”讲时,引导条件状语从句。
【品悟】 While visiting this exhibition,we can not only enjoy the folk art works but also learn a lot of knowledge about folk art.(通知)
参观这次展览的时候,我们不仅可以欣赏民间艺术作品,而且可以学到很多有关民间艺术的知识。
【写美】 语境辨义/微写作
①While traveling can broaden your mind, I don’t think it’s a good idea to spend too much time and money on it.        
②While there is life, there is hope.         
③While you’re in China, Mount Huangshan is a must to visit!         
④在学校,一些学生很活跃而另一些学生很腼腆。然而他们可以彼此成为好朋友。(人物描写)
At school, some students are active                       .However, they can become good friends with each other.
2.句型公式:whenever引导让步状语从句
教材原句 Whenever he had more than two thousand dollars, he would give away small bank notes to homeless people in the streets of local areas.
每当他的钱超过两千美元时,他就会给当地街头无家可归的人赠送小额钞票。
【用法】
引导让步
状语从句
【品悟】 Whenever I’m unhappy, it is my friends who cheer me up.无论什么时候我不高兴,是我的朋友们让我振作起来。
【用准】 whatever, whichever, who(m)ever既可引导让步状语从句,又可引导名词性从句。
【写美】 微写作
①无论你借哪本书,你都必须在一周内归还。
                   , you must return it in a week.
②无论我承受多大的压力,我永远都不会中途放弃。
                       , I will never give up halfway.
③无论她说什么,都不会对我们的安排有影响。
           will not make any difference to our arrangements.
Section Ⅱ LESSON 1 MONEY VS SUCCESS
【文本透析·剖语篇】
Step Two
Ⅰ.D
Ⅱ.1-5 BBADC
Ⅲ.1.determined 2.worry 3.on 4.dormitory 5.second-hand
6.charity 7.pleased 8.aware 9.gave away 10.much happier
Step Three
Ⅰ.1.(1)Today he lives in a small dormitory room with only second-hand furniture.
(2)There is a small garden outside with a few fruit trees, which Jason enjoys taking care of.
(3)He also grows some vegetables and a few flowers.
(4)He gets his clothes and a lot of other things from charity shops.
2.(1)...millions of people died of hunger every year, and there were places with no schools and no teachers.
(2)So many people could never go to school.
(3)They didn’t have the chance to learn and get on in life.
3.But I think my sense of achievement comes from helping others and finding true meaning in life.
Ⅱ.1.他们花一半时间想象各种发财和达到他们期望的成功的方法,另一半时间则用来考虑一旦发了财他们会干什么。
2.衡量成功与否不在于你有多少金钱,而在于你如何理解生命的真正意义。
Ⅲ.1.I think he made a good decision because now he lives in a simple way, and this brought him happiness.He felt a kind of satisfaction that he had never felt before.For me, I will make a similar choice.
2.He is successful because he is living according to his values and he’s helping others.
【核心知识·巧突破】
核心词汇集释
1.①comfortable ②in comfort ③It’s a comfort ④I can only sleep comfortably
2.①fortunately ②fortunate ③bring luck and fortune to the host
3.①on ②down ③It wasn’t easy to get over the fear
4.①in ②behind/back ③he had to drop out
重点句型解构
1.①尽管;虽然 ②只要 ③当……时候 ④while others are shy
2.①No matter which/Whichever book you borrow
②No matter how/However much pressure I am under
③Whatever she says
10 / 10(共88张PPT)
Section Ⅱ LESSON 1 MONEY VS SUCCESS
目 录
01
篇章助解·释疑难
02
文本透析·剖语篇
03
核心知识·巧突破
04
课时检测·提能力
篇章助解·释疑难
Angela Johnson interviews ex-millionaire Jason Harley
  For a lot of people, becoming a millionaire① is a symbol of success
and they set this as their ultimate goal.[1]They spend half of their time
dreaming up② ways of getting rich and achieving the success they expect,
and the rest of their time thinking about③ all the things they will do once
they become rich.
But do all millionaires get the sense of success they were looking for after
they achieve their goals? Some continue to worry about④ money when
they become millionaires — they worked hard to become wealthy, but
then they need to continue making money so they don’t lose the sense of
success they have achieved.However, there are people who have turned
their backs on⑤ their millions and found other forms of success in their
lives.Jason Harley is one example.
  Sixteen years ago, Jason was a college professor⑥ with a huge six-
bedroom house and a fortune⑦ of two million dollars.Today he lives in a
small dormitory⑧ room with only second-hand furniture.[2]There are
certainly no signs that Jason is a rich and successful man! There is a small
garden outside with a few fruit trees, which Jason enjoys taking care of
⑨.He also grows some vegetables and a few flowers.He gets his clothes and
a lot of other things from charity shops.
  [1]本句是一个主从复合句。句中they expect是定语从句,先行词
为success;they will do 是定语从句,先行词为things;once引导条件状
语从句。
  [2]本句是一个主从复合句。that引导同位语从句。  
①millionaire n.百万富翁
②dream up 凭空想出,虚构
③think about 思考
④worry about 担忧
⑤turn one’s back on 抛弃;背弃
⑥professor n.教授
⑦fortune n.大笔的钱,巨款
⑧dormitory=dorm n.寝室,学生宿舍
⑨take care of 护理;照顾
  But Jason appreciates⑩ this change.He is pleased to give up the
lifestyle of a rich man.He was tired of being regarded as living a
successful life, as a person who had everything while many people had
nothing.He made the choice to give all his money away .And this, he
said, brought him happiness and a sense of success in life.
  “I don’t need a lot of money.I don’t want to buy more things.I have
enough,” said Jason.“What I want is to live simply and be helpful to
others.A few years ago, I was a millionaire, but I knew millions of
people died of hunger every year, and there were places with no
schools and no teachers.So many people could never go to school.They
didn’t have the chance to learn and get on in life.This worried me a lot
and I felt very guilty being a rich man without doing anything.”
  Therefore he gave away all his money to charities.[3]Whenever he
had more than two thousand dollars, he would give away small bank
notes to homeless people in the streets of local areas. “It was a kind of
satisfaction and a real sense of success that I had never felt before,” said
Jason.“Sure, many people think that ‘success’ means having millions in
the bank or a well-paid job.But I think my sense of achievement comes
from helping others and finding true meaning in life.”
  Most people believe when they are living comfortably and earning
enough money, they will have no worries.However, most people never
feel they have earned enough. [4]Jason Harley decided to drop out of this
kind of lifestyle, and he discovered that having only a little money made
him free. Are there any things he misses from his past? “No, I’m much
happier now, because I am living according to my values.Success is not
measured by how much money you have but by how you understand the
true meaning of life.”
  [3]本句是一个主从复合句。句中whenever引导让步状语从句。
  [4]本句是and连接的并列句。在第二个分句中,that引导宾语从
句,having only a little money为动词-ing短语作主语。
⑩appreciate vt.欣赏;赏识
give up 放弃
be tired of 厌烦
be regarded as 被当作
give away 捐赠
die of 死于
hunger n.饥饿,饥荒
have the chance to do sth 有机会做某事
get on 发迹;出人头地
guilty adj.内疚的,羞愧的
comfortably adv.舒服地,舒适地
drop out 退出,脱离;辍学
参考译文
安吉拉·约翰逊采访前百万富翁詹森·哈利
  对于很多人来说,成为百万富翁是成功的象征,并将此作为
他们的最终目标。他们花一半时间想象各种发财和达到他们期望
的成功的办法,另一半时间则用来考虑一旦发了财他们会干什
么。但是,百万富翁们都在实现目标后获得他们所寻求的成功感
了吗?有些人成为百万富翁后仍然担心金钱问题——他们努力工
作,变得富有,但他们需要继续赚钱,这样才不会丧失已经获得
的成就感。然而有些人却放弃了百万家财,找到了人生中其他形
式的成功。詹森·哈利就是一个例子。
  十六年前,詹森是一名大学教授,拥有一套6间卧室的大房子和
200万美元的财富。现在他住在一间只有二手家具的小宿舍里。显然
没有迹象能表明詹森是一个富有且成功的人!房子外面有一个小花
园,种了几棵果树,詹森很喜欢照顾它们。他还种了一些蔬菜和花。
他从慈善商店买衣服和许多其他的东西。
  但是詹森喜欢这种变化。他很高兴能放弃富人的生活方式。他厌
倦了过别人眼中成功的生活——在很多人一无所有的时候自己却能够
拥有一切。他决定把自己的钱财都捐赠出去。他说这给他的生活带来
了快乐和成功感。
  “我不需要很多钱,也不想再买更多的东西。我拥有的已经足够
了,”詹森说。“我想要简单地生活并能帮助别人。几年前,我是一个
百万富翁,但我知道每年有数百万人死于饥饿,而且有些地方没有学
校和老师。很多人永远不能上学,他们没有接受教育和开启新生活的
机会。这让我非常担心,作为一位富人不能有所作为,我感到非常内
疚。”
  因此,他把所有的钱都捐给了慈善机构。每当他的钱超过两千美
元时,他就会给当地街头无家可归的人赠送小额钞票。“这是一种我
从未感受过的满足感和真正的成功感,”詹森说。“当然,很多人认为
‘成功’意味着有数百万银行存款或高薪的工作。但我认为我的成就感
来自帮助他人并找到生命真正的意义。”
  大多数人相信,当他们生活舒适并赚到足够的钱时,就可以高枕
无忧了。但是,大多数人从未觉得自己赚够了。詹森·哈利决定放弃这
种生活方式,他发现只拥有少量金钱使他获得了自由。和过去相比,
他错过了什么吗?“不,现在我更开心,因为我依照自己的价值观生
活。衡量成功与否不在于你有多少金钱,而在于你如何理解生命的真
正意义。”
文本透析·剖语篇
Step One: Pre-reading
What do you think is success? Do you think being a millionaire means
success? Why or why not? Use the phrases below to help you.
(Answers may vary.)
□to make one happy
□to live in a/an ...way
□to feel a kind of satisfaction
□to live comfortably
□to achieve one’s goal
□to give money to homeless people
□to buy more things
□to have no worries
Step Two: While-reading
Ⅰ.Read for the main idea
Read the passage quickly and choose the best answer.
What’s the main idea of the text?(  )
A. A life change about ex-millionaire Jason Harley.
B. The unique life of ex-millionaire Jason Harley.
C. The past and future of ex-millionaire Jason Harley.
D. An interview between Angela Johnson and ex-millionaire Jason Harley
about success.

Ⅱ.Read for details
Read the passage carefully and choose the best answer.
1. Jason Harley is an example to show that   .(  )
A. people can be happy without money
B. a rich man can find happiness by giving his wealth away to charities
C. some people will continue to be concerned about money after they
become millionaires
D. if you can dream it, you can do it

2. What was the sign for Jason Harley to be a millionaire sixteen years
ago?(  )
A. He was a college professor.
B. He had a huge six-bedroom house and a fortune of 2 million dollars.
C. He worked hard to get money.
D. He turned his back on his money.

3. Which of the following is TRUE according to the passage?(  )
A. Jason Harley doesn’t have any new furniture in his dormitory room.
B. Jason Harley is making a living by growing vegetables and flowers now.
C. Jason Harley can only afford cheap things now.
D. Jason Harley is now living in a small dormitory room with a big garden.

4. How did Jason Harley deal with his huge amounts of money?(  )
A. He gave it away to his children.
B. He gave it away to local poor people.
C. He gave it away to hungry people in the world.
D. He gave it away to charities.
5. How does Jason Harley think about his present life?(  )
A. Tired and worried. B. Funny and enjoyable.
C. Free and happy. D. Proud and satisfying.


Ⅲ.Read for the structure
Read the passage again and
fill in the blanks.
Step Three:Post-reading
Ⅰ.品课文佳句
1. Read the passage carefully and find the sentences describing Jason’s
present lifestyle.






 (1)Today he lives in a small dormitory room with only second-hand
furniture.
 (2)There is a small garden outside with a few fruit trees, which
Jason enjoys taking care of.
(3)He also grows some vegetables and a few flowers.
(4)He gets his clothes and a lot of other things from charity shops.
2. Read the passage carefully and find the sentences describing poor
people’s life.




 (1)...millions of people died of hunger every year, and there were
places with no schools and no teachers.
(2)So many people could never go to school.
(3)They didn’t have the chance to learn and get on in life.
3. Read the passage carefully and find the sentence describing Jason’s
understanding of success.


But I think my sense of achievement comes from helping others and
finding true meaning in life.
Ⅱ.长难句分析
1. They spend half of their time dreaming up ways of getting rich and
achieving the success they expect, and the rest of their time thinking
about all the things they will do once they become rich.
句式分析
自主翻译:

他们花一半时间想象各种发财和达到他们期望的成功的
方法,另一半时间则用来考虑一旦发了财他们会干什么。 
2. Success is not measured by how much money you have but by how you
understand the true meaning of life.
句式分析
自主翻译:

衡量成功与否不在于你有多少金钱,而在于你如何理解
生命的真正意义。 
Ⅲ.讨论
1. Do you think Jason Harley made a good decision? Will you make a
similar choice?



I think he made a good decision because now he lives in a simple way,
and this brought him happiness.He felt a kind of satisfaction that he had
never felt before.For me, I will make a similar choice.
2. Do you think Jason Harley is successful? In which aspects is he
successful/unsuccessful?


He is successful because he is living according to his values and he’s
helping others.
核心知识·巧突破
核心词汇集释
1. comfortably adv.舒服地,舒适地
教材原句 to live comfortably 生活舒适
【用法】
(1)comfort vt.& n.  安慰;宽慰
be a comfort to sb  对某人来说是一个安慰
in comfort  舒服地
(2)comfortable adj.    舒适的,(人)安逸的
uncomfortable adj.  不舒服的;不自在的
【佳句】 Wally was satisfied with what he saw.How comfortably they
live! (心理描写)
沃利对他所看到的感到满意。他们生活得多么舒适啊!
【练透】 单句语法填空/语块表达
①These new shoes are not very (comfort) to wear.
②They had enough money to live (舒服地) in their old
age.
comfortable 
in comfort 
【写美】 完成句子
③ to know that she is safe.
知道她安然无恙是件令人宽慰的事。
④ if my dog is with me.
只有我的狗陪着我的时候,我才能睡得舒服。
It’s a comfort 
I can only sleep comfortably 
2. fortune n.大笔的钱,巨款
教材原句 Sixteen years ago, Jason was a college professor with a huge
six-bedroom house and a fortune of two million dollars.十六年前,詹森
是一名大学教授,拥有一套6间卧室的大房子和200万美元的财富。
【用法】
(1)     运气好/坏
try one’s fortune  碰运气
make a/one’s fortune  发财致富
seek one’s fortune  找出路
(2)fortunate adj.  幸运的
unfortunate adj.  不幸的
fortunately adv.  幸好;幸运的是
unfortunately adv.  不幸的是
【佳句】 I had the good fortune to meet the famous author, who was
so kind and shared some of her writing tips with me. (人物描写)
我有幸见到了这位著名作家。她非常友善,还与我分享了一些写
作技巧。
【练透】 单句语法填空
①At the age of four, she fell into an icy river and was
(fortune) rescued by some local villagers.
②My cousin was (fortune) to find a job as soon as she
graduated from university.
fortunately 
fortunate 
【写美】 完成句子
③The tradition of arriving at your friend’s home early when visiting a
Chinese family is said to . (事件
介绍)
据说,在拜访中国家庭时,早早到达朋友家的这个传统会给主人带来
好运和财富。
bring luck and fortune to the host 
3. get on 发迹;出人头地;登上(车、马等)
教材原句 They didn’t have the chance to learn and get on in life.他们没
有接受教育和开启新生活的机会。
【用法】
get on/along well with sth  某事进展顺利
get on/along well with sb  与某人相处融洽
get across  被理解,使人了解
get down to doing sth  开始认真做某事
get over  做完;克服
get rid of  除掉,摆脱
【佳句】 In the following morning, all the girls in our school got up
very early because we couldn’t wait to get on the bus. (动作描写)
第二天早上,我们学校所有的女生很早就起床了,因为我们等不及要
上车。
【练透】 介、副词填空
①I don’t know how he’s going to get in life.
②Despite all this progress we have made so far, there is still much to
do.Let’s get to it.
on 
down 
【写美】 完成句子
③ of speaking in public.I practiced
in front of the mirror every day, and with each attempt, I grew more
confident. (动作、心理描写)
克服在公众面前演讲的恐惧并不容易。我每天都在镜子前练习,每次
尝试都让我更加自信。
It wasn’t easy to get over the fear 
4. drop out 退出,脱离;辍学
教材原句 Jason Harley decided to drop out of this kind of lifestyle,
and he discovered that having only a little money made him free.詹森·哈利
决定放弃这种生活方式,他发现只拥有少量金钱使他获得了自由。
【用法】
drop out of (sth)  退出(某事)
drop back/behind  后退;落后;落在……后面
drop in on sb  顺便拜访某人
drop in at sp  顺便到访某地
drop off  下降;打盹
drop by  顺便访问
【佳句】 Just when I thought I was going to drop out of my college
career, a man appeared. (心理、动作描写)
就在我以为要退出大学生涯的时候,一个人出现了。
【练透】 单句语法填空
①I was walking by my friend’s house when I thought, “Why not
drop on him?” I knocked on the door, and we ended up having a
great time together.
②Gradually his strength failed and he dropped in the
race.
in 
behind/back 
【写美】 完成句子
③David fell down near the finishing line and injured his right leg.As a
consequence, .
大卫在接近终点线时摔倒了,伤了右腿。结果他只好退出比赛。
he had to drop out 
重点句型解构
1. 句型公式:while表示对比,意为“然而,而”
教材原句 He was tired of being regarded as living a successful life, as
a person who had everything while many people had nothing.
他厌倦了过别人眼中成功的生活——在很多人一无所有的时候自己却
能够拥有一切。
【用法】
(1)while作“然而;可是”讲时,连接两个并列句,表示对比关系。
(2)while作“当……时候;和……同时”讲时,引导时间状语从句。
(3)while作“尽管;虽然”讲时,引导让步状语从句。
(4)while作“只要”讲时,引导条件状语从句。
【品悟】 While visiting this exhibition,we can not only enjoy the folk
art works but also learn a lot of knowledge about folk art. (通知)
参观这次展览的时候,我们不仅可以欣赏民间艺术作品,而且可以学
到很多有关民间艺术的知识。
【写美】 语境辨义/微写作
①While traveling can broaden your mind, I don’t think it’s a good idea
to spend too much time and money on it.
②While there is life, there is hope.
③While you’re in China, Mount Huangshan is a must to visit!

④在学校,一些学生很活跃而另一些学生很腼腆。然而他们可以彼此
成为好朋友。 (人物描写)
At school, some students are active .However,
they can become good friends with each other.
尽管;虽然 
只要 
当……时候 
while others are shy
2. 句型公式:whenever引导让步状语从句
教材原句 Whenever he had more than two thousand dollars, he would
give away small bank notes to homeless people in the streets of local areas.
每当他的钱超过两千美元时,他就会给当地街头无家可归的人赠送小
额钞票。
【用法】
引导让步状语从句
【品悟】 Whenever I’m unhappy, it is my friends who cheer me up.
无论什么时候我不高兴,是我的朋友们让我振作起来。
【用准】 whatever, whichever, who(m)ever既可引导让步状语
从句,又可引导名词性从句。
【写美】 微写作
①无论你借哪本书,你都必须在一周内归还。
, you must return it in
a week.
②无论我承受多大的压力,我永远都不会中途放弃。
, I will never
give up halfway.
③无论她说什么,都不会对我们的安排有影响。
will not make any difference to our arrangements.
No matter which/Whichever book you borrow 
No matter how/However much pressure I am under 
Whatever she says 
课时检测·提能力
维度一:品句填词
1. Becoming a (百万富翁) was his dream, and he
achieved it through hard work and determination.
2. They spent the weekend painting their (家具) to give
their home a fresh new look.
3. The students decorated their (宿舍) with
posters and lights, creating a cozy atmosphere.
millionaire 
furniture 
dormitory/dormitories 
4. The history p attracted the students with stories about ancient
civilizations.
5. The dove is a universal s of peace and harmony.
rofessor 
ymbol 
维度二:词形转换
1. The results were amazing and I was (fortune) enough
to win a few sales trips.
2. She earns enough money to live (comfortable).
3. Thousands are going (hunger) because of the failure of
this year’s harvest.
4. I feel really (guilt) at forgetting her birthday again.
5. (ultimate), you’ll have to make the decision
yourself.
6. Please accept this gift in (appreciate) of all you’ve
done for us.
fortunate 
comfortably 
hungry 
guilty 
Ultimately 
appreciation 
维度三:固定搭配和句式
1. Bill (辍学) of college after his first year because of
his illness.
2. The boy is intelligent as well as diligent,so he is sure to
(出人头地) in the future.
3. Some experiments are difficult (而其他的是
容易的).
4. Please come for your mail (方便的时候).
dropped out 
get on 
while others are easy 
whenever it’s convenient 
Ⅰ.阅读理解
  Meet Johanna Quaas, a remarkable 98-year-old gymnast from
Germany who has been competing since she was 10 years old in 1935.
  Born in 1926 in Hohenmolsen, Germany, Johanna Quaas
discovered her love for gymnastics at a young age.It was all because of this
love that she started training and competing in the sport during a time when
women’s gymnastics was still in its early stages of development.Despite the
challenges and limitations she faced as a female athlete during that time,
Johanna stuck to her interest and constantly sharpened her skills,
eventually becoming an excellent member of the gymnastics world.
  Johanna believes that age should never be a barrier to following one’s
dreams.Johanna’s good mindset serves as an inspiration to people of all
ages, showcasing that age is just a number when it comes to following
our interests and dreams.
  Back in 2012, Johanna earned the Guinness World Record of the
world’s oldest gymnast.She was 86 years old at the time.She maintains a
strict exercise routine, eats a balanced diet, and prioritizes her physical
and mental well-being.Her staying fit and active has enabled her to
continue competing and performing gymnastics routines that would
challenge even athletes half her age.What she has done has earned her the
admiration of fans and fellow athletes alike.
  Johanna’s love for gymnastics has not only brought her personal
achievements and joy but has also inspired countless individuals to follow
their own dreams and goals, regardless of age or circumstances.As
Johanna approaches her 100th birthday, she shows no signs of slowing
down.She continues to train, compete, and share her love for
gymnastics with the world.Her story serves as a reminder that with interest
and a healthy attitude, anything is achievable.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Johanna Quaas作为
一位年近百岁的体操运动员的非凡人生和她在体操领域的卓越成
就,她的故事激励了无数人。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Johanna Quaas作为
一位年近百岁的体操运动员的非凡人生和她在体操领域的卓越成
就,她的故事激励了无数人。
1. What can we say about Johanna when it comes to gymnastics?
(  )
A. She is a pioneer in this field.
B. She established the rules for it.
C. She’s made the seniors love it.
D. She laid the foundation for it.
解析: 细节理解题。根据第四段中的Back in 2012, Johanna
earned ...oldest gymnast.可知,Johanna是这个领域的先驱者。

2. What set Johanna apart from other gymnasts?(  )
A. Her poor family and courage.
B. Her luck and achievements.
C. Her age and positive attitude.
D. Her failures and determination.
解析:  推理判断题。根据第三段和第四段前两句可知,Johanna与
其他体操运动员的区别是她的年龄和积极的态度。

3. What can be inferred about Johanna from paragraph 4?(  )
A. She often challenges young people.
B. She is a role model for healthy aging.
C. She attended many famous competitions.
D. She has strong desires for greater success.
解析:  推理判断题。根据第四段中的She was 86 years old ...and
mental well-being.可知,她是健康地变老的榜样。

4. What can we learn from Johanna’s story?(  )
A. Passion and interest make one keep going.
B. One’s talent is everything.
C. The older you get, the easier it is to succeed.
D. Success requires support.
解析:  推理判断题。根据文章末句可知,我们能从Johanna的故事
中学到激情和兴趣能让人继续前行。

Ⅱ.完形填空
  I retired in 2014.I had two  5  during my life before retirement:
one was 26 years with the local fire department and the other was 36 years
at a large power plant.
  As an active person, I need a new  6  upon retirement.In fact, I
had started my flying lessons 44 years earlier but as a 21-year-old became
unfocused easily, I  7  to complete the training.My dad was a captain
for Delta Air Lines until retirement and his  8  to fly for so long
surprised me.
  One day I  9  an ex-colleague during a flight, who said he had
been flying for 11 years after resigning.That flight  10  my love for
flying.When trying to use my learning skills once again, I was  11 
enough to find a responsible instructor.He suggested that I  12  AOPA
(a non-profit organization for pilots), and then I received the Fight
Training Magazine every month.At first, I just kept each issue and looked
through the articles  13 .When I realized that the magazine had new tips
and information that helped me learn skills  14  my textbooks, I
reviewed it often and  15  my subscription to it.
  Finally, I became a pilot at 65 and I was  16  to have flying in
my life so that I could achieve my personal  17  even after retirement.I
knew my dad was  18  of me and was with me as long as I flew.This
truly  19  the saying that you are never too old to learn.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者退休后重新追求飞
行梦想的故事。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者退休后重新追求飞
行梦想的故事。
5. A. goals B. hobbies
C. careers D. choices
解析:  根据冒号后的one was 26 years with ...and the other ...at a
large power plant可知,退休前作者有两份工作。goal目标; hobby爱
好;career职业,工作;choice选择。
6. A. passion B. excuse
C. recovery D. partner
解析:  根据上半句As an active person可知,退休后作者需要新的
激情。passion热情,激情;excuse借口;recovery恢复;partner搭档。


7. A. intended B. failed
C. attempted D. preferred
解析:  根据空前的became unfocused easily可知,作者没能完成训
练。intend打算;fail失败;attempt尝试;prefer更喜欢。
8. A. requirement B. method
C. struggle D. determination
解析:  根据空后的fly for so long可知,父亲长时间坚持飞行的决
心让作者感到惊讶。requirement要求;method方法;struggle奋斗;
determination决心。


9. A. inspired B. encountered
C. criticized D. mentioned
解析:  根据句中的定语从句who said he had been flying for 11 years
after resigning可知,作者在一次乘飞机过程中遇到了之前的一位同
事。inspire激励;encounter邂逅;criticize批评;mention提及。

10. A. refired B. removed
C. weakened D. presented
解析:  根据上句中flying for 11 years after resigning可知,那次乘机
重燃起作者对飞行的热爱,作者相信自己也能做到。refire重新点燃;
remove移除;weaken削弱;present呈现。

11. A. independent B. confident
C. fortunate D. intelligent
解析:  根据空后的find a responsible instructor可知,作者找到了一
位负责任的老师,这当然是幸运的。independent独立的;confident自
信的;fortunate幸运的;intelligent聪明的。

12. A. put up with B. take charge of
C. get used to D. sign up for
解析:  根据空后的AOPA (a non-profit organization for pilots)可
知,此处指报名参加AOPA(一个非营利的飞行员组织)。put up with
忍受;take charge of负责;get used to习惯于;sign up for报名参加。

13. A. professionally B. occasionally
C. privately D. individually
解析:  根据上文At first可知,起初作者并不怎么关心,只是偶尔
翻翻文章。professionally专业地;occasionally偶尔地;privately私人
地;individually分别地,单独地,各别地。
14. A. beyond B. inside C. for D. with
解析:  根据空后的my textbooks可知,起初作者对书本里的内容并
不感兴趣,但是当获知可以学习课本之外的技能时,作者选择了阅
读。beyond超越;inside在……内部;for为了;with和。


15. A. informed B. delayed
C. continued D. cancelled
解析:  根据空前的I reviewed it often可知,作者继续订阅杂志。
inform告知;delay延期;continue继续;cancel取消。
16. A. ashamed B. unwilling
C. hesitant D. excited
解析:  根据空前的Finally, I became a pilot at 65可知,作者是兴
奋的。ashamed惭愧的;unwilling不愿意的;hesitant犹豫的;excited兴
奋的。


17. A. value B. wealth C. belief D. freedom
解析:  根据上半句Finally, I became a pilot ...flying in my life可
知,作者成了飞行员,实现了个人价值。value价值;wealth财富;
belief信念;freedom自由。
18. A. aware B. proud C. scared D. tired
解析:  根据上文可知,作者的父亲是一名飞行员,现在作者也
是。由此推断,父亲会为作者感到骄傲。aware有意识的;proud自豪
的;scared害怕的;tired疲惫的。


19. A. breaks B. changes
C. proves D. hides
解析:  作者在65岁成了一名飞行员,这证明了“活到老学到老”这
句话。break打破;change 改变;prove证明;hide躲藏。

THANKS
演示完毕 感谢观看