Unit 4 Humour Section Ⅶ WRITING WORKSHOP & READING CLUB课件(共85张PPT+ 学案 +练习)高中英语 北师大版(2019)选择性必修 第二册

文档属性

名称 Unit 4 Humour Section Ⅶ WRITING WORKSHOP & READING CLUB课件(共85张PPT+ 学案 +练习)高中英语 北师大版(2019)选择性必修 第二册
格式 zip
文件大小 1.5MB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-10-30 17:02:22

文档简介

Section Ⅶ WRITING WORKSHOP & READING CLUB
维度一:品句填词
1.The fireplace was cozy, with a large      (原木) burning brightly.
2.Learning       (成语) is an essential part of mastering the Chinese language.
3.The       (政治家) gave a speech on the importance of education reform.
4.After a tiring day, a hot b       was exactly what she needed to relax.
5.The travel a       booked all our flights and accommodations for the trip.
维度二:词形转换
1.       (unfortunate), rich countries possess most of this knowledge, while developing countries do not.
2.As we all know, the work is physically      (demand).
3.He had lost weight and the suit hung      (loose) on him.
4.The unique individuals must be free to learn without being       (criticism) or restricted.
Ⅰ.阅读理解
  The Ig Nobel Prizes, established in 1991, are an amusing alternative to the distinguished Nobel Prizes, honoring research that “makes people laugh, then think”.The name is a clever wordplay on “ignoble”, meaning something lacking honor, reflecting the humorous and unconventional nature of the discoveries.However, beneath the foolishness often lies great scientific value, showing that curiosity can lead to significant understanding, even from seemingly insignificant questions.
  The prizes draw attention to a range of odd but fascinating studies.In 2024, some researchers were awarded for demonstrating that real plants can copy the appearance of artificial ones they are planted alongside, revealing the remarkable adaptability of nature.Another 2024 study demonstrated that dead fish can swim upstream by using energy from fast-moving water currents, which could inspire energy-efficient designs in engineering.Additionally, a probability experiment involving more than 350,000 coin throws revealed that a thrown coin is more likely to land on the side it started from, offering unexpected understanding into chance and probability.
  In previous years, similarly quirky studies have been honored.In 2004, one of the Ig Nobel Prizes was awarded to Jillian Clarke.She investigated the scientific soundness of the “five-second rule”, a popular belief that food dropped on the floor is still safe to eat if picked up within five seconds.Some 2006 Ig Nobel Prize winners found that female malaria mosquitoes (蚊子) are equally attracted to the smell of human feet and Limburger cheese.This research, which won the Biology Prize, suggests that these odors could be used to develop innovative mosquito control methods.
  Held annually in mid-September, around the time the real Nobel Prizes are announced, the Ig Nobel Prize ceremony is a unique mixture of humor and science, where real Nobel Prize winners present the awards.The event contains a number of running jokes, including Miss Sweetie Poo, a little girl who repeatedly cries out “Please stop, I’m bored”, if speakers go on too long.Paper airplanes are traditionally thrown by the audience, adding to the funny nature of the event.
1.What is the main purpose of the Ig Nobel Prizes?(  )
A.To provide an alternative to the traditional Nobel Prizes.
B.To recognize research that is purely humorous.
C.To recognize humorous science research.
D.To award the smallest scientific studies.
2.What does the study of coin throwing reveal?(  )
A.Possibility cannot be predicted with certainty.
B.Human belief influences the probability of a result.
C.The end result is always uncertain, with a 50/50 chance.
D.Coins tend to land on the side they start from.
3.What does the underlined word “quirky” in paragraph 3 probably mean?(  )
A.Unusual or unconventional. B.Standard or typical.
C.Boring or uninteresting. D.Disordered or unstructured.
4.Who presents the Ig Nobel Prizes to the winners?(  )
A.Scientists having a sense of humor. B.Political or social celebrities.
C.Real Nobel Prize winners. D.Ig Nobel Prize organizers.
Ⅱ.阅读七选五
  Laughter is a universal language for humans to connect with each other and form social bonds.Even as babies, we giggle (咯咯笑) when our parents pull funny faces, and then gradually learn to make others laugh as we grow up.But, is it a uniquely human experience? 5.(  )
  Have you ever seen dogs let people come close to their toy, and then playfully run away with it? Biologist Charles Darwin saw this as the dog’s version of a practical joke.Marc Bekoff, biology professor at the University of Colorado, also observed dogs playfully teasing (捉弄) each other by approaching slowly and then quickly running away.6.(  ) And he’s also said that animals may spend time doing silly things as a way to cope with stress.
  In a 2024 study, Isabelle Laumer and colleagues watched four ape (猿类) species interact with each other.7.(  ) They saw young apes approach quietly behind an adult, push them to surprise them and then wait and watch the response, behaviour similar to that shown by human children.So, a sense of humour may have appeared early in our evolutionary timeline.
  8.(  ) While playing, dogs sometimes produce a breathy snort (喷鼻息) that could sound like laughter.Dolphins let out sounds of joy when play-fighting.Rats make a joyful squeak similar to a giggle when they are tickled (逗乐), says Jeffrey Burgdorf, professor at Northwestern University.
  But, is a rat’s giggle really a sign of a sense of humour? Are the apes in Laumer’s study really joking around or just attention-seeking? What would be the evolutionary purpose of animals teasing and pranking? “In humans, humour can serve as an ice-breaker, removing social barriers and strengthening relationships,” says Laumer.“9.(  )”
A.What about laughing?
B.The sound of their laughter died away.
C.Dogs can hear much better than humans.
D.His work concluded that dogs just want to have fun.
E.Meanwhile, they observed 18 distinct teasing behaviours.
F.We don’t know if it’s the same in apes or other animals, but it’s possible.
G.Scientists have observed behaviours in animals that suggest your pets might be secret jokesters.
Ⅲ.完形填空
  Colemont is a self-taught photographer from Belgium.He has become a hit with his  10  series of photos.Colemont took an interest in squirrels (松鼠) from a young age.“I prefer to take pictures of squirrels because they show  11  behavior like picking things up or carrying things,” shared Colemont.It began as a(n)  12 , but over time he realized he could bring  13  to people with his squirrel photos.
  Moving beyond simply  14  the squirrel in action, Colemont began interacting with them using small objects.One day, while visiting a store, Colemont  15  toy dinosaurs that were about the same size as red squirrels.This encouraged his idea of  16  these prehistoric animals to the squirrels.After he  17  the dinosaur toys outside, it took about three days for the squirrels to become used to their  18 .To attract the squirrels closer, Colemont  19  put snacks in the mouths of the toys.His  20  turned simple photographs into an art form.Achieving these funny photos of squirrel dinosaur interactions required Colemont to be  21 .He often remained still for several hours to wait for the perfect  22 .His effort paid off as his posts received lots of likes from online viewers.
  This project shows the endless possibilities that come from a simple interest.Through those funny photos, Colemont shared the message of  23  the wonder of nature.He has decided to  24  the project because the world needs more joy.
10.( )A.familiar   B.playful     C.missing     D.traditional
11.( )A.respectful B.confusing C.child-friendly D.human-like
12.( )A.hobby B.challenge C.instruction D.honor
13.( )A.knowledge B.friendship C.laughter D.expectation
14.( )A.checking B.viewing C.controlling D.cleaning
15.( )A.looked after B.depended on C.came across D.turned down
16.( )A.returning B.donating C.throwing D.introducing
17.( )A.placed B.repaired C.followed D.improved
18.( )A.protection B.performance C.presence D.movement
19.( )A.doubtfully B.cleverly C.nervously D.possibly
20.( )A.creativity B.courage C.discovery D.explanation
21.( )A.confident B.relaxed C.patient D.satisfied
22.( )A.suggestion B.moment C.reason D.memory
23.( )A.admiring B.hiding C.guessing D.discussing
24.( )A.consider B.judge C.understand D.continue
Ⅳ.语法填空
  The humor effect is a cognitive bias (认知偏差) that causes people to remember information better when they regard it as humorous.For example, when students 25.       (teach) a new concept in a humorous way, such 26.       through a funny story, they’re generally more likely to remember that concept, compared to if they learn it in a non-humorous manner.Information that has the same effect on concepts includes words, sentences, pictures, and 27.       (mix) information, such as cartoons and videos.
  Humor has various other benefits besides improving memory.
  Humor reduces negative emotions, such as 28.       (angry) or anxiety, which people might experience when processing certain information.
  Humor 29.       (lead) to increased interest.Adding humor to the information that you’re presenting can make it more interesting and appealing to others.For example, 30.       (advertisement) that use humor receive more attention from people.
  Humor, when 31.       (proper) used in the right circumstances, can improve other people’s impression of you.For example, 32.       (include) humor in a speech can positively impact the way in 33.       listeners understand the speaker.Similarly, using humor can improve people’s impression of your warmth 34.       competence, especially when you combine it with negative information that you need to tell.
Ⅴ.读后续写
  阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
  On the windy day, a young lady was waiting for her flight at an airport.She was leaving for another city because she got employed there.It was said that her new boss was a typical English gentleman — polite, modest, humorous and considerate.She was excited as well as a little nervous about her new life.
  Having to wait a long time before her flight, the lady hunted for a book in the airport shops, bought a packet of cookies and found a place to rest.She produced a book and started to read.
  Although absorbed in her book, she happened to see that the man sitting beside her, as bold as he could be, grabbed a cookie or two from the bag in between them.Educated to be well-mannered, she tried to ignore it to avoid an argument.But to show that she was the owner, she started to take cookies from that bag too.Unfortunately, the man didn’t get that hint, since he didn’t stop grabbing the cookies.
  “How annoying!” She thought.As the greedy cookie thief kept eating, the woman munched (大声咀嚼) some cookies and watched the clock.
  She was getting angrier as the minutes went by, thinking, “If I weren’t so nice, I would blacken his eyes.” With each cookie she took, he took one, too; when only one was left, she wondered what he would do.
  With a smile on his face, and a nervous laugh, he took the last cookie and broke it in half.He offered her a half, and ate the other.She grabbed it from him, glared at him and thought, “Oh, brother.This guy has some nerve and he is so rude! Why didn’t he even show any gratefulness?”
  She had never known when she had been so annoyed, and sighed in relief when her flight was called.She gathered her belongings and moved to the gate quickly, refusing to look back at the rude thief.She boarded the plane, sank in her seat, and looked for her book, which was almost complete.
注意:1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式作答。
  As she collected her baggage, she realized the truth.                      
                                             
  She caught sight of the man, who greeted her with a smile.                      
                      
Section Ⅶ WRITING WORKSHOP & READING CLUB
基础知识自测
维度一
1.log 2.idioms 3.politician 4.bath 5.agent
维度二
1.Unfortunately 2.demanding 3.loosely 4.criticised
素养能力提升
Ⅰ.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍搞笑诺贝尔奖的相关信息。
1.C 细节理解题。根据文章首句可知,搞笑诺贝尔奖的主要目的是表彰幽默的科学研究。
2.D 细节理解题。根据第二段最后一句可知,对投掷硬币的研究表明,硬币倾向于落在它开始的那一面。
3.A 词义猜测题。根据第三段第二、三句可知,获奖的研究都是“奇怪”的研究。由此猜测,quirky意为“不寻常或非常规的”。
4.C 细节理解题。根据最后一段第一句可知,真正的诺贝尔奖获得者向获奖者颁发搞笑诺贝尔奖。
Ⅱ.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章根据动物行为学家们的研究发现探讨了幽默感和笑声是否为人类独有的特质。
5.G 根据空前一句设问可知,所填句回答上文提出的问题。G项中的pets与第二段中的dogs相呼应。
6.D 根据本段首句设问可知,上文讲述了狗的行为,所填句应承接上文,说明对这些狗的行为的研究发现。
7.E 上句提到了观察猿类,所填句应承接上句,说明观察的结果。
8.A 空后两句主要说明了动物会发出笑声的情况。由此推断,所填句应对此设问。A项符合语境。
9.F 上句提到人类的幽默,所填句可能会联想到猿类和其他动物是否也有类似的行为。F项符合语境。
Ⅲ.
语篇解读:本文是一篇记叙文。来自比利时自学成才的摄影师Colemont通过拍摄松鼠的照片,展示了自然界的奇妙,并希望这些照片能给人们带来快乐。
10.B 根据最后一段中的Through those funny photos可知,他拍摄有趣的照片。familiar熟悉的;playful有趣的;missing丢失的;traditional传统的。
11.D 根据空后的behavior like picking things up or carrying things可知,Colemont把松鼠当成人一样,会和它们互动。所以此处要表达的是“它们表现出类似人类的行为,比如捡起东西或者拿东西”。respectful尊敬的;confusing令人困惑的;child-friendly儿童友好的;human-like像人的。
12.A 根据文章首句可知,Colemont拍摄松鼠只是出于兴趣爱好。hobby爱好;challenge挑战;instruction指示;honor荣誉。
13.C 根据文章末句中的because the world needs more joy可知,这些照片给人们带来了笑声和快乐。knowledge知识;friendship友谊;laughter笑声;expectation期待。
14.B 空后的the squirrel in action指他观察松鼠的动作,进行拍摄。check检查;view观察;control控制;clean清理。
15.C 根据空后的toy dinosaurs that were about the same size as red squirrels指在商店里偶然发现了玩具恐龙。look after照顾;depend on依靠;come across偶然发现,遇见;turn down拒绝。
16.D 根据空后的these prehistoric animals to the squirrels以及下文Achieving these funny photos of squirrel dinosaur interactions可知,玩具恐龙激发了他把这些史前动物介绍给松鼠的想法,从而拍下了和松鼠互动的照片。return 返回;donate捐赠;throw扔;introduce介绍。
17.A 空后的the dinosaur toys outside指把玩具恐龙放在外面。place放置;repair修理;follow跟随;improve改善。
18.C 空前的it took about three days for the squirrels to become used to their指松鼠花了三天时间来适应玩具恐龙的存在。protection保护;performance表现;presence存在,出现;movement移动。
19.B 根据空后的put snacks in the mouths of the toys可知,Colemont把零食放进玩具的嘴里来吸引松鼠靠近,是聪明的做法。doubtfully怀疑地;cleverly聪明地;nervously紧张地;possibly可能。
20.A 根据空后的turned simple photographs into an art form可知,他拍下了松鼠和玩具恐龙的互动,此处指他的创造力把简单的照片变成了一种艺术形式。creativity创造力;courage勇气;discovery发现;explanation解释。
21.C 根据下句中的He often remained still for several hours to wait可知,要拍下松鼠和恐龙互动的有趣照片,Colemont需要耐心。confident自信的;relaxed放松的;patient耐心的;satisfied满足的。
22.B 根据空前的He often remained still for several hours to wait for the perfect可知,等待是为了拍下松鼠和玩具恐龙互动的完美时刻。suggestion建议;moment时刻;reason理由;memory记忆。
23.A 空后的the wonder of nature指Colemont分享了欣赏大自然奇迹的信息。admire欣赏;hide隐藏;guess猜测;discuss讨论。
24.D 根据空后的the project because the world needs more joy可知,世界需要更多欢乐,所以他决定继续这个项目。consider考虑;judge判断;understand理解;continue继续。
Ⅳ.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要说明了在不同情境下使用幽默的好处。
25.are taught 考查时态、语态和主谓一致。此处为从句的谓语,时间状语从句的主语students与谓语teach之间构成被动关系,且陈述事实应用一般现在时;主语为复数名词。故填are taught。
26.as 考查介词。此处为固定短语such as,意为“例如”。故填as。
27.mixed 考查形容词。空处修饰其后的名词information,应用形容词作定语。故填mixed。
28.anger 考查名词。空处作介词的宾语,应用名词,angry的名词为anger,意为“愤怒”,不可数,与anxiety并列。故填anger。
29.leads 考查时态和主谓一致。空处为句子谓语,该句陈述事实,应用一般现在时,主语Humor为第三人称单数。故填leads。
30.advertisements 考查名词复数。此处为名词作主语,根据定语从句中的谓语动词use以及主句的谓语动词receive为原形可知,advertisement应用复数。故填advertisements。
31.properly 考查副词。空处修饰动词used,应用副词作状语。故填properly。
32.including 考查非谓语动词。此处为非谓语动词形式作主语,此处描述的是经常性的动作,应用动词-ing形式。故填including。
33.which 考查定语从句。此处为“介词+关系代词”结构修饰先行词way,作介词的宾语,指物,应用关系代词which。故填which。
34.and 考查连词。warmth与competence为并列顺承关系,应用连词and。故填and。
Ⅴ.
  As she collected her baggage, she realized the truth.She fixed her eyes upon the packet of cookies which was left untouched.It struck her that she had mistaken the gentleman for a rude man.Blood rushed to her face, shame burning in her heart.“What shall I say to the true gentleman?” she was at a loss.Despite being misunderstood, the man remained gentle and kind.At the thought of this sight, she felt her face burning with embarrassment.Fortunately, no one found her blushing with shame.She was pacing to and fro nervously, thinking of a solution.Anyway, she needed to account for the mistake.
  She caught sight of the man, who greeted her with a smile.The man nodded at her.However, she stood there, dodging the man’s eyes.The gentleman seemed to understand what had happened between them.Responding to him with a weak smile, she produced her cookie and handed it to the man.He lent an ear to the woman who explained the funny incident.On the day that followed, when the woman came to her new employment, she came across the gentleman again, who turned out to be her boss.What a coincidence!
4 / 5Section Ⅶ WRITING WORKSHOP & READING CLUB
1.What caused the long delays at Heathrow Airport?(  )
A.A sudden flood.
B.A heavy snow.
C.A strong earthquake.
D.A heavy storm.
2.All the people were involved in the story except     .(  )
A.unlucky passengers
B.an unfortunate agent
C.pilots
D.an angry man
3.What did the angry man want to do?(  )
A.Give the money back to him.
B.Be arranged to have a first-class seat.
C.Wait for his turn patiently in line.
D.Help him find out his identity.
4.Which of the following can describe the young agent?(  )
A.Mean and selfish.
B.Upright and smart.
C.Stubborn and cold-hearted.
D.Inefficient and clumsy.
Step 1|品教材课文
Lost Identity
  ①The heavy snow last winter caused long delays at Heathrow Airport.②One afternoon, hundreds of unlucky passengers, [1]who had been expecting to board a flight to New York, were told it had been cancelled.One unfortunate agent was dealing with all the passengers, [2]when an angry man, who had been standing in line for some time, pushed his way to the front.
  ③“I want a first-class seat on this flight, now!” demanded the man angrily.
  [3]The young agent replied politely, “I’m sorry, sir, but I can’t ignore these people.They were here first.[4] If you could wait your turn, I’ll see what I can do.”
  ④This did not please the man.He screamed at the young agent [5]so that the passengers waiting in line behind him could hear, “DO YOU KNOW WHO I AM?”
  ⑤[6]The agent smiled, stood up and spoke loudly,“Attention, please! We have a passenger here [7] WHO DOES NOT KNOW WHO HE IS.If anyone can help him find his identity, please come to the gate.”
Step 2|析写作手法
学语言
[1]who引导非限制性定语从句,句中使用了过去完成进行时;
[2]when引导时间状语从句;who引导非限制性定语从句,句中使用了过去完成进行时;
[3]politely与上文中的angrily表示强烈的对比;
[4]句子使用委婉语气,表示客气的请求;
[5]so that引导目的状语从句;动词-ing短语waiting in line作定语,修饰前面的名词passengers;
[6]本句是连动式结构,运用了连续的动作描写;
[7]对上面直接引语的曲解,引人发笑。
学结构
①首句介绍故事背景,包含时间、地点、事件起因;
②一个小场景介绍。此处呈现的是具体的时间和人物,小故事开始时的场景;
③一个愤怒的乘客和机场工作人员唇枪舌剑的交锋;
④双方交锋的结果;
⑤事件的转变,意想不到但又合情合理的结局。
Step 3|背出彩佳句
1.It was so wild that instead of the hit landing on my opponent, it landed on Mr Zhao’s nose.
这(一拳)如此猛烈,以至于没有击中我的对手,反而落在赵先生的鼻子上。
2.On the way to the hospital, John burst into laughter suddenly, which made the teacher confused.
在去医院的路上,约翰突然大笑了起来,这把老师弄糊涂了。
3.The audience burst out laughing, except for the actor who could do nothing but squeeze out a bitter smile.
观众爆发出一阵哄笑声,除了这个演员没有笑,他别无选择,只能挤出一个苦涩的假笑。
4.I slowly pulled my paper out of my drawer and held it up.The entire class seemed to explode with laughter.
我慢慢地把我的试卷从抽屉里拿出来并展开。全班同学似乎都哄堂大笑。
5.His joke made us scream with laughter.When he saw our joy, his face beamed and his bright smile lit up the room.
他的笑话逗得我们大笑。当他看到我们的喜悦时,他面带微笑,灿烂的笑容照亮了整个房间。
6.I knew she was joking because she had a big grin on her face.
我知道她是在开玩笑,因为她满脸笑容。
7.Suddenly, the ball flew into a deep hole at the edge of the yard.
突然,球飞进了院子边上的一个深洞里。
8.Jenna stopped in her tracks and asked, “Is it more challenging than you imagine?”
詹娜停住脚步问:“这比你想象的更具挑战性吗?”
  请你根据下面的情节,展开合理的想象,写一个幽默故事。
  杰克是一所大学的足球队教练,他竭力想物色好球员。但是好球员学业不佳,院方不愿录取。一天,杰克带着一位优秀的年轻球员去见院长,希望院方同意他免试入学。院长说:“那我最好先问他几个问题。”然后他问那个学生:“那么,五乘七等于多少?”学生想了很久,然后回答说:“……”院长摊开双手失望地看了看杰克。可是杰克认真地说,“噢,录取他吧,先生!他的答案只比正确答案多……”
一、合理布局,精心谋篇
第一段:介绍故事发生的背景;
第二段:介绍故事发生的过程;
第三段:介绍故事幽默出乎意料的结果。
二、遣词造句,规范得体
1.杰克是一所大学的足球队教练,他一直在努力寻找好球员。
Jack was a football coach at a college, and                               .
2.一天,杰克带着一位优秀的年轻球员去见校长,希望院方同意他免试入学。
One day Jack              to the head teacher, wishing that                        without an examination.
3.校长说:“那我最好先问他几个问题。”
The head teacher said, “                  ”
4.他问那个学生:“五乘七等于多少?”
He asked the student, “                  ”
5.校长摊开双手失望地看着杰克。
The head teacher threw up his hands, and             .
三、恰当衔接,自然过渡
6.用定语从句改写句1
                                            
7.用适当的连接词连接句3和句4
                                            
                      
8.用动词-ing形式作伴随状语改写句5
                                            
四、检查誊写,连句成篇
                                            
                                            
                                            
动作 描写 stutter n.结巴,口吃 swing n.挥动,挥舞;秋千vi.& vt.(使)摆动;(使)转动;朝……打去;荡秋千 collapse vi.突然倒下 innocently adv.装作若无其事地;无辜地 bleed vi.流血,出血 sneeze vi.& n.打喷嚏 scream vi.尖声大叫n.尖叫声 whisper vi.& vt.悄声说,低语,耳语 encounter vt.遇到 clumsy adj.笨拙的,不灵活的
情感 描写 anxiety n.焦虑,不安,担心 terrified adj.极度惊恐的 embarrassed adj.难堪的,尴尬的 confused adj.困惑的 tension n.紧张;焦虑;焦急 mood n.心情,情绪 blush vi.脸红 amuse vt.使开心;逗笑 astonished adj.吃惊的,惊讶的
环境 描写 doorway n.门口,出入口 atmosphere n.大气(层);气氛,氛围,环境 boarding school 寄宿学校 mirror n.镜子
一、连词成句
  根据汉语提示按要求翻译下列句子。
1.心情愉快地穿过门口,我惊讶地遇到一个和我穿着同样衣服的人。(mood; encounter;定语从句)
                                            
                      
2.我挥动胳膊向他打招呼,我很困惑他也以同样的方式向我打招呼。(swing;confused)
                                            
                      
3.突然,我听到一个女孩在对她的朋友耳语:“他为什么要对着镜子打招呼呢?”(whisper)
                                            
                      
4.听到这,我脸红了,笨拙地走到一边。(blush;clumsily)
                                            
                      
5.然而,我撞到了一个花瓶,花瓶倒了,女孩发出一声尖叫。(collapse;scream)
                                            
                      
6.近视是多么令人尴尬啊!(embarrassing)
                                            
二、连句成文
  将以上各句合并成小短文并背诵,注意使用合适的过渡衔接词汇。
                                            
                                            
                      
◇demand vt.要求n.需求;要求
教材原句 “I want a first-class seat on this flight, now!” demanded the man angrily.
“我要这趟航班的头等舱座位,马上!”男子愤怒地要求道。
【用法】
(1)demand of sb to do sth  要求某人做某事 demand to do sth 要求做某事 demand that ...(should) do sth 要求……(应该)做某事 (2)be in (great) demand (迫切)需求 meet/satisfy one’s demands 满足某人的需求 (3)demanding adj.要求高的;费力的;苛求的
【佳句】 Good at both written and spoken English, I believe I will meet/satisfy your demands.(申请信)
我相信我会满足你们的要求,因为我擅长英语写作和英语口语。
【练透】 语块表达/单句语法填空
①First,science graduates are        (需求大) than art ones in China.
②My father came down and demanded         (know) what was going on.
【写美】 一句多译
③老师要求学生们准时到校。
→                                             (demand that ...)
→                                              (demand of sb to do sth)
Section Ⅶ WRITING WORKSHOP & READING CLUB
【速读语篇·知文意】
1-4 BCBB
【演练佳作·写美文】
写作步骤
二、1.he was always trying to find good players
2.brought an excellent young player; the student could be admitted to the college
3.I’d better ask him several questions first.
4.What’s five times seven?
5.looked at Jack in despair
三、6.Jack was a football coach at a college, who was always trying to find good players.
7.The head teacher said, “I’d better ask him several questions first.”Then he asked the student,“What’s five times seven?”
8.The head teacher threw up his hands, looking at Jack in despair.
四、
  Jack was a football coach at a college, who was always trying to find good players, but they weren’t smart enough to be accepted by the college.
  One day Jack brought an excellent young player to the head teacher, wishing that the student could be admitted to the college without an examination.The head teacher said, “I’d better ask him several questions first.”Then he asked the student, “What’s five times seven?”The student thought for a long time and answered, “Thirty-six.”
  The head teacher threw up his hands, looking at Jack in despair, but Jack said earnestly.“Oh, please let him in, sir! He was only wrong by two.”
【教材词汇·练续写】
一、1.Walking through the doorway in a good mood,I was astonished to encounter a person who was dressed in the same clothes as me.
2.I swung my arm to greet him,and I felt confused that he also greeted me in the same way.
3.Suddenly, I heard a girl whispering to her friend,“Why did he greet the mirror?”
4.Hearing this, I blushed and walked aside clumsily.
5.However,I knocked into a vase,which collapsed and the girl let out a scream.
6.How embarrassing it was to be near-sighted!
二、
  Walking through the doorway in a good mood, I was astonished to encounter a person who was dressed in the same clothes as me.I swung my arm to greet him,and I felt confused that he also greeted me in the same way.Suddenly,I heard a girl whispering to her friend,“Why did he greet the mirror?” Hearing this,I blushed and walked aside clumsily.However,I knocked into a vase,which collapsed and the girl let out a scream.How embarrassing it was to be near-sighted!
【核心知识·巧突破】
①in greater demand ②to know ③The teacher demands that the students (should) go to school on time.; The teacher demands of the students to go to school on time.
5 / 6(共85张PPT)
Section Ⅶ WRITING WORKSHOP & READING CLUB
目 录
01
速读语篇·知文意
02
细品课文·学手法
03
演练佳作·写美文
04
教材词汇·练续写
05
核心知识·巧突破
06
课时检测·提能力
速读语篇·知文意
1. What caused the long delays at Heathrow Airport?(  )
A. A sudden flood.
B. A heavy snow.
C. A strong earthquake.
D. A heavy storm.

2. All the people were involved in the story except     .(  )
A. unlucky passengers
B. an unfortunate agent
C. pilots
D. an angry man

3. What did the angry man want to do?(  )
A. Give the money back to him.
B. Be arranged to have a first-class seat.
C. Wait for his turn patiently in line.
D. Help him find out his identity.

4. Which of the following can describe the young agent?(  )
A. Mean and selfish.
B. Upright and smart.
C. Stubborn and cold-hearted.
D. Inefficient and clumsy.

细品课文·学手法
Step 1|品教材课文
Lost Identity
  ①The heavy snow last winter caused long delays at Heathrow
Airport.②One afternoon, hundreds of unlucky passengers, [1]who
had been expecting to board a flight to New York, were told it had been
cancelled.One unfortunate agent was dealing with all the passengers,
[2]when an angry man, who had been standing in line for some time,
pushed his way to the front.
  ③“I want a first-class seat on this flight, now!” demanded the
man angrily.
  [3]The young agent replied politely, “I’m sorry, sir, but I
can’t ignore these people.They were here first.[4] If you could wait
your turn, I’ll see what I can do.”
  ④This did not please the man.He screamed at the young agent [5]so
that the passengers waiting in line behind him could hear, “DO YOU
KNOW WHO I AM?”
  ⑤[6]The agent smiled, stood up and spoke loudly,“Attention,
please! We have a passenger here [7] WHO DOES NOT KNOW WHO
HE IS. If anyone can help him find his identity, please come to the
gate.”
Step 2|析写作手法
学语言
[1]who引导非限制性定语从句,句中使用了过去完成进行时;
[2]when引导时间状语从句;who引导非限制性定语从句,句中使用
了过去完成进行时;
[3]politely与上文中的angrily表示强烈的对比;
[4]句子使用委婉语气,表示客气的请求;
[5]so that引导目的状语从句;动词-ing短语waiting in line作定语,修
饰前面的名词passengers;
[6]本句是连动式结构,运用了连续的动作描写;
[7]对上面直接引语的曲解,引人发笑。
学结构
①首句介绍故事背景,包含时间、地点、事件起因;
②一个小场景介绍。此处呈现的是具体的时间和人物,小故事开始时
的场景;
③一个愤怒的乘客和机场工作人员唇枪舌剑的交锋;
④双方交锋的结果;
⑤事件的转变,意想不到但又合情合理的结局。
Step 3|背出彩佳句
1. It was so wild that instead of the hit landing on my opponent, it landed
on Mr Zhao’s nose.
这(一拳)如此猛烈,以至于没有击中我的对手,反而落在赵先生的
鼻子上。
2. On the way to the hospital, John burst into laughter suddenly, which
made the teacher confused.
在去医院的路上,约翰突然大笑了起来,这把老师弄糊涂了。
3. The audience burst out laughing, except for the actor who could do
nothing but squeeze out a bitter smile.
观众爆发出一阵哄笑声,除了这个演员没有笑,他别无选择,只能挤
出一个苦涩的假笑。
4. I slowly pulled my paper out of my drawer and held it up.The entire
class seemed to explode with laughter.
我慢慢地把我的试卷从抽屉里拿出来并展开。全班同学似乎都哄
堂大笑。
5. His joke made us scream with laughter.When he saw our joy, his face
beamed and his bright smile lit up the room.
他的笑话逗得我们大笑。当他看到我们的喜悦时,他面带微笑,灿烂
的笑容照亮了整个房间。
6. I knew she was joking because she had a big grin on her face.
我知道她是在开玩笑,因为她满脸笑容。
7. Suddenly, the ball flew into a deep hole at the edge of the yard.
突然,球飞进了院子边上的一个深洞里。
8. Jenna stopped in her tracks and asked, “Is it more challenging than
you imagine?”
詹娜停住脚步问:“这比你想象的更具挑战性吗?”
演练佳作·写美文
  请你根据下面的情节,展开合理的想象,写一个幽默故事。
  杰克是一所大学的足球队教练,他竭力想物色好球员。但是好球
员学业不佳,院方不愿录取。一天,杰克带着一位优秀的年轻球员去
见院长,希望院方同意他免试入学。院长说:“那我最好先问他几个
问题。”然后他问那个学生:“那么,五乘七等于多少?”学生想了
很久,然后回答说:“……”院长摊开双手失望地看了看杰克。可是
杰克认真地说,“噢,录取他吧,先生!他的答案只比正确答案
多……”
一、合理布局,精心谋篇
第一段:介绍故事发生的背景;
第二段:介绍故事发生的过程;
第三段:介绍故事幽默出乎意料的结果。
二、遣词造句,规范得体
1. 杰克是一所大学的足球队教练,他一直在努力寻找好球员。
Jack was a football coach at a college, and
.
2. 一天,杰克带着一位优秀的年轻球员去见校长,希望院方同意他免
试入学。
One day Jack to the head teacher,
wishing that without an
examination.
he was always trying to
find good players 
brought an excellent young player 
the student could be admitted to the college 
3. 校长说:“那我最好先问他几个问题。”
The head teacher said, “

4. 他问那个学生:“五乘七等于多少?”
He asked the student, “ ”
5. 校长摊开双手失望地看着杰克。
The head teacher threw up his hands, and .
I’d better ask him several questions
first. 
What’s five times seven? 
looked at Jack in despair 
三、恰当衔接,自然过渡
6. 用定语从句改写句1


7. 用适当的连接词连接句3和句4


8. 用动词-ing形式作伴随状语改写句5

Jack was a football coach at a college, who was always trying to find
good players.
The head teacher said, “I’d better ask him several questions
first.”Then he asked the student,“What’s five times seven?”
The head teacher threw up his hands, looking at Jack in despair.
四、检查誊写,连句成篇
  


    Jack was a football coach at a college, who was always trying to
find good players, but they weren’t smart enough to be accepted by the
college. 
  





  


    One day Jack brought an excellent young player to the head
teacher, wishing that the student could be admitted to the college without
an examination.The head teacher said, “I’d better ask him several
questions first.”Then he asked the student, “What’s five times
seven?”The student thought for a long time and answered, “Thirty-
six.” 
    The head teacher threw up his hands, looking at Jack in despair,
but Jack said earnestly.“Oh, please let him in, sir! He was only
wrong by two.” 
教材词汇·练续写

作 描
写 stutter n.结巴,口吃
swing n.挥动,挥舞;秋千vi.& vt.(使)摆动;(使)转动;
朝……打去;荡秋千
collapse vi.突然倒下
innocently adv.装作若无其事地;无辜地
bleed vi.流血,出血
sneeze vi.& n.打喷嚏
scream vi.尖声大叫n.尖叫声
whisper vi.& vt.悄声说,低语,耳语
encounter vt.遇到
clumsy adj.笨拙的,不灵活的

感 描
写 anxiety n.焦虑,不安,担心
terrified adj.极度惊恐的
embarrassed adj.难堪的,尴尬的
confused adj.困惑的
tension n.紧张;焦虑;焦急

感 描
写 mood n.心情,情绪
blush vi.脸红
amuse vt.使开心;逗笑
astonished adj.吃惊的,惊讶的

境 描
写 doorway n.门口,出入口
atmosphere n.大气(层);气氛,氛围,环境
boarding school 寄宿学校
mirror n.镜子
一、连词成句
  根据汉语提示按要求翻译下列句子。
1. 心情愉快地穿过门口,我惊讶地遇到一个和我穿着同样衣服的人。
(mood; encounter;定语从句)


Walking through the doorway in a good mood,I was astonished to
encounter a person who was dressed in the same clothes as me.
2. 我挥动胳膊向他打招呼,我很困惑他也以同样的方式向我打招呼。
(swing;confused)


3. 突然,我听到一个女孩在对她的朋友耳语:“他为什么要对着镜子
打招呼呢?”(whisper)


I swung my arm to greet him,and I felt confused that he also greeted me
in the same way.
Suddenly, I heard a girl whispering to her friend,“Why did he greet
the mirror?”
4. 听到这,我脸红了,笨拙地走到一边。(blush;clumsily)

5. 然而,我撞到了一个花瓶,花瓶倒了,女孩发出一声尖叫。
(collapse;scream)


6. 近视是多么令人尴尬啊!(embarrassing)

Hearing this, I blushed and walked aside clumsily.
However,I knocked into a vase,which collapsed and the girl let out a
scream.
How embarrassing it was to be near-sighted!
二、连句成文
  将以上各句合并成小短文并背诵,注意使用合适的过渡衔接
词汇。
  






    Walking through the doorway in a good mood, I was astonished
to encounter a person who was dressed in the same clothes as me.I swung
my arm to greet him,and I felt confused that he also greeted me in the
same way.Suddenly,I heard a girl whispering to her friend,“Why did
he greet the mirror?” Hearing this,I blushed and walked aside
clumsily.However,I knocked into a vase,which collapsed and the girl
let out a scream.How embarrassing it was to be near-sighted! 
核心知识·巧突破
◇demand vt.要求n.需求;要求
教材原句 “I want a first-class seat on this flight, now!” demanded
the man angrily.
“我要这趟航班的头等舱座位,马上!”男子愤怒地要求道。
【用法】
(1)demand of sb to do sth  要求某人做某事
demand to do sth 要求做某事
demand that ...(should) do sth 要求……(应该)做某事
(2)be in (great) demand (迫切)需求
meet/satisfy one’s demands 满足某人的需求
(3)demanding adj.要求高的;费力的;苛求的
【佳句】 Good at both written and spoken English, I believe I will
meet/satisfy your demands.(申请信)
我相信我会满足你们的要求,因为我擅长英语写作和英语口语。
【练透】 语块表达/单句语法填空
①First,science graduates are (需求大) than
art ones in China.
②My father came down and demanded (know) what was
going on.
in greater demand 
to know 
【写美】 一句多译
③老师要求学生们准时到校。

(demand that ...)

(demand of sb to do sth)
The teacher demands that the students (should) go to school on
time. 
The teacher demands of the students to go to school on time. 
课时检测·提能力
维度一:品句填词
1. The fireplace was cozy, with a large (原木) burning
brightly.
2. Learning (成语) is an essential part of mastering the
Chinese language.
3. The (政治家) gave a speech on the importance of
education reform.
log 
idioms 
politician 
4. After a tiring day, a hot b was exactly what she needed to relax.
5. The travel a booked all our flights and accommodations for the
trip.
ath 
gent 
1. (unfortunate), rich countries possess most of
this knowledge, while developing countries do not.
2. As we all know, the work is physically (demand).
3. He had lost weight and the suit hung (loose) on him.
4. The unique individuals must be free to learn without
being (criticism) or restricted.
Unfortunately 
demanding 
loosely 
criticised 
维度二:词形转换
Ⅰ.阅读理解
  The Ig Nobel Prizes, established in 1991, are an amusing
alternative to the distinguished Nobel Prizes, honoring research that
“makes people laugh, then think”.The name is a clever wordplay on
“ignoble”, meaning something lacking honor, reflecting the
humorous and unconventional nature of the discoveries.However,
beneath the foolishness often lies great scientific value, showing that
curiosity can lead to significant understanding, even from seemingly
insignificant questions.
  The prizes draw attention to a range of odd but fascinating studies.In
2024, some researchers were awarded for demonstrating that real plants
can copy the appearance of artificial ones they are planted alongside,
revealing the remarkable adaptability of nature.Another 2024 study
demonstrated that dead fish can swim upstream by using energy from fast-
moving water currents, which could inspire energy-efficient designs in
engineering.Additionally, a probability experiment involving more than
350,000 coin throws revealed that a thrown coin is more likely to land on
the side it started from, offering unexpected understanding into chance
and probability.
  In previous years, similarly quirky studies have been honored.In
2004, one of the Ig Nobel Prizes was awarded to Jillian Clarke.She
investigated the scientific soundness of the “five-second rule”, a
popular belief that food dropped on the floor is still safe to eat if picked up
within five seconds.Some 2006 Ig Nobel Prize winners found that female
malaria mosquitoes (蚊子) are equally attracted to the smell of human
feet and Limburger cheese.This research, which won the Biology
Prize, suggests that these odors could be used to develop innovative
mosquito control methods.
  Held annually in mid-September, around the time the real Nobel
Prizes are announced, the Ig Nobel Prize ceremony is a unique mixture
of humor and science, where real Nobel Prize winners present the
awards.The event contains a number of running jokes, including Miss
Sweetie Poo, a little girl who repeatedly cries out “Please stop, I’m
bored”, if speakers go on too long.Paper airplanes are traditionally
thrown by the audience, adding to the funny nature of the event.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍搞笑诺贝尔奖的相关
信息。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍搞笑诺贝尔奖的相关
信息。
1. What is the main purpose of the Ig Nobel Prizes?(  )
A. To provide an alternative to the traditional Nobel Prizes.
B. To recognize research that is purely humorous.
C. To recognize humorous science research.
D. To award the smallest scientific studies.
解析: 细节理解题。根据文章首句可知,搞笑诺贝尔奖的主要目
的是表彰幽默的科学研究。

2. What does the study of coin throwing reveal?(  )
A. Possibility cannot be predicted with certainty.
B. Human belief influences the probability of a result.
C. The end result is always uncertain, with a 50/50 chance.
D. Coins tend to land on the side they start from.
解析: 细节理解题。根据第二段最后一句可知,对投掷硬币的研
究表明,硬币倾向于落在它开始的那一面。

3. What does the underlined word “quirky” in paragraph 3 probably
mean?(  )
A. Unusual or unconventional.
B. Standard or typical.
C. Boring or uninteresting.
D. Disordered or unstructured.
解析: 词义猜测题。根据第三段第二、三句可知,获奖的研究都
是“奇怪”的研究。由此猜测,quirky意为“不寻常或非常规的”。

4. Who presents the Ig Nobel Prizes to the winners?(  )
A. Scientists having a sense of humor.
B. Political or social celebrities.
C. Real Nobel Prize winners.
D. Ig Nobel Prize organizers.
解析: 细节理解题。根据最后一段第一句可知,真正的诺贝尔奖
获得者向获奖者颁发搞笑诺贝尔奖。

Ⅱ.阅读七选五
  Laughter is a universal language for humans to connect with each
other and form social bonds.Even as babies, we giggle (咯咯笑)
when our parents pull funny faces, and then gradually learn to make
others laugh as we grow up.But, is it a uniquely human experience? 5.(  )
  Have you ever seen dogs let people come close to their toy, and then
playfully run away with it? Biologist Charles Darwin saw this as the
dog’s version of a practical joke.Marc Bekoff, biology professor at the
University of Colorado, also observed dogs playfully teasing (捉弄)
each other by approaching slowly and then quickly running away.6.
(  ) And he’s also said that animals may spend time doing silly
things as a way to cope with stress.
  In a 2024 study, Isabelle Laumer and colleagues watched four ape
(猿类) species interact with each other.7.(  ) They saw young
apes approach quietly behind an adult, push them to surprise them and
then wait and watch the response, behaviour similar to that shown by
human children.So, a sense of humour may have appeared early in our
evolutionary timeline.
  8. (  ) While playing, dogs sometimes produce a breathy
snort (喷鼻息) that could sound like laughter.Dolphins let out sounds
of joy when play-fighting.Rats make a joyful squeak similar to a giggle
when they are tickled (逗乐), says Jeffrey Burgdorf, professor at
Northwestern University.
  But, is a rat’s giggle really a sign of a sense of humour? Are the
apes in Laumer’s study really joking around or just attention-seeking?
What would be the evolutionary purpose of animals teasing and
pranking? “In humans, humour can serve as an ice-breaker,
removing social barriers and strengthening relationships,” says
Laumer.“9.(  )”
A. What about laughing?
B. The sound of their laughter died away.
C. Dogs can hear much better than humans.
D. His work concluded that dogs just want to have fun.
E. Meanwhile, they observed 18 distinct teasing behaviours.
F. We don’t know if it’s the same in apes or other animals, but it’s
possible.
G. Scientists have observed behaviours in animals that suggest your pets
might be secret jokesters.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章根据动物行为学家们的研究发
现探讨了幽默感和笑声是否为人类独有的特质。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章根据动物行为学家们的研究发
现探讨了幽默感和笑声是否为人类独有的特质。
5. G 根据空前一句设问可知,所填句回答上文提出的问题。G项中
的pets与第二段中的dogs相呼应。
6. D 根据本段首句设问可知,上文讲述了狗的行为,所填句应承接
上文,说明对这些狗的行为的研究发现。
7. E 上句提到了观察猿类,所填句应承接上句,说明观察的结果。
8. A 空后两句主要说明了动物会发出笑声的情况。由此推断,所填
句应对此设问。A项符合语境。
9. F 上句提到人类的幽默,所填句可能会联想到猿类和其他动物是
否也有类似的行为。F项符合语境。
Ⅲ.完形填空
  Colemont is a self-taught photographer from Belgium.He has become
a hit with his  10  series of photos.Colemont took an interest in
squirrels (松鼠) from a young age.“I prefer to take pictures of
squirrels because they show  11  behavior like picking things up or
carrying things,” shared Colemont.It began as a(n)  12 , but
over time he realized he could bring  13  to people with his squirrel
photos.
  Moving beyond simply  14  the squirrel in action, Colemont
began interacting with them using small objects.One day, while visiting
a store, Colemont  15  toy dinosaurs that were about the same size as
red squirrels.This encouraged his idea of  16  these prehistoric animals
to the squirrels.After he  17  the dinosaur toys outside, it took about
three days for the squirrels to become used to their  18 .To attract the
squirrels closer, Colemont  19  put snacks in the mouths of the
toys.His  20  turned simple photographs into an art form.
Achieving these funny photos of squirrel dinosaur interactions required
Colemont to be  21 .He often remained still for several hours to wait
for the perfect  22 .His effort paid off as his posts received lots of likes
from online viewers.
  This project shows the endless possibilities that come from a simple
interest.Through those funny photos, Colemont shared the message
of  23  the wonder of nature.He has decided to  24  the project
because the world needs more joy.
语篇解读:本文是一篇记叙文。来自比利时自学成才的摄影师
Colemont通过拍摄松鼠的照片,展示了自然界的奇妙,并希望这些
照片能给人们带来快乐。
语篇解读:本文是一篇记叙文。来自比利时自学成才的摄影师
Colemont通过拍摄松鼠的照片,展示了自然界的奇妙,并希望这些
照片能给人们带来快乐。
10. A. familiar B. playful
C. missing D. traditional
解析: 根据最后一段中的Through those funny photos可知,他拍摄
有趣的照片。familiar熟悉的;playful有趣的;missing丢失的;
traditional传统的。

11. A. respectful B. confusing
C. child-friendly D. human-like
解析: 根据空后的behavior like picking things up or carrying things
可知,Colemont把松鼠当成人一样,会和它们互动。所以此处要表达
的是“它们表现出类似人类的行为,比如捡起东西或者拿东西”。
respectful尊敬的;confusing令人困惑的;child-friendly儿童友好的;
human-like像人的。

12. A. hobby B. challenge
C. instruction D. honor
解析: 根据文章首句可知,Colemont拍摄松鼠只是出于兴趣爱
好。hobby爱好;challenge挑战;instruction指示;honor荣誉。
13. A. knowledge B. friendship
C. laughter D. expectation
解析: 根据文章末句中的because the world needs more joy可知,这
些照片给人们带来了笑声和快乐。knowledge知识;friendship友谊;
laughter笑声;expectation期待。


14. A. checking B. viewing
C. controlling D. cleaning
解析: 空后的the squirrel in action指他观察松鼠的动作,进行拍
摄。check检查;view观察;control控制;clean清理。
15. A. looked after B. depended on
C. came across D. turned down
解析: 根据空后的toy dinosaurs that were about the same size as red
squirrels指在商店里偶然发现了玩具恐龙。look after照顾;depend on
依靠;come across偶然发现,遇见;turn down拒绝。


16. A. returning B. donating
C. throwing D. introducing
解析: 根据空后的these prehistoric animals to the squirrels以及下文
Achieving these funny photos of squirrel dinosaur interactions可知,玩具
恐龙激发了他把这些史前动物介绍给松鼠的想法,从而拍下了和松鼠
互动的照片。return 返回;donate捐赠;throw扔;introduce介绍。

17. A. placed B. repaired
C. followed D. improved
解析: 空后的the dinosaur toys outside指把玩具恐龙放在外面。
place放置;repair修理;follow跟随;improve改善。
18. A. protection B. performance
C. presence D. movement
解析: 空前的it took about three days for the squirrels to become used
to their指松鼠花了三天时间来适应玩具恐龙的存在。protection保护;
performance表现;presence存在,出现;movement移动。


19. A. doubtfully B. cleverly
C. nervously D. possibly
解析: 根据空后的put snacks in the mouths of the toys可知,
Colemont把零食放进玩具的嘴里来吸引松鼠靠近,是聪明的做法。
doubtfully怀疑地;cleverly聪明地;nervously紧张地;possibly可能。

20. A. creativity B. courage
C. discovery D. explanation
解析: 根据空后的turned simple photographs into an art form可知,
他拍下了松鼠和玩具恐龙的互动,此处指他的创造力把简单的照片变
成了一种艺术形式。creativity创造力;courage勇气;discovery发现;
explanation解释。

21. A. confident B. relaxed
C. patient D. satisfied
解析: 根据下句中的He often remained still for several hours to wait
可知,要拍下松鼠和恐龙互动的有趣照片,Colemont需要耐心。
confident自信的;relaxed放松的;patient耐心的;satisfied满足的。

22. A. suggestion B. moment
C. reason D. memory
解析: 根据空前的He often remained still for several hours to wait for
the perfect可知,等待是为了拍下松鼠和玩具恐龙互动的完美时刻。
suggestion建议;moment时刻;reason理由;memory记忆。
23. A. admiring B. hiding
C. guessing D. discussing
解析: 空后的the wonder of nature指Colemont分享了欣赏大自然奇
迹的信息。admire欣赏;hide隐藏;guess猜测;discuss讨论。


24. A. consider B. judge
C. understand D. continue
解析: 根据空后的the project because the world needs more joy可
知,世界需要更多欢乐,所以他决定继续这个项目。consider考虑;
judge判断;understand理解;continue继续。

Ⅳ.语法填空
  The humor effect is a cognitive bias (认知偏差) that causes people
to remember information better when they regard it as humorous.For
example, when students 25.        (teach) a new concept in a
humorous way, such 26.        through a funny story,
they’re generally more likely to remember that concept, compared to if
they learn it in a non-humorous manner.Information that has the same
effect on concepts includes words, sentences, pictures, and
27.        (mix) information, such as cartoons and videos.
  Humor has various other benefits besides improving memory.
  Humor reduces negative emotions, such as 28.   (angry) or anxiety, which people might experience when processing
certain information.
  Humor 29.     (lead) to increased interest.Adding humor to the information that you’re presenting can make it more interesting and appealing to others.For example, 30.    (advertisement) that use humor receive more attention from people.
  Humor, when 31.        (proper) used in the right
circumstances, can improve other people’s impression of you.For
example, 32.        (include) humor in a speech can
positively impact the way in 33.        listeners understand the
speaker.Similarly, using humor can improve people’s impression of
your warmth 34.        competence, especially when you
combine it with negative information that you need to tell.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要说明了在不同情境下使用
幽默的好处。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要说明了在不同情境下使用
幽默的好处。
25. are taught 考查时态、语态和主谓一致。此处为从句的谓语,时
间状语从句的主语students与谓语teach之间构成被动关系,且陈述事
实应用一般现在时;主语为复数名词。故填are taught。
26. as 考查介词。此处为固定短语such as,意为“例如”。故填
as。
27. mixed 考查形容词。空处修饰其后的名词information,应用形容
词作定语。故填mixed。
28. anger 考查名词。空处作介词的宾语,应用名词,angry的名词为
anger,意为“愤怒”,不可数,与anxiety并列。故填anger。
29. leads 考查时态和主谓一致。空处为句子谓语,该句陈述事实,
应用一般现在时,主语Humor为第三人称单数。故填leads。
30. advertisements 考查名词复数。此处为名词作主语,根据定语从
句中的谓语动词use以及主句的谓语动词receive为原形可知,
advertisement应用复数。故填advertisements。
31. properly 考查副词。空处修饰动词used,应用副词作状语。故填
properly。
32. including 考查非谓语动词。此处为非谓语动词形式作主语,此
处描述的是经常性的动作,应用动词-ing形式。故填including。
33. which 考查定语从句。此处为“介词+关系代词”结构修饰先行
词way,作介词的宾语,指物,应用关系代词which。故填which。
34. and 考查连词。warmth与competence为并列顺承关系,应用连词
and。故填and。
Ⅴ.读后续写
  阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构
成一篇完整的短文。
  On the windy day, a young lady was waiting for her flight at an
airport.She was leaving for another city because she got employed there.It
was said that her new boss was a typical English gentleman — polite,
modest, humorous and considerate.She was excited as well as a little
nervous about her new life.
  Having to wait a long time before her flight, the lady hunted for a
book in the airport shops, bought a packet of cookies and found a place
to rest.She produced a book and started to read.
  Although absorbed in her book, she happened to see that the man
sitting beside her, as bold as he could be, grabbed a cookie or two from
the bag in between them.Educated to be well-mannered, she tried to
ignore it to avoid an argument.But to show that she was the owner, she
started to take cookies from that bag too.Unfortunately, the man didn’t
get that hint, since he didn’t stop grabbing the cookies.
  “How annoying!” She thought.As the greedy cookie thief kept
eating, the woman munched (大声咀嚼) some cookies and watched
the clock.
  She was getting angrier as the minutes went by, thinking, “If I
weren’t so nice, I would blacken his eyes.” With each cookie she
took, he took one, too; when only one was left, she wondered what
he would do.
  With a smile on his face, and a nervous laugh, he took the last
cookie and broke it in half.He offered her a half, and ate the other.She
grabbed it from him, glared at him and thought, “Oh, brother.This
guy has some nerve and he is so rude! Why didn’t he even show any
gratefulness?”
  She had never known when she had been so annoyed, and sighed in
relief when her flight was called.She gathered her belongings and moved
to the gate quickly, refusing to look back at the rude thief.She boarded
the plane, sank in her seat, and looked for her book, which was
almost complete.
注意:1.续写词数应为150个左右;
2. 请按如下格式作答。
  As she collected her baggage, she realized the truth.
                      
  
She caught sight of the man, who greeted her with a smile.                     
                        
                        
                         
                        
                         
参考范文:
  As she collected her baggage, she realized the truth.She fixed her
eyes upon the packet of cookies which was left untouched.It struck her
that she had mistaken the gentleman for a rude man.Blood rushed to her
face, shame burning in her heart.“What shall I say to the true
gentleman?” she was at a loss.Despite being misunderstood, the man
remained gentle and kind.At the thought of this sight, she felt her face
burning with embarrassment.Fortunately, no one found her blushing
with shame.She was pacing to and fro nervously, thinking of a
solution.Anyway, she needed to account for the mistake.
  She caught sight of the man, who greeted her with a smile.The man
nodded at her.However, she stood there, dodging the man’s
eyes.The gentleman seemed to understand what had happened between
them.Responding to him with a weak smile, she produced her cookie
and handed it to the man.He lent an ear to the woman who explained the
funny incident.On the day that followed, when the woman came to her
new employment, she came across the gentleman again, who turned out
to be her boss.What a coincidence!
THANKS
演示完毕 感谢观看