单元质量检测(一) HUMOUR
(满分150分,时间120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.What is the woman doing?( )
A.Making a suggestion. B.Making a decision. C.Asking for directions.
2.What time does the BBC news end?( )
A.At 6:30. B.At 7:00. C.At 7:30.
3.Who is probably the man?( )
A.Tom’s boss. B.Tom’s doctor. C.The woman’s doctor.
4.What will the man do next Monday morning?( )
A.See his manager off at the airport.
B.Fly to New York to buy some equipment.
C.Go to New York with his manager.
5.What does the woman suggest?( )
A.Buying a house. B.Selling a house. C.Renting a house.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6.Where does the conversation take place?( )
A.In the library. B.In the classroom. C.In the teacher’s office.
7.What will be left on the board?( )
A.The new words. B.The new drills. C.The drills and examples.
听第7段材料,回答第8至9题。
8.Who are the two speakers?( )
A.A couple. B.Old friends. C.New neighbours.
9.What is the man doing?( )
A.Returning something. B.Settling a business. C.Lending a ladder to someone.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.How will the speakers go to New York?( )
A.By air. B.By taxi. C.By bus.
11.Why are the speakers making the trip?( )
A.On business. B.For shopping. C.To school.
12.What is the probable relationship between the speakers?( )
A.Driver and passenger. B.Husband and wife. C.Fellow workers.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.Where does this conversation probably take place?( )
A.In a restaurant. B.In an office. C.In a factory.
14.What does John do now?( )
A.He’s a trainer. B.He’s a tour guide. C.He’s a college student.
15.How much can a new person earn for the first year?( )
A.$10,500. B.$12,000. C.$15,000.
16.How many people will the woman hire?( )
A.Four. B.Three. C.Two.
听第10段材料,回答第17至20题。
17.What was the speaker doing at the fast food restaurant?( )
A.Waiting on tables. B.Having dinner. C.Selling food.
18.What did the manager of the restaurant say?( )
A.Everyone must get out of the building.
B.Everyone had to stay where they were.
C.There was no more food and vegetables.
19.Why did the speaker return in the emergency?( )
A.To let others get out first. B.To help an elderly woman. C.To get her purse back.
20.What did the police find out?( )
A.There was a bomb. B.There was no danger. C.There was an alarm clock.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
Laughter is more like an animal call than it is like speech — but it’s also one of our most important forms of communication.
In this talk, Sophie Scott will explore the natural history and neuroscience (神经学) of laughter, stressing its role in social contact and play, as well as its role in emotional expressions and communication.She will set out what we know about the neural basis of laughter awareness and production, and a little of what we know about laughter and humour.Sophie will also present some of the reasons why so few people study laughter scientifically.
What’s included in your ticket:
◆Live lecture lasting 60 minutes, including Q & A ( Question and Answer ) with Sophie Scott
◆On-demand access to a recording of the lecture and Q & A for 12 months
◆Extra content from New Scientist.
Health and Wellbeing (福利) Series
The Health and Wellbeing Series from New Scientist events will feature four online talks (live and available on-demand) in October (Sleep Engineering), January (Nutrition), February (Brain Power), and March (Laughter), covering the latest developments in health, from some of the finest minds in science.
You can buy a single ticket to one lecture for just £13 (early booking rate), or save 25% by buying a series ticket to all four live online Health and Wellbeing Series lectures.
21.What information can you get from Sophie’s talk?( )
A.Laughter is actually the same as humor.
B.Laughter hasn’t got enough scientific research.
C.More and more scientists will study laughter.
D.Laughter has much in common with animal calls.
22.What can you do if you pay to listen to Sophie’s talk?( )
A.Listen to all the lectures freely.
B.Take part in a study of laughter.
C.Listen to talks from New Scientist.
D.Ask questions in person.
23.How much should you pay if you buy all the four live online series lectures?( )
A.£39. B.£25.
C.£13. D.£52.
B
Dave Goodman started working at comedy clubs all over the country such as Cambridge and Hawaii.After years of waking up in a different port every day, Dave eventually put down roots in Southern California.Apart from acting, Dave also published his first book in 2015 Confessions of a Cruise Ship Comedian, which quickly climbed the Amazon Best Sellers List and achieved numerous 5-star reviews.
In addition to having traveled millions of miles entertaining and making people laugh around the world, Dave also performs for our troops stationed all over the globe.Dave has made numerous trips to the Pacific Rim, Hawaii and across the United States entertaining the military.This experience has made Dave gain great respect from people around the world.
At the age of 37, Dave weighed approximately 356 pounds, making him a heavy guy and had already suffered a heart attack.Many people who struggle with their weight are unsatisfied with their lives and Dave was certainly no exception.Dave had battled with his weight for his entire life.Since Dave’s coping mechanism was humor, this made him an awesome comedian — a rising star of television and film, whose brilliant career took him all around the world.Onstage, Dave was a master at making people laugh, but offstage, he felt miserable as his weight increased so quickly that it was out of control.
The turning point happened when Dave made a promise to his dying friend, to lose weight and gradually get healthy.That’s when Dave made it his mission to turn his life around.In under 18 months and with a new way of recovering fitness, going on a diet, adopting doctor’s advice and receiving encouragement from relatives, Dave lost an incredible 175 pounds, nearly 50% of his total body weight.Through his journey, Dave has learned the importance of living with a healthy mental attitude and physical lifestyle.
24.What can we infer from paragraph 1?( )
A.Dave is a celebrity of diverse abilities.
B.Dave is a responsible and determined man.
C.Dave’s first book was widely accepted by readers.
D.Dave settled down in Southern California with his wife.
25.Which of the following made Dave get global respect?( )
A.Dave’s success example of losing weight.
B.Dave has offered considerable shows to the army.
C.Dave’s outstanding career caught much attention.
D.Dave has travelled to many places to entertain people.
26.Where did Dave’s mental pain come from?( )
A.His unwelcome performance. B.His rapidly increasing weight.
C.His unsatisfying acting accomplishment. D.His unpleasant suffering of a heart attack.
27.Why did Dave make up his mind to lose weight?( )
A.His heart disease. B.His doctor’s advice.
C.His relatives’ encouragement. D.His commitment to his friend.
C
You’ve probably heard the saying, “Laughter is the best medicine.” Comedy on Referral has taken that idea and run with it, using stand-up comedy to help treat people struggling with depression and anxiety in partnership with the NHS.
The idea stemmed from comedian Angie Belcher’s experiences of teaching comedy at Bristol University.She found that students often told her how much stronger and more resilient (恢复力强的) they were thanks to stand-up comedy.
Inspired, she teamed up with the NHS in Bristol to create a six-week comedy course for patients struggling with depression in January 2022.Following the success of this initial course, Comedy on Referral won NHS funding to help men at risk of killing themselves in London.
Belcher will work alongside psychologists and men who have experienced self-killing events to use comedy as a form of therapy (疗法).
Talking to The Bristol Post, Belcher said, “Past depressions are perfect for comedy.Comedy doesn’t come from the happy, perfect moments of your life, but from our everyday struggles and major life events.People who’ve been through big life experiences such as the death of a close relation and ill health often can’t wait to tell me their story, mostly because there’s always something strangely funny about the situation.”
Research has shown that laughter has positive psychological effects, such as decreasing levels of cortisol (the stress hormone) and increasing endorphins (chemicals making you feel relaxed).
It can even have physiological benefits, although less research has been done in this area.Current research has linked laughter and humour with increased levels of pain tolerance as well as short-term cardiovascular (心血管的) benefits.More research is needed to prove these findings.
Nonetheless, the mental health benefits of regular laughter are widely accepted, and using comedy to treat mental health struggles could be a real breakthrough in the treatment of mental health.
28.Why is the saying used at the beginning of the text?( )
A.To attract readers’ attention. B.To introduce the topic.
C.To demonstrate a theory. D.To present a statement.
29.What did teaching comedy inspire Angie Belcher to do?( )
A.She set up a new company for the struggling patients.
B.She make an effort to run after the success of her course.
C.She created a six-week comedy course for related patients.
D.She raised money to help men at risk of killing themselves.
30.What is the benefit of the research on laughter?( )
A.Bringing the depressed at ease.
B.Making struggling patients energetic.
C.Building up the patients’ willpower.
D.Ensuring the patients to be pain-free.
31.What is probably the best title for this text?( )
A.Using Stand-up Comedy Improves Wellbeing
B.Depression and Anxiety Can Be Cured Now
C.The Initial Course Proves to Be Successful
D.Laughter Is Actually Being Used as Medicine
D
There exist cruel wars, fighting and sadness in the world today, so it’s not only necessary, but also essential to have a good sense of humour just to help us go through difficult times in our lives.Putting a smile on someone’s face when you know they are feeling depressed, as the saying goes, makes me feel good and warms my heart.
How would you feel if you could not joke around with wife, husband, child, co-worker, neighbor, close friend, or even just someone that you are standing in line with at your corner store? I am always saying things that make others smile or laugh, even if I don’t know the person I’m joking around with.My Grandma always found humour in everything she did, even if it was the hardest job anyone could imagine.This not only relieves stress in any situation, but also is a common manner to speak to others that are around you.
I know of a few people that don’t have a funny bone in their bodies, as they say.Everyone around them could be rolling on the floor after hearing a great joke and they would sit there without the slightest smile on their faces.They don’t get the joke that makes others laugh.I am busting a gut while they just sit there, looking at me as if I were from outer space.How can people not get a really funny joke?
Laughing is essential to keep your stress levels under control.Without humour, we would find ourselves with a lot of psychological problems, or on a lot of medications to keep us from going crazy.There is too much sadness and a little light in our lives.
Therefore, I believe our best medicine is to get together and tell some jokes and have some fun laughing together.
32.According to the passage, why is humour necessary and essential?( )
A.It can lift people’s spirits.
B.It can help people get on well with others.
C.It can help get rid of the cruelty in the world.
D.It makes people more confident.
33.What does the underlined phrase “busting a gut” in the third paragraph mean?( )
A.Keeping silent. B.Speaking loud.
C.Laughing hard. D.Explaining carefully.
34.What is the author’s attitude towards the present world?( )
A.Critical. B.Satisfied.
C.Indifferent. D.Not mentioned.
35.In writing the passage, what does the author mainly intend to do?( )
A.To talk about his own understanding of humour.
B.To encourage people to be humorous in daily life.
C.To convince people of the power of being optimistic.
D.To introduce a practical way to get through daily life.
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
We’ve all been there: you say the wrong thing and you want the ground to swallow you up! 36.( )
I called someone the wrong name.
What may be worse than not remembering someone’s name is calling the person by the wrong name.For instance, you’re speaking to a friend’s new husband, and you call him by the ex-husband’s name.Or you refer to your new boss by the ousted boss’s name.Try to acknowledge your mistake with a little humour.Perhaps say, “Oh, I really know you’re Mike and not Tom.” 37.( ) If your mistake obviously insulted a person of authority, such as your boss, again apologize for the lapse.
38.( )
You just mocked an acquaintance who, you discover too late, is standing nearby.Since the floor isn’t going to open up and swallow you whole, you’re going to have to deal with this.You must offer an apology, and it must be a good one.Don’t say, “I didn’t really mean it.” You probably did mean it and denying it will just worsen the error.39.( ) Instead, apologize for the effects of what you said.
My friend has bad breath.
How do you tell your friends they have breath that would kill the devil? Here’s an easy, roundabout way: pop a piece of gum into your own mouth and then offer one to your friend.40.( ) And if they accept your offer, everyone wins.If not? Well, it depends on how strong your friendship is.You either risk offending your friend with the truth or ignore the problem and excuse yourself to get a breath of fresh air.
A.I really put my foot in my mouth.
B.Apologize for your slip-up and let it drop.
C.Whatever the reason, don’t make a big deal of it.
D.This way, you won’t be saying anything outright.
E.You’d think these matters would be your business alone.
F.Here are some tips on how to deal with awkward situations.
G.In other words, don’t apologize for what you think, feel, or say about the person.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
I was driving down a busy road yesterday.Traffic was extremely heavy and I was in a bad 41 .
I 42 at the lights at a busy intersection and there was a man with a really tall unicycle (独轮脚踏车) doing 43 at the lights.This on its own wasn’t 44 .I had seen street performers at these lights before.
But in the lane (车道) next to me was a truck with three men, who began shouting and cheering on the unicycle man.They were so excited and 45 him up so much.I looked around and everyone was 46 the performance with them cheering him on.It was funny: these three big men in a big truck being so excited every time he did a new trick.Their 47 could be heard by everyone at the intersection.And they had 48 lit up the face of the street performer.There was a big grin on his face.
It had instantly 49 my mood so I was desperately searching my car for 50 but only had 45 cents to give him.It wasn’t necessary though, because as soon as the unicycle man 51 and right before the lights went green, the men in the truck 52 $10 out the window for him.They gave him words of 53 and before we all knew it, we were on the 54 again.
I didn’t 55 the traffic for the rest of the journey home.
41.A.storm B.mood C.vehicle D.accident
42.A.pulled up B.broke down C.got off D.set out
43.A.sports B.deliveries C.tricks D.repairs
44.A.unclear B.effortless C.unusual D.meaningless
45.A.ringing B.keeping C.dressing D.pumping
46.A.discussing B.instructing C.interrupting D.enjoying
47.A.warning B.singing C.celebration D.conversation
48.A.absolutely B.respectively C.frequently D.initially
49.A.ruined B.lifted C.detected D.monitored
50.A.cards B.change C.keys D.water
51.A.finished B.replied C.arrived D.accepted
52.A.held B.dragged C.dropped D.showed
53.A.comfort B.wisdom C.encouragement D.welcome
54.A.scene B.stage C.air D.move
55.A.direct B.mind C.handle D.avoid
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
“Look on the bright side” is one of those 56. (suggest) that people always consider inspiring but less helpful.However, new research shows that finding something of interest in a terrible situation 57. (make) people quickly stop complaining.Besides, looking at a challenge with humor is a good method, 58. may even be helpful in preventing depressed people 59. feeling sad.
In a study 60. (publish) earlier this year, researchers gave the participants some photos that show negative situations.Then they would describe these photos according to 61. request of researchers.Those using humorous words to describe the photos 62. (find) to have fewer negative emotions and more possibilities to go through a hard time in their life than those who described the photos 63. (direct).
So there appear to be no disadvantages to looking at difficult things in your life with humor and lightness.The conclusion from the study is that for those at higher risk of depression, humor can develop an ability 64. (control) negative emotions.What’s more, humor has an extra benefit of 65. (make) others around you smile.Therefore, when you feel stressed and couldn’t focus your mind on what you are doing, find something that can make you laugh first.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你市图书馆在国庆假期期间举行以On Humor为主题的英语讲座。请给你的英语口语练习伙伴Peter写一封电子邮件,要点如下:
(1)讲座时间;
(2)讲座内容。
注意:(1)写作词数应为80个左右;
(2)请按如下格式作答。
Dear Peter,
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Tim’s daughters, Hope and Hannah, have smartness, great humor, athletic abilities and beauty.His home is full of medals and many other awards his daughters have won over the years.
But the one thing they have never had in abundance (大量) is money.Having a single parent with a low-paid job, they never have pocket money.They wear hand-me-downs store clothing.But they never complain and never cry out for something Tim can’t afford.
Tim has many wonderful memories of his daughters.However, there is one that stands out.
When Hope was 10 years old and Hannah was 8 years old, they were looking for a gift to give Tim for Christmas.“Dad often gave us gifts.Now I think we should also give one to him,” Hope suggested.Hannah said it was a good idea.And they wondered what gift they should give their dad.After thinking for long, they thought of the National Geographic magazines.Their dad always loved the magazine.But because money was especially tight (紧的) that year, Tim had not been able to subscribe (订阅) to it.“The magazines sold in the bookstore aren’t that cheap.Well, at least, we can buy one and give it to Dad as a Christmas gift,” Hope said.
Not having any money of their own, Hope and Hannah then wondered how to solve the problem.Finally, they decided to find part-time jobs in the small neighborhood to make money.First, they needed to be permitted by their dad.
When they shared their decision one night, Tim thought they wanted to buy some toys, candy or something else for themselves.Since he couldn’t give them pocket money and thought part-time jobs could be helpful to a kid, he agreed.But he didn’t want them to be too tired, so he reminded them, “When you find you dislike the jobs, you can just give up.” Hope and Hannah smiled and nodded, and Tim thought they surely wouldn’t stick to their part-time jobs for long.
注意:1.续写词数应为150个左右;
2.请按如下格式作答。
The next morning, Hope and Hannah walked around the neighborhood to look for possible part-time jobs.
With the money, Hope and Hannah rushed to a nearby bookstore.
单元质量检测(一) HUMOUR
第一部分
1-5 CBABC 6-10 BACAA
11-15 ACBCA 16-20 CBACB
听力原文:
(Text 1)
W:Jim, do you know how to get to the sports centre from here?
M:Why not ask that policeman?
(Text 2)
W:BBC news starts at half past six.
M:Does it go for an hour?
W:No.It lasts for half an hour.
(Text 3)
M:Hello, Mary.This is David Morrison from the office.I’m calling to see how Tom is feeling today.If he is not well, I may tell someone else to do his work instead.
W:Oh, hello.The doctor said he’d be able to go back to work tomorrow.
M:I see.
(Text 4)
W:Hello, Mike.When are you taking off for New York?
M:Next Monday morning.
W:Is anybody seeing you off?
M:Yes.The manager’s seeing me off.I am going to buy telephone equipment for our company.
(Text 5)
W:Darling, how I wish I hadn’t sold the old house downtown!
M:Don’t be sad.We can buy a new one in the near future.
W:Yes, but we don’t have enough money.What about renting a big house at the moment?
(Text 6)
W:Would you do me a favour, Billy?
M:Yes, Miss Smith.
W:I have to go back to the office to fetch your homework.Would you clean the blackboard for me?
M:Sure.Shall I wipe off everything on the blackboard?
W:No.Leave the new words on, please.
M:And the drills?
W:I am sorry you weren’t listening to me.What should you clean if drills and examples are on the blackboard?
(Text 7)
M:I’ve just brought your ladder back, Mrs Fielding.
Thanks for lending it to me.Where shall I leave it?
W:Just lean it against the wall there.How are you settling down in the new house?
M:Oh, fine, thanks.All the neighbours here are very kind to me.
W:I’m sure you’ll soon feel at home.Use the ladder again any time.
M:That’s very generous of you, Mrs Fielding.Thank you very much.
W:You’re welcome.Always glad to help you.
(Text 8)
M:Hey, Lucy.Do you have some time to talk about next week’s trip with me?
W:Sure, Dave.We will go to New York for a conference.
M:OK.So, we’re leaving on Monday from Hartsfield International Airport and returning on Friday.Do we go to the airport by ourselves? Maybe we need to book a taxi or just go by bus.
W:No, we don’t have to.The company car will pick us up and take us there.
M:Oh, that’s good.When?
W:Our flight leaves at 11 am, so they should pick us up between 8 and 9 am.Besides, the company pays for our trip, including hotel and food.
M:How much will that be?
W:Well, New York is a pretty expensive city, so each of us will get $200 a day.
M:Oh, OK.Thanks for telling me that.
W:You’re welcome.
(Text 9)
W:Please sit down.Let’s see, you’re Mr Smith, is that correct?
M:Yes, John Smith.
W:And you’re interested in this job?
M:Yes, I am.I’ll graduate from college the coming June.My major is Chinese.
W:I see.Have you ever done any work in this field?
M:Yes, I used to be a tour guide for Chinese travelers.
W:Good.Now how much money do you expect to have for a year?
M:From what I’ve read, it seems that a starting pay would be around $12,000 a year.
W:Here you would start at $10,500 for the first year — a kind of training period.Then you would go to $15,000.
M:That sounds fair enough.What do you think are the chances for me to get a job here?
W:Well, I’m talking to three people today and four tomorrow.We’ll be hiring two people.You’ll hear from us sometime next month.Good luck and thanks for coming today.
(Text 10)
W:Last night I had a frightening experience.While I was eating dinner at the fast food restaurant where I normally go when I’m in a hurry, the manager announced that everybody had to leave the building. The place was crowded and that made the situation dangerous, as everyone was determined to get out first.To make matters worse, an elderly woman, who must have weighed 300 pounds, had just come up to the entrance, which was also the only exit.In the meantime, I remembered that I had left my purse in the chair I had been occupying when the announcement was made.It was certainly not convenient to return and get it, but I had to do it.When I finally got outside, I saw that the police bomb team had arrived and the men were studying the area.They finally found out that it was all a false alarm and the crowd went away.
第二部分
语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了研究笑的科学家Sophie Scott举办的讲座,包括其内容及收费标准。
21.B 细节理解题。根据第二段最后一句可知,Sophie将讲解为什么很少有人科学地研究笑的原因。由此推断,过去对笑的科学研究较少。
22.D 细节理解题。根据What’s included in your ticket部分中的Live lecture lasting 60 minutes, including Q & A (Question and Answer) with Sophie Scott可知,购票后,观众将能听到为期60分钟的现场讲座,并参与Sophie Scott的问答环节。
23.A 细节理解题。根据最后一段可知,一场讲座的票价为13英镑,四场讲座的系列票原价52英镑,享受25%的折扣后需要支付39英镑。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了喜剧演员Dave的故事。
24.C 推理判断题。根据第一段最后一句可知,Dave的第一本书在读者中很受认可,被读者广泛接受。
25.B 细节理解题。根据第二段中的Dave has made numerous trips ...entertaining the military.可知,Dave为世界各地的军人表演而受到尊重。
26.B 细节理解题。根据第三段最后一句可知,舞台下,让Dave痛苦的是由于失控的体重。
27.D 细节理解题。根据最后一段第一句可知,Dave下定决心减肥是由于对即将去世的朋友的承诺。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了“转诊喜剧”项目。该项目对帮助治疗患有精神创伤和焦虑症的人是有用的。
28.B 推理判断题。根据第一段第二句可知,文章在使用“笑是最好的药”谚语后,开始介绍采用了这一理念的“转诊喜剧”项目,全文围绕该项目展开。由此推知,文章开头提到该谚语是为了引入话题。
29.C 细节理解题。根据第三段第一句可知,教授喜剧启发了她,她为相关患者开设了为期六周的喜剧课程。
30.A 细节理解题。根据倒数第三段可知,研究发现笑带来积极的心理影响,让抑郁的人放松下来。
31.D 标题归纳题。文章围绕“转诊喜剧”项目展开,该项目基于“笑是最好的药”这一理念,与NHS合作,利用单口喜剧帮助治疗那些与精神创伤和焦虑症作斗争的人,而且这种尝试很可能带来积极的效果。因此,D项(笑真的被用作药物)最适合作为文章标题。
语篇解读:本文是一篇议论文。拥有良好的幽默感是必不可少的,它能帮助我们度过生活中的困难时期。
32.A 细节理解题。根据第一段第二句可知,幽默是必不可少的,因为它能振奋人的精神。
33.C 词义猜测题。根据第三段中画线词所在句及其前一句可知,此处是指“我”大笑不已。由此推测,busting a gut意为“大笑不已”。
34.A 观点态度题。根据文章首句可知,作者对当今世界的态度是批判的。
35.B 推理判断题。根据文章首句和最后一段可知,文章的目的是鼓励人们在日常生活中保持幽默。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了在遇到尴尬情况时如何避免尴尬的方法。
36.F 根据上文可知,我们遇到过尴尬的经历,下文讲述缓解尴尬的方法。F项(这里有一些关于如何处理尴尬情况的建议)承上启下。
37.B 根据下文可知,要为自己的过错道歉。B项(为你的失误道歉,不要再追究了)顺接下文。
38.A 根据下文可知,在不经意的情况下说错话了。A项(我真的说错话了)适合作为本段小标题。
39.G 根据上文可知,空处表达的意思与下文相反。G项(换句话说,不要为你对那个人的想法、感觉或所说的话道歉)承接上文。
40.D 根据上文可知,此处说的是用一个迂回的方法解决这个问题。D项(这样,你就不会直言不讳了)符合语境。
第三部分
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者在回家路上的一次经历。
41.B 根据第四段首句中的It had instantly 49 my mood可知,作者后来心情变好了。此处指因为交通太拥堵,因此作者心情不好。be in a bad mood“心情不好”。storm 风暴;vehicle 车辆;accident 事故。
42.A 根据上段中的I was driving down a busy road可知,作者开着车在路上行驶。此处指作者在十字路口停下车来。pull up 停车;break down 分解,出故障;get off 下车;set out 出发。
43.C 根据下段中的词义复现It was funny ...every time he did a new trick.可知,此处指旁边那个人在表演杂耍。sport 运动;delivery 递送;trick 杂耍;repair 修复。
44.C 根据下句可知,作者之前在十字路口看到过街头表演,觉得这并不是什么不常见的事情。unclear 不清楚的;effortless 不费力的;unusual 不常见的;meaningless 无意义的。
45.D 根据空前的They were so excited可知,他们如此激动,因此给杂耍表演者打气。pump sb up“给某人打气,鼓励某人”。ring 打电话;keep 保持;dress 穿戴;pump 涌出。
46.D 根据空后的with them cheering him on可知,他们都在为他打气,因此他们在欣赏他的表演。discuss 讨论;instruct指导;interrupt打扰;enjoy欣赏。
47.C 根据上文They were so excited and 45 him up so much.可知,他们为他欢呼。此处指大家都能听到欢呼声。warning 警告;singing 唱歌;celebration 庆祝,欢呼;conversation 对话。
48.A 根据下句可知,街头表演者咧着嘴笑。此处指他们绝对让表演者开心起来了。absolutely 绝对地;respectively 各自地;frequently 频繁地;initially 最开始。
49.B 根据空后的so I was desperately searching my car可知,作者想在车里给他找零钱。此处指作者的心情好了起来。lift one’s moon“心情好起来”。ruin毁掉;detect检测;monitor监测。
50.B 根据空后的but only had 45 cents to give him可知,只找到45分。此处指作者在车里找零钱。card 卡片;change 零钱;key钥匙;water 水。
51.A 根据空后的and right before the lights ...out the window for him可知,就在交通信号灯变绿时,卡车里的人就给了他10美元。此处指他表演结束。finish完成,结束;reply回复;arrive到达;accept接受。
52.A 根据空后的$10 out the window for him可知,卡车里的人把手伸出来,把钱递给他。此处用固定短语hold something out。drag 拖;drop掉落,扔;show展示。
53.C 根据第三段第二句They were so excited and 45 him up so much.可知,他们一直在给表演杂耍的人加油打气。此处指给了他鼓励的话语。comfort 安慰;wisdom 智慧;encouragement 鼓励;welcome 欢迎。
54.D 根据上句中的right before the lights went green可知,信号灯变绿了,因此“我们”要开车走了。on the move“汽车开动”。scene 场景;stage 舞台;air 空气。
55.B 根据上段首句中的It had instantly 49 my mood可知,因为街头表演者和那三个人的互动让作者的心情变好,因此不再介意拥堵的交通了。direct 指导;mind 介意;handle 处理;avoid 避免。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了用幽默的方式看待困境对人的精神和情绪的影响。
56.suggestions 考查名词复数。介词of后应用名词suggestion表示“建议”,作宾语,suggestion为可数名词,其前由those修饰。故填suggestions。
57.makes 考查时态和主谓一致。句子表示客观情况,用一般现在时;动词-ing形式作主语,谓语动词用单数形式。故填makes。
58.which 考查定语从句。空处引导定语从句,并在从句中作主语,先行词为method,应用关系代词which。故填which。
59.from 考查介词。prevent sb from doing sth意为“防止某人做某事”,为固定短语。故填from。
60.published 考查非谓语动词。空处在句子中作定语,应用非谓语动词,因与其逻辑主语study之间为逻辑上的动宾关系,应用过去分词。故填published。
61.the 考查冠词。此处名词被介词短语of researchers修饰,作后置定语,应用定冠词表示特指。故填the。
62.were found 考查时态和语态。此处描述过去的事情;动词find和主语Those之间构成被动关系。故填were found。
63.directly 考查副词。空处修饰动词described,应用副词directly作状语。故填directly。
64.to control 考查非谓语动词。名词ability后常用动词不定式作后置定语。故填to control。
65.making 考查非谓语动词。介词of后应用动词-ing形式作宾语。故填making。
第四部分
第一节
Dear Peter,
I am awfully delighted to tell you that an English lecture titled “On Humor” will be held at our City Library from 9:00 am to 11:00 am on the morning of October 4th.
The lecture aims to explore the importance of humor in communication and how it can be effectively used in various social and professional settings.The speaker is a renowned writer, lecturer and humorist with a wealth of knowledge and experience in this field.This is a unique opportunity to not only enhance our understanding of humor but also to practice our English listening and comprehension skills in an engaging and enjoyable environment.I do hope that we can go to the lecture together.
Eagerly looking forward to your early reply.
Yours,
Li Hua
第二节
The next morning, Hope and Hannah walked around the neighborhood to look for possible part-time jobs.They went from door to door.When seeing each neighbor, they briefly talked about their wish.Touched by their wish, the nice neighbors offered them simple jobs, like regularly watering their flowers and walking their dogs.Hope and Hannah excitedly accepted all the work and then devoted themselves to it.Although the work wasn’t that easy, they continued doing it without complaining.When Christmas approached, they found they had saved enough money.
With the money, Hope and Hannah rushed to a nearby bookstore.Looking at the magazines, they were excited and picked up the latest.Then, they had the magazine wrapped tightly in beautiful paper.When Christmas arrived, Hope and Hannah proudly handed the gift to their dad, and he was surprised and confused.When Tim found what was inside, he asked, “Did you spend all your hard-earned money on the magazine?” Hope and Hannah just smiled.Tim was so moved and gave each of them a big hug.Although he was poor, he felt he was one of the richest fathers in the world.
11 / 11(共96张PPT)
单元质量检测(一) HUMOUR
(满分150分,时间120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三
个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回
答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What is the woman doing?( )
A. Making a suggestion.
B. Making a decision.
C. Asking for directions.
√
2. What time does the BBC news end?( )
A. At 6:30. B. At 7:00. C. At 7:30.
3. Who is probably the man?( )
A. Tom’s boss.
B. Tom’s doctor.
C. The woman’s doctor.
√
√
4. What will the man do next Monday morning?( )
A. See his manager off at the airport.
B. Fly to New York to buy some equipment.
C. Go to New York with his manager.
5. What does the woman suggest?( )
A. Buying a house.
B. Selling a house.
C. Renting a house.
√
√
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中
所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你
将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟
的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6. Where does the conversation take place?( )
A. In the library.
B. In the classroom.
C. In the teacher’s office.
√
7. What will be left on the board?( )
A. The new words.
B. The new drills.
C. The drills and examples.
√
8. Who are the two speakers?( )
A. A couple.
B. Old friends.
C. New neighbours.
9. What is the man doing?( )
A. Returning something.
B. Settling a business.
C. Lending a ladder to someone.
听第7段材料,回答第8至9题。
√
√
10. How will the speakers go to New York?( )
A. By air. B. By taxi. C. By bus.
11. Why are the speakers making the trip?( )
A. On business. B. For shopping. C. To school.
12. What is the probable relationship between the speakers?( )
A. Driver and passenger.
B. Husband and wife.
C. Fellow workers.
听第8段材料,回答第10至12题。
√
√
√
13. Where does this conversation probably take place?( )
A. In a restaurant.
B. In an office.
C. In a factory.
14. What does John do now?( )
A. He’s a trainer.
B. He’s a tour guide.
C. He’s a college student.
听第9段材料,回答第13至16题。
√
√
15. How much can a new person earn for the first year?( )
A. $10,500. B. $12,000. C. $15,000.
16. How many people will the woman hire?( )
A. Four. B. Three. C. Two.
√
√
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What was the speaker doing at the fast food restaurant?( )
A. Waiting on tables.
B. Having dinner.
C. Selling food.
18. What did the manager of the restaurant say?( )
A. Everyone must get out of the building.
B. Everyone had to stay where they were.
C. There was no more food and vegetables.
√
√
19. Why did the speaker return in the emergency?( )
A. To let others get out first.
B. To help an elderly woman.
C. To get her purse back.
20. What did the police find out?( )
A. There was a bomb.
B. There was no danger.
C. There was an alarm clock.
√
√
听力原文:
(Text 1)
W:Jim, do you know how to get to the sports centre from here?
M:Why not ask that policeman?
(Text 2)
W:BBC news starts at half past six.
M:Does it go for an hour?
W:No.It lasts for half an hour.
(Text 3)
M:Hello, Mary.This is David Morrison from the office.I’m calling to
see how Tom is feeling today.If he is not well, I may tell someone else to
do his work instead.
W:Oh, hello.The doctor said he’d be able to go back to work
tomorrow.
M:I see.
(Text 4)
W:Hello, Mike.When are you taking off for New York?
M:Next Monday morning.
W:Is anybody seeing you off?
M:Yes.The manager’s seeing me off.I am going to buy telephone
equipment for our company.
(Text 5)
W:Darling, how I wish I hadn’t sold the old house downtown!
M:Don’t be sad.We can buy a new one in the near future.
W:Yes, but we don’t have enough money.What about renting a big
house at the moment?
(Text 6)
W:Would you do me a favour, Billy?
M:Yes, Miss Smith.
W:I have to go back to the office to fetch your homework.Would you
clean the blackboard for me?
M:Sure.Shall I wipe off everything on the blackboard?
W:No.Leave the new words on, please.
M:And the drills?
W:I am sorry you weren’t listening to me.What should you clean if
drills and examples are on the blackboard?
(Text 7)
M:I’ve just brought your ladder back, Mrs Fielding.
Thanks for lending it to me.Where shall I leave it?
W:Just lean it against the wall there.How are you settling down in the
new house?
M:Oh, fine, thanks.All the neighbours here are very kind to me.
W:I’m sure you’ll soon feel at home.Use the ladder again any time.
M:That’s very generous of you, Mrs Fielding.Thank you very much.
W:You’re welcome.Always glad to help you.
(Text 8)
M:Hey, Lucy.Do you have some time to talk about next week’s trip
with me?
W:Sure, Dave.We will go to New York for a conference.
M:OK. So, we’re leaving on Monday from Hartsfield International
Airport and returning on Friday.Do we go to the airport by ourselves?
Maybe we need to book a taxi or just go by bus.
W:No, we don’t have to.The company car will pick us up and take us
there.
M:Oh, that’s good.When?
W:Our flight leaves at 11 am, so they should pick us up between 8 and
9 am.Besides, the company pays for our trip, including hotel and food.
M:How much will that be?
W:Well, New York is a pretty expensive city, so each of us will get
$200 a day.
M:Oh, OK. Thanks for telling me that.
W:You’re welcome.
(Text 9)
W:Please sit down.Let’s see, you’re Mr Smith, is that correct?
M:Yes, John Smith.
W:And you’re interested in this job?
M:Yes, I am.I’ll graduate from college the coming June.My major is
Chinese.
W:I see.Have you ever done any work in this field?
M:Yes, I used to be a tour guide for Chinese travelers.
W:Good.Now how much money do you expect to have for a year?
M:From what I’ve read, it seems that a starting pay would be around
$12,000 a year.
W:Here you would start at $10,500 for the first year — a kind of
training period.Then you would go to $15,000.
M:That sounds fair enough.What do you think are the chances for me to
get a job here?
W:Well, I’m talking to three people today and four tomorrow.We’ll
be hiring two people.You’ll hear from us sometime next month.Good
luck and thanks for coming today.
(Text 10)
W:Last night I had a frightening experience.While I was eating dinner at
the fast food restaurant where I normally go when I’m in a hurry, the
manager announced that everybody had to leave the building. The place was crowded and that made the situation dangerous, as everyone was determined to get out first.To make matters worse, an elderly woman, who must have weighed 300 pounds, had just come up to the entrance, which was also the only exit.In the meantime, I remembered that I had
left my purse in the chair I had been occupying when the announcement was made.It was certainly not convenient to return and get it, but I had to do it.When I finally got outside, I saw that the police bomb team had arrived and the men were studying the area.They finally found out that it was all a false alarm and the crowd went away.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳
选项。
A
Laughter is more like an animal call than it is like speech — but it’s
also one of our most important forms of communication.
In this talk, Sophie Scott will explore the natural history and
neuroscience (神经学) of laughter, stressing its role in social contact
and play, as well as its role in emotional expressions and
communication.She will set out what we know about the neural basis of
laughter awareness and production, and a little of what we know about
laughter and humour.Sophie will also present some of the reasons why so
few people study laughter scientifically.
What’s included in your ticket:
◆Live lecture lasting 60 minutes, including Q & A ( Question and
Answer ) with Sophie Scott
◆On-demand access to a recording of the lecture and Q & A for 12
months
◆Extra content from New Scientist.
Health and Wellbeing (福利) Series
The Health and Wellbeing Series from New Scientist events will
feature four online talks (live and available on-demand) in October
(Sleep Engineering), January (Nutrition), February (Brain
Power), and March (Laughter), covering the latest developments
in health, from some of the finest minds in science.
You can buy a single ticket to one lecture for just £13 (early
booking rate), or save 25% by buying a series ticket to all four live
online Health and Wellbeing Series lectures.
语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了研究笑的科学家Sophie
Scott举办的讲座,包括其内容及收费标准。
语篇解读:本文是一篇应用文。文章介绍了研究笑的科学家Sophie
Scott举办的讲座,包括其内容及收费标准。
21. What information can you get from Sophie’s talk?( )
A. Laughter is actually the same as humor.
B. Laughter hasn’t got enough scientific research.
C. More and more scientists will study laughter.
D. Laughter has much in common with animal calls.
解析: 细节理解题。根据第二段最后一句可知,Sophie将讲解为
什么很少有人科学地研究笑的原因。由此推断,过去对笑的科学研究
较少。
√
22. What can you do if you pay to listen to Sophie’s talk?( )
A. Listen to all the lectures freely.
B. Take part in a study of laughter.
C. Listen to talks from New Scientist.
D. Ask questions in person.
解析: 细节理解题。根据What’s included in your ticket部分中
的Live lecture lasting 60 minutes, including Q & A (Question and
Answer) with Sophie Scott可知,购票后,观众将能听到为期60分钟
的现场讲座,并参与Sophie Scott的问答环节。
√
23. How much should you pay if you buy all the four live online series
lectures?( )
A. £39. B. £25.
C. £13. D. £52.
解析: 细节理解题。根据最后一段可知,一场讲座的票价为13
英镑,四场讲座的系列票原价52英镑,享受25%的折扣后需要支
付39英镑。
√
B
Dave Goodman started working at comedy clubs all over the country
such as Cambridge and Hawaii.After years of waking up in a different port
every day, Dave eventually put down roots in Southern California.Apart
from acting, Dave also published his first book in 2015 Confessions of a
Cruise Ship Comedian, which quickly climbed the Amazon Best Sellers
List and achieved numerous 5-star reviews.
In addition to having traveled millions of miles entertaining and
making people laugh around the world, Dave also performs for our
troops stationed all over the globe.Dave has made numerous trips to the
Pacific Rim, Hawaii and across the United States entertaining the
military.This experience has made Dave gain great respect from people
around the world.
At the age of 37, Dave weighed approximately 356 pounds,
making him a heavy guy and had already suffered a heart attack.Many
people who struggle with their weight are unsatisfied with their lives and
Dave was certainly no exception.Dave had battled with his weight for his
entire life.Since Dave’s coping mechanism was humor, this made him
an awesome comedian — a rising star of television and film, whose
brilliant career took him all around the world.Onstage, Dave was a
master at making people laugh, but offstage, he felt miserable as his
weight increased so quickly that it was out of control.
The turning point happened when Dave made a promise to his dying
friend, to lose weight and gradually get healthy.That’s when Dave
made it his mission to turn his life around.In under 18 months and with a
new way of recovering fitness, going on a diet, adopting doctor’s
advice and receiving encouragement from relatives, Dave lost an
incredible 175 pounds, nearly 50% of his total body weight.Through his
journey, Dave has learned the importance of living with a healthy mental
attitude and physical lifestyle.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了喜剧演员Dave的故
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了喜剧演员Dave的故事。
24. What can we infer from paragraph 1?( )
A. Dave is a celebrity of diverse abilities.
B. Dave is a responsible and determined man.
C. Dave’s first book was widely accepted by readers.
D. Dave settled down in Southern California with his wife.
解析: 推理判断题。根据第一段最后一句可知,Dave的第一本书
在读者中很受认可,被读者广泛接受。
√
25. Which of the following made Dave get global respect?( )
A. Dave’s success example of losing weight.
B. Dave has offered considerable shows to the army.
C. Dave’s outstanding career caught much attention.
D. Dave has travelled to many places to entertain people.
解析: 细节理解题。根据第二段中的Dave has made numerous
trips ...entertaining the military.可知,Dave为世界各地的军人表演而
受到尊重。
√
26. Where did Dave’s mental pain come from?( )
A. His unwelcome performance.
B. His rapidly increasing weight.
C. His unsatisfying acting accomplishment.
D. His unpleasant suffering of a heart attack.
解析: 细节理解题。根据第三段最后一句可知,舞台下,让Dave
痛苦的是由于失控的体重。
√
27. Why did Dave make up his mind to lose weight?( )
A. His heart disease.
B. His doctor’s advice.
C. His relatives’ encouragement.
D. His commitment to his friend.
解析: 细节理解题。根据最后一段第一句可知,Dave下定决心减
肥是由于对即将去世的朋友的承诺。
√
C
You’ve probably heard the saying, “Laughter is the best
medicine.” Comedy on Referral has taken that idea and run with it,
using stand-up comedy to help treat people struggling with depression and
anxiety in partnership with the NHS.
The idea stemmed from comedian Angie Belcher’s experiences of
teaching comedy at Bristol University.She found that students often told
her how much stronger and more resilient (恢复力强的) they were
thanks to stand-up comedy.
Inspired, she teamed up with the NHS in Bristol to create a six-week
comedy course for patients struggling with depression in January
2022.Following the success of this initial course, Comedy on Referral
won NHS funding to help men at risk of killing themselves in London.
Belcher will work alongside psychologists and men who have
experienced self-killing events to use comedy as a form of therapy
(疗法).
Talking to The Bristol Post, Belcher said, “Past depressions are
perfect for comedy.Comedy doesn’t come from the happy, perfect
moments of your life, but from our everyday struggles and major life
events.People who’ve been through big life experiences such as the
death of a close relation and ill health often can’t wait to tell me their
story, mostly because there’s always something strangely funny about
the situation.”
Research has shown that laughter has positive psychological effects,
such as decreasing levels of cortisol (the stress hormone) and increasing
endorphins (chemicals making you feel relaxed).
It can even have physiological benefits, although less research has
been done in this area.Current research has linked laughter and humour
with increased levels of pain tolerance as well as short-term cardiovascular
(心血管的) benefits.More research is needed to prove these findings.
Nonetheless, the mental health benefits of regular laughter are
widely accepted, and using comedy to treat mental health struggles could
be a real breakthrough in the treatment of mental health.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了“转诊喜剧”项目。该
项目对帮助治疗患有精神创伤和焦虑症的人是有用的。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了“转诊喜剧”项目。该
项目对帮助治疗患有精神创伤和焦虑症的人是有用的。
28. Why is the saying used at the beginning of the text?( )
A. To attract readers’ attention.
B. To introduce the topic.
C. To demonstrate a theory.
D. To present a statement.
解析: 推理判断题。根据第一段第二句可知,文章在使用“笑
是最好的药”谚语后,开始介绍采用了这一理念的“转诊喜剧”
项目,全文围绕该项目展开。由此推知,文章开头提到该谚语是
为了引入话题。
√
29. What did teaching comedy inspire Angie Belcher to do?( )
A. She set up a new company for the struggling patients.
B. She make an effort to run after the success of her course.
C. She created a six-week comedy course for related patients.
D. She raised money to help men at risk of killing themselves.
解析: 细节理解题。根据第三段第一句可知,教授喜剧启发了
她,她为相关患者开设了为期六周的喜剧课程。
√
30. What is the benefit of the research on laughter?( )
A. Bringing the depressed at ease.
B. Making struggling patients energetic.
C. Building up the patients’ willpower.
D. Ensuring the patients to be pain-free.
解析: 细节理解题。根据倒数第三段可知,研究发现笑带来积极
的心理影响,让抑郁的人放松下来。
√
31. What is probably the best title for this text?( )
A. Using Stand-up Comedy Improves Wellbeing
B. Depression and Anxiety Can Be Cured Now
C. The Initial Course Proves to Be Successful
D. Laughter Is Actually Being Used as Medicine
解析: 标题归纳题。文章围绕“转诊喜剧”项目展开,该项目基
于“笑是最好的药”这一理念,与NHS合作,利用单口喜剧帮助治疗
那些与精神创伤和焦虑症作斗争的人,而且这种尝试很可能带来积极
的效果。因此,D项(笑真的被用作药物)最适合作为文章标题。
√
D
There exist cruel wars, fighting and sadness in the world today, so
it’s not only necessary, but also essential to have a good sense of
humour just to help us go through difficult times in our lives.Putting a
smile on someone’s face when you know they are feeling depressed, as
the saying goes, makes me feel good and warms my heart.
How would you feel if you could not joke around with wife,
husband, child, co-worker, neighbor, close friend, or even just
someone that you are standing in line with at your corner store? I am
always saying things that make others smile or laugh, even if I don’t
know the person I’m joking around with.My Grandma always found
humour in everything she did, even if it was the hardest job anyone could
imagine.This not only relieves stress in any situation, but also is a
common manner to speak to others that are around you.
I know of a few people that don’t have a funny bone in their
bodies, as they say.Everyone around them could be rolling on the floor
after hearing a great joke and they would sit there without the slightest
smile on their faces.They don’t get the joke that makes others laugh.I
am busting a gut while they just sit there, looking at me as if I were from
outer space.How can people not get a really funny joke?
Laughing is essential to keep your stress levels under control.Without
humour, we would find ourselves with a lot of psychological problems,
or on a lot of medications to keep us from going crazy.There is too much
sadness and a little light in our lives.
Therefore, I believe our best medicine is to get together and tell
some jokes and have some fun laughing together.
语篇解读:本文是一篇议论文。拥有良好的幽默感是必不可少的,
它能帮助我们度过生活中的困难时期。
语篇解读:本文是一篇议论文。拥有良好的幽默感是必不可少的,
它能帮助我们度过生活中的困难时期。
32. According to the passage, why is humour necessary and essential?
( )
A. It can lift people’s spirits.
B. It can help people get on well with others.
C. It can help get rid of the cruelty in the world.
D. It makes people more confident.
解析: 细节理解题。根据第一段第二句可知,幽默是必不可少
的,因为它能振奋人的精神。
√
33. What does the underlined phrase “busting a gut” in the third
paragraph mean?( )
A. Keeping silent. B. Speaking loud.
C. Laughing hard. D. Explaining carefully.
解析:词义猜测题。根据第三段中画线词所在句及其前一句可知,此处是指“我”大笑不已。由此推测,busting a gut意为“大笑不已”。
√
34. What is the author’s attitude towards the present world?( )
A. Critical. B. Satisfied.
C. Indifferent. D. Not mentioned.
解析: 观点态度题。根据文章首句可知,作者对当今世界的态度
是批判的。
√
35. In writing the passage, what does the author mainly intend to do?
( )
A. To talk about his own understanding of humour.
B. To encourage people to be humorous in daily life.
C. To convince people of the power of being optimistic.
D. To introduce a practical way to get through daily life.
解析: 推理判断题。根据文章首句和最后一段可知,文章的目的
是鼓励人们在日常生活中保持幽默。
√
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选
项。选项中有两项为多余选项。
We’ve all been there: you say the wrong thing and you want the
ground to swallow you up! 36.( )
I called someone the wrong name.
What may be worse than not remembering someone’s name is
calling the person by the wrong name.For instance, you’re speaking to
a friend’s new husband, and you call him by the ex-husband’s
name.Or you refer to your new boss by the ousted boss’s name.Try to
acknowledge your mistake with a little humour.Perhaps say, “Oh, I
really know you’re Mike and not Tom.” 37.( ) If your mistake
obviously insulted a person of authority, such as your boss, again
apologize for the lapse.
38. ( )
You just mocked an acquaintance who, you discover too late, is
standing nearby.Since the floor isn’t going to open up and swallow you
whole, you’re going to have to deal with this.You must offer an
apology, and it must be a good one.Don’t say, “I didn’t really
mean it.” You probably did mean it and denying it will just worsen the
error.39.( ) Instead, apologize for the effects of what you said.
My friend has bad breath.
How do you tell your friends they have breath that would kill the
devil? Here’s an easy, roundabout way: pop a piece of gum into
your own mouth and then offer one to your friend.40.( ) And if
they accept your offer, everyone wins.If not? Well, it depends on how
strong your friendship is.You either risk offending your friend with the
truth or ignore the problem and excuse yourself to get a breath of fresh air.
A. I really put my foot in my mouth.
B. Apologize for your slip-up and let it drop.
C. Whatever the reason, don’t make a big deal of it.
D. This way, you won’t be saying anything outright.
E. You’d think these matters would be your business alone.
F. Here are some tips on how to deal with awkward situations.
G. In other words, don’t apologize for what you think, feel, or say
about the person.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了在遇到尴尬情况时如何
避免尴尬的方法。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了在遇到尴尬情况时如何
避免尴尬的方法。
36. F 根据上文可知,我们遇到过尴尬的经历,下文讲述缓解尴
尬的方法。F项(这里有一些关于如何处理尴尬情况的建议)承上
启下。
37. B 根据下文可知,要为自己的过错道歉。B项(为你的失误道
歉,不要再追究了)顺接下文。
38. A 根据下文可知,在不经意的情况下说错话了。A项(我真的说
错话了)适合作为本段小标题。
39. G 根据上文可知,空处表达的意思与下文相反。G项(换句话
说,不要为你对那个人的想法、感觉或所说的话道歉)承接上文。
40. D 根据上文可知,此处说的是用一个迂回的方法解决这个问
题。D项(这样,你就不会直言不讳了)符合语境。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳
选项。
I was driving down a busy road yesterday.Traffic was extremely
heavy and I was in a bad 41 .
I 42 at the lights at a busy intersection and there was a man with
a really tall unicycle (独轮脚踏车) doing 43 at the lights.This on
its own wasn’t 44 .I had seen street performers at these lights
before.
But in the lane (车道) next to me was a truck with three men,
who began shouting and cheering on the unicycle man.They were so
excited and 45 him up so much.I looked around and everyone
was 46 the performance with them cheering him on.It was funny:
these three big men in a big truck being so excited every time he did a new
trick.Their 47 could be heard by everyone at the intersection.And
they had 48 lit up the face of the street performer.There was a big
grin on his face.
It had instantly 49 my mood so I was desperately searching my
car for 50 but only had 45 cents to give him.It wasn’t necessary
though, because as soon as the unicycle man 51 and right before the
lights went green, the men in the truck 52 $10 out the window for
him.They gave him words of 53 and before we all knew it, we were
on the 54 again.
I didn’t 55 the traffic for the rest of the journey home.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者在回家路上的
一次经历。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者在回家路上的
一次经历。
41. A. storm B. mood
C. vehicle D. accident
解析: 根据第四段首句中的It had instantly 49 my mood可
知,作者后来心情变好了。此处指因为交通太拥堵,因此作者心
情不好。be in a bad mood“心情不好”。storm 风暴;vehicle 车
辆;accident 事故。
√
42. A. pulled up B. broke down
C. got off D. set out
解析: 根据上段中的I was driving down a busy road可知,作者开
着车在路上行驶。此处指作者在十字路口停下车来。pull up 停车;
break down 分解,出故障;get off 下车;set out 出发。
√
43. A. sports B. deliveries
C. tricks D. repairs
解析: 根据下段中的词义复现It was funny ...every time he did a
new trick.可知,此处指旁边那个人在表演杂耍。sport 运动;delivery
递送;trick 杂耍;repair 修复。
√
44. A. unclear B. effortless
C. unusual D. meaningless
解析: 根据下句可知,作者之前在十字路口看到过街头表演,觉
得这并不是什么不常见的事情。unclear 不清楚的;effortless 不费力
的;unusual 不常见的;meaningless 无意义的。
√
45. A. ringing B. keeping
C. dressing D. pumping
解析: 根据空前的They were so excited可知,他们如此激动,因此
给杂耍表演者打气。pump sb up“给某人打气,鼓励某人”。ring 打
电话;keep 保持;dress 穿戴;pump 涌出。
√
46. A. discussing B. instructing
C. interrupting D. enjoying
解析: 根据空后的with them cheering him on可知,他们都在为他
打气,因此他们在欣赏他的表演。discuss 讨论;instruct指导;
interrupt打扰;enjoy欣赏。
√
47. A. warning B. singing
C. celebration D. conversation
解析: 根据上文They were so excited and 45 him up so much.
可知,他们为他欢呼。此处指大家都能听到欢呼声。warning 警告;
singing 唱歌;celebration 庆祝,欢呼;conversation 对话。
√
48. A. absolutely B. respectively
C. frequently D. initially
解析: 根据下句可知,街头表演者咧着嘴笑。此处指他们绝对让
表演者开心起来了。absolutely 绝对地;respectively 各自地;
frequently 频繁地;initially 最开始。
√
49. A. ruined B. lifted
C. detected D. monitored
解析: 根据空后的so I was desperately searching my car可知,作者
想在车里给他找零钱。此处指作者的心情好了起来。lift one’s
moon“心情好起来”。ruin毁掉;detect检测;monitor监测。
50. A. cards B. change C. keys D. water
解析: 根据空后的but only had 45 cents to give him可知,只找到45
分。此处指作者在车里找零钱。card 卡片;change 零钱;key钥匙;
water 水。
√
√
51. A. finished B. replied
C. arrived D. accepted
解析: 根据空后的and right before the lights ...out the
window for him可知,就在交通信号灯变绿时,卡车里的人就给了
他10美元。此处指他表演结束。finish完成,结束;reply回复;
arrive到达;accept接受。
√
52. A. held B. dragged
C. dropped D. showed
解析: 根据空后的$10 out the window for him可知,卡车里的人把
手伸出来,把钱递给他。此处用固定短语hold something out。drag
拖;drop掉落,扔;show展示。
√
53. A. comfort B. wisdom
C. encouragement D. welcome
解析: 根据第三段第二句They were so excited and 45 him up
so much.可知,他们一直在给表演杂耍的人加油打气。此处指给了他
鼓励的话语。comfort 安慰;wisdom 智慧;encouragement 鼓励;
welcome 欢迎。
√
54. A. scene B. stage C. air D. move
解析: 根据上句中的right before the lights went green可知,信号灯
变绿了,因此“我们”要开车走了。on the move“汽车开动”。scene
场景;stage 舞台;air 空气。
55. A. direct B. mind
C. handle D. avoid
解析: 根据上段首句中的It had instantly 49 my mood可知,因
为街头表演者和那三个人的互动让作者的心情变好,因此不再介意拥
堵的交通了。direct 指导;mind 介意;handle 处理;avoid 避免。
√
√
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正
确形式。
“Look on the bright side” is one of those 56. (suggest) that people always consider inspiring but less helpful.However, new research shows that finding something of interest in a terrible situation 57. (make) people quickly stop complaining.Besides, looking at a challenge with humor is a good method, 58. may even be helpful in preventing depressed people 59. feeling sad.
In a study 60. (publish) earlier this year,
researchers gave the participants some photos that show negative
situations.Then they would describe these photos according to
61. request of researchers.Those using humorous words to
describe the photos 62. (find) to have fewer negative
emotions and more possibilities to go through a hard time in their life than
those who described the photos 63. (direct).
So there appear to be no disadvantages to looking at difficult things in
your life with humor and lightness.The conclusion from the study is that
for those at higher risk of depression, humor can develop an ability
64. (control) negative emotions.What’s more, humor has an extra benefit of 65. (make) others around you smile.Therefore, when you feel stressed and couldn’t focus your mind on what you are doing, find something that can make you laugh first.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了用幽默的方式看待
困境对人的精神和情绪的影响。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了用幽默的方式看待
困境对人的精神和情绪的影响。
56. suggestions 考查名词复数。介词of后应用名词suggestion表示
“建议”,作宾语,suggestion为可数名词,其前由those修饰。故填
suggestions。
57. makes 考查时态和主谓一致。句子表示客观情况,用一般现在
时;动词-ing形式作主语,谓语动词用单数形式。故填makes。
58. which 考查定语从句。空处引导定语从句,并在从句中作主语,
先行词为method,应用关系代词which。故填which。
59. from 考查介词。prevent sb from doing sth意为“防止某人做某
事”,为固定短语。故填from。
60. published 考查非谓语动词。空处在句子中作定语,应用非谓语
动词,因与其逻辑主语study之间为逻辑上的动宾关系,应用过去分
词。故填published。
61. the 考查冠词。此处名词被介词短语of researchers修饰,作后置
定语,应用定冠词表示特指。故填the。
62. were found 考查时态和语态。此处描述过去的事情;动词find和
主语Those之间构成被动关系。故填were found。
63. directly 考查副词。空处修饰动词described,应用副词directly作
状语。故填directly。
64. to control 考查非谓语动词。名词ability后常用动词不定式作后置
定语。故填to control。
65. making 考查非谓语动词。介词of后应用动词-ing形式作宾语。故
填making。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
假定你是李华,你市图书馆在国庆假期期间举行以On Humor为
主题的英语讲座。请给你的英语口语练习伙伴Peter写一封电子邮件,
要点如下:
(1)讲座时间;
(2)讲座内容。
注意:(1)写作词数应为80个左右;
(2)请按如下格式作答。
Dear Peter,
Yours,
Li Hua
参考范文:
Dear Peter,
I am awfully delighted to tell you that an English lecture titled “On
Humor” will be held at our City Library from 9:00 am to 11:00 am on
the morning of October 4th.
The lecture aims to explore the importance of humor in
communication and how it can be effectively used in various social and
professional settings.The speaker is a renowned writer, lecturer and
humorist with a wealth of knowledge and experience in this field.This is a
unique opportunity to not only enhance our understanding of humor but
also to practice our English listening and comprehension skills in an
engaging and enjoyable environment.I do hope that we can go to the
lecture together.
Eagerly looking forward to your early reply.
Yours,
Li Hua
第二节(满分25分)
阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构
成一篇完整的短文。
Tim’s daughters, Hope and Hannah, have smartness, great
humor, athletic abilities and beauty.His home is full of medals and many
other awards his daughters have won over the years.
But the one thing they have never had in abundance (大量) is
money.Having a single parent with a low-paid job, they never have
pocket money.They wear hand-me-downs store clothing.But they never
complain and never cry out for something Tim can’t afford.
Tim has many wonderful memories of his daughters.However,
there is one that stands out.
When Hope was 10 years old and Hannah was 8 years old, they
were looking for a gift to give Tim for Christmas.“Dad often gave us
gifts.Now I think we should also give one to him,” Hope
suggested.Hannah said it was a good idea.And they wondered what gift
they should give their dad.After thinking for long, they thought of the
National Geographic magazines.Their dad always loved the
magazine.But because money was especially tight (紧的) that year,
Tim had not been able to subscribe (订阅) to it.“The magazines sold
in the bookstore aren’t that cheap.Well, at least, we can buy one and
give it to Dad as a Christmas gift,” Hope said.
Not having any money of their own, Hope and Hannah then
wondered how to solve the problem.Finally, they decided to find part-
time jobs in the small neighborhood to make money.First, they needed to
be permitted by their dad.
When they shared their decision one night, Tim thought they wanted
to buy some toys, candy or something else for themselves.Since he
couldn’t give them pocket money and thought part-time jobs could be
helpful to a kid, he agreed.But he didn’t want them to be too tired, so
he reminded them, “When you find you dislike the jobs, you can just
give up.” Hope and Hannah smiled and nodded, and Tim thought they
surely wouldn’t stick to their part-time jobs for long.
注意:1.续写词数应为150个左右;
2. 请按如下格式作答。
The next morning, Hope and Hannah walked around the
neighborhood to look for possible part-time jobs.
With the money, Hope and Hannah rushed to a nearby bookstore.
参考范文:
The next morning, Hope and Hannah walked around the
neighborhood to look for possible part-time jobs.They went from door to
door.When seeing each neighbor, they briefly talked about their
wish.Touched by their wish, the nice neighbors offered them simple
jobs, like regularly watering their flowers and walking their dogs.Hope
and Hannah excitedly accepted all the work and then devoted themselves
to it.Although the work wasn’t that easy, they continued doing it
without complaining.When Christmas approached, they found they had
saved enough money.
With the money, Hope and Hannah rushed to a nearby
bookstore.Looking at the magazines, they were excited and picked up
the latest.Then, they had the magazine wrapped tightly in beautiful
paper.When Christmas arrived, Hope and Hannah proudly handed the
gift to their dad, and he was surprised and confused.When Tim found
what was inside, he asked, “Did you spend all your hard-earned
money on the magazine?” Hope and Hannah just smiled.Tim was so
moved and gave each of them a big hug.Although he was poor, he felt
he was one of the richest fathers in the world.
THANKS
演示完毕 感谢观看