Unit 5 Education 单元质量检测课件(共94张PPT+ 练习)高中英语 北师大版(2019)选择性必修 第二册

文档属性

名称 Unit 5 Education 单元质量检测课件(共94张PPT+ 练习)高中英语 北师大版(2019)选择性必修 第二册
格式 zip
文件大小 1.4MB
资源类型 教案
版本资源 北师大版(2019)
科目 英语
更新时间 2025-10-30 17:17:43

文档简介

单元质量检测(二) EDUCATION
(满分150分,时间120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1.Where are the two speakers? (  )
A.In Canada.   B.In the US.   C.In Mexico.
2.What’s the probable relationship between the two speakers? (  )
A.Classmates. B.Friends. C.Brother and sister.
3.What are the speakers mainly discussing?(  )
A.Careers. B.Health problems. C.Types of hospitals.
4.When does the man want to go to the library? (  )
A.On Saturday. B.On Sunday. C.On Monday.
5.How is the woman when responding to the man?(  )
A.She is disappointed. B.She is impressed. C.She is indifferent.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6.What is the dog’s name?(  )
A.Harry. B.Yoda. C.Luke.
7.What is the dog like?(  )
A.Young and fast. B.Old and loyal. C.Big and scary.
听第7段材料,回答第8至9题。
8.What does the woman dislike?(  )
A.Parties in her house. B.Mozart. C.Coca-Cola.
9.What will the woman do tonight?(  )
A.Drink some Coca-Cola. B.Stay with her cousin. C.Move to Japan.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.What is the first thing you should do before giving a speech?(  )
A.Greeting the audience.
B.Stating your name.
C.Sharing some relevant information.
11.How should you speak when giving your name?(  )
A.Clearly and loudly. B.Clearly and confidently. C.Confidently and loudly.
12.What will decide the sort of information you share?(  )
A.The audience. B.The date. C.The environment.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. When will the man NOT buy flowers for his wife?(  )
A.On her birthday. B.On Valentine’s Day. C.On April Fool’s Day.
14. When is the man’s mother’s birthday?(  )
A.The day before Valentine’s Day.
B.On Valentine’s Day.
C.The day after Valentine’s Day.
15. What color does the man choose for his mother?(  )
A.Blue. B.Green. C.Purple.
16. Where is the man going next?(  )
A.A bookstore. B.A supermarket. C.Another flower store.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. When was the White House completed?(  )
A.In 1792. B.In 1800. C.In 1902.
18.Who never lived in the White House?(  )
A.Washington. B.Clinton. C.Truman.
19.Which country damaged the White House?(  )
A.France. B.England. C.Germany.
20.What did Andrew Jackson do for the White House?(  )
A.Added grass. B.Installed running water. C.Added a porch.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
A
  In honor of National Author’s Day, we put together the list of female authors we love to read.From novels that explore love and loss to books that have been adapted into box-office successes, these women inspire readers everywhere.
  Jodi Picoult
  Jodi Picoult is a literary rock star who has created appealing novels that combine heart, play, and thought-inspiring themes.With an impressive collection of twenty-eight books, she has a talent for handling tough issues and making readers reflect on life’s big questions.Her latest release, By Any Other Name, will take you into a world of identity, love, and the messy, beautiful ins and outs of human relationships.
  Toni Morrison
  Toni Morrison’s novels Beloved, The Bluest Eye, and Song of Solomon dive into the depths of Black identity and community with poetic beauty and emotional weight.Her writing gave vivid descriptions of love, pain, and self-discovery.As the first black woman to win the Nobel Prize in Literature, Morrison left timeless stories that continue to educate, move, and inspire readers around the world.
  Jesmyn Ward
  Jesmyn Ward is celebrated for her powerful storytelling that is like a breath of fresh air.In her National Book Award-winning novels Salvage the Bones and Sing, Unburied, Sing, Ward gives an account of the struggles of common people with memorable beauty.Her latest novel, Let Us Descend, strengthens her place as one of the most essential voices in modern fiction.
  Celeste Ng
  Celeste Ng is a bestselling author who knows how to tug at your heartstrings.Her book Little Fires Everywhere was adapted into a hit TV series.Ng delighted audiences with her skillful storytelling.Her latest book, Our Missing Hearts, a Reese’s Book Club Pick, touches on the theme of determination, showing her talent for bringing powerful description to life.
21.Who is the first black woman writer to win the Nobel Prize in Literature?(  )
A.Jodi Picoult. B.Jesmyn Ward.
C.Toni Morrison. D.Celeste Ng.
22.Which book helps Jesmyn Ward establish a strong position in modern fiction?(  )
A.The Bluest Eye. B.Let Us Descend.
C.Salvage the Bones. D.By Any Other Name.
23.What can be known about Celeste Ng’s latest book?(  )
A.It is her bestselling book.
B.It is themed on willpower.
C.It is the origin of a popular TV series.
D.It is based on her personal experience.
B
  As a boy, John Kerr wanted to be a fireman or a park ranger (护林员).Looking back on that childhood dream, he says, “This is exactly what I was longing for.”
  Instead, after graduation, he spent four decades at WGBH in Boston, one of the public broadcasting stations.He retired in 2005 at the age of 65 without any particular post-career goal in mind.After several aimless weeks, he decided to drive his camper to visit family in Jackson Hole, Wyoming.
  During the trip, he stopped at the Yellowstone Park Foundation, which raises funds for Yellowstone, America’s first national park.As it happened, the foundation was hiring people to educate park guests on wolves.Later, Kerr signed up for the position as an intern (实习生).
  Kerr stood out in the intern crowd — most of them were college and even high school students.But, in a sense, he had been prepared for this since his youth.His outdoor adventures with his grandfather had given him a love for nature, and as an adult, he had helped out at the local fire department on medical calls.
  He also had something else.There are 31 million Americans between the ages of 44 and 70-some retired and looking for a third act, some looking for a more satisfying career — searching for something where they feel as if they are making a contribution, doing something to make their neighbourhood, their country, and their world just a little bit better.Kerr also had that deep urge to do something more.
  From his internship, he moved up to ranger, educating park visitors, ensuring safe encounters between guests and animals, and responding to medical emergencies.He values his stewardship (管理工作) of what he describes as one of the most beautiful places on Earth, and appreciates the moments when he treats a visitor to an up-close look at one of the park’s wolves or bears through his telescope.
  “These are rich and all-too-rare moments,” recalls Kerr.“I never forget them.”
24.What do we know about John Kerr?(  )
A.He had had clear plans for his life after retirement.
B.He joined the program in the park by accident.
C.He fulfilled his childhood fantasy after graduation.
D.He helped greatly in raising funds for Yellowstone.
25.What made John Kerr outstanding in the internship?(  )
A.His previous experience.
B.His interest and personality.
C.His advanced degree of education.
D.His professional medical knowledge.
26.Which words can best describe John Kerr?(  )
A.Active and modest. B.Caring and devoted.
C.Patient and humorous. D.Hard-working and honest.
27.How does John Kerr find his stewardship?(  )
A.Rare. B.Adventurous.
C.Educating. D.Rewarding.
C
  Aisha is the founder of The Smile Project, a non-profit organization designed to spread joy in communities and educational institutions.Aisha from the age of 17 has set out on a journey to find the true meaning of happiness.There was no adviser or guide reaching out to help her define what qualifies as “happiness” and what doesn’t.She may continue to pursue it but is confident that happiness lies in things that are not only small but simple.
  The campaign of The Smile Project began in the late autumn of 2021 as Aisha drove home from school.“It was unusually warm for that time of year and I had my windows down and my radio up.I couldn’t tell you a single song that was on the radio, but I remember I was happy,” she recalled.“It was more than that, though.Most days I would have just felt the emotion of joy, smiled, and moved on.”
  “I got home and I did what any 17-year-old teenager would do when they think they have a life-changing message to communicate with the public.I posted a social media update starting, ‘Day 1: Happiness is ...those perfect car rides where the radio just plays all the right songs.’”
  As day 1 turned into day 2, 3, 4 and now nearly 3,300 consecutive days of finding joy, The Smile Project has grown into a full-grown happiness campaign with one simple mission: share joy.
  Aisha started writing down what made her happy each day.One “Happiness is” at a time.This practice of writing daily joy grew into “The Smile Project”.She has inspired many across the globe to pause, reflect, and find that one joy that may have brightened up the day.
28.Where does Aisha think happiness can be found?(  )
A.In the classroom. B.On her journeys.
C.In everyday life. D.From her adviser.
29.What do we know about Aisha when The Smile Project began?(  )
A.She was in high spirits. B.She met with some accidents.
C.She was in a depressed mood. D.She suffered from hot weather.
30.What does the underlined word “consecutive” in paragraph 4 probably mean?(  )
A.Difficult. B.Peaceful.
C.Ordinary. D.Continuous.
31.What contributed to “The Smile Project”?(  )
A.Sharing right songs with others. B.Writing a joy every day.
C.Communicating with the public. D.Inspiring people to pause and reflect.
D
  New research has found a link between the height of ceilings in exam halls and the performance of students.While the shape of a room can’t make you smarter, the environments we’re in have an effect on us.The authors of the study suggest that big and open rooms, with high ceilings, make it harder for students to focus on what’s in front of them.
  A previous study from some of the same researchers, making use of brain mapping technology and virtual reality, had found a relationship between cognitive ability and the perceived size of a person’s surroundings.Here, the team wanted to do some real-world testing.
  “We were curious to apply our lab findings to a real-world dataset and see if being in a large space while having to concentrate on an important task would result in a poorer performance,” says Isabella Bower.
  The study analyzed exam results from 15,400 students over eight years and across three campuses referencing their scores against what was expected based on the coursework they’d previously submitted.
  In exam rooms with high ceilings, students tended to underperform compared to those taking exams in rooms with a “standard” ceiling height, even after accounting for age, gender, time, subject and prior exam experience — other factors potentially affecting the results.
  “The key point is that large rooms with high ceilings seem to disadvantage students and we need to understand what brain mechanisms (机制) are at play, and whether this affects all students to the same degree,” says Bower.
  Those are questions that future research can find out.It’s clear that environment matters — and that we might not give students the best chance for success by holding exams in rooms that aren’t custom-built for the purpose.
  “Examinations have been a key part of our education system for over 1,300 years, shaping students’ career paths and lives,” says Jaclyn Broadbent.“It’s crucial to recognize the potential impact of the physical environment on student performance and make necessary adjustments to ensure all students have an equal opportunity to succeed.”
32.Why did the researchers conduct the study?(  )
A.To prove that large rooms have no effect on exam performance.
B.To apply lab findings to a real-world dataset and see the impact.
C.To show that standard ceiling height is the best for exam rooms.
D.To demonstrate that the physical environment has no influence on students.
33.What is future research expected to find out?(  )
A.Whether exam rooms with high ceilings will disadvantage students.
B.Whether other factors could potentially affect the results of the study.
C.Whether students are equally affected in exam rooms with high ceilings.
D.Whether brain mechanisms affect students in exam rooms with high ceilings.
34.What is the author’s view on the importance of the physical environment in exams?(  )
A.It is crucial and can impact student performance significantly.
B.It is important but only affects a few students.
C.It is not important as it does not affect exam performance.
D.It is important but only in the context of large, open rooms.
35.Which of the following can be the best title for this passage?(  )
A.The Impact of Room Shape on Intelligence
B.The Role of Physical Environment in Education
C.The Effect of Ceiling Height on Exam Performance
D.The Importance of Brain Mechanisms in Exam Rooms
第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
  阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
  Chinese are very generous when it comes to educating their children.Not caring about the money, parents often want to send their children to the best schools or even abroad to England, the United States and Australia.36.(  ) The Chinese believe that the more expensive an education is, the better it is.So parents will spend an unreasonable amount of money on education.37.(  )
  However, what most parents fail to see is that the best early education given to their children is usually very cheap.38.(  ) Some children are very skilled in some areas while poor in others.What most parents fail to realize though, is that today’s children are badly off for self-respect and self-confidence.The problem is that parents are only educating their children on how to take multiple-choice tests and how to study well, but parents are not teaching them the most important skills that they need to be confident, happy and clever.
  39.(  ) For example, teaching a child to cook will improve many of the skills that he will need later in life.Cooking requires patience and time.It is an enjoyable but difficult experience.A good cook always tries to improve his cooking, so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully step by step.The result, a well-cooked dinner, will give him much satisfaction and lots of self-confidence.
  Some old machines, such as a broken radio or TV set that you give your child to play with will make him curious and arouse his interest.He will spend hours looking at them, trying to repair them.40.(  ) These activities are not only teaching a child to read a book, but rather to think, to use his mind.And that is more important.
A.Parents can see that their children’s skills differ.
B.Parents can achieve this by teaching practical skills.
C.The more cost in education, the better the result will be.
D.Your child might become an engineer when he grows up.
E.Thus, parents usually think computers are more convenient for kids’ learning.
F.For instance, even poor couples will buy a computer for their son or daughter.
G.They also want their children to take extra-course activities to get a head start in life.
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
  阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
  I was then in my early twenties.Even though I was armed with a degree in Education, finding a  41  teaching job was not easy.I had to try some temporary ones.
  This year, when a golden opportunity  42  to teach 5th grade students in a local school.I  43  it and took things seriously.I  44  myself with lesson plans, taught with enthusiasm, and stayed  45  with the students.I had no hesitation in  46  the kids when they got the answer right, and encouraged them if they didn’t.
  One day when the kids were  47 , a girl approached and handed me a  48  before she went home.On it was a lovely drawing full of childlike wonder,  49  by the words, “You are the best teacher I have ever had!” It really amazed me that one of my kind comments had  50  that girl’s heart greatly.I took that note home and  51  put it in a folder, looking on it as a  52  because it was very important.Anytime I was feeling down I would look at it and it proved to be a  53 .
  That experience showed me the  54  of just a single kind word.It encouraged me to continue to try my best each day to  55  love and kindness through my words and actions.Wish the same for others.
41.A.first-rate  B.well-paid     C.labor-saving   D.full-time
42.A.escaped B.demanded C.arose D.arranged
43.A.jumped at B.thought about C.waited for D.dreamt of
44.A.occupied B.amused C.concerned D.contented
45.A.familiar B.positive C.strict D.consistent
46.A.evaluating B.supporting C.instructing D.congratulating
47.A.graded B.dismissed C.tested D.taught
48.A.note B.gift C.parcel D.book
49.A.judged B.indicated C.emphasized D.accompanied
50.A.hardened B.touched C.broken D.gladdened
51.A.simply B.casually C.carefully D.eagerly
52.A.reminder B.treasure C.proof D.secret
53.A.comfort B.fortune C.fantasy D.privilege
54.A.target B.application C.power D.principle
55.A.clarify B.find C.feel D.spread
第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
  Confucius was a famous teacher, politician and philosopher (哲学家) who lived in China over 2,600 years ago.Today, he is considered to be one of the world’s 56.       (great) teachers.
  Historians believe that Confucius 57.       (bear) in 551 BCE during China’s Spring and Autumn Period (771 BCE-476 BCE).During this period, many rulers were fighting across the country.Because of all the fighting, life was difficult for the poor.They worked hard for their rulers and received little money 58.       return.
  As Confucius grew up, his favorite thing to do was learning.His mother saw this and did her best 59.      (help) him learn. 60.       (eventual), wealthy families noticed how smart he was 61.       offered him jobs counting their money and keeping track of their crops.
  Confucius did this until he was 30 years old, but he always wanted to do more.For 62.       rest of his life, Confucius traveled and taught the people of China about self-discipline (自律) and the 63.       (important) of education.He even opened China’s first school in 64.       he taught both the poor and the wealthy as equals.
  In 479 BCE, Confucius died at the age of 72.His loyal students continued to travel around China long after his death, teaching all 65.       (class) of people.
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
  请根据下图说明用英语写一篇短文。
  内容包括:
  (1)简要描述图片内容;
  (2)简要分析父母陪伴孩子的时间越来越少的原因;
  (3)结合自己的经历,谈谈父母多陪伴孩子对孩子的影响。
注意:(1)写作词数应为80个左右;
(2)可以适当增加细节,以使行文连贯。
                                            
                      
第二节(满分25分)
  阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
  “What will we be singing for the contest this year?” a student from my high school choir asked eagerly.
  I worried about this moment.“I was thinking,” I said, “maybe we would skip the contest and just work hard on the concerts this year.”
  “NO!” the kids protested.
  “We’ve got to go to the contest!”
  “It’s a tradition.”
  Indeed, award plaques(牌匾) lined the front wall of the music room from the past successes of large, talented classes.But a change in educational policies reduced my choir to a mere thirty-two young, inexperienced kids who could sing only a simple melody.
  “I’ll have to think about it,” I said, hoping their enthusiasm would die off in a couple of weeks.Quite on the contrary, more determined, they begged and insisted every day.I wasn’t a miracle worker.So I hesitated.
  Finally one morning I stepped into class.“Look at the clock! ” I demanded.“We’ve wasted two full minutes because some of you don’t have your music ready.If we are entering the contest ...” The rest of my sentence was lost in cheers of delight and applause.
  “From now on,” I continued when the noise weakened, “you will find the day’s lesson plan on the board.Make full preparations for each class and follow my instructions absolutely.You will work much harder than you’ve ever worked in any class before.And if one of these rules is broken, we will not go to the contest.”
  To my surprise, the kids remained focused, following the rules strictly.Each morning witnessed their diligence(勤奋): working on sight-reading, learning musical terms, rehearsing, etc.
  When the contest day finally arrived, the kids felt ready and confident to take on the world! Their eyes, however, widened when 125 students from King School arrived.My kids’ jaws dropped when two private schools came with fifty members each.And finally forty-five members from Milwaukee School of Art showed up.
注意:1.续写词数应为 150个左右;2.请按如下格式作答。
  Then came the turn for my choir.                       
                                            
  After all the choirs had performed, we waited in our assigned room for the results.                      
                                            
单元质量检测(二) EDUCATION
第一部分
1-5 ACACB   6-10 CAABA
11-15 BACCB  16-20 BBABB
听力原文:
(Text 1)
M:Where are we now? I can’t tell what road this is.
W:We’re heading for the US, but we’re still in Canada.And we’re quite a long distance from Mexico.
(Text 2)
W:What a fine day! Shall we go hiking this early spring morning?
M:Mom won’t let us.We have to take care of little Jenny after we finish our homework.
(Text 3)
W:Dad, I want to be a nurse when I grow up.
M:A nurse? Your aunt has been a nurse for 20 years and she loves it.When your grandma wasn’t well, she knew how to take care of her.
(Text 4)
W:I need to return these books today.Do you want to come with me?
M:No.The downtown library doesn’t open on Sundays.I’d rather go tomorrow so I can check some new books for myself.
(Text 5)
W:That is a beautiful painting, Jerry! Where did you buy it?
M:Actually, I made it.I’ve been taking art classes for the past year.
W:Really? That’s amazing! I had no idea you were so talented.This looks like it was painted by a professional.
(Text 6)
M:Check out my pet! He is a German shepherd.
W:Aw! He’s so cute! What’s his name?
M:I named him Luke after my favourite movie character, Luke Skywalker.
W:Great name! I am surprised you didn’t name him Harry after your favourite book character.
M:He’s really fast, and that’s why I named him Luke.If I had an older dog, I would name him Yoda.
W:How old is he?
M:Only four months old.
(Text 7)
W:Bye! Have a nice night.You won’t play loud music, will you? You know I don’t like parties in my house.
M:Oh no, Mrs White! Only Mozart, and maybe Vivaldi.
W:And of course no alcoholic drinks either!
M:No, certainly not.Only Coca-Cola.
W:Good, well, I won’t be back tonight.I’m staying with my cousin.He’s moving to Japan this Sunday.Goodbye, boys!
M:See you in the morning, Mrs White!
W:By the way, everybody must go home at 11 o’clock.
M:Oh, all right, bye.
(Text 8)
W:Professor, could you give me some suggestions about how to introduce myself before giving a speech?
M:OK.First, greet the audience and then state your name.As you say hello and give your name, remember to speak clearly and confidently.
W:Should I speak as loudly as possible?
M:Not exactly.It depends on the environment and the audience.You just need to make sure that your voice is loud enough to enable everyone to hear you.
W:Thanks.And next?
M:Share some relevant information about yourself.The sort of information you share will depend on the audience and what you’ll be talking about.
W:I understand.
M:And then, before you start the speech, thank your audience for being there.
W:Thank you very much.I have learned a lot from you.
(Text 9)
W:May I help you?
M:Yes, madam.I’d like to buy some flowers.
W:Do you want to give them to your girlfriend?
M:No, to my wife.God knows that ladies like flowers.
W:Today is Valentine’s Day.That must be why you want them.Just one day of the year.
M:Not exactly.I get them for her birthday, and for all kinds of weird anniversaries.
W:But not on April Fool’s Day, right?
M:Ha ha, right.Oh, and by the way, I want some more for my mother.Tomorrow is her birthday.
W:How about these? Purple seems popular with mothers.
M:Not with mine.Do you have any other color?
W:How about blue or these green ones? They are fresh and bright.
M:All right! I will take these green ones and go to the supermarket for some chocolate.
W:There is one just across from the bookstore.Here you are! Please come again.
M:Thanks! Bye!
(Text 10)
W:Have you all heard about the White House? Today we’re going to talk about the building that symbolizes the USA.Mr Green, please.
M:The White House is one of the most recognizable structures in the world.You can’t say you’ve been to Washington D.C.if you haven’t seen the White House.Not every American president lives there.Though the Executive Mansion was begun in 1792 under the direction of George Washington, the structure was not completed until 1800, so ironically Washington never called it home.The White House is open to the public on weekdays from 10 am until noon.The building was torched by British troops in 1814, during the War of 1812, and the structural damage caused by the fire was repaired, but the sandstone walls outside were still black from the fire.The walls were then painted white, giving birth to the name the building now goes by.An act of Congress made it the official name in 1920.Every President has left his mark upon the White House, with Thomas Jefferson adding grass to the east and west wings, Andrew Jackson installing running water, and Harry Truman adding a porch.Bill Clinton’s addition to the White House was an indoor track.
第二部分
语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四位女作家和她们的作品。
21.C 细节理解题。根据Toni Morrison部分最后一句可知,Toni Morrison是第一位获得诺贝尔文学奖的黑人女作家。
22.B 细节理解题。根据Jesmyn Ward部分最后一句可知,Let Us Descend这本书巩固了Jesmyn Ward在现代小说中的地位。
23.B 细节理解题。根据Celeste Ng部分最后一句可知,Celeste Ng的最新作品以意志力为主题。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了John Kerr在退休后,通过当护林员,实现了自己的人生追求。
24.B 细节理解题。根据第三段可知,John Kerr是偶然加入这个公园的项目的。
25.A 细节理解题。根据第四段可知,John Kerr之前的经历让他在这次的实习中出类拔萃。
26.B 推理判断题。根据第五段可推知,John Kerr很有爱心以及有奉献精神。
27.D 推理判断题。根据倒数第二段第二句以及最后一段可知,作为一名园林管理员,John Kerr非常珍惜和喜欢这份园林管理工作。由此推断,他认为这份工作是值得的。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章讲述了非营利组织“微笑计划”的创始人Aisha,这个组织致力于社区和教育机构。
28.C 细节理解题。根据第一段最后一句可知,艾莎认为日常生活中可以找到幸福。
29.A 推理判断题。根据第二段中的I couldn’t tell you a single song that was on the radio, but I remember I was happy可知,当微笑计划开始时,艾莎情绪高昂。
30.D 词义猜测题。根据画线词前的As day 1 turned into day 2, 3, 4 and now nearly 3,300可知,从第1天到现在已经接近3,300天寻找快乐,说明寻找快乐是持续的。由此推断,画线词意为“持续的”。
31.B 细节理解题。根据最后一段中的Aisha started writing down ...daily joy grew into “The Smile Project”.可知,每天写下快乐促成了“微笑计划”。
语篇解读:本文是一篇说明文。新的研究发现,考场天花板的高度与学生的表现之间存在联系,天花板很高的、宽敞开放的房间会让学生更难专注于眼前的事物。
32.B 细节理解题。根据第三段可知,研究人员进行这项研究是为了将实验室的发现应用于现实世界的数据集,并观察其影响。
33.C 细节理解题。根据倒数第三段以及倒数第二段第一句可知,未来的研究有望发现学生在天花板很高的考场是否同样受到影响。
34.A 推理判断题。根据倒数第二段第二句可推知,作者认为物理环境在考试中至关重要,可以显著影响学生的表现。
35.C 标题归纳题。根据文章内容,尤其是首句可知,文章主要介绍的是考场天花板的高度与学生的表现之间存在联系。C项(天花板高度对考试成绩的影响)适合作为文章标题。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国父母在教育孩子方面存在的一些问题,并提供了一些建议。
36.G 上文描述中国父母的教育行为,强调他们希望孩子在生活中取得领先地位。G项(他们还希望他们的孩子参加课外活动,以便在生活中取得领先地位)与上文相呼应。
37.F 根据上文可知,所填句应进一步举例说明父母不合理的花费。F项(例如,即使是贫穷的夫妇也会给他们的儿子或女儿买一台电脑)承接上文。
38.A 下文提到孩子们在某些方面很熟练,父母应该看到孩子的不同技能。A项(父母可以看出孩子们的技能不同)符合语境。
39.B 下文提供了生活技能的例子,强调父母可以通过传授实用技能来提升孩子的能力。B项(父母可以通过传授实用技能来达到这个目的)符合语境。
40.D 上文提到孩子会试图修理旧机器,暗示孩子将来可能从事与此相关的职业。D项(你的孩子长大后可能成为一名工程师)符合语境。
第三部分
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者20多岁时进入当地一所学校任教的经历。这次经历让作者认识到了善意的话语的力量。
41.D 根据上半句Even though I was armed with a degree in Education和下句可知,虽然作者有教育学位,但找到一个全职的教学工作依旧不容易。因此作者不得不尝试一些临时的教学工作。
42.C 根据上段内容和下句中的took things seriously可知,作者尽心尽力地教学、认真对待学生。由此推断,当一个绝佳的机会出现时,作者迫不及待地抓住这次机会。
43.A 参见上题解析。jump at迫不及待地接受,欣然接受(机会或提议);think about考虑;wait for等待;dream of梦想。
44.A 此处考查固定搭配occupy oneself with sth,意为“忙着做某事”。
45.B 根据空前的taught with enthusiasm和下文作者对学生的态度可知,此处强调作者始终积极地对待学生。
46.D 根据空后的when they got the answer right, and encouraged them if they didn’t并结合常识可知,学生回答问题正确时作者会向他们表示祝贺。evaluate评价;support支持;instruct指示;congratulate祝贺。
47.B 根据本句中的before she went home可知,此处表示“一天,当学生放学时”。
48.A 根据下文的I took that note home可知,一个女孩走过来给了作者一张便笺。
49.D 根据语境可知,便笺上是一幅可爱的画,充满了孩子般的好奇,还附有一些文字。
50.B 根据上句中的You are the best teacher I have ever had!可知,作者善意的话语触动了那个女孩的心。
51.C 根据后面的原因状语从句because it was very important可知,它非常重要,所以应是小心翼翼地放在一个文件夹里。
52.B 根据语境可知,作者很珍视这个便笺,把它视为珍宝。
53.A 根据空前的Anytime I was feeling down I would look at it可知,每次作者感到情绪低沉时,都会看看这张便笺。由此推断,这张便笺对作者来说是一种安慰。
54.C 根据下句可知,那句话一直鼓励着作者,所以是向他展示了一句友善的话语的力量。
55.D 根据空后的love and kindness through my words and actions可知,应是“通过我的言行来传播爱和善良”。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了我国春秋时期著名的教育家、政治家、哲学家孔子。
56.greatest 考查形容词最高级。空处应用形容词作定语,根据one of the world’s可知,应用形容词great的最高级,修饰teachers。故填greatest。
57.was born 考查时态和语态。根据空后的时间状语可知,用一般过去时;动词bear与主语Confucius之间为动宾关系。故填was born。
58.in 考查介词。in return为固定搭配,意为“作为回报”。故填in。
59.to help 考查非谓语动词。空处应用动词不定式表目的,构成do one’s best to do sth,意为“尽某人最大努力做某事”。故填to help。
60.Eventually 考查副词。空处修饰整个句子,应用副词作状语;位于句首,首字母应大写。故填Eventually。
61.and 考查连词。空前的动词noticed和空后的动词offered属于并列关系,在句中作谓语,应用连词and连接。故填and。
62.the 考查冠词。the rest of为固定搭配,意为“其余的”。故填the。
63.importance 考查名词。定冠词the修饰名词,空处应用importance作介词about的宾语。故填importance。
64.which 考查定语从句。空处引导限制性定语从句,从句中缺少介词in的宾语,先行词为China’s first school,指物,应用关系代词。故填which。
65.classes 考查名词复数。根据空前的all以及class“阶级”为可数名词可知,空处应用所给名词的复数形式。故填classes。
第四部分
第一节
  Nowadays,it is not uncommon that parents spend little time accompanying their children.
  First,parents are facing more stress from living and work than before,so they have to spend most of their time making money.In addition,parents today are more easily distracted by various electronic products.
  Take my own experience for example.Once upon a time,I got into trouble in my studies.It was my parents’ company and comfort that had a great effect on my regaining self-confidence.Plain and peaceful as it was,this experience left an unforgettable impression on me,which is of great significance to my growth.
第二节
  Then came the turn for my choir.Extremely confident, they mounted on the stage as we rehearsed.“Smile!” I mouthed.I took a deep breath and we began.Having performed masterfully, we finished our three songs, and I wanted to scream at the top of my lungs, “YOU DID IT!” What delighted me more was that they fully enjoyed their performance without getting panicked, winning storms of cheers and applause.My heart swelled with pride for this little group as they realized their dream with the same bravery they had shown from day one.
  After all the choirs had performed, we waited in our assigned room for the results.Sensing their worries about the group size, I reassured them: it was the performance rather than the size that mattered and most importantly, we enjoyed it.Time ticking, kids waited anxiously.Eventually, there came the news that we got the highest marks of all.All kids were screaming and embracing.Warm tears wetting my cheeks, I stood frozen, staring at the list in disbelief.It was a blessing that I was surrounded by kids who had a dream, who refused to give up, who taught me never to doubt the possibility of success for any student ever again.
10 / 11(共94张PPT)
单元质量检测(二) EDUCATION
(满分150分,时间120分钟)
第一部分 听力(共两节,满分30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三
个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,
你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读
一遍。
1. Where are the two speakers? (  )
A. In Canada.
B. In the US.
C. In Mexico.

2. What’s the probable relationship between the two speakers?
(  )
A. Classmates.
B. Friends.
C. Brother and sister.
3. What are the speakers mainly discussing?(  )
A. Careers.
B. Health problems.
C. Types of hospitals.


4. When does the man want to go to the library? (  )
A. On Saturday.
B. On Sunday.
C. On Monday.
5. How is the woman when responding to the man?(  )
A. She is disappointed.
B. She is impressed.
C. She is indifferent.


第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中
所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。
听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听
完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6至7题。
6. What is the dog’s name?(  )
A. Harry. B. Yoda. C. Luke.

7. What is the dog like?(  )
A. Young and fast.
B. Old and loyal.
C. Big and scary.
听第7段材料,回答第8至9题。
8. What does the woman dislike?(  )
A. Parties in her house.
B. Mozart.
C. Coca-Cola.


9. What will the woman do tonight?(  )
A. Drink some Coca-Cola.
B. Stay with her cousin.
C. Move to Japan.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. What is the first thing you should do before giving a speech?(  )
A. Greeting the audience.
B. Stating your name.
C. Sharing some relevant information.


11. How should you speak when giving your name?(  )
A. Clearly and loudly.
B. Clearly and confidently.
C. Confidently and loudly.
12. What will decide the sort of information you share?(  )
A. The audience.
B. The date.
C. The environment.


听第9段材料,回答第13至16题。
13. When will the man NOT buy flowers for his wife?(  )
A. On her birthday.
B. On Valentine’s Day.
C. On April Fool’s Day.
14. When is the man’s mother’s birthday?(  )
A. The day before Valentine’s Day.
B. On Valentine’s Day.
C. The day after Valentine’s Day.


15. What color does the man choose for his mother?(  )
A. Blue. B. Green. C. Purple.
16. Where is the man going next?(  )
A. A bookstore.
B. A supermarket.
C. Another flower store.


听第10段材料,回答第17至20题。
17. When was the White House completed?(  )
A. In 1792. B. In 1800. C. In 1902.
18. Who never lived in the White House?(  )
A. Washington. B. Clinton. C. Truman.


19. Which country damaged the White House?(  )
A. France. B. England. C. Germany.
20. What did Andrew Jackson do for the White House?(  )
A. Added grass.
B. Installed running water.
C. Added a porch.


听力原文:
(Text 1)
M:Where are we now? I can’t tell what road this is.
W:We’re heading for the US, but we’re still in Canada.And we’re
quite a long distance from Mexico.
(Text 2)
W:What a fine day! Shall we go hiking this early spring morning?
M:Mom won’t let us.We have to take care of little Jenny after we
finish our homework.
(Text 3)
W:Dad, I want to be a nurse when I grow up.
M:A nurse? Your aunt has been a nurse for 20 years and she loves
it.When your grandma wasn’t well, she knew how to take care of her.
(Text 4)
W:I need to return these books today.Do you want to come with me?
M:No.The downtown library doesn’t open on Sundays.I’d rather go
tomorrow so I can check some new books for myself.
(Text 5)
W:That is a beautiful painting, Jerry! Where did you buy it?
M:Actually, I made it.I’ve been taking art classes for the past year.
W:Really? That’s amazing! I had no idea you were so talented.This
looks like it was painted by a professional.
(Text 6)
M:Check out my pet! He is a German shepherd.
W:Aw! He’s so cute! What’s his name?
M:I named him Luke after my favourite movie character, Luke
Skywalker.
W:Great name! I am surprised you didn’t name him Harry after your
favourite book character.
M:He’s really fast, and that’s why I named him Luke.If I had an
older dog, I would name him Yoda.
W:How old is he?
M:Only four months old.
(Text 7)
W:Bye! Have a nice night.You won’t play loud music, will you?
You know I don’t like parties in my house.
M:Oh no, Mrs White! Only Mozart, and maybe Vivaldi.
W:And of course no alcoholic drinks either!
M:No, certainly not.Only Coca-Cola.
W:Good, well, I won’t be back tonight.I’m staying with my
cousin.He’s moving to Japan this Sunday.Goodbye, boys!
M:See you in the morning, Mrs White!
W:By the way, everybody must go home at 11 o’clock.
M:Oh, all right, bye.
(Text 8)
W:Professor, could you give me some suggestions about how to
introduce myself before giving a speech?
M:OK. First, greet the audience and then state your name.As you say
hello and give your name, remember to speak clearly and confidently.
W:Should I speak as loudly as possible?
M:Not exactly.It depends on the environment and the audience.You just
need to make sure that your voice is loud enough to enable everyone to
hear you.
W:Thanks.And next?
M:Share some relevant information about yourself.The sort of
information you share will depend on the audience and what you’ll be
talking about.
W:I understand.
M:And then, before you start the speech, thank your audience for
being there.
W:Thank you very much.I have learned a lot from you.
(Text 9)
W:May I help you?
M:Yes, madam.I’d like to buy some flowers.
W:Do you want to give them to your girlfriend?
M:No, to my wife.God knows that ladies like flowers.
W:Today is Valentine’s Day.That must be why you want them.Just
one day of the year.
M:Not exactly.I get them for her birthday, and for all kinds of weird
anniversaries.
W:But not on April Fool’s Day, right?
M:Ha ha, right.Oh, and by the way, I want some more for my
mother.Tomorrow is her birthday.
W:How about these? Purple seems popular with mothers.
M:Not with mine.Do you have any other color?
W:How about blue or these green ones? They are fresh and bright.
M:All right! I will take these green ones and go to the supermarket for
some chocolate.
W:There is one just across from the bookstore.Here you are! Please
come again.
M:Thanks! Bye!
(Text 10)
W:Have you all heard about the White House? Today we’re going to
talk about the building that symbolizes the USA. Mr Green, please.
M:The White House is one of the most recognizable structures in the
world.You can’t say you’ve been to Washington D. C. if you haven’t
seen the White House.Not every American president lives there.Though
the Executive Mansion was begun in 1792 under the direction of George
Washington, the structure was not completed until 1800, so ironically
Washington never called it home.The White House is open to the public
on weekdays from 10 am until noon.The building was torched by British
troops in 1814, during the War of 1812, and the structural damage
caused by the fire was repaired, but the sandstone walls outside were still
black from the fire.The walls were then painted white, giving birth to the
name the building now goes by.An act of Congress made it the official
name in 1920.Every President has left his mark upon the White House,
with Thomas Jefferson adding grass to the east and west wings, Andrew
Jackson installing running water, and Harry Truman adding a porch.Bill
Clinton’s addition to the White House was an indoor track.
第二部分 阅读(共两节,满分50分)
第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳
选项。
A
  In honor of National Author’s Day, we put together the list of
female authors we love to read.From novels that explore love and loss to
books that have been adapted into box-office successes, these women
inspire readers everywhere.
  Jodi Picoult is a literary rock star who has created appealing novels
that combine heart, play, and thought-inspiring themes.With an
impressive collection of twenty-eight books, she has a talent for handling
tough issues and making readers reflect on life’s big questions.Her latest
release, By Any Other Name, will take you into a world of identity,
love, and the messy, beautiful ins and outs of human relationships.
  Jodi Picoult
  Toni Morrison
  Toni Morrison’s novels Beloved, The Bluest Eye, and Song of
Solomon dive into the depths of Black identity and community with poetic
beauty and emotional weight.Her writing gave vivid descriptions of
love, pain, and self-discovery.As the first black woman to win the
Nobel Prize in Literature, Morrison left timeless stories that continue to
educate, move, and inspire readers around the world.
Jesmyn Ward
  Jesmyn Ward is celebrated for her powerful storytelling that is like a
breath of fresh air.In her National Book Award-winning novels Salvage
the Bones and Sing, Unburied, Sing, Ward gives an account of the
struggles of common people with memorable beauty.Her latest novel,
Let Us Descend, strengthens her place as one of the most essential voices
in modern fiction.
  Celeste Ng
  Celeste Ng is a bestselling author who knows how to tug at your
heartstrings.Her book Little Fires Everywhere was adapted into a hit TV
series.Ng delighted audiences with her skillful storytelling.Her latest
book, Our Missing Hearts, a Reese’s Book Club Pick, touches on
the theme of determination, showing her talent for bringing powerful
description to life.
语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四位女作家和她们
的作品。
语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了四位女作家和她们
的作品。
21. Who is the first black woman writer to win the Nobel Prize in
Literature?(  )
A. Jodi Picoult. B. Jesmyn Ward.
C. Toni Morrison. D. Celeste Ng.
解析: 细节理解题。根据Toni Morrison部分最后一句可知,Toni
Morrison是第一位获得诺贝尔文学奖的黑人女作家。

22. Which book helps Jesmyn Ward establish a strong position in modern
fiction?(  )
A. The Bluest Eye. B. Let Us Descend.
C. Salvage the Bones. D. By Any Other Name.
解析: 细节理解题。根据Jesmyn Ward部分最后一句可知,Let Us
Descend这本书巩固了Jesmyn Ward在现代小说中的地位。

23. What can be known about Celeste Ng’s latest book?(  )
A. It is her bestselling book.
B. It is themed on willpower.
C. It is the origin of a popular TV series.
D. It is based on her personal experience.
解析: 细节理解题。根据Celeste Ng部分最后一句可知,Celeste
Ng的最新作品以意志力为主题。

B
  As a boy, John Kerr wanted to be a fireman or a park ranger (护林
员).Looking back on that childhood dream, he says, “This is
exactly what I was longing for.”
  Instead, after graduation, he spent four decades at WGBH in
Boston, one of the public broadcasting stations.He retired in 2005 at the
age of 65 without any particular post-career goal in mind.After several
aimless weeks, he decided to drive his camper to visit family in Jackson
Hole, Wyoming.
  During the trip, he stopped at the Yellowstone Park Foundation,
which raises funds for Yellowstone, America’s first national park.As it
happened, the foundation was hiring people to educate park guests on
wolves.Later, Kerr signed up for the position as an intern (实习生).
  Kerr stood out in the intern crowd — most of them were college and
even high school students.But, in a sense, he had been prepared for
this since his youth.His outdoor adventures with his grandfather had given
him a love for nature, and as an adult, he had helped out at the local fire
department on medical calls.
  He also had something else.There are 31 million Americans between
the ages of 44 and 70-some retired and looking for a third act, some
looking for a more satisfying career — searching for something where they
feel as if they are making a contribution, doing something to make their
neighbourhood, their country, and their world just a little bit
better.Kerr also had that deep urge to do something more.
  From his internship, he moved up to ranger, educating park
visitors, ensuring safe encounters between guests and animals, and
responding to medical emergencies.He values his stewardship (管理工
作) of what he describes as one of the most beautiful places on Earth,
and appreciates the moments when he treats a visitor to an up-close look at
one of the park’s wolves or bears through his telescope.
  “These are rich and all-too-rare moments,” recalls Kerr.“I
never forget them.”
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了John Kerr在退休后,通
过当护林员,实现了自己的人生追求。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了John Kerr在退休后,通
过当护林员,实现了自己的人生追求。
24. What do we know about John Kerr?(  )
A. He had had clear plans for his life after retirement.
B. He joined the program in the park by accident.
C. He fulfilled his childhood fantasy after graduation.
D. He helped greatly in raising funds for Yellowstone.
解析: 细节理解题。根据第三段可知,John Kerr是偶然加入这个
公园的项目的。

25. What made John Kerr outstanding in the internship?(  )
A. His previous experience.
B. His interest and personality.
C. His advanced degree of education.
D. His professional medical knowledge.
解析: 细节理解题。根据第四段可知,John Kerr之前的经历让他
在这次的实习中出类拔萃。

26. Which words can best describe John Kerr?(  )
A. Active and modest.
B. Caring and devoted.
C. Patient and humorous.
D. Hard-working and honest.
解析: 推理判断题。根据第五段可推知,John Kerr很有爱心以及
有奉献精神。

27. How does John Kerr find his stewardship?(  )
A. Rare. B. Adventurous.
C. Educating. D. Rewarding.
解析: 推理判断题。根据倒数第二段第二句以及最后一段可知,
作为一名园林管理员,John Kerr非常珍惜和喜欢这份园林管理工作。
由此推断,他认为这份工作是值得的。

C
  Aisha is the founder of The Smile Project, a non-profit organization
designed to spread joy in communities and educational institutions.Aisha
from the age of 17 has set out on a journey to find the true meaning of
happiness.There was no adviser or guide reaching out to help her define
what qualifies as “happiness” and what doesn’t.She may continue to
pursue it but is confident that happiness lies in things that are not only
small but simple.
  The campaign of The Smile Project began in the late autumn of 2021
as Aisha drove home from school.“It was unusually warm for that time
of year and I had my windows down and my radio up.I couldn’t tell you
a single song that was on the radio, but I remember I was happy,” she
recalled.“It was more than that, though.Most days I would have just
felt the emotion of joy, smiled, and moved on.”
  “I got home and I did what any 17-year-old teenager would do when
they think they have a life-changing message to communicate with the
public.I posted a social media update starting, ‘Day 1: Happiness
is ...those perfect car rides where the radio just plays all the right
songs.’”
  As day 1 turned into day 2, 3, 4 and now nearly 3,300
consecutive days of finding joy, The Smile Project has grown into a full-
grown happiness campaign with one simple mission: share joy.
  Aisha started writing down what made her happy each day.One
“Happiness is” at a time.This practice of writing daily joy grew into
“The Smile Project”.She has inspired many across the globe to pause,
reflect, and find that one joy that may have brightened up the day.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章讲述了非营利组织“微笑计
划”的创始人Aisha,这个组织致力于社区和教育机构。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章讲述了非营利组织“微笑计
划”的创始人Aisha,这个组织致力于社区和教育机构。
28. Where does Aisha think happiness can be found?(  )
A. In the classroom.
B. On her journeys.
C. In everyday life.
D. From her adviser.
解析: 细节理解题。根据第一段最后一句可知,艾莎认为日常生
活中可以找到幸福。

29. What do we know about Aisha when The Smile Project began?
(  )
A. She was in high spirits.
B. She met with some accidents.
C. She was in a depressed mood.
D. She suffered from hot weather.
解析: 推理判断题。根据第二段中的I couldn’t tell you a single
song that was on the radio, but I remember I was happy可知,当微笑计
划开始时,艾莎情绪高昂。

30. What does the underlined word “consecutive” in paragraph 4
probably mean?(  )
A. Difficult. B. Peaceful.
C. Ordinary. D. Continuous.
解析:词义猜测题。根据画线词前的As day 1 turned into day 2, 3, 4 and now nearly 3,300可知,从第1天到现在已经接近3,300天寻找快乐,说明寻找快乐是持续的。由此推断,画线词意为“持续的”。

31. What contributed to “The Smile Project”?(  )
A. Sharing right songs with others.
B. Writing a joy every day.
C. Communicating with the public.
D. Inspiring people to pause and reflect.
解析: 细节理解题。根据最后一段中的Aisha started writing
down ...daily joy grew into “The Smile Project”.可知,每天写下快
乐促成了“微笑计划”。

D
  New research has found a link between the height of ceilings in exam
halls and the performance of students.While the shape of a room can’t
make you smarter, the environments we’re in have an effect on us.The
authors of the study suggest that big and open rooms, with high
ceilings, make it harder for students to focus on what’s in front of
them.
  A previous study from some of the same researchers, making use of
brain mapping technology and virtual reality, had found a relationship
between cognitive ability and the perceived size of a person’s
surroundings.Here, the team wanted to do some real-world testing.
  “We were curious to apply our lab findings to a real-world dataset
and see if being in a large space while having to concentrate on an
important task would result in a poorer performance,” says Isabella
Bower.
  The study analyzed exam results from 15,400 students over eight
years and across three campuses referencing their scores against what was
expected based on the coursework they’d previously submitted.
  In exam rooms with high ceilings, students tended to underperform
compared to those taking exams in rooms with a “standard” ceiling
height, even after accounting for age, gender, time, subject and
prior exam experience — other factors potentially affecting the results.
  “The key point is that large rooms with high ceilings seem to
disadvantage students and we need to understand what brain mechanisms
(机制) are at play, and whether this affects all students to the same
degree,” says Bower.
  Those are questions that future research can find out.It’s clear that
environment matters — and that we might not give students the best
chance for success by holding exams in rooms that aren’t custom-built
for the purpose.
  “Examinations have been a key part of our education system for over
1,300 years, shaping students’ career paths and lives,” says Jaclyn
Broadbent.“It’s crucial to recognize the potential impact of the physical
environment on student performance and make necessary adjustments to
ensure all students have an equal opportunity to succeed.”
语篇解读:本文是一篇说明文。新的研究发现,考场天花板的高度
与学生的表现之间存在联系,天花板很高的、宽敞开放的房间会让
学生更难专注于眼前的事物。
语篇解读:本文是一篇说明文。新的研究发现,考场天花板的高度
与学生的表现之间存在联系,天花板很高的、宽敞开放的房间会让
学生更难专注于眼前的事物。
32. Why did the researchers conduct the study?(  )
A. To prove that large rooms have no effect on exam performance.
B. To apply lab findings to a real-world dataset and see the impact.
C. To show that standard ceiling height is the best for exam rooms.
D. To demonstrate that the physical environment has no influence on
students.
解析: 细节理解题。根据第三段可知,研究人员进行这项研究是
为了将实验室的发现应用于现实世界的数据集,并观察其影响。

33. What is future research expected to find out?(  )
A. Whether exam rooms with high ceilings will disadvantage students.
B. Whether other factors could potentially affect the results of the study.
C. Whether students are equally affected in exam rooms with high
ceilings.
D. Whether brain mechanisms affect students in exam rooms with high
ceilings.

解析:细节理解题。根据倒数第三段以及倒数第二段第一句可知,未来的研究有望发现学生在天花板很高的考场是否同样受到影响。
34. What is the author’s view on the importance of the physical
environment in exams?(  )
A. It is crucial and can impact student performance significantly.
B. It is important but only affects a few students.
C. It is not important as it does not affect exam performance.
D. It is important but only in the context of large, open rooms.
解析: 推理判断题。根据倒数第二段第二句可推知,作者认为物
理环境在考试中至关重要,可以显著影响学生的表现。

35. Which of the following can be the best title for this passage?
(  )
A. The Impact of Room Shape on Intelligence
B. The Role of Physical Environment in Education
C. The Effect of Ceiling Height on Exam Performance
D. The Importance of Brain Mechanisms in Exam Rooms
解析: 标题归纳题。根据文章内容,尤其是首句可知,文章主要
介绍的是考场天花板的高度与学生的表现之间存在联系。C项(天花
板高度对考试成绩的影响)适合作为文章标题。

第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
  阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选
项。选项中有两项为多余选项。
  Chinese are very generous when it comes to educating their
children.Not caring about the money, parents often want to send their
children to the best schools or even abroad to England, the United States
and Australia.36.(  ) The Chinese believe that the more expensive
an education is, the better it is.So parents will spend an unreasonable
amount of money on education.37.(  )
  However, what most parents fail to see is that the best early
education given to their children is usually very cheap.38.(  ) Some
children are very skilled in some areas while poor in others.What most
parents fail to realize though, is that today’s children are badly off for
self-respect and self-confidence.The problem is that parents are only
educating their children on how to take multiple-choice tests and how to
study well, but parents are not teaching them the most important skills
that they need to be confident, happy and clever.
  39. (  ) For example, teaching a child to cook will improve
many of the skills that he will need later in life.Cooking requires patience
and time.It is an enjoyable but difficult experience.A good cook always
tries to improve his cooking, so he will learn to work hard and gradually
finish his job successfully step by step.The result, a well-cooked
dinner, will give him much satisfaction and lots of self-confidence.
  Some old machines, such as a broken radio or TV set that you give
your child to play with will make him curious and arouse his interest.He
will spend hours looking at them, trying to repair them.40.(  )
These activities are not only teaching a child to read a book, but rather to
think, to use his mind.And that is more important.
A. Parents can see that their children’s skills differ.
B. Parents can achieve this by teaching practical skills.
C. The more cost in education, the better the result will be.
D. Your child might become an engineer when he grows up.
E. Thus, parents usually think computers are more convenient for kids’
learning.
F. For instance, even poor couples will buy a computer for their son or
daughter.
G. They also want their children to take extra-course activities to get a
head start in life.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国父母在教育孩
子方面存在的一些问题,并提供了一些建议。
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国父母在教育孩
子方面存在的一些问题,并提供了一些建议。
36. G 上文描述中国父母的教育行为,强调他们希望孩子在生活中
取得领先地位。G项(他们还希望他们的孩子参加课外活动,以便在
生活中取得领先地位)与上文相呼应。
37. F 根据上文可知,所填句应进一步举例说明父母不合理的花
费。F项(例如,即使是贫穷的夫妇也会给他们的儿子或女儿买一台
电脑)承接上文。
38. A 下文提到孩子们在某些方面很熟练,父母应该看到孩子的不
同技能。A项(父母可以看出孩子们的技能不同)符合语境。
39. B 下文提供了生活技能的例子,强调父母可以通过传授实用技
能来提升孩子的能力。B项(父母可以通过传授实用技能来达到这个
目的)符合语境。
40. D 上文提到孩子会试图修理旧机器,暗示孩子将来可能从事
与此相关的职业。D项(你的孩子长大后可能成为一名工程师)符
合语境。
第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
  阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳
选项。
  I was then in my early twenties.Even though I was armed with a
degree in Education, finding a  41  teaching job was not easy.I had to
try some temporary ones.
  This year, when a golden opportunity  42  to teach 5th grade
students in a local school.I  43  it and took things seriously.I  44 
myself with lesson plans, taught with enthusiasm, and stayed  45 
with the students.I had no hesitation in  46  the kids when they got the
answer right, and encouraged them if they didn’t.
  One day when the kids were  47 , a girl approached and handed
me a  48  before she went home.On it was a lovely drawing full of
childlike wonder,  49  by the words, “You are the best teacher I
have ever had!” It really amazed me that one of my kind comments
had  50  that girl’s heart greatly.I took that note home and  51 
put it in a folder, looking on it as a  52  because it was very
important.Anytime I was feeling down I would look at it and it proved to
be a  53 .
  That experience showed me the  54  of just a single kind word.It
encouraged me to continue to try my best each day to  55  love and
kindness through my words and actions.Wish the same for others.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者20多岁时进入当地
一所学校任教的经历。这次经历让作者认识到了善意的话语的力
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者20多岁时进入当地
一所学校任教的经历。这次经历让作者认识到了善意的话语的力量。
41. A. first-rate B. well-paid
C. labor-saving D. full-time
解析: 根据上半句Even though I was armed with a degree in
Education和下句可知,虽然作者有教育学位,但找到一个全职的教学
工作依旧不容易。因此作者不得不尝试一些临时的教学工作。

42. A. escaped B. demanded
C. arose D. arranged
解析: 根据上段内容和下句中的took things seriously可知,作者尽
心尽力地教学、认真对待学生。由此推断,当一个绝佳的机会出现
时,作者迫不及待地抓住这次机会。
43. A. jumped at B. thought about
C. waited for D. dreamt of
解析: 参见上题解析。jump at迫不及待地接受,欣然接受(机会
或提议);think about考虑;wait for等待;dream of梦想。


44. A. occupied B. amused
C. concerned D. contented
解析:此处考查固定搭配occupy oneself with sth,意为“忙着做某事”。
45. A. familiar B. positive
C. strict D. consistent
解析: 根据空前的taught with enthusiasm和下文作者对学生的态度
可知,此处强调作者始终积极地对待学生。


46. A. evaluating B. supporting
C. instructing D. congratulating
解析: 根据空后的when they got the answer right, and encouraged
them if they didn’t并结合常识可知,学生回答问题正确时作者会向他
们表示祝贺。evaluate评价;support支持;instruct指示;congratulate
祝贺。

47. A. graded B. dismissed
C. tested D. taught
解析: 根据本句中的before she went home可知,此处表示“一
天,当学生放学时”。
48. A. note B. gift C. parcel D. book
解析: 根据下文的I took that note home可知,一个女孩走过来给了
作者一张便笺。


49. A. judged B. indicated
C. emphasized D. accompanied
解析: 根据语境可知,便笺上是一幅可爱的画,充满了孩子般的
好奇,还附有一些文字。
50. A. hardened B. touched
C. broken D. gladdened
解析: 根据上句中的You are the best teacher I have ever had!可
知,作者善意的话语触动了那个女孩的心。


51. A. simply B. casually
C. carefully D. eagerly
解析: 根据后面的原因状语从句because it was very important可
知,它非常重要,所以应是小心翼翼地放在一个文件夹里。
52. A. reminder B. treasure
C. proof D. secret
解析: 根据语境可知,作者很珍视这个便笺,把它视为珍宝。


53. A. comfort B. fortune
C. fantasy D. privilege
解析: 根据空前的Anytime I was feeling down I would look at it可
知,每次作者感到情绪低沉时,都会看看这张便笺。由此推断,这张
便笺对作者来说是一种安慰。
54. A. target B. application
C. power D. principle
解析: 根据下句可知,那句话一直鼓励着作者,所以是向他展示
了一句友善的话语的力量。


55. A. clarify B. find
C. Feel D. spread
解析: 根据空后的love and kindness through my words and actions可
知,应是“通过我的言行来传播爱和善良”。

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正
确形式。
  Confucius was a famous teacher, politician and philosopher (哲学
家) who lived in China over 2,600 years ago.Today, he is considered
to be one of the world’s 56.        (great) teachers.
  Historians believe that Confucius 57.        (bear) in 551
BCE during China’s Spring and Autumn Period (771 BCE-476
BCE).During this period, many rulers were fighting across the
country.Because of all the fighting, life was difficult for the poor.They
worked hard for their rulers and received little money 58.     return.
  As Confucius grew up, his favorite thing to do was learning.His
mother saw this and did her best 59.     (help) him learn.
60.      (eventual), wealthy families noticed how smart he
was 61.      offered him jobs counting their money and keeping
track of their crops.
  Confucius did this until he was 30 years old, but he always wanted
to do more.For 62.     rest of his life, Confucius traveled and taught the people of China about self-discipline (自律) and the
63.      (important) of education.He even opened China’s
first school in 64.     he taught both the poor and the wealthy as equals.
  In 479 BCE, Confucius died at the age of 72.His loyal students
continued to travel around China long after his death, teaching all
65.        (class) of people.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了我国春秋时期著名
的教育家、政治家、哲学家孔子。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要介绍了我国春秋时期著名
的教育家、政治家、哲学家孔子。
56. greatest 考查形容词最高级。空处应用形容词作定语,根据one
of the world’s可知,应用形容词great的最高级,修饰teachers。故填
greatest。
57. was born 考查时态和语态。根据空后的时间状语可知,用一般
过去时;动词bear与主语Confucius之间为动宾关系。故填was born。
58. in 考查介词。in return为固定搭配,意为“作为回报”。故填
in。
59. to help 考查非谓语动词。空处应用动词不定式表目的,构成do
one’s best to do sth,意为“尽某人最大努力做某事”。故填to help。
60. Eventually 考查副词。空处修饰整个句子,应用副词作状语;位
于句首,首字母应大写。故填Eventually。
61. and 考查连词。空前的动词noticed和空后的动词offered属于并列
关系,在句中作谓语,应用连词and连接。故填and。
62. the 考查冠词。the rest of为固定搭配,意为“其余的”。故填
the。
63. importance 考查名词。定冠词the修饰名词,空处应用importance
作介词about的宾语。故填importance。
64. which 考查定语从句。空处引导限制性定语从句,从句中缺少介
词in的宾语,先行词为China’s first school,指物,应用关系代词。故
填which。
65. classes 考查名词复数。根据空前的all以及class“阶级”为可数
名词可知,空处应用所给名词的复数形式。故填classes。
第四部分 写作(共两节,满分40分)
第一节(满分15分)
  请根据如图说明用英语写一篇短文。
  内容包括:
  (1)简要描述图片内容;
  (2)简要分析父母陪伴孩子的时间越来越少的原因;
  (3)结合自己的经历,谈谈父母多陪伴孩子对孩子的影响。
注意:(1)写作词数应为80个左右;
(2)可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考范文:
  Nowadays,it is not uncommon that parents spend little time
accompanying their children.
  First,parents are facing more stress from living and work than
before,so they have to spend most of their time making money.In
addition,parents today are more easily distracted by various electronic
products.
  Take my own experience for example.Once upon a time,I got into
trouble in my studies.It was my parents’ company and comfort that had a
great effect on my regaining self-confidence.Plain and peaceful as it
was,this experience left an unforgettable impression on me,which is of
great significance to my growth.
第二节(满分25分)
  阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构
成一篇完整的短文。
  “What will we be singing for the contest this year?” a student
from my high school choir asked eagerly.
  I worried about this moment.“I was thinking,” I said, “maybe
we would skip the contest and just work hard on the concerts this year.”
  “NO!” the kids protested.
  “We’ve got to go to the contest!”
  “It’s a tradition.”
  Indeed, award plaques(牌匾) lined the front wall of the music
room from the past successes of large, talented classes.But a change in
educational policies reduced my choir to a mere thirty-two young,
inexperienced kids who could sing only a simple melody.
  “I’ll have to think about it,” I said, hoping their enthusiasm
would die off in a couple of weeks.Quite on the contrary, more
determined, they begged and insisted every day.I wasn’t a miracle
worker.So I hesitated.
  Finally one morning I stepped into class.“Look at the clock! ” I
demanded.“We’ve wasted two full minutes because some of you
don’t have your music ready.If we are entering the contest ...” The
rest of my sentence was lost in cheers of delight and applause.
  “From now on,” I continued when the noise weakened, “you
will find the day’s lesson plan on the board.Make full preparations for
each class and follow my instructions absolutely.You will work much
harder than you’ve ever worked in any class before.And if one of these
rules is broken, we will not go to the contest.”
  To my surprise, the kids remained focused, following the rules
strictly.Each morning witnessed their diligence(勤奋): working on
sight-reading, learning musical terms, rehearsing, etc.
  When the contest day finally arrived, the kids felt ready and
confident to take on the world! Their eyes, however, widened when
125 students from King School arrived.My kids’ jaws dropped when two
private schools came with fifty members each.And finally forty-five
members from Milwaukee School of Art showed up.
注意:1.续写词数应为 150个左右;2. 请按如下格式作答。
  Then came the turn for my choir.                       
 
  After all the choirs had performed, we waited in our assigned room
for the results.              
           
                          
                        
                         
            
                          
                        
                         
参考范文:
  Then came the turn for my choir.Extremely confident, they
mounted on the stage as we rehearsed.“Smile!” I mouthed.I took a
deep breath and we began.Having performed masterfully, we finished
our three songs, and I wanted to scream at the top of my lungs, “YOU
DID IT!” What delighted me more was that they fully enjoyed their
performance without getting panicked, winning storms of cheers and
applause.My heart swelled with pride for this little group as they realized
their dream with the same bravery they had shown from day one.
  After all the choirs had performed, we waited in our assigned room
for the results.Sensing their worries about the group size, I reassured
them: it was the performance rather than the size that mattered and most
importantly, we enjoyed it.Time ticking, kids waited anxiously.
Eventually, there came the news that we got the highest marks of all.All kids were screaming and embracing.Warm tears wetting my cheeks, I stood frozen, staring at the list in disbelief.It was a blessing that I was surrounded by kids who had a dream, who refused to give up, who taught me never to doubt the possibility of success for any student ever again.
THANKS
演示完毕 感谢观看