Section Ⅱ LESSON 1 FROM PAGE TO SCREEN
维度一:品句填词
1.Jane Austen’s Pride and Prejudice is a (经典作品) of English literature.
2.I didn’t think his comments were very (合适的) at the time.
3.The results of this survey can be divided into three main (类别).
4.The teenager felt a sense of (自由) when he received his driver’s license.
5.The teacher recommended different (版本) of the same history textbook to provide a broader perspective.
6.Typically the sun c the shortest shadow at noon in a day.
7.The salesgirl reminded me to keep my receipt as p of purchase.
维度二:词形转换
1.It can help to (visual) yourself making your speech clearly and confidently.
2.Published in 1964, A Moveable Feast is Ernest Hemingway’s (class) memoir of 1920s’ Paris.
3. (technical) the building is a masterpiece, but few people like it.
4.The hotel fitness centre is (definite) worth a visit.
维度三:固定搭配和句式
1.Make sure your message (适用于) each individual.
2.Maths is (对我来说太难而学不好).
3.In the picture, there’s a scene (几个孩子正在上课).
Ⅰ.阅读理解
As a journalist with a desk job, I spend a lot of time on social media.But mostly, I’m mindlessly scrolling past things I don’t care about, which defeats the reason I signed up for these social accounts in the first place.I wanted to feel powerful, but usually, I just end up feeling exhausted.
Instead of blaming social media in general, I decided to cleanse all of my accounts for the better, which meant I spent one month deleting unfriending people online.
At the start of my quest, I felt really bad about unfriending Facebook friends who hadn’t done me harm.I mean, I don’t hate them or anything; I just don’t like their social media presence, and I don’t really talk to them anymore.Then, I realized that unfriending someone doesn’t mean that there are hard feelings — it means that I won’t know their Candy Crush score or what their kid’s sandcastle looks like.
To make the process easier, I came up with what I’d like to call “the Costco test”.Basically, it’s just asking myself if I would say “hi” to this person if I ran into him/her at Costco.For me, this is a pretty high standard.The test forced me to draw the line between people I was truly friends with at one point and the people I’ve said two words to in my whole life.Most likely, the people in the latter category don’t want to know all that much about me either.So I unfriended them.
I wasn’t expecting to feel such a huge sense of relief at the end of this experiment.I trimmed just under 100 Facebook friends.So when I log in, I’m actually interested in what I see.Overall, I have a clearer head and I also save time throughout the day, since I have fewer things to catch up on and look at aimlessly.
1.What’s the author’s original purpose on social media?( )
A.To keep informed and inspired. B.To obtain some knowledge.
C.To make more friends. D.To do a part-time job.
2.What can be inferred from the underlined sentence in paragraph 3?( )
A.I will lose all contact with their personal lives.
B.I will no longer be tied to following details of their lives.
C.I will have no idea about their children’s beach activities.
D.I will be completely unaware of their children’s artistic abilities.
3.Why did the author do “the Costco test”?( )
A.To pick out real friends. B.To assess her sociability.
C.To know Internet social trends. D.To check her Internet popularity.
4.How does the author feel after finishing her experiment?( )
A.Interested and child-minded. B.Relieved and clear-minded.
C.Excited and warm-hearted. D.Exhausted and narrow-minded.
Ⅱ.完形填空
In July, a two-minute-long video began spreading on the Internet.The video featured a 5 ballet student dancing in the rain.As the rain falls, forming small 6 between the rough ground on which he dances, Anthony, 11, 7 round and round.
The 8 has been seen more than 20 million times on social media platforms, which has turned a(n) 9 on the unlikely story of a ballet school in a poor suburb of Lagos, Nigeria: The Leap of Dance Academy.Founded by Daniel in 2017, the academy has 10 the lives of its students, affording them a place to 11 and to dream.
For now, the Leap of Dance Academy is housed at the home of its 12 , Daniel.Every day after school, 12 local students make their way to his apartment.He 13 his furniture for more space and 14 a thin sheet over the cement (水泥) floor for class.What is the most 15 is that the mirror was glued by dozens of broken mirrors.
“We have 16 from so many people.We appreciate their letters, in which they say they are 17 by the students and by dance,” Daniel said.“They felt our 18 and came alive.They 19 us that art is here to stay.”
Some netizens remarked:“This is a realistic portrayal from a poor boy to a ballet prince.Anyone with a dream is great.”
5.( )A.young B.professional C.disabled D.rich
6.( )A.streams B.pools C.drops D.rivers
7.( )A.walks B.looks C.turns D.swims
8.( )A.image B.book C.photo D.video
9.( )A.atmosphere B.conclusion C.existence D.focus
10.( )A.transformed B.considered C.tackled D.reduced
11.( )A.witness B.shelter C.dance D.debate
12.( )A.volunteer B.founder C.sponsor D.supporter
13.( )A.takes apart B.pulls down C.lays out D.pushes aside
14.( )A.spreads B.decorates C.creates D.purchases
15.( )A.essential B.special C.evident D.strange
16.( )A.learnt B.differed C.heard D.delivered
17.( )A.amused B.saddened C.inspired D.frightened
18.( )A.dignity B.misfortune C.sorrow D.joy
19.( )A.reminded B.promised C.warned D.explained
Section Ⅱ LESSON 1 FROM PAGE TO SCREEN
基础知识自测
维度一
1.classic 2.appropriate 3.categories 4.liberty
5.versions 6.casts 7.proof
维度二
1.visualise 2.classic 3.Technically 4.definitely
维度三
1.is appropriate for/to 2.too difficult for me to learn well 3.where some children are having a class
素养能力提升
Ⅰ.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者删减社交媒体上的好友数量,从而重新获得轻松和愉快的生活。
1.A 推理判断题。根据第一段首句和末句可知,作为记者,作者花很多时间在社交媒体上,想要感觉自己很强大,结果却感到筋疲力尽。由此推断,作者最初的目的是想要保持消息灵通和获得灵感。
2.B 句意猜测题。根据画线句前的破折号可知,此处是对破折号前内容的解释,结合画线句前的I realized ...that there are hard feelings可知,作者不喜欢社交媒体上这些人的表现,只是不想再和他们说话,作者意识到删减朋友并不意味着不关注他们的消息。由此推测,画线句子的意思是作者不再受限于追随他们的生活细节。
3.A 推理判断题。根据第四段中的For me ...two words to in my whole life.可知,作者通过测试,与一生中只说一两句话的人划清界限。由此推断,作者这么做的目的是挑选出自己真正的朋友。
4.B 细节理解题。根据文章末句可知,作者完成实验后觉得头脑清醒,没有需要去追赶的事情,因而轻松了很多。
Ⅱ.
语篇解读:本文是一篇记叙文。一名年轻的芭蕾舞学生在雨中跳舞的视频在网络上得到了关注。文章讲述了故事发生的背景以及学院创始人Daniel创建飞跃舞蹈学院的初衷。
5.A 根据下句中的Anthony, 11可知,11岁的Anthony是一名年轻的芭蕾舞学生。
6.B 根据空前的As the rain falls可知,这里指雨水在地面上形成了小池塘。
7.C 根据空后的round and round可知,这里指舞者不停转圈。turn round表示“转圈”。
8.D 根据文章首句中的a two-minute-long video可知,这是一段跳舞的视频。
9.D 根据上半句可知,这段跳舞视频得到了网络关注。
10.A 根据上下文可知,舞蹈学院改变了学生们的生活。
11.C 根据上句中的The Leap of Dance Academy可知,舞蹈学院为学生们提供了跳舞和梦想的地方。
12.B 根据上段尾句中的Founded by Daniel in 2017可知,Daniel是这所舞蹈学院的创始人。
13.D 根据空后的for more space可知,Daniel把家具推到一边给学生们跳舞腾出地方。take apart拆开;pull down拆毁;lay out布局;push aside推到一边。
14.A 根据空后的a thin sheet over the cement (水泥) floor for class可知,Daniel还在地上展开一条薄床单给学生们练习舞蹈。
15.B 根据空后的that the mirror was glued by dozens of broken mirrors可知,舞蹈室里的镜子是由几十面破镜子粘起来的,这是最特别的。
16.C 根据下句中的We appreciate their letters可知,Daniel和学生们收到了很多来信。hear from表示“收到……的来信”。
17.C 根据下句可知,寄信人被学生们跳舞的故事激励了。
18.D 根据空后的came alive可知,寄信人感受到了学生们跳舞的喜悦与快乐,内心被梦想唤醒了。
19.A 根据空后的that art is here to stay可知,本句中的They指代寄信的人,他们的来信提醒Daniel及学生们艺术是永恒的。
3 / 3Section Ⅱ LESSON 1 FROM PAGE TO SCREEN
From Page to Screen
by James Hope (Arts journalist)
[1]Reading a book and watching a film are two very different experiences, but it’s normal to have high expectations① when a film of a favourite book is made. There are many times I have been pessimistic② about or even disappointed by a film of a book I love.[2]Although highly regarded books do not always make good films, it is safe to say that great films may be made from not particularly good books. (The Godfather immediately springs to mind.)
The source material for a film may be taken from classic③ novels④, short stories, comic⑤ books and stage plays, as well as non-fiction⑥ such as biographies⑦ and autobiographies⑧, even those written by ghost writers⑨.All can work well, but why do many adaptations⑩ and indeed remakes fail both cinema audiences and critics ? And why do some adaptations get lower ratings than others?
A key question is obviously how close to the original the film is.[3]Since a typical film is only around two hours long, it becomes a question for screenwriters to decide what is appropriate for the screen and what to leave out. Screenwriters take creative liberty and sometimes there may be changes to the plot, additions, and even different endings to please producers, directors and test audiences.I, like many people, have often left the cinema feeling “the film is not like the book”.
Another problem area is the cast .Finding actors acceptable to film audiences can mean the difference between success and failure.Readers of the book use their imaginations to visualise characters and have very definite ideas about how characters should look and sound.This is where I think many film adaptations fall down.
Some books are just too difficult to be adapted for technical reasons, although films like Life of Pi are changing this idea.CGI (Computer Generated Image) technology has had a huge impact on the film industry.It allowed the previously unfilmable to become a reality.
[1]本句为but连接的两个并列分句;第一个分句中动词-ing短语Reading a book ...作主语;第二个分句中it作形式主语,动词不定式短语to have ...作真正的主语;when引导时间状语从句。
[2]本句为主从复合句。句中Although引导让步状语从句;主句中it为形式主语,to say that ...作真正的主语;that引导宾语从句。
[3]本句为主从复合句。句中Since引导原因状语从句;主句中it为形式主语,动词不定式短语to decide ...为真正的主语,第一个what引导宾语从句,第二个what加动词不定式构成“疑问词+动词不定式”结构,都作decide的宾语。
One may think that it is the book writer who is in the best position to do film adaptations.In fact, sometimes authors are very involved in the process and may even be the screenwriter.This can actually be a disadvantage because they may be too close to the material and find it difficult to adapt to a new form.[4]At other times they are not, and there are instances where writers have been very unsatisfied with the film versions of their work; Stephen King is an example of this. Even more extreme was novelist J.D.Salinger, who made sure no film versions of his popular novel The Catcher in the Rye could ever be made.In this situation, it is clear that viewers will not be disappointed! For me, anyway, it is always a bad idea to watch a film of a book you love.
Despite the challenges, there have been some highly successful films made from popular books.For me, Jaws, Harry Potter and The Lord of the Rings all fit this category .And possibly the best proof of a successful adaptation is the James Bond series, the majority of which has been adapted from the 007 novels of Ian Fleming.Perhaps unusually, audiences seem to accept that the actors who have played James Bond have changed so often, although everyone seems to have their favourite.I know I do.
[4]本句为并列复合句。句中and和分号连接三个并列分句;在第二个并列分句中where引导定语从句,修饰先行词instances。
①expectation n.期待,预期,预料
②pessimistic adj.悲观的
③classic adj.经典的
n.名著;经典作品
④novel n.(长篇)小说
⑤comic n.连环漫画
adj.滑稽的
⑥non-fiction n.非小说类文学作品
⑦biography n.传记
⑧autobiography n.自传
⑨ghost writer代笔人
⑩adaptation n.改编版;适应
critic n.评论家,批评家
rating n.(电影、电视的)收视率排行榜;等级,程度
appropriate adj.恰当的;合适的
liberty n.自由;自由权
cast n.演员阵容,全体演员 vt.投射(光或影)
visualise vt.设想,想象
definite adj.清楚的,明确的
technical adj.技术上的
generate vt.产生,创造
version n.版本
category n.类别,种类,范畴
proof n.证明
参考译文
从纸书到屏幕 詹姆斯·霍普(艺术记者)著 读书和看电影是两种截然不同的体验。如果人们最喜欢的书籍被翻拍成电影,他们对电影的期待值自然更高,这种现象很正常。不止一次,我喜欢的书籍拍成电影,我都不看好,甚至很失望。尽管高质量的书并不总是能拍出好看的电影,优秀的电影也可能来自不是那么好的书,说得倒是没错。(这让我马上想到《教父》。) 一部电影可以取材自经典小说、短篇小说、漫画书、舞台剧,也可以取自传记、自传等非小说类文学作品,甚至是代笔人写的作品。这些素材都可以拍出很棒的作品,但为什么许多改编、翻拍的电影没能受到电影观众与评论家的好评呢?为什么有些改编作品的评分比其他作品低呢? 显而易见,一个关键的问题在于这部电影与原作接近程度如何。电影通常只有两小时左右,在有限的时间里,编剧要决定书中哪部分适合银幕,哪部分不适合。对此编剧有一定的创作自由度,有时为了迎合制片人、导演、观众,会改动部分情节,甚至演绎不同结局。和很多人一样,我也经常在看完电影后感叹“这部电影和原作不一样”。 另一个问题是演员阵容。找到电影观众所接受的演员,有时决定着电影的成败。读者会通过自己的想象,将书中的人物形象化,角色的外貌、声音他们都有明确的想法。我认为选择的演员不符合他们的想象,成为很多电影改编失败的原因。 一些书由于技术原因很难拍成电影,虽然《少年派的奇幻漂流》等电影的出现正在改变这一问题。电脑生成动画技术对电影产业有重大影响,让以前无法拍摄的内容成为现实。 人们可能会认为,最适合改编电影的人应该是书籍作者本人。事实上,作者有时的确会参与改编,甚至可能担任电影编剧。但这其实有局限性,因为作者本人可能过于忠于书中内容,很难将其改编成一种新的形式。有时作者本人并不是电影编剧,于是出现了作者对自己作品所拍摄的电影版本非常不满意的情况;史蒂芬·金就是这样。小说家杰罗姆·大卫·塞林格更为极端,他永远不准自己广受欢迎的小说《麦田里的守望者》被拍成电影版本。如果是这样,读者就永远不会失望!不管怎样,我认为去看自己钟爱的书籍翻拍成的电影不会是个好主意。 尽管挑战重重,还是有一些改编自畅销书的电影取得了极大成功,例如《大白鲨》《哈利·波特》和《指环王》都是成功的案例。可能最好的例子是詹姆斯·邦德系列,该系列的大部分作品都改编自伊恩·弗莱明的《007》小说。系列影片中詹姆斯·邦德的扮演者经常换人,但观众似乎也能接受,这让人难以相信。但我相信每位观众和我一样,都有自己最喜欢的那个扮演者。
Step One: Pre-reading
How do you like films in your daily life?
Discuss in pairs and place a tick in the proper box.(Answers may vary.)
□The film on the screen is the product of a huge amount of hard work.
□Sound effects, visual special effects and props are the main three aspects of film-making.
□Films allow us to know what’s going on in the world.
□Films have positive and negative effects on society.
□Film business will find it much harder to survive in the future.
Step Two: While-reading
Ⅰ.Read for the main idea
Read the passage quickly and choose the best answer.
What’s the main idea of the text?( )
A.The advantages of reading books.
B.The reasons for the failure of the film.
C.The ways to adapt the classic into the film.
D.The opinions on adaptations and the causes for adaptations’ failure.
Ⅱ.Read for details
Read the passage carefully and choose the best answer.
1.What can we know from the first paragraph?( )
A.It’s abnormal to have high expectations when a film of a favourite book is made.
B.Highly regarded books always make good films.
C.Reading a book is better than watching a film.
D.The Godfather is a good film.
2.Which of the following is NOT the source material for a film?( )
A.Short stories.
B.Comic books.
C.Both cinema audiences and critics.
D.Biographies and autobiographies.
3.How many reasons why many adaptations failed are mentioned in the passage?( )
A.Three. B.Four.
C.Five. D.Six.
4.What’s the opinion of the author about the adapted films at the end?( )
A.Indifferent. B.Critical.
C.Supportive. D.Pessimistic.
5.How is the passage developed?( )
A.By analysis.
B.By comparison.
C.By listing arguments.
D.By giving examples.
Ⅲ.Read for the structure
Read the passage again and fill in the blanks.
Step Three:Post-reading
Ⅰ.品课文佳句
Read the passage carefully and find the sentences describing opinions.
Ⅱ.长难句分析
1.One may think that it is the book writer who is in the best position to do film adaptations.
句式分析:本句是一个主从复合句。that引导 从句,it is ...who ...为 句。
自主翻译:
2.Perhaps unusually, audiences seem to accept that the actors who have played James Bond have changed so often, although everyone seems to have their favourite.I know I do.
句式分析:本句是一个主从复合句。although引导 从句;主句中that引导 从句,who引导 从句。
自主翻译:
Ⅲ.讨论
1.Where might the materials for the film come from?
2.What do you think of the relation between adapted films and popular books?
核心词汇集释
1.expectation n.期待,预期,预料
教材原句 Reading a book and watching a film are two very different experiences, but it’s normal to have high expectations when a film of a favourite book is made.
读书和看电影是两种截然不同的体验。如果人们最喜欢的书籍被翻拍成电影,他们对电影的期待值自然更高,这种现象很正常。
【用法】
(1)meet/come to/live up to one’s expectations 不负某人所望;达到某人的期望 beyond (one’s) expectations 出乎(某人)意料地 in expectation of 预料;期待 (2)expect v. 期待;期望;预计 expect (sb) to do ... 期待(某人)做……
【佳句】 I didn’t let my parents down.In other words, I lived up to their expectations.
我没有让父母失望。换句话说,我没有辜负他们的期望。
【练透】 单句语法填空
①After months of hard work, Maria’s grades finally came her parents’ expectations, making them extremely proud.
②The global population is expected (grow) to 9.6 billion by 2050.
【写美】 完成句子
③The birthday party was , with surprise and joy at every turn, making it an unforgettable evening. (活动介绍)
生日派对出乎他的意料,处处都是惊喜和欢乐,使之成为一个难忘的夜晚。
2.adaptation n.改编版;适应
教材原句 All can work well, but why do many adaptations and indeed remakes fail both cinema audiences and critics?这些素材都可以拍出很棒的作品,但为什么许多改编、翻拍的电影没能受到电影观众与评论家的好评呢?
【用法】
(1)adapt vi. 适应 vt. 使适应;使适合;改编 adapt (oneself) to 使(自己)适应于 adapt ...from ... 根据……改编…… be adapted for 为……而改写、改编 (2)adaptable adj.能适应的;有适应能力的
【佳句】 The adaptation of the cartoon movie tells the story of the well-known Chinese heroine Hua Mulan. (影评)
这部改编自动画片的电影讲述了中国著名女英雄花木兰的故事。
【用准】 (1)adapt to中的to是介词,其后可以接名词或动词-ing形式。
(2)注意adapt与adopt在拼写和意思上的差别。adopt是“采纳;收养”的意思。
【练透】 单句语法填空/语块表达
①She made a good (adapt) to the new surroundings here, which made her parents delighted.
②This play (为……而改编) the stage, with new scenes and costumes added to make it more exciting.
③The play (改编自) an ancient story, bringing traditional characters on the modern stage.
【写美】 完成句子
④To all of you fresh students, is the first thing that you have to face. (演讲稿)
对于你们这些新生来说,如何让自己适应新环境是你们不得不面对的第一件事。
3.appropriate adj.恰当的;合适的
教材原句 Since a typical film is only around two hours long, it becomes a question for screenwriters to decide what is appropriate for the screen and what to leave out.
电影通常只有两小时左右,在有限的时间里,编剧要决定书中哪部分适合银幕,哪部分不适合。
【用法】
(1)be appropriate to/for 适用于;适合 it is (not) appropriate for sb to do sth 某人(不)适合做某事 it is appropriate that ...(should) do ... ……是合适的 (2)appropriately adv. 适当地;合适地
【佳句】 If I were you, I would bring some appropriate gifts, such as souvenirs from my own country.(建议信)
如果我是你,我会带一些合适的礼物,比如我自己国家的纪念品。
【练透】 单句语法填空
①It is not appropriate (ask) such personal questions in an interview.
②It’s necessary for you to make your child know that you expect him to act (appropriate) toward other people.
③It is appropriate students should dress formally for the graduation ceremony.
【写美】 词汇升级
④Sports clothes are not fit for a formal wedding.
重点句型解构
1.句型公式:too ...to ... 太……而不能……
教材原句 Some books are just too difficult to be adapted for technical reasons, although films like Life of Pi are changing this idea.
一些书由于技术原因很难拍成电影,虽然《少年派的奇幻漂流》等电影的出现正在改变这一问题。
【用法】
(1)too ...to ...句型也可转换成“not+形容词(原来词的反义词)+enough to ...”或“so+形容词/副词+that”句式。 (2)too+形容词(anxious,eager,glad,happy,pleased, ready, willing,etc.)+to do sth(表示肯定意义)非常/很……做某事。 (3)too ...to ...结构还可以有其否定形式,即“not/never too ...to ...”或“too ...not to ...”。这时,由于用了双重否定,它就不再表示否定意义,而是表示肯定意义。
【品悟】 Realising he was too busy with his business to spare some time with his beloved ones, he gathered his son into his arms and apologized again and again. (动作描写)
意识到自己的工作太忙,没有时间和心爱的人在一起,他把儿子抱在怀里,一次又一次地道歉。
【写美】 完成句子/句型转换
① that you are going to study in Canada.
我很高兴得知你将要在加拿大学习。
②When I was a young boy, I was .
当我还是个小男孩的时候,我太腼腆,不敢与任何人说话。
③You can never be .
开车时,你越小心越好。
④He walks too slowly to get there on time.
→He there on time.
→He there on time.
⑤The problem was too complicated for us to solve.
→
2.句型公式:where引导定语从句,修饰抽象名词
教材原句 At other times they are not, and there are instances where writers have been very unsatisfied with the film versions of their work ...有时作者本人并不是电影编剧,于是出现了作者对自己作品所拍摄的电影版本非常不满意的情况……
【用法】
(1)当先行词为抽象名词instance, point, case, situation, position, job, activity, scene等,且定语从句中缺少状语时,由where引导定语从句。 (2)当先行词为occasion时,多由when引导定语从句。
【品悟】 There were instances where I felt very alone.I would watch other students talking and laughing while I sat quietly by myself.有些时候,我感到非常孤独。我看着其他学生谈笑风生,而我自己安静地坐着。
【写美】 完成句子
①Sometimes you are in a situation .
有时你会遇到诸事不顺的情况。
②There is one point .
有一点,我想寻求你的建议。
③There are occasions .
有些时候你必须让步。
Section Ⅱ LESSON 1 FROM PAGE TO SCREEN
【文本透析·剖语篇】
Step Two
Ⅰ.D
Ⅱ.1-5 DCBCC
Ⅲ.1.attitude 2.source 3.challenges 4.successful
Step Three
Ⅰ.(1)Reading a book and watching a film are two very different experiences, but it’s normal to have high expectations when a film of a favourite book is made.
(2)Screenwriters take creative liberty and sometimes there may be changes to the plot, additions, and even different endings to please producers, directors and test audiences.
(3)Some books are just too difficult to be adapted for technical reasons, although films like Life of Pi are changing this idea.
Ⅱ.1.宾语 强调
人们可能会认为,最适合改编电影的人应该是书籍作者本人。
2.让步状语 宾语 限制性定语
系列影片中詹姆斯·邦德的扮演者经常换人,但观众似乎也能接受,这让人难以相信。但我相信每位观众和我一样,都有自己最喜欢的那个扮演者。
Ⅲ.1.They may be taken from classic novels,short stories,comic books and stage plays,as well as non-fiction such as biographies and autobiographies, even those written by ghost writers.
2.In my opinion,the two are interdependent.Bestsellers are often the source of adapted films,which in turn promote the bestsellers.
【核心知识·巧突破】
核心词汇集释
1.①to ②to grow ③beyond his expectations
2.①adaptation ②was adapted for ③was adapted from ④how to adapt yourself to the new environment
3.①to ask ②appropriately ③that ④appropriate
重点句型解构
1.①I am too pleased to learn ②too shy to talk to anyone ③too careful to drive ④does not walk fast enough to get; walks so slowly that he can’t get ⑤The problem was so complicated that we couldn’t solve it.
2.①where everything goes against your favour
②where I’d like to ask for your advice
③when you must give in
8 / 9(共76张PPT)
Section Ⅱ LESSON 1 FROM PAGE TO SCREEN
目 录
01
篇章助解·释疑难
02
文本透析·剖语篇
03
核心知识·巧突破
04
课时检测·提能力
篇章助解·释疑难
From Page to Screen
by James Hope (Arts journalist)
[1]Reading a book and watching a film are two very different
experiences, but it’s normal to have high expectations① when a film of
a favourite book is made. There are many times I have been pessimistic②
about or even disappointed by a film of a book I love.[2]Although highly
regarded books do not always make good films, it is safe to say that great
films may be made from not particularly good books. (The Godfather
immediately springs to mind.)
The source material for a film may be taken from classic③ novels④,
short stories, comic⑤ books and stage plays, as well as non-fiction⑥
such as biographies⑦ and autobiographies⑧, even those written by ghost
writers⑨.All can work well, but why do many adaptations⑩ and indeed
remakes fail both cinema audiences and critics ? And why do some
adaptations get lower ratings than others?
A key question is obviously how close to the original the film
is.[3]Since a typical film is only around two hours long, it becomes a
question for screenwriters to decide what is appropriate for the screen
and what to leave out. Screenwriters take creative liberty and sometimes
there may be changes to the plot, additions, and even different endings
to please producers, directors and test audiences.I, like many people,
have often left the cinema feeling “the film is not like the book”.
Another problem area is the cast .Finding actors acceptable to film
audiences can mean the difference between success and failure.Readers of
the book use their imaginations to visualise characters and have very
definite ideas about how characters should look and sound.This is where
I think many film adaptations fall down.
Some books are just too difficult to be adapted for technical
reasons, although films like Life of Pi are changing this idea.CGI
(Computer Generated Image) technology has had a huge impact on
the film industry.It allowed the previously unfilmable to become a reality.
[1]本句为but连接的两个并列分句;第一个分句中动词-ing短语
Reading a book ...作主语;第二个分句中it作形式主语,动词不定式
短语to have ...作真正的主语;when引导时间状语从句。
[2]本句为主从复合句。句中Although引导让步状语从句;主句
中it为形式主语,to say that ...作真正的主语;that引导宾语从句。
[3]本句为主从复合句。句中Since引导原因状语从句;主句中it
为形式主语,动词不定式短语to decide ...为真正的主语,第一个
what引导宾语从句,第二个what加动词不定式构成“疑问词+动词不
定式”结构,都作decide的宾语。
①expectation n.期待,预期,预料
②pessimistic adj.悲观的
③classic adj.经典的
n.名著;经典作品
④novel n.(长篇)小说
⑤comic n.连环漫画
adj.滑稽的
⑥non-fiction n.非小说类文学作品
⑦biography n.传记
⑧autobiography n.自传
⑨ghost writer代笔人
⑩adaptation n.改编版;适应
critic n.评论家,批评家
rating n.(电影、电视的)收视率排行榜;等级,程度
appropriate adj.恰当的;合适的
liberty n.自由;自由权
cast n.演员阵容,全体演员 vt.投射(光或影)
visualise vt.设想,想象
definite adj.清楚的,明确的
technical adj.技术上的
generate vt.产生,创造
One may think that it is the book writer who is in the best position to
do film adaptations.In fact, sometimes authors are very involved in the
process and may even be the screenwriter.This can actually be a
disadvantage because they may be too close to the material and find it
difficult to adapt to a new form.[4]At other times they are not, and there
are instances where writers have been very unsatisfied with the film
versions of their work; Stephen King is an example of this. Even more
extreme was novelist J. D. Salinger, who made sure no film versions of his popular novel The Catcher in the Rye could ever be made.In this situation, it is clear that viewers will not be disappointed! For me, anyway, it is always a bad idea to watch a film of a book you love.
Despite the challenges, there have been some highly successful
films made from popular books.For me, Jaws, Harry Potter and The
Lord of the Rings all fit this category .And possibly the best proof of a
successful adaptation is the James Bond series, the majority of which has
been adapted from the 007 novels of Ian Fleming.Perhaps unusually,
audiences seem to accept that the actors who have played James Bond have
changed so often, although everyone seems to have their favourite.I
know I do.
[4]本句为并列复合句。句中and和分号连接三个并列分句;在
第二个并列分句中where引导定语从句,修饰先行词instances。
version n.版本
category n.类别,种类,范畴
proof n.证明
参考译文
从纸书到屏幕
詹姆斯·霍普(艺术记者)著
读书和看电影是两种截然不同的体验。如果人们最喜欢的书籍被
翻拍成电影,他们对电影的期待值自然更高,这种现象很正常。不止
一次,我喜欢的书籍拍成电影,我都不看好,甚至很失望。尽管高质
量的书并不总是能拍出好看的电影,优秀的电影也可能来自不是那么
好的书,说得倒是没错。(这让我马上想到《教父》。)
一部电影可以取材自经典小说、短篇小说、漫画书、舞台剧,也
可以取自传记、自传等非小说类文学作品,甚至是代笔人写的作品。
这些素材都可以拍出很棒的作品,但为什么许多改编、翻拍的电影没
能受到电影观众与评论家的好评呢?为什么有些改编作品的评分比其
他作品低呢?
显而易见,一个关键的问题在于这部电影与原作接近程度如何。
电影通常只有两小时左右,在有限的时间里,编剧要决定书中哪部分
适合银幕,哪部分不适合。对此编剧有一定的创作自由度,有时为了
迎合制片人、导演、观众,会改动部分情节,甚至演绎不同结局。和
很多人一样,我也经常在看完电影后感叹“这部电影和原作不一样”。
另一个问题是演员阵容。找到电影观众所接受的演员,有时决定
着电影的成败。读者会通过自己的想象,将书中的人物形象化,角色
的外貌、声音他们都有明确的想法。我认为选择的演员不符合他们的
想象,成为很多电影改编失败的原因。
一些书由于技术原因很难拍成电影,虽然《少年派的奇幻漂流》
等电影的出现正在改变这一问题。电脑生成动画技术对电影产业有重
大影响,让以前无法拍摄的内容成为现实。
人们可能会认为,最适合改编电影的人应该是书籍作者本人。事
实上,作者有时的确会参与改编,甚至可能担任电影编剧。但这其实
有局限性,因为作者本人可能过于忠于书中内容,很难将其改编成一
种新的形式。有时作者本人并不是电影编剧,于是出现了作者对自己
作品所拍摄的电影版本非常不满意的情况;史蒂芬·金就是这样。小
说家杰罗姆·大卫·塞林格更为极端,他永远不准自己广受欢迎的小说
《麦田里的守望者》被拍成电影版本。如果是这样,读者就永远不会
失望!不管怎样,我认为去看自己钟爱的书籍翻拍成的电影不会是个
好主意。
尽管挑战重重,还是有一些改编自畅销书的电影取得了极大成
功,例如《大白鲨》《哈利·波特》和《指环王》都是成功的案例。
可能最好的例子是詹姆斯·邦德系列,该系列的大部分作品都改编自
伊恩·弗莱明的《007》小说。系列影片中詹姆斯·邦德的扮演者经常换
人,但观众似乎也能接受,这让人难以相信。但我相信每位观众和我
一样,都有自己最喜欢的那个扮演者。
文本透析·剖语篇
Step One: Pre-reading
How do you like films in your daily life?
Discuss in pairs and place a tick in the proper box.(Answers may vary.)
□The film on the screen is the product of a huge amount of hard work.
□Sound effects, visual special effects and props are the main three
aspects of film-making.
□Films allow us to know what’s going on in the world.
□Films have positive and negative effects on society.
□Film business will find it much harder to survive in the future.
Step Two: While-reading
Ⅰ.Read for the main idea
Read the passage quickly and choose the best answer.
What’s the main idea of the text?( )
A. The advantages of reading books.
B. The reasons for the failure of the film.
C. The ways to adapt the classic into the film.
D. The opinions on adaptations and the causes for adaptations’ failure.
√
Ⅱ.Read for details
Read the passage carefully and choose the best answer.
1. What can we know from the first paragraph?( )
A. It’s abnormal to have high expectations when a film of a favourite
book is made.
B. Highly regarded books always make good films.
C. Reading a book is better than watching a film.
D. The Godfather is a good film.
2. Which of the following is NOT the source material for a film?
( )
A. Short stories.
B. Comic books.
C. Both cinema audiences and critics.
D. Biographies and autobiographies.
√
3. How many reasons why many adaptations failed are mentioned in the
passage?( )
A. Three. B. Four.
C. Five. D. Six.
4. What’s the opinion of the author about the adapted films at the end?
( )
A. Indifferent. B. Critical.
C. Supportive. D. Pessimistic.
√
√
5. How is the passage developed?( )
A. By analysis. B. By comparison.
C. By listing arguments. D. By giving examples.
√
Ⅲ.Read for the structure
Read the passage again and fill in the blanks.
Step Three:Post-reading
Ⅰ.品课文佳句
Read the passage carefully and find the sentences describing opinions.
(1)Reading a book and watching a film are two very different
experiences, but it’s normal to have high expectations when a film of a
favourite book is made.
(2)Screenwriters take creative liberty and sometimes there may be
changes to the plot, additions, and even different endings to please
producers, directors and test audiences.
(3)Some books are just too difficult to be adapted for technical
reasons, although films like Life of Pi are changing this idea.
Ⅱ.长难句分析
1. One may think that it is the book writer who is in the best position to do
film adaptations.
句式分析:本句是一个主从复合句。that引导 从句,it
is ...who ...为 句。
自主翻译:
宾语
强调
人们可能会认为,最适合改编电影的人应该是书籍作者
本人。
2. Perhaps unusually, audiences seem to accept that the actors who have
played James Bond have changed so often, although everyone seems to
have their favourite.I know I do.
句式分析:本句是一个主从复合句。although引导 从
句;主句中that引导 从句,who引导 从句。
自主翻译:
让步状语
宾语
限制性定语
系列影片中詹姆斯·邦德的扮演者经常换人,但观众似
乎也能接受,这让人难以相信。但我相信每位观众和我一样,都有自
己最喜欢的那个扮演者。
Ⅲ.讨论
1. Where might the materials for the film come from?
2. What do you think of the relation between adapted films and popular
books?
They may be taken from classic novels,short stories,comic books and
stage plays,as well as non-fiction such as biographies and
autobiographies, even those written by ghost writers.
In my opinion,the two are interdependent.Bestsellers are often the source
of adapted films,which in turn promote the bestsellers.
核心知识·巧突破
核心词汇集释
1. expectation n.期待,预期,预料
教材原句 Reading a book and watching a film are two very different
experiences, but it’s normal to have high expectations when a film of a
favourite book is made.
读书和看电影是两种截然不同的体验。如果人们最喜欢的书籍被翻拍
成电影,他们对电影的期待值自然更高,这种现象很正常。
【用法】
(1)meet/come to/live up to one’s expectations
不负某人所望;达到某人的期望
beyond (one’s) expectations 出乎(某人)意料地
in expectation of 预料;期待
(2)expect v. 期待;期望;预计
expect (sb) to do ... 期待(某人)做……
【佳句】 I didn’t let my parents down.In other words, I lived up to
their expectations.
我没有让父母失望。换句话说,我没有辜负他们的期望。
【练透】 单句语法填空
①After months of hard work, Maria’s grades finally came her
parents’ expectations, making them extremely proud.
②The global population is expected (grow) to 9.6 billion
by 2050.
to
to grow
【写美】 完成句子
③The birthday party was , with surprise and
joy at every turn, making it an unforgettable evening. (活动介绍)
生日派对出乎他的意料,处处都是惊喜和欢乐,使之成为一个难忘的
夜晚。
beyond his expectations
2. adaptation n.改编版;适应
教材原句 All can work well, but why do many adaptations and indeed
remakes fail both cinema audiences and critics?
这些素材都可以拍出很棒的作品,但为什么许多改编、翻拍的电影没
能受到电影观众与评论家的好评呢?
【用法】
(1)adapt vi. 适应
vt. 使适应;使适合;改编
adapt (oneself) to 使(自己)适应于
adapt ...from ... 根据……改编……
be adapted for 为……而改写、改编
(2)adaptable adj. 能适应的;有适应能力的
【佳句】 The adaptation of the cartoon movie tells the story of the
well-known Chinese heroine Hua Mulan. (影评)
这部改编自动画片的电影讲述了中国著名女英雄花木兰的故事。
【用准】 (1)adapt to中的to是介词,其后可以接名词或动词-
ing形式。
(2)注意adapt与adopt在拼写和意思上的差别。adopt是“采纳;收
养”的意思。
【练透】 单句语法填空/语块表达
①She made a good (adapt) to the new surroundings
here, which made her parents delighted.
②This play (为……而改编) the stage, with
new scenes and costumes added to make it more exciting.
③The play (改编自) an ancient story,
bringing traditional characters on the modern stage.
adaptation
was adapted for
was adapted from
【写美】 完成句子
④To all of you fresh students,
is the first thing that you have to face. (演讲稿)
对于你们这些新生来说,如何让自己适应新环境是你们不得不面对的
第一件事。
how to adapt yourself to the new
environment
3. appropriate adj.恰当的;合适的
教材原句 Since a typical film is only around two hours long, it
becomes a question for screenwriters to decide what is appropriate for the
screen and what to leave out.
电影通常只有两小时左右,在有限的时间里,编剧要决定书中哪部分
适合银幕,哪部分不适合。
【用法】
(1)be appropriate to/for 适用于;适合
it is (not) appropriate for sb to do sth 某人(不)适合做某事
it is appropriate that ...(should) do ... ……是合适的
(2)appropriately adv. 适当地;合适地
【佳句】 If I were you, I would bring some appropriate gifts, such
as souvenirs from my own country.(建议信)
如果我是你,我会带一些合适的礼物,比如我自己国家的纪念品。
【练透】 单句语法填空
①It is not appropriate (ask) such personal questions in an
interview.
②It’s necessary for you to make your child know that you expect him to
act (appropriate) toward other people.
③It is appropriate students should dress formally for the
graduation ceremony.
to ask
appropriately
that
【写美】 词汇升级
④Sports clothes are not fit for a formal wedding.
appropriate
重点句型解构
1. 句型公式:too ...to ... 太……而不能……
教材原句 Some books are just too difficult to be adapted for technical
reasons, although films like Life of Pi are changing this idea.一些书由
于技术原因很难拍成电影,虽然《少年派的奇幻漂流》等电影的出现
正在改变这一问题。
【用法】
(1)too ...to ...句型也可转换成“not+形容词(原来词的反义
词)+enough to ...”或“so+形容词/副词+that”句式。
(2)too+形容词(anxious,eager,glad,happy,pleased, ready,
willing,etc.)+to do sth(表示肯定意义)非常/很……做某事。
(3)too ...to ...结构还可以有其否定形式,即“not/never
too ...to ...”或“too ...not to ...”。这时,由于用了双重否定,
它就不再表示否定意义,而是表示肯定意义。
【品悟】 Realising he was too busy with his business to spare some
time with his beloved ones, he gathered his son into his arms and
apologized again and again. (动作描写)
意识到自己的工作太忙,没有时间和心爱的人在一起,他把儿子抱在
怀里,一次又一次地道歉。
【写美】 完成句子/句型转换
① that you are going to study in Canada.
我很高兴得知你将要在加拿大学习。
②When I was a young boy, I was .
当我还是个小男孩的时候,我太腼腆,不敢与任何人说话。
③You can never be .
开车时,你越小心越好。
④He walks too slowly to get there on time.
→He there on time.
→He there on time.
⑤The problem was too complicated for us to solve.
→
I am too pleased to learn
too shy to talk to anyone
too careful to drive
does not walk fast enough to get
walks so slowly that he can’t get
The problem was so complicated that we couldn’t solve it.
2. 句型公式:where引导定语从句,修饰抽象名词
教材原句 At other times they are not, and there are instances where
writers have been very unsatisfied with the film versions of their work ...
有时作者本人并不是电影编剧,于是出现了作者对自己作品所拍摄的
电影版本非常不满意的情况……
【用法】
(1)当先行词为抽象名词instance, point, case, situation,
position, job, activity, scene等,且定语从句中缺少状语时,由
where引导定语从句。
(2)当先行词为occasion时,多由when引导定语从句。
【品悟】 There were instances where I felt very alone.I would watch
other students talking and laughing while I sat quietly by myself.
有些时候,我感到非常孤独。我看着其他学生谈笑风生,而我自己安
静地坐着。
【写美】 完成句子
①Sometimes you are in a situation
.
有时你会遇到诸事不顺的情况。
②There is one point .
有一点,我想寻求你的建议。
③There are occasions .
有些时候你必须让步。
where everything goes against your
favour
where I’d like to ask for your advice
when you must give in
课时检测·提能力
维度一:品句填词
1. Jane Austen’s Pride and Prejudice is a (经典作品) of
English literature.
2. I didn’t think his comments were very (合适的) at
the time.
3. The results of this survey can be divided into three main
(类别).
classic
appropriate
categories
4. The teenager felt a sense of (自由) when he received his
driver’s license.
5. The teacher recommended different (版本) of the same
history textbook to provide a broader perspective.
6. Typically the sun c the shortest shadow at noon in a day.
7. The salesgirl reminded me to keep my receipt as p of purchase.
liberty
versions
asts
roof
维度二:词形转换
1. It can help to (visual) yourself making your speech
clearly and confidently.
2. Published in 1964, A Moveable Feast is Ernest
Hemingway’s (class) memoir of 1920s’ Paris.
3. (technical) the building is a masterpiece, but few
people like it.
4. The hotel fitness centre is (definite) worth a visit.
visualise
classic
Technically
definitely
维度三:固定搭配和句式
1. Make sure your message (适用于) each
individual.
2. Maths is (对我来说太难而学不
好).
3. In the picture, there’s a scene
(几个孩子正在上课).
is appropriate for/to
too difficult for me to learn well
where some children are having a
class
Ⅰ.阅读理解
As a journalist with a desk job, I spend a lot of time on social
media.But mostly, I’m mindlessly scrolling past things I don’t care
about, which defeats the reason I signed up for these social accounts in
the first place.I wanted to feel powerful, but usually, I just end up
feeling exhausted.
Instead of blaming social media in general, I decided to cleanse all
of my accounts for the better, which meant I spent one month deleting
unfriending people online.
At the start of my quest, I felt really bad about unfriending
Facebook friends who hadn’t done me harm.I mean, I don’t hate
them or anything; I just don’t like their social media presence, and I
don’t really talk to them anymore.Then, I realized that unfriending
someone doesn’t mean that there are hard feelings — it means that I
won’t know their Candy Crush score or what their kid’s sandcastle
looks like.
To make the process easier, I came up with what I’d like to call
“the Costco test”.Basically, it’s just asking myself if I would say
“hi” to this person if I ran into him/her at Costco.For me, this is a
pretty high standard.The test forced me to draw the line between people I
was truly friends with at one point and the people I’ve said two words to
in my whole life.Most likely, the people in the latter category don’t
want to know all that much about me either.So I unfriended them.
I wasn’t expecting to feel such a huge sense of relief at the end of
this experiment.I trimmed just under 100 Facebook friends.So when I log
in, I’m actually interested in what I see.Overall, I have a clearer head
and I also save time throughout the day, since I have fewer things to
catch up on and look at aimlessly.
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者删减社交媒体上的
好友数量,从而重新获得轻松和愉快的生活。
语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者删减社交媒体上的
好友数量,从而重新获得轻松和愉快的生活。
1. What’s the author’s original purpose on social media?( )
A. To keep informed and inspired.
B. To obtain some knowledge.
C. To make more friends.
D. To do a part-time job.
解析: 推理判断题。根据第一段首句和末句可知,作为记者,作
者花很多时间在社交媒体上,想要感觉自己很强大,结果却感到筋疲
力尽。由此推断,作者最初的目的是想要保持消息灵通和获得灵感。
√
2. What can be inferred from the underlined sentence in paragraph 3?
( )
A. I will lose all contact with their personal lives.
B. I will no longer be tied to following details of their lives.
C. I will have no idea about their children’s beach activities.
D. I will be completely unaware of their children’s artistic abilities.
√
解析: 句意猜测题。根据画线句前的破折号可知,此处是对破折
号前内容的解释,结合画线句前的I realized ...that there are hard
feelings可知,作者不喜欢社交媒体上这些人的表现,只是不想再和他
们说话,作者意识到删减朋友并不意味着不关注他们的消息。由此推
测,画线句子的意思是作者不再受限于追随他们的生活细节。
3. Why did the author do “the Costco test”?( )
A. To pick out real friends.
B. To assess her sociability.
C. To know Internet social trends.
D. To check her Internet popularity.
解析: 推理判断题。根据第四段中的For me ...two words to in my
whole life.可知,作者通过测试,与一生中只说一两句话的人划清界
限。由此推断,作者这么做的目的是挑选出自己真正的朋友。
√
4. How does the author feel after finishing her experiment?( )
A. Interested and child-minded.
B. Relieved and clear-minded.
C. Excited and warm-hearted.
D. Exhausted and narrow-minded.
解析: 细节理解题。根据文章末句可知,作者完成实验后觉得头
脑清醒,没有需要去追赶的事情,因而轻松了很多。
√
Ⅱ.完形填空
In July, a two-minute-long video began spreading on the Internet.
The video featured a 5 ballet student dancing in the rain.As the rain falls, forming small 6 between the rough ground on which he dances, Anthony, 11, 7 round and round.
The 8 has been seen more than 20 million times on social media
platforms, which has turned a(n) 9 on the unlikely story of a
ballet school in a poor suburb of Lagos, Nigeria: The Leap of Dance
Academy.Founded by Daniel in 2017, the academy has 10 the lives
of its students, affording them a place to 11 and to dream.
For now, the Leap of Dance Academy is housed at the home of
its 12 , Daniel.Every day after school, 12 local students make their
way to his apartment.He 13 his furniture for more space and 14
a thin sheet over the cement (水泥) floor for class.What is the
most 15 is that the mirror was glued by dozens of broken mirrors.
“We have 16 from so many people.We appreciate their
letters, in which they say they are 17 by the students and by
dance,” Daniel said.“They felt our 18 and came
alive.They 19 us that art is here to stay.”
Some netizens remarked:“This is a realistic portrayal from a poor
boy to a ballet prince.Anyone with a dream is great.”
语篇解读:本文是一篇记叙文。一名年轻的芭蕾舞学生在雨中跳舞
的视频在网络上得到了关注。文章讲述了故事发生的背景以及学院
创始人Daniel创建飞跃舞蹈学院的初衷。
5. A. young B. professional
C. disabled D. rich
解析: 根据下句中的Anthony, 11可知,11岁的Anthony是一名年
轻的芭蕾舞学生。
语篇解读:本文是一篇记叙文。一名年轻的芭蕾舞学生在雨中跳舞
的视频在网络上得到了关注。文章讲述了故事发生的背景以及学院
创始人Daniel创建飞跃舞蹈学院的初衷。
√
6. A. streams B. pools
C. drops D. rivers
解析: 根据空前的As the rain falls可知,这里指雨水在地面上形成
了小池塘。
7. A. walks B. looks C. turns D. swims
解析: 根据空后的round and round可知,这里指舞者不停转圈。
turn round表示“转圈”。
√
√
8. A. image B. book C. photo D. video
解析: 根据文章首句中的a two-minute-long video可知,这是一段
跳舞的视频。
9. A. atmosphere B. conclusion
C. existence D. focus
解析: 根据上半句可知,这段跳舞视频得到了网络关注。
10. A. transformed B. considered
C. tackled D. reduced
解析: 根据上下文可知,舞蹈学院改变了学生们的生活。
√
√
√
11. A. witness B. shelter
C. dance D. debate
解析: 根据上句中的The Leap of Dance Academy可知,舞蹈学院
为学生们提供了跳舞和梦想的地方。
12. A. volunteer B. founder
C. sponsor D. supporter
解析: 根据上段尾句中的Founded by Daniel in 2017可知,Daniel是
这所舞蹈学院的创始人。
√
√
13. A. takes apart B. pulls down
C. lays out D. pushes aside
解析: 根据空后的for more space可知,Daniel把家具推到一边给
学生们跳舞腾出地方。take apart拆开;pull down拆毁;lay out布局;
push aside推到一边。
14. A. spreads B. decorates
C. creates D. purchases
解析: 根据空后的a thin sheet over the cement (水泥) floor for
class可知,Daniel还在地上展开一条薄床单给学生们练习舞蹈。
√
√
15. A. essential B. special
C. evident D. strange
解析: 根据空后的that the mirror was glued by dozens of broken
mirrors可知,舞蹈室里的镜子是由几十面破镜子粘起来的,这是最特
别的。
16. A. learnt B. differed
C. heard D. delivered
解析: 根据下句中的We appreciate their letters可知,Daniel和学生
们收到了很多来信。hear from表示“收到……的来信”。
√
√
17. A. amused B. saddened
C. inspired D. frightened
解析: 根据下句可知,寄信人被学生们跳舞的故事激励了。
18. A. dignity B. misfortune
C. sorrow D. joy
解析: 根据空后的came alive可知,寄信人感受到了学生们跳舞的
喜悦与快乐,内心被梦想唤醒了。
√
√
19. A. reminded B. promised
C. warned D. explained
解析: 根据空后的that art is here to stay可知,本句中的They指代
寄信的人,他们的来信提醒Daniel及学生们艺术是永恒的。
√
THANKS
演示完毕 感谢观看